|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
kurczę ale narobiłyście mi smaku z tym masłem orzechowym niedobre babska
gdzie to o takiej porze masło orzechowe, aż do lodówki zaglądałam zeby zobaczyć co tam mam, tylko nutella, ale dałam radę Idę ćwiczyć ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Dobranoc, przespanej nocki wam życzę!!! |
|
|
|
|
#3062 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
niemowlaki mają imadelka w rączkach. Jak moj pociagnal kota za futro, to ten zajeczal boleśnie. Kot juz nie ma życia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
08.09.2013 Adaś Edytowane przez Snow_White1 Czas edycji: 2014-04-02 o 21:54 |
||
|
|
|
#3063 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Miłek też cały wyspany, ale w sumie ja nie wiem po czym
całkiem, całkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
aktualne pomysły:- hulajnoga - zestaw lekarza - dźwig - zawsze jak brak pomysłu to może być traktor bądź jakieś maszyny rolnicze, u mojego syna to już choroba ![]() mój mąż kupił dziś spryskiwacz, w sumie nie wiem na co mu, ale Dawid od razu go zabrał, przyszedł do mnie i mówi "mamo, całe życie marzyłem o takim psikaczu, a teraz mam" czyli dziecko zadowoli się byle czym ![]() Cytat:
ja nie mówię, że nie, tylko najpierw by trzeba upłynnić mazdalenę naszą, a potem jeszcze skądś dołożyć do hondy ![]() Cytat:
gdzie ja bym do niego dwoje dzieci i bagaże upchnęła
|
||||||
|
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
Snow ja ostatnio siedziałam na łóżku Miki bawił się obok, a Oliwka przy kaloryferze i jak ją złapał za futro to biedna wydarła i do wieczora nie przyszła do pokoju zbrodni
dzięki, jutro obczaję ta zboko-parka z BOD jest nawiedzona ale ona mi od początku na zdzirkę wyglądała
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-04-02 o 21:58 |
|
|
|
#3065 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje za odpowiedzi w sprawie nosidelek
A teraz mam pytanie nr 2 ![]() czy ktoras z was posiada kubek treningowy/niekapek z aventu? czy jest roznica miedzy nim a lovi (bo chyba ostatnio lovi Papuga chwalila )warto kupic?
|
|
#3066 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Czesc! Nie ogarniam... mam masakre z tym odciąganiem mleka, strasznie duzo czasu mi to zajmuje i ledwo co się wyrabiam z pozostałymi obowiązkami
Teras Szymek śpi, a ja mam wreszcie chwilę żeby ponadrabiać chociaż troche... Cytat:
dobrze wiedzieć, bo Szymek ma problem od kilku dni:/ Są w większosci deserki/owoce z tego co widziałamCytat:
ciekawe z tym groszkiem i brokulem bo ja słyszalam wręcz przeciwne zdanie ![]() Cytat:
współczuję nocki ![]() Cytat:
Szymkowi też sie poci glowka podczas jedzenia, ale pediatra mowila, ze to właśnie od wysilku moze byc Cytat:
mam nadzieję, ze to nic poważnego ![]() Cytat:
witaj Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||||
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj myślałam jaki głos będzie miało moje dziecko, jak będzie do mnie mówiło i się prawie poryczałam
nie mogę się doczekać, ale z drugiej strony chcę żeby był jak najdłużej takim dzidziusiem
|
#3068 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, moze głupie pytanie, ale zupełnie sie nie orientuje w kwestii nosidel, czy w Tuli dziecko nosi sie tylko z przodu, czy mozna tez na plecach ?
20.09.2013 Wiktoria Edytowane przez xViolet Czas edycji: 2014-04-02 o 23:08 |
|||
|
|
|
#3069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3070 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chce ![]() Dobra, nosidełka czy ten womar http://www.womar.com.pl/section2.php...osidelka&zm3=2 jest ergonomiczny? producent pisze ze tak, ale gdzies wyczytalam ze nie ![]() Znalazlam jeszcze cos takiego http://allegro.pl/ergonomiczne-nosid...076083469.html i nie wiem co o nim myslec Chcialabym wydac malo kasy ale zeby bylo ok dla dziecka
|
|
#3071 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3072 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój TZ uwielbia.Cytat:
Cytat:
![]() To naprawdę pomocny wynalazek. Ja miałam wcześniej wisiadło zamiast nosidła ergonomicznego i Pola nie znosiła. Rzuciłam to w kąt. To co teraz mam uwielbia Cytat:
![]() A w górach przetestowałam w weekend - sprawdza się świetnie ![]() Cytat:
Dlatego uwielbiam ją brać na zajęcia z gimnastyki bo jest przeszczęśliwa. Tyle, że ciężko jakieś ćwiczenia robić bo cały czas się dziećmi interesuje ![]() Cytat:
![]() A mąż co przeskrobał? Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3073 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no i nie wolno tak dzieci nosić jak na tym drugim zdjęciu to drugie nosidło dziwne... no nie wiem, jakieś kiepskiej jakości się wydaje Ja się dziś żegnam, już była pierwsza pobudka
|
|||
|
|
|
#3074 |
|
Wtajemniczenie
|
Lolaaaa dzieki za linka do nosidla,jutro bedzie kupione to http://allegro.pl/womar-4-funkcje-er...097843877.html
3.10.13 Helenka Always look on the bright side of life Edytowane przez dodinha Czas edycji: 2014-04-02 o 22:30 |
|
|
|
#3075 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brawo dla dzielnego Antosia za szczepienie i wage ![]() Cytat:
super, ze rehabilitacja juz nie jest konieczna Cytat:
no widzisz, doczekalas sie ja mimo wszystko pewnue i tak bym sie wybrala na ćwiczenia albo chociaż na jedno spotkanie z rehabilitantemCytat:
straszne ![]() Cytat:
Ręczny avent i ręczny jakiejs tam firmy nieznanej za 3dychy i tak szczerze, to ten tańszy lepiej daje rade. Najbardziej to męczy mnie chyba to, ze po 2godzinach znów pelno mleka i guzki w piersiach:/Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#3076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3077 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam, że to w temacie tiramisu i masła orzechowego Już patrzę Nie wiem, czy nadają się dla Edy, on ostatnio wszystko strasznie psuje, miał grę edu, to porozdzierał obrazki, miał puzzle, to pourywał części itd. Na nic tłumaczenie Cytat:
![]() Cytat:
![]() wcześniej miałam ten: ![]() i on STANOWCZO bardziej mi pasował No jak się napatrzy na matkę, co pół życia w kuchni spędza Cytat:
- hulajnoga u nas bez sensu, ma rowerek z funkcją hulajnogi i w ogóle nie był zainteresowany ![]() - zestaw lekarza na pewno - dźwig mówisz? ![]() - maszyny rolnicze? U nas ciuchcie zawsze na czasie, non stop się o tory potykam
|
|
|
#3078 |
|
Zadomowienie
|
Teraz to sie zaczelam zastanawiac czy ona mi w ogole wysiedzi w tym?
Bo ja czasami ciezko na rekach utrzymac
|
#3079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobranoc. Dzięki Bogu ten dzień się już skończył...
|
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez sie nad nim zastanawialamkahunia womar eco wyglada na ergonomiczne. na tym co pokaxalas wisza nogi kaska ja uxywam bb garniera jest spoko ale tylko tego wiec nie mam porownania Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3082 |
|
Wtajemniczenie
|
Lula wrzuć proszę linka do tego Twojego womara,bo pisałaś,że wyszło ci jakieś 38 funtów za nie,a mi wyjdzie koło 45
|
#3083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3084 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3085 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mamy accordkę, a małżowina się na mazdę 6 czai ukradkiem Nie oddam tak łatwo mojego hondika! ![]() Macie może dziewczyny jakieś naprawdę sprawdzone patenty na kupę (a konkretnie jej brak)? Mały ma problem z zatwardzeniem od dłuższego czasu już. Nie chcę w niego wciąż ładować czopków, a nic innego nie pomaga
|
|
#3086 | ||
|
Rozeznanie
|
Miałam pocytowane więcej i mi wcięło ![]() Byliśmy dzisiaj po wózek http://www.espiro.eu/magic/spacerowki-espiro tylko brązowy Zaliczyłam już 1 spacer i jak narazie jeździ się super, jedyny malutki minus to mały koszyk, ale w poprzednim też duży nie był także myślę że nie będzie mi to przeszkadzało,.Witam nową mamusię ![]() Widziałam że o samochodach gadałyście, my mamy Volvo V40 i jak narazie jeździ nam się super, poza częściami które się zużywają nie inwestowaliśmy jakoś bardzo. Jedynie silnik przez mojego TZ musiał być zmieniany bo zatarł, bo nie wpadł żeby coś tam zobaczyć i tak jeździł Gdyby zobaczył kosztowało by nas to ok. 50 zł a nie ponad 2 tysAle to było parę lat temu i już jest ok ![]() ja daję małej soczek jabłkowy, malina-truskawka-jabłko, marchew-jabłko każdy dość rozcieńczony bo chcę żeby w końcu piła wodę a ona ma to gdzieś. Ostatnio dałam jest taką lekko zabarwioną sokiem wodę i wypiła ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3087 | |
|
Zakorzenienie
|
ja tak na chwilę tylko, bo dzisiaj odebrałam przyjaciółkę z lotniska i będzie tydzień w Polsce więc będziemy korzystać i może mnie być mniej, chociaż ostatnio i tak mało mnie było ;/
i co ważnego chciałam Wam napisać, bo dzisiaj znów byłam w dwóch Tesco i smartfoniki są po 21 zł ![]() za to kupiłam pianinko szczeniaczka uczniaczka za 33zł i jest meeeeega ona lubi radio z fisher price więc wiedziałam że to też przypadnie jej do gustu Cytat:
ale bardziej pianinko szczeniaczka robi furore od dzisiaj
|
|
#3088 |
|
Wtajemniczenie
|
Sorki,ale przegapiłam,kto jest nową mamusią?
|
#3089 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=kasiuni_a;45867369]
starsze dziecko można na plecach /QUOTE] Dzięki za odp ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
|
|
#3090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:13.

gdzie to o takiej porze masło orzechowe, aż do lodówki zaglądałam zeby zobaczyć co tam mam, tylko nutella, ale dałam radę 

niemowlaki mają imadelka w rączkach. Jak moj pociagnal kota za futro, to ten zajeczal boleśnie. Kot juz nie ma życia
[COLOR="Silver"]

czyli dziecko zadowoli się byle czym 
ale ona mi od początku na zdzirkę wyglądała

bo złosciłam si na małego w nocy
nie mogę się doczekać, ale z drugiej strony chcę żeby był jak najdłużej takim dzidziusiem 

chce 

a mianowicie:
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Na nic tłumaczenie