Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-01, 10:05   #2011
Ad rem
Zadomowienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

kiss gratuluję sukni Piękna jest! Wyglądasz w niej zjawiskowo!

kasia1201 boskie buty

krooliczek śliczne obrączki, gratuluję!

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 10:12   #2012
Grace O Malley
Raczkowanie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
już? ale szybko
a pochwalisz się co fajnego dostaliście?
Jeden prezent to bilety narodowego banku polskiego, a drugi kocyk + pościel + bilety narodowego banku polskiego

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
kobietki zapraszające , bądź te które już zaprosiły gości
: jaką macie "formułkę" ? miesiac temu ze względu że kolezanka z niemiec zjechała zaniosłam jej zaproszenie, bo tylko taką okazje miałam, to jak zaczęłam się jąkać to myślałam że się nie wysłowię.. jak Wy to mówicie?

za miesiąc ruszamy z Tżtem i chce się jakoś przygotować
Ja to przeważnie mówiłam, że w sumie nie wiem co powiedzieć bo nie mam wprawy Ale jakoś tam to szło, w końcu to rodzina i znajomi, swoi ludzie

cashmere, ja też na ostatku zaproszeń, ale podniosłaś mnie na duchu. Myślałam że jestem strasznie spóźniona i że już na pewno wszystkie z majówek dawno porozdawały Zatem nie jest ze mną tak źle
Stary 2014-04-01, 10:24   #2013
przezduzeem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
Limit na sali mam 90 osób jeśli chcę by tańce i żarcie były na 1 poziomie (w ogóle to limit wynosi 120os), a na liście nawet po wprowadzeniu rygoru odzywania się i widywania z rodziną mam nadal 106sób z czego 15 od mojego Tż Mam nadzieję, że ta statystyka działa i 15% odpadnie. Nie chcę pustek, ale nie chcę też tłoku ani wesela na dwóch poziomach (mimo że oba poziomy są sliczne!)
Ja miałam limit na sali 100 i ani jedej osoby węcej, po prostu byłoby ciasno.
Zaprosiliśmy w sumie 130, a osateczna ilość gości którzy przyjdą to 95.

Co do nie potwierdzania obecności. U mnie do końca ostatniego dnia potwierdzeń zadzwoniło może 10 osób, do reszty musieliśmy sami dzwonić

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 10:44   #2014
mojakaren
Zakorzenienie

ewaden i dobrze wybrnęłaś z tej sytuacji z zapraszaniem przecież nie było sensu się wracać i kombinować z nowymi zaproszeniami

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
Witam w kwietniu
No niestety chyba przestrzelilismy z tą poradnią, ale w czwartek wyciągnego mojego S. bo ta nasza jest otwarta od 18-20 więc akurat na spokojnie pop racy zdąrzymy, a może jakoś się dogadamy i dostaniemy np. 2 pieczątki wspólne ? warto spróbować

Mój suwaczek pokazuje drugi dzień taką samą liczbe dni chyba to prima aprilis
ale jutro będzie zmiana kodu
dziś 200 DDŚ !
u mnie też niedawno było 200, a już jest 179

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość
Jeden prezent to bilety narodowego banku polskiego, a drugi kocyk + pościel + bilety narodowego banku polskiego

Ja to przeważnie mówiłam, że w sumie nie wiem co powiedzieć bo nie mam wprawy Ale jakoś tam to szło, w końcu to rodzina i znajomi, swoi ludzie
a czemu akurat NBP ?

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 10:46   #2015
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Przypomnijcie mi - obrączki matowe, ten mat po jakimś czasie może się zetrzeć i zostaje polerka? Nie opłaca się takich kupować, bo i tak będę po jakimś czasie inne?
My mamy matowe (satynowane, w takie paski) - widziałam u koleżanki po trzech latach i jej faktycznie są już błyszczące, ale możemy na rocznicę odnawiać jeśli dobrze pamiętam, w naszym zakładzie przez 5 lat robią to gratis, a potem mamy 50% zniżki.

Wczoraj próbowaliśmy ułożyć gości w pokojach i mamy problem straszny i jeszcze gorszy - brakuje nam miejsc tzn. dla gości, którzy co potwierdzili obecność, jest łóżek na styk. Gorzej z tymi, którzy na razie nie umieją się określić - takich osób mamy 8, do tego doszły nam 4, o których jeszcze nic nie wiemy. W moim rodzinnym mieście (6km od sali) jest mini-zajazd, w którym jest dokładnie 12 miejsc, ale kto w nocy będzie ich wozić z sali na nocleg i potem znów na poprawiny...? A nie są to osoby, które sobie odmówią wódki. Do tego noclegi w tym zajeździe są prawie 2 razy droższe :/

Ech, znowu mam ochotę tym wszystkim pieprznąć, nigdy nie chciałam tego wesela, wrobił mnie w organizację twierdząc, że będzie fajnie i wszyscy będą się cieszyć, a tymczasem wszystko pod górkę :/ mało kto się ucieszył z zaproszeń (co się nasłuchałam, to moje), miejsc noclegowych brakuje, entuzjazmu z jego strony też, jak chcę od niego czegokolwiek, muszę prosić się tygodniami i codziennie jęczeć. Mam absolutnie dość.
Stary 2014-04-01, 11:01   #2016
czekooczekolada
Zakorzenienie

witajcie w prima aprilisowy dzień.
dzieki za odp, moze jakos to pojdzie

miałam sen, że byłam z Tżtem kupować garnitur ślubny, ale mój Tż nie był moim Tż tylko Michałem Malitowskim, ten z jury z tanca z gwiazdami czy tylko taniec i stałam i krzyczałam na niego że ma mieć garnitur CZARNY a nie granatowy

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-04-01, 11:09   #2017
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość

Ja też będę się sama malować na ślub, właśnie podkład jest najbardziej newralgicznym kosmetykiem... Na pewno muszę zainwestować w dobrą bazę pod podkład, a potem będę się zastanawiać nad wyborem podkładu. No i kupię go przed samym ślubem, bo ja ogólnie bladolica jestem okrutnie, ale do połowy czerwca może mnie już słońce złapie
Polecam te filmiki o makijażu ślubnym (dużo cennych wskazówek):
http://www.youtube.com/watch?v=hpXQ3qySFPo
Dziękuje wszystkim za rady może dopadnę gdzieś próbnik tego revlonu to się zdecyduję miała któraś bazę pod cienie z art deco? naprawdę jest tak dobra? a baza pod makijaż ingrid?
Stary 2014-04-01, 11:17   #2018
ysia
Zadomowienie

kiss12550 piękna suknia

zakrecona_kropka ja bardzo polecam bazę pod cienie z KOBO, działa identycznie jak Art, a cena dużo niższa

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 11:33   #2019
bachara
Rozeznanie

GG do bachara

witam się w kwietniu - coraz bliżej do pierwszych relacji
Blondi2989 - dziękuję za linka - bardzo pomocna seria
Stary 2014-04-01, 11:43   #2020
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

myboyismine dzięki

bachara to jak masz o 13.00 to ok 16.00 będziecie już hulać na całego a ja będę dopiero stresa przeżywać

Blondi2989 fajny link

Robusta te 200 zleci szybciutko
Stary 2014-04-01, 11:52   #2021
bachara
Rozeznanie

GG do bachara

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
myboyismine dzięki

bachara to jak masz o 13.00 to ok 16.00 będziecie już hulać na całego a ja będę dopiero stresa przeżywać

Blondi2989 fajny link

Robusta te 200 zleci szybciutko
taa tylko ja nie wiem jak ja się rano ze wszystkim wyrobię
Stary 2014-04-01, 12:16   #2022
Lemon_Drop
Zadomowienie

Dzwonił właśnie jubiler że ma już gotowe nasze obrączki!
Musimy podejść, obejrzeć, przymierzyć i dać grawer, tylko niestety dopiero w sobotę bo TŻ w delegacji Mam nadzieję że się wyrobimy bo mamy nauki do 13, i musimy wrócić 30 km przed zamknięciem o 14:00

Blondi - fajnie by było gdyby wszyscy mieli takie kasy
Stary 2014-04-01, 12:16   #2023
Panna Izabela
Zakorzenienie

Wpadłam się pochwalić - jesteśmy z tż po naukach!

Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 12:17   #2024
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

Gratuluję jeden stres za sobą ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 12:17   #2025
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
W ogóle PM 2014 będą najpiękniejszymi Pannami Młodymi ever
Dokładnie!

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
I ja też z pytaniem zaproszeniowym... Moja siostra cioteczna, rozwiedziona (na ostatniej imprezie rodzinnej była sama), 2 dzieci - 18-22 lata. Mama mówi, żeby napisać Sz. P. Rodzinę XXX. Ale sama już nie wiem, może dać dzieciakom zaproszenia oddzielne i jej oddzielne?
Ja też bym dała "dzieciom" osobne zaproszenia. Chyba że nie chcecie zapraszać ich z os. tow. to możecie wpisać z Twoją siostrą razem a czemu awantura?

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
dzisiaj mija termin potwierdzeń dla gości... niestety wciąż jest około 25 osób które nie dały znać dam im jeszcze dzień, góra dwa i będę dzwonić z pyskiem
O no co za ludzie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Ja mówiłam znajomym: "Mamy zaszczyt zaprosić na najlepszą bibę 2014 roku, od razu zapraszamy też w piątek na biforek i w niedzielę na afterek i mamy nadzieję, że zaszczycicie nas swoją obecnością"
super "formułka"

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Tylko 25 dni do ślubu!
O matko! To już zaraz, ale super!

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Super
U mnie miesiac i 2 dni
Dopinamy szczegoly i nie ma czasu na nic oprocz tematow slubnych
Też bliziutko, gratulacje! Nie dziwne że innych tematów nie ma

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
ale jutro będzie zmiana kodu
dziś 200 DDŚ !

Cytat:
Odnalazł mnie w księgach, wypisał druczek, po czym mówi, że te zaświadczenia kosztują 50zł. No okej, TŻ wyciąga pieniądze, a organista... kieszonkową kasę fiskalną I dostaliśmy paragon TŻ pytał mnie po wyjściu, czy faktycznie go dostaliśmy, czy mu się tylko wydawało, bo byliśmy naprawdę zmęczeni

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość
SUper prezenty!

Edytowane przez 201604261006
Czas edycji: 2014-04-01 o 12:19
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 12:21   #2026
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
Ja miałam limit na sali 100 i ani jedej osoby węcej, po prostu byłoby ciasno.
Zaprosiliśmy w sumie 130, a osateczna ilość gości którzy przyjdą to 95.

Co do nie potwierdzania obecności. U mnie do końca ostatniego dnia potwierdzeń zadzwoniło może 10 osób, do reszty musieliśmy sami dzwonić
u mi duża część potwierdza już przy zapraszaniu i mówią że już nie będą dzwonić
co do limitów- ja się boję że jak wyjdę z założenia że taka i taka część odmówi, a tak się nie stanie to będę w

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Wczoraj próbowaliśmy ułożyć gości w pokojach i mamy problem straszny i jeszcze gorszy - brakuje nam miejsc
[...]
Ech, znowu mam ochotę tym wszystkim pieprznąć, nigdy nie chciałam tego wesela, wrobił mnie w organizację twierdząc, że będzie fajnie i wszyscy będą się cieszyć, a tymczasem wszystko pod górkę :/ mało kto się ucieszył z zaproszeń (co się nasłuchałam, to moje), miejsc noclegowych brakuje, entuzjazmu z jego strony też, jak chcę od niego czegokolwiek, muszę prosić się tygodniami i codziennie jęczeć. Mam absolutnie dość.
mi też, i mnożą się miejsca noclegowe- chyba ich po prostu domówię, bo inaczej zwariuję kombinując po rodzinie i zostając przy pierwotnej ilości w hotelu ( na co mój tata kręci głową- bo jak można gości do kogoś wysyłać spać, szczególnie jego krewnych )
Ja rzucam tym weselem mniej więcej (czyt. max) raz na 2 dni. Wtedy moja siostra i mąż wkraczają do akcji i mi przypominają że to nasz dzień i żebym się tak nie denerwowała. A moi rodzice którzy wymusili niejako na mnie wesele, teraz jak się wkurzam to pytają po co je robiłam chyba się zaciukam

---------- Dopisano o 02:21 ---------- Poprzedni post napisano o 02:19 ----------

Cytat:

super!
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 12:32   #2027
przezduzeem
Wtajemniczenie

EWADEN,
miałam dokłądnie takie same obawy "co jeśli nie odmówią Ci których założyłam, że raczej odmówią"
Ale tak się nie stało, do tego kilka osób miało pilne wyjazdy, kilka osób z powodu niemowlęcia/ciąży odmówiło...
Nie ma się co stresować
ELROSA co do noclegów, to ja bym zamówiła więcej. Ale dała w tym domku dalej np. znajomych. Znajomi i tak będą do końca wesela, więc wszyscy razem tam przejdą czy coś, w sumie nie wiem jaka jest ta odległość.

Najważniejsze to się nie przejmować i działać po swojemu nie sluchając innych.
Ja też już się nasłuchałam od gości mojego tż sporo... a to im sie nie podoba, a tamto... to mój ślub i wesele i zrobię to tak jak ja i tż chcemy, o!

Edytowane przez przezduzeem
Czas edycji: 2014-04-01 o 13:17
przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 12:41   #2028
Waniliova
Zakorzenienie

Hej

Buty ślubne odebrane wszystko idzie do przodu

Pensjonat w Zakopanem zaklepany jedziemy po ślubie na 4 dni

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
dzisiaj mija termin potwierdzeń dla gości... niestety wciąż jest około 25 osób które nie dały znać dam im jeszcze dzień, góra dwa i będę dzwonić z pyskiem
O kurde pewnie, dzwoń pojutrze z pyskiem!

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Sporo Na krupówkach za karykaturę płaci się grosze w porównaniu z cennikiem przedstawionym przez Ciebie
Grosze tzn. ile? po ślubie jedziemy z TŻ do Zakopna to może sobie walniemy taką karykaturę

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
kobietki zapraszające , bądź te które już zaprosiły gości
: jaką macie "formułkę" ? miesiac temu ze względu że kolezanka z niemiec zjechała zaniosłam jej zaproszenie, bo tylko taką okazje miałam, to jak zaczęłam się jąkać to myślałam że się nie wysłowię.. jak Wy to mówicie?

za miesiąc ruszamy z Tżtem i chce się jakoś przygotować
My mówiliśmy normalnie ''Proszę to zaproszenie dla Was na nasz ślub i wesele'' a wcześniej przez telefon mówiliśmy, że chcielibyśmy przyjechać i zaprosić w sumie każda z zapraszanych osób wiedziała o tym, że w tym roku bierzemy ślub

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość

Dziewczyny, to już kwiecień!!!!

Tylko 25 dni do ślubu!
Ile?! ja pierdziu, jak to blisko!
Stary 2014-04-01, 12:51   #2029
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Lemon_Drop koniecznie pochwal się real foto jak już odbierzecie

Panna Izabela no to super nauki macie już z głowy

Kaigara łooo matko tylko 25 dni to już prawie już
Stary 2014-04-01, 12:56   #2030
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
to mój ślub i wesele i zrobię to tak jak ja i tż chcemy, o!
I chwała Ci za takie podejście! Też nabieram takiej postawy, bo zauważyłam że cały czas staramy się uszczęśliwić wszystkich naokoło, dając siebie na drugi plan, a i tak zadowolenia u innych (głownie mego taty, bo goście na nic nie narzekali przy zapraszaniu) cieżko wypatrywać Idę teraz na "wojenkę" gościnną z tatą
Mama na szczęście po wspólnym wyjeździe do rodziny i wspólnym zapraszaniu zmieniła podejście, wypłakałam jej się, i przeszła na moją stroną

Jak od stryja usłyszałam, że jego córka bierze ślub w przyszłym roku, już jej nawet znalazł miejsce na wesele ( zapytałam czy ona je akceptuje, to powiedział że ono jest najlepsze) i micha tam jest świetna, to stwierdziłam że moje żarcie do jego michy nie będzie się na pewno umywać, i czuję że stryj tego dnia będzie na diecie

Z pozytywów podczas zapraszania- wchodzę do domu chrzestnego, a ciocia mnie wita zawołaniem: mam nadzieję, że odwiedzasz nas bo się stęskniłaś, a nie przyjeżdżasz staromodnym zwyczajem wręczyć zaproszenie osobiście, bo przecież my i tak przyjdziemy
Uwielbiam ją za to!
Stary 2014-04-01, 12:59   #2031
velika
Winter is coming

Witam się w kwietniu Zaraz kolejne śluby,a potem to już prawdziwa lawina
Ja już zaczynam mieć stresa. Dzisiaj zamówiłam poduszkę na obrączki, księgę gości i pudło na koperty. Tyle jest tych pierdół do ogarnięcia, że szok.

Cytat:
Śmieszna historia była, jak w poniedziałek rano poszliśmy po mszy wziąć odpis chrztu i bierzmowania, ksiądz nam powiedział, że takie zaświadczenia wypisuje organista, więc poczekaliśmy na niego i poszliśmy razem do KP. Odnalazł mnie w księgach, wypisał druczek, po czym mówi, że te zaświadczenia kosztują 50zł. No okej, TŻ wyciąga pieniądze, a organista... kieszonkową kasę fiskalną I dostaliśmy paragon TŻ pytał mnie po wyjściu, czy faktycznie go dostaliśmy, czy mu się tylko wydawało, bo byliśmy naprawdę zmęczeni
niezłe

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Wczoraj próbowaliśmy ułożyć gości w pokojach i mamy problem straszny i jeszcze gorszy - brakuje nam miejsc tzn. dla gości, którzy co potwierdzili obecność, jest łóżek na styk. Gorzej z tymi, którzy na razie nie umieją się określić - takich osób mamy 8, do tego doszły nam 4, o których jeszcze nic nie wiemy. W moim rodzinnym mieście (6km od sali) jest mini-zajazd, w którym jest dokładnie 12 miejsc, ale kto w nocy będzie ich wozić z sali na nocleg i potem znów na poprawiny...? A nie są to osoby, które sobie odmówią wódki. Do tego noclegi w tym zajeździe są prawie 2 razy droższe :/

Masakra z tymi noclegami ;/ Współczuję. I wcale się nie dziwię, że masz dość. Ja też czasami żałuję, że się zgodziłam na wesele i to z poprawinami

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Dzwonił właśnie jubiler że ma już gotowe nasze obrączki!
super

Cytat:
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość

Pensjonat w Zakopanem zaklepany jedziemy po ślubie na 4 dni
Waniliova gratuluję zaklepanego urlopu Zakopane My jedziemy w sierpniu na 17 dni w ramach podróży poślubnej, nie mogę się doczekać

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 13:01   #2032
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Hej

Buty ślubne odebrane wszystko idzie do przodu

Pensjonat w Zakopanem zaklepany jedziemy po ślubie na 4 dni :
Kiedy jedziecie po ślubie - zaraz w poniedziałek, czy jeszcze w niedzielę (jesli brak poprawin), czy może jeszcze później?
Bo my chcielibyśmy też wyskoczyć zaraz po slubie do Zakopca, choć na chwilę bo TŻ nie ma więceh urlopu. Ale nie wiemy kiedy i jak to zoorganizować Czy zaraz w niedzielę wieczorem? Na 3 dni nam się nie opłaca jechać, bo wcale po górach się nie połazi bo odpada czas na przyjazd i wyjazd

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Waniliova gratuluję zaklepanego urlopu Zakopane My jedziemy w sierpniu na 17 dni w ramach podróży poślubnej, nie mogę się doczekać
Ty się z urlopem nie odzywaj bo Ci do nakopie !! Jesteś moim jednorożcem jeśli chodzi o czas spędzony w górach Spakuj mnie do plecaka !

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 13:03   #2033
velika
Winter is coming

Cytat:
Kiedy jedziecie po ślubie - zaraz w poniedziałek, czy jeszcze w niedzielę (jesli brak poprawin), czy może jeszcze później?
Bo my chcielibyśmy też wyskoczyć zaraz po slubie do Zakopca, choć na chwilę bo TŻ nie ma więceh urlopu. Ale nie wiemy kiedy i jak to zoorganizować Czy zaraz w niedzielę wieczorem? Na 3 dni nam się nie opłaca jechać, bo wcale po górach się nie połazi bo odpada czas na przyjazd i wyjazd

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Ty się z urlopem nie odzywaj bo Ci do nakopie !! Jesteś moim jednorożcem jeśli chodzi o czas spędzony w górach Spakuj mnie do plecaka !
Mam 30 litrowy, zmieścisz się?
Kombinujcie z tym urlopem, może coś się uda My jedziemy dopiero 15 sierpnia, bo w lipcu nie mamy urlopu, więc będzie jeden wyjazd, za to porządny. Już mam wszystkie trasy rozplanowane, jestem nienormalna

Stary 2014-04-01, 13:04   #2034
kasia1201
Rozeznanie

Hej, widzę że prawdziwa burza w okół zaproszeń ;-) my nie mieliśmy przygotowanej formuły do mówienia. Co do gości reagują raczej tak zwyczajnie bez oh ah.... trochę mi przykro z tego powodu. Pewnie marudzę bo choć ani 1 osoba z mojej 100. osobowej rodziny nie odmówiła to jakoś tak nie wiem, bez entuzjazmu. Np wysłałam mojej przyjaciółce zapr. Pocztą bo jest daleko a ona nawet nie pisała że dostała, dopiero ja się zaczęłam dopytywać czy doszło a ona," no doszło doszło ":-/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 13:11   #2035
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
I wcale się nie dziwię, że masz dość. Ja też czasami żałuję, że się zgodziłam na wesele i to z poprawinami
Ja nie mam poprawin. Zaproszenia są na wesele jednodniowe. Ale w zeszłym tygodniu dowiedziałam się, że będzie coś takiego jak obiad poprawinowy co by goście głodni nie wracali do domu. Ale "don't worry"- tylko dla rodziny przyjezdnej! Czyli 90% zaproszonej familii z lekka 60 os, nie wliczając rodziny męża. Już wiem czemu rodzice mnie męczyli żebym przełożyła lot do Toskani z niedzieli na poniedziałek (btw, bilety z niedzieli poszły się rypać bo nie mogłam ich oddać, a lotów do Rzymu czy Mediolanu w poniedziałek ta linia lotnicza nie ma)
Stary 2014-04-01, 13:12   #2036
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękujemy

17 dni, ale Wam fajnie

My po ślubie jedziemy do Zakopca, na mini podróż, a we wrześniu lecimy na prawdziwą podróż, na Teneryfę

Cytat:

W poniedziałek rano wyjedziemy poprawin nie robimy. My do Zakopanego mamy 180km, więc niedaleko w sumie. Jedziemy na 4 dni, z czego jeden dzień to sesja ślubna w górach a na podróż poslubną lecimy we wrześniu
Stary 2014-04-01, 13:18   #2037
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
Ja nie mam poprawin. Zaproszenia są na wesele jednodniowe. Ale w zeszłym tygodniu dowiedziałam się, że będzie coś takiego jak obiad poprawinowy co by goście głodni nie wracali do domu. Ale "don't worry"- tylko dla rodziny przyjezdnej! Czyli 90% zaproszonej familii z lekka 60 os, nie wliczając rodziny męża. Już wiem czemu rodzice mnie męczyli żebym przełożyła lot do Toskani z niedzieli na poniedziałek (btw, bilety z niedzieli poszły się rypać bo nie mogłam ich oddać, a lotów do Rzymu czy Mediolanu w poniedziałek ta linia lotnicza nie ma)
No to nieźle Czyli niby poprawin nie ma, a jakby były

Cytat:
Dziękujemy

17 dni, ale Wam fajnie

My po ślubie jedziemy do Zakopca, na mini podróż, a we wrześniu lecimy na prawdziwą podróż, na Teneryfę

W poniedziałek rano wyjedziemy poprawin nie robimy. My do Zakopanego mamy 180km, więc niedaleko w sumie. Jedziemy na 4 dni, z czego jeden dzień to sesja ślubna w górach a na podróż poslubną lecimy we wrześniu
U nas to będzie nasza jedyna podróż, innej nie chcemy za nic ;] Ale za rok albo dwa chcę chłopa wyciągnąć na tydzień na Azory ciepłe kraje nie wchodzą u nas w grę, chłop jest zimnolubny, a ja też nie przepadam za upałami, poza tym muszą być góry i koniec jakiekolwiek A te Azory mnie ciągną, bo tam jest tak ślicznie, dziewiczo, są wulkany i nie ma dużo turystów, no i ma nie upałów

Stary 2014-04-01, 13:21   #2038
Waniliova
Zakorzenienie

velika Azory, super

My też uwielbiamy góry ostatnio byliśmy w Szczyrku, kochamy to miejsce, tak samo Szczawnicę

Ja jestem zdecydowanie ciepłolubna, a mój TŻ taki hm półciepło-półzimnolubny ale na Teneryfie nie jest tak upalnie tzn. tam podobno nie czuć tej temp. (ok. 30 stopni)
Stary 2014-04-01, 13:22   #2039
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
No to nieźle Czyli niby poprawin nie ma, a jakby były

U nas to będzie nasza jedyna podróż, innej nie chcemy za nic ;] Ale za rok albo dwa chcę chłopa wyciągnąć na tydzień na Azory ciepłe kraje nie wchodzą u nas w grę, chłop jest zimnolubny, a ja też nie przepadam za upałami, poza tym muszą być góry i koniec jakiekolwiek A te Azory mnie ciągną, bo tam jest tak ślicznie, dziewiczo, są wulkany i nie ma dużo turystów, no i ma nie upałów
na Azory to tylko na nurkowanie na wiosne!!!
Wieloryby stadami sie przewalaja!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 13:24   #2040
bachara
Rozeznanie

GG do bachara

jak ja wam zazdroszczę tych podróży poślubnych .... my po weselu i poprawinach będziemy się przenosić do naszego gniazdka do Szczyrku - TŻ się śmieje,że mam podróż poślubną do końca życia

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości