|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
Także polecam
|
|
#1802 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
piękne!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i gratuluję zakupów, Tż prawie cały ubrany mojemu brakuje tylko paska, bielizny i skarpetek ![]() mój Tż nie chce kwiatków w butonierce będzie miał tylko poszetkę - czyli tą chusteczkę w kieszonce ![]() Cytat:
Cytat:
my kupiliśmy buty dla Tżta w Ryłko ![]() i rozdaliśmy 2 pierwsze zaproszenia moim współlokatorkom ![]() wrzucam foty zaproszeń i koperty
Ślub 26.07.2014 '-You still love her, huh? -I can't imagine the day I won't.' Dexter w spódnicy ![]() Edytowane przez hihihi Czas edycji: 2014-04-07 o 19:39 |
|||||
|
|
|
#1803 | |
|
Zakorzenienie
|
wenedka eh z tym księdzem ;/ nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu ;/
Cytat:
|
|
#1804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koszmar jakiś ![]() No ale spisujemy protokół i niech się dzieje wola Nieba... Wszystkie dokumenty mam, więc... ![]() Wszystkie opłaty w kościele i urzędzie mnie za to przerażają ![]() Nauki 25 funtów Wysłanie protokołu do Polskiej Misji Katolickiej w Anglii i Walii- 60 funtów Ofiara dla księdza za spisanie protokołu (nic nie ma z tych 60 funtów) Zaświadczenie o stanie wolnym Tż- 60 funtów+ legalizacja dokumentu przez Amabasadę RP w Londynie- ok. 70 funtów!!! Także opłaty w USC w Polsce to naprawdę grosze...
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2014-03-30 o 19:14 |
|
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, sama. Na statyw ustawiam i pstryk. Niektóre robi mama
![]() Bardzo ładne zaproszenia
|
|
|
|
#1806 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1807 |
|
Wtajemniczenie
|
Pisałam w piątek w klubie, że dostałam kupon zniżkowy do sklepów Pawo, ale okazało się, że przynajmniej w Krakowie panuje tam na razie ogólnie zniżka (bez kuponów!), że przy zakupie jednej rzeczy 50% taniej, przy dwóch 55% taniej, przy trzech 60% taniej! Nie wiadomo, ile jeszcze potrwa, ale na razie jest. Ceny garniturów to średnio 1500zł (plus minus 300zł w jedną i drugą), więc warto korzystać!
Dzisiaj z mamą byłyśmy obczajać i mają b. fajne garnitury Zakochałam się na żywo w garniturze smokingowym: ![]() Skład wełna + jedwab, do tego skrętność(?) 150 chyba, co jak się dowiedziałam ma mega znaczenie przy komforcie noszenia i mięciu się garnituru i np. niektóre droższe marki za metkę wołają wyższe ceny, a skrętność mają o wiele słabszą. Cenowo przy tym rabacie 60% przy zakupie garnituru, koszuli i poszetki wyszłoby nas nieco ponad 800zł. Sam garnitur chyba niecałe 700zł (639zł chyba), koszula 120zł, poszetka 50zł, ale może zamiast poszetki kupimy muchę lub pasek. Tak więc środę jedziemy z TŻ mierzyć i mam nadzieję kupić garniak! Nie mogę się doczekać i mam nadzieję, że znajdziemy jakiś idealny, bo pani straszyła, że mają pojedyncze rozmiary i jak zejdą to już tego samego fasonu nie domawiają, więc proszę o kciuki! ![]() PS: I może to głupie, ale sprawdzałam i dzisiaj jest taki dzień, że słońce zachodzi o tej samej godzinie, co 13 września
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2014-03-30 o 19:28 |
|
|
|
#1808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale przynajmniej wiesz, że buty na weselu byłyby średnio wygodne. Chociaż szkoda bo są śliczne. Dzisiaj u nas tak pięknie, wiosennie |
||
|
|
|
#1809 | |
|
Zadomowienie
|
Moja by się popukała w głowę jakbym kazała sobie robić fotki w bieliźnie hehe
![]() Wenedka strasznie dużo kosztów macie... ![]() Cytat:
![]() Nie będzie ciemno jak bedziemy wychodzić z kościoła
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam sił nadrabiać
szalony weekend!!! zaraz wkleję relację z panieńskiego
|
|
#1811 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne! Dziś w auchan dorwaliśmy kosze dla rodziców. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Imiglykos, Porto del Rey, Cavallon Rampante, Ezerjo Olaszrizling
|
|||
|
|
|
#1812 | |
|
Zakorzenienie
|
wenedka ożesz jakie opłaty kolosalne
![]() skąd oni wytrzasnęli te swoje kosmiczne cenniki usług wow, ale pomocna mama ![]() Anesthesia garniak super, mam nadzieję, że Twojemu TŻ-owi się spodoba i zakupicie ceny świetne! nam jeszcze potrzeba butów, paska, muchy i koszuli śmietankowej - widziałaś może takowe? ![]() Cytat:
|
|
#1813 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Anesthesia - powodzenia w zakupach w takim razie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
czekam na relacje ![]() Cytat:
Dziękuję |
||||
|
|
|
#1814 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Czytałam Was ale nie mam siły cytować, dzisiaj najpierw swietowalismy urodziny mamy ,przyjechali goście(no to wiadomo trochę przy nich latałam,bo mamą miała wolne :P) później z Tztem i Malutka pojechaliśmy do babci i poszliśmy na dłuuuugi spacer, padam ![]() Dziewczyny proszę o mega wielkie kciuki! Jutro jadę do ostatniego salonu,trzymajcie kciuki żebym tam coś znalazła ![]() Wysłane z mojego ST23i przy użyciu Tapatalka Edytowane przez kiss12550 Czas edycji: 2014-03-30 o 19:55 |
|
|
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jeszcze ten tekst księdza, że MA NADZIEJĘ, ŻE ZDĄŻYMY No chyba coś go pogrzało
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
uffff ....
szalony weekend dobiegł końca! w piątek miałam panieński a w sobotę TZ miał kawalerski niespodziankę ja wiedziałam kto będzie i kiedy, nie wiedziałam tylko co mnie czeka, natomiast mój TZ nie wiedział zupełnie nic! Myślał, że chłopaki mu odpuścili ![]() Piątek: Tz zaczął przeszukiwać moją szafę, nie wiedziałam co knuje razem z dziewczynami jak umówiłyśmy się na daną godzinę dostałam wiadomość, że mam być ubrana w spodnie i płaskie buty. W piątek koło południa przyjaciółka zabrała mnie do kosmetyczki na hybrydy popołudniu szykowałam się do wyjścia. Okazało się, że wszystkie dziewczyny dopisały i będzie nas w sumie 9 osób. Miałyśmy się spotkać na rynku w Krakowie. Jak zobaczyłam je wszystkie razem, każda z innej parafii (większość się nie znała ze sobą) i wszystkie uśmiechnięte witające mnie oklaskami to myślałam, że się popłaczę ze wzruszenia! ![]() Moja siostra na szczęście sprowadziła mnie na ziemię i powiedziała, że musimy się pospieszyć bo na 19 jesteśmy umówione. Gdzie?? Nie wiedziałam do ostatniej chwili Weszłyśmy w jedną z uliczek od rynku a tam do mega starej kamienicy. Wyglądała jakby się miała zaraz rozsypać. W środku były wielkie kręte schody, pełno kurzu i jakiś taki dziwny klimat. Zrozumiałam, że przyszłyśmy do osławionego w Krakowie Domu Strachu ! Mega! Od dawna chciałam tam pójść! Lubie mocne wrażenia Już wiedziałam czemu płaskie buty, żeby się nie zabić spieprzając przed klaunem który wyglądał jak z najgorszego horroru! Naprawdę dla tych którzy lubią takie rzeczy (bo niektórzy się naprawdę za bardzo boją ) to polecam! Nie ma tandety, naprawdę człowiek przez pół godziny jest równiutko obsrany ze strachu! to był jeszcze motyw integracyny bo wszyscy do wszystkich się przytulali jak weszłyśmy do pokoju w którym myło okropnie ciemno i była straszliwie gęsta mgła, jedyne co widziałyśmy przez nią to śnieżący telewizor w rogu pokoju i tył fotela który przed nim stał. Nie muszę Wam mówić że w pewnym momencie jakaś postać wstała powoli z fotela a w tej samej chwili zgasło światło jeden wielki pisk bo żadna nie wiedziała, gdzie ta maszkara z fotela teraz jest bo przez tą ciemność kompletnie nic nie widziałyśmy! Potem się okazało, że jedna koleżanka ściskała za rękę właśnie tą maszkarę bo myślała, że to jedna z nas Po wyjściu stamtąd jeszcze jakiś czas trzęsły nam się nogi ale każdej się podobało pierwsze lody przełamane! Poszłyśmy na przystanek i autobusem pojechałyśmy do mieszkania mojej przyjaciółki. Tam kolejna niespodzianka! później okazało się, że w balonach są ukryte pytania dotyczące mojej znajomości przyszłego męża rozbijałam balony i czytałam pytanie, za każdą złą odpowiedź miałam wypić karny kieliszek wódki na 30 pytań 5 razy piłam dziewczyny stwierdziły że jestem nudna tak minął nam szybko czas później dostałam kolejny prezent - kuferek pełen gadżetów na nowe życie małżeńskie znajdowały się w nim m.in. cebula - "aby można było popłakać" , tic-taki -" żeby zawsze była świeżość w małżeństwie", zupka w proszku - "jakby mąż zgłodniał a mi nie chciało się gotować", banan - "na wypadek gdyby mąż zaniemógł" i inne podobne ![]() Jak już się przebrałyśmy i wymalowałyśmy, to koleżanka otworzyła szampana, poszedł pierwszy toast i dostałam prezent czerwoną koszulkę na noc poślubną boska jest kiedy zrobiłyśmy drugą 0,7l wódki (była weselna nasza i sprawdziła się rewelacyjnie!!!) stwierdziłyśmy, że pasuje iść w miasto! No więc zaczęłyśmy się zbierać, zanim każda była gotowa to pękła kolejna 0,7l pojechałyśmy do znalezionego wcześniej przez moją siostrę klubu gdzie była impreza w stylu pin-up dostałyśmy każda po drinku za to, że byłyśmy ubrane w stylu imprezy :cwaniak: zajęłyśmy lożę, w loży obok bawiła się grupa ludzi, od razu zakapowali, ze panieński więc śpiewali mi sto lat i inne piosenki! hitem był koleś w koszuli zapiętej do ostatniego guzika pod samą szyje, na to bezrękawnik w serek i śpiewał mi na cały ryj "odrobinę szczęścia w miłości" (jego narzeczona siedziała obok ) inni przychodzili składać mi kondolencje, a jeszcze inni żartowali, że nie muszę całego browaru kupować żeby się piwa napić wszystko na żarty i be nachalnego buractwa. Z resztą siostra z koleżankami pilnowały, żeby się było wiochy. W tym klubie zamawiałyśmy kolejne szoty, tańczyłyśmy bardzo dużo, co chwile ktoś stawiał nam wódke, przysiadał się i gratulował chcialu mnie podrzucać ale się nie dałam chwilę tańczyłam sama w środku a reszta wokół mnie wytańczyłam się za wszystkie czasy. Koło 5 wróciłyśmy na mieszkanie, później była akcja pt "Cztery pijane baby dmuchają materac" ![]() o 6 udało się nam dokonać tego szałowego odkrycia w tym czasie na dwóch kanapach reszta posnęła a ja tak się rozbudziłam tym pompowaniem, że w ogóle nie chciało mi się spać pograłam do 7 na telefonie i poszłam pozmywac po imprezie, koło 8 wstała przyjaciołka ii powiedziała, że ma wyrzuty sumienia że ja myję a ona śpi więc strzeliłyśmy po herbacie, ogarnęłyśmy kuchnie i siedziałyśmy ze śmiechem wspominając poprzedni wieczór koło 10 zaczęły wstawać kolejne laski więc co chwilę dorabiałyśmy kolejną herbatę ![]() koło południe przyjechał po mnie TZ i powiedział, że sobotni wieczór jest dla nas. O jakże się mylił ale o tym później ![]() Ostatecznie nie spałam wcale ale warto było!
2015 Edytowane przez mala_czarna_21 Czas edycji: 2014-03-30 o 20:01 |
|
|
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś TŻ mierzył tam garnitur i super wyglądał ale kosztował chyba 2200zł
|
|
#1818 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuję Cytat:
powodzenia w takim razie w zakupie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1819 |
|
Zadomowienie
|
Mała_czarną
dla dziewczyn, postraly się nie ma co Wysłane z mojego ST23i przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
mala_czarna_21 słyszałam o tym domu strachu i bardzo chcę się tam wybrać! już jak czytałam Twój opis to czułam się jakbym tam była
![]() ale Ci dziewczyny przyszykowały atrakcje! wszystko świetnie zorganizowane i jest co wspominać
|
#1821 |
|
Rozeznanie
|
mala_czarna_21 - świetnie, że tak dobrze się bawiłaś
Mam nadzieję, że u mnie też wszyscy dopiszą i zorganizują coś fajnego, żeby można było się pochwalić wszystkim życzę takiego udanego panieńskiego i czekam na relację z soboty
|
|
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a te ślubne przetestuj sama w domu, bez tż, albo podczas gdy tż będzie tylko w skarpetkach
|
|
#1823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pisz co się działo u tż ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1824 |
|
Raczkowanie
|
mala_czarna_21 naprawdę świetnie zoorganizowały Ci wieczór panieński
zazdroszczę
|
#1825 |
|
BAN stały
|
Dostaliśmy taką książeczkę i jest tam rozdział o zrobieniu dokładnego rachunku sumienia, ponieważ przy spowiedzi przedślubnej mamy wyspowiadać się z całego życia dotychczasowego bo zaczynamy nowe życie. I są tam pytania, które sa bardzo szczegółowe i ksiądz uspokajał, że aż tak nie będą na tej spowiedzi, ale bardziej ogólnie, tylko, żebyśmy się do tego przygotowali. Pytania dotyczą po kolei wszystkich przykazań.
http://sklep.hlondianum.pl/product_i...roducts_id=635 Ja nie bylam też już wiele lat u spowiedzi, ponieważ mieszkam z narzeczonym już ponad 4 lata i też mnie to stresuje... |
|
|
|
#1826 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I możemy mieć taką samą pogodę jak dziś, nie obrażę się! O 16:10 podeszłam do TŻta i powiedziałam, że w takiej pozycji będzie słońce, jak będziemy sobie składać przysięgę, a on pół żartem pół serio wziął mnie za rękę i udawał, że zakłada obrączkę ![]() Ciemno się robi ok. 19:20, wg mnie w sam raz ![]() Cytat:
Buty też były, po ok. 300-400zł chyba, paski chyba też, ale szczerze, nie patrzyłam na nie W środę będziemy na pewno patrzeć na paski ![]() mala_czarna, super relacja i super panieński! Wygląda na taki fajny, nie przesadzony, bez robienia "atmosfery" na siłę tylko jak całonocna zabawa w gronie psiapsiółek Super, aż zaczęłam żałować, że ja panieńskiego nie będę miała ![]() A dom strachów za mną chodzi od dawna, ale ja się jednak za bardzo boję ![]() PS: Klepnęłam ostateczny projekt zaproszeń, niech się dzieje wola nieba!
|
||
|
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
naprawdę moje dziewczyny się postarały
znają mnie i żadne penisowe torty nie wchodziły w grę jestem cholernie szczęśliwa że dziewczyny się poznały w końcu (każda była z innej parafii) i polubiły a do tego stworzyły naprawdę świetną atmosferę zaraz relacja TZtowa
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
Termin jest wolny. Właśnie piszę do właściciela żeby umówić się na obejrzenie auta i chyba podpisanie umowy
420zł za wynajęcie na cały dzień razem z kierowcą... ![]() Obrączki zamówione Ale aż jestem w szoku. Pierścionek zaręczynowy mam rozmiar 17, a przy próbniku rozmiarów do obrączki wyszedł mi rozmiar 22! :/ Nie wiem czemu No i jeszcze mamy dogadane kwiaty z wujkiem TŻ-a. On ma własną kwiaciarnię. Bukiet ślubny i butonierki wyniosą nas ok. 150zł
|
|
|
|
#1829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale na takie słońce to się nie pogniewam ![]() Mała czarna gratuluję fajnego panieńskiego! Super że koleżanki stanęły na wysokości zadania ![]() Króliczek fajne auto! ![]() Super że zamówiliście obrączki! Co do rozmiarów to słyszałam że mogą się różnić w zależności od jubilera. Ja np zaręczynowy mam 10 i tak też zamawiałam obrączkę - dobrze że coś mnie tknęło i chciałam potwierdzić rozmiar bo się okazało że u tego mam 11
Edytowane przez Lemon_Drop Czas edycji: 2014-03-30 o 21:04 |
|
|
|
|
#1830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajnie, że zaproszenia już całkiem klepnięte! TŻ się właśnie gimnastykuje przy drukarce - wybieramy i testujemy środek zaproszenia ![]() Cytat:
co do rozmiarówki - wydaje mi się, że tu jak z butami - może się różnić
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.

Trzymam kciuki za staniki
i sama jeszcze leżę w tym temacie
mogłabyś pokazać chociaż kawałek swojej?
my się ciągle zastanawiamy nas grawerem i tak myślę czy jednak nie postawić na standard i wybrać imiona i datę 
Wczoraj byłam u chrzestnej i dziwiła się, że prosimy tak wcześnie
Jest w Irlandii i powiedziała, że nie przyjedzie, bo bilety są drogie. Przykro
Także polecam

w lipcu pierwsza przymiarka 

Byliśmy z zaproszeniami u dalszej rodziny chłopa - siostra jego babci, jej córka i wnuczka. Znamy się z imprez rodzinnych, ale nie na tyle, żeby wiedzieć, co się u nich dzieje. No i ta wnuczka dostała zapro z osobą towarzyszącą, a okazuje się, że niedawno się zaręczyła i bierze ślub za rok 

W środę będziemy na pewno patrzeć na paski