|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
kiss gratuluję sukni
Piękna jest! Wyglądasz w niej zjawiskowo!kasia1201 boskie buty krooliczek śliczne obrączki, gratuluję!
|
#2012 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Jeden prezent to bilety narodowego banku polskiego, a drugi kocyk + pościel + bilety narodowego banku polskiego
![]() Cytat:
Ale jakoś tam to szło, w końcu to rodzina i znajomi, swoi ludzie ![]() cashmere, ja też na ostatku zaproszeń, ale podniosłaś mnie na duchu. Myślałam że jestem strasznie spóźniona i że już na pewno wszystkie z majówek dawno porozdawały Zatem nie jest ze mną tak źle
|
|
|
#2013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaprosiliśmy w sumie 130, a osateczna ilość gości którzy przyjdą to 95. Co do nie potwierdzania obecności. U mnie do końca ostatniego dnia potwierdzeń zadzwoniło może 10 osób, do reszty musieliśmy sami dzwonić
|
|
#2014 | ||
|
Zakorzenienie
|
ewaden i dobrze wybrnęłaś z tej sytuacji z zapraszaniem
przecież nie było sensu się wracać i kombinować z nowymi zaproszeniami Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#2015 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeśli dobrze pamiętam, w naszym zakładzie przez 5 lat robią to gratis, a potem mamy 50% zniżki.Wczoraj próbowaliśmy ułożyć gości w pokojach i mamy problem straszny i jeszcze gorszy - brakuje nam miejsc tzn. dla gości, którzy co potwierdzili obecność, jest łóżek na styk. Gorzej z tymi, którzy na razie nie umieją się określić - takich osób mamy 8, do tego doszły nam 4, o których jeszcze nic nie wiemy. W moim rodzinnym mieście (6km od sali) jest mini-zajazd, w którym jest dokładnie 12 miejsc, ale kto w nocy będzie ich wozić z sali na nocleg i potem znów na poprawiny...? A nie są to osoby, które sobie odmówią wódki. Do tego noclegi w tym zajeździe są prawie 2 razy droższe :/Ech, znowu mam ochotę tym wszystkim pieprznąć, nigdy nie chciałam tego wesela, wrobił mnie w organizację twierdząc, że będzie fajnie i wszyscy będą się cieszyć, a tymczasem wszystko pod górkę :/ mało kto się ucieszył z zaproszeń (co się nasłuchałam, to moje), miejsc noclegowych brakuje, entuzjazmu z jego strony też, jak chcę od niego czegokolwiek, muszę prosić się tygodniami i codziennie jęczeć. Mam absolutnie dość.
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie w prima aprilisowy dzień.
dzieki za odp, moze jakos to pojdzie ![]() miałam sen, że byłam z Tżtem kupować garnitur ślubny, ale mój Tż nie był moim Tż tylko Michałem Malitowskim, ten z jury z tanca z gwiazdami czy tylko taniec i stałam i krzyczałam na niego że ma mieć garnitur CZARNY a nie granatowy
|
|
#2017 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może dopadnę gdzieś próbnik tego revlonu to się zdecyduję miała któraś bazę pod cienie z art deco? naprawdę jest tak dobra? a baza pod makijaż ingrid?
|
|
|
#2018 |
|
Zadomowienie
|
kiss12550 piękna suknia
zakrecona_kropka ja bardzo polecam bazę pod cienie z KOBO, działa identycznie jak Art, a cena dużo niższa
|
#2019 |
|
Rozeznanie
|
witam się w kwietniu - coraz bliżej do pierwszych relacji
Blondi2989 - dziękuję za linka - bardzo pomocna seria
|
|
|
|
#2020 |
|
Raczkowanie
|
myboyismine dzięki
bachara to jak masz o 13.00 to ok 16.00 będziecie już hulać na całego a ja będę dopiero stresa przeżywać Blondi2989 fajny link ![]() Robusta te 200 zleci szybciutko
|
#2021 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2022 |
|
Zadomowienie
|
Dzwonił właśnie jubiler że ma już gotowe nasze obrączki!
Musimy podejść, obejrzeć, przymierzyć i dać grawer, tylko niestety dopiero w sobotę bo TŻ w delegacji ![]() Blondi - fajnie by było gdyby wszyscy mieli takie kasy
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam się pochwalić - jesteśmy z tż po naukach!
![]() Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
|
#2024 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2025 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Dokładnie!
![]() Cytat:
a czemu awantura? Cytat:
![]() Cytat:
O matko! To już zaraz, ale super! ![]() Cytat:
Nie dziwne że innych tematów nie ma ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez 201604261006 Czas edycji: 2014-04-01 o 12:19 |
||||||
|
|
|
#2026 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do limitów- ja się boję że jak wyjdę z założenia że taka i taka część odmówi, a tak się nie stanie to będę w Cytat:
kręci głową- bo jak można gości do kogoś wysyłać spać, szczególnie jego krewnychJa rzucam tym weselem mniej więcej (czyt. max) raz na 2 dni. Wtedy moja siostra i mąż wkraczają do akcji i mi przypominają że to nasz dzień i żebym się tak nie denerwowała. A moi rodzice którzy wymusili niejako na mnie wesele, teraz jak się wkurzam to pytają po co je robiłam chyba się zaciukam ---------- Dopisano o 02:21 ---------- Poprzedni post napisano o 02:19 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2027 |
|
Wtajemniczenie
|
EWADEN,
miałam dokłądnie takie same obawy "co jeśli nie odmówią Ci których założyłam, że raczej odmówią" Ale tak się nie stało, do tego kilka osób miało pilne wyjazdy, kilka osób z powodu niemowlęcia/ciąży odmówiło... Nie ma się co stresować ![]() ELROSA co do noclegów, to ja bym zamówiła więcej. Ale dała w tym domku dalej np. znajomych. Znajomi i tak będą do końca wesela, więc wszyscy razem tam przejdą czy coś, w sumie nie wiem jaka jest ta odległość. Najważniejsze to się nie przejmować i działać po swojemu nie sluchając innych. Ja też już się nasłuchałam od gości mojego tż sporo... a to im sie nie podoba, a tamto... to mój ślub i wesele i zrobię to tak jak ja i tż chcemy, o!
Edytowane przez przezduzeem Czas edycji: 2014-04-01 o 13:17 |
|
|
|
#2028 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Buty ślubne odebrane ![]() Pensjonat w Zakopanem zaklepany ![]() Cytat:
pewnie, dzwoń pojutrze z pyskiem! ![]() Cytat:
po ślubie jedziemy z TŻ do Zakopna to może sobie walniemy taką karykaturę ![]() Cytat:
a wcześniej przez telefon mówiliśmy, że chcielibyśmy przyjechać i zaprosić w sumie każda z zapraszanych osób wiedziała o tym, że w tym roku bierzemy ślubIle?! ja pierdziu, jak to blisko!
|
|
#2029 |
|
Raczkowanie
|
Lemon_Drop
koniecznie pochwal się real foto jak już odbierzecie ![]() Panna Izabela no to super nauki macie już z głowy ![]() Kaigara łooo matko tylko 25 dni
|
#2030 |
|
Raczkowanie
|
I chwała Ci za takie podejście!
Też nabieram takiej postawy, bo zauważyłam że cały czas staramy się uszczęśliwić wszystkich naokoło, dając siebie na drugi plan, a i tak zadowolenia u innych (głownie mego taty, bo goście na nic nie narzekali przy zapraszaniu) cieżko wypatrywać Idę teraz na "wojenkę" gościnną z tatą ![]() Mama na szczęście po wspólnym wyjeździe do rodziny i wspólnym zapraszaniu zmieniła podejście, wypłakałam jej się, i przeszła na moją stroną Jak od stryja usłyszałam, że jego córka bierze ślub w przyszłym roku, już jej nawet znalazł miejsce na wesele ( ![]() Z pozytywów podczas zapraszania- wchodzę do domu chrzestnego, a ciocia mnie wita zawołaniem: mam nadzieję, że odwiedzasz nas bo się stęskniłaś, a nie przyjeżdżasz staromodnym zwyczajem wręczyć zaproszenie osobiście, bo przecież my i tak przyjdziemy Uwielbiam ją za to! |
|
|
|
#2031 | ||
|
Winter is coming
|
Witam się w kwietniu
Ja już zaczynam mieć stresa. Dzisiaj zamówiłam poduszkę na obrączki, księgę gości i pudło na koperty. Tyle jest tych pierdół do ogarnięcia, że szok. Cytat:
Cytat:
super Gratulacje ![]() Waniliova gratuluję zaklepanego urlopu Zakopane
|
|
#2032 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo my chcielibyśmy też wyskoczyć zaraz po slubie do Zakopca, choć na chwilę bo TŻ nie ma więceh urlopu. Ale nie wiemy kiedy i jak to zoorganizować Czy zaraz w niedzielę wieczorem? Na 3 dni nam się nie opłaca jechać, bo wcale po górach się nie połazi bo odpada czas na przyjazd i wyjazd ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
Jesteś moim jednorożcem jeśli chodzi o czas spędzony w górach
|
|
|
#2033 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
![]() Kombinujcie z tym urlopem, może coś się uda My jedziemy dopiero 15 sierpnia, bo w lipcu nie mamy urlopu, więc będzie jeden wyjazd, za to porządny. Już mam wszystkie trasy rozplanowane, jestem nienormalna
|
|
#2034 |
|
Rozeznanie
|
Hej, widzę że prawdziwa burza w okół zaproszeń ;-) my nie mieliśmy przygotowanej formuły do mówienia. Co do gości reagują raczej tak zwyczajnie bez oh ah.... trochę mi przykro z tego powodu. Pewnie marudzę bo choć ani 1 osoba z mojej 100. osobowej rodziny nie odmówiła to jakoś tak nie wiem, bez entuzjazmu. Np wysłałam mojej przyjaciółce zapr. Pocztą bo jest daleko a ona nawet nie pisała że dostała, dopiero ja się zaczęłam dopytywać czy doszło a ona," no doszło doszło ":-/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2035 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w zeszłym tygodniu dowiedziałam się, że będzie coś takiego jak obiad poprawinowy co by goście głodni nie wracali do domu. Ale "don't worry"- tylko dla rodziny przyjezdnej! Czyli 90% zaproszonej familii bo nie mogłam ich oddać, a lotów do Rzymu czy Mediolanu w poniedziałek ta linia lotnicza nie ma)
|
|
|
|
|
#2036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 17 dni, ale Wam fajnie My po ślubie jedziemy do Zakopca, na mini podróż, a we wrześniu lecimy na prawdziwą podróż, na Teneryfę ![]() Cytat:
poprawin nie robimy. My do Zakopanego mamy 180km, więc niedaleko w sumie. Jedziemy na 4 dni, z czego jeden dzień to sesja ślubna w górach a na podróż poslubną lecimy we wrześniu
|
|
#2037 | ||
|
Winter is coming
|
Cytat:
Czyli niby poprawin nie ma, a jakby były ![]() Cytat:
jakiekolwiek A te Azory mnie ciągną, bo tam jest tak ślicznie, dziewiczo, są wulkany i nie ma dużo turystów, no i ma nie upałów
|
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
velika Azory, super
My też uwielbiamy góry Ja jestem zdecydowanie ciepłolubna, a mój TŻ taki hm półciepło-półzimnolubny ale na Teneryfie nie jest tak upalnie tzn. tam podobno nie czuć tej temp. (ok. 30 stopni)
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wieloryby stadami sie przewalaja! |
|
|
|
|
#2040 |
|
Rozeznanie
|
jak ja wam zazdroszczę tych podróży poślubnych .... my po weselu i poprawinach będziemy się przenosić do naszego gniazdka do Szczyrku - TŻ się śmieje,że mam podróż poślubną do końca życia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

Piękna jest! Wyglądasz w niej zjawiskowo!
30.08.2014 

warto spróbować
tzn. dla gości, którzy co potwierdzili obecność, jest łóżek na styk. Gorzej z tymi, którzy na razie nie umieją się określić - takich osób mamy 8, do tego doszły nam 4, o których jeszcze nic nie wiemy. W moim rodzinnym mieście (6km od sali) jest mini-zajazd, w którym jest dokładnie 12 miejsc, ale kto w nocy będzie ich wozić z sali na nocleg i potem znów na poprawiny...? A nie są to osoby, które sobie odmówią wódki. Do tego noclegi w tym zajeździe są prawie 2 razy droższe :/
i stałam i krzyczałam na niego że ma mieć garnitur CZARNY a nie granatowy 

dam im jeszcze dzień, góra dwa i będę dzwonić z pyskiem
po ślubie jedziemy z TŻ do Zakopna to może sobie walniemy taką karykaturę
Czy zaraz w niedzielę wieczorem? Na 3 dni nam się nie opłaca jechać, bo wcale po górach się nie połazi bo odpada czas na przyjazd i wyjazd