Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-01, 10:22   #2611
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Zaszalałam w Smyku, dużo bodziaków na 80 kupiłam, bo j lubię od nich-są długie i szczupłe, jeszcze jakieś skarpetki bo ostatnio przebrałam i mamy deficyt:P I zamówiłam w końcu tam projektor, a nie żółwia z Allegro

teraz Natka śpi, a potem idziemy na spacerek z moją koleżanką i jej miesięczną córą

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
tassia motyl dziekuje poszukam na all pozniej jakis najwyzej wrzuce sie upewnic

motylku moj czasami tez ma plastelinowe zdarzyly sie z grudkami i wg mnie to normalne , ale niestety nie pamietam po czym bo moj Maly je wszystko, wszystko mu pasuje i nie prowadze obserwacji

kasiunia przez ostatnich kilka dni karmilam 2 a pozniej raz na dobe, wiec teraz nie podam chyba ze cos mnie bedzie bolalo jak monia mowila
ja obserwuję po tej marchewce:/
chciałabym jej dać pietruszkę, spotkała się któraś z Was?Znalazłam tylko w mięsnych sloikach.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej
moje dziecko jest kochane spał od 19:30 do 8:00 tym sposobem miałam wieczór dla siebie, a rano nie musiałam się zrywać
serio, aż tak się boisz sama być w domu? ja się już przyzwyczaiłam

thyrosan wcześniej też euthyrox i normalnie karmiłam

http://www.mummylove.pl/index.php?pa...emart&Itemid=1

ja tam z mlekiem nie cuduję- niech je enfamil dla oszczędności 30zł w miesiącu nie warto
tak, aż tak się boję. Na serio, umiem sobie wkręcać:/
Poza tym wolę być u rodziców niż sama tutaj cały weekend-oni mi pomogą z wielką chęcią, a j trochę odpocznę i będę miała z kim pogadać.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 10:35   #2612
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Boja, Hania też pakuje łapki i palce do buzi, kilka razy widziałam ze przez chwilkę ssała kciuka, ale nie zrobiło się to nawykowe, więc nie intereweniowałam... tyle że u nas smoka nie było i nie ma...
zamiast tego Hania ssie język śmiesznie to wygląda, robi tak jak chce jeść albo jak zasypia na dworze
Moj tez pcha do buzi jak nie manic innego pod reka.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
a przydały by mi się ćwiczenia bardziej intensywne, 10.V mamy wesele, dzisiaj mierzyłam wiosenne sukienki jakie mam i jakoś żle się w nich czułam, jeszcze brzuszek mam nie w formie po ciaży, zastanawiałam się nawet czy nie załozyć spodni to w końcu żadna rodzina tylko znajomy męza z pracy, szkoda mi wydawać 3-4 stówki na nową kieckę, a wy poszły byście na wesele w spodniach?
Kurcze, mozesz sprobowac, nie jest nigdzie napisame, ze trzeba isc w sukiemce, ale to bedzie dosc oryginalna kreacja, ja jestes odwazna droga wolna

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
J

A jak ma na 1wsze? U nas też jest zawsze pełno śmiechu z wymową imion bo ludzie z całego świata
Remigiusz

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
m
aaa i mam w sumie 3 pytania
1.czy tylko ja jestem taka wyrodna ze nie gotuje dziecku i podaje sloiczki? znowu wypadam przy was blado
a!
Nie jestes.Jak ktos ci tak mowi niech sie wypcha.Ja tez slyszalam takie teksty pod moim adresem jak podawalam sloiczki, a nie gotowalam bo po prostu nie mialam blendera.

Ale wiesz co?Jak corce wiekszosci gotowalam to tez bylam wyrodna bo skapa i mi szkoda bylo kasy na sloiczki.

Ile w PL kosztuja te wieksze sloiczki po 7 miesiacu?

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Ile miałaś 1 i 2 fazę i ile schudłaś?

a
1 chyba 4 dni, druga kolo 5 tygodni, schudlam 4,5 kilo
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 10:38   #2613
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Zaszalałam w Smyku, dużo bodziaków na 80 kupiłam, bo j lubię od nich-są długie i szczupłe, jeszcze jakieś skarpetki bo ostatnio przebrałam i mamy deficyt:P I zamówiłam w końcu tam projektor, a nie żółwia z Allegro

teraz Natka śpi, a potem idziemy na spacerek z moją koleżanką i jej miesięczną córą

chciałabym jej dać pietruszkę, spotkała się któraś z Was?Znalazłam tylko w mięsnych sloikach.

Poza tym wolę być u rodziców niż sama tutaj cały weekend-oni mi pomogą z wielką chęcią, a j trochę odpocznę i będę miała z kim pogadać.
jaz pietruszka tylko swoje mialam sloiki tzn mam ;P

kaska no wlasnie ja nie robie w knajpie, i w sumie ja robie tylko torta i ciacho, a tesciowka mowila ze w takim razie ona zrobi obiad... bo tu u niej w domu bedzie, ale i tak duzo ksy mnie to pochlonie, 2 torty bo beda dwie imprezy 2 razy ciasto, kwiat, ozdoby na stol, itd biorac pod uwage nasza sytuacje materialna
a mu moge kupic jakis drobiazg tylko pytam sie czy jest taka tradycja? bo ja nigdy nie slyszlam o tym
poza tym dostanie krzyzyk, lancuszk i branzoletke najprawdopodobniej
z tego co wiem, a bedzie 16 osob... wiec najwyzej poczekam i po chrzcniach mu cos kupimy

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

hmm tak ogladam te krzeselka i to chicco jest zarąbiste
tylko 550 zl czy naet 400 to strasznie duzo biorac pod uwage to ze ma hustawke i bujaczek, wiec chyba wybiore tez mummylove co kaska wrzucala

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 10:39   #2614
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
jaz pietruszka tylko swoje mialam sloiki tzn mam ;P

kaska no wlasnie ja nie robie w knajpie, i w sumie ja robie tylko torta i ciacho, a tesciowka mowila ze w takim razie ona zrobi obiad... bo tu u niej w domu bedzie, ale i tak duzo ksy mnie to pochlonie, 2 torty bo beda dwie imprezy 2 razy ciasto, kwiat, ozdoby na stol, itd biorac pod uwage nasza sytuacje materialna
a mu moge kupic jakis drobiazg tylko pytam sie czy jest taka tradycja? bo ja nigdy nie slyszlam o tym
poza tym dostanie krzyzyk, lancuszk i branzoletke najprawdopodobniej
z tego co wiem, a bedzie 16 osob... wiec najwyzej poczekam i po chrzcniach mu cos kupimy
no właśnie chyba zrobię jej sama

U mnie nie ma tradycji,żeby dać coś dziecku.
My niby też mieliśmy chrzciny u teściów i to z cateringiem, a narobiliśmy się jak głupi i wcale nie wyszło taniej niż w restauracji...

bransoletka dla chłopca?

mi się bardzo podobało chicco polly,ale przemyślałam sprawę i uznałam,że kupię tańsze bo pewnie będzie długo uzywane, uciapkane ze wszystkiego i droższego byłoby mi żal

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2014-04-01 o 10:45
Stary 2014-04-01, 10:43   #2615
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie chyba zrobię jej sama

U mnie nie ma tradycji,żeby dać coś dziecku.
My niby też mieliśmy chrzciny u teściów i to z cateringiem, a narobiliśmy się jak głupi i wcale nie wyszło taniej niż w restauracji...

bransoletka dla chłopca?
hmm no wlasnie sie zastanawialam czy pasuje? tak zaproponowala sis
ale juz kupila lancuszek wiec mama mowila ze kupi bransoletke
u mojej kuzynki coreczki wygladala super, ale ja ne tyle sie zastanawiam nad tym czy pasuje a bardziej nad tym czy ne bedzie zrywal jej

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

a slyszalyscie o tym ze dziecku daje sie obraczki na chrzest? bo moj tz takie dostal
ale mam zagwozdki

Aleksander
Stary 2014-04-01, 10:46   #2616
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
czy wy dawalyscie cos od siebie dla waszych dzieci na chrzest?
jest taka tradycja?
bo mi wczoraj mama powiedziala, troche po zlosci bo tza nie lubi ale jakos nigdy o tym nie slsyzalam
ja dorzucilam troche kasy zeby mial "naokraglo"

Cytat:

samej pietruszki bym nie podawala
ja w zupce jarzynowej albo delikatnych jarzynkach z gerbera dawalam pietruszke
ale mozesz zrobic sloiczki kalafior plus odrobina pietruchy
pozniej to samo plus seler
u nas seler sie super przyjal a najlepsze w nim ze jest slodkawy wiec smakuje

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

motyl sa takie swietne bransoletki dla chlopcow
moj chrzesniak dostal od chrzestnego
czadzik byl

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 10:47   #2617
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Na chcrzest kupilam kiiedys dla kogos srebrne sztucce z wygrawerowannym imieniem i data urodzenie
Stary 2014-04-01, 10:49   #2618
tassia
Zakorzenienie

jestem konkretnie zdolowana bo mlody w nocy budzil sie bardzo czesto i od rana bardzo placze
mysle ze to.jednak po szcepieniu
nie ma goraczki, ale strasznie sie irytuje sie i zlosci na wszystjo
no nie wiem
juz myslalam zeby czopka podac ale jak nic go nie boli? to po co?
mnie juz tez sie plakac z tego powodu chce

[/RIGHT]
Stary 2014-04-01, 10:54   #2619
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Na chcrzest kupilam kiiedys dla kogos srebrne sztucce z wygrawerowannym imieniem i data urodzenie
ja dostalam jako prezent z okazji urodzin Alka
z wygrawerowanymi pieskami
sa przecudne a z imieniem i data to juz ogole czad
kiedy wlasnie byla taka tradycj
moja mama pokazala mi ostatnio ze ona tez swoje posiada takie

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
jestem konkretnie zdolowana bo mlody w nocy budzil sie bardzo czesto i od rana bardzo placze
mysle ze to.jednak po szcepieniu
nie ma goraczki, ale strasznie sie irytuje sie i zlosci na wszystjo
no nie wiem
juz myslalam zeby czopka podac ale jak nic go nie boli? to po co?
mnie juz tez sie plakac z tego powodu chce
hmm ale czopek nie zaszkodzi prawda? moze warto sprobowac, nie wiadomo cyz go cos boli czy irytuje tylko
kurcze te szczepienia to jakas zmora

Aleksander
Stary 2014-04-01, 10:59   #2620
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
u mojej kuzynki coreczki wygladala super, ale ja ne tyle sie zastanawiam nad tym czy pasuje a bardziej nad tym czy ne bedzie zrywal jej

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

a slyszalyscie o tym ze dziecku daje sie obraczki na chrzest? bo moj tz takie dostal
ale mam zagwozdki
mojaa dostała złotą bransoletkę,ale ja to traktuję jak na wyjścia, do tej pory jeszcze jej nie miała założonej, może z okazji roczku założy

nie wiem no, dla mnie biżu dla takiego dziecka jest bez sensu, ale nie mogę nikomu narzucić co ma kupić, każdy kupił co chciał

Cytat:
ja dorzucilam troche kasy zeby mial "naokraglo"

samej pietruszki bym nie podawala
ja w zupce jarzynowej albo delikatnych jarzynkach z gerbera dawalam pietruszke
ale mozesz zrobic sloiczki kalafior plus odrobina pietruchy
pozniej to samo plus seler
u nas seler sie super przyjal a najlepsze w nim ze jest slodkawy wiec smakuje

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

motyl sa takie swietne bransoletki dla chlopcow
moj chrzesniak dostal od chrzestnego
czadzik byl
ja się selera boję,pediatra mówiła,że jeśli ma na marchewkę to na selera pewnie też.
Może faktycznie zrobię z kalafiorem, jutro się rozejrzę co tam mają.
Bo niestety od wujka mam tylko marchewki, buraki i ziemniaki (marchew i buraki już przerobiłam i pomroziłam). na lato będzie super, będę mieć dużo świeżych, ale póki co jakoś trzeba sobie radzić:/

Stary 2014-04-01, 11:10   #2621
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Więc na szybko kupny temat, dla mniej wrażliwych: od trzech dni robi kupki zz grudkami i nie mam pojęcia od czego to może być?Zawsze miała "ładne" kupki, zero problemów. Teraz jadła kalafiora i groszek (przy czym groszku kilka łyżeczek, bo jej nie smakuje). Tylko,że już wcześniej kalafiora jadła i nic jej nie było.nie wiem, czy to normalne?
Aaa i zdarzały się też plastelinowe po brokule i kalafiorze,ale to raczej norma?Sorki z szczegóły,ale jak piszę-nigdy nie było z tym problemów

Czaszka
ja jeszcze daję słoiki,te jednoskładnikowe i badam Tusiową reakcję. Ale jutro już mam zamiar kupić do gotowania warzywka, bo z mięskiem już będę jej gotować.
a poza innym wyglądem tych kup to coś Cię jeszcze niepokoi? rzadziej robi? męczy się przy tym?
u nas po podaniu pierwszych warzywek i kaszki kupa od razu się zmieniła, wcześniej robił dość luźne, a potem już bardzo zbite, plastelinowate i w kolorze tego co zjadł i z reguły z grudkami, na pewno po brokule był problem, bo męczył się 2 dni a potem przy robieniu kupy płakał
ja też jeszcze na słoikach jednoskładnikowych, kończymy jutro groszek, potem kalafior i pasternak i chyba zacznę coś mieszać i spróbuję w domu robić, więc jak zaczniesz gotowac to podziel się co, to odgapię

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
dostałam maila od 5-10-15, że dzisiaj darmowa dostawa, ale nic mi się nie spodobało buuu
a ja nie mam kasy, więc nawet nie wchodzę, a coś bym chętnie kupiła

Cytat:
czy wy dawalyscie cos od siebie dla waszych dzieci na chrzest?
jest taka tradycja?
bo mi wczoraj mama powiedziala, troche po zlosci bo tza nie lubi ale jakos nigdy o tym nie slsyzalam
nie dawaliśmy nic, nie ma u nas takiego zwyczaju kupimy coś za zebraną kaskę, na pewno krzesełko do karmienia, a za resztę to nie wiem

Cytat:

ale mam zagwozdki
pierwsze słyszę i o bransoletkach i o obrączkach na chrzest, ogólnie biżuteria dla niemowlaka mnie dziwi bransoletka dla dziewczynki jeszcze ok, a dla chłopca jak dla mnie nie, ale ja ogólnie nie trawię mężczyzn czy chłopców w jakiejkolwiek biżuterii poza ślubną obrączką

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-04-01 o 11:12
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 11:12   #2622
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
ile macie stopni w domu na noc?
to zależy, ile jest na dworze. teraz mam w nocy ok 22, ale jak cieplej na dworze to i 24 już było w marcu i nie dawało się obniżyć
Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
a przydały by mi się ćwiczenia bardziej intensywne, 10.V mamy wesele, dzisiaj mierzyłam wiosenne sukienki jakie mam i jakoś żle się w nich czułam, jeszcze brzuszek mam nie w formie po ciaży, zastanawiałam się nawet czy nie załozyć spodni to w końcu żadna rodzina tylko znajomy męza z pracy, szkoda mi wydawać 3-4 stówki na nową kieckę, a wy poszły byście na wesele w spodniach?
ja bym nie poszła w spodniach, ale dlatego, że po prostu nie lubię, a sukienki kocham. Ale jak eleganckie spodnie, tyo czemu nie, widziałam już tak dziewczyny ubrane. A może sobie kupisz jakieś takie majtki ściągające pod sukienkę, jeśli tylko o brzuch chodzi?
Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
myslalam ze mi sie dzis nie uda ale udalo

2.czy Wasze dzieci tez boją sie obcych? moja Julka placzem reaguje prawie na kazdego faceta z zarostem ktory sie do niej zblizy minie to?
!
Moja Ola z miesiąc temu reagowała rykiem na każdego obcego z wyjątkiem panów z wąsami i brodą Już jej przeszło i histerii nie ma, chociaż nieufna jest nadal
[QUOTE=butterfly20;4583915 3]

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 11:13   #2623
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

ale mam zagwozdki
chyba cie wrecaja bo dzis prima aprilis

na chrzest to posrebrzany obrazek, łzeczka srebrna, smoczek na pierwszy ząbek srebrny to slyszalam. ale obraczki

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 11:14   #2624
bojatoja
Zakorzenienie

Hejo, wpadam tylko na chwilkę
Matal, Kasiunia, Natala, Logoasia, dzięki dziewczyny za odpowiedź odnośnie ssania kciuka

Ja biorę się za pisanie.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 11:28   #2625
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
chyba cie wrecaja bo dzis prima aprilis

na chrzest to posrebrzany obrazek, łzeczka srebrna, smoczek na pierwszy ząbek srebrny to slyszalam. ale obraczki
nie nie to sa informacje z innych dni

Aleksander
Stary 2014-04-01, 11:32   #2626
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Pytanie za 100 punktow.Jakliczycie odstepy miedzy posilkami dzecka?Od momentu kiedy ono zaczyna jesz czy od momentu kiedy konczy jec?
Stary 2014-04-01, 11:33   #2627
kaska87
Zakorzenienie

dobra spadam, będę pewnie wieczorem

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 11:35   #2628
dodinha
Wtajemniczenie

Dziewczyny mające tapatalk też wam.nie odświeża i nie przysyła powiadomień?

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-04-01, 11:35   #2629
bojatoja
Zakorzenienie

Filip pospał pół godziny więc nie popisałam
Cytat:
masakra tyle pobudek
to u ciebie znaczy dobrze? ja jak mam taka noc to uwazam ja za porazke i chodze snieta i zla

Dwie pobudki to jest u mnie super Ale nie pamiętam kiedy taka ostatnio była Zazwyczaj karmie w nocy dwa razy. Ale wstaje do Filipa z kilkanaście razy na pewno. Pierwsza pobudka jest gdzieś o 23.00 ale mąż stara się go jeszcze ulalać u nas w łóżku, nie zawsze to wychodzi. Karmię gdzieś po północy, czasami wcześniej, czasem zdarzy się później. Po karmieniu muszę go uśpić, czasami na cycu zasypia więc fajnie. Później to juz cały czas do niego wstaje/kołysze. Po dwóch godzinach, trzech maks budzi się całkowicie, daje mu cyca, i po tym cycu nie może spać, więc go usypiam z godzinę, czasami się nie udaje więc go mąż przejmuje i śpi u niego na klacie.
Ale nie narzekam aż tak bardzo bo mogłoby być gorzej
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 11:37   #2630
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
ale dziwnie to wygląda... ona tez już staje.

ale wiesz Ty mieszkasz w UK tam to juz mnie nic niezdziwi po tym co tu przeczytałam jak traktują ciężarne itd.

Kaska i dziewczyny a ta kaszka Zdrowy Brzuszek grudkuje Wam się w wodzie?
Czasem jest mała grudka ale za chwile znika

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
u na stylko do spania ale już wyciągnelam piżamki

osz ty ja umyłam 3...zostały mi 4 ale to już nie dzisiaj bo sebek nie chce iśc spac a jak adi wróci to juz nic nie zrobie
a tż ,mi zapowiedziałż ena budowie trzeba wszytstkie ok na umyć musze zrobić akcje i ściągnąć t.

mówicie o pizamkach dla maluchów... Powiedzcie jak to wygląda? Serio nie wiem ;D myślałam że pajace tylko a jak już ciepło to body samo żeby plecy były zakryte? A piżamka to spodenki bez stopek i bluzeczka? Co z plecami? Jakos ciężko mi sobie to narazie wyobrazić

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!tydzień temu dokładnie w niedzielę wylądowaliśmy w szpitalu.Mateusz dostał gorączki 39 stopni i potwierdziło się że ma zapalenie dróg moczowych.Dzisiaj wyszliśmy do domu,oczywiście dostał katar i jest poprostu masakra.Co mozna podawać oprócz soli morskiej.? pomóżcie.tak się męczy z tym katarem.Nadrabiam i jestem na stronie 11.pozdrawiam
Oj zdrówka dla Mateuszka
Byłaś w szpitalu w Tbg?
Stary 2014-04-01, 11:52   #2631
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Pytanie za 100 punktow.Jakliczycie odstepy miedzy posilkami dzecka?Od momentu kiedy ono zaczyna jesz czy od momentu kiedy konczy jec?

u mnie to niewielka różnica kp 5-7 minut, warzywka jeszcze próbujemy więc max pół słoiczka to nawet 5 minut tego nie je, z kaszą to też z 5 minut schodzi nie więcej

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
mówicie o pizamkach dla maluchów... Powiedzcie jak to wygląda? Serio nie wiem ;D myślałam że pajace tylko a jak już ciepło to body samo żeby plecy były zakryte? A piżamka to spodenki bez stopek i bluzeczka? Co z plecami? Jakos ciężko mi sobie to narazie wyobrazić
dokładnie tak, normalna piżama - spodenki i bluzka ja też na razie nie planuję, będą pajace a potem rampersy latem
choć z drugiej strony Miłek to śpi tak jak go położę, więc może i by mu się nic nie podwijało za to Dawid to się tak wierci, wędruje po łóżku, rozkopuje, że jak widzę ten gołe plecy i brzuch to bym mu chętnie pajaca założyła

Czy któraś kupowała krzesełko mummy love inne niż dotty blue? Dla chłopca rzecz jasna

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 11:55   #2632
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
C

g?
A mnie martwi co ze stopami, bo skarpetki uciskaja a gole to troche hardcore
Stary 2014-04-01, 12:03   #2633
vea7
Zakorzenienie

dodinha, bardziej chodziło mi o to, po co model zmieniać, skoro ten się sprawdził Może po prostu weź taki sam, tylko większy

kropla... i rzeczywiście chodzi o wykupywanie potem tych butów? Jak u Was było?

tassia, krem ze szpinaku A jak robisz?
Brawo dla Młodego za szczepienie

Agnieszka można Nasivin - ten najsłabszy dla dzieci - ale trzymać się czasu - bodajże można tylko 5 dni dawać

motylku, super, że wyprawa udana A w którym Parku Miniatur byliście?
A, Bartek kupił wczoraj dwie czapeczki w tesco - takie rogate - super są

Lula, odstawić chusteczki - jasiek też się w pewnej chwili uczulił niestety - mycie przy każdej zmianie pieluchy (u nas miseczka z wodą i płynem oraz wacik) i wietrzenie, ew. nasiadówka/kąpiel w krochmalu Nam pomaga też Sudocrem.

rusałko, coś się dzieje, czy to taki ogólny brak weny Jak tam Jasio?

kaska, Zdrowy Brzuszek 8 Zbóż też jest słodka, a lipy nie ma... ciekawostka co tam słodzi
Aaaale Słodziak

poli, super, że Was wypuszczają i że Lila zdrowa

boja, nic My dajemy zabawki, tetrę, etc... wyciągamy jak ciamka kciuka, ale już jak wszystkie palce, to nie... z Maluchem nie wygrasz
Poza tym lepiej smoka niż kciuka - smoka kiedyś zabierzesz, a kciuka niestety niedasie

Lola fajne Ale ja potrzebuję kremowego albo błękitnego
Od nas dostanie nowy bujaczek, bo stary trzeba oddać niedoszłej matce chrzestnej
Lola bransoletkę będzie zrywał O obrączkach słyszałam - na tej zasadzie, że kiedyś na własne przetopi

badzia, brawa dla Gosi

anutka, to może i u mnie skok? Przy każdym zasypianiu poza spacerem są 2-10 minut ryku - takiego na pełny regulator, no histeria po prostu - a potem jakby ktoś bateryjkę wyjął - pstryk i Dziec śpi

Isabell, a dlaczego nie? U mnie na weselu było kilka dziewczyn w spodniach Masz się dobrze czuć i dobrze bawić przecież, a nie koniecznie być w kiecy

mariiasia, przy obecnej pogodnie nie zakładam czapeczki, tylko kaptur od sweterka albo kurtki

czaszka, ja też "wyrodna" i słoikowa
Jasiek zaczął się bać, ale pani neurolog powiedziała, że to objaw dojrzałości emocjonalnej - dzieci przechodzą etap rozróżniania rodziny (swoich) i nie rodziny (obcy) i zaczynają się obcych bać. To normalne i tak ma być
Na wszystko można być uczulonym Swoją drogą, ja po dyni też tak mam

jo_asiek wariatka

maharet ja liczę początek-początek, bo z zakończeniem to różnie bywa - czasami je, przerwie, po dwóch minutach doje, etc... początek łatwiej złapać

Pytanie:
Czym smarujecie dziąsła przy wyłażących ząbkach?
W aptece polecili mi Calgel, ale jakoś szału nie ma

Dowcip Wam sprzedam, co to Bartek z pracy przyniósł

- Mamo, a dlaczego Róża nazywa się Róża?
- Bo jej mama lubi kwiatki.

- Aha, a dlaczego Jagoda nazywa się Jagoda?
- Bo jej mam lubi owoce.

- Mamo, a co Ty lubisz?
- Oj, Wacek, nie męcz mamy...

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 12:05   #2634
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Moj tez pcha do buzi jak nie manic innego pod reka.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Kurcze, mozesz sprobowac, nie jest nigdzie napisame, ze trzeba isc w sukiemce, ale to bedzie dosc oryginalna kreacja, ja jestes odwazna droga wolna

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Remigiusz

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Nie jestes.Jak ktos ci tak mowi niech sie wypcha.Ja tez slyszalam takie teksty pod moim adresem jak podawalam sloiczki, a nie gotowalam bo po prostu nie mialam blendera.

Ale wiesz co?Jak corce wiekszosci gotowalam to tez bylam wyrodna bo skapa i mi szkoda bylo kasy na sloiczki.

Ile w PL kosztuja te wieksze sloiczki po 7 miesiacu?

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

1 chyba 4 dni, druga kolo 5 tygodni, schudlam 4,5 kilo
zalezy jakiej firmy, bobovita ma po niecale 6zl

Cytat:
ja juz nie licze, ale na poczatku jak liczylam to od momentu kiedy zaczynala jesc

VEA : Dentinox dziewczyny polecaly

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez doughnut_agg
Czas edycji: 2014-04-01 o 12:11
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 12:14   #2635
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Filip pospał pół godziny więc nie popisałam

Dwie pobudki to jest u mnie super Ale nie pamiętam kiedy taka ostatnio była Zazwyczaj karmie w nocy dwa razy. Ale wstaje do Filipa z kilkanaście razy na pewno. Pierwsza pobudka jest gdzieś o 23.00 ale mąż stara się go jeszcze ulalać u nas w łóżku, nie zawsze to wychodzi. Karmię gdzieś po północy, czasami wcześniej, czasem zdarzy się później. Po karmieniu muszę go uśpić, czasami na cycu zasypia więc fajnie. Później to juz cały czas do niego wstaje/kołysze. Po dwóch godzinach, trzech maks budzi się całkowicie, daje mu cyca, i po tym cycu nie może spać, więc go usypiam z godzinę, czasami się nie udaje więc go mąż przejmuje i śpi u niego na klacie.
Ale nie narzekam aż tak bardzo bo mogłoby być gorzej
wspoczuje szczerze i jzu nie narzekam ze czasem mam dwie pobudki na karmienie
u mnie wyglada to tak ze wstaje biore do cyca i budze sie za parenascie minut i idkladam malego do lozeczka
czasem sie nie budze wiec spimy razem choc nie znosze tego bo boli mnie wszystko

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
dodinha, bardziej chodziło mi o to, po co model zmieniać, skoro ten się sprawdził Może po prostu weź taki sam, tylko większy

kropla... i rzeczywiście chodzi o wykupywanie potem tych butów? Jak u Was było?

tassia, krem ze szpinaku A jak robisz?
Brawo dla Młodego za szczepienie

Agnieszka można Nasivin - ten najsłabszy dla dzieci - ale trzymać się czasu - bodajże można tylko 5 dni dawać

motylku, super, że wyprawa udana A w którym Parku Miniatur byliście?
A, Bartek kupił wczoraj dwie czapeczki w tesco - takie rogate - super są

Lula, odstawić chusteczki - jasiek też się w pewnej chwili uczulił niestety - mycie przy każdej zmianie pieluchy (u nas miseczka z wodą i płynem oraz wacik) i wietrzenie, ew. nasiadówka/kąpiel w krochmalu Nam pomaga też Sudocrem.

rusałko, coś się dzieje, czy to taki ogólny brak weny Jak tam Jasio?

kaska, Zdrowy Brzuszek 8 Zbóż też jest słodka, a lipy nie ma... ciekawostka co tam słodzi
Aaaale Słodziak

poli, super, że Was wypuszczają i że Lila zdrowa

boja, nic My dajemy zabawki, tetrę, etc... wyciągamy jak ciamka kciuka, ale już jak wszystkie palce, to nie... z Maluchem nie wygrasz
Poza tym lepiej smoka niż kciuka - smoka kiedyś zabierzesz, a kciuka niestety niedasie

Lola fajne Ale ja potrzebuję kremowego albo błękitnego
Od nas dostanie nowy bujaczek, bo stary trzeba oddać niedoszłej matce chrzestnej
Lola bransoletkę będzie zrywał O obrączkach słyszałam - na tej zasadzie, że kiedyś na własne przetopi

badzia, brawa dla Gosi

anutka, to może i u mnie skok? Przy każdym zasypianiu poza spacerem są 2-10 minut ryku - takiego na pełny regulator, no histeria po prostu - a potem jakby ktoś bateryjkę wyjął - pstryk i Dziec śpi

czaszka, ja też "wyrodna" i słoikowa
Jasiek zaczął się bać, ale pani neurolog powiedziała, że to objaw dojrzałości emocjonalnej - dzieci przechodzą etap rozróżniania rodziny (swoich) i nie rodziny (obcy) i zaczynają się obcych bać. To normalne i tak ma być

Pytanie:
Czym smarujecie dziąsła przy wyłażących ząbkach?
W aptece polecili mi Calgel, ale jakoś szału nie ma

Dowcip Wam sprzedam, co to Bartek z pracy przyniósł

- Mamo, a dlaczego Róża nazywa się Róża?
- Bo jej mama lubi kwiatki.

- Aha, a dlaczego Jagoda nazywa się Jagoda?
- Bo jej mam lubi owoce.

- Mamo, a co Ty lubisz?
- Oj, Wacek, nie męcz mamy...
dowcip niezly
a czemu musicie oddac bujaczek?
dziwne:/

na zeby wszystkie tu cyba uzywamy dentinox

dzieci boja sie w okolicach 26tygodnia zycia
jest to nirmalny kryzys separacyjny kiedy dziecko uswiadamia sobie relacje odleglosci a co najgorsze zacyna kumac ze ono i matka to nie jedno
Maciek nie przezywa tego jakos bardzo
po prostu na znajomych sie cieszy a na obcych niezbyt, dlugo ich bada i sprawdza czy ja sie usmiecham
to tez norma.
generalnie problem jest tylko wtdy gdy dziecko zdaje sie nie widziectej roznicy, ale chocby malutka zmiana zachowania jest super. dla rodzicow troche wygodniej jak nie wpada w histerie

krem ze szpinaku robilam na wywarze z kury i wywarze z warzyw ktore gotowalam maciusiowi
do tego dwa bialka, szpinak lisciasty, duzo czosnku, smietana, blender, grzanki serowe
odrobina octu winnego, sol, pieprz

[/RIGHT]
Stary 2014-04-01, 12:14   #2636
matallewar
Zakorzenienie

Poczytałam Was, ale nie mam czasu pisać. I tak się już ze wszystkim nie wyrobię, okna chyba jutro zrobię, dopijam herbatkę i lecę z Encią na spacer i do sklepu, a potem biorę się za balkon

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 12:16   #2637
tassia
Zakorzenienie

siedze na lawce w parku i jestem pelna podziwu dla matek ktore wystawiaja dzieci do slonca
czy to takie zdrowe?
intuicja mowi mi ze buzie trzeba chronic przed sloncem

[/RIGHT]
Stary 2014-04-01, 12:17   #2638
dodinha
Wtajemniczenie

Dałam dziś Helence kaszkę,niestety nie chce jeść.Kurczę,boję się,że nie będzie chciała niczego jeść poza cycem
Stary 2014-04-01, 12:18   #2639
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:
Czasem jest mała grudka ale za chwile znika

Oj zdrówka dla Mateuszka
Byłaś w szpitalu w Tbg?

nie w Mielcu byłam
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 12:24   #2640
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
siedze na lawce w parku i jestem pelna podziwu dla matek ktore wystawiaja dzieci do slonca
czy to takie zdrowe?
intuicja mowi mi ze buzie trzeba chronic przed sloncem
Wydaje mi się, że zdrowe - ze słońca dziecko czerpie wit. D chociażby
A o tej porze roku nie ma tak silnego słońca, żeby mogło zaszkodzić, jak w lato Śpiącego malucha też bym wystawiła, bo jak nie śpi, to się drze, że nie lubi, jak ją razi

Dobra, idę, bo gadam zamiast robić

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości