|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45802617]Witam się w 32 tc !!!
A na dole mój brzuchol ![]() [/QUOTE] ![]() śliczny brzuś Cytat:
![]() że też chciało Ci sie tak szykować, podziwiam, bo mnie to obciąć paznokcie już ciężko i Gratuluję 8 msca ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() gratuluję ![]() śliczny brzusio ![]() Cytat:
jak bez to polecane są Bosch/Siemens albo Electrolux, jak z nofrostem to Samsung i LG ![]() ![]() dzień dobry niedzielnie piękna pogoda, idealna na wyjście z domu, a tu trzeba chałupę ogarnąć po mężu kuchnię, bo na szybko szykował prowiant na dziś ![]() nie miałam wczoraj zbytnio czasu nawet żeby tu zajrzeć, byłam od rana na badaniach, a potem w mieście na zakupach i wróciłam po 20, na szybko kolacja... domowej roboty hamburgery ![]() a potem nie wiedziałam, jak sie ułożyć, tak mnie żołądek bolał, nosz po jednym małym hamburgerze? za dużo wyszło, bo tak mi żoładek się rozciągnął, że uwierał na coś co do badań - no to tak różowo nie jest ![]() -toxo nadal ujemne -mocz: bakterie d.liczne -morfologia: erytrocyty i płytki krwi poniżej normy tsh niemal idealne, ale ft4 za niskie ok. 40% te bakterie mnie niepokoją
|
|||
|
|
|
#3632 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
dzisiaj się walnęłam i zamiast przesunąć zegarek do przodu to cofnęłam o godzinę ![]() Muszę jutro umówić się na wizytę u rodzinnego z powodu tych zakłuwań w serduchu, w życiu tyle nie biegałam po lekarzach jak w ciąży ![]() A rano na badania i w końcu ta nieszczęsna glukoza
|
|
|
|
#3633 |
|
Zadomowienie
|
Ale dziś leniwy dzień widzę, nic nie piszecie. W sumie jak widzę jaką pogoda za oknem to nawet się nie dziwię że tu cisza.
|
#3634 |
|
Raczkowanie
|
ja też się nie dziwię
jest pięknie, właśnie wróciłam ze spaceru, ale wymęczyło mnie to słońce i teraz muszę poleżeć... wracam do lekturyMiłego dnia
|
|
|
|
#3635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
babkę upieczoną mam, a raczej placek babkowy, ja ogarnięta, wykąpana, wypachniona, idę robić obiad i czekamy na gości
|
|
|
|
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
A my wróciliśmy właśnie z zakupów
kupiłam tą używaną matę edukacyjną i karuzelę do łóżeczka, ale do tego babka od maty dorzuciła mi dwa ogromne wory ubranek plus ogrom smoczków i nawet kaszkę dla dziecka i podgrzewacz do butelek![]() Jestem zaskoczona bo za cały ten zestaw zapłaciłam dosłownie centy do tego 12 pieluszek tetrowych, używane ale tylko po jednej widać że trochę zniszczona reszta jak nowa, do tego dużo butków, widać po niektórych ciuszkach że noszone ale większość jak nowe... Także jestem mile zaskoczona i zadowolona z zakupów
|
#3637 |
|
Konto usunięte
|
Ją tylko ma chwilę i w dodatku z telefonu... spędzamy dzisiejszy dzień na dworzu, byliśmy na podwórku, na boisku, a zaraz jedziemy do lasu
![]() Jutro rano idę na badania, morfologia, mocz, hbs i odczynniki coombsa... Sylwia gratuluję nowego tc ![]() Jeśli chodzi o lodówkę to polecam elecrolux ![]() Co do pampersów jedynek to ją kupuje 2 lub 3 opakowania, potem już dwójki A co do kremu na pupe do codziennej pielęgnacji, to dziewczyny na majowo- czerwcowym polecaly linomag zielony ![]() Poza tym to coś mi chyba odbija, bo zastanawiam się po obronie już, czy nie iść do studium medycznego na technologa farmacji ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Ramona a kiedy idziesz skonsultować te wyniki z lekarzem? ? Na te bakterie to pewnie jakiś antybiotyk dostaniesz. A morfologia dużo odstaje od normy? |
|
|
|
#3638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluję i zazdroszczę zakupów ![]() W ogóle zazdroszczę Wam tych dzisiejszych spacerów itd... taka piękna pogoda, a ja muszę siedzieć w domu i się kurować... |
|
|
|
|
#3639 |
|
Raczkowanie
|
Wow, jak leniwie dziś na wątku
, nawet ja bez problemu jestem na bieżąco Anteria fajne zakupy, super okazję trafiłaś A ja się pochwalę, że wybraliśmy wózek ) najlepszy i już się go trzymamy. Stwierdziliśmy z mężem, że nie szukamy dalej, bo po co, tylko potem problem z wyborem, jak człowiek za dużo zobaczy i dotknie .Moje subiektywne odczucia- wózek bardzo lekki, zwrotny, duża gondola, mieści się nam do bagażnika (co prawda trzeba zdjąć koła ze stelaża, żeby się zmieścił, ale to jest akurat prościutkie do zrobienia w tym wózku), prowadzi się bardzo fajnie (przynajmniej pusty, z dzieckiem to nie wiem ). Gondola fajna, duża, chociaż ten materacyk to powiem Wam, że jakoś taki... sama nie wiem, mąż mówi że ok, a ja uważam, że mógłby być zrobiony porządniej, ale trudno mi nawet powiedzieć czemu tak myślę, ot takie pierwsze skojarzenie. Spacerówka rozkłada się na płasko, wygląda ok, chociaż mam przeczucie, że z gondoli będę bardziej zadowolona W każdym razie jak za tę cenę wózek teoretycznie (bo w praktyce to się dopiero okaże |
|
|
|
#3640 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was.
Ostatnio nie miałam czasu Wam odpisywać, ale starałam się podczytać. Witam się już w połowie 28tc. Wam gratuluję nowych tygodni, początków III trymestru, niedawno ujawnionej Dziewczynki , przebytych glukoz.Sama glukozy nie wspominam najlepiej. Z tytułu zwrotu wypitej glukozy podchodziłam dwa razy i prawdopodobnie będę jeszcze raz musiała powtórzyć. Wszystko się okaże na wizycie, która już jutro. Mam nadzieję, że też zobaczę mojego małego brzdąca. ![]() Na szczęście już po wszystkich remontach, posprzątane już świątecznie więc coś z głowy. Pogoda zaczyna nas rozpieszczać i oby tak już zostało. ![]() Jeżeli chodzi o zakupy wyprawkowe - jestem w czarnej dziurze. Co najwyżej mam kilka sztuk ubranej, i dwa komplety pościeli. Zjęcia pościeli Wam wrzucę jak dojadą we wtorek. ![]() Na kwiecień plan zakupu materaca do łóżeczka, prześcieradełek, kołderka + poduszka, kocyk. No i do świąt czekam na paczkę ubranek od kuzynostwa. Na koniec maja pozostaje wózek. Tak wiem, trochę późno, ale sami do końca nie wiemy czego chcemy. Mamy zamiar pobiegać po sklepach w kwietniu i coś zdecydować. Zawsze można zamówić przez internet. ![]() Jeżeli się uda to wrzucę Wam fotkę z dziś, sama aż się przeraziłam, że mam taki brzuchol.
|
#3641 |
|
Zadomowienie
|
Ale dzisiaj senny dzień mam..
zaliczyłam spacerek,ale mimo słonka było mi zimno.. Dziś się prędzej kłade spać
|
#3642 |
|
Zadomowienie
|
Rybka12321 gratuluję wyboru wózka
racja, że nie ma co szukać i szukać bo się jeszcze przekombinuje, a jak ten spełnia Wasze oczekiwania to nie ma co się zastanawiać ![]() alingles piękny brzuszek, zazdroszczę spacerku i trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę
|
|
|
|
#3643 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratki za tydzień, miesiąc i trymestr ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ostatnio mówiłam ginowi że często nawet jak nic nie robię to serce zaczyna mi tak mocno i szybko walić to powiedział że nie umie mi nic na to poradzić ![]() Powodzenia jutro z glukozą Cytat:
![]() Ja też pojechałam dziś po matę a znajoma podrzuciła mi 2 ręczniczki, dresik, poduchę do karmienia i torbę na łóżeczko na pampersy więc nasi synkowie mają dziś dzień dziecka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Z wyprawką dacie radę tylko osiądź na spokojnie do netu i zobacz co Ci się podoba. Świetne zdjęcie Ale piękny dzień oczywiście spędzony na dworze. Brzuch niestety dalej boli i twardnieje ale mąż zamontował mi już huśtawkę więc od jutra będę się na niej wylegiwać |
|||||||
|
|
|
#3644 |
|
Zadomowienie
|
Pardip - na szpital nie mogę narzekać. Zwracają się tu do nas albo Pani Sylwio, albo mówią kochanie, słońce, serduszko itp na dzieci mówią smerfiki ;-) więc podejście do ludzi bardzo fajne i szybko reagują nawet na ból głowy.
Piszecie o wózkach Camarelo - ja je oglądałam ale jakoś mnie nie przekonały w porównaniu z Bebetto Pascalem i to ten model kupiliśmy. Może kolorystycznie nie są tak fajne ale wykonaniem i jakością wygrywa wg mnie bebetto. Dziewczyny czy wy jak byliście/będziecie w szpitalu to całe rodziny Was odwiedzają? Sytuacja z dziś: dziewczyną z nieregularnymi skurczami. Nad dnia stoi mąż, mama, siostra i siostrzenica koło 10 lat Stoją nad nią i liczą jej skurcze. Sala pełną ludzi, duszno, gorąco. Do drugiej dziewczyny też mąż z tesciem przyszli. Jeszcze gorzej bo ktg musieli podpiac. No sajgon. Dlatego ją od razu powiedziałam do męża żeby nikt tu się do mnie nie wybierał. ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Mój mąż też skonstruował hustawke i właśnie jutro ją kończy więc jak wyjde to już wiem gdzie będzie moje centrum dowodzenia ;-)
Był 13.07.2013 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-03-30 o 20:50 |
|
|
|
#3645 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie wieczornie i po cieżkim weekendzie ale przynajmniej szczęśliwym
![]() Cytat:
![]() ja biorę normalną torbę zamówioną na all o taką http://allegro.pl/t79-duza-pakowna-t...024182026.html Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() no i oby pogoda dopisała od jutra ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45802617]Witam się w 32 tc !!! Czyli wkraczam w 8 mc Zauważyłam, że wszystkie zabrałyście się za pranie ubranek dla dziecka. Czy tylko ja pozostałam w tyle i nie mam nawet jednego ubranka naszykowanego ?? [/QUOTE] gratuluje 8 miesiąca już bliziutko do porodu ja też nie mam popranych ani przygotowanych ubranek ![]() fajny brzuszek ![]() Cytat:
![]() fajnutki Cytat:
![]() Cytat:
![]() ----------------------------------------- To ja też się pochwalę, że dzisiaj kupiliśmy fotelik do samochodu i tak jak mówiłam ja nie mogę jechać do sklepu, bo zawsze przyjadę z czymś innym niż sobie zaplanowałam planowałam kupić fotelik maxi cosi i co i dupa zakupiliśmy o taki http://www.markusia.pl/fotelik-samoc...54,8646,p.htmlbył w promocji do tego nasz przeszkolili z montażu i jeszcze w testach bezpieczeństwa jest trochę wyżej od tego maxi cosi i tańszy, więc cieszę się z zakupu ![]() po drugie pan nam pokazał wózki i juz wiem, że mam zwracać uwagę na rozstawienie osi na składanie wózka a nie koniecznie na gondolę. Pokazał nam świetny wózek i nawet jeździłam nim w sklepie i po nierównościach, naprawdę rewelacyjny, próbowałam też innymi modelami i żaden nie prowadził się tak lekko jedną ręką między wąskimi półkami w sklepie a po nierównościach to już całkiem bajka, składanie dosłownie jedną ręką a wymiary po złożeniu minimalne, że do każdego samochodu się zmieści. Oczywiście musi mieć wady może nie należy do najładniejszych a już na pewno nie do najtańszych i na pewno go nie kupie ale wiem na co zwracać uwagę i jakby któraś z Was miała wolną większą cześć gotówki to z czystym sumieniem polecam wiem że był to wózek iCandy bodajże to ten model http://www.markusia.pl/wozek-icandy-...n,11001,p.html a cena powyżej 3 tys a prawie 4 z gondolą ![]() no i kolejna sprawa widziałam, że rozmawiałyście o leżaczkach i pan również polecał ale taki model http://www.markusia.pl/wielofunkcyjn...1-,8672,p.html po pierwsze można go użyć jako gondolę i dziecko moze w nim spać, po drugie jako leżaczek i ustawic go pod jakim katem się chce i można go bujać i ma wibracje a do tego melodyjki, więc jakby ktoś nie miał Wam czego kupić na prezent to droga wolna ![]() no i ostatnia sprawa Pradip już do Ciebie bo pytałaś sprawdziłam każdy materac dostępny w sklepie i każde łóżeczko, łóżeczko już mniej więcej wiem jakie szukać aby było solidne a materac to tak absolutnie pani nie polecała gryki ale to już wiadomo, kokos ma podobno podobne właściwości i też zbiera wilgoć jak dla niej najlepszym rozwiązaniem jest, pianka, pianka- lateks lub sam lateks, pianka jak dla mnie za miękka, sam lateks za drogi, więc ja na 90% kupie piankę-lateks i cena to ok 159 lub 189 zł jak u nas. to wam posmęciłam, dziękuje za uwagę jak ktoś dobrnął do końca miłego wieczoru
|
|||||||
|
|
|
#3646 |
|
Zadomowienie
|
Aldrin ten lezaczek który pokazalas Tiny Love to moje marzenie i już od początku ciąży o nim myślę. Cena trochę wysoka a jak był w smyku w promocji za chyba 290 zł to głupia się zastanawiała i nie kupiłam i żałuję.
|
#3647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przesada z tymi całymi rodzinami. U mnie w szpitalu chyba nawet mąż nie może być w sali gdzie kobiety lada chwilka będą rodzić dla ich komfortu. Wrzucisz zdjęcie huśtawki jak wrócisz do domku? Zdolni Ci nasi mężowie Cytat:
Fotelik wydaje się bardzo przytulny i bujaczek tez mi się podoba. Polecany przez sprzedawcę wózek całkiem nie przypadł mi do gustu A dotykałaś samego lateksu? Wrzuciłabyś link z materacem który mogłabyś kupić?
|
||
|
|
|
#3648 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny..
obudziłam się dziś z porażeniem nerwowym. Sparalizowało mi lewą str twarzy, nerw twarzowy.. nie wiedzieliśmy co się dzieje! Zglosilismy sie do spzitala klinicznego, gdzie i dzial neurologi i gin, ale nas wyslali do wojskowego, bo on ma dzis dyzur. Tam na odzial ratunkowy, w pierwszej chwili było podejrzenie udaru, ratownik sie zestresował i opieprzył nas, ze nie pojawilismy sie wczoraj (łazawiło mi lewe oko-to byl jedyny objaw, myslalam, ze cos mnie uczuliło). Nie mam sily nawet opowiadać, w skrocie 5h na odziale ratunkowym, kosultacja neurologiczna i laryngoligiczna, po wielogodiznnym siedzeniu w poczekalni, w koncu pojechalismy na ginekologie na konsultacje, tam tez lekarz dostal szalu.. ja juz mialam dosc,ze nie mam sily juz byc odsylana.. sprwadzili, ze z dzieckiem ok, jemu nic nie dolega, dostalam steryd, antybiotyk i jakis lek neurologiczny mam dostawac domiesniowo, ale dpiero jak jutro sie gdzies dostane do neurologa.. wiec trzymajcie kciuki zeby mi sie udlao bo poslka sluzba jest chora i musze blagac by gdzies mnie przyjeli... no i rehabilitacje musze zalatwic by moja twarz wrocila do normy. Za jakie grzechy? ;(
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
Prowansja może to tylko chwilowe porażenie? współczuję bidulko
trzymaj się kochana, wracaj szybko do zdrowia wiem, ze czasami jak przewieje to takie porażenie może się zrobić, ale podobno też samo przechodzi (tzn wspomagane lekami) |
|
|
|
#3651 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki żebyś wszystko wróciło do normyCytat:
Super! za taaakie zakupyCytat:
współczuję glukozy... a co do wyprawki na pewno się uwiniecie ważne, że wszystko zaplanowane, a i od czego jest Internet w razie czego Cytat:
A co do odwiedzin to mnie też to strasznie irytowało jak ktoś siedział niemal cały dzień u moich towarzyszek w sali... no, już nie mówiąc, że chwilami robiło mi się przykro, że u mnie tż bywał na chwilę, a innym mężowie serwowali masaże stóp czy gadali do brzucholka... No, ale w końcu to szpital i odwiedziny nie powinny być uciążliwe dla innych. Ale masz fajnie pochwal się huśtawką jak już wyjedziesz Rybka za wybrany wózek ![]() Aldrin za zakup fotelika i rozeznanie w temacie ![]() mnie też urzekł ten bujaczek kiedyś widziałam używany w dobrej cenie, ale uznałam, że jeszcze jest czas i poczekam no i oczywiście go nie mam, ale wydaje mi się, że to nie jest zakup pierwszej potrzeby więc może coś się jeszcze trafi. ----- a ja się kładę późno, strasznie się denerwuje, bo jutro mam pierwszy dzień praktyk w szkole specjalnej... dziś praktycznie cały dzień czytałam książkę byleby nie myśleć o jutrze i jakoś się rozluźnić. Oby jakoś jutro poszło, potem już mam nadzieję pójdzie z górki
|
||||
|
|
|
#3652 |
|
Zadomowienie
|
prowansja88 ja jak miałam gdzieś 15 lat to właśnie miałam to porażenie mięśnia twarzowego. A wzielo się to z tego że w domu były wymieniane okna i były przeciagi. Poszłam do lekarza, najgorsze było to że wogóle oka nie mogłam domknac. Ale dostałam leki szybko przeszlo i żadnych pozostałości po tym nie mam na szczęście. A miałam pól twarzy sparaliżowane.
Więc trzymam kciuki żeby też u Ciebie wszystko dobrze się skończyło i obys szybko wróciła do zdrowia.
|
#3653 |
|
Zadomowienie
|
Prowansja88 mam nadzieje ze Ci to minie szybciutko.
Trzymaj sie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3654 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na takie bujaczki jest czas (tak mi się wydaję) zawsze może jakaś dobra dusza pomoże w zakupie Cytat:
u nas w szpitalu się nie bierze ubranek dla dziecka a podkłady dla mamy tez są w szpitalu więc mam nadzieję, że się zmieszczę w tej torbie ![]() tak dotykałam ale powiem szczerze był twardszy od pianki ale nie widziałam różnicy w dotyku kokosu czy tego lateksu chyba, że babka mi po ściemniała i dała inny materac do podotykania na stronie sklepu nie widzę materacy które mają w ofercie a firmy nie pamiętam jak się dokładnie nazywała ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45816052]
Ramona a kiedy idziesz skonsultować te wyniki z lekarzem? ? Na te bakterie to pewnie jakiś antybiotyk dostaniesz. A morfologia dużo odstaje od normy?[/QUOTE] pewnie skonsultuję dopiero na wizycie za tydzien ![]() ![]() śliczny brzuszek ![]() dzisiaj
|
|
|
|
#3656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
właśnie próbuje dodzwonić się do przychodni a jakaś pinda odłożyła źle słuchawkę i pewnie nie jestem jedyną wkurzoną osobą w tym momencie Na badania oczywiście nie dotarłam bo rano sobie uprzytomniłam, że nie mam kubeczka na mocz. Wszystko dzisiaj przeciwko mnie ![]() Cytat:
ta nasza służba zdrowia jest o dupę rozbić, właśnie to odczuwam nie mogą się nawet do głupiej przychodni dodzwonić |
|
|
|
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
Prowansja88
matkoświeta, trzymaj się a mówili od czego to?? najwazniejsze, że z dzieckiem wszystko w porządku, ale ta rehabilitacja twarzy mnie rozłożyła
|
|
|
|
#3659 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi niektóre pianki wydawały się twardsze od lateksu a jakbyś dotykała warstwy kokosowej to na pewno czułabyś różnicę. Jakbyś sobie przypomniała firmę albo znalazła podobny to napisz proszę ![]() No to dobrze że szybciutko zobaczy wyniki Cytat:
![]() No i zwalanie dachu rozpoczęte czyli armagedon nadszedł
|
|||
|
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
Prowansja tak mi przykro, ale wierzę że wszystko przejdzie i rehabilitacja przyniesie odpowiednie rezultaty, na pewno będzie dobrze
A ja nie mogąc spać wstałam po 4 rano przeczytałam trochę książki posiedziałam z mężem zanim poszedł do pracy i po 5 położyłam się znowu spać i spałam do teraz pierwszy raz miałam aż taką bezsenność aż tak wcześnie, ale to chyba przez to że wczoraj tak się o jadłam jak głupia przed położeniem spać i tylko czekałam aż zacznę zwracaćDzisiaj muszę się trochę ogarnąć poprać dziecku te ciuszki na zimę które przywiozłam bo nie mam gdzie ich trzymać i zagracają mi mieszkanie.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

za dużo wyszło, bo tak mi żoładek się rozciągnął, że uwierał na coś 

13.07.2013 

Trzymam kciuki żebyś wszystko wróciło do normy
ta nasza służba zdrowia jest o dupę rozbić, właśnie to odczuwam nie mogą się nawet do głupiej przychodni dodzwonić