Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-28, 11:55   #3541
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Aha no to zmienia postać rzeczy. Ja pomimo brania 3x2 mam na najniższej granicy. To może zmniejsz dawkę i nospuj się.
Dzisiaj już tylko nospe łykam. Zapytam jutro na wizycie czy mogę go na razie czymś zastąpić, bo wyprawić się na tamten świat nie mam zamiaru
Stary 2014-03-28, 12:20   #3542
Ramona_85
Zakorzenienie

Dzien dobry

wczoraj zaliczyłam podróż do miasta, kupiłam trochę drobiazgów dla dziecka, kocyk i lampkę w Pepco, zakretki do butelek TT

idę przeredagowac zamówienie w aptece

miłęgo dzionka
lecę nadrobic wątek od wczoraj
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 12:21   #3543
karolkya
Wtajemniczenie

Berenika Lacibios możesz jak najbardziej łykać.

To jest plan porodu z naszej szkoły rodzenia: http://szkolarodzenialublin.pl/plan-porodu.php

Ponoć teraz jest tak że jak nie ma go w dokumentach pacjentki to potem szpital nie dostaje refundacji za poród.

Warto go napisać, żeby zaznaczyć najważniejsze nasze oczekiwania. Wpisujemy dokładnie wszystkie leki przyjmowane podczas ciąży nawet witaminy.

Wpisujemy osobę towarzyszącą, pamiętając, że nie ma co zmuszać męża do obecności.
Stary 2014-03-28, 12:29   #3544
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Ponoć teraz jest tak że jak nie ma go w dokumentach pacjentki to potem szpital nie dostaje refundacji za poród.

Warto go napisać, żeby zaznaczyć najważniejsze nasze oczekiwania. Wpisujemy dokładnie wszystkie leki przyjmowane podczas ciąży nawet witaminy.

Wpisujemy osobę towarzyszącą, pamiętając, że nie ma co zmuszać męża do obecności.

ale wszędzie tak jest? Bo u mnie nawet słowa wzmianki o tym nie ma.. I nie wiem czy w związku z tym jest sens, żebym ja cos takiego drukowała, wypełniała i zanosiła im, bo mogą mnie wyśmiać...
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 12:30   #3545
choc0late
Wtajemniczenie

pytalyscie o ceny w pharm , hipp zel z pompka 16zl, mleczko pielegnacyjne 13zl no i pampersy biale 37zl

dostalam jeszcze kupony znizkowe z karta lifestyle na produkty dzieciece

i znow nie mam na was czasu bo malujemy pokoj chlopakow na szczescie to juz ostatni remont
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez choc0late
Czas edycji: 2014-03-28 o 12:35
choc0late jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 12:34   #3546
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Berenika Lacibios możesz jak najbardziej łykać.

To jest plan porodu z naszej szkoły rodzenia: http://szkolarodzenialublin.pl/plan-porodu.php

ale to obowiązkowe? u mnie nikt nie mówił o planie porodu
Stary 2014-03-28, 12:36   #3547
karolkya
Wtajemniczenie

Kurcze to nie wiem jak jest w waszych szpitalach, może warto zadzwonić i się spytać. Ja też jak słucham to mogę coś przekręcić, a nie dopytywałam się czy wszędzie, bo w sumie mnie ten jeden szpital interesuje z którego jest położna prowadząca...
Stary 2014-03-28, 12:47   #3548
Pradip
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45788477]
Nie jestem pewna, ale chyba przypałętała mi się jakaś infekcja.. Ogólnie nie jest źle, coś mnie tam raz na jakiś czas zaswędzi w jednym i tym samym miejscu.. Mój gin przyjmuje w poniedziałki, wtorki i czwartki, więc i tak musiałabym jak coś poczekać z wizytą na po weekendzie.. Ale jak by mi się pogorszyło, to mogę wziąć jakieś lacibiosy, czy lactovaginale??

śliczne Mam taką samą karuzelkę
[/QUOTE]
Mój gin mówił że Lactovaginale możemy
I jak Ci się ta karuzela sprawdziła?
Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
leżenie mi raczej nie wyjdzie, bo jeszcze pracuje ale wieczorem nadrobię i się położę dziecko mi kopie po pęcherzu i naciska na szyjkę a za chwile uciska wątrobę, nie wiem jak on to robi ale już pokazuje kto będzie rządził po urodzeniu nic się nad mamusią nie lituje
Mamusia jak mamusia ale czy tatuś się pogodzi z faktem ze pierwsze słowo będzie miał synek a ostatnie mamusia
Cytat:
Napisane przez Goraleczka84 Pokaż wiadomość
ja kuruje sie od tygodnia, zresztą razem z moją szwgierka która urodzila 3 tygodnie temu, ona straciła głos a mnie bolalo gardło tak ze słowa nie moglam powiedziec
dzisiaj zaczynam 30 tydzien:

rany...jak ten czas leci
zdrówka i brawa za 3o tydzień
Cytat:
Napisane przez kinia8906 Pokaż wiadomość
Co za sen miałaś Wybrałam w końcu materac pianka-kokos bo babka w sklepie powiedziała, że gryka wcale lepsza nie jest bo gdyby dziecko sie zmoczyło to są tam ziarna w kieszonkach i może kiełkować po pewnym czasie A podkład taki zwykły w sumie, frote z wierzchu a pod tym guma.

Też troche poczytałam i wydaje mi się, że każdy wózek ma jakieś swoje minusy i to chyba jest nie do uniknięcia. Ten który TŻ wolałby jest jeszcze większy bo większa gondola a tym samym rozstaw kół też. Dlatego mnie nie przekonuje. Dodatkowo marnie z kolorami ma ten model jak dla mnie. Nie pamiętam już jaki to model był :/
Zapomniałabym wspomnieć! Wczoraj dostałam informację, że we wtorek zaczynamy zajęcia w SR
Ma się tą wyobraźnię
Z gryki na pewno rezygnuję a i z opinią o wózkach się zgadzam
Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
A ja mam chyba jednak od rana kiepski nastrój jestem senna, markotna, mam ochotę zaszyć się na cały dzień pod kołdrę!
Masz możliwość zakopać się pod kołdrą choć na chwilkę? Przesyłam trochę uśmiechniętego słonka
Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
waham się, bo nigdy nie ma pewności, że gdzieś indziej będzie lepiej, a tu znam tą kadrę, mój tż zapoznał jeszcze jakąś położną - żonę kolegi z pracy, ja mam na porodówce lekarza prowadzącego, a wiadomo, że jak się kogoś zna to zawsze inaczej. Ale z drugiej strony to nie daje gwarancji, że będzie mi lepiej niż gdzie indziej... Warunki są ok, ale lekarze naprawdę chwilami mnie przerażają swoim olewawczym postępowaniem.
Ciężka decyzja ale może jak znasz personel to Ciebie będąinaczej traktować?
Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
pytalyscie o ceny w pharm , hipp zel z pompka 16zl, mleczko pielegnacyjne 13zl no i pampersy biale 37zl

Dzięki A na cenę oliwki przypadkiem nie spojrzałaś? i ile sztuk Pampersów jest w tej białej paczce?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 12:52   #3549
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość

Mamusia jak mamusia ale czy tatuś się pogodzi z faktem ze pierwsze słowo będzie miał synek a ostatnie mamusia

zdrówka i brawa za 3o tydzień

Ma się tą wyobraźnię
Z gryki na pewno rezygnuję a i z opinią o wózkach się zgadzam

Masz możliwość zakopać się pod kołdrą choć na chwilkę? Przesyłam trochę uśmiechniętego słonka

Ciężka decyzja ale może jak znasz personel to Ciebie będąinaczej traktować?

Dzięki A na cenę oliwki przypadkiem nie spojrzałaś? i ile sztuk Pampersów jest w tej białej paczce?

musze to zdanie zapamiętać koniecznie
Stary 2014-03-28, 12:53   #3550
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
ale to obowiązkowe? u mnie nikt nie mówił o planie porodu
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45790823]ale wszędzie tak jest? Bo u mnie nawet słowa wzmianki o tym nie ma.. I nie wiem czy w związku z tym jest sens, żebym ja cos takiego drukowała, wypełniała i zanosiła im, bo mogą mnie wyśmiać...[/QUOTE]
Plan porodu wszedł jako nowość chyba rok temu czy tam dwa nie pamiętam. Miało to być tak pięknie, że każda rodząca ma mieć przy sobie plan porodu, a w nim oczekiwania względem przebiegu porodu, na co się zgadza, a na co kategorycznie nie. Załoga szpitalna powinna zapoznać się z tym planem w momencie przyjęcia pacjentki i trzymać się go, brać go pod uwagę. Miało to spowodować, że kobiety będą rodzić bardziej po ludzku znając swoje prawa, a szpital miał przestrzegać żądań i oczekiwania kobiety ble ble ble.
Jak się ma to w praktyce? Większość szpitali ma o tym nawet wzmiankę na swojej stronie internetowej, druk takiego planu do pobrania, ale generalnie wiele przez te plany się nie zmieniło. Bo dajmy przykład "nacięcie krocza". W planie możemy zaznaczyć taką informację, że chcemy ochrony krocza, a położna sama zdecyduje czy było to konieczne czy nie.
Przydaje się pewnie taki papierek np w sytuacji "nie zgadzam się na obecność studentów" i potem możemy domagać się egzekwowania i przestrzegania naszych życzeń (tylko ciekawa jestem jak to ma się w praktyce - po fakcie to trzeba by pisać skargi etc że naruszono nasze zdanie czy coś tam, a w trakcie porodu wiele kobiet nie ma siły ani głowy, żeby trzeźwo myśleć i nagle wypalić - ale chwileczkę, zaznaczyłam w planie porodu, że nie życzę sobie studentów!)
Nie jest to obowiązkowe i dla mnie to bujda, że na tej podstawie szpital dostaje refundację od nfz za poród
Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
A co do szpitala to miałam rodzić albo w Sosnowcu (u siebie) ewentualnie w Katowicach Bogucicach o których słyszałam pochlebne opinie. Ale mam mętlik...
w Bogucicach moja koleżanka rodziła 2 razy i zadowolona jest bardzo ja nie biorę go akurat pod uwagę bo podobno czerwiec jest tam miesiącem baaardzo obleganym i wiele kobiet zostaje odesłanych, a jeździć po Katowicach od szpitala do szpitala to mi się nie widzi
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45789836]Do tego jest napisane, że bezpłatna sieć internetowa jest (a nigdy nie było), że oprócz znieczulenia gazem jest też możliwość farmakologicznego (wcześniej nawet mowy o tym nie było). Pisze też, że są worki sacco, piłki do porodu i niby zmiana pozycji ciała w trakcie porodu dogodne dla pacjentki.. Ale na ile tak jest rzeczywiście, to się okaże Ale najlepsze, że nawet listę rzeczy do zabrania dodali. No szok! [/QUOTE]
u mnie w szpitalu gdzie pierwszy raz rodziłam to wszystko już było, ale to tylko teoria głównie ta pozycja porodu
Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Heh nie dokładnie Jedna siostra ma pięcioro, druga ma czworo trzecia ma troje a brat ma jednego synka
wow no to podziwiam pięcioro czy czworo dzieci
i Twoi rodzice to chyba cały rok odkładają na mikołaja

Pradip dzięki właśnie to zrobiłam - Przespałam się odpisałam Wam i lecę sprzątać

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2014-03-28 o 13:40
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 12:57   #3551
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
tez tak chce to sa piekne plusy pierwszej ciazy,kladziesz sie i masz wszystko w nosie.A moj Synek bardzo mnie kocha i ostatnio wstaje tak 4.30-5.00 i koniec spania teraz kima to sobie klikam.

.
nie nie kochana to druga ciaża ale przezywam ja jak pierwsza bo pierwsza była 12 lat temu

Wstalam o 6,30 bo córa do szkoły szła,zrobiłam jej sniadanko i wskoczylam do wyrka dopiero nie ma tak lekko hehe

Ale na tyle dobrze ze nie musze wstawać już całkiem tylko mogę wrócić do wyrka,córa zawsze przed szkoła wyprowadzi psa wiec moje zadanie bojowe to ugotować obiad

no i 27 tydz
Stary 2014-03-28, 12:58   #3552
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
hmm, no wiesz to w dużej mierze zależy od dziecka, bo jeśli takie rzeczy go nie interesują, to nawet najdroższa i najlepsza karuzelka się nie sprawdzi.. Mój Adaś akurat miał gdzieś karuzelki, maty, grzechotki i inne tego typy rzeczy. Jemu podobało się wiszenie na cycku, spacery i noszenie. Jak zaczął siedzieć, to czymś tam się zainteresował jeszcze choć na chwilę. A jak tylko zaczął raczkować, a potem chodzić, to zwrot o 180st i bawi się sam, a matkę ma gdzieś Przychodzi tylko jak mu się zachce w międzyczasie pomiędzy posiłkami jeść, to przynosi banana, jak pić to kubusia playa przynosi. I ewentualnie jak chce mu się przytulić, to przychodzi, posiedzimy tak kilka minut i sobie idzie.
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 13:02   #3553
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

A u nas nic nie było jeszcze mówione o porodzie, i dlatego koniecznie na przyszłą wizytę chcę Tż-ta wyciągnąć aby dokładnie wypytał się co i jak, chciałabym już wiedzieć na co się nastawiać czy na cc czy na naturalny.

Kurczę chyba wybiorę się jeszcze dzisiaj do c&a bo promocje są na różne produkty a tam są takie piękne dziecięce rzeczy

I jeszcze do pracy muszę skoczyć zanieść papierek o chorobowym bo dostałam
Stary 2014-03-28, 13:13   #3554
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dzwonił pan od wózków, że bardzo mu przykro ale nie mają na stanie kółek piankowych i tej samej cenie dostaniemy pompowane. Nie żebym się gniewała za takie propozycje (za pompowane trzeba by było dopłacić 190zł)

Cytat:
Kurczę chyba wybiorę się jeszcze dzisiaj do c&a bo promocje są na różne produkty a tam są takie piękne dziecięce rzeczy
Hę? U mnie bida z nędzą w c&a od listopada skarpetki tam kupiłam i tyle

Edytowane przez NecroKitty
Czas edycji: 2014-03-28 o 13:18
NecroKitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 13:21   #3555
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Hę? U mnie bida z nędzą w c&a od listopada skarpetki tam kupiłam i tyle

U mnie jest ogromny wybór wczoraj byłam i nie wiedziałam na co się zdecydować

Taki ręczniczek wczoraj kupiłam:

http://www.c-and-a.com/at/de/shop/ba...h-35860-1.html
Stary 2014-03-28, 13:48   #3556
Kakusia
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45791293] A jak tylko zaczął raczkować, a potem chodzić, to zwrot o 180st i bawi się sam, a matkę ma gdzieś Przychodzi tylko jak mu się zachce w międzyczasie pomiędzy posiłkami jeść, to przynosi banana, jak pić to kubusia playa przynosi. I ewentualnie jak chce mu się przytulić, to przychodzi, posiedzimy tak kilka minut i sobie idzie.[/QUOTE]
to ciesz się kochana ciesz!
Moja jak skończyła 3lata to potrafiła się już sama zabawić, teraz to wręcz nie przeszkadzam Jej jak słyszę, że bawi się odtwarzając różne role z bajek ale ma dni, że przyjdzie i powie mi "baw się ze mną, bo mi nudno w domu"
Cytat:
Dzwonił pan od wózków, że bardzo mu przykro ale nie mają na stanie kółek piankowych i tej samej cenie dostaniemy pompowane. Nie żebym się gniewała za takie propozycje (za pompowane trzeba by było dopłacić 190zł)
tylko na pompowanych będzie pewnie ciut cięższy jednak no i kapcie ach te kapcie
ale miło z ich strony, że w ogóle tak zaproponowali

No, jakoś ogarnęłam wszystko z wierzchu jeszcze tylko zostało mi pozamiatać i dywan odkurzyć - i mogę gości przyjmować

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
U mnie jest ogromny wybór wczoraj byłam i nie wiedziałam na co się zdecydować

Taki ręczniczek wczoraj kupiłam:

http://www.c-and-a.com/at/de/shop/ba...h-35860-1.html
tak patrzę na to cenę i patrzę i zastanawiam się czemu nie jest w PLN to u Ciebie fajniutkie rzeczy dziecięce w C&A

Nasza Córunia

Stary 2014-03-28, 13:55   #3557
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
tak patrzę na to cenę i patrzę i zastanawiam się czemu nie jest w PLN to u Ciebie fajniutkie rzeczy dziecięce w C&A

No tak ja kupuje w Euro Ale ceny i tak jak dla mnie są dobre, wiadomo nie przeliczam jakbym miała tak wszystko na pln przeliczać to bym chleba nawet nie kupiła
Stary 2014-03-28, 13:58   #3558
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
tylko na pompowanych będzie pewnie ciut cięższy jednak no i kapcie ach te kapcie
ale miło z ich strony, że w ogóle tak zaproponowali
Też tak myślałam a różnica między nimi to piankowe 8,4kg pompowane 8,6kg. Oglądaliśmy w sklepie na pompowanych i był leciutki, ale zdecydowaliśmy się na piankowe z racji ceny, więc w sumie się cieszę bo wiem że będzie mi na 100% pasował.
Stary 2014-03-28, 14:11   #3559
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
No tak ja kupuje w Euro Ale ceny i tak jak dla mnie są dobre, wiadomo nie przeliczam jakbym miała tak wszystko na pln przeliczać to bym chleba nawet nie kupiła
wiadomo, ale u Was też zarobki inne więc i tak lepiej niż w PL
Cytat:
Też tak myślałam a różnica między nimi to piankowe 8,4kg pompowane 8,6kg. Oglądaliśmy w sklepie na pompowanych i był leciutki, ale zdecydowaliśmy się na piankowe z racji ceny, więc w sumie się cieszę bo wiem że będzie mi na 100% pasował.
aa no to widzisz, super

Nasza Córunia

Stary 2014-03-28, 14:21   #3560
Prowansja88
Raczkowanie

CZeść Dziewczyny,
jak zauwazyła Sylwia_88 nie było mnie dość długo..
Wczoraj rozpoczełam 30TC!Ahh magiczne 3 z przodu... Co swietowałam Tartą z budyniem, truskawkami i galaretką. Mam jeszcze pół, zapraszam!!!

Jelsi chodzi o mnie i o maluszka, ogolnie wszystko OK. Suplementuje magnez oraz zelazo, by poprawic wyniki krwi.
Bylam na kontroli u swojego lekarza (tego znajomego który kontroluje wyniki i prowadzenie lekarki z Lux Medu), zrobil krociotkie USG by zobaczyc co sie dzieje z lozyskiem, bo od 22tc nikt tego mi w LM nie sprawdzał. Na szczescie troszke sie podniosło. Klasycznie płci nie było dobrze widać, nadal nie mam 100% potwierdzenia, diagnozy z 18TC ze dziewczynka. Jest juz ulozone glowka w dol i mialo zacisniete nozki oraz pupke centralnie pod pepkiem, wiec trudno bylo powiedziec na 100%, ale wyglada na to, ze nadal dziewuszka.. .

Tak naprawdę wszystko mnie przytloczyło. Sporo rzeczy na głowie, do tego mega budyń, resztki remontu i ogolne stresy, sprzątanie i załatwianie sprawiły, ze nie byłam w stanie pisać i być na bieżąco.
Głupio to zabrzmi, ale musiałam także oderwac sie od ciazowych problemów, bo sobie nie radziłam psychicznie. Tyle sie u Was dzieje, bóle, skurcze, rozwarcia, twardnienia, osłabnięcia, wizyty na IP, kłopoty z wynikami, że nie potrafiłam już tego dzielić. Wszystko mega biore na poważnie i nakrecona u siebie doszukuje się problemów, nakrecam się itd. Wpadłam w panikę czytajac o Waszych wyprawkach. W poprzedni weekend popłakałam sie będac u rodziców TŻa, ze strachu, ze sie nie wyrobimy, ze ze wsytskim jesteśmy w czarnej d, zaczełam miec z nim klopoty, oskarzalam go, ze niczym sie nie ineresuje, dostawałam szału jak wracal z pracy zmeczony... masakra. Nie chciałam pisać i sie zalic.Musiałam się oderwać, odreagować!
Co do domu to łazienka prawie skończona, cały czas czeka nas malowanie calej reszty co hamuje zakup nowej szafy i przemeblowanie, ale musimy sie wskrzesic finasowo i jakos musze zmobilizowac TZ, bo on zly, ze musi na to poswiecic wolny dzien... :/ Bo pracuje clay tydzien, wiec ja tego nie rozumiem... wiec az sie boje odzywać dosłownie. Wiec czekam...
Zmobilizowałam się i zrobiłam pierwsze wyprawkowe zakupy:
posciel,
http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-...-60x120cm.html
do tego ochraniacz do lozeczka, kocyk i reczniki takze z misiem, by wszystko bylo w komplecie a nie kolorowy misz masz, bawełniany, miekki rozek w kremie w drobna krateczke- taki bardzo klasyczny, by byl na sam poczatek, bawełniane przescieradełka do lozeczka 2sz. Mam tez jedno z frotty.Kupilam takze materac gryka-pianka-kokos firmy danpol. Nie mamy wilgosci w mieszkaniu, jest suchutko, wiec uznalam, ze nie bede wydziwiac, te materace są bardzo popularne od lat i jakos dzieci dają radę. Wiec w koncu meska decyzja i juz sie nie chce dolowac czy dobrze czy zle.. Sobie kupilam poduszke do spania, bo powoli mam klopot, ale nie te z matherhood, tylko taka 170cm, ktorą mozna zwiazac i pozniej wykorzystac jako kojec dla dziecka czy do karmienia.
Oraz 3 pieluszki tetrowe z takiej grubszej tetry, solidnej, ktore posluza jako jakies nakrycia czy kocyki na upaly (tez z tej firmy posciel dla dzieci z zakladki inne/pozostale). Oczywiscie kupie jeszcze wiecej, tylko juz taki ciensze. Kolezanka wychwycila mi na promocji w Piotrze i Pawle 6 paczek bialych, nawilzanych chusteczek pampers sensitive za 23,99 czyli po 4zł paczka.
Jak dostanę wypłatę (do 10.04) to w pierwszej kolejnosci zrobie zamowienie w aptece i jesli nic nie znajde do tej pory w stacjonarmym sklepie, w rozsadnej cenie, to zamowie jakies koszule do karmienia na all, ale nienawidze kupowac przez neta, bez dotkniecia, mierzenia. Chce miec w maju wszystko do torby szpitalnej w razie niespodzianek. I tutaj głupie pytanie wybaczcie: jaka torbę bierzecie? Walizkę? Czy takiego podroznego jamnika? Czy dwie osobne? Dla Was i dla dziecka? Lozeczko pozniej, wozek chcemy zamowic do konca kwietnia, ale nie potrafie sie zdecydowac. W kazdym zjaduje jakieś ale! Jak gondola super to w spacerowce cos nie tak i odwrotnie, albo materiał :[ Cos strasznego!!!
Narazie typy to Tutek: TIRSO- ale gondola dosc wysoko i material, bardzo ladny, ale moim zdaniem malo praktyczny ;(
, TRIDO- Nowość 2014- (czekam az bede mogla go zobaczyc na zywo, jak wyglada spacerowka, jaki daszek dokladniej, bo jelsi dobrze widze na zdjeciu, to daszek jest jakis mniejszy, jak tak to odpadnie, najwczensniej bedzie 15.04 w sklepie u mnie, ale to nic pewnego ;-( ) no i X-move Xlandera, ale ta waga i cena.. za komplet wychodzi 1000 zł wiecej a powiem szczerze, ze az tyle od takze polskiego Tutka lepszy nie jest. Przede wszystkim X-landery są robione w Chinach. Wiec nie wiem, nie wiem, nie wiem... nic innego mi nie odpowiada. Nie chce piankowych kol a to wiele modeli eliminuje.

Miałam do nadrobienia kilkadziesiat stron, wiec nie jestem w stanie zacytowac i odpowiedziec na wszystko, wybaczcie!!! Tylko pojedyncze...

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Podpowiedzcie mi bo zapomniałam a nie chce mi się szukać. Który magnez jest najlepszy? Który bierzecie?
Magne B6- to zapisała mi Pani dr
Pamietaj, by nie laczyc magnezu z jonami wapnia i zelaza, bo one wchaniaja sie przez te same kanały, wiec niestety sie eliminują..

Cytat:
http://mataja.pl/2014/01/nie-taki-po...y-piekny-film/ oglądnijcie

Piękny poród. I mąż idealny. Aż się popłakałam.
Zabiłas mnie tym filmem. Płakałam jak dziecko. Ogladałam to z 3 razy i łzy same leciały po policzkach. Niejednokrotnie Wam pisałam, ze porod to dla mnie totalna abstrakcja i nie wierze w to, ze dam sobie rade. ta kobieta jest tu taka spokojna i taka dzielna... (pewnie jest znieczulona, ale mimo to), nie jestem takim herosem i zdania nie zmienie, moj porod to bedzie jakieś posmiewisko w szpitalu, bede plakac i sie nad sobą uzwalac. O ile wczesniej nie umre na zawał ze strachu..
A ten facet tu- wzorowy mąż.

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość

Na Brochowie. Nie było źle, personel fajny, oddział jak to oddział, sale nawet odświeżone, toalety mocno sfatygowane... Ale najważniejsze że ludzie prawie wszyscy przyjemni. Tylko daleko jak cholera :/ Ale zamykają od czerwca całe 4 piętro, i porodówkę i część patologii, a kilka sal przeniosą bodajże na neonatologiczny. No i remont. Słyszałam rozmowę ordynatora z kimś tam, plany ponoć ciągle się zmieniają... Oznacza to że pewnie jak my będziemy rodzić to jeszcze będzie zamknięte, wielka szkoda.

Nie wiedziałam o tym, że muszą zatrzymać. Ale dziś już zaczynam pakować się na następne takie przygody, będę przygotowana.
Cytat:
Kurcze... To bardzo źle że na brochowie będzie remont.
Bo to oznacza, że na innych porodówkach będzie oblężenie
A czy Twoja lekarka pracuje którymś ze szpitali?
Bo mój lekarz nie i martwi mnie to
Czułabym się bezpieczniej..
Czarno_Biała wspolczuje stresów.
Od 19.03 chodzę na SR na Brochow. Planuje tam rodzic, wlasnie przez super mily personel. Fajne babeczki, takie jest moje zdanie, ale takze wielu osob, ktore tam rodzily.
Co do remontu to info o tym (dowiedzialam sie w lutym dopiero) totalnie mnie zalamał. Bo nie dosc, ze na Brochowie najlatwiej o znieczulenie, naprawde nie robią kłopotow, chcą ulzyć itd, to tak jak napisała Kucyk, jak zamkną Brochów- 2. pod wzgledem ilosci odbieranych porodow na dolnym slasku szpital, to w pozostalych bedzie sajgon totalny!!!
Polozna mnie pocieszyla, ze ten remont mial sie zaczac w stydzniu, pozniej w lutym itd teraz jest wersja, ze własnie od czerwca, ale modle sie, by to nie była prawda.
Ewentualnie kaminskiego lub Borowska. Ale na Kaminskiego zawsze hurtownia a Boroswska coz- najlepszy odzial noworodkowy w okolicy itd, tyle, ze obsluga daje duuuuzo do zyczenia..
No nic byle nas gdzies przyjeli i byle była opcja ZOO, błagam....

Cytat:
Prowansja88 też ostatnio 2,5 tyg temu pisała.

Cytat:
Napisane przez morin Pokaż wiadomość

Nie chwaliłam się że zamówiłam koszule nocne już Są piękne na żywo i z jakości jestem bardzo zadowolona
http://allegro.pl/show_item.php?item=4056277481
http://allegro.pl/show_item.php?item=4059972436
http://allegro.pl/show_item.php?item=4036175380
Zrobiłam to chyba trochę wcześnie ale to dlatego że mi się ciągle coś dzieje i boje się że jak do szpitala trafie to nie będę mieć piżamy. Kupiłam takie rozmiary na teraz bo to koszule więc trochę większa po porodzie będzie też przecież pasować.
Piekne te koszule. Tak jak pisałam, musze je zakupic w najblizszym czasie, ale moze gdzies stacjonarcnie cos wyhacze, jesli nie to moze odgapie od Ciebie aukcje/sprzedawce skoro piszesz, ze na zywo są OK. Nie mam przekonania do zakupów przez neta, wiec Wasze opinie sa bardzo cenne. Najgorzej z rozmiarem. Normalnie wszystkiego noszę S, nigdzie nie przytylam poza wysokim brzuszkiem, wiec jaką wybrac koszule?

Miłego dnia, buziaki!!
Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej?
Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz!
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 15:42   #3561
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Witam się w III trymestrze

Cytat:
Byłam wczoraj na wizycie. Szyjka trzyma, ma 28mm,dalej leżenie ale obejdzie się bez passeru. Mały ma 1215 gram. Miałam pierwsze ktg mały akurat mocno fikał i miał wysokie tętno i pełno ruchów. No i nie muszę już tak często przychodzić na wizyty. Kolejna za trzy tygodnie. Pytałam o ilość wód płodowych i w skali AFI mam 12. Tak myślałam że nie jest ich za dużo
super wiadomości

Cytat:
Napisane przez Goraleczka84 Pokaż wiadomość
a po za tym to jest wszystko super.
Nasz Synuś rosnie - a ja wraz z nim niestety
ostatnio mam wrazenie ze ma trampoline z mojego pecherza

Podsyłam focie z połówkowego

śliczny chłopczyk

Cytat:
Jestem po USG
Wszystko w porządku, Wiktoria ma już prawie 1,5kg (1440g), więc jak na skończony 30tc mam nadzieję, że duża nie jest?
Trochę Jej przeszkadzaliśmy w drzemce
Płeć potwierdzona już na 100%
No i w końcu TŻ mógł zobaczyć swoją drugą córę (przy Dominice to był na każdym usg, teraz załapał się na ostatnie )

uff.... jakos połowicznie nadrobiłam wczorajszy dzień, co nie było takie łatwe
Stary 2014-03-28, 16:00   #3562
zophiee
Zakorzenienie

hej hej
U mnie dziś piękne słoneczko
Byłam na spacerze, a teraz umyłam pralkę i nastawiłam pierwsze ciuszkowe pranie
Na pierwszy rzut poszły bodziaki, skarpetki czapeczki, kocyki i otulacze w jasnych kolorach ( szary i błękit)
Kolejne pójdą kolorki- tym mam najmniej
A na końcu białe

Na razie piorę w płynie Biały Jeleń- mam jeszcze Jelpa, ale jakoś mam większe zaufanie do Jelenia
Planuję uprać 2 razy- bo to głównie nowe rzeczy
A potem po kolei będę prasowała, i wrzucę na razie do próżniowego worka, bo niestety remont jeszcze w toku, i nie mam gdzie tego poukładać

Wczoraj byliśmy w naszym lokum i ja mam wrażenie, że pokój Borysa, przez jego wielkość (18m2) będzie mało przytulny

Na razie mam w głowie układ i kolory, muszę pomyśleć nad dodatkami...

Ramona pokaż zdobycze w pepko

Ja po USG, jak się okaże, jakie jest w końcu ułożenie, co za tym idzie czy będzie cc, czy może jednak dokonał się cud i Borys się obrucił... wtedy zadecyduję, co jeszcze dokupić- martwię się, że mało będzie ubranek w najmniejszym rozmiarze- 56, większość mam 62, a jak będzie cesarka- to wcześniej, więc się przydadzą...
No, ale USG w środę...

Poza tym brakuje mi rękawiczek- i TYLE!
Chcę dokupić jeszcze ze 2 koszule bo lubię tak ubranych chłopców i jakiś sweterek- bo większość takich rzeczy mam na rozmiar 68, a to dopiero jesienią będziemy z nich korzystać.
a, że mam lniane spodenki 2 pary i 2 pary eleganckich lekkich letnich, to się przyda i coś elegantrzego na górę, hihi

Idę robić spagetti carbonara! Aż mi ślinka leci- uwielbiam włoszczyznę

Aldrin Podziwiam Cię! Że jeszcze dajesz radę w pracy
Kinia Super zakupy
Góraleczka Brawa za tydzień! Już ostatnia prosta
Nerokitty mam tak samo z zakupami, idę po jedno, wracam z drugim i co gorsza trzecim, no ale nic! A sukienek zazdroszczę
Chocolate ja wczoraj też zajechałam po drosze do super-pharm i kupiłam białe 1, i zielone 2 zgarnęłam też 2-pack chusteczek pampersa
białych, bo też były w promocji
W sumie mam już 2 razy dużą pakę białych 1, 2 razy dużą pakę zielonych 2, dokupiłam jeszcze Dadę 2 białe, i małe opakowanie papmków białych do szpitala 1
No i co wizyta w drogerii to brałam inne chusteczki, także mam już pampersa, huggisy, i jeszcze jakieś w sumie chyba z 7 opakowań...
Także higienicznie jestem ogarnięta aż do przodu- ale w sumie ja już taka jestem i muszę mieć wszystkiego na zapas!

Zakochałam się
http://www.mamissima.pl/akcesoria_dl...fioletowy.html
http://www.mamissima.pl/akcesoria_dl...ijak_blue.html
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 16:03   #3563
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
A co to za wózek?

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 16:07   #3564
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Plan porodu wszedł jako nowość chyba rok temu czy tam dwa nie pamiętam. Miało to być tak pięknie, że każda rodząca ma mieć przy sobie plan porodu, a w nim oczekiwania względem przebiegu porodu, na co się zgadza, a na co kategorycznie nie. Załoga szpitalna powinna zapoznać się z tym planem w momencie przyjęcia pacjentki i trzymać się go, brać go pod uwagę. Miało to spowodować, że kobiety będą rodzić bardziej po ludzku znając swoje prawa, a szpital miał przestrzegać żądań i oczekiwania kobiety ble ble ble.
Jak się ma to w praktyce?
Moja położna środowiskowa tłumaczyła mi, że ten plan porodu jest akceptowany, o ile mamy do czynienia z porodem fizjologicznym

o tyle już poród z oksytocyną czy nacięciem krocza już takim nie jest i możemy sobie tym planem podetrzeć
Stary 2014-03-28, 16:17   #3565
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość

Ramona pokaż zdobycze w pepko
w sumie to nie ma się czym chwalić

teraz to już wymyślam
wczoraj miałam zajawkę na szufladę do łóżeczka, a raczej pojemnik na pościel i gdyby nie fakt, że ona jeździ na kółkach po podłodze, a nie jest na prowadnicach przykręcanych do frontów łóżeczka, to bym kupiłą, bo była tanio, 90 zł w smykolandzie, taniej niż na allegro

no ale ostatecznie postawiłam na kolejny kocyk, tym razem będzie robił za narzute na łóżeczko, później do przykrycia pościeli, by się nie kurzyła

no i lampkę postawiliśmy na taką zwykłą na komodę, bo jednak można ją wszędzie wziąć ze sobą, a ta co wisi naściennie nad łóżeczkiem też fajna, ale jak zawiśnie na kołku, to juz tak zostanie

Zophiee
ale juz pięknie ogarnęłaś wyprawkę
ja już też prawie wszystko mam, brakuje kilku rzeczy, ale stale coś dochodzi, a to proszek do prania, a to krem do pielęgnacji, a to jakieś smerfetki, rekawiczki niedrapki itd. końca nie widać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P2033375.jpg (50,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P2033378.jpg (34,4 KB, 5 załadowań)
Stary 2014-03-28, 17:27   #3566
Goraleczka84
Raczkowanie

Ale gonicie...staram sie Was śledzić w czasie dnia....ale latwo nie jest
Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Gratuluję wejścia w "3"
A można wiedzieć skąd jesteś? z jakiej części pl?

A ja mam chyba jednak od rana kiepski nastrój jestem senna, markotna, mam ochotę zaszyć się na cały dzień pod kołdrę!
Mam nadzieje że przeleżałaś grzecznie dzisiaj ta handre….
Mieszkam w Małopolsce aktualnie okolice Suchej Beskidzkiej a pochodzę z Krakowa gdzie zostawiłam rodziców

[QUOTE=Kakusia;45791208]Plan porodu wszedł jako nowość chyba rok temu czy tam dwa nie pamiętam. Miało to być tak pięknie, że każda rodząca ma mieć przy sobie plan porodu, a w nim oczekiwania względem przebiegu porodu, na co się zgadza, a na co kategorycznie nie. Załoga szpitalna powinna zapoznać się z tym planem w momencie przyjęcia pacjentki i trzymać się go, brać go pod uwagę. Miało to spowodować, że kobiety będą rodzić bardziej po ludzku znając swoje prawa, a szpital miał przestrzegać żądań i oczekiwania kobiety ble ble ble.

u mnie w szpitalu gdzie pierwszy raz rodziła to wszystko już było, ale to tylko teoria głównie ta pozycja porodu QUOTE]

ja tez zaczęłam przygodę z SR, tylko u nas są małe grupy 4-5 osob....i jak na razie dziewczyny same chodzą
co do samego porodu to mam nadzieje na dobrą opieke – chociaż ostatnio był u nas przypadek niedotlenienia dziecka i ordynatora zmienili w ciagu 1 dnia
moja tesciowa pracuje w szpitalu 30 lat wiec ufam że w razie czego będzie interweniować ale oby nie było takiej potrzeby
sporo piszecie o wyprawkach – próbuje przeglądną watek w poszukiwaniu cennych uwag,
WYPRAWKA jeśli chodzi o ubranka to moja szwagierka która urodziła 3 tygodnie temu obiecuje wyprawke… no i po tym jakiego dorodnego chłopca urodzila (4120 i 60 cm) ja teraz kupuje ubranka na 62 i w góre
54 nie mam ani jednej sztuki
Z 56 pare boziakow (jakiesz11 szt) z krótkim rękawkiem
62 pajacyki chyba ze 4
I ostatni zakup – 2 butelki (małą i duża) LOVI bo na promocji za 22 zł
I to tyle….
Reszta czeka na wypłate
WÓZKI ja w sumie od początku mam upatrzony ten sam i chyba zostanie. Po cichu licze ze dostniemy go od mojego brata w prezencie
Podsyłam linka
http://allegro.pl/3w1-wozek-pascal-a...020113888.html
Goraleczka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 17:29   #3567
bluesky89
Zakorzenienie

Cześć
Ja mam problem z komputerem, bo nie łapie internetu i podczytuje Was na tel tylko Przepraszam, że nie odniose sie do Waszych wypowiedzi, ale mi nie wygodnie

Stary 2014-03-28, 18:11   #3568
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Na razie piorę w płynie Biały Jeleń- mam jeszcze Jelpa, ale jakoś mam większe zaufanie do Jelenia
tez się teraz zastanawiam, czy dokupić BJ czy Jelpa
mam kartonik BJ mały, piore w nim nasza bieliznę i póki co nie uczula, ale wszystko jest takie szorstkie, w Jelpie 2w1 ciuszki sa mięciutkie, a mamy strasznie twardą wodę
i tak sypię o połowe mniej proszku niż producent zaleca, na cały wsad tylko 100 ml, bo nie wypłucze mi dokładnie, jak nasypię wiecej, szit... te nowoczesne zraszające pranie a nie płukanie

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Wczoraj rozpoczełam 30TC!Ahh magiczne 3 z przodu... Co swietowałam Tartą z budyniem, truskawkami i galaretką. Mam jeszcze pół, zapraszam!!!
gratulacje
no i juz lecę
Stary 2014-03-28, 18:18   #3569
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
musze to zdanie zapamiętać koniecznie
haha na ścianie wymaluj
Cytat:
Pradip dzięki właśnie to zrobiłam - Przespałam się odpisałam Wam i lecę sprzątać
mam nadzieję że humorek już lepszy
Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
nie nie kochana to druga ciaża ale przezywam ja jak pierwsza bo pierwsza była 12 lat temu

Ale na tyle dobrze ze nie musze wstawać już całkiem tylko mogę wrócić do wyrka,córa zawsze przed szkoła wyprowadzi psa wiec moje zadanie bojowe to ugotować obiad
No to będziesz mieć kochaną pomocnice przy maluszku
Cytat:
Ale Wam się trafiło
Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
CZeść Dziewczyny,
jak zauwazyła Sylwia_88 nie było mnie dość długo..
Dobrze że napisałaś co u Was i że zrobiłaś sobie tą przerwę skoro tego potrzebowałaś choć mam wrażenie że u nas bardzo mało jest tych gorszych wiadomości i oby tak zostało
Samymi pysznościami świętowałaś i bardzo ładną pościel wybrałaś
Cytat:
hej hej
U mnie dziś piękne słoneczko
Byłam na spacerze, a teraz umyłam pralkę i nastawiłam pierwsze ciuszkowe pranie

Planuję uprać 2 razy- bo to głównie nowe rzeczy
A potem po kolei będę prasowała, i wrzucę na razie do próżniowego worka, bo niestety remont jeszcze w toku, i nie mam gdzie tego poukładać

W sumie mam już 2 razy dużą pakę białych 1, 2 razy dużą pakę zielonych 2, dokupiłam jeszcze Dadę 2 białe, i małe opakowanie papmków białych do szpitala 1
Przede mną też jeszcze ogromny remont więc tylko trochę ciuszków poprałam w zwykłym proszku bo teraz pranie na gotowe wydaje mi sie bez sensu.
Mówisz o tych paczkach pampersów białych za 37zł? ile tam jest sztuk?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 18:21   #3570
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

A ja wróciłam ze spotkania z koleżanką i nie obyło się bez dokupienia dwóch bodziaków w większym rozmiarze i koszuli do szpitala

Koleżanka dokupiła mi też dwa body i mówi że jeszcze coś ma w zanadrzu, jak mnie tak będą rozpieszczać zakupowo to się przyzwyczaję i będę tylko czekała aż mi całą wyprawkę kupią

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości