Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-31, 09:38   #1861
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Tak, i Enzunio też
Wrażenia bardzo pozytywne, mieliśmy 2 lekcje, umiemy już kroki do połowy układu. Robert jest bardzo pozytywny, zabawny, no i dobrze uczy. Jedyna jego wada to gadulstwo. Po ostatnich zajęciach rozgadał się z TZ o zegarkach, a że jesteśmy ostatni bo chodzimy na 21, to gadali jeszcze z pół godz i wróciliśmy do domu bardzo późno
tak, Enzunio dała mi namiar mi się z kolei gadulstwo podobało, bo przełamało lody i fajne jest to, że potrafił śmiać się z moich błędów (tak pozytywnie) ale też surowo powiedzieć, żebym się ogarnęła a w jakiej częstotliwości macie zajęcia? my na razie planujemy raz na 2 tygodnie, bo mamy sporo czasu, a też chcemy trochę koszty ograniczyć

w ogóle od trzymania prawidłowej pozycji w tańcu mam dziś takie zakwasy w tak dziwnych miejscach, że jestem w szoku
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 09:46   #1862
justynkie
Wtajemniczenie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
tak, Enzunio dała mi namiar mi się z kolei gadulstwo podobało, bo przełamało lody i fajne jest to, że potrafił śmiać się z moich błędów (tak pozytywnie) ale też surowo powiedzieć, żebym się ogarnęła a w jakiej częstotliwości macie zajęcia? my na razie planujemy raz na 2 tygodnie, bo mamy sporo czasu, a też chcemy trochę koszty ograniczyć

w ogóle od trzymania prawidłowej pozycji w tańcu mam dziś takie zakwasy w tak dziwnych miejscach, że jestem w szoku
My też mamy co 2 tyg, Robert powiedział że to spokojnie starczy bo inaczej skończylibysmy w połowie kwietnia i do wesela zapomnieli układ. Kroki idą szybko, umówiliśmy się z nim że jak ogarniemy cały układ to później połowę spotkania będziemy męczyć walca a drugą połowę taniec użytkowy. TŻ za długo walca nie potańczy bo kręci mu się w głowie. Mi się śmiać chce z jego tekstów, czasami wydaje komendy jak dla zwierzaka

A Wy co tańczycie?

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 09:54   #1863
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Ale wczoraj, to mnie przeraził!
Koszmar jakiś
No ale spisujemy protokół i niech się dzieje wola Nieba...
Wszystkie dokumenty mam, więc...

Wszystkie opłaty w kościele i urzędzie mnie za to przerażają

Nauki 25 funtów
Wysłanie protokołu do Polskiej Misji Katolickiej w Anglii i Walii- 60 funtów
Ofiara dla księdza za spisanie protokołu (nic nie ma z tych 60 funtów)
Zaświadczenie o stanie wolnym Tż- 60 funtów+ legalizacja dokumentu przez Amabasadę RP w Londynie- ok. 70 funtów!!!

Także opłaty w USC w Polsce to naprawdę grosze...

Jeśli przeliczać funty na złocisze to wychodzi dużoooooo, ale jeśli nie przeliczać to nie jest tak tragicznie

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Pisałam w piątek w klubie, że dostałam kupon zniżkowy do sklepów Pawo, ale okazało się, że przynajmniej w Krakowie panuje tam na razie ogólnie zniżka (bez kuponów!), że przy zakupie jednej rzeczy 50% taniej, przy dwóch 55% taniej, przy trzech 60% taniej! Nie wiadomo, ile jeszcze potrwa, ale na razie jest. Ceny garniturów to średnio 1500zł (plus minus 300zł w jedną i drugą), więc warto korzystać!
Aż zadzwonię do salonu w Wawie i zapytam czy też jest promocja

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
uffff .... szalony weekend dobiegł końca! w piątek miałam panieński a w sobotę TZ miał kawalerski niespodziankę ja wiedziałam kto będzie i kiedy, nie wiedziałam tylko co mnie czeka, natomiast mój TZ nie wiedział zupełnie nic! Myślał, że chłopaki mu odpuścili
Ale extra
Gratulacje dla świadkowej za zorganizowanie takiego wieczoru
I pomysł z wieczorem dla Tż-ta też extra
Aż się swojego panieńskiego nie mogę doczekać :P
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 09:57   #1864
Elrosa
Zadomowienie

Witam się po weekendzie! Gratuluję załatwionych spraw

Cytat:
kolor został, ale starły się te błyszczące drobinki z daleka nie widać... ale szkoda, bo wyszło na to, że to jednorazowe buty za 200zł ;/ napiszę dziś maila do babki, czy można je w inny materiał oblec.
Ale lipa muszę ostrzec moją przyjaciółkę, też chciała u nich kupić te buty.

Cytat:
Oglądałyśmy wczoraj z mamą TŻ film z wesela który pożyczyła nam ciocia TŻ, żebyśmy sobie obejrzeli i podpatrzyli zabawy itd. "Bo to takie fajne wesele było". Oglądałyśmy z mamą TŻ lekko zniesmaczone i nie wiedziałyśmy czy śmiać się czy płakać.
My ostatnio oglądaliśmy film z wesela kuzyna K. i też miałam podobne odczucia. A co ciekawe, na żywo bardzo mi się to wesele podobało - jak widać, po paru kielichach optyka mocno się zmienia

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Będzie! 2 tygodnie później słońce zachodzi o 18:30, więc nadal przyzwoita godzina My byliśmy kiedyś na weselu w październiku (13-ego) i też było super!
U mnie zachód słońca będzie o... 21:17

W piątek rozdaliśmy ostatnie zaproszenia i w końcu ktoś zareagował na nie tak, jak sobie wymarzyłam - "ale super, nie możemy się doczekać, dwa dni zabawy!"
Teściowa trochę mi zepsuła humor, bo spytała, jakie wynajmujemy auto do ślubu i przyznaliśmy się, że żadne (do kościoła będziemy iść pieszo, bo mieszkam naprzeciwko, a z kościoła na salę jest 6 km po dziurawej drodze). Jej zdaniem koniecznie musimy wynająć, nie wypada własnym (ani naszym, ani ich, ani moich rodziców), ma być coś "super, co każdy zapamięta". K. rzucił, że w takim razie może wynajmiemy karawan, to każdy zapamięta ale już w domu zaczął się łamać, bo może faktycznie mama ma rację i byśmy coś wynajęli... spytałam, czy wie, ile to kosztuje. Jego zdaniem sto złotych
Stary 2014-03-31, 10:23   #1865
activelifestyle
Rozeznanie

Le_lena - cieszę się, że znalazłaś coś na targach, szczególnie auto Jak byłam to niestety bardzo mnie rozczarowały Nie widziałam nigdy pokazu barmańskiego na weselu, ale też bym chętnie obejrzała taką atrakcję jak bym miała możliwość Powodzenia podczas wybierania stanika - trzymam kciuki, że znajdziesz coś dla siebie

Elrosa - ja bym nie słuchała teściowej Przecież to Was mają zapamiętać, atmosferę na ślubie i weselu, a nie auto. Powiedziałaś mu, że za 100 zł to można co najwyżej koła do samochodu wynająć? możliwe, że znajdzie tak tanie auto, ale na prawdę nie wiem czy to się uda Ja na Twoim miejscu poszłabym pieszo, a na salę pojechała własnym autem. Skoro tak planowaliście niech tak będzie
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 10:27   #1866
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Powiedziałaś mu, że za 100 zł to można co najwyżej koła do samochodu wynająć? możliwe, że znajdzie tak tanie auto, ale na prawdę nie wiem czy to się uda Ja na Twoim miejscu poszłabym pieszo, a na salę pojechała własnym autem. Skoro tak planowaliście niech tak będzie
W tym sęk, że się nie znajdzie mieszkam na kompletnym zadupiu i ładnych aut tu nie ma. Jedyne, jakie znalazłam, bierze 150 za godzinę, ale trzeba wynająć na przynajmniej cztery. Umywam od tego ręce
Stary 2014-03-31, 10:34   #1867
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
My też mamy co 2 tyg, Robert powiedział że to spokojnie starczy bo inaczej skończylibysmy w połowie kwietnia i do wesela zapomnieli układ. Kroki idą szybko, umówiliśmy się z nim że jak ogarniemy cały układ to później połowę spotkania będziemy męczyć walca a drugą połowę taniec użytkowy. TŻ za długo walca nie potańczy bo kręci mu się w głowie. Mi się śmiać chce z jego tekstów, czasami wydaje komendy jak dla zwierzaka

A Wy co tańczycie?
my tańczymy walca i jak robiliśmy wczoraj jedną figurę z takim długim obrotem, to też mi się w głowie kręciło a pomiędzy zajęciami ćwiczycie? ja się boję, że zapomnę przez 2 tyg to, czego się nauczyłam. mamy plan ćwiczyć w domu, ale różnie to z nami bywa... tż zapracowany, ja mam mało czasu i tak się mijamy cały czas
Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość

Ale lipa muszę ostrzec moją przyjaciółkę, też chciała u nich kupić te buty.
niech lepie wybierze jakąś skórkę naturalną, bo te błyszczące materiały są do dupy
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 10:49   #1868
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Nadrobiłam

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Jutro wam już opisze wszystko bo od zadłużenia rzęs nawet nie usiadłam jeszcze moja kosmetyczka mówiła ze jej klientki (np. Lewandowska ) noszą rzęsy latami i nic z naturalnymi sie nie dzieje
Piękne rzęsy

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
UWAGA chwalę się dzisiejszym zakupem!

Cytat:
Napisane przez Czarnaaa Pokaż wiadomość
Witam i ja chciałam się pochwalić moimi zdobyczami do ślubu
obrączki mają imiona oraz datę
buciki z firmy Witt moje maja jeszcze zdobienia na przodzie ale niestety nie moge zrobic teraz ich zdjecia.
Bardzo ładne obrączki my w sobotę byliśmy u złotnika i już prawie wybraliśmy jakie chcemy chciałam koniecznie z kamyczkami ale powiedziano mi że z taką obrączką nie można potem już nic zrobić (zmniejszyć zwiększyć) czy to prawda

Cytat:
uffff .... szalony weekend dobiegł końca! w piątek miałam panieński a w sobotę TZ miał kawalerski niespodziankę ja wiedziałam kto będzie i kiedy, nie wiedziałam tylko co mnie czeka, natomiast mój TZ nie wiedział zupełnie nic! Myślał, że chłopaki mu odpuścili

Jak dla mnie wymarzony panieński też taki chcę

Co do spowiedzi przedślubnej ja nie mieszkam u TŻ ale pomieszkuję i nie mam zamiaru wspominać o tym ani o współżyciu na spowiedzi. Jak dla mnie to nie jest kłamstwo bo Bóg i tak o tym wie a ksiądz to tylko człowiek i nie zawsze postępuję tak jak powinien a nie mam zamiaru się potem użerać z jakimś księdzem który jest zdania że seks przedmałżeński to największy grzech w życiu . Gdy ja byłam chrzestną na spowiedzi nikt mi żadnych pytań nie zadawał więc wyspowiadałam się zgodnie ze sobą
Stary 2014-03-31, 10:49   #1869
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
my tańczymy walca i jak robiliśmy wczoraj jedną figurę z takim długim obrotem, to też mi się w głowie kręciło a pomiędzy zajęciami ćwiczycie? ja się boję, że zapomnę przez 2 tyg to, czego się nauczyłam. mamy plan ćwiczyć w domu, ale różnie to z nami bywa... tż zapracowany, ja mam mało czasu i tak się mijamy cały czas
Nie ćwiczyliśmy ostatnio, ale teraz musimy w weekend poćwiczyć trochę. Mamy trochę mało miejsca i obijamy się o szafę ale może jakoś damy radę. Najgorsze jest to że TŻ ma problem żeby tańczyć walca po kole i właśnie to musimy ćwiczyć najbardziej.

Stary 2014-03-31, 10:50   #1870
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Witam się po weekendzie
Gratuluje małej czarnej pieknego wieczoru panieńskiego mam nadzieje, że moje dziewczyny tez staną na wysokości zadania

Ysia piekny efekt 1:1 naprawde
ale... kilka dni temu malowałam PM (próbny makijaż), która miała rzęsy 1 do 1 robione 4 tygodnie wcześniej - była tak wściekła, tak niezadowolona, powiedziała,ze wiecej tego nie zrobi, naprawde każda rzęsa sterczała jej w inna strone (chociaż na poczatku mówiła że było pięknie).
Nie chce cię straszyć tylko ostrzegam, że zrób je przed slubem maksymalnie najpóźniej

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość

Świat_katarzyny – właśnie też myślałam aby poprosić koleżankę co by nam nie cyknęła parę fotek koktajl bananowy to co może od kwietnia ćwiczymy razem ?
tak! zaczynam od jutra intensywne cwiczenia mam półtora miesiąca by rzucic 5 kg do pierwszej przymiarki
Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość

Pytanie techniczne: Czy wasi Panowie będą mieli butonierkę na klapie? Jeśli tak, to co z kieszonką, będą tam mieć tą chusteczkę, jak to się tam zwie?
gratuluje zakupu garniaka
tak, mój Tż będzie miał i butonierkę i poszetkę, niech się wyróżnia, a co

Ale jestem wsciekła na grafika z amelii dziewczyny w klubie wylałam swoje żale
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 10:55   #1871
mojakaren
Zakorzenienie

justynkie fajnie, że już jesteście na finiszu ze wszystkim formalnościami
my dzisiaj robimy kolejne podejście do poradni, trzymajcie kciuki żeby skończyło się na jednej wizycie

Cytat:
tak wy też do niego chodzicie, prawda? jak wrażenia?

kolor został, ale starły się te błyszczące drobinki z daleka nie widać... ale szkoda, bo wyszło na to, że to jednorazowe buty za 200zł ;/ napiszę dziś maila do babki, czy można je w inny materiał oblec.
dobry pomysł, może akurat jest opcja zgłoszenia jakiejś "reklamacji" i odnowią Ci buciki

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
W piątek rozdaliśmy ostatnie zaproszenia i w końcu ktoś zareagował na nie tak, jak sobie wymarzyłam - "ale super, nie możemy się doczekać, dwa dni zabawy!"
Teściowa trochę mi zepsuła humor, bo spytała, jakie wynajmujemy auto do ślubu i przyznaliśmy się, że żadne (do kościoła będziemy iść pieszo, bo mieszkam naprzeciwko, a z kościoła na salę jest 6 km po dziurawej drodze). Jej zdaniem koniecznie musimy wynająć, nie wypada własnym (ani naszym, ani ich, ani moich rodziców), ma być coś "super, co każdy zapamięta". K. rzucił, że w takim razie może wynajmiemy karawan, to każdy zapamięta ale już w domu zaczął się łamać, bo może faktycznie mama ma rację i byśmy coś wynajęli... spytałam, czy wie, ile to kosztuje. Jego zdaniem sto złotych
to niech teściówka zafunduje transport jak taka wymagajaca.....

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 10:55   #1872
Godzia_13
Raczkowanie

aaaaa zostało nam 60 dni do ślubu
Stary 2014-03-31, 10:56   #1873
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
tak! zaczynam od jutra intensywne cwiczenia mam półtora miesiąca by rzucic 5 kg do pierwszej przymiarki
Pjona! Mam podobny plan! Ja od jutra dieta SB i ćwiczenia. Planuję przeplatać Mel B z Jillian Michaels i fitness blenderem. Godzinka dziennie.

Poza tym od mamy TŻ przywiozłam sobie morskie algi do hodowania w domu, a od wielkanocy będę miała też grzybka tybetańskiego który podobno jest dpobry na przemianę materii, tylko czekam az się nieco rozrośnie mamie TŻ żeby miała z czego oddać

Stary 2014-03-31, 10:57   #1874
Robusta
Wtajemniczenie

Witam w poniedziałek z pracy
Za tydzień zaczynamy kurs tańca, dziś jedziemy załatwić poradnie
Boje się sprawy z księdzem i chrzcinami, i pochwalę się choć nie wiem czy mam czym w środę ide do psychologa bo wysiadam psychicznie, wariuję (już pisałam wcześniej) mam nadzieję, że mi pomoże !

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 10:58   #1875
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Po. W domu zrobię dokładniejsze samych rzes
Piękne Różnica bardzo widoczna
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 11:01   #1876
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Bardzo ładne obrączki my w sobotę byliśmy u złotnika i już prawie wybraliśmy jakie chcemy chciałam koniecznie z kamyczkami ale powiedziano mi że z taką obrączką nie można potem już nic zrobić (zmniejszyć zwiększyć) czy to prawda
Ja mam pierścionek zaręczynowy który ma na połowie obwodu brylanciki i jego mi nie zmniejszyli tylko wymieniali na inny rozmiar. Ale obrączkę zamówiłam z 3 brylancikami i przy odbiorze była za dopasowana i będą mi powiększać o 0,5 rozmiaru i ma to nie mieć żadnego wpływu na obrączkę.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 11:05   #1877
ysia
Zadomowienie

Cytat:

Ysia piekny efekt 1:1 naprawde
ale... kilka dni temu malowałam PM (próbny makijaż), która miała rzęsy 1 do 1 robione 4 tygodnie wcześniej - była tak wściekła, tak niezadowolona, powiedziała,ze wiecej tego nie zrobi, naprawde każda rzęsa sterczała jej w inna strone (chociaż na poczatku mówiła że było pięknie).
Nie chce cię straszyć tylko ostrzegam, że zrób je przed slubem maksymalnie najpóźniej

Jakaś niepoważana PMka, albo jej w salonie nie wytłumaczyli ;/ Na każdej stronie na której była z rzęsami 1:1 było napisane , że "termin przydatności takich rzęs, to mniej więcej 4tyg, potem koniecznie trzeba uzupełni żeby dobrze wyglądało". To tak jak by sobie pomalowała paznokcie 4tyg przed i się dziwiła że nie jest idealnie Więc może mieć sama do siebie pretensje. Ja mam uzupełnienie 22 kwietnia, ślub 26 kwietnia. Więc będzie git

A co ćwiczysz? Jak masz tak mało czasu to polecam CrossFit, to jest taki spalacz kalorii i budowniczy mięśni że poezja

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Piękne Różnica bardzo widoczna
Dziękuję dokładniejsze zdjęcia wrzuciłam na bloga

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 11:11   #1878
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Jakaś niepoważana PMka, albo jej w salonie nie wytłumaczyli ;/ Na każdej stronie na której była z rzęsami 1:1 było napisane , że "termin przydatności takich rzęs, to mniej więcej 4tyg, potem koniecznie trzeba uzupełni żeby dobrze wyglądało". To tak jak by sobie pomalowała paznokcie 4tyg przed i się dziwiła że nie jest idealnie Więc może mieć sama do siebie pretensje. Ja mam uzupełnienie 22 kwietnia, ślub 26 kwietnia. Więc będzie git

A co ćwiczysz? Jak masz tak mało czasu to polecam CrossFit, to jest taki spalacz kalorii i budowniczy mięśni że poezja
Ysia ja może niedokładnie napisałam, ona nie liczyła, ze po tch 4 tygodniach będzie dobrze wyglądać, wiedziałą, ze to tylko przez 2 tygodnie jest ładny efekt, tylko to co ma teraz na oczach ją przeraża, w sumie mnie też przeraziło, ale to też zalezy od tego kto jak śpi, itd, ja np.: zawsze budze się z twarzą w poduszce wiec po takich rzesach miałabym pewnie po tygodniu

dzięki za podpowiedź co do cwiczeń
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 11:18   #1879
anka1897
Wtajemniczenie

hihihi b. ładne zaproszenia i koperty

Cytat:
nie mam sił nadrabiać szalony weekend!!! zaraz wkleję relację z panieńskiego
super panieński
nie mogę doczekać się relacji z tygodnia przed ślubem

kroooliczek89 gratuluję załatwionych spraw samochód b.fajny. Rozmiarem obrączki nie przejmuj się

Cytat:
problemem okazały się moje buty, które spadały mi z pięty i niestety psuły kroki tańca..... poza tym są całe poobdzierane!! jestem mega zła, bo nie wiem co teraz z nimi zrobię. czarne ślady od butów tż schodzą, ale razem z błyszczącymi drobinkami materiału
zdrówka kochana
nie masz możliwości reklamowania butów?

Witam się po weekendowo
Udało nam się zakończyć spotkania w poradni Życia Rodzinnego - zamiast trzech spotkań wystarczyły dwa Mieliśmy na ostatnim spotkaniu rysować wykresy i analizować moje obserwację, ale Tż rozpoczął polityczną konwersację o sytuacji w naszym miecie i tak nam upłynęła godzina spotkania Później przekonaliśmy ją, że dwa spotkania nam wystarczą i wyszliśmy z zaświadczeniem

Oczywiście nadal rozwozimy zaproszenia i zaliczyliśmy wpadkę. Okazało się, że kuzyn ma na imię Kacper a na zaproszeniu wpisaliśmy Jakuba (babci rozpoznanie w rodzinie ). Tak więc dołączam do veliki i enzunia w wątku o faus pax młodych

Zdecydowaliśmy się na prezenty dla rodziców, będą dość oryginalne

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 11:23   #1880
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Ysia ja może niedokładnie napisałam, ona nie liczyła, ze po tch 4 tygodniach będzie dobrze wyglądać, wiedziałą, ze to tylko przez 2 tygodnie jest ładny efekt, tylko to co ma teraz na oczach ją przeraża, w sumie mnie też przeraziło, ale to też zalezy od tego kto jak śpi, itd, ja np.: zawsze budze się z twarzą w poduszce wiec po takich rzesach miałabym pewnie po tygodniu

dzięki za podpowiedź co do cwiczeń
Dżizas, a ja już myślałam że ona do ślubu chciała iść z rzęsami sprzed 4tyg... To zwracam Pannie Młodej honor. Znalazłam TAKI wpis więc może nie będzie źle. Wszystko zależy od tego jak i czym było zakładane

Do usług, ja ostatnio byłam na takich zajęciach z Warszawiakiem ,to byliśmy cali mokrzy mimo że ja regularnie od lat ćwiczę A ćwiczysz w domu, na siłce?

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 11:33   #1881
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

My zmieniliśmy koncepcję, będziemy jednak stawiać na walca wiedeńskiego, wczoraj się lały pierwsze poty w mieszkaniu (Tż ma palce zdeptane ), ale dzielny był, może coś z tego będzie

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 11:50   #1882
Czarnaaa
Raczkowanie

GG do Czarnaaa

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Nadrobiłam

Powiem tak, ja też taką chciałam kiedyś kiedyś, ale ze względu, że obracałam się w kręgu jubilerów i po uzyskaniu wiedzy na ten temat juz nie chciałam Każda obrączka, która ma jaki kolwiek chociażby jeden kamień jest w jakiś sposób narażona. Kamień przy powiększaniu może wypaść po ponownym wsadzeniu coraz bardziej istnieje ryzyko wypadania. Przy zmniejszaniu prawdopodobieństwo jest takie same. To tak samo jak z obrączkami które mają wzorki nie w jednej lini . zawsze istnieje ryzyko pęknięcia np. kamienie w pierścionkach zachowują się zupełnie inaczej ... pierścionek jest przede wszystkim cieńszy.Także radzę się dobrze zastanowić.

Edytowane przez Czarnaaa
Czas edycji: 2014-03-31 o 11:52
Czarnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 11:52   #1883
cornflower_girl
Zakorzenienie

marlenqa Trzymam kciuki za Ciebie, żebyś szybko znalazła dobrą pracę.

vel A byłaś w profesjonalnych sklepach z brafittingiem? Prędzej by było coś dla Ciebie - nie oszukujmy się jednak, sieciówki są dobre dla małoproblematycznych biustów.

A co do faux pas, ja bym tak tego nie odebrała (jeśli jest dość daleką krewną, nie utrzymujecie ze sobą kontaktów). Najważniejsze, że dostała zaproszenie z partnerem, a nie sama, czyz rodzicami.

Dotka Ale brak profesjonalizmu :szok: Nie wierzę, że tak podeszli do Was. Mam nadzieję, że szybko poprawią...

zakręcona_kropka Ja mam Heat (zwykły), przymierzam się do zakupu tego zapachu. Heat i Heat Rush są dość podobne - z tym, że zwykły Heat jest idealny na wieczór i zimniejsze temperatury. Heat Rush wg mnie bardziej się sprawdzi latem lub wiosną.

mimi Zdrowiej

Le_lena Ale ogromna różnica Oczy wyglądaja wyraziście, nawet nie musisz ich bardzo malować

dodaja Na pewno więcej osób Wam potwierdzi

21klaudyna Jak masz możliwość zmiany rozmiaru, to idealnie

A co do tworzenia zaproszeń - rozumiem Cię. Najgorzej sobie zaprojektować...

Czarnaaa Gratuluję zakupów - obrączki są świetne

Kate Nie ma sensu się przejmować - nasi bliscy znajomi mają mniej niż 3 miesiące do ślubu, a nawet nie wiedzą, że powinni już spisywać protokół, zaproszeń nawet nie mają wybranych A z butami naprawdę Cię rozumiem.

enzunio Fajnie, że wyszło bezproblemowo z protokołem A co to za pytania do spowiedzi przedślubnej?

say Super, że tak dobrze wyszło Wam na tańcach A do śladów na butach - niestety trzeba trzymać postawę. Zawsze miałam zmasakrowane palce, ale odkąd nauczyłam się trzymać odpowiednią postawę, to mogę bez obaw świecić palcami w odkrytych sandałkach

Lemon Masakra z poradnią... Trzymam kciuki, zeby udało się Wam trafić na kogoś, kto nie jest nawiedzony.

hihihi Bardzo ładnie wyszły zaproszenia

Anesthesia Bardzo fajna ta stylizacja, cena też bardzo fajna Koniecznie przymierzcie

mala_czarna Świetny wieczór - zazdroszczę tak świetnie zorganizowanego wieczoru

Krooliczek Świetne autko, cena bardzo dobra I kwiaty też w bardzo dobrej cenie

cude Gratulacje dla Twojego TŻ-ta. U Ciebie też będzie dobrze

justynkie Ja tam czuję, że u Was goście będą się dobrze bawić, nie masz się co bać osób wczesnie opuszczajacych przyjęcie.

anka Super, że poradnia już załatwiona Jakie prezenty wymyśliliście?

Co faux pas młodych - też tam pewnie trafię . Mama uparła się na zapraszanie dalszej rodziny - ok, zrobię jej tą przyjemność. Ale to już szczyt, bo ona nie wie, jak niektórzy mają na imię i nazwisko. Np. kuzyn 2-go stopnia jest w długoletnim związku (nie wiemy, czy są po ślubie, czy bez). No i cudowna rodzicielka ma kazała podpisać jego partnerkę jego nazwiskiem. Oczywiście nie chce zadzwonić do kuzynki i się zapytać, stwiedziła że powinnam zatytułować zaporszenie samymi imionami. Coś w stylu "dla Krzyśka, Ani z dziećmi". Sama nie mam się skąd dowiedzieć, nie mam numeru ani do kuzynki mamy, ani do ich dzieci

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 11:55   #1884
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość

Co wymyśliliście ?
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 12:00   #1885
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
My zmieniliśmy koncepcję, będziemy jednak stawiać na walca wiedeńskiego, wczoraj się lały pierwsze poty w mieszkaniu (Tż ma palce zdeptane ), ale dzielny był, może coś z tego będzie
My wiedeńskiego tańczyliśmy na studniówce mojej, teraz stawiamy na angielskiego Mamy przez instruktorkę nagrane jak tańczymy i codziennie sobie to odtwarzam I nie mogę się napatrzeć

Cytat:
Nie ćwiczyliśmy ostatnio, ale teraz musimy w weekend poćwiczyć trochę. Mamy trochę mało miejsca i obijamy się o szafę ale może jakoś damy radę. Najgorsze jest to że TŻ ma problem żeby tańczyć walca po kole i właśnie to musimy ćwiczyć najbardziej.
U mnie w domu nie ma ani jednego pomieszczenia, gdzie mieścilibyśmy się z układem - chyba, że robiąc mikroskopijne kroki. Nawet w garażu Mamy dynamiczny układ, poruszamy się po całej sali i stąd ten problem

Po małym, dyskretnym podpytaniu m.in. babci, zdecydowaliśmy się, że rezygnujemy na 100% z księgi gości na odciski. Babcia raczej by nam się nie "odbiła". A to młoda, "nowoczesna" babcia, więc tym bardziej obawiam się o inne starsze osoby w rodzinie. Księga gości na wpisy też odpada, ponieważ u nas zazwyczaj daje się kartki z życzeniami, a wpisane na szybko na weselu "Wszystkiego najlepszego" wydaje mi się puste. Bez sensu wydawać pieniądze. Ponadto część osób nie wpisze się bez okularów do czytania itp, a szkoda, żeby pół księgi zostało puste.
Dlatego już ostatecznie zdecydowaliśmy się na to: http://www.pakamera.pl/slub-inne-50x...i-nr972831.htm
Myślę, że podpisanie się na listku nie będzie dużym problemem dla nikogo, powinno to pójść dość sprawnie, a będzie fajną pamiątką.
Stary 2014-03-31, 12:02   #1886
velika
Winter is coming

Cytat:
Witam się po weekendowo
Udało nam się zakończyć spotkania w poradni Życia Rodzinnego - zamiast trzech spotkań wystarczyły dwa Mieliśmy na ostatnim spotkaniu rysować wykresy i analizować moje obserwację, ale Tż rozpoczął polityczną konwersację o sytuacji w naszym miecie i tak nam upłynęła godzina spotkania Później przekonaliśmy ją, że dwa spotkania nam wystarczą i wyszliśmy z zaświadczeniem

Oczywiście nadal rozwozimy zaproszenia i zaliczyliśmy wpadkę. Okazało się, że kuzyn ma na imię Kacper a na zaproszeniu wpisaliśmy Jakuba (babci rozpoznanie w rodzinie ). Tak więc dołączam do veliki i enzunia w wątku o faus pax młodych

Gratuluję zaliczenia poradni
I witam w gronie PMek bez klasy
Co za prezenty, powiedz?

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
vel A byłaś w profesjonalnych sklepach z brafittingiem? Prędzej by było coś dla Ciebie - nie oszukujmy się jednak, sieciówki są dobre dla małoproblematycznych biustów.

A co do faux pas, ja bym tak tego nie odebrała (jeśli jest dość daleką krewną, nie utrzymujecie ze sobą kontaktów). Najważniejsze, że dostała zaproszenie z partnerem, a nie sama, czyz rodzicami.

Co faux pas młodych - też tam pewnie trafię . Mama uparła się na zapraszanie dalszej rodziny - ok, zrobię jej tą przyjemność. Ale to już szczyt, bo ona nie wie, jak niektórzy mają na imię i nazwisko. Np. kuzyn 2-go stopnia jest w długoletnim związku (nie wiemy, czy są po ślubie, czy bez). No i cudowna rodzicielka ma kazała podpisać jego partnerkę jego nazwiskiem. Oczywiście nie chce zadzwonić do kuzynki i się zapytać, stwiedziła że powinnam zatytułować zaporszenie samymi imionami. Coś w stylu "dla Krzyśka, Ani z dziećmi". Sama nie mam się skąd dowiedzieć, nie mam numeru ani do kuzynki mamy, ani do ich dzieci
Kochana, na brafittingu to ja się znam, kiedyś była ze mnie prawdziwa stanikomaniaczka Więc wiem, co jak ma leżeć niestety. I nie leży. Sklep mi nie pomoże, bo wiem, jaki jest asortyment na rynku, jakie są modele i co ma szanse jako tako wyglądać.
No z tym zapraszaniem to cyrki są
Super relacja z panieńskiego mała czarna

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 12:08   #1887
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
My wiedeńskiego tańczyliśmy na studniówce mojej, teraz stawiamy na angielskiego Mamy przez instruktorkę nagrane jak tańczymy i codziennie sobie to odtwarzam I nie mogę się napatrzeć
No myśmy mieli w foxtrota celować, ale wiedeński prostszy. Wszystko robimy sami (w zasadzie ja robię), bo tańczyłam 3 lata t. towarzyski, przypomniałam sobie tylko podstawy, teraz myślę nad ułożeniem układu całego już...

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 12:08   #1888
Czarnaaa
Raczkowanie

GG do Czarnaaa

U nas nie ma czegoś takiego jak wizyta w poradni
Czarnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 12:10   #1889
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Miałam ten sam problem z teściową. Ileż ja z nią walczyłam o pełne dane oczywiście kilka zaproszeń poszło takich dziwnych. Jedna rodzina z Litwy dostała "Irena i Bogdan z dziećmi", kuzyn z Litwy z dziewczyną dostali na jego nazwisko, nie mieliśmy adresu dwóch rodzin więc wpisaliśmy tylko nazwę wioski bo podobno dojdzie bez nr domu, jedna z ciotek TŻ ma zaproszenie na nazwisko Drab a później się okazało że nie wiadomo czy ona jest Drab czy Drabek ale zaproszenie już zostało wysłane Nie mówiąc że chyba 3-4 rodziny dostały zaproszenia "z dziećmi" a później okazało się że te dzieci mają 17-21 lat

Stary 2014-03-31, 12:11   #1890
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:

co dajecie rodzicom?
zainspiruj mnie

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
sami się uczycie? szacun!!
my ćwiczymy angielskiego i się ciagle zderzamy kolanami

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość

U mnie w domu nie ma ani jednego pomieszczenia, gdzie mieścilibyśmy się z układem - chyba, że robiąc mikroskopijne kroki. Nawet w garażu Mamy dynamiczny układ, poruszamy się po całej sali i stąd ten problem
a macie jakąś inspirację na układ do angielskiego?
bo my musieliśmy przerwać kurs w momencie gdy podstawowe kroki były wyćwiczone i miały się zacząć układy

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości