|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Cytat:
Do oczu też miałam biodacynę, ale średnio pomogła. Pamiętaj żeby nie stosować jej dłużej niż 7-10 dni. Nam najlepiej pomogła zwykła woda przegotowana i częste przemywanie oczek. Cytat:
Co do brzucha to ja narazie jestem załamana, mimo że do wagi sprzed ciąży zostało mi ok 3 kg, ale brzuch wciąż ogromny. Nigdy takiego nie miałam, zawsze nosiłam rozmiar s i strasznie źle się czuje z tym. Mam nadzieję że póki krwawię to macica się nadal obkurcza i jeszcze trochę się wchłonie... Cytat:
---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- A co do ubierania to też miałam pytać, bo nie wiem czy małego za ciepło nie ubieram, bo nadal chodzimy w polarowym kombinezonie z kapturem no i lekka czapka na głowie. U nas dzisiaj 13 stopni i wiatr, ale jak będzie tak jak wczoraj (20 st) to też nie wiem jak młodego ubierać. I jeszcze mam pytanie - młodego delikatnie łuszczy się skóra na głowie (zwłaszcza pod czapką) - czy coś z tym robić? To samo jest na nóżkach i rączkach - czy to jeszcze normalne złuszczanie czy nie odpowiada mu np płyn do kąpieli?
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Luszczenie sie jest normalne, chociaz ja smarowalam co 2 dni jakims balsamem z babydream, ale tylko kilka razy, teraz juz niczym
Co do ubrania, to ja mysle tak, ze skoro dzieciom zaklada sie jedna warstwe wiecej niz nam, to Ola moja ma same body i polspiochy w sloneczny dzien, bo ja wtedy chodze w krotkim rekawku i dlugich spodniach, ale jest mi i tak bardzo goraco, ale bardziej sie nie rozbiore. Jak ide w bluzie to Ole wtedy przykrywam kocykiem cienkim. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Poza tym skoro w pokoju mam 21 stopni, a n dworze jest tyle samo, to diecko biore tylko pod pache i wychodze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3063 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaż u nas pogoda na krótki rękaw była tylko wczoraj. Muszę się wybrać do lumpa w poszukiwaniu jakieś wiosennej kurtki dla młodego. W ogóle to mam pełno ciepłych ciuszków w rozmiarze 62, a tu Gucio taki numer zrobił i malutki się urodził.
|
|
#3064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozstępy też mam, ale ich przynajmniej nie widać pod ubraniem ![]() Myślę nad kupnem gorsetów Cytat:
![]() Też od kilku dni łuszczy nam się skóra na głowie. Póki co smaruje oliwką |
||
|
|
|
#3065 | |||||
|
Zakorzenienie
|
tygrysek83
za udaną wizytę Tequillla ale miałaś przeżycia z Basią tyle czasu się męczyliście a tu proszę, 2 dni i problem rozwiązany ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
w domu już będziesz mogła robić wszystko po swojemu ![]() Cytat:
Jak dla mnie to jest mała |
|||||
|
|
|
#3066 |
|
Wtajemniczenie
|
Po jakim czasie po porodzie umawiacie się na pierwsza wizytę do gina?
Dopiero teraz zaczynam podziwiać kumpelę która ma dziecko 1,5 roczne i 2 miesięczne. Jaka to jest harówka. Oczy mi się zamykają, nie mam czasu na nic. Chyba nie ogarniam młodej Tydzień Tż był w domu aż się boję jak od poniedziałku będę sama;/
|
|
|
|
#3067 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i ja tez mam wielki brzuch rozstepy na udach, cyckach i troche na brzuchu i boczkach ![]() Cytat:
![]() Ja mialam na wypisie napisane, ze po 6 tyg kontrola, zapisalam sie na 9 tydzien. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3068 | |
|
Zadomowienie
|
Wiec zakochana jestem w Julianie jeszcze bardziej niz bylam
bo Po skoku rozwojowym ok 5.tygodnia, gdzie przez 4 dni dal mi popalic, ze az Ergobaby kupilam, bylo coraz lepiej. W poniedzialek skonczyl 7tygodni i jest boski. Wszystko sie ustabilizowalo, Julo w ciagu dnia je co 3 h, chyba, ze jestesmy na spacerze, to moze wcale nie jesc :/ w nocy budzi sie tylko raz. Zaczelismy Babymasage, bardzo mu sie podoba, za miesiac idziemy na basen Pieknie reaguje na kontrastowe obrazki, smieje sie do mnie jak glupi Do sera. Nabylismy smoczek Soothie ale nie dziala :/ Raz sprobowal dotknac wiszacych zabawek w wozku, mocno sie zdziwil ![]() Moze jest taki fajowy, zeby mi wynagrodzic strate...mianowicie wyjasnila sie sprawa pokoju Dla Juliana.. Starszak z dnia na dzien, podpisujac umowe ze swoim tatusiem za moimi plecami, wyprowadzil sie ;((( od 01.04 mieszka sam, w jakims cholernym apartamencie, 25m kw za 820 euro, bo jego tata zrobilby wszystko, zeby mi dosrac. Rok przed matura to troche za szybko.. :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3069 | |
|
Zakorzenienie
|
virginia mi sie podoba pomysł ze zdjeciami
paulina_radom super chłopaki ![]() ja ubieram body aspiochy/półspiochy i pajaca przykrywam kocykiem i tyle Cytat:
![]() margo80 zdrówka dla wszystkich magduś2 pienie Ci waga zleciała ![]() martyna141 ![]() agunia4ever ja urodziłam dzien po terminie skóre na brzuchu mam jedra ale brzuszek jeszcze został, w sumie dopiero 2 tyg margo80 rozkreci sie |
|
|
|
|
#3070 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za donoszoną i piękną wagę Małej ![]() (t)asia, to się nazywa szybki poród dla Tża Cytat:
![]() Ja nie ubieram kombinezonu - najczęściej pajac, na to jakieś spodnie i kurteczka plus kocyk Magduś, o matko, tej wagi to Ci tak zazdroszczę I brawo dla wzorowej córki Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ela87 wychodzi na to ze ja swojego maluszka za ciepło ubieram ![]() teQiba bedzie dobrze Smarrita dasz rade
|
|
|
|
|
#3072 |
|
Zadomowienie
|
A po domu jak ubieracie? Sam pajac czy np pod niego jeszcze body?
|
#3073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do starszaka to kiedyś ten moment i tak by nastąpił
|
|
#3074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
||
|
|
|
#3075 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki kochane za wszystkie odpowiedzi odnośnie szpitala i brzuchów
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak Ty w bluzie, to widocznie nie jest tak cieplo jak u nas Cytat:
|
|
#3078 |
|
Zadomowienie
|
hej mamusie
![]() dzisiaj mój kochany synuś kończy 2 tygodnie dziwne bo stymuluje piersi laktatorem i daje małemu ale to nic nie daje chyba jednak nic z kp nie będzie |
|
|
|
#3079 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#3080 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Serio idziemy łeb w łeb. Nam wczoraj odpadł pępuszek Powodzenia na badaniu!!Cytat:
za donaszoną ciążewysłane z smartfona
|
|||||
|
|
|
#3081 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Sa tez plusy mm takze nie smutaj Cytat:
![]() Dziewczyny z ta ropiejaca rana myslicie ze moge jechac na IP gdzie robili mi cesarke? Lub na pogotowie? Bo moze nie jest to nagle ale w tygodniu nie mam co z Kacprem zrobic a jutro z mezem bysmy mogli gdzies podjechac. |
||
|
|
|
#3082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
albo body z długim i półśpiochy...tak mi najwygodniejWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3083 |
|
Zadomowienie
|
teQiba dziękuję za pocieszenie
![]() mam pytanko czy wasze dzieciaczki też mają sine rączki jak jest zmiana temperatury? |
|
|
|
#3084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3085 |
|
Zadomowienie
|
teQiba jechalabym na IP
A ja dziś zauważyłam, że mam opuchliznę nad raną . Nie boli, nic się nie sączy, nie jest czerwone, tylko jakby drętwe, no i ta opuchlizna. Bać się czy nie . Może któraś z mam po cc też tak ma? Przyłożyłam rivanolem, może samo zejdzie?
|
|
|
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez tak mam. Tak szybko to sie nie wchłania, szwy sie rozpuszczają po prostu. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Agunia kciuki cobys tam szybko sprawy w szpitalu załatwila ![]() Miłego dzionka Mamuśki! Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3088 |
|
Zadomowienie
|
ja wczoraj skoczyłam do h&m i kappahla i wieczorem umierałam. jednak w takiej ciąży nie powinno się chodzić. to chyba była najgorsza nocka, brzuch ciągle twardy. najgorzej się obrócić. oby dotrwać do piątku.
dzisiaj leżę i nic nie robię. miłego dnia Edytowane przez olakola Czas edycji: 2014-04-05 o 12:29 |
|
|
|
#3089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Od wczoraj siedze i ogladam torby do wozka
mloda z wozka wyrosnie, a ja sie nie zdecyduje.Duza, mala? Skromna, z wieloma kieszeniami? Czarna, kolorowwa? Oszalec mozna, nie wiem czego chce ![]() Cytat:
szczerze nie zwrocilam na to uwagi ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.

. I do tej pory jej trochę ropieje, mówiłam o tym położnej to też nastraszyła mnie tym zabiegiem przetykania kanalików i kazała masować kanaliki tak jak Tobie ale na nast. dzień na wizycie u lekarza, doktorka powiedziała, że nie jest tak źle, kazała przemywać (mi akurat rumiankiem, choć solą fiz. też przemywam) i przepisała kropelki BIODACYNĘ. I jest lepiej choć u mnie Malutka zawsze te oczko otwierała więc nie było chyba aż tak źle no i jakby w szpitalu przemywali tak jak chciałam to może wgl nie byłoby problemu.
Nie chcę iść tam bez TŻ. Mam nadzieję, że nie będą mnie tam długo 3mali i wywołają małego szybko.

za udaną wizytę
tyle czasu się męczyliście a tu proszę, 2 dni i problem rozwiązany
najbardziej wkurza mnie ze co polozna to mowi co innego.

[COLOR="Silver"]
I brawo dla wzorowej córki 

. Nie boli, nic się nie sączy, nie jest czerwone, tylko jakby drętwe, no i ta opuchlizna. Bać się czy nie