Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-04, 09:47   #2461
hihihi
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
A ja się chwalę butkami na ślub koleżanki (i w myślach już kombinuję, żeby na ślubie lub sesji też z nich skorzystać
są świetne!!!
Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Dziewczyny...
Jakie macie/będziecie kupować sukienki na poprawiny ? Tzn jaki kolor?
W kolorze przewodnim? Czy w ogóle na to nie patrzycie i bierzecie to co się podoba ?

Miłego dnia
my nie mamy typowych poprawin, raczej jakiś grill w domu jeszcze nie wiem jaką sukienkę założę ale pewnie kupię to co mi się podoba ale w jakiś jasnych kolorach, może pudrowy róż czy coś
Cytat:
Napisane przez S1lc1a Pokaż wiadomość
Straszne te Wasze koszmary...

My wczoraj byliśmy złożyć dokumenty w kancelarii i wypełnić protokół przedmałżeński - tak bardzo się bałam, a było bardzo fajnie. Mój proboszcz to naprawdę "równy gość" już na początku tak rozluźnił atmosferę że cały stres ze mnie zszedł. Miałam do niego też kilka pytań, odnośnie dekoracji, ofiary itd - na wszystko odpowiadał spokojnie i rzeczowo. Kwota ofiary nie jest w mojej parafii ustalona, ksiądz powiedział że damy tyle na ile nas stać i ile uważamy za słuszne - bardzo mi się to spodobało, co do kwiatów to w niedzielę tydzień przed naszym ślubem jest w Kościele komunia, więc prawdopodobnie te kwiaty nam zostaną, bo ksiądz mówił że zwykle stoją kwiaty w Kościele po 2 tygodnie i są ładne. Dostaliśmy karteczki na spowiedź i zapowiedzi w parafii narzeczonego - u mnie w Kościele juz w dwie najbliższe niedziele będą zapowiedzi - super
Poprosiliśmy tez proboszcza, żeby to On udzielił nam ślubu, powiedział że bardzo mu miło i dziękuje i oczywiście że tak będzie
Teraz już jestem jeszcze bardziej spokojna, wiem że to będzie piękny dzień!!!!
zazdroszczę, że proboszcz jest taki super!!
Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Zazdroszczę ! Ja bardzo nie chciałam ślubu w swojej parafii ale się okazało że rok temu w Kościele do którego chodzę , który uważam za swój nie było już terminu na 2 sierpnia. No i niestety muszę mieć u siebie.
Co gorsze wczoraj rozmawiałam z moją koleżanką i jej siostra ma w czerwcu wesele , niestety w zeszłym tygodniu zmarła im babcia.
I ksiądz zamiast ją pocieszyć i powiedzieć , że żałobę ma się w sercu i niestety śmierci człowiek nie przewidzi to jej powiedział
UWAGA! ! cytuję "No trudno , już tyle wydaliście na wesele to nie ma co odwoływać , najwyżej zatańczysz Pierwszy Taniec a potem będziesz siedzieć a Pan młody będzie tańczył z gośćmi EWENTUALNIE możesz złożyć ofiarę na potrzeby kościoła to załatwimy CI dyspense" .

Szczyt chamstwa , bo inaczej tego nazwać nie można
masakra!!!! i to ksiądz powiedział! w głowie się nie mieści

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 09:49   #2462
21klaudyna
Zadomowienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
ktora to parafia ?!
z wioski podtarnowskiej -aż mi gorzej jak sobie pomyśle , że on nam będzie ślubu udzielał. Jego kazania są o niczym - jakieś opowieści z mchu i paproci " gdzieś ktoś coś i oczywiście kończą się nawróceniem i trwogą do Boga"
Ale ja juz sobie ustaliłam strategię , że powiem wprost , że to Pierwszy dzień naszego wspólnego życia i że chcemy aby kazanie było skierowane do nas i zaczęło uroczyście ten dzień - najwyżej mu wsadzę w kopertę więcej nie chce się dodatkowo księdzem stresować w tym dniu.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 09:56   #2463
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość

tak więc wynik Waszego "głosowania" to 12:8 dla sukni księżniczkowej postanowiłam że w ten weekend ostatecznie podejmę decyzję , w końcu czy wybiorę jedną czy drugą to chyba i tak nie będzie źle

A i właśnie miałam jeszcze pytać nie boicie się że ta halka z kołem będzie przeszkadzać podczas wesela? Jakoś mnie to zaczęło teraz zastanawiać
Podkreślone
A tak serio bierz tą do której Cię bardziej ciągnie!
A jeśli chodzi o halkę z kołem i wesele - cóż, w mojej sukni musi być taka, bo mam księżniczkę, tiul, kilka warstw i nie wyobrażam sobie ogarnąć temat bez koła
Stary 2014-04-04, 09:57   #2464
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
z wioski podtarnowskiej -aż mi gorzej jak sobie pomyśle , że on nam będzie ślubu udzielał. Jego kazania są o niczym - jakieś opowieści z mchu i paproci " gdzieś ktoś coś i oczywiście kończą się nawróceniem i trwogą do Boga"
Ale ja juz sobie ustaliłam strategię , że powiem wprost , że to Pierwszy dzień naszego wspólnego życia i że chcemy aby kazanie było skierowane do nas i zaczęło uroczyście ten dzień - najwyżej mu wsadzę w kopertę więcej nie chce się dodatkowo księdzem stresować w tym dniu.
A masz możliwość poproszenia innego księdza, żeby odprawił Mszę? Ale rzeczywiście współczuję, jeśli ten proboszcz tak ma. Oby zrozumiał aluzję.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 09:57   #2465
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
A i właśnie miałam jeszcze pytać nie boicie się że ta halka z kołem będzie przeszkadzać podczas wesela? Jakoś mnie to zaczęło teraz zastanawiać
ja dlatego nie mam koła
mimo, że mam dużo warstw sukni, to mam samą halkę, która jest sztywna, mam nadzieję, że wszystko będzie spoko z resztą ja choćby nie wiem co nie chciałam koła, bo ono żyje swoim życiem

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 10:06   #2466
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
hej dziewuszki kochane, nie ma mnie i nie będzie przez kilka dni na pewno, nie wiem jak długo, weny ślubnej nie mam wcale, w ogóle zastanawiam się czy dojdzie do tego ślubu, bo tak się pokłóciłam z TŻ, że 2 dzień ze sobą nie gadamy, ale ja złego nic nie zrobiłam, on widać miał ochotę na awanturę, więc ja się nie odezwę pierwsza, a on jeśli to zrobi to musi zacząć od "przepraszam" w innym wypadku pozostanie mi poszukanie sobie jakiegoś lokum, albo przeprowadzka do mamy prędzej, bo nie stać mnie przez ta kasę włożoną w wesele, na nic
Nawet tak nie myśl! Kryzys na pewno jest chwilowy, wszystko sobie wyjasnicie i będzie dobrze My też się ostatnio troche pokłóciliśmy, w akcie złości padło wiele przykrych słów zarówno ode mnie jak i ze strony TŻ. Ale obiecałam sobie że nie zaśniemy skłóceni bo wtedy będzie gorzej, schowałam honor głęboko i poszłam do TŻ do łóżka i pogadaliśmy i było ok

Cytat:
dziewczyny pewnie pomyślicie że jestem jakaś "nie tego" ale nie mam już siły , chodzi o suknie ślubną , (...)
Mówcie szczerze co myślicie za wszystkie słowa (nawet z krytyką ) będe wdzięczna
Ja jestem trochę nie w temacie rozumiem że ta pierwsza suknia to ta od krawcowej? Mi się szczerze mówiąc bardziej podoba ta druga z koronkowym bolerkiem. Trochę niepotrzebnie nie zdjęłaś ramiączek od stanika bo rzucają mi sie w oczy i odciągają uwagę od reszty suknia jest bardzo łądna, skromna, bolerko pasuje idealnie. Jeśli masz okazję kupić ja to bierz!

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja mam problem z TŻ... W Wielki Piątek idzie na wieczór kawalerki do kolegi Święta nie jestem, ale uważam, że to jest lekkie przegięcie. Nie wiem co mam zrobić. Próbowałam mu powiedzieć, żeby nie szedł, a on mówi, że musi Czy uważacie, że przesadzam i nie powinnam się nic odzywać w tym temacie i niech idzie?
Wszystko zależy od tego jak bardzo wierzący jesteście, czy chodzicie do kościoła, przestrzegacie innych zasad itd. Ja uważam że to bardzo ważne święto kościelne ale TŻ ma nieco inny pogląd jeśli chodzi o sprawy kościelne, poza tym my zawsze spędzamy święta oddzielnie z racji odległości między domami rodzinnymi więc pewnie powiedziałabym mu że nie wypada iść ale nie zabroniłabym.

przezduzeem bardzo ładne kolczyki, super że tyle spraw załatwionych

velika za stanik!

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

I na piątkowe rozluźnienie - nietypowe zaproszenia dla fanów pewnej marki.
Idealne na dresiarski ślub

21klaudyna brak słow na księdza...

U nas powoli do przodu. W tym tygodniu załatwiliśmy ostatnią wizytę w poradni NPR, zaświadczenie z USC, dzisiaj idziemy na protokół, jutro ostatnia przymiarka garnituru, przyszły litery na stół i muszę dokupić bejcę, zaczęłam wybielanie zębów. Do rozdania zostały 3 zaproszenia, a w zasadzie to 2 bo koleżanka z Niemiec powiedziała że moge jej wysłać zdjęcie bo ona i tak ma urlop zarezerwowany od dawna, a zaproszenie na pamiątkę może dostać nawet w dniu ślubu

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 10:08   #2467
anka1897
Wtajemniczenie

velika gratuluję zakupu

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Do seksu w gumie , a serio (chociaż Tż twierdzi, że serio) to i mi i Tż wydawało sie, że kopiemy się nawzajem a to ta halka obijała nam się o nogi!!
aż się popłakałam

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
hej dziewuszki kochane, nie ma mnie i nie będzie przez kilka dni na pewno, nie wiem jak długo, weny ślubnej nie mam wcale, w ogóle zastanawiam się czy dojdzie do tego ślubu, bo tak się pokłóciłam z TŻ, że 2 dzień ze sobą nie gadamy, ale ja złego nic nie zrobiłam, on widać miał ochotę na awanturę, więc ja się nie odezwę pierwsza, a on jeśli to zrobi to musi zacząć od "przepraszam" w innym wypadku pozostanie mi poszukanie sobie jakiegoś lokum, albo przeprowadzka do mamy prędzej, bo nie stać mnie przez ta kasę włożoną w wesele, na nic
Kochana trzymam kciuki abyście sobie wszystko wyjaśnili

kiss12550 tylko i wyłącznie nr 1, wyglądasz w niej BAJECZNIE

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś kwiat we włosy i kolczyki
super, gratuluję

W załączeniu bukiety ślubne, które mnie urzekły Chyba zdecyduję się na któryś. Miały być peonie, ale kwiaciarka zasugerowała, że za drobna jestem do nich i podobno lepiej prezentują się przy sukniach ecru, śmietankowa biel niż śnieżnobiałych. Umówiłam się z jeszcze jedną Panią i w przyszłym tygodniu podejmę już decyzję

Świętujemy Mamy dzisiaj z Tż 12urodziny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 267.jpg (37,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 271.jpg (34,8 KB, 24 załadowań)

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

Edytowane przez anka1897
Czas edycji: 2014-04-04 o 10:09
anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 10:10   #2468
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Nadrobiłam

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Obiecałam kiedyś i dzisiaj wrzucam. Nasze zaproszenia Może nie są oryginalne i zaskakujące, ale za tę cenę (1zł z kopertą) uważam, że są w porządku
Bardzo fajne zaproszenia ja bym się na zdjęcie nasze nie potrafiła zdecydować

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
no fakt, ale nigdy nie wiadomo na kogo się trafi po drugiej stronie. Nie uogólniając oczywiście
Zgadzam się w 100%

mojakaren
bielizna świetna

Cytat:
Napisane przez bachara Pokaż wiadomość
mojakaren komplecik genialny gdybym tylko mniej ważyła
Ja bym raczej stwierdziła "gdybym tylko znalazła coś w moim rozmiarze" myślę że będę miała duży problem ze znalezieniem czegoś fajnego w moim ;( a bardzo mi się gorseciki podobają ;(

KaMilka Trzymam kciuki żeby się wszystko ułożyło nigdy nie miałam z TŻ cichych dni więc nie wiem jak to jest ale mam nadzieję że wasze szybko miną i i szybko do nas wrócisz

kiss12550
obie piękne ale jednak jak dla mnie 2 lepsza bardzo ładna jest

Cytat:
Zazdroszczę ! Ja bardzo nie chciałam ślubu w swojej parafii ale się okazało że rok temu w Kościele do którego chodzę , który uważam za swój nie było już terminu na 2 sierpnia. No i niestety muszę mieć u siebie.
Co gorsze wczoraj rozmawiałam z moją koleżanką i jej siostra ma w czerwcu wesele , niestety w zeszłym tygodniu zmarła im babcia.
I ksiądz zamiast ją pocieszyć i powiedzieć , że żałobę ma się w sercu i niestety śmierci człowiek nie przewidzi to jej powiedział
UWAGA! ! cytuję "No trudno , już tyle wydaliście na wesele to nie ma co odwoływać , najwyżej zatańczysz Pierwszy Taniec a potem będziesz siedzieć a Pan młody będzie tańczył z gośćmi EWENTUALNIE możesz złożyć ofiarę na potrzeby kościoła to załatwimy CI dyspense" .

ja bym pewnie na to odpowiedziała że żałobę noszę w sercu a nie na pokaz.

activelifestyle
- Ja bym powiedziała TŻ co o tym myślę ale decyzje pozostawiłabym jemu każdy ma swoje sumienie. A może to będzie po prostu męskie spotkanie przy piwku a nie jakaś impreza?

Ja po pierwszej przymiarce Pani tak ładnie dopasowywała mi górę (halkę) normalnie wszystko dopasowane idealnie zastanawiam się nad małymi rękawkami do mojej sukni ale to będziemy ustalać na kolejnej przymiarce pod koniec czerwca muszę mieć do tego czasu buty które nie wiem gdzie kupię chciałabym z akces2 ale boję się że kupię i nie będą pasować ;(
Stary 2014-04-04, 10:12   #2469
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Świetny stanik!! Ja się czaję trochę na stanik od Ewy Michalak- kupuje któraś??warto?? Twój jest bardzo podobny.
Ja jestem ogromną fanką jej staników ale bardzo polecam mierzenie, bo już na przykład na mojej siostrze nie leżą wcale, wszystko zależy od biustu.
Na swoim ślubie wystąpię w takim komplecie z gaciami z falbanką

Cytat:
A poza tym byłam na tańcach, w halce tańczy się mega dziwnie!!!!
Ja mam halkę co prawda bez koła, ale wszytą już od razu w suknię i nawet nie mam jak w niej potrenować

Cytat:
Dziewczyny... Jakie macie/będziecie kupować sukienki na poprawiny ? Tzn jaki kolor? W kolorze przewodnim? Czy w ogóle na to nie patrzycie i bierzecie to co się podoba ?
Ja najpierw chciałam niebieską wpadającą lekko w turkus, zamówiłam i na żywo kiecka okazała się mocno zielona, więc zamówiłam drugą w kolorze śmietankowym z koronką, a tamta zostanie mi na dwa wesela, które jeszcze będę mieć w tym sezonie

Cytat:
Napisane przez asia1206 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które mają problem z pryszczami na plecach,dekolcie-polecam mydło aleppo
Dzięki za namiar, przetestuję!

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Jeśli para młoda taka pobożna, że wstydza się brzucha do ślubu to chyba powinni wiedzieć co to za dzień
Może oni nie wstydzą się tego, co robią, tylko tego, że to będzie widać i nie da się udawać, że tacy pobożni?
Stary 2014-04-04, 10:23   #2470
przezduzeem
Wtajemniczenie

Cytat:

przezduzeem również bardzo ładne kolczyki
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
ładne kolczyki
Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość

a fotki fryzurki masz?
Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość

ale śliczne !!!!!
Cytat:
przezduzeem Piękne kolczyki
Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość

śliczne kolczyki, a jak wyszła fryzurka?

Cytat:

Przezduzeem - za zapowiedzi i poradnię, bardzo ładne kolczyki-takie delikatne

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość

przezduzeem bardzo ładne kolczyki, super że tyle spraw załatwionych
Dziękuję dziewczyny! Mam nadzieję, że wszystkie pochwały mi się zacytowały To kolczyki które kilka lat temu dostałam od chrzesnej na 18stkę. Do tego mam jeszcze bransoletkę którą założę i naszyjnik, ale on zostanie w domu
Fryzury nie fotografowałam jakoś szczególnie, bo mam mieć takie roztrzepane(wg. upodobań tż) loki z warkoczem dobieranym (moją inspiracją jest styl boho)
I po wielu wersjach warkocza, loki wyglądały jakby we włosy piorun trzasnął
Także nie sugerujcie się tym, że ta fryzura wygląda jakby była źle wykonana.
Za 28dni pokażę wam lepszą wersję, bo już tą ślubną
A dziś proszę, trzymajcie z mnie kciuki, bo idę na rozmowę o pracę, a na rozmowie nie będę tylko mówić o sobie ale i prezentować umiejętności, obym się nie zestresowała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg włosy.jpg (32,2 KB, 100 załadowań)

Edytowane przez przezduzeem
Czas edycji: 2014-04-04 o 10:25
przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 10:33   #2471
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny...
W kolorze przewodnim? Czy w ogóle na to nie patrzycie i bierzecie to co się podoba ?

Miłego dnia
Wczoraj właśnie oglądałam. Chcę jakąś białą z delikatnymi akcentami w innym kolorze. Była jedna piękna, zwiewna, letnia z piękną koronkową górą w czarnym kolorze ale oczywiście ostatnia i rozmiar 36 jak na razie tylko dwie mnie tak urzekły bo reszta jakie oglądałam były takie zwykłe.. Nie jak dla Wczorajszej Panny Młodej. A ja chcę się wyróżnić..

Cytat:
Napisane przez S1lc1a Pokaż wiadomość
Straszne te Wasze koszmary...

My wczoraj byliśmy złożyć dokumenty w kancelarii i wypełnić protokół przedmałżeński - tak bardzo się bałam, a było bardzo fajnie. Mój proboszcz to naprawdę "równy gość" już na początku tak rozluźnił atmosferę że cały stres ze mnie zszedł. Miałam do niego też kilka pytań, odnośnie dekoracji, ofiary itd - na wszystko odpowiadał spokojnie i rzeczowo. Kwota ofiary nie jest w mojej parafii ustalona, ksiądz powiedział że damy tyle na ile nas stać i ile uważamy za słuszne - bardzo mi się to spodobało, co do kwiatów to w niedzielę tydzień przed naszym ślubem jest w Kościele komunia, więc prawdopodobnie te kwiaty nam zostaną, bo ksiądz mówił że zwykle stoją kwiaty w Kościele po 2 tygodnie i są ładne. Dostaliśmy karteczki na spowiedź i zapowiedzi w parafii narzeczonego - u mnie w Kościele juz w dwie najbliższe niedziele będą zapowiedzi - super
Poprosiliśmy tez proboszcza, żeby to On udzielił nam ślubu, powiedział że bardzo mu miło i dziękuje i oczywiście że tak będzie
Teraz już jestem jeszcze bardziej spokojna, wiem że to będzie piękny dzień!!!!
Gratulacje! I tak powinno być My chyba też idziemy - po Wielkanocy. Nie wiem w końcu kiedy wygłaszane są zapowiedzi? Trzy miesiaće czy miesiąc przed? W ogóle ktos ostatnio mi powiedział, że nie powinno się słyszeć własnych zapowiedzi bo pech i coś tam coś tam Ale chyba i tak jesteśmy skazani na niepowodzenie bo TŻ jest organistą I ja właśnie chce zobaczyć reakcje ludzi Jestesmy dosyć znani i kojarzeni w naszej okolicy i jestem straaaasznie ciekawa co zrobią największe plotkary

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny! Mam nadzieję, że wszystkie pochwały mi się zacytowały To kolczyki które kilka lat temu dostałam od chrzesnej na 18stkę. Do tego mam jeszcze bransoletkę którą założę i naszyjnik, ale on zostanie w domu
Fryzury nie fotografowałam jakoś szczególnie, bo mam mieć takie roztrzepane(wg. upodobań tż) loki z warkoczem dobieranym (moją inspiracją jest styl boho)
A dziś proszę, trzymajcie z mnie kciuki, bo idę na rozmowę o pracę, a na rozmowie nie będę tylko mówić o sobie ale i prezentować umiejętności, obym się nie zestresowała
Bardzo mi się podoba!!! Super

kiss12550 księżniczkowa! zdecydowanie

Antosia 12.05.2015

Edytowane przez mimi_77
Czas edycji: 2014-04-04 o 10:36
mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 10:38   #2472
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
mi się podoba!

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Gratulacje! I tak powinno być My chyba też idziemy - po Wielkanocy. Nie wiem w końcu kiedy wygłaszane są zapowiedzi? Trzy miesiaće czy miesiąc przed? W ogóle ktos ostatnio mi powiedział, że nie powinno się słyszeć własnych zapowiedzi bo pech i coś tam coś tam Ale chyba i tak jesteśmy skazani na niepowodzenie bo TŻ jest organistą I ja właśnie chce zobaczyć reakcje ludzi Jestesmy dosyć znani i kojarzeni w naszej okolicy i jestem straaaasznie ciekawa co zrobią największe plotkary
zapowiedzi wygłaszają po spisaniu protokołu przez 2-3 niedziele, w zależności od parafii.

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 10:42   #2473
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Cześć! Dawno mnie nie było

Ad rem
Buty przecudne! Zawsze mi się takie podobały! Mega mega!

S1lc1a
Super, że taki proboszcz i że nie ma "cennika"

anka1897
Bukiety bardzo ładne, delikatne, lekkie
Powiem szczerze, że aż się zdziwiłam tym co Pani Ci powiedziała. To kwiaciarka czy florystka? Bo ma to jednak znaczenie . Jeżeli ktoś robi bukiet z intensywnie pachnących kwiatów ( np. piwonie, konwalie) to trzeba zawsze klienta zapytać czy zapach nie będzie zbyt intensywny itd. A co do doboru kwiatów i kształtu to zależy od kroju sukni. Biedermeierowskie prezentują się pięknie do księżniczek, a odwrócona kropla do empire (tak nam mistrzyni województwa na zajęciach mówiła). Np. gipsówka pięknie wygląda do koronkowej sukni. Jeżeli bukiet z piwonii nie byłby strasznie wielki to nawet do niższej osoby będzie pasował.

21klaudyna
No chyba bym rozszarpała takiego!!! Co za burak :/ jak tak można było powiedzieć....

misia
co do bukietu kojarzy mi się w tym momencie tylko "arctic queen" i tego jedna odmiana, ale chyba to nie to. Ewentualnie odmiana dalii.

Le_lena

Dziewczyny pytanko:
Ja należę do jednej gimny, tż do drugiej. Gdzie mam wnieść opłatę i w ogóle te wszytskie dokumenty? Mam wziąć od siebie z urzędu akt urodzenia i załatwiać wszystko tam skoro ślub będzie miał miejsce w tamtej gminie? Adresu zamieszkania/zameldowania na razie nie chcę zmieniać w papierach więc o nowy dowód będę składać w swoim urzędzie. Będę wdzięczna za pomoc.

Edytowane przez namisek1990
Czas edycji: 2014-04-04 o 11:12
namisek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 10:45   #2474
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pytanko:
Ja należę do jednej gimny, tż do drugiej. Gdzie mam wnieść opłatę i w ogóle te wszytskie dokumenty? Mam wziąć od siebie z urzędu akt urodzenia i załatwiać wszystko tam skoro ślub będzie miał miejsce w tamtej gminie? Adresu zamieszkania/zameldowania na razie nie chcę zmieniać w papierach więc o nowy dowód będę składać w swoim urzędzie. Będę wdzięczna za pomoc.
opłata za akt małżeństwa w tej gminie gdzie będziecie brać ślub. od siebie bierzesz akt urodzenia.

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 10:53   #2475
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

nasturcja1308
Bardzo bardzo dziękuję
Stary 2014-04-04, 10:58   #2476
mojakaren
Zakorzenienie

21klaudyna zwariowałam
no wielką łaskę robi, że za kasę udzieli dyspenzy. a co ma do tego dyspenza i jego kasa jak każdy postępuje zgodnie z własnym sumieniem i uczuciami.
co za *^&&^*%

Cytat:
mojakaren ja się muszę kopsnąć do tego intimisi ! I tak myślę, że jak się opalę, to ta jasna bielizna będzie lepiej wyglądać Bo teraz to jak kamuflaż, wszystko się zlewa
idź koniecznie to sklep stworzony dla nas
ja jeszcze tego kompletu nie mierzyłam, ale zamierzam wcześniej pouczęszczać na solarium i myślę, że może byc ciekawie w tym kompleciku
w niedzielę jadę jeszcze do factory zobaczę tam w intimissimi czy nie mają czegoś równie ładne, ale może choć ciut tańszego

anka1897 ten pierwszy bukiet jest prześliczny
nawet nie wiedziałam, że bukiet / kwiaty dopiera się również do postury PM

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 11:11   #2477
przezduzeem
Wtajemniczenie

NAMISEK

Tylko akt koniecznie oplacony, nie oplacony jest niewazny w tym wypadku, u mnie to bylo 22zl

Stary 2014-04-04, 11:15   #2478
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Mojakaren, Kishlaczkowa no ja uważam, że zwykły, nie wiem jak długi muślinowy wygląda, bo mam tylko krótki, a krótki w zwykłym ładniej się układa.

Natomiast do Twojej satyny Kishlaczku nie czuję się kompetentna by doradzać bo to całkiem inny materiał. Może zamów oba i jeden odeślij?
No muszę pokombinować coś z tym dziękuję za rady

velika co za cudo

Cytat:

Jeśli mogę coś doradzić.
U mnie babcia zmarła 1,5 miesiąca przed ślubem mojej siostry i 2 tyg. przed ślubem siostry TŻ'a, gdzie świadkowałam. Zmarła nagle, nikt się nie spodziewał. Poszliśmy do naszego księdza z pytaniem, co zrobić w tej sytuacji. Spytał się otwarcie, czego pragnęłaby babcia i co da spokój jej duszy - odbycie się ślubu wnuczki, czy jego odwołanie. Mówił, że inaczej sprawa miała by się, gdyby zmarł rodzic, bo był w młodym wieku. Babcia miała prawie 90 lat i w tym wieku, jak to pięknie ujął, Pan może wezwać w każdym momencie. Doradził, że aby dać spokój babci duszy nie odwoływać ślubu, bo to mogłoby sprowadzić na jej duszę cierpienie, przywiązanie. Podkreślił, że w żałobie nie liczy się to, co na zewnątrz, a to, co w sercu i tutaj należy skupić się na modlitwie za babcie. radzę, aby koleżanka poszła do jakiegoś innego księdza, najlepiej etyka/moralisty, który wyjaśni, jak to się ma zgodnie z nauką Kościoła i odniesieniem do takiej sytuacji. U nas ślub i wesele się odbyło, była szczególna modlitwa za babcię i wierzę w głębi serca, że ona cieszyła się z nami, radowała w niebie.

Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 11:17   #2479
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Fryzura piękna
Bardzo lubię taki styl. Widać, że do Ciebie pasuje
Mam nawet zapisaną fryzurę w podobnym stylu, któraś PM tu wrzucała. Przypomina mi dlaczego podobają mi sie krótkie włosy i dlaczego po ślubie ścinam swoje

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 11:23   #2480
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

przezduzeem
dziękuję , maj za pasem a ja jeszcze w proszku!

Lg_ago
fryzura, którą wstawiłaś odzwierciedla mój wygląd z czasów liceum
Stary 2014-04-04, 11:34   #2481
przezduzeem
Wtajemniczenie

Cytat:
Fryzura piękna
Mam nawet zapisaną fryzurę w podobnym stylu, któraś PM tu wrzucała. Przypomina mi dlaczego podobają mi sie krótkie włosy i dlaczego po ślubie ścinam swoje
Ta fryzura byla moja inspiracja

Stary 2014-04-04, 11:43   #2482
monia503
Raczkowanie

Hej Dziewczyny!

Można dołączyć?
Nie wiem jak się to stało,że umknął mi ten temat!

Ślubujemy (cywilny) 11 maj o 15
Mamy jeszcze sporo rzeczy do załatwienia ale jestem dobrej myśli

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Sunrise Będą Dla mnie osobiście to bezpieczniejszy wybór niż szukanie butów w tym samym odcieniu bieli - np. nie śnieżnobiałe buty do sukienki w odcieniu ivory.

I piękny reportaż - bardzo podoba mi się stylizacja PM-ki - coś zupełnie innego od bolerek, a zasłaniającego ręce. Więcej tutaj . Samą stronę Greenweddingshoes polecam, piękne reportaże

Te butki z pierwszego zdjęcia
monia503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 11:53   #2483
kiss12550
Zadomowienie

Stworzyłam wieszak https://wizaz.pl/szafa/wieszak,45095,suknia-slubna
Zobaczymy co myślą inne wizażanki

Monia- witaj Może powiesz coś więcej o Was i podzielisz się jakimiś swoimi inspiracjami , mile widziane zdjęcie sukienki

Kishlaczkowa- cudowny ksiądz! Inni księża powinni brać z niego przykład
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 11:53   #2484
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Witamy
To już niedługo całkiem ten Twój ślub, co Ci zostało do załatwienia?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 11:54   #2485
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:

no mojego TZ proboszcz też jest taki...(os.Koszyckie)...
jak to dobrze że bierzemy ślub w Mościcach :P
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 12:12   #2486
cude
Zadomowienie

cornflower_girl, po południu wyślemy poprawki i jak będzie gotowe to wstawię

emdzik, biorę to co się podoba, tylko żeby jakaś jasna była. Póki co mam miętową, ale może znajdę jakąś brzoskwiniową Kolory mamy ciepłe: żółty i czerwony, może zielony.

kiss12550, pewnie, że się boję. Ale skoro tyle kobiet daje sobie radę, to i ja będę

anka1897
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 12:12   #2487
Anesthesia
Wtajemniczenie

Velika, gratuluję stanika! Ja zaczynam się bać tego procesu poszukiwań A kupować chcę w ostatniej chwili, bo ciągle ćwiczę i dietuję, a mnie biust najbardziej się zmienia podczas odchudzania, niestety

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
A ja się chwalę butkami na ślub koleżanki (i w myślach już kombinuję, żeby na ślubie lub sesji też z nich skorzystać
Na nodze wyglądają świetnie, zapięcie jest boskie! Ja bym zakładała na swój ślub

Cytat:
Aż mi brak słów... normalnie jako osoba nie biorąca ślubu kościelnego wolę się nie wypowiadać, ale tutaj mi już witki totalnie opadły...

Cytat:
Fryzura piękna
Ale świetna inspiracja! Moje włosy niestety proste jak druty, ale też mnie kusi po ślubie jakieś szaleństwo... niestety TŻ nie lubi krótkich włosów A jednak ja jestem z tych, co chcą się podobać nie tylko sobie, ale i TŻtowi
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 12:22   #2488
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Ta fryzura byla moja inspiracja
Haha, no widzisz

Cytat:
Napisane przez monia503 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!

Można dołączyć?
Nie wiem jak się to stało,że umknął mi ten temat!

Ślubujemy (cywilny) 11 maj o 15
Mamy jeszcze sporo rzeczy do załatwienia ale jestem dobrej myśli
Witaj
Napisz coś więcej !

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 12:24   #2489
S1lc1a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość

U mnie będą wygłoszone w dwie najbliższe niedziele, a ślub 7 czerwca, ksiądz mówił, że ogłaszają od razu po zgłoszeniu się narzeczonych, niezależnie czy do ślubu są 3 miesiące czy miesiąc.
Też ostatnio słyszałam, że swoich nie powinno się słyszeć, najwyżej pójdę do parafii narzeczonego posłuchać.
S1lc1a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 12:27   #2490
Panna Izabela
Zakorzenienie

ja powiem szczerze, że kolor miętowy jest dla mnie jak afrodyzjak
ALE na ślub bym nie brała

kiedyś kiedyś kiedyś ktoś wrzucał u nas na wątku stylizację PM, gdzie na weselu motywem przewodnim była mieta. Pamiętam, że ogólnie było okej, ale ona w stylizacji przedobrzyła z tą miętą (m.in. właśnie miała marynarkę w takim kolorze) i wyglądało to mocno średnio
[/QUOTE]

ja nie będę mieć samej mięty, tylko mięta+brzoskwinia, więc nie przesadzę ;-)

Cytat:
Te żakiety i ten sweter w ogóle mi nie pasują do sukni ślubnej Ja takie żakiety, taki krój noszę na co dzień do pracy - a nie muszę ubierać się zoobwiązująco. Materiał mało elegancki, krój za długi.

Z Nife mają elegnackie, krótkie i dobrze wykonane.
Tu jest w kolorze seledynowym, ale wydaje się być za ciemny. A tu klasyczny, biały.

Chciałabym właśnie coś, co potem użyję, a nie wszystko na raz ;-)

Cytat:
Dziewczyny...

Miłego dnia
Ja będę mieć białą/ecru

Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości