|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Cytat:
|
|
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
wczoraj zaliczyłam podróż do miasta, kupiłam trochę drobiazgów dla dziecka, kocyk i lampkę w Pepco, zakretki do butelek TT ![]() idę przeredagowac zamówienie w aptece ![]() miłęgo dzionka lecę nadrobic wątek od wczoraj
|
|
|
|
#3543 |
|
Wtajemniczenie
|
Berenika Lacibios możesz jak najbardziej łykać.
To jest plan porodu z naszej szkoły rodzenia: http://szkolarodzenialublin.pl/plan-porodu.php Ponoć teraz jest tak że jak nie ma go w dokumentach pacjentki to potem szpital nie dostaje refundacji za poród. Warto go napisać, żeby zaznaczyć najważniejsze nasze oczekiwania. Wpisujemy dokładnie wszystkie leki przyjmowane podczas ciąży nawet witaminy. Wpisujemy osobę towarzyszącą, pamiętając, że nie ma co zmuszać męża do obecności. |
|
|
|
#3544 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale wszędzie tak jest? Bo u mnie nawet słowa wzmianki o tym nie ma.. I nie wiem czy w związku z tym jest sens, żebym ja cos takiego drukowała, wypełniała i zanosiła im, bo mogą mnie wyśmiać... |
|
|
|
|
#3545 |
|
Wtajemniczenie
|
pytalyscie o ceny w pharm , hipp zel z pompka 16zl, mleczko pielegnacyjne 13zl no i pampersy biale 37zl
![]() dostalam jeszcze kupony znizkowe z karta lifestyle na produkty dzieciece ![]() i znow nie mam na was czasu bo malujemy pokoj chlopakow na szczescie to juz ostatni remont ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez choc0late Czas edycji: 2014-03-28 o 12:35 |
|
|
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to obowiązkowe? u mnie nikt nie mówił o planie porodu |
|
|
|
|
#3547 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze to nie wiem jak jest w waszych szpitalach, może warto zadzwonić i się spytać. Ja też jak słucham to mogę coś przekręcić, a nie dopytywałam się czy wszędzie, bo w sumie mnie ten jeden szpital interesuje z którego jest położna prowadząca...
|
|
|
|
#3548 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45788477]
Nie jestem pewna, ale chyba przypałętała mi się jakaś infekcja.. Ogólnie nie jest źle, coś mnie tam raz na jakiś czas zaswędzi w jednym i tym samym miejscu.. Mój gin przyjmuje w poniedziałki, wtorki i czwartki, więc i tak musiałabym jak coś poczekać z wizytą na po weekendzie.. Ale jak by mi się pogorszyło, to mogę wziąć jakieś lacibiosy, czy lactovaginale?? śliczne Mam taką samą karuzelkę ![]() [/QUOTE] Mój gin mówił że Lactovaginale możemy I jak Ci się ta karuzela sprawdziła? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Z gryki na pewno rezygnuję a i z opinią o wózkach się zgadzam Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze to zdanie zapamiętać koniecznie
|
|
|
|
|
#3550 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45790823]ale wszędzie tak jest? Bo u mnie nawet słowa wzmianki o tym nie ma.. I nie wiem czy w związku z tym jest sens, żebym ja cos takiego drukowała, wypełniała i zanosiła im, bo mogą mnie wyśmiać...[/QUOTE]
Plan porodu wszedł jako nowość chyba rok temu czy tam dwa nie pamiętam. Miało to być tak pięknie, że każda rodząca ma mieć przy sobie plan porodu, a w nim oczekiwania względem przebiegu porodu, na co się zgadza, a na co kategorycznie nie. Załoga szpitalna powinna zapoznać się z tym planem w momencie przyjęcia pacjentki i trzymać się go, brać go pod uwagę. Miało to spowodować, że kobiety będą rodzić bardziej po ludzku znając swoje prawa, a szpital miał przestrzegać żądań i oczekiwania kobiety ble ble ble. Jak się ma to w praktyce? Większość szpitali ma o tym nawet wzmiankę na swojej stronie internetowej, druk takiego planu do pobrania, ale generalnie wiele przez te plany się nie zmieniło. Bo dajmy przykład "nacięcie krocza". W planie możemy zaznaczyć taką informację, że chcemy ochrony krocza, a położna sama zdecyduje czy było to konieczne czy nie. Przydaje się pewnie taki papierek np w sytuacji "nie zgadzam się na obecność studentów" i potem możemy domagać się egzekwowania i przestrzegania naszych życzeń (tylko ciekawa jestem jak to ma się w praktyce - po fakcie to trzeba by pisać skargi etc że naruszono nasze zdanie czy coś tam, a w trakcie porodu wiele kobiet nie ma siły ani głowy, żeby trzeźwo myśleć i nagle wypalić - ale chwileczkę, zaznaczyłam w planie porodu, że nie życzę sobie studentów!) Nie jest to obowiązkowe i dla mnie to bujda, że na tej podstawie szpital dostaje refundację od nfz za poród ![]() Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45789836]Do tego jest napisane, że bezpłatna sieć internetowa jest (a nigdy nie było), że oprócz znieczulenia gazem jest też możliwość farmakologicznego (wcześniej nawet mowy o tym nie było). Pisze też, że są worki sacco, piłki do porodu i niby zmiana pozycji ciała w trakcie porodu dogodne dla pacjentki.. Ale na ile tak jest rzeczywiście, to się okaże Ale najlepsze, że nawet listę rzeczy do zabrania dodali. No szok! [/QUOTE]u mnie w szpitalu gdzie pierwszy raz rodziłam to wszystko już było, ale to tylko teoria głównie ta pozycja porodu ![]() ![]() Cytat:
![]() i Twoi rodzice to chyba cały rok odkładają na mikołaja ![]() Pradip dzięki
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-03-28 o 13:40 |
||
|
|
|
#3551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wstalam o 6,30 bo córa do szkoły szła,zrobiłam jej sniadanko i wskoczylam do wyrka dopiero nie ma tak lekko hehe Ale na tyle dobrze ze nie musze wstawać już całkiem tylko mogę wrócić do wyrka,córa zawsze przed szkoła wyprowadzi psa wiec moje zadanie bojowe to ugotować obiad ![]() no i 27 tydz
|
|
#3552 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przychodzi tylko jak mu się zachce w międzyczasie pomiędzy posiłkami jeść, to przynosi banana, jak pić to kubusia playa przynosi. I ewentualnie jak chce mu się przytulić, to przychodzi, posiedzimy tak kilka minut i sobie idzie.
|
|
|
|
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas nic nie było jeszcze mówione o porodzie, i dlatego koniecznie na przyszłą wizytę chcę Tż-ta wyciągnąć aby dokładnie wypytał się co i jak, chciałabym już wiedzieć na co się nastawiać czy na cc czy na naturalny.
Kurczę chyba wybiorę się jeszcze dzisiaj do c&a bo promocje są na różne produkty a tam są takie piękne dziecięce rzeczy I jeszcze do pracy muszę skoczyć zanieść papierek o chorobowym bo dostałam
|
#3554 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzwonił pan od wózków, że bardzo mu przykro ale nie mają na stanie kółek piankowych i tej samej cenie dostaniemy pompowane. Nie żebym się gniewała za takie propozycje
(za pompowane trzeba by było dopłacić 190zł ) Cytat:
Edytowane przez NecroKitty Czas edycji: 2014-03-28 o 13:18 |
|
|
|
|
#3555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jest ogromny wybór wczoraj byłam i nie wiedziałam na co się zdecydować![]() Taki ręczniczek wczoraj kupiłam: http://www.c-and-a.com/at/de/shop/ba...h-35860-1.html
|
|
#3556 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45791293] A jak tylko zaczął raczkować, a potem chodzić, to zwrot o 180st i bawi się sam, a matkę ma gdzieś
Przychodzi tylko jak mu się zachce w międzyczasie pomiędzy posiłkami jeść, to przynosi banana, jak pić to kubusia playa przynosi. I ewentualnie jak chce mu się przytulić, to przychodzi, posiedzimy tak kilka minut i sobie idzie.[/QUOTE]to ciesz się kochana ciesz! ![]() Moja jak skończyła 3lata to potrafiła się już sama zabawić, teraz to wręcz nie przeszkadzam Jej jak słyszę, że bawi się odtwarzając różne role z bajek ale ma dni, że przyjdzie i powie mi "baw się ze mną, bo mi nudno w domu" ![]() Cytat:
no i kapcie ach te kapcie ![]() ale miło z ich strony, że w ogóle tak zaproponowali No, jakoś ogarnęłam wszystko z wierzchu jeszcze tylko zostało mi pozamiatać i dywan odkurzyć - i mogę gości przyjmować ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak ja kupuje w Euro Ale ceny i tak jak dla mnie są dobre, wiadomo nie przeliczam jakbym miała tak wszystko na pln przeliczać to bym chleba nawet nie kupiła
|
|
#3558 |
|
Wtajemniczenie
|
Też tak myślałam a różnica między nimi to piankowe 8,4kg pompowane 8,6kg. Oglądaliśmy w sklepie na pompowanych i był leciutki, ale zdecydowaliśmy się na piankowe z racji ceny, więc w sumie się cieszę bo wiem że będzie mi na 100% pasował.
|
|
|
|
#3559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3560 | |||||
|
Raczkowanie
|
CZeść Dziewczyny,
jak zauwazyła Sylwia_88 nie było mnie dość długo.. Wczoraj rozpoczełam 30TC!Ahh magiczne 3 z przodu... Co swietowałam Tartą z budyniem, truskawkami i galaretką. Mam jeszcze pół, zapraszam!!! Jelsi chodzi o mnie i o maluszka, ogolnie wszystko OK. Suplementuje magnez oraz zelazo, by poprawic wyniki krwi. Bylam na kontroli u swojego lekarza (tego znajomego który kontroluje wyniki i prowadzenie lekarki z Lux Medu), zrobil krociotkie USG by zobaczyc co sie dzieje z lozyskiem, bo od 22tc nikt tego mi w LM nie sprawdzał. Na szczescie troszke sie podniosło. Klasycznie płci nie było dobrze widać, nadal nie mam 100% potwierdzenia, diagnozy z 18TC ze dziewczynka. Jest juz ulozone glowka w dol i mialo zacisniete nozki oraz pupke centralnie pod pepkiem, wiec trudno bylo powiedziec na 100%, ale wyglada na to, ze nadal dziewuszka.. . Tak naprawdę wszystko mnie przytloczyło. Sporo rzeczy na głowie, do tego mega budyń, resztki remontu i ogolne stresy, sprzątanie i załatwianie sprawiły, ze nie byłam w stanie pisać i być na bieżąco. Głupio to zabrzmi, ale musiałam także oderwac sie od ciazowych problemów, bo sobie nie radziłam psychicznie. Tyle sie u Was dzieje, bóle, skurcze, rozwarcia, twardnienia, osłabnięcia, wizyty na IP, kłopoty z wynikami, że nie potrafiłam już tego dzielić. Wszystko mega biore na poważnie i nakrecona u siebie doszukuje się problemów, nakrecam się itd. Wpadłam w panikę czytajac o Waszych wyprawkach. W poprzedni weekend popłakałam sie będac u rodziców TŻa, ze strachu, ze sie nie wyrobimy, ze ze wsytskim jesteśmy w czarnej d, zaczełam miec z nim klopoty, oskarzalam go, ze niczym sie nie ineresuje, dostawałam szału jak wracal z pracy zmeczony... masakra. Nie chciałam pisać i sie zalic.Musiałam się oderwać, odreagować! Co do domu to łazienka prawie skończona, cały czas czeka nas malowanie calej reszty co hamuje zakup nowej szafy i przemeblowanie, ale musimy sie wskrzesic finasowo i jakos musze zmobilizowac TZ, bo on zly, ze musi na to poswiecic wolny dzien... :/ Bo pracuje clay tydzien, wiec ja tego nie rozumiem... wiec az sie boje odzywać dosłownie. Wiec czekam... Zmobilizowałam się i zrobiłam pierwsze wyprawkowe zakupy: posciel, http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-...-60x120cm.html do tego ochraniacz do lozeczka, kocyk i reczniki takze z misiem, by wszystko bylo w komplecie a nie kolorowy misz masz, bawełniany, miekki rozek w kremie w drobna krateczke- taki bardzo klasyczny, by byl na sam poczatek, bawełniane przescieradełka do lozeczka 2sz. Mam tez jedno z frotty.Kupilam takze materac gryka-pianka-kokos firmy danpol. Nie mamy wilgosci w mieszkaniu, jest suchutko, wiec uznalam, ze nie bede wydziwiac, te materace są bardzo popularne od lat i jakos dzieci dają radę. Wiec w koncu meska decyzja i juz sie nie chce dolowac czy dobrze czy zle.. Sobie kupilam poduszke do spania, bo powoli mam klopot, ale nie te z matherhood, tylko taka 170cm, ktorą mozna zwiazac i pozniej wykorzystac jako kojec dla dziecka czy do karmienia. Oraz 3 pieluszki tetrowe z takiej grubszej tetry, solidnej, ktore posluza jako jakies nakrycia czy kocyki na upaly (tez z tej firmy posciel dla dzieci z zakladki inne/pozostale). Oczywiscie kupie jeszcze wiecej, tylko juz taki ciensze. Kolezanka wychwycila mi na promocji w Piotrze i Pawle 6 paczek bialych, nawilzanych chusteczek pampers sensitive za 23,99 czyli po 4zł paczka. Jak dostanę wypłatę (do 10.04) to w pierwszej kolejnosci zrobie zamowienie w aptece i jesli nic nie znajde do tej pory w stacjonarmym sklepie, w rozsadnej cenie, to zamowie jakies koszule do karmienia na all, ale nienawidze kupowac przez neta, bez dotkniecia, mierzenia. Chce miec w maju wszystko do torby szpitalnej w razie niespodzianek. I tutaj głupie pytanie wybaczcie: jaka torbę bierzecie? Walizkę? Czy takiego podroznego jamnika? Czy dwie osobne? Dla Was i dla dziecka? Lozeczko pozniej, wozek chcemy zamowic do konca kwietnia, ale nie potrafie sie zdecydowac. W kazdym zjaduje jakieś ale! Jak gondola super to w spacerowce cos nie tak i odwrotnie, albo materiał :[ Cos strasznego!!! Narazie typy to Tutek: TIRSO- ale gondola dosc wysoko i material, bardzo ladny, ale moim zdaniem malo praktyczny ;( , TRIDO- Nowość 2014- (czekam az bede mogla go zobaczyc na zywo, jak wyglada spacerowka, jaki daszek dokladniej, bo jelsi dobrze widze na zdjeciu, to daszek jest jakis mniejszy, jak tak to odpadnie, najwczensniej bedzie 15.04 w sklepie u mnie, ale to nic pewnego ;-( ) no i X-move Xlandera, ale ta waga i cena.. za komplet wychodzi 1000 zł wiecej a powiem szczerze, ze az tyle od takze polskiego Tutka lepszy nie jest. Przede wszystkim X-landery są robione w Chinach. Wiec nie wiem, nie wiem, nie wiem... nic innego mi nie odpowiada. Nie chce piankowych kol a to wiele modeli eliminuje. Miałam do nadrobienia kilkadziesiat stron, wiec nie jestem w stanie zacytowac i odpowiedziec na wszystko, wybaczcie!!! Tylko pojedyncze... Cytat:
Pamietaj, by nie laczyc magnezu z jonami wapnia i zelaza, bo one wchaniaja sie przez te same kanały, wiec niestety sie eliminują.. Cytat:
A ten facet tu- wzorowy mąż. Cytat:
Cytat:
Od 19.03 chodzę na SR na Brochow. Planuje tam rodzic, wlasnie przez super mily personel. Fajne babeczki, takie jest moje zdanie, ale takze wielu osob, ktore tam rodzily. Co do remontu to info o tym (dowiedzialam sie w lutym dopiero) totalnie mnie zalamał. Bo nie dosc, ze na Brochowie najlatwiej o znieczulenie, naprawde nie robią kłopotow, chcą ulzyć itd, to tak jak napisała Kucyk, jak zamkną Brochów- 2. pod wzgledem ilosci odbieranych porodow na dolnym slasku szpital, to w pozostalych bedzie sajgon totalny!!! Polozna mnie pocieszyla, ze ten remont mial sie zaczac w stydzniu, pozniej w lutym itd teraz jest wersja, ze własnie od czerwca, ale modle sie, by to nie była prawda. Ewentualnie kaminskiego lub Borowska. Ale na Kaminskiego zawsze hurtownia a Boroswska coz- najlepszy odzial noworodkowy w okolicy itd, tyle, ze obsluga daje duuuuzo do zyczenia.. No nic byle nas gdzies przyjeli i byle była opcja ZOO, błagam.... Cytat:
Miłego dnia, buziaki!!
|
|
#3561 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() śliczny chłopczyk Cytat:
![]() uff.... jakos połowicznie nadrobiłam wczorajszy dzień, co nie było takie łatwe
|
|||
|
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
U mnie dziś piękne słoneczko Byłam na spacerze, a teraz umyłam pralkę i nastawiłam pierwsze ciuszkowe pranie Na pierwszy rzut poszły bodziaki, skarpetki czapeczki, kocyki i otulacze w jasnych kolorach ( szary i błękit) Kolejne pójdą kolorki- tym mam najmniej A na końcu białe Na razie piorę w płynie Biały Jeleń- mam jeszcze Jelpa, ale jakoś mam większe zaufanie do Jelenia Planuję uprać 2 razy- bo to głównie nowe rzeczy A potem po kolei będę prasowała, i wrzucę na razie do próżniowego worka, bo niestety remont jeszcze w toku, i nie mam gdzie tego poukładać Wczoraj byliśmy w naszym lokum i ja mam wrażenie, że pokój Borysa, przez jego wielkość (18m2) będzie mało przytulny Na razie mam w głowie układ i kolory, muszę pomyśleć nad dodatkami... Ramona pokaż zdobycze w pepko Ja po USG, jak się okaże, jakie jest w końcu ułożenie, co za tym idzie czy będzie cc, czy może jednak dokonał się cud i Borys się obrucił... wtedy zadecyduję, co jeszcze dokupić- martwię się, że mało będzie ubranek w najmniejszym rozmiarze- 56, większość mam 62, a jak będzie cesarka- to wcześniej, więc się przydadzą... No, ale USG w środę... Poza tym brakuje mi rękawiczek- i TYLE! Chcę dokupić jeszcze ze 2 koszule a, że mam lniane spodenki 2 pary i 2 pary eleganckich lekkich letnich, to się przyda i coś elegantrzego na górę, hihi Idę robić spagetti carbonara! Aż mi ślinka leci- uwielbiam włoszczyznę Aldrin Podziwiam Cię! Że jeszcze dajesz radę w pracy ![]() Kinia Super zakupy ![]() Góraleczka Brawa za tydzień! Już ostatnia prosta ![]() Nerokitty mam tak samo z zakupami, idę po jedno, wracam z drugim i co gorsza trzecim ![]() Chocolate ja wczoraj też zajechałam po drosze do super-pharm i kupiłam białe 1, i zielone 2 zgarnęłam też 2-pack chusteczek pampersa białych, bo też były w promocji W sumie mam już 2 razy dużą pakę białych 1, 2 razy dużą pakę zielonych 2, dokupiłam jeszcze Dadę 2 białe, i małe opakowanie papmków białych do szpitala 1 No i co wizyta w drogerii to brałam inne chusteczki, także mam już pampersa, huggisy, i jeszcze jakieś w sumie chyba z 7 opakowań... Także higienicznie jestem ogarnięta aż do przodu- ale w sumie ja już taka jestem i muszę mieć wszystkiego na zapas! Zakochałam się http://www.mamissima.pl/akcesoria_dl...fioletowy.html http://www.mamissima.pl/akcesoria_dl...ijak_blue.html |
|
|
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o tyle już poród z oksytocyną czy nacięciem krocza już takim nie jest i możemy sobie tym planem
|
|
|
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie to nie ma się czym chwalić
![]() teraz to już wymyślam ![]() wczoraj miałam zajawkę na szufladę do łóżeczka, a raczej pojemnik na pościel i gdyby nie fakt, że ona jeździ na kółkach po podłodze, a nie jest na prowadnicach przykręcanych do frontów łóżeczka, to bym kupiłą, bo była tanio, 90 zł w smykolandzie, taniej niż na allegro ![]() no ale ostatecznie postawiłam na kolejny kocyk, tym razem będzie robił za narzute na łóżeczko, później do przykrycia pościeli, by się nie kurzyła ![]() no i lampkę postawiliśmy na taką zwykłą na komodę, bo jednak można ją wszędzie wziąć ze sobą, a ta co wisi naściennie nad łóżeczkiem też fajna, ale jak zawiśnie na kołku, to juz tak zostanie ![]() Zophiee ale juz pięknie ogarnęłaś wyprawkę ![]() ja już też prawie wszystko mam, brakuje kilku rzeczy, ale stale coś dochodzi, a to proszek do prania, a to krem do pielęgnacji, a to jakieś smerfetki, rekawiczki niedrapki itd. końca nie widać |
|
|
|
#3566 | |
|
Raczkowanie
|
Ale gonicie...staram sie Was śledzić w czasie dnia....ale latwo nie jest
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mieszkam w Małopolsce aktualnie okolice Suchej Beskidzkiej a pochodzę z Krakowa gdzie zostawiłam rodziców[QUOTE=Kakusia;45791208]Plan porodu wszedł jako nowość chyba rok temu czy tam dwa nie pamiętam. Miało to być tak pięknie, że każda rodząca ma mieć przy sobie plan porodu, a w nim oczekiwania względem przebiegu porodu, na co się zgadza, a na co kategorycznie nie. Załoga szpitalna powinna zapoznać się z tym planem w momencie przyjęcia pacjentki i trzymać się go, brać go pod uwagę. Miało to spowodować, że kobiety będą rodzić bardziej po ludzku znając swoje prawa, a szpital miał przestrzegać żądań i oczekiwania kobiety ble ble ble. u mnie w szpitalu gdzie pierwszy raz rodziła to wszystko już było, ale to tylko teoria głównie ta pozycja porodu ![]() QUOTE]ja tez zaczęłam przygodę z SR, tylko u nas są małe grupy 4-5 osob....i jak na razie dziewczyny same chodzą co do samego porodu to mam nadzieje na dobrą opieke – chociaż ostatnio był u nas przypadek niedotlenienia dziecka i ordynatora zmienili w ciagu 1 dnia moja tesciowa pracuje w szpitalu 30 lat wiec ufam że w razie czego będzie interweniować ale oby nie było takiej potrzeby sporo piszecie o wyprawkach – próbuje przeglądną watek w poszukiwaniu cennych uwag, WYPRAWKA jeśli chodzi o ubranka to moja szwagierka która urodziła 3 tygodnie temu obiecuje wyprawke… no i po tym jakiego dorodnego chłopca urodzila (4120 i 60 cm) ja teraz kupuje ubranka na 62 i w góre 54 nie mam ani jednej sztuki Z 56 pare boziakow (jakiesz11 szt) z krótkim rękawkiem 62 pajacyki chyba ze 4 I ostatni zakup – 2 butelki (małą i duża) LOVI bo na promocji za 22 zł I to tyle…. ![]() ![]() Reszta czeka na wypłate ![]() WÓZKI ja w sumie od początku mam upatrzony ten sam i chyba zostanie. Po cichu licze ze dostniemy go od mojego brata w prezencie ![]() Podsyłam linka http://allegro.pl/3w1-wozek-pascal-a...020113888.html |
|
|
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja mam problem z komputerem, bo nie łapie internetu i podczytuje Was na tel tylko Przepraszam, że nie odniose sie do Waszych wypowiedzi, ale mi nie wygodnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam kartonik BJ mały, piore w nim nasza bieliznę i póki co nie uczula, ale wszystko jest takie szorstkie, w Jelpie 2w1 ciuszki sa mięciutkie, a mamy strasznie twardą wodę ![]() i tak sypię o połowe mniej proszku niż producent zaleca, na cały wsad tylko 100 ml, bo nie wypłucze mi dokładnie, jak nasypię wiecej, szit... te nowoczesne zraszające pranie a nie płukanie Cytat:
![]() no i juz lecę |
||
|
|
|
#3569 | |||||
|
Zakorzenienie
|
haha na ścianie wymaluj
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Samymi pysznościami świętowałaś i bardzo ładną pościel wybrałaśCytat:
Mówisz o tych paczkach pampersów białych za 37zł? ile tam jest sztuk? |
|||||
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wróciłam ze spotkania z koleżanką i nie obyło się bez dokupienia dwóch bodziaków w większym rozmiarze i koszuli do szpitala
![]() Koleżanka dokupiła mi też dwa body i mówi że jeszcze coś ma w zanadrzu, jak mnie tak będą rozpieszczać zakupowo to się przyzwyczaję i będę tylko czekała aż mi całą wyprawkę kupią
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:26.

bo malujemy pokoj chlopakow 

to sa piekne plusy pierwszej ciazy,kladziesz sie i masz wszystko w nosie.A moj Synek bardzo mnie kocha i ostatnio wstaje tak 4.30-5.00 i koniec spania