Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-28, 21:04   #1711
Le_lena
Raczkowanie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Sweetsunday - gratuluję sukni
Miłe i profesjonalne podejście Pań z salonu!

A ja... dzwoniłam umówić spotkanie na 20:00 w sprawie mieszkania i już jest zajęte! Daaaaaamn!

Idę się relaksić w wannie, a jutro zdam relację ze stanikarni i rzęs! Miłego wieczoru PMki

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-03-28, 21:21   #1712
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
Pytanie do dziewczyn używających odżywke do rzęs FEG, gdzie ją kupujecie? Macie jakichś sprawdzonych sprzedawców na allegro?
Sprawdzonych... Nie Używam jej od 9-ciu dni dopiero

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 21:32   #1713
exist_
Zakorzenienie

Udało mi się umówić na makijaż do mojej pani makijażystki
No i na fryzurkę do zupełnie nie znanej mi fryzjerki, ale po kontakcie wydaje mi się super
Tylko co jak mi przypadnie do gustu jej czesanie? Jestem już umówiona na ślubne do innej fryzjerki... Eh, będę miała zagadkę, bo ta "stara" też całkiem dobrze radzi sobie z moimi włosami.
Szukam inspiracji z niskimi kokami
Stary 2014-03-28, 21:48   #1714
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
UWAGA chwalę się dzisiejszym zakupem!
Gratki! Bardzo ładne, klasyczne buciki. Wygodne?

Cytat:
Napisane przez zły jeż Pokaż wiadomość
Dzięki. Sesja w górach też mi się podoba i myślałam o tym kiedyś na szlaku kiedy widziałam fotografowanych nowożeńców. Niestety TŻ nie przepada za takimi klimatami.
Kiedyś chciałam mieć sesję w górach.... ale jak pomyslałam jaka bym była zapocona i potargana to mi przeszło zwłaszcza że podczas wysiłku dostaję wypieków na twarzy

sweetsunday gratuluję! W jakim stylu ma być suknia?
Stary 2014-03-28, 21:56   #1715
emdzik
Zakorzenienie

Dziewczyny które mają buty z akces... i przymierzały też w sklepie..
Które buty lepsze...
Nie mogę się zdecydować (( A muszę je zamówić bo nie dojdą na czas

http://www.akces2.com/natalie-obuwie...ie-slubne.html
http://www.akces2.com/victoria-buty-damskie-slubne.html

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 22:03   #1716
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Co do perfum moj TZ jest bardzo perfumowy. Teraz uzywa na zmiane CK shock, Diesel only the brave tattoo edition, DKNY red delicous men edt, Burberry for men, Hollister so cal, zestaw miniaturek (25 ml kazda to wcale nie malo..) SuperDry wiec troche tego ma ale jego ulubiony zapach to Jean Paul Gaultier Le Male i chyba mu kupie na slub. A wlasnie kupujecie cos dla swoich TZtow z okazji slubu? Tu w UK jest taka tradycja, ze para mloda kupuje sobie prezenty i w sumie myslalam, ze albo perfumy, albo mu kupie niebieskiego ipoda nano i wygraweruje na nim 'cos niebieskiego' i nasza date slubu. Co myslicie? TZ lubi wszystko firmy Apple a ipod'a teraz nie ma no i w sumie moglabym tez wgrac na niego 'nasze' piosenki
My nie planujemy wzajemnych prezentów.

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Po. W domu zrobię dokładniejsze samych rzes
Ładne.

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
[B]Ponawiam pytanie o colę/pepsi. Czy warto kupić wcześniej? 2.50 za butelkę 1 l.
Myślę, że to dobra cena.
Nie wiem gdzie Ty widziałaś, ale ja dzisiaj w gazetce MAKRO też taką cenę widziałam, gdyby to kogoś interesowało.

Cytat:
Gratuluję zakupu.

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Mój używa Terre d'hermes edt
Mój też! Uwielbiam.
Lubi też Guerlain, L'Instant de Guerlain Pour Homme.

Uf.. ciut nadrobiłam, ale niestety nie jestem w stanie nadrobić wpisów z całego tygodnia.
Lekko szalony i intensywny był to tydzień, ślubnie też się całkiem całkiem podziało.

Zaczął się (jeszcze w niedziele) średnim newsem: moja makijażystka napisała do mnie wiadomość, że z ogromną przykrością ale informuje mnie, że nie będzie mogła mnie jednak pomalować. Zachorowała dość poważnie, poddaje się operacji i nie bedzie w stanie pracować na kilka tygodni.
Nie powiem.. gorąco mi się zrobiło.
Zaczęłam od razu kogoś szukać, ale i ją poprosiłam o pomoc. Stanęła na wysokości zadania i 12h później miałam klepnięty termin u jej znajomej, za co jestem jej ogromnie wdzięczna.
Makijaże 'nowej makijażystki' również mi się podobają, w przyszłym tygodniu idę na próbny i jestem ogólnie dobrej myśli.

W tygodniu zrobiłam wszystkie zaproszenia na samą ceremonię. Część poszła pocztą, część rozdana. W przeciągu tygodnia powinniśmy wszystkie przekazać.

Teraz big news:
W dniu dzisiejszym kupiliśmy dla TŻ: garnitur, buty, koszule (x2) oraz pasek. Postanowiliśmy w ciągu dnia, że zaszalejemy i dzisiaj pojedziemy na pierwsze łowy i.. wszystko kupiliśmy w godzinę. W jednym sklepie!
Nieskromnie przyznam, że mój przyszły Mąż będzie się fajnie prezentował.
Mierzył kilka modeli i kolorów i jednogłośnie została odrzucona czerń (mimo, że tak był plan). Stanęło na.. nieokreślonym kolorze. Garniak jest ciemny, ni to bardzo ciemna szarość, ni to grafit, jak światło pada, to też jakbym gdzie przebłysk granatu widziała. Ogólnie.. pasuje mu i nam się podoba.
Koszule oczywiście Ivory, buty czarne, pasek czarny.
Krawat i skarpetki kupiliśmy wcześniej, więc.. brakuje mu jedynie bielizny.

Pytanie techniczne: Czy wasi Panowie będą mieli butonierkę na klapie? Jeśli tak, to co z kieszonką, będą tam mieć tą chusteczkę, jak to się tam zwie?

Poza tym postanowiliśmy z TŻ zagęścić ruchy.
Plan idealny zakłada, że na tydzień przed ślubem mamy załatwione wszystko. Na ostatnie dni chcemy by zostały jedynie takie sprawy jak pazurki, fryzjerzy i inne doglądania sali.

W przyszłym tygodniu wzięliśmy sobie wspólnie dzień wolnego i planujemy załatwić:
- podpisać umowę na auto
- podpisać umowę na tort
- kupić wina musujące
- oddać do czyszczenia spinki
- pomalować drewniane litery
- make up próbny (ja )
- przymiarka sukni po zwężeniu (ja )

A jutro.. na 4 tygodnie przed ślubem bawimy się na naszych 'ostatnich wolnych' imprezach: panieńskim i kawalerskim. Ani ja ani TŻ nie wiemy co nam babeczki i panowie zorganizowali i tak się właśnie zastanawiamy czy już zacząć się bać czy jeszcze nie.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2014-03-28 o 22:07
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 22:08   #1717
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Które buty lepsze...

Mam Victorię jako buty ślubne Z czerwonej satyny - zachwycają mnie, ale też każdego kto je widzi. Mierzyłam też te drugie, ale wydawały mi się jednak "cięższe". A mam ślub w sierpniu, wolałam jakieś delikatniejsze, ale z zabudowany palcami.
Stary 2014-03-28, 22:12   #1718
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Mam Victorię jako buty ślubne Z czerwonej satyny - zachwycają mnie, ale też każdego kto je widzi. Mierzyłam też te drugie, ale wydawały mi się jednak "cięższe". A mam ślub w sierpniu, wolałam jakieś delikatniejsze, ale z zabudowany palcami.
A nie wychodzi Ci w nich mały palec? Albo nie tłoczy o któryś palec ?
Bo tego się w nich boję...

27.01.2015 <3
Stary 2014-03-28, 22:15   #1719
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
A nie wychodzi Ci w nich mały palec? Albo nie tłoczy o któryś palec ?
Bo tego się w nich boję...
Nie wychodzi - po 1 na ślub planuję rajstopy, a po drugie moje palce u stóp są prawie w jednej linii, nie mam tak że schodzą po skosie - mały nie odstaje za bardzo od reszty Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam
Dla mnie okazały się najlepsze - a byłam w Mogilanach i mierzyłam wiele modeli
Stary 2014-03-28, 22:15   #1720
czekooczekolada
Zakorzenienie

dziewczyny co zamawiały buty z bialebuty - powiedzcie mi jak wyglada zamowienie ? oni przed przystapieniem do realizacji kontaktuja sie i upewniają, jak wygladac maja te buty dokladnie ? jakis projekt wstepny wysylaja? bo boje sie ze zamowie ( troche kombinacji z tymi butami co ja chce ) i zle sie z nimi zrozumiemy i mi przyjdą złe

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-03-28, 22:17   #1721
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wychodzi - po 1 na ślub planuję rajstopy, a po drugie moje palce u stóp są prawie w jednej linii, nie mam tak że schodzą po skosie - mały nie odstaje za bardzo od reszty Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam
Dla mnie okazały się najlepsze - a byłam w Mogilanach i mierzyłam wiele modeli
Eh no własnie.. a ja się boję bo mam palce na "skos" ...

27.01.2015 <3
Stary 2014-03-28, 22:18   #1722
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Gratki! Bardzo ładne, klasyczne buciki. Wygodne?
Bardzo wygodne, bo skórzane, czuję się w nich jak w adidasach

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 22:30   #1723
activelifestyle
Rozeznanie

ijaa - my też nie dajemy sobie prezentów Wesele to ogromny wydatek, więc nie generujemy dodatkowych kosztów. Poza tym uważam, że jesteśmy prezentem sobie nawzajem
Super, że Twoja makijażystka stanęła na wysokości zadania i pomogła Ci znaleźć a właściwie znalazła kogoś innego Trochę miałaś stresu, ale najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło
za garnitur dla TŻ i wszystkie dodatki. Fajnie, że się wam podoba - w końcu to jest najważniejsze i nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę, że macie to już za sobą Mój TŻ nawet nie chce słyszeć o zakupach
W sprawie butonierki - moj będzie miał widziałam kiedyś coś takiego na weselu jak w załączniku
Baw się dobrze na wieczorze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg butonierka-roza-8.jpg (24,0 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg iStock_000003769630XSmall.jpg (13,0 KB, 23 załadowań)
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 22:39   #1724
Blondi2989
Blond forever!

ijaa - baw się dobrze na panieńskim!
Stary 2014-03-28, 22:41   #1725
marlenqa22
Zadomowienie

W poniedziałek stracę pracę dziewczyny.
Dowiedziałam się przypadkiem od kolegi. Wyobraźcie sobie że szef po cichu we wtorek przeprowadził rekrutację w jednym z białostockich hoteli.
I od wtorku ma przyjść dziewczyna na moje miejsce.
Oczywiście nikt mnie jeszcze nie powiadomił, dowiedziałam się nieoficjalnie.
Po prawie roku pracy nie zasłużyłam nawet na to żeby uprzedzić mnie że stracę pracę wcześniej, tylko dzień przed
Co za firma..
Świat mi się zawalił, od wtorku zapraszamy gości a ja nie czuję się na siłach iśc do kogoś, uśmiechać się i udawać że wszystko jest ok!
Już pokłóciłam się z narzeczonym, ślub coraz bliżej, ja po prostu nie wiem co to będzie
Nie dam rady nim się cieszyć

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 22:42   #1726
ewaden
Raczkowanie

sweetsunday, za wybór sukienki i panie które Ci się trafiły i się Tobą zaopiekowały

ijaa, super że udało Wam się już odziać Tż I nie ma to faktycznie jak efektywność - u nas prawie jak u Was (koszula, garniak i krawat wybrane i kupione w ciągu godziny łącznie ze zaznaczeniem poprawek krawieckich)
Mój Tż będzie miała i chustke (poszetkę) i skromną butonierkę
Twój plan idelany jest moim planem
Bawcie się jutro dobrze!

marlenqa22, trzymaj się! i nie kłóć z Tż plizzz- bo to Twojego samopoczucia nie polepszy. Podczas zapraszania nikt na szczęscie nie wymaga od Ciebie bycia bombą energetyczną- załóż maskę uprzejmości (my kobiety umiemy udawać...), wiesz- uśmiech nr 5, nie siedź u gości za długo, i jakoś to przetrwasz. Albo przesuńcie nieco zapraszanie, pare dni na pewno nikogo nie zbawi (?)

Edytowane przez ewaden
Czas edycji: 2014-03-28 o 22:50
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 22:50   #1727
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
sweetsunday, za wybór sukienki i panie które Ci się trafiły i się Tobą zaopiekowały

ijaa, super że udało Wam się już odziać Tż I nie ma to faktycznie jak efektywność - u nas prawie jak u Was (koszula, garniak i krawat wybrane i kupione w ciągu godziny łącznie ze zaznaczeniem poprawek krawieckich)
Mój Tż będzie miała i chustke (poszetkę) i skromną butonierkę
Twój plan idelany jest moim planem
Bawcie się jutro dobrze!
U nas też poprawki od razu ustalone. Spodnie zostały w sklepie - trzeba zwęzić 2,5 cm.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 23:16   #1728
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Tego nie wąchałam Ciekawe czy podobny do rush2
Ja lubię ciężkie lub dziwne zapachy, dlatego moim absolutnym nr. 1 jest Balenciaga - Florabotanica
rush 2 jest lżejszy
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
hehe wiem Słoniem pachniałam całą zimę
co za słoń? bo widzę, ze mamy podobny gust zapachowy

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Ja płaciłam kartą kredytową, tzn. mój Tz płacił

Wysłane z telefonu
jakieś przeboje z płatnością kartą są? bo moja świadkowa się zobowiązała do zapłacenia kartą (kasę oczywiście jej oddam przelewkiem, bo ja takowej karty nie posiadam)

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
uwielbiam te perfumy ale niestety kojarzą mi się z kolegą, więc TŻowi ich nie podaruję
Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny

Na ślub chcę moje "codzienne" perfumy, czyli Calvin Klein Euphoria - bardzo mi leży ten zapach i chcę je mieć w tym dniu, żeby czuć się swobodnie i swojo!
Jutro przyjeżdża TŻ na stałe , a dzisiaj idę oglądać wstępnie mieszkanie.
Ale mam stres przed tym wspólnym życiem
ale fajnie na pewno będzie super, do tego nowe mieszkanko, ekstra powodzenia, będę trzymać za Was kciuki, żeby było jak w bajce, a na pewno będzie
Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Bardzo ładne i cena też nie jest zaporowa
Gratki za florystkę!
no cena jest wspaniała, jutro jeszcze mamie pokażę (pewnie powie, że kolor nie ten perełek, ale co tam) i pewnie kupię ten komplecik dziękuję za gratki
Cytat:
WOW!! ale super efekt w maju robię ja znalazłam laskę, która robi za 100 zł

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Ponawiam pytanie o colę/pepsi. Czy warto kupić wcześniej? 2.50 za butelkę 1 l.
sądzę, że można już kupować, nic im nie będzie, tylko wstawcie do piwnicy (ciemno, chłodno) no i koniecznie sprawdźcie datę ważności
my się jeszcze wstrzymujemy, bo jakby nie było, na koniec sierpnia dopiero potrzebne
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
co do perfum mi się marzą:
Armani Diamonds
Dior Addict
albo Carolina Harrera

Ale skoro tak zachwalacie Naomi trzaby ją wypróbować
Adiccty są boskie, też je bardzo lubię, ale jak dla mnie za ciężkie na ślub (powiedziała ta od Gucci Rush )
Cytat:
kształt idealny

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Dowiedziałam się przypadkiem od kolegi. Wyobraźcie sobie że szef po cichu we wtorek przeprowadził rekrutację w jednym z białostockich hoteli.
Po prawie roku pracy nie zasłużyłam nawet na to żeby uprzedzić mnie że stracę pracę wcześniej, tylko dzień przed
Co za firma..
Świat mi się zawalił, od wtorku zapraszamy gości a ja nie czuję się na siłach iśc do kogoś, uśmiechać się i udawać że wszystko jest ok!
Już pokłóciłam się z narzeczonym, ślub coraz bliżej, ja po prostu nie wiem co to będzie
jeszcze nic nie jest przesądzone, nie martw się na zapas
póki co nie dostałaś wypowiedzenia, a poza tym może tak z dnia na dzień Cię zwolnić?
pomyśl o tym w ten sposób, że chwilowo będziesz miała więcej czasu na wręczanie tych zaproszeń, a pracę na pewno inną znajdziesz
Stary 2014-03-28, 23:29   #1729
marlenqa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
rush 2 jest lżejszy
co za słoń? bo widzę, ze mamy podobny gust zapachowy

jakieś przeboje z płatnością kartą są? bo moja świadkowa się zobowiązała do zapłacenia kartą (kasę oczywiście jej oddam przelewkiem, bo ja takowej karty nie posiadam)

uwielbiam te perfumy ale niestety kojarzą mi się z kolegą, więc TŻowi ich nie podaruję

ale fajnie na pewno będzie super, do tego nowe mieszkanko, ekstra powodzenia, będę trzymać za Was kciuki, żeby było jak w bajce, a na pewno będzie

no cena jest wspaniała, jutro jeszcze mamie pokażę (pewnie powie, że kolor nie ten perełek, ale co tam) i pewnie kupię ten komplecik dziękuję za gratki
WOW!! ale super efekt w maju robię ja znalazłam laskę, która robi za 100 zł

sądzę, że można już kupować, nic im nie będzie, tylko wstawcie do piwnicy (ciemno, chłodno) no i koniecznie sprawdźcie datę ważności
my się jeszcze wstrzymujemy, bo jakby nie było, na koniec sierpnia dopiero potrzebne

Adiccty są boskie, też je bardzo lubię, ale jak dla mnie za ciężkie na ślub (powiedziała ta od Gucci Rush )
kształt idealny

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

jeszcze nic nie jest przesądzone, nie martw się na zapas
póki co nie dostałaś wypowiedzenia, a poza tym może tak z dnia na dzień Cię zwolnić?
pomyśl o tym w ten sposób, że chwilowo będziesz miała więcej czasu na wręczanie tych zaproszeń, a pracę na pewno inną znajdziesz
Może, bo pracowałam na umowę zlecenie ;(

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 23:54   #1730
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
activelifestyle - do tego wspólnego mieszkania to chciałabym jeszcze dziecko Ja przyzwyczajona, że w domu tłum ludzi, więc walnę łbem o ścianę jak wrócę z pracy a TŻta jeszcze nie będzie i gęby do kogo otworzyć
My mamy kota, jak Tż całe dnie nie ma to chociaż do kota mogę zagadać
Taki żarcik

Cytat:
Wow
I jak się z nimi czujesz? Przeszkadzają troszkę?

Kupiłam dzisiaj biustonosz w Intimissimi
Taki: http://world.intimissimi.com/product...ategoryId=4879 oczywiście biały
Do tego białe figi, ale nie mogę ich znaleźć na stronie, a że była promocja 3 sztuki taniej to jeszcze wpadły 2 inne

Mierzyłam jeszcze ten: KLIK ale strasznie rozpłaszczył mi biust

Tż strasznie spodobał się jeden komplet, więc też go kupiłam:
KLIK , KLIK Wyszłam ze sklepu uboższa o parę stówek
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 06:06   #1731
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Piękne!

Ciężko porównać, bo nasza wycena wygląda zupełnie inaczej, ale u mnie wychodzi tak:
tort 7kg - 273zł
ciasta 13kg - 247zł
drobne ciasteczka - 88zł
paczki: ok. 35 paczek, 14,50zł/szt. - 507zł
W sumie ok. 1100zł za wesele liczone na 70 osób.
uu to straszna różnica... my przy 100 osobach będzie nas to wynosić 2600zł
tort macie bardzo tanio jak za kg. my liczyliśmy tak :
tort - 10-12 kg x 50zł- 500zł
paczki - 60 szt x 20 zł = 1200zł
ciasta 15kg x 25zł = 375zł
ciasteczka 10kg x 33 zł = 330zł

i wyniosło by nas to ok 24oozł
Stary 2014-03-29, 07:26   #1732
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
ewaden Bardzo eleganckie - piękny cytat wybraliście
Zgadzam się-mój ukochany cytat o miłości (no, może pomijając ostatni wers, bo nas nie dotyczy).

Cytat:
Jestem zachwycona Coraz bardziej się przekonuję do przedłużania 1:1!
Twoje rzęsy są bardzo ładnie zrobione, nie wyglądają nienaturalnie, efekt jest taki, jaki sama chciałabym osiągnąć!
A ja chyba pierwszy raz widzę efekt, który mnie przekonuje! RE-WE-LA-CJA!

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Taki żarcik
My inwestujemy w kota po ślubie
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 08:39   #1733
zły jeż
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sweetsunday Pokaż wiadomość

Ze ślubnych spraw: zamówiłam sukienkę!!! myślałam, że to będzie najgorszy koszmar a dzięki pani która się mną zajmowała wiem, że będę miałą idealną sukienkę idealnie dla mnie taką jaką chcę będą mi panie mixa robić do tej pory się jaram tym jak głupia w lipcu pierwsza przymiarka oczywiście z butami i pani mi powiedziała, żebym szukała przede wszystkim wygodnych, bo jak nie znajdę ładnych to one mi mogą przerobić każde za pomocą koronki tak żeby do sukni pasowały i były piękne góra sukienki ma być z koronki
Gratulacje! super, że sukienka będzie idealna jak chcesz. Też bardzo mi się podobają takie koronkowe na górze.

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość

Zaczął się (jeszcze w niedziele) średnim newsem: moja makijażystka napisała do mnie wiadomość, że z ogromną przykrością ale informuje mnie, że nie będzie mogła mnie jednak pomalować. Zachorowała dość poważnie, poddaje się operacji i nie bedzie w stanie pracować na kilka tygodni.
Nie powiem.. gorąco mi się zrobiło.
Zaczęłam od razu kogoś szukać, ale i ją poprosiłam o pomoc. Stanęła na wysokości zadania i 12h później miałam klepnięty termin u jej znajomej, za co jestem jej ogromnie wdzięczna.
Makijaże 'nowej makijażystki' również mi się podobają, w przyszłym tygodniu idę na próbny i jestem ogólnie dobrej myśli.

W tygodniu zrobiłam wszystkie zaproszenia na samą ceremonię. Część poszła pocztą, część rozdana. W przeciągu tygodnia powinniśmy wszystkie przekazać.

Teraz big news:
W dniu dzisiejszym kupiliśmy dla TŻ: garnitur, buty, koszule (x2) oraz pasek. Postanowiliśmy w ciągu dnia, że zaszalejemy i dzisiaj pojedziemy na pierwsze łowy i.. wszystko kupiliśmy w godzinę. W jednym sklepie!
Nieskromnie przyznam, że mój przyszły Mąż będzie się fajnie prezentował.
Mierzył kilka modeli i kolorów i jednogłośnie została odrzucona czerń (mimo, że tak był plan). Stanęło na.. nieokreślonym kolorze. Garniak jest ciemny, ni to bardzo ciemna szarość, ni to grafit, jak światło pada, to też jakbym gdzie przebłysk granatu widziała. Ogólnie.. pasuje mu i nam się podoba.
Koszule oczywiście Ivory, buty czarne, pasek czarny.
Krawat i skarpetki kupiliśmy wcześniej, więc.. brakuje mu jedynie bielizny.

Pytanie techniczne: Czy wasi Panowie będą mieli butonierkę na klapie? Jeśli tak, to co z kieszonką, będą tam mieć tą chusteczkę, jak to się tam zwie?

Poza tym postanowiliśmy z TŻ zagęścić ruchy.
Plan idealny zakłada, że na tydzień przed ślubem mamy załatwione wszystko. Na ostatnie dni chcemy by zostały jedynie takie sprawy jak pazurki, fryzjerzy i inne doglądania sali.

W przyszłym tygodniu wzięliśmy sobie wspólnie dzień wolnego i planujemy załatwić:
- podpisać umowę na auto
- podpisać umowę na tort
- kupić wina musujące
- oddać do czyszczenia spinki
- pomalować drewniane litery
- make up próbny (ja )
- przymiarka sukni po zwężeniu (ja )

A jutro.. na 4 tygodnie przed ślubem bawimy się na naszych 'ostatnich wolnych' imprezach: panieńskim i kawalerskim. Ani ja ani TŻ nie wiemy co nam babeczki i panowie zorganizowali i tak się właśnie zastanawiamy czy już zacząć się bać czy jeszcze nie.
Gratuluję owocnych zakupów ubraniowych. Dobrze, że udało się znaleźć makijażystkę na zastępstwo.
No i życzę dobrej zabawy na panieńskim.

Cytat:
Co za firma..
Bardzo Ci współczuję. Czyli nie ma żadnego okresu wypowiedzenia w Twojej umowie zlecenie? Co za bezczelność.
Trzymaj się, życzę Ci aby te plotki się nie potwierdziły, a nawet jeśli, to żeby szukanie nowej pracy poszło szybko i sprawnie
I może rozwożenie zaproszeń nie będzie takie złe, pogadasz z rodziną czy znajomymi o czymś innym i oderwiesz się trochę od problemów.

Cytat:
Taki żarcik

Wow

Kupiłam dzisiaj biustonosz w Intimissimi
Taki: http://world.intimissimi.com/product...ategoryId=4879 oczywiście biały
Do tego białe figi, ale nie mogę ich znaleźć na stronie, a że była promocja 3 sztuki taniej to jeszcze wpadły 2 inne

Mierzyłam jeszcze ten: KLIK ale strasznie rozpłaszczył mi biust

Tż strasznie spodobał się jeden komplet, więc też go kupiłam:
KLIK , KLIK Wyszłam ze sklepu uboższa o parę stówek
O tak, znam ten ból po wyjściu ze sklepu z bielizną. Twoje zakupy śliczne.
Stary 2014-03-29, 09:13   #1734
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:

Co za firma..
Szef-gnój.
Ale nie wyżywaj na TŻcie, bo potem będzie Ci jeszcze gorzej. Na Twoim miejscu odłożyłabym zapraszanie na tydzień chociaż, żebyś mogła ochłonąć. A potem relaksuj się spotkaniem z bliskimi...

Sent from my GT-I8190 using Wizaz Forum mobile app
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 09:22   #1735
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweetsunday Pokaż wiadomość
Ze ślubnych spraw: zamówiłam sukienkę!!! myślałam, że to będzie najgorszy koszmar a dzięki pani która się mną zajmowała wiem, że będę miałą idealną sukienkę idealnie dla mnie taką jaką chcę będą mi panie mixa robić do tej pory się jaram tym jak głupia w lipcu pierwsza przymiarka oczywiście z butami i pani mi powiedziała, żebym szukała przede wszystkim wygodnych, bo jak nie znajdę ładnych to one mi mogą przerobić każde za pomocą koronki tak żeby do sukni pasowały i były piękne góra sukienki ma być z koronki
super - gratuluję zamówione sukni! a jaka miła obsługa, zawsze to się człowiek inaczej czuje jak widzi takie szczere zaangażowanie u sprzedawcy

Cytat:
Udało mi się umówić na makijaż do mojej pani makijażystki
No i na fryzurkę do zupełnie nie znanej mi fryzjerki, ale po kontakcie wydaje mi się super
Tylko co jak mi przypadnie do gustu jej czesanie? Jestem już umówiona na ślubne do innej fryzjerki... Eh, będę miała zagadkę, bo ta "stara" też całkiem dobrze radzi sobie z moimi włosami.
Szukam inspiracji z niskimi kokami
ja też zapisywałam się na czesanie do babeczki kompletnie w ciemno, jedynie na podstawie dobrych opinii w internecie (czyli jednak nie tak w ciemno ) wcześniej poszłam na próbną - długo przed ślubem żeby ewentualnie mieć czas na zmiany, ale byłam super hiper zadowolona
i też będę mieć niskiego koka - moja inspiracja w załączniku

Cytat:
Które buty lepsze...

te drugie miała moja Przyjaciółka i były super - bardzo ładnie sie prezentowały, tylko jej puchną stopy i niestety w połowie wesela musiała już tańczyć na bosaka
Co do tych pierwszych nie mierzyłam akurat, ale za to mogę Ci polecić podobne, które były super ładne i wygodne!
http://www.akces2.com/amelia-damskie-slubne.html

ijaa ale super, że tak szybko udało się ubrać TŻ-a
na pewno będzie świetnie! no i życzę realizacji ambitnych planów na przyszły tydzień!

marlenqa22 to co piszesz jest okropne, zachowanie szefa tchórzowskie masakra jak można tak człowieka potraktować i już nie mówię o samym zwolnieniu, ale o tej tajemnicy ...
chyba, że kolega się myli i może ta nowa osoba bedzie pracowała razem z Tobą? A nie zamiast Ciebie?

paula600324 świetne zakupy przypomniałam sobie dlaczego tak kocham Intimissimi choć z powodu wysokich cen dawno tam mnie nie było

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 09:42   #1736
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Super buty

ijaa gratuluję skompletowania stroju dla TŻ

rabbitka co do prezentów to u mnie jest taka sytuacja, że w dniu ślubu TŻ ma również urodziny. Chciałabym coś mu podarować, zrobić niespodziankę na weselu tylko jak na razie nie mam żadnego pomysłu może coś podpowiecie?
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 09:44   #1737
ysia
Zadomowienie

Cytat:
W ogóle ich nie czuje! W sumie to mi nie przeszkadzały od samego założenia. Spałam cała noc , rano jak sie obudziłam nic nie było rozczochrane czy powyginane. Oczy mnie nie pieka, rzęsy tez nie są takie ciężkie jak po tuszu.

Sam zabieg trwał 1,5h , ale nie był męczący czy nieprzyjemny. A już na pewno nic nie bolało! Pogadalysmy z Panią, szybko zleciało, było miło . Robiłam w salonie Lash Me! W galerii ursynow w Warszawie.

Co do niszczenia rzęs, Stylistka mi tłumaczyła , ze wszystko zależy od tego jak i jakie rzęsy są założone. Kiedy robimy dość naturalny efekt ( ciemniejsze , trochę dłuższe , trochę grubsze rzęsy) to dla pojedynczych rzęs nie jest to większe obciążenie niż tuszowanie i demakijaż codziennie. Gorzej jak stylistka zakłada dużo dłuższe , ciężkie i grube rzęsy , które obciążają i naturalna rzęsa nie wytrzymuje oporu .

Ja jak narazie jestem mega zadowolona i polecam każdemu !!

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 09:50   #1738
cornflower_girl
Zakorzenienie

ysia Wow, piękny efekt - jest naturalnie, ale różnica jest bardzo widoczna.

Lg_ago A nie chcesz kępek? Nie osłabiają naturalnych rzęs, a jesteś w stanie osiągnąć równie fajny efekt

karolinuuusia Świetne buty - mam nadzieję, że wygodne

ewaden Lepiej, ze dla teściowej był inny cytat, szkoda żeby wynikały jakieś nieporozumienia.

kroooliczek Trzymam kciuki

zły jeż Fotografa macie dobrego - więc na pewno zaproponuje Wam równie ciekawą alternatywę na plener

sweetsunday Gratuluję sukienki

exist Trzymam kciuki za fryzjerkę

ijaa Dobrze, że makijażystka znalazła zastępstwo. Mam nadzieję, że będziesz zadowolona
Gratuluję zakupów dla TŻ-ta - mamy podobny odcień, wygląda to niesamowicie elegancko. Co do butonierki - to do niej pójdzie kwiatek, a do kieszonki - poszetka. Coś jak tutaj:

I najważniejsze - udanego panieńskiego

marlenqa Strasznie mi przykro. Mam nadzieję, że jednak to nie zastępstwo dla Ciebie, a może pomoc, czy osoba do przeszkolenia. Jeśli by Twoje najgorsze obawy si ę spełniły - trzymam mocno kciuki za pracę - taką z umową, dobrym szefostwem i przyjaznymi ludźmi

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
paula600324 świetne zakupy przypomniałam sobie dlaczego tak kocham Intimissimi choć z powodu wysokich cen dawno tam mnie nie było
Dlatego cieszę się, że mają sklep w outlecie factory, można dorwać ładne rzeczy za niesklepowe ceny

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 09:56   #1739
activelifestyle
Rozeznanie

marlenqa22 - przykra sprawa do ślubu zostało 126 dni to jest pozytywna wiadomość! Wszystko się ułoży, a starą pracą się nie przejmuj. Znajdziesz nową i lepszą, wtedy pokażesz, że stracili dobrego pracownika. Głowa do góry
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 10:27   #1740
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Które buty lepsze...

Ja bym wzięła drugie. Przy pierwszych bałabym się np.:uwierających paseczków.

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość

U nas będzie i butonierka i poszetka
To chyba pierwszy panieński na naszym wątku?
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości