Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-03, 15:09   #751
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

aha, dzieki

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 15:25   #752
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Pstryku my mamy taki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1396535112913.jpg (39,0 KB, 30 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 15:49   #753
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
o kurcze, zdrowka!

Widze, ze ten kaszel tak ja bardzo meczy przy probie zasniecia i podczas spania W zwiazku z tym spala dzisiaj szalone 10 minut

pstryczku my tez mamy smart trike, kupilsmy Lili na roczek. Mamy taki 4 w 1 wiec troche powinna pojezdzic. Lubi baardzo. Mamy tez cos takiego po Gabi: http://www.amazon.co.uk/Scuttlebug-8...s=scramble+bug i po domu fajnie sobie na tym jezdzi i tez bardzo lubi

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 16:06   #754
Debrah
Zakorzenienie

Przyszedł kubek i miseczka - super są. Kubek załapała od razu jak jej pokazałam jak się pije, a miseczka robi szał.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG1090.jpg (119,6 KB, 51 załadowań)
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 16:23   #755
hope01
Zakorzenienie

piaskownica http://allegro.pl/paradiso-toys-pias...113973148.html

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 16:29   #756
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
U mnie w NS wszystkie jakie są trójkołowe to są te pstrokate ze zwierzakami
u nas tak samo
Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Lilcie mi rozklada Pokasluje coraz gorzej, nie wiem czy jechac do szpitala czy podawac syrop i poczekac do jutra Jeszcze nigdy tak brzydko nie kaszlala Z drugiej strony co mi tutaj pomoga, pewnie jedyne co powiedza to zeby calpol dawac Ale mam dola
oj biedna, zdrówka!
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
hej
czy któraś mi wytłumaczy o co chodzi z tym piaskiem?
Ostatnio t. swoje złote rady z poduszką do piaskownicy, wczoraj jakiś dziadek nie pozwolił się bawić wnuczkowi piaskiem, tylko łopatką a dzisiaj jakaś babcia skrzyczała swoją wnuczkę i uderzyła ją w rączki, bo wzięła trochę piasku w rączkę... I jeszcze jej powiedziała, że ją zbije nie ogarniam tematu...

szaja jaka Agu bez kotka?
neti mi się takie zabawki samochodowe nie podobają :/

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Przyszedł kubek i miseczka - super są. Kubek załapała od razu jak jej pokazałam jak się pije, a miseczka robi szał.
super
Cytat:
o fajne one są, pod domem mamy podobne Hanna na nie włazi i skacze

wróciłyśmy z placu zabaw pod domem. takiego płaczu jeszcze nie było, w sumie to było darcie a łzy ciurkiem leciały, tak mi Jej już żal było. ale tyłek mokry, paznokcie czarne bo trawę zrywała i rozdawała zje i idzie z tatą bo ja do dentysty

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 16:37   #757
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
super. A to promo jakaś? pierwszy raz widzę cenę przekreśloną na allegro.
Moi rodzice mają działkę w cieszynie ( ja też mam ale to na razie sama trawka i parę mikro-drzewek - to takie małe, rekreacyjne) - i tam na pewno zrobimy taką piaskownicę

Misiael: biedna Mała - właśnie sobie uświadomiłam, że moja w sumie nigdy mi się nie popłakała jak wracałyśmy - pewnie wszystko przede mną

--
Nie wiem już co mam jej dawać do jedzenia, żeby może zjadła.. nie mam ochoty na próby, wymyślanie, cokolwiek...;/ a przecież nie można odpuścić...

Btw. widziałyście wątek "mama z niepełnosprawnością"? Napisąła do mnie autorka, chciałaby się spotkać. Czytała blog. Zastanawiam się... czy ja mam coś do przekazania?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-03, 16:57   #758
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
No i wiedzialam,że akrobacje Leosia się kiepsko skończą
mały dziś w nocy wyskoczył z łóżka tylko,że nie na moje łóżko a z drugiej strony i do tego poleciał na głowę
co ja mam zrobić? potem już nie spałam do rana, czy to znaczy,że przyszedł czas na dorosłę łóżeczko
o matko!!! ale nic sie mu nie stalo???

Cytat:

Dziecko moje ma śmieszną zabawę, zakłada sobie kółka (takie co się je zakłada na wieżę żyrafę) na ręce i kręci:d paraduje tak z nimi, podchodzi, żeby jej zdjąć i znów zakłada, i znów i znów..
u mnie Toska tez tak zaklada od kilku tygodniu, i chodzi z tym, mowi ze ma bransolety i chodzi jak dama

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
takie za 50zł kupiłam raz w życiu i to nawet nie chińskie ale nigdy więcej. Pieron takie niewygodne, gira zapocona, a gdzie tam no ale ja mam że tak powiem dojście do producenta i skórzane buty mam za darmo, czy tam po kosztach produkcji i buty, które w sklepie znajdziecie za 200-300zł ja mam w cenie tych chińskich
ale super!! a jaki to producent?

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Wogole to witam Was
u mnie Toska wczoraj zjadla tyle kaszy jaglanej z jablkiem ze patrzylam czy jej przypadkiem uszami nie wychodzi bylam w szoku, a wogole macie jakies fajne sprawdzone dania dla dzieci z jaglanka? chetnie wyprobuje na Tosi
aaaaa mamy juz nocnik w weekend bedzie pierwsze nocnikowanie zobaczymy jak nam pojdzie ostatnio zaobserwowawal ze Toska robi 2 kupaski przed pierwsz drzemka wiec bede w tych godzinach mniejwiecej ja sadzac na nocnik...

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 17:02   #759
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
oo jaka super cena;p musze kupić

Kochane;p kupiłam sobie dzis halibuta wędzonego w lidlu, czy moge dac Amelce troche? czy nie bardzo?

Co do nocnika u nas. W ubraniu jak siada to jest ok. Jak zdejme jej pampersa i posadze to płacz. Chyba nie jest jeszcze gotowa hmm....

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2014-04-03 o 17:04
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 17:05   #760
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
oo jaka super cena;p musze kupić

Kochane;p kupiłam sobie dzis halibuta wędzonego w lidlu, czy moge dac Amelce troche? czy nie bardzo?

Co do nocnika u nas. W ubraniu jak siada to jest ok. Jak zdejme jej pampersa i posadze to płacz. Chyba nie jest jeszcze gotowa hmm....
Myślę że możesz..ja dawalam juz makrele na sprobowanie...co prawda 3 razy kesa wziął...ale zjadł.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-04-03, 17:24   #761
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Moi rodzice mają działkę w cieszynie ( ja też mam ale to na razie sama trawka i parę mikro-drzewek - to takie małe, rekreacyjne) - i tam na pewno zrobimy taką piaskownicę

Misiael: biedna Mała - właśnie sobie uświadomiłam, że moja w sumie nigdy mi się nie popłakała jak wracałyśmy - pewnie wszystko przede mną

--
Nie wiem już co mam jej dawać do jedzenia, żeby może zjadła.. nie mam ochoty na próby, wymyślanie, cokolwiek...;/ a przecież nie można odpuścić...

Btw. widziałyście wątek "mama z niepełnosprawnością"? Napisąła do mnie autorka, chciałaby się spotkać. Czytała blog. Zastanawiam się... czy ja mam coś do przekazania?
Debrah ja mysle, ze masz bardzo wiele do przekazania!

neti do k. Wrzucilam auto, jakie dostalismy od kuzynki u nas jest szal, na poczatku brykal po mieszkaniu, ale teraz wywiezlismy do rodzicow i tam sobie zwiedza podworko i psow przynajmniej sie nie boi, tylko z bezpiecznej kabiny je obserwuje.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-03, 17:30   #762
MaJulMi
Raczkowanie

Hej

Podczytuje Was na bieżąco ale czasem nie mam jak cokolwiek napisać, więc część cytatów jeszcze z wczoraj, chyba część mi ucięło:

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Dziewczyny mogę się poradzić w pewnej życiowej kwestii ?
Załóżmy, że mogę więc napiszę
jak wiecie mieszkam teraz z rodzicami na wsi, przy małym miasteczku. Ogólnie życie toczy się w tym mieście, wszystkie sklepy, kościoły, szkoły etc.Mój mąż pracuje, zapowiada się że będzie zarabiał trochę więcej niż tak zwana krajowa . Ja jestem bezrobotna , szukam pracy.
Moje szukanie pracy wygląda tak, że pojezdziłam po tym naszym mieści ei poroznosiłam cv tam gdzi ebym się widziała, pojechałam do dalszego miasta i też zrobiłam to samo. Jesli w necie pojawia się interesujące ogłoszenie wysyłam cv. Jestem też zarejestrowana w urzędzie pracy.
No i jestem też na urlopie dziekańskim i chciałam wracac od pazdziernika na studia ale one są płatne bo zaoczne.
No i tu pytanie co byście zrobiły-szukały pracy na tak zwanego chama , że pchały się wszędzie drzwiami i oknami, pracowały np w sklepie mięsnym, gdzieś na produkcji , przy zrywaniu pieczarek, w spożywczakach i tym podobnych stanowiskach ( bo u nas w miescie to tylko takie oferty) żeby tylko zarobić na życie -by pojsc na studia, by dziecko mialo lepsze jedzenie i lepsze ubranka. Czy czekałybyście na taką oferte pracy która by wam odpowiadała,która była by dla was przyjemna, lekka, gdzie chodzilybyscie z przyjemnością mniejszą lub większą ale przy tym miałybyście czas dla dziecka, ale to dziecko miało by gorsze ubranka, gorsze zabawki itp. No ale byłybyscie przy nim i patrzyły jak rosnie, roziwja się, jak zdobywa nowe umiejętności .... ?
Widzę że większość dziewczyn doradziła Ci branie czegokolwiek żeby praca była a ja wręcz przeciwnie. Tak jak opisujesz Waszą sytuację to wątpię żeby taka niechciana praca była Ci potrzebna. Bo taka praca ani specjalnie nie zwiększy waszego rodzinnego budżetu ani nie wpłynie na Twoją atrakcyjność dla docelowego pracodawcy a jednak ominie Cię wiele chwil z córcią. Poza tym nawet jeśli zostaną z nią Twoi rodzice podczas Twojej nieobecności to jeśli często nie podobają Ci się ich metody wychowawcze tylko będziesz się denerwować i może to wpłynąć na Wasze relacje a w pracy też nie będziesz się realizować. Zwłaszcza że piszesz że na studia i tak dasz radę pójść. A no i pracy też się ciężej szuka jak masz inną bo będziesz mieć mało czasu dla Ciebie. Dla mnie pójście do takiej pracy jest dobre jeśli jest słaba sytuacja finansowa, jeśli bez niej jest ok z finansami to ja bym została w domu. Co innego nawet mało płatny staż ale w Twoim zawodzie. Podsumowując, ja na Twoim miejscu zostałabym w domu, i na spokojnie szukała czegoś atrakcyjniejszego jeśli chodzi o pracę. A na taką niechcianą zawsze możesz się zdecydować jak się okaże że przydałoby się Wam więcej pieniędzy.

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
czesc

czuje sie jakbym wypadła z Waszego towarzystwa, nie mam czasu porzadnie usiasc nadrobic i 'pogadac'.Brakuje mi kogos 'na zywo' do wywaleni żali i ponarzekania

Na dodatek wczoraj miałysmy wypadek Ola sciagnela sobie kubek z zaparzoną herbatą a ja czuje sie jak k. g. Patrzcie, 13 m-cy starań, żeby mojemu dziecku nic się nie stało, chuchania dmuchania, starań żeby było szczesliwe, a pozniej 10 sek i mogła byc tragedia
Współczuje wypadku, ale nie obwiniaj się, takich sytuacji jednak trudno całkowicie uniknąć

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45864294]Dziewczyny zgubiłam ukochanego kotka Dorotki [/QUOTE]

Doczytałam że udało się jakiegoś znaleźć, oby jak najszybciej doszedł

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
zaraźliwe to bieganie bo ja już się z sąsiadką umawiam;p
wybrał coś?

Kochana 50 godzin kosztuje 450zł, nie wiem czy dużo czy mało? za godzinę bez wykupowania takiego pakietu 12zł od 7 do 19 a od 20 do 23 20zł za godzinę
Fajna sprawa z tym żłobkiem, a cena i sposób funkcjonowania wydają mi się bardzo atrakcyjne

Cytat:
U mnie w NS wszystkie jakie są trójkołowe to są te pstrokate ze zwierzakami

Biegowy mój ojciec chce Młodemu zakupić

Szczerze dziewczyny czy opłaca się kupować te kolorowe ze zwierzakami? Kuzynka ma taki i już popękał i brak mi tego kosza dla rodzica..
A wkleisz jakiegoś przykładowego linka jakie to są? Ja się jeszcze nie orientowałam w ogóle.

Cytat:
Lilcie mi rozklada Pokasluje coraz gorzej, nie wiem czy jechac do szpitala czy podawac syrop i poczekac do jutra Jeszcze nigdy tak brzydko nie kaszlala Z drugiej strony co mi tutaj pomoga, pewnie jedyne co powiedza to zeby calpol dawac Ale mam dola
Zdrówka dla Malutkiej

Cytat:
hej
Ostatnio t. swoje złote rady z poduszką do piaskownicy, wczoraj jakiś dziadek nie pozwolił się bawić wnuczkowi piaskiem, tylko łopatką a dzisiaj jakaś babcia skrzyczała swoją wnuczkę i uderzyła ją w rączki, bo wzięła trochę piasku w rączkę... I jeszcze jej powiedziała, że ją zbije nie ogarniam tematu...

szaja jaka Agu bez kotka?
neti mi się takie zabawki samochodowe nie podobają :/
U mnie na placu zabaw też jedna mama/opiekunka zaczęła strasznie mocno wytrzepywać rączkę chłopczykowi "bo jeszcze mu się nasypie do rękawka". Ja nie wiem po co w ogóle w takim razie zabierać dziecko do piaskownicy, przecież są też inne atrakcje na placu zabaw, jak rodzicowi już tak bardzo zależy żeby przepadkiem się nie pobrudziło...

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

kurde, o ile ja czesto pomagam w takich sytuacjach to w dobie internetu nie rozumiem tej praktyki!
nie mozesz wkleic linka do tej ankiety????? kazda ktora mialaby chec poprostu kliknelaby w ten link i od razu mialaby przed soba ankiete.. a Ty kazesz nam pisac jakies PW ze swoim mejlem?! Litości!
Dokładnie! Ja też zazwyczaj wypełniam ankiety ale w takich przypadkach nie. Wychodzę z założenia, że jeśli autorowi nie chce się wysilić to czemu ja mam to robić dla niego. A teraz są takie programy, że taka ankieta online nawet dla totalnego laika nie jest problemem.

Cytat:
Super!!! i jaka cena atrakcyjna Może kupię coś takiego na działke do moich rodziców.
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 17:56   #763
szklanka19
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Sarah spóźnione życzenia za wczoraj! Dużo zdrówka i żebyś była szczęśliwa, czy tutaj w Polsce, czy w Niemczech przepraszam, ale coś ostatnio nie mam czasu na nic, postaram się jutro odpisać na pw

Debrah a dawałaś Amelce frytki? Moja nie lubi warzyw jeść (wyjątek kiszony ogórek i surowa cukinia), a pod postacią frytek zje. Ja robię tak, że lekko podgotowuję ziemniaki pokrojone jak na frytki, do tego marchewka w paski, jakiś brokuł, kalafior, a ostatnio nawet pod taką postacią przeszła brukselka mimo że w zupie jest bllleeee. I potem układam na blaszce, smaruję oliwą, czasem jakieś zioła na to i do piekarnika, aż się trochę zrumieni.

Tress dobrze, że tak się skończyło! Kiedy będziesz na kursie znowu? Znajdziesz chwilkę na spacer?

Szaja, jejku ale mi przykro z powodu kotka dobrze, że uda się znaleźć zastępczego.

Ania zdrówka dla Lilci!

I tyle tylko pamiętam coś nie ogarniam ostatnio, jakoś mnie dołuje wszystko. W poniedziałek idziemy do dermatologa bo Ewie się jakaś wysypka zrobiła na buzi i rączce, kurde mam nadzieję, że to nic takiego, tylko martwię się, bo widzę, że wychodzi też w zgięciu łokcia

A w Netto kupiliśmy ostatnio dywanik z misiami i taką mega super hiper wypasioną karetkę. Otwiera się i w środku jest pacjent, można go leczyć i w ogóle Nasze dzieciaki jeszcze trochę za małe, ale będzie na potem Póki co ja mam radochę
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 18:20   #764
ania13.03
Zadomowienie

misiaeel, MaJulMi, szklanka19 dziekuje Wam Moze niepotrzebnie panikuje bo jak nie spi to sie ladnie bawi, jest wesola, tylko wlasnie jak zasypia to ja tak bardzo dusi

hope fajna ta piaskownica

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 18:25   #765
Delicjanka
Zakorzenienie

Neti strasznue slony ten halibut i jednak nie dalam .. kurna neta nue mam a chcialam sohie poczytać pare rzeczy, a na tel lipa

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 19:08   #766
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Neti strasznue slony ten halibut i jednak nie dalam .. kurna neta nue mam a chcialam sohie poczytać pare rzeczy, a na tel lipa

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
Nasz nie był slony..ale za to taaaki tłusty..nie wiedziałam że aż taki jest halibut...jak smażony nad morzem....to nie czuć

Stary 2014-04-03, 19:26   #767
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Nasz nie był slony..ale za to taaaki tłusty..nie wiedziałam że aż taki jest halibut...jak smażony nad morzem....to nie czuć

a Ty uwazasz ze ten halibut nad morzem to byl rezczywiscie halibutem?

Stary 2014-04-03, 19:36   #768
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

--

Nie, nic a nic.

Dziewczyny, stuknijmy ją młotkiem!

Debrah, kochanie zrozum- niepełnosprawnych ruchowo kobiet jest ogrom i pewnie wiele z nich marzy o dziecku i potwornie się boi, i... zapewne nigdy się nie zdecydują z tego strachu. Ty możesz być tym motorem, bodźcem, który je popchnie do działania - to jest naprawdę BARDZO dużo. No przecież ty to wiesz...

A mam pytanie - czy z okazji Dnia Mamy mogłabym z tobą wywiad zrobić i powiesić na tablicy w pracy? mam z przyjaciółką taką tablicę dla naszego zespołu do spraw integracji, na każdy znaczący dzień coś mamy, z reguły prace i zdjęcia konkursowe, a tu byś nam się wpasowała pięknie. Nie zmuszam, nie obrażę się, jeśli nie, ale zapytać mogę

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
Hej

U mnie na placu zabaw też jedna mama/opiekunka zaczęła strasznie mocno wytrzepywać rączkę chłopczykowi "bo jeszcze mu się nasypie do rękawka". Ja nie wiem po co w ogóle w takim razie zabierać dziecko do piaskownicy, przecież są też inne atrakcje na placu zabaw, jak rodzicowi już tak bardzo zależy żeby przepadkiem się nie pobrudziło...

ja tylko doradzam branie zapasowych ciuchów do piaskownicy zwłaszcza skarpet...

Cytat:

ale ogólnie halibut jest tłustą rybą

-----------------
Dziewczyny, od koleżanki z pracy pożyczyłam kotka! nie to samo dziecko... banan na buzi od razu, chwyciła, przytuliła, wymemlała, usnęła spokojnie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 19:37   #769
hje
Zakorzenienie

Cytat:
hej
Dla mnie to jest paranoja jakaś. Po kiego brac gdzieś dziecko, jak i tak mu tam niczego nie wolno robić? Niech je ku.wa na dywanach latających wysyłają, to MOŻE się nie pobrudzą
Ciekawe, czy mnie by babcia zabiła, jakby zobaczyła, że Pola się obsypuje piaskiem niczym płatkami róż, a w ziemi grzebie lepiej niż zawodowa kura... Jezus

Dzisiaj pospała młoda do 7, z kilkoma pobudkami w nocy. Od 9 do 11 byłyśmy na polku, Pola zasnęła mi w huśtawce, do domu wzięłam, pospała 20 minut. Więc tylko pozmywałam podłogi, ugotowałam obiad, zjadłyśmy i poszłyśmy znowu, gdzieś od 14 do 18.30 siedziałyśmy, z jedną przerwą na przewijanie i picie. Marud się zaczął dopiero o 18, ale w domu dotrzymałyśmy do 20, jeszcze mi się zerzygała połową mleka, które wypiła :/, wystraszyła się, rozpłakała strasznie i musiałam tulić, tulić, a zasnęła w dwie minuty

I wychodzi ostatnia trójka, jutro chyba powinna już być Cztery zęby w tydzień, a ja w ogóle tego nie poczułam
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 19:45   #770
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

o jaaaaaaaaaaaa, az sie wzruszylam...
no oczywiscie ze MUSISZ sie spotkac!

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45880899]
-----------------
Dziewczyny, od koleżanki z pracy pożyczyłam kotka! nie to samo dziecko... banan na buzi od razu, chwyciła, przytuliła, wymemlała, usnęła spokojnie [/QUOTE]

super!

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Ciekawe, czy mnie by babcia zabiła, jakby zobaczyła, że Pola się obsypuje piaskiem niczym płatkami róż, a w ziemi grzebie lepiej niż zawodowa kura... Jezus

Stary 2014-04-03, 20:00   #771
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
fajowa zaraz tż pokażę
Cytat:

--

i to wieeeeeleeeee
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45880899]Nie, nic a nic.

Dziewczyny, stuknijmy ją młotkiem!

Debrah, kochanie zrozum- niepełnosprawnych ruchowo kobiet jest ogrom i pewnie wiele z nich marzy o dziecku i potwornie się boi, i... zapewne nigdy się nie zdecydują z tego strachu. Ty możesz być tym motorem, bodźcem, który je popchnie do działania - to jest naprawdę BARDZO dużo. No przecież ty to wiesz...

A mam pytanie - czy z okazji Dnia Mamy mogłabym z tobą wywiad zrobić i powiesić na tablicy w pracy? mam z przyjaciółką taką tablicę dla naszego zespołu do spraw integracji, na każdy znaczący dzień coś mamy, z reguły prace i zdjęcia konkursowe, a tu byś nam się wpasowała pięknie. Nie zmuszam, nie obrażę się, jeśli nie, ale zapytać mogę

ale ogólnie halibut jest tłustą rybą

-----------------
Dziewczyny, od koleżanki z pracy pożyczyłam kotka! nie to samo dziecko... banan na buzi od razu, chwyciła, przytuliła, wymemlała, usnęła spokojnie [/QUOTE]
o kurczę... i co teraz zrobisz? Koleżanka nie może pożyczyć na zawsze?
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Dla mnie to jest paranoja jakaś. Po kiego brac gdzieś dziecko, jak i tak mu tam niczego nie wolno robić? Niech je ku.wa na dywanach latających wysyłają, to MOŻE się nie pobrudzą

Dzisiaj pospała młoda do 7, z kilkoma pobudkami w nocy. Od 9 do 11 byłyśmy na polku, Pola zasnęła mi w huśtawce, do domu wzięłam, pospała 20 minut. Więc tylko pozmywałam podłogi, ugotowałam obiad, zjadłyśmy i poszłyśmy znowu, gdzieś od 14 do 18.30 siedziałyśmy, z jedną przerwą na przewijanie i picie. Marud się zaczął dopiero o 18, ale w domu dotrzymałyśmy do 20, jeszcze mi się zerzygała połową mleka, które wypiła :/, wystraszyła się, rozpłakała strasznie i musiałam tulić, tulić, a zasnęła w dwie minuty

I wychodzi ostatnia trójka, jutro chyba powinna już być Cztery zęby w tydzień, a ja w ogóle tego nie poczułam
no właśnie dla mnie to też nie do ogarnięcia, szczególnie, że jest całe mnóstwo innych ciekawych zabawek:koniki, huśtawka, boisko. Przecież można było po prostu nie brać jej do tej piaskownicy a nie brać a potem krzyczeć na dziecko :/
za zebole

ale mam lenia, od jakiś dwóch tygodni mam zamiar powystawiać buty na all ale tak mi się nie chce :/ zresztą nawet nie mam kiedy, Kuba skutecznie mi utrudnia dostęp do kompa a jak śpi to latam jak w ukropie, żeby wreszcie coś zjeść i posprzątać.
Dzisiaj Kuba wykąpany na sucho :/ nie wiem czemu ale od rana leci z kranów żółta woda, taka brudna i wolałam go dziś nie kąpać a tym syfie :/ mam nadzieję, że jutro bedzie lepiej
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 20:08   #772
Konto usunięte

Nancy, leci do nas już z Holandii kotek dla nas
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 20:15   #773
sylwietta1988
Zakorzenienie

Hej lasencje Mały się dzis tak wywsciekał na dworze, ze o 18 tłukl w drzwi do domu i wołal "tam, tam!" padł jak mucha tuz po kąpieli, mleko to juz na spiocha poszło

A mnie mama dzis maksymalnie wkurzyła tekstem "Dlaczego pozwalasz mu kleczec na trawie? Przeciez ubranie zazieleni..." Nosz cholera, to co mam go przez cały dzien tylko za rączkę prowadzac? Dodam tylko, ze ubrania podwórkowe są z rzedu tych sztuka za złotówke i kupowałam je wlasnie z myslą o tym, ze po szalenstwach podwórkowych raczej nie bedą sie nadawac do dalszej sprzedazy.... No sorry, ale sie z nia scięłam

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Sylwietta, one raczej maja wiecej, niz 10cm - chyba ze modelka ma ekstremalnie male stopy, ale nie sadze. Na zdjeciu wygladaja na ok 12.

Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 8008X przy użyciu Tapatalka
nie strasz bo sie napaliłam

Cytat:
Sylwietta no naprawde podziwiam. 3 razy bym sie w takich butach zabila Co do zamszu to sama niedawno takie buty kupilam, modne czy nie jak Ci sie podobaja to bierz
ja wlasnie mam juz kilka par zamszowych butów, bardzo lubie, tylko w sumie nie wiem co teraz w modzie chociaz na all to mozna wszystko wyszperac

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45869013]Noc mocno marudna a ja mało co spałam. Chmielewska kobham![/QUOTE]dobry masz gust wspólczuje nocki

Cytat:
Nie nie...surowe listki..prosto z torebki

Witam sie... Wczoraj zniknelam bo szalelismy na dworku no a potem....byłam na masażu ( zapomnialam się Wam pochwalić, na urodziny tz wykupił mi masaż klasyczny) tz Miał świetnego rehabilitanta na ten bark co uszkodzil i u niego bylam...wszystko pięknie ..40 min zayebistego relaxu ale dziś czuje każdy kawalek swoich plecow.....aaaaaaa:banghe ad:

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
ale super prezent to teraz niech Cie tz wymasuje
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ok, ciekawa jestem
Ja już w sobotę na mus musze farbować i może spróbuję pokręcić...

Powiem Wam jeszcze co mój chrześniak zmalował wczoraj.
Mają w przedpokoju taką szafkę: na dole na buty, potem półka otwarta i potem dwoje drzwi z lustrem na kurtki itp. Otworzył szafkę n abuty, stanął na drzwiczkach i szafka sie przewróciła. Dobrze że wąsko była to się oparała na ścianie ... Bratowa mówi że moało nie zemdlała, a Mały stał niewzruszony bo nie miał świadomości ze mu się coś moze stać...
o ja pierdziu! dobrze, ze sie nie stało nic maluchowi teraz to trzreba miec oczy wszedzie wspólczuje nocki

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
Ostatnio dziwny nastroj i sporo rzeczy do zrobienia wiecej: m.in. szoferowanie tz i pomoc przyjaciolce z sasiedniego mieszkania.
Na spacery czy plac zabaw wychodze, bo musze. Wszyscy bez wyjatku lgna do Yae, a ja juz mam dosyc odpowiadania na te same pytania. Chce w spokoju pospacerowac a nie opedzac sie od chmary natretnych ludzi. Inni rodzice jakos nie maja wianuszka fanow wokol siebie.
Ale dzis mnie jedna babcia dobila. Mianowicie stalam przy zjezdzalni, na ktorej Yae sie bawila a zza plecow slysze slodkopierdzacy glos jakiejs babki, ze jakiego Yae ma fajnego tate, ze wzial ja na plac zabaw. Ok, starsza pani mogla sie z daleka pomylic. Ale nie, podeszla i z szalonej odleglosci 50cm, patrzy na mnie i na glos: a moze to mama? Nie, nie to tata!! Ostatni raz z facetem mnie mylono w podstawowce jak mialam wlosy ostrzyzone na zapalke i plecy z przodu i tylu.
Meneq, wybacz kochana, ale inaczej niz tak nie umiem zareagowac na tę historię
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 20:31   #774
Konto usunięte

A propos Chmielewskiej jeszcze, to kocham "Całe zdanie nieboszczyka" i Harpie i bardzo mi się też podobał "Nieboszczyk mąż", pomysł cudny
Stary 2014-04-03, 20:32   #775
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
No i wiedzialam,że akrobacje Leosia się kiepsko skończą
mały dziś w nocy wyskoczył z łóżka tylko,że nie na moje łóżko a z drugiej strony i do tego poleciał na głowę
co ja mam zrobić? potem już nie spałam do rana, czy to znaczy,że przyszedł czas na dorosłę łóżeczko

przepraszam,ze nie cytuje ale muli mnie, nerwa mam i wogóle niewyspana jestem bo potem po prostu bałam się oko zmrużyć
o kurcze....

Cytat:

Dziecko moje ma śmieszną zabawę, zakłada sobie kółka (takie co się je zakłada na wieżę żyrafę) na ręce i kręci:d paraduje tak z nimi, podchodzi, żeby jej zdjąć i znów zakłada, i znów i znów..

-------
Haha teraz się młode chowa za poduchą od kanapy, krzyczy "niemmm nieeemmm" (nie ma) i czeka aż znajdę
genialna jest uwielbiam czytac Twoje opisy zabaw Amelkowych

Cytat:
A włosy mają długie czy krótkie zazwyczaj?
Ty akurat jak dla mnie bardzo kobieco wyglądasz, zupełnie nie wiem o co chodzi
no wlasnie, przeciez Meneq to megababka jest

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dzień dobry!

dziś przed śniadankiem zrobione 4,7km!! ale mnie to kręci chodakowsej od tygodnia nie widziałam
klask i: ale Cie wzięło

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

My chorzy Piotrek zakatarzony, na szczęście niema gorączki ani kaszlu . JA też ledwo zipie, choć dzis i tak już duzo lepiej. Przez ten katar Pietrek znów nie lubi się z jedzeniem, ale jak czuje się tak jak ja to wcale mu sie nie dziwię , Mam nadzieję, że jak mu sie polepszy to znów zacznie jeść Mąż dziś 12 h w pracy Wczoraj jak był w domu to mogłam przynajmniej sobie pospać, a jak wstałam to placuszki ziemniaczane na mnie czekały Dobrze, że synio mój dzielny, ładnie sie sam bawi
zdrowiejcie kochani
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

Ale jak to śpiochy pod spodenki? i buty na śpiochy da się nałożyć?
normalnie słonce, cieniutenkie bawełniane spioszki, skarpetek juz nie zakładałam bo te dzinsy to tylko koło dzinsów lezały- cieniusienkie takie, ze Warszawe przez nie widac a ze rano wychodziłam, to sie bałam, zeby dziec mi nie zmarzł
Stary 2014-04-03, 20:32   #776
blogerka
Wtajemniczenie

[QUOTE=ezzo;45839394]Dzien dobry wszystkim

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

EZZO, moja mama na początku miała takie zapędy, ale kilka razy osadziłam ją dobinie, teraz juz odpusciła na szczęscie bo mnie tez to maksymalnie wkurzało
[B]
Widzisz, ja mojej tłumaczę za każdym razem, żeby tak nie robiła, a ona nadal swoje, że jej wnuk w jej obecności płakać nie może, dodam, że jak ten płacze w nocy i jesteśmy u nich, to t. krząta się po przedpokoju i też płacze, bo jej wnuczek płacze

obawiam się, że moja teściowa ma identyczne zapędy a to pogrubione to miałam okazje obserwować kilka dni temu

Blogerko, a możesz mi wyjaśnić co to znaczy, ze zginały się daleko poza 1/3? My kupowaliśmy buciki w takim fajnym "rzemieślniczym" sklepie, w sensie, że własciciele prowadzą sklep z obuwiem dla dzieci od wielu wielu lat, ludzi w sklepie tłum, asortyment ogromny i po zmierzeniu stópki, zaproponowano nam emelki Pani pokazała nam kilka par butów i ja zaczełam je własnie zginać, na co Pani mówi, że nie rozumie, co to za praktyka, żeby buty zgniatać, a ostatnio kto do niej nie przyjdzie to właśnie zgniata te podeszwy i po tym orzeka czy but dobry czy zły. Według niej to, że buciki będą bardzo elastyczne, też nie świadczy o tym, że but jest super.

Sarah a tych odczynów u Nati nie powinnaś zgłosić jednak jako efekt poszczepienny? Mam nadzieje, że przejdzie wszystko
za pozytywną diagnoze u chrześniaka męża

Marsi Ifonnka cieszę, się, że wasze fasolki prawidłowo się rozwijają. My w weekend spotkaliśmy kuzyna męża i im w pazdzierniku urodziło się po 4 latach 2 dziecko. Z pierwszym mieli podobne problemy jak i my ze spaniem u małego i trwało to bardzo długo, niestety ten młodszy, tez im dobrze nie śpi. Nam wszyscy wmawiali, że drugie dziecko będzie spokojniejsze, grzeczniejsze, ale powyższy przykład pokazuje,że nie koniecznie. Zatem zgodnie z mężem stwierdziliśmy, że jednak wstrzymamy się jeszcze parę miesięcy z zapładnianiem

Ultra jak piszesz o pracy, to zawsze z taką fajną pozytywną pasją, powodzenia z rysunkami!
Sorry, że dopiero teraz - nie wiem, czy w ogóle doczytasz.
Znawcą nie jestem, powtarzam jedynie co gdzieś tam wyczytałąm i co skonsultowałam później na rehabilitacji - bucik, dokładniej podeszwa powinna zginać się w jednej trzeciej dlugości a nie w połowie jak ma w zwyczaju wiele bucików. Poza tym podeszwa ma być lekko podniesiona do góry w części palcowej - jeśli chodzi o pierwsze buciki. Wkładka nie musi byc jakoś super hiper wyprofilowana, a nawet nie powinna - o ile dziecko nie ma wady stopy. Np. siostrzenica TŻ i siostrzeniuec mieli super hiper mega profilowane buty bo takiego wkręta miałą ich matka - lekarka, żeby wszytsko mieli najepsze i skiutek jest taki, że obydwoje nabawili się płaskostopia.
Tak więc, nie ma co przeginać też w drugą stronę.
Stary 2014-04-03, 20:37   #777
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Obcasy są wygodne, jeśli się je odpowiednio dobierze do własnych preferencji i do stopy - trzeba pamiętać, żeby różnica między palcami, a piętą nie była większa, niż 10cm, wtedy będzie wszystko okej... Pod warunkiem, że buty są dobrze wyprofilowane. Ja mam całą masę obcasów, od 9cm do 13cm i bardzo często zakładam, zazwyczaj nawet na zakupy, choć nie zawsze... Ale po naszym miasteczku absolutnie nie noszę, zawsze chodzę z małą na płaskim, ewentualnie zakładam sneakersy z ukrytym koturnem... A latem, oczywiście number 1 to dla mnie sandały na koturnie.

Także... da się, naprawdę się da w tym chodzić bez narzekania. Jak dla mnie, buty na obcasie dodają kobiecości i gracji. Uwielbiam je i nie dziwię się Sylwii.
dokładnie tak, zgadzam sie w 100 % ja mam jedne niskie, takie 5 cm, wyprofilowane masakrycznie, łydka boli po kwadransie a na 13 cm (z platformą) przetanczyłam całe wesele do 6 rano (nie moje, sąsiadki) latem uwielbiam sandały na koturnie, tez wyzszej niz niszej, ale przy moich szalonych 165 cm moge sobie pozwolic- zreszta teraz i tak nie mam sie przy kim postawic a tak na co dzien to smigam albo w plaskich całkiem albo wlasnie w koturnach, te szpilki miałby byc takie "wyjsciówki"

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

a ja się przyznam że pantofle nieskórzane takie za 50zł kupiłam raz w życiu i to nawet nie chińskie ale nigdy więcej. Pieron takie niewygodne, gira zapocona, a gdzie tam no ale ja mam że tak powiem dojście do producenta i skórzane buty mam za darmo, czy tam po kosztach produkcji i buty, które w sklepie znajdziecie za 200-300zł ja mam w cenie tych chińskich

uwazaj co piszesz. bo zaraz zaleje Cie fala podan i petycji

Cytat:
co do obcasów, ja też jestem miłośniczką szpilek i to wysokich
w butach z małą szpilką nie umiem chodzić a im wyższe tym pewniej się czuję
kurcze, to tak jak ja

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-03, 20:39   #778
MaJulMi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

Debrah a dawałaś Amelce frytki? Moja nie lubi warzyw jeść (wyjątek kiszony ogórek i surowa cukinia), a pod postacią frytek zje. Ja robię tak, że lekko podgotowuję ziemniaki pokrojone jak na frytki, do tego marchewka w paski, jakiś brokuł, kalafior, a ostatnio nawet pod taką postacią przeszła brukselka mimo że w zupie jest bllleeee. I potem układam na blaszce, smaruję oliwą, czasem jakieś zioła na to i do piekarnika, aż się trochę zrumieni.
O, ja też sobie skorzystam z tego pomysłu

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45880899]

-----------------

No my póki co zawsze wychodzimy do takiej osiedlowej i Mała jest od razu ubrana biorąc pod uwagę że będzie w piaskownicy, a jak coś to możemy wrócić do mieszkania. Ale fakt że to dobry pomysł jakbyśmy wychodziły na dalsze spacery przy okazji których jest szansa zaliczyć piaskownicę
A co do kotka to uff, dobrze że w miarę bezproblemowo poszło ze znalezieniem zastępcy. I przez to że moja nie ma jeszcze ulubionych przytulanek (ogólnie jeszcze się tak nie bawi misiami/lalami że je przytula) to dla mnie niesamowite że już w tym wieku dziecko może być aż tak przywiązane do jednej maskotki
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 20:42   #779
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Deliz butami nic mi się nie kojarzy ale ja sama muszę się każdorazowo zastanowić jak to się nazywa bo ciemiączko myli mi się z wymiączkiem a wymiączko było w którejś Chmielewskiej, w Studniach przodków? Jakiejś starej w każdym razie, opisywała jak wybrnąć z braku mięsa (Wy w większości młode dupki jesteście to nie pamiętacie mięsa na kartki ) gotując odpowiednio krowie wymię

hehe

raz po Twoich pisaninach i poznaniu Twojego poczucia humoru chciałam Ci napisać, że powinnaś czytać Chmielewską
a tu masz
powinnam się domyślć

mam i czytałam prawie wszystko

Sylwietta
Autobiografia super
ja teraz czytalam jak wytrzymac z mezczyzną, i cos z nowosci ale nie pamietam tytułu
ale rzeczywiscie te najstarsze sa najlepsze
szkoda, ze juz Jej nie ma na tym swiecie
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 20:51   #780
szklanka19
Zadomowienie

Pstryczku kupiłaś wtedy tą przebijankę z kulkami? Bo wymyśliłyśmy z Ewą nowe zastosowanie dla tych kulek trzeba je włożyć do oballa, trochę syzyfowe zajęcie bo czasem ledwo się włoży i kulka wypada, ale za to jak się uda wszystkie utrzymać w środku to jest radocha i można z okrzykiem triumfu potrząsać piłką

MaJulMi smacznego!
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości