Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-30, 17:43   #1801
Czarnaaa
Raczkowanie

GG do Czarnaaa
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Le_lena - różnica w rzęsa wielka Trzymam kciuki za staniki i sama jeszcze leżę w tym temacie

dodaja - my też chcemy książki, ale nie wiem właśnie czy tworzyć listę mogłabyś pokazać chociaż kawałek swojej?

Czarnaaa - obrączki my się ciągle zastanawiamy nas grawerem i tak myślę czy jednak nie postawić na standard i wybrać imiona i datę

enzunio - cieszę się, że odpoczęłaś Sama potrzebuję takiego dnia, ale niestety na razie się na całkowite wyluzowanie nie zanosi

gornek - ale masz super ja bym chyba padła z wrażenia

U mnie w sprawach ślubnych nic się nie rusza poza zapraszaniem gości Wczoraj byłam u chrzestnej i dziwiła się, że prosimy tak wcześnie Powiedziała już że przyjdzie także się cieszę Ale dowiedziałam się, że nie przyjdzie moja bliska ciocia (siostra mamy) Jest w Irlandii i powiedziała, że nie przyjedzie, bo bilety są drogie. Przykro
My też długo nad tym myśleliśmy, ale jednak zdecydowaliśmy sie na standard i bardzo ślicznie to wygląda Także polecam
Czarnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 17:50   #1802
hihihi
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
UWAGA chwalę się dzisiejszym zakupem!
piękne!
Cytat:
Napisane przez sweetsunday Pokaż wiadomość
Ze ślubnych spraw: zamówiłam sukienkę!!! myślałam, że to będzie najgorszy koszmar a dzięki pani która się mną zajmowała wiem, że będę miałą idealną sukienkę idealnie dla mnie taką jaką chcę będą mi panie mixa robić do tej pory się jaram tym jak głupia w lipcu pierwsza przymiarka oczywiście z butami i pani mi powiedziała, żebym szukała przede wszystkim wygodnych, bo jak nie znajdę ładnych to one mi mogą przerobić każde za pomocą koronki tak żeby do sukni pasowały i były piękne góra sukienki ma być z koronki
gratuluję sukni
Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Udało mi się umówić na makijaż do mojej pani makijażystki
No i na fryzurkę do zupełnie nie znanej mi fryzjerki, ale po kontakcie wydaje mi się super
Tylko co jak mi przypadnie do gustu jej czesanie? Jestem już umówiona na ślubne do innej fryzjerki... Eh, będę miała zagadkę, bo ta "stara" też całkiem dobrze radzi sobie z moimi włosami.
Szukam inspiracji z niskimi kokami
super, gratuluję załatwionych spraw!
Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Zaczął się (jeszcze w niedziele) średnim newsem: moja makijażystka napisała do mnie wiadomość, że z ogromną przykrością ale informuje mnie, że nie będzie mogła mnie jednak pomalować. Zachorowała dość poważnie, poddaje się operacji i nie bedzie w stanie pracować na kilka tygodni.
Nie powiem.. gorąco mi się zrobiło.
Zaczęłam od razu kogoś szukać, ale i ją poprosiłam o pomoc. Stanęła na wysokości zadania i 12h później miałam klepnięty termin u jej znajomej, za co jestem jej ogromnie wdzięczna.
Makijaże 'nowej makijażystki' również mi się podobają, w przyszłym tygodniu idę na próbny i jestem ogólnie dobrej myśli.

W tygodniu zrobiłam wszystkie zaproszenia na samą ceremonię. Część poszła pocztą, część rozdana. W przeciągu tygodnia powinniśmy wszystkie przekazać.

Teraz big news:
W dniu dzisiejszym kupiliśmy dla TŻ: garnitur, buty, koszule (x2) oraz pasek. Postanowiliśmy w ciągu dnia, że zaszalejemy i dzisiaj pojedziemy na pierwsze łowy i.. wszystko kupiliśmy w godzinę. W jednym sklepie!
Nieskromnie przyznam, że mój przyszły Mąż będzie się fajnie prezentował.
Mierzył kilka modeli i kolorów i jednogłośnie została odrzucona czerń (mimo, że tak był plan). Stanęło na.. nieokreślonym kolorze. Garniak jest ciemny, ni to bardzo ciemna szarość, ni to grafit, jak światło pada, to też jakbym gdzie przebłysk granatu widziała. Ogólnie.. pasuje mu i nam się podoba.
Koszule oczywiście Ivory, buty czarne, pasek czarny.
Krawat i skarpetki kupiliśmy wcześniej, więc.. brakuje mu jedynie bielizny.

Pytanie techniczne: Czy wasi Panowie będą mieli butonierkę na klapie? Jeśli tak, to co z kieszonką, będą tam mieć tą chusteczkę, jak to się tam zwie?
o matko, ale akcja z makijażystką! dobrze, że masz już nową
i gratuluję zakupów, Tż prawie cały ubrany
mojemu brakuje tylko paska, bielizny i skarpetek
mój Tż nie chce kwiatków w butonierce będzie miał tylko poszetkę - czyli tą chusteczkę w kieszonce
Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
W poniedziałek stracę pracę dziewczyny.
Dowiedziałam się przypadkiem od kolegi. Wyobraźcie sobie że szef po cichu we wtorek przeprowadził rekrutację w jednym z białostockich hoteli.
I od wtorku ma przyjść dziewczyna na moje miejsce.
Oczywiście nikt mnie jeszcze nie powiadomił, dowiedziałam się nieoficjalnie.
Po prawie roku pracy nie zasłużyłam nawet na to żeby uprzedzić mnie że stracę pracę wcześniej, tylko dzień przed
Co za firma..
Świat mi się zawalił, od wtorku zapraszamy gości a ja nie czuję się na siłach iśc do kogoś, uśmiechać się i udawać że wszystko jest ok!
Już pokłóciłam się z narzeczonym, ślub coraz bliżej, ja po prostu nie wiem co to będzie
Nie dam rady nim się cieszyć
ojejjj kochana bardzo Ci współczuję, szkoda, że szef się tak zachował i wszystko robi za Twoimi plecami : ale głowa do góry
Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
Potem na rzęsy migiem pojechałam.
I mam je! Trzepoczą aż strzeszczy Ta daaam!
ale boskie rzęsy

my kupiliśmy buty dla Tżta w Ryłko
i rozdaliśmy 2 pierwsze zaproszenia moim współlokatorkom
wrzucam foty zaproszeń i koperty

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy

Edytowane przez hihihi
Czas edycji: 2014-04-07 o 19:39
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 19:06   #1803
mojakaren
Zakorzenienie

wenedka eh z tym księdzem ;/ nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu ;/

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
my kupiliśmy buty dla Tżta w Ryłko
i rozdaliśmy 2 pierwsze zaproszenia moim współlokatorkom
bardzo ładne zapro!! podobają mi się te kolory, takie klasyczne, piękne

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 19:12   #1804
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
wenedka eh z tym księdzem ;/ nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu ;/

Ale wczoraj, to mnie przeraził!
Koszmar jakiś
No ale spisujemy protokół i niech się dzieje wola Nieba...
Wszystkie dokumenty mam, więc...

Wszystkie opłaty w kościele i urzędzie mnie za to przerażają

Nauki 25 funtów
Wysłanie protokołu do Polskiej Misji Katolickiej w Anglii i Walii- 60 funtów
Ofiara dla księdza za spisanie protokołu (nic nie ma z tych 60 funtów)
Zaświadczenie o stanie wolnym Tż- 60 funtów+ legalizacja dokumentu przez Amabasadę RP w Londynie- ok. 70 funtów!!!

Także opłaty w USC w Polsce to naprawdę grosze...

- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ

Edytowane przez wenedka
Czas edycji: 2014-03-30 o 19:14
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 19:15   #1805
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
świetny pomysł
a te zdjecia ktoś Ci robi profesjonalnie czy sama?
Nie, sama. Na statyw ustawiam i pstryk. Niektóre robi mama

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
Bardzo ładne zaproszenia

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 19:22   #1806
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Czeka nas jeszcze spowiedz, w sumie 2 ale ta pierwsza musimy zrobic na poczatku kwietnia, boje sie, bo przyznam ze nie spowiadalam sie od lat ;/
Ja też już dobre 6 lat nie byłam i ciekawe co mi ksiądz powie

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Dał książeczkę z pytaniami do spowiedzi przedślubnej, które będziemy mieli zadane w konfesjonale (nie wiedziałam!!!), żebyśmy dobrze się przygotowali I ogólnie nie było źle
A co to takiego? Nie słyszałam o czymś takim
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 19:25   #1807
Anesthesia
Wtajemniczenie

Pisałam w piątek w klubie, że dostałam kupon zniżkowy do sklepów Pawo, ale okazało się, że przynajmniej w Krakowie panuje tam na razie ogólnie zniżka (bez kuponów!), że przy zakupie jednej rzeczy 50% taniej, przy dwóch 55% taniej, przy trzech 60% taniej! Nie wiadomo, ile jeszcze potrwa, ale na razie jest. Ceny garniturów to średnio 1500zł (plus minus 300zł w jedną i drugą), więc warto korzystać!

Dzisiaj z mamą byłyśmy obczajać i mają b. fajne garnitury w ogóle bardzo profesjonalna obsługa, pani się zna nie tylko na krawiectwie ale też bardzo dobrze na stylizacjach, co do czego pasuje itp.
Zakochałam się na żywo w garniturze smokingowym:

Skład wełna + jedwab, do tego skrętność(?) 150 chyba, co jak się dowiedziałam ma mega znaczenie przy komforcie noszenia i mięciu się garnituru i np. niektóre droższe marki za metkę wołają wyższe ceny, a skrętność mają o wiele słabszą.

Cenowo przy tym rabacie 60% przy zakupie garnituru, koszuli i poszetki wyszłoby nas nieco ponad 800zł. Sam garnitur chyba niecałe 700zł (639zł chyba), koszula 120zł, poszetka 50zł, ale może zamiast poszetki kupimy muchę lub pasek.

Tak więc środę jedziemy z TŻ mierzyć i mam nadzieję kupić garniak! Nie mogę się doczekać i mam nadzieję, że znajdziemy jakiś idealny, bo pani straszyła, że mają pojedyncze rozmiary i jak zejdą to już tego samego fasonu nie domawiają, więc proszę o kciuki!

PS: I może to głupie, ale sprawdzałam i dzisiaj jest taki dzień, że słońce zachodzi o tej samej godzinie, co 13 września Idealnie

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2014-03-30 o 19:28
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 19:29   #1808
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
W ogóle zaliczyliśmy wczoraj faux pas Byliśmy z zaproszeniami u dalszej rodziny chłopa - siostra jego babci, jej córka i wnuczka. Znamy się z imprez rodzinnych, ale nie na tyle, żeby wiedzieć, co się u nich dzieje. No i ta wnuczka dostała zapro z osobą towarzyszącą, a okazuje się, że niedawno się zaręczyła i bierze ślub za rok Ale mi głupio było. W sumie chyba niepotrzebnie, bo skąd mieliśmy wiedzieć, ale wizaż tak mi przetrzepał mózg, że czuję się jak bohaterka wątku "Największe faux pas popełniane przez młodych" Mam nadzieję, że ta laska nie jest wizażanką
No co Ty, nie ma się czym przejmować

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
problemem okazały się moje buty, które spadały mi z pięty i niestety psuły kroki tańca..... poza tym są całe poobdzierane!! jestem mega zła, bo nie wiem co teraz z nimi zrobię. czarne ślady od butów tż schodzą, ale razem z błyszczącymi drobinkami materiału chciałam je wziąć na tą jedną lekcję tańca i wypróbować, przyzwyczaić się do obcasa... teraz muszę nowe buty kupić. otwarte palce w butach też nie były najlepszym pomysłem - nie dość, że dziurka uwiera, to prowadzący przestrzegał przed pijanymi wujkami, którzy mogą na ten palec nadepnąć i zrobić krzywdę...
Ułaaa ... My za tydzień ruszamy na kurs tańca (w grupie) i właśnie zastanawiam się czy wziąć ślubne buty czy nie
Ale przynajmniej wiesz, że buty na weselu byłyby średnio wygodne. Chociaż szkoda bo są śliczne.

Dzisiaj u nas tak pięknie, wiosennie A my od rana siłownia,a potem zapraszanie gości i dzień z głowy.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 19:31   #1809
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Moja by się popukała w głowę jakbym kazała sobie robić fotki w bieliźnie hehe

Wenedka strasznie dużo kosztów macie...

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
PS: I może to głupie, ale sprawdzałam i dzisiaj jest taki dzień, że słońce zachodzi o tej samej godzinie, co 13 września Idealnie
Dobrze wiedziec
Nie będzie ciemno jak bedziemy wychodzić z kościoła
Stary 2014-03-30, 19:34   #1810
mala_czarna_21
Zakorzenienie

nie mam sił nadrabiać szalony weekend!!! zaraz wkleję relację z panieńskiego

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 19:36   #1811
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
dziekuje bardzo ! ja wlasnie etz chce - inny material, inny kolor ozdoby, plus zapiecie na pięte, + inny rozm obcasa. i vboje sie zeby nie zagmatwać a dlugo sie czeka na te buty ?
Ja czekałam 19 dni.

Cytat:

daj znać jak upolujesz tam coś fajnego!
Jasne!

Dziś w auchan dorwaliśmy kosze dla rodziców.

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
W ogóle zaliczyliśmy wczoraj faux pas Byliśmy z zaproszeniami u dalszej rodziny chłopa - siostra jego babci, jej córka i wnuczka. Znamy się z imprez rodzinnych, ale nie na tyle, żeby wiedzieć, co się u nich dzieje. No i ta wnuczka dostała zapro z osobą towarzyszącą, a okazuje się, że niedawno się zaręczyła i bierze ślub za rok Ale mi głupio było. W sumie chyba niepotrzebnie, bo skąd mieliśmy wiedzieć, ale wizaż tak mi przetrzepał mózg, że czuję się jak bohaterka wątku "Największe faux pas popełniane przez młodych" Mam nadzieję, że ta laska nie jest wizażanką
Ale się uśmiałam

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość

dodaja - my też chcemy książki, ale nie wiem właśnie czy tworzyć listę mogłabyś pokazać chociaż kawałek swojej?
Na razie mam dosłownie kilka pozycji. Jak wpiszę więcej to chętnie podeślę. Przypomnij mi się na priv

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Jakie winko kupiliście?
Goście na pewno dopiszą

Imiglykos, Porto del Rey, Cavallon Rampante, Ezerjo Olaszrizling
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 19:45   #1812
mojakaren
Zakorzenienie

wenedka ożesz jakie opłaty kolosalne
skąd oni wytrzasnęli te swoje kosmiczne cenniki usług

Cytat:
wow, ale pomocna mama

Anesthesia garniak super, mam nadzieję, że Twojemu TŻ-owi się spodoba i zakupicie
ceny świetne!
nam jeszcze potrzeba butów, paska, muchy i koszuli śmietankowej - widziałaś może takowe?

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
czekamy!!

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2014-03-30, 19:52   #1813
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Nauki 25 funtów
Wysłanie protokołu do Polskiej Misji Katolickiej w Anglii i Walii- 60 funtów
Ofiara dla księdza za spisanie protokołu (nic nie ma z tych 60 funtów)
Zaświadczenie o stanie wolnym Tż- 60 funtów+ legalizacja dokumentu przez Amabasadę RP w Londynie- ok. 70 funtów!!!
aż się wierzyć nie chce w PL nie ma na co narzekać

Anesthesia - powodzenia w zakupach w takim razie mam nadzieję, że ubierzesz Pana Młodego

Cytat:
Moja by się popukała w głowę jakbym kazała sobie robić fotki w bieliźnie hehe
moja też

Cytat:
super, że wszystko się udało czekam na relacje

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Na razie mam dosłownie kilka pozycji. Jak wpiszę więcej to chętnie podeślę. Przypomnij mi się na priv
Przypomnę się Dziękuję
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 19:54   #1814
kiss12550
Zadomowienie

Hej dziewczyny

Czytałam Was ale nie mam siły cytować, dzisiaj najpierw swietowalismy urodziny mamy ,przyjechali goście(no to wiadomo trochę przy nich latałam,bo mamą miała wolne :P) później z Tztem i Malutka pojechaliśmy do babci i poszliśmy na dłuuuugi spacer, padam

Dziewczyny proszę o mega wielkie kciuki! Jutro jadę do ostatniego salonu,trzymajcie kciuki żebym tam coś znalazła

Wysłane z mojego ST23i przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez kiss12550
Czas edycji: 2014-03-30 o 19:55
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 19:56   #1815
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
wenedka ożesz jakie opłaty kolosalne
skąd oni wytrzasnęli te swoje kosmiczne cenniki usług
Nie mam pojęcia, skąd te ceny...
I jeszcze ten tekst księdza, że MA NADZIEJĘ, ŻE ZDĄŻYMY
No chyba coś go pogrzało
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 19:58   #1816
mala_czarna_21
Zakorzenienie

uffff .... szalony weekend dobiegł końca! w piątek miałam panieński a w sobotę TZ miał kawalerski niespodziankę ja wiedziałam kto będzie i kiedy, nie wiedziałam tylko co mnie czeka, natomiast mój TZ nie wiedział zupełnie nic! Myślał, że chłopaki mu odpuścili

Piątek:
Tz zaczął przeszukiwać moją szafę, nie wiedziałam co knuje razem z dziewczynami jak umówiłyśmy się na daną godzinę dostałam wiadomość, że mam być ubrana w spodnie i płaskie buty. W piątek koło południa przyjaciółka zabrała mnie do kosmetyczki na hybrydy popołudniu szykowałam się do wyjścia. Okazało się, że wszystkie dziewczyny dopisały i będzie nas w sumie 9 osób. Miałyśmy się spotkać na rynku w Krakowie. Jak zobaczyłam je wszystkie razem, każda z innej parafii (większość się nie znała ze sobą) i wszystkie uśmiechnięte witające mnie oklaskami to myślałam, że się popłaczę ze wzruszenia!
Moja siostra na szczęście sprowadziła mnie na ziemię i powiedziała, że musimy się pospieszyć bo na 19 jesteśmy umówione. Gdzie?? Nie wiedziałam do ostatniej chwili Weszłyśmy w jedną z uliczek od rynku a tam do mega starej kamienicy. Wyglądała jakby się miała zaraz rozsypać. W środku były wielkie kręte schody, pełno kurzu i jakiś taki dziwny klimat. Zrozumiałam, że przyszłyśmy do osławionego w Krakowie Domu Strachu ! Mega! Od dawna chciałam tam pójść! Lubie mocne wrażenia Już wiedziałam czemu płaskie buty, żeby się nie zabić spieprzając przed klaunem który wyglądał jak z najgorszego horroru!
Naprawdę dla tych którzy lubią takie rzeczy (bo niektórzy się naprawdę za bardzo boją ) to polecam! Nie ma tandety, naprawdę człowiek przez pół godziny jest równiutko obsrany ze strachu! to był jeszcze motyw integracyny bo wszyscy do wszystkich się przytulali jak weszłyśmy do pokoju w którym myło okropnie ciemno i była straszliwie gęsta mgła, jedyne co widziałyśmy przez nią to śnieżący telewizor w rogu pokoju i tył fotela który przed nim stał. Nie muszę Wam mówić że w pewnym momencie jakaś postać wstała powoli z fotela a w tej samej chwili zgasło światło jeden wielki pisk bo żadna nie wiedziała, gdzie ta maszkara z fotela teraz jest bo przez tą ciemność kompletnie nic nie widziałyśmy! Potem się okazało, że jedna koleżanka ściskała za rękę właśnie tą maszkarę bo myślała, że to jedna z nas ! Mówię Wam jaki był krzyk jak się kapnęła! nie będę Wam opowiadać każdego pokoju ale naprawdę warto pójść!

Po wyjściu stamtąd jeszcze jakiś czas trzęsły nam się nogi ale każdej się podobało pierwsze lody przełamane! Poszłyśmy na przystanek i autobusem pojechałyśmy do mieszkania mojej przyjaciółki. Tam kolejna niespodzianka! cały pokój w balonach! na środku stół mega zastawiony no i jakoś pełno ubrań na kanapach. Okazało się że wieczór będzie w stylu pin up i każda ma się teraz przebrać! tego szukał w szafie mój TZ ostatecznie nic w tym stylu nie mogł znaleźć więc...kupił mi koszulę w grochy i czerwoną spódnicę!
później okazało się, że w balonach są ukryte pytania dotyczące mojej znajomości przyszłego męża rozbijałam balony i czytałam pytanie, za każdą złą odpowiedź miałam wypić karny kieliszek wódki na 30 pytań 5 razy piłam dziewczyny stwierdziły że jestem nudna
tak minął nam szybko czas później dostałam kolejny prezent - kuferek pełen gadżetów na nowe życie małżeńskie znajdowały się w nim m.in. cebula - "aby można było popłakać" , tic-taki -" żeby zawsze była świeżość w małżeństwie", zupka w proszku - "jakby mąż zgłodniał a mi nie chciało się gotować", banan - "na wypadek gdyby mąż zaniemógł" i inne podobne

Jak już się przebrałyśmy i wymalowałyśmy, to koleżanka otworzyła szampana, poszedł pierwszy toast i dostałam prezent czerwoną koszulkę na noc poślubną boska jest

kiedy zrobiłyśmy drugą 0,7l wódki (była weselna nasza i sprawdziła się rewelacyjnie!!!) stwierdziłyśmy, że pasuje iść w miasto! No więc zaczęłyśmy się zbierać, zanim każda była gotowa to pękła kolejna 0,7l pojechałyśmy do znalezionego wcześniej przez moją siostrę klubu gdzie była impreza w stylu pin-up dostałyśmy każda po drinku za to, że byłyśmy ubrane w stylu imprezy :cwaniak: zajęłyśmy lożę, w loży obok bawiła się grupa ludzi, od razu zakapowali, ze panieński więc śpiewali mi sto lat i inne piosenki! hitem był koleś w koszuli zapiętej do ostatniego guzika pod samą szyje, na to bezrękawnik w serek i śpiewał mi na cały ryj "odrobinę szczęścia w miłości" (jego narzeczona siedziała obok )
inni przychodzili składać mi kondolencje, a jeszcze inni żartowali, że nie muszę całego browaru kupować żeby się piwa napić wszystko na żarty i be nachalnego buractwa. Z resztą siostra z koleżankami pilnowały, żeby się było wiochy. W tym klubie zamawiałyśmy kolejne szoty, tańczyłyśmy bardzo dużo, co chwile ktoś stawiał nam wódke, przysiadał się i gratulował chcialu mnie podrzucać ale się nie dałam chwilę tańczyłam sama w środku a reszta wokół mnie wytańczyłam się za wszystkie czasy. Koło 5 wróciłyśmy na mieszkanie, później była akcja pt "Cztery pijane baby dmuchają materac" oczywiście cały czas popijając próbowałyśmy nadmuchać materac ale niestety nie mogło nam się to udać bo nie zatkałyśmy drugiego korka
o 6 udało się nam dokonać tego szałowego odkrycia w tym czasie na dwóch kanapach reszta posnęła a ja tak się rozbudziłam tym pompowaniem, że w ogóle nie chciało mi się spać pograłam do 7 na telefonie i poszłam pozmywac po imprezie, koło 8 wstała przyjaciołka ii powiedziała, że ma wyrzuty sumienia że ja myję a ona śpi więc strzeliłyśmy po herbacie, ogarnęłyśmy kuchnie i siedziałyśmy ze śmiechem wspominając poprzedni wieczór koło 10 zaczęły wstawać kolejne laski więc co chwilę dorabiałyśmy kolejną herbatę
koło południe przyjechał po mnie TZ i powiedział, że sobotni wieczór jest dla nas. O jakże się mylił ale o tym później

Ostatecznie nie spałam wcale ale warto było!

2015 - 38

Edytowane przez mala_czarna_21
Czas edycji: 2014-03-30 o 20:01
Stary 2014-03-30, 20:02   #1817
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Pisałam w piątek w klubie, że dostałam kupon zniżkowy do sklepów Pawo, ale okazało się, że przynajmniej w Krakowie panuje tam na razie ogólnie zniżka (bez kuponów!), że przy zakupie jednej rzeczy 50% taniej, przy dwóch 55% taniej, przy trzech 60% taniej! Nie wiadomo, ile jeszcze potrwa, ale na razie jest. Ceny garniturów to średnio 1500zł (plus minus 300zł w jedną i drugą), więc warto korzystać!

Dzisiaj z mamą byłyśmy obczajać i mają b. fajne garnitury w ogóle bardzo profesjonalna obsługa, pani się zna nie tylko na krawiectwie ale też bardzo dobrze na stylizacjach, co do czego pasuje itp.

Skład wełna + jedwab, do tego skrętność(?) 150 chyba, co jak się dowiedziałam ma mega znaczenie przy komforcie noszenia i mięciu się garnituru i np. niektóre droższe marki za metkę wołają wyższe ceny, a skrętność mają o wiele słabszą.

Cenowo przy tym rabacie 60% przy zakupie garnituru, koszuli i poszetki wyszłoby nas nieco ponad 800zł. Sam garnitur chyba niecałe 700zł (639zł chyba), koszula 120zł, poszetka 50zł, ale może zamiast poszetki kupimy muchę lub pasek.

Tak więc środę jedziemy z TŻ mierzyć i mam nadzieję kupić garniak! Nie mogę się doczekać i mam nadzieję, że znajdziemy jakiś idealny, bo pani straszyła, że mają pojedyncze rozmiary i jak zejdą to już tego samego fasonu nie domawiają, więc proszę o kciuki!

Dzięki za informację kiedyś TŻ mierzył tam garnitur i super wyglądał ale kosztował chyba 2200zł
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 20:09   #1818
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję nie mamy koloru przewodniego, więc na takie klasyczne kolory się zdecydowaliśmy
Cytat:
Bardzo ładne zaproszenia
dziękuję
Cytat:

świetny ten smokingowy
powodzenia w takim razie w zakupie

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość

Dziewczyny proszę o mega wielkie kciuki! Jutro jadę do ostatniego salonu,trzymajcie kciuki żebym tam coś znalazła
powodzenia
Cytat:
uffff .... szalony weekend dobiegł końca! w piątek miałam panieński a w sobotę TZ miał kawalerski niespodziankę ja wiedziałam kto będzie i kiedy, nie wiedziałam tylko co mnie czeka, natomiast mój TZ nie wiedział zupełnie nic! Myślał, że chłopaki mu odpuścili

Ostatecznie nie spałam wcale ale warto było!
ale super wieczór! super wszystko dziewczyny zorganizowały

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 20:19   #1819
kiss12550
Zadomowienie

Mała_czarną dla dziewczyn, postraly się nie ma co i super że dobrze się bawiłaś

Wysłane z mojego ST23i przy użyciu Tapatalka
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 20:24   #1820
mojakaren
Zakorzenienie

mala_czarna_21 słyszałam o tym domu strachu i bardzo chcę się tam wybrać! już jak czytałam Twój opis to czułam się jakbym tam była

ale Ci dziewczyny przyszykowały atrakcje! wszystko świetnie zorganizowane i jest co wspominać

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2014-03-30, 20:30   #1821
activelifestyle
Rozeznanie

mala_czarna_21 - świetnie, że tak dobrze się bawiłaś Mam nadzieję, że u mnie też wszyscy dopiszą i zorganizują coś fajnego, żeby można było się pochwalić wszystkim życzę takiego udanego panieńskiego i czekam na relację z soboty
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 20:33   #1822
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość

Ułaaa ... My za tydzień ruszamy na kurs tańca (w grupie) i właśnie zastanawiam się czy wziąć ślubne buty czy nie
Ale przynajmniej wiesz, że buty na weselu byłyby średnio wygodne. Chociaż szkoda bo są śliczne.

.
ja bym jednak polecała wciąć inne, żeby ślubnych nie poniszczyć tak ja ja a te ślubne przetestuj sama w domu, bez tż, albo podczas gdy tż będzie tylko w skarpetkach
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 20:38   #1823
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Super relacja! fajny panieński miałaś!
pisz co się działo u tż

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
ja bym jednak polecała wciąć inne, żeby ślubnych nie poniszczyć tak ja ja a te ślubne przetestuj sama w domu, bez tż, albo podczas gdy tż będzie tylko w skarpetkach
To jeszcze przemyślę kwestię butów albo powiem tż, żeby wziął jakieś trampki
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 20:44   #1824
Czarnaaa
Raczkowanie

GG do Czarnaaa

mala_czarna_21 naprawdę świetnie zoorganizowały Ci wieczór panieński zazdroszczę
Czarnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 20:44   #1825
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
A co to takiego? Nie słyszałam o czymś takim
Dostaliśmy taką książeczkę i jest tam rozdział o zrobieniu dokładnego rachunku sumienia, ponieważ przy spowiedzi przedślubnej mamy wyspowiadać się z całego życia dotychczasowego bo zaczynamy nowe życie. I są tam pytania, które sa bardzo szczegółowe i ksiądz uspokajał, że aż tak nie będą na tej spowiedzi, ale bardziej ogólnie, tylko, żebyśmy się do tego przygotowali. Pytania dotyczą po kolei wszystkich przykazań.

http://sklep.hlondianum.pl/product_i...roducts_id=635

Ja nie bylam też już wiele lat u spowiedzi, ponieważ mieszkam z narzeczonym już ponad 4 lata i też mnie to stresuje...
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 20:52   #1826
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobrze wiedziec
Nie będzie ciemno jak bedziemy wychodzić z kościoła
Dokładnie I możemy mieć taką samą pogodę jak dziś, nie obrażę się! O 16:10 podeszłam do TŻta i powiedziałam, że w takiej pozycji będzie słońce, jak będziemy sobie składać przysięgę, a on pół żartem pół serio wziął mnie za rękę i udawał, że zakłada obrączkę Emocje od razu skoczyły do góry!
Ciemno się robi ok. 19:20, wg mnie w sam raz

Cytat:
Anesthesia garniak super, mam nadzieję, że Twojemu TŻ-owi się spodoba i zakupicie
ceny świetne!
nam jeszcze potrzeba butów, paska, muchy i koszuli śmietankowej - widziałaś może takowe?
Dzięki! Muchy i koszule śmietankowe były na pewno, my właśnie celujemy w śmietankę/ivory i jedna była świetna, na promocji 120-150zł w zależności od rabatu Buty też były, po ok. 300-400zł chyba, paski chyba też, ale szczerze, nie patrzyłam na nie W środę będziemy na pewno patrzeć na paski

mala_czarna, super relacja i super panieński! Wygląda na taki fajny, nie przesadzony, bez robienia "atmosfery" na siłę tylko jak całonocna zabawa w gronie psiapsiółek Super, aż zaczęłam żałować, że ja panieńskiego nie będę miała
A dom strachów za mną chodzi od dawna, ale ja się jednak za bardzo boję

PS: Klepnęłam ostateczny projekt zaproszeń, niech się dzieje wola nieba!
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 20:59   #1827
mala_czarna_21
Zakorzenienie

naprawdę moje dziewczyny się postarały znają mnie i żadne penisowe torty nie wchodziły w grę
jestem cholernie szczęśliwa że dziewczyny się poznały w końcu (każda była z innej parafii) i polubiły a do tego stworzyły naprawdę świetną atmosferę

zaraz relacja TZtowa

2015 - 38
Stary 2014-03-30, 21:01   #1828
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
[B]
Króliczku i jak z autem?
Termin jest wolny. Właśnie piszę do właściciela żeby umówić się na obejrzenie auta i chyba podpisanie umowy 420zł za wynajęcie na cały dzień razem z kierowcą...

Obrączki zamówione
Ale aż jestem w szoku. Pierścionek zaręczynowy mam rozmiar 17, a przy próbniku rozmiarów do obrączki wyszedł mi rozmiar 22! :/ Nie wiem czemu

No i jeszcze mamy dogadane kwiaty z wujkiem TŻ-a. On ma własną kwiaciarnię. Bukiet ślubny i butonierki wyniosą nas ok. 150zł

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 21:02   #1829
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie I możemy mieć taką samą pogodę jak dziś, nie obrażę się! O 16:10 podeszłam do TŻta i powiedziałam, że w takiej pozycji będzie słońce, jak będziemy sobie składać przysięgę, a on pół żartem pół serio wziął mnie za rękę i udawał, że zakłada obrączkę Emocje od razu skoczyły do góry!
Pogoda mogłaby być taka jak dziś, tylko trochę cieplej bo u mnie trochę wiało i ten chłód był taki przejmujący ale na takie słońce to się nie pogniewam

Mała czarna gratuluję fajnego panieńskiego! Super że koleżanki stanęły na wysokości zadania

Króliczek fajne auto!
Super że zamówiliście obrączki!
Co do rozmiarów to słyszałam że mogą się różnić w zależności od jubilera. Ja np zaręczynowy mam 10 i tak też zamawiałam obrączkę - dobrze że coś mnie tknęło i chciałam potwierdzić rozmiar bo się okazało że u tego mam 11

Edytowane przez Lemon_Drop
Czas edycji: 2014-03-30 o 21:04
Lemon_Drop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 21:08   #1830
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki! Muchy i koszule śmietankowe były na pewno, my właśnie celujemy w śmietankę/ivory i jedna była świetna, na promocji 120-150zł w zależności od rabatu Buty też były, po ok. 300-400zł chyba, paski chyba też, ale szczerze, nie patrzyłam na nie W środę będziemy na pewno patrzeć na paski

mala_czarna, super relacja i super panieński! Wygląda na taki fajny, nie przesadzony, bez robienia "atmosfery" na siłę tylko jak całonocna zabawa w gronie psiapsiółek Super, aż zaczęłam żałować, że ja panieńskiego nie będę miała
A dom strachów za mną chodzi od dawna, ale ja się jednak za bardzo boję

PS: Klepnęłam ostateczny projekt zaproszeń, niech się dzieje wola nieba!
powiedz proszę, że dwa tygodnie po Twoim ślubie też będzie tak pięknie i ciepło i jasno
fajnie, że zaproszenia już całkiem klepnięte!
TŻ się właśnie gimnastykuje przy drukarce - wybieramy i testujemy środek zaproszenia

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Termin jest wolny. Właśnie piszę do właściciela żeby umówić się na obejrzenie auta i chyba podpisanie umowy 420zł za wynajęcie na cały dzień razem z kierowcą...

Obrączki zamówione
Ale aż jestem w szoku. Pierścionek zaręczynowy mam rozmiar 17, a przy próbniku rozmiarów do obrączki wyszedł mi rozmiar 22! :/ Nie wiem czemu

No i jeszcze mamy dogadane kwiaty z wujkiem TŻ-a. On ma własną kwiaciarnię. Bukiet ślubny i butonierki wyniosą nas ok. 150zł
auto bardzo fajne i cena też dobra - nic tylko sie decydować
co do rozmiarówki - wydaje mi się, że tu jak z butami - może się różnić

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości