Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-06, 00:09   #1021
hje
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy dziecko każdej z Was ma już jakiś ukochany przedmiot? Bo tak pomyślałam o Dorce Szajkowej i... moja Oliwka nie ma ukochanej zabawki.
Pola nie ma

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Mi sie wydaje, ze oni chcieli pozostac caly czas tymi "fajnymi", ktorym dziecko nie popsulo rozrywkowego zycia i mam odczucie, ze bylo to bardziej pod grupe znajomych,albo pod to, ze tak teraz sie robi.
O dokładnie. Któraś tu napisała, też mam taką znajomą, która co weekend na imprezy jeździ, często bez męża, bo ona zawsze była imprezowiczką i widocznie nie może się "przerzucić". A synka zostawia z babcią (albo z tatą, jeśli jedzie sama), a babcia, mimo że jest zła, bo mama za często imprezuje, to... zostaje z wnukiem i tak

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Do osob, ktore zaczynaja swoje wypowiedzi na tym forum od "czesc wizazystki" zamiast "czesc wizazanki"
Ło

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Nauczona jestem przestrzeni, mieszkanie w takiej klicie przez dłuzszy czas to chyba tylko klaustrofobia by mnie czekała...
Mogę się pod tym podpisać. Ja to odczuwam nawet wtedy, jak jedziemy do t. - po godzinie już mi tam ciasno jest, korytarzyk malusieńki, z niego po dwa kroki do każdego pokoju, oszaleć można Ich pokój dzienny jest mniejszy od tego, w którym my w naszym domu mieszkamy, korytarz mamy większy, niż u nich kuchnia Pola nawet, jak wracamy od nich, to pierwsze co, to lata po całej chałupie, do każdego pokoju/kuchni/łazienki, wte i we wte, żeby sobie polatać My mamy 160 m dom, a to tylko parterowy jest.
ALE....

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Za duzo sprzatania
... i tyle w temacie
Jak u t. w soboty w południe już chatę mają wysprzątaną, to u nas się dopiero tak naprawdę zaczyna. Ale i tak, mniejszy dom jak przynajmniej te 90-100 m kw. nie dla mnie jest.

Sobota jak zawsze zarobiona i zalatana, pogoda średnia była, ale młoda i tak godzinkę na polu posiedziała. Wieczorem pojechaliśmy na imieniny szwagra do t., ale byliśmy tylko półtorej godziny, bo przez senność i zęby Pola marudna była, do tego jeszcze hałas. Ale też po prostu nie lubię strasznie tamtego towarzystwa, fałszywi ludzie jak nie wiem Więc nawet lepiej
Wróciliśmy, młodą od razu do kąpania, a potem przez dobre pół godziny latała po domu na golasa, oznaczając teren: dwa razy w salonie (na środku i za fotelem), raz w łazience i raz w pokoju
I zasnęła jakoś po 22.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 00:35   #1022
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Jeśli o krem to to na pewno kwestia żółtek. Te inne tiramisu - bez żółtek, czy z bita śmietana itp - też są dobre ale nie ma tego efektu wow jak dla mnie :p

Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Mogę się pod tym podpisać. Ja to odczuwam nawet wtedy, jak jedziemy do t. - po godzinie już mi tam ciasno jest, korytarzyk malusieńki, z niego po dwa kroki do każdego pokoju, oszaleć można Ich pokój dzienny jest mniejszy od tego, w którym my w naszym domu mieszkamy, korytarz mamy większy, niż u nich kuchnia Pola nawet, jak wracamy od nich, to pierwsze co, to lata po całej chałupie, do każdego pokoju/kuchni/łazienki, wte i we wte, żeby sobie polatać My mamy 160 m dom, a to tylko parterowy jest.
ALE....

... i tyle w temacie
Jak u t. w soboty w południe już chatę mają wysprzątaną, to u nas się dopiero tak naprawdę zaczyna. Ale i tak, mniejszy dom jak przynajmniej te 90-100 m kw. nie dla mnie jest.
Aaano wlasnie - sprzatanie
Wole inaczej spedzac soboty, dlatego wystarczy mi mieszkanko

Co ja tu jeszcze robie
Podczas nocnych pobudek bede nieprzytomna :/

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 08:21   #1023
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Piszecie że nie moglybyscie mieszkać w małym domu/mieszkaniu.
Ale to kwestia przyzwyczajenia.
Ja mieszkałam w domu jednorodzinym, parter i piętro, podwórko i zawsze mówiłam że w bloku nie chce, nie dam rady bo małe i co ??? Mieszkam w bloku, bo nie ma innego wyjścia. I tak mi dobrze. Tak naprawdę brakuje mi tylko podwórka, ale tych więcej metrów do mieszkania już nie.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 08:26   #1024
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
No padlam

Szaja swietny wpis na blogu Zdolnosci plastycznych u mnie zero ale i tak skorzystamy

dzięki ale do tego nie trzeba zdolności żadnych no i można spokojnie na kompie zrobić, fajna strona z darmowymi clipartami:

http://sweetclipart.com

Cytat:
No no dokładnie. Szaja pięknie wszystko podsumowalas
Właśnie o tym mowa dziś była na zajęciach

A swoją droga Szajo - ty sie na bieżąco doksztalcasz czy masz taka świetną pamięć?

a różnie o adhd akurat pamiętam, ale sporo czytam tak dla przyjemności pedagogicznych rzeczy, teraz akurat głównie metodycznie się douczam przed wrześniem
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 08:42   #1025
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Piszecie że nie moglybyscie mieszkać w małym domu/mieszkaniu.
Ale to kwestia przyzwyczajenia.
Ja mieszkałam w domu jednorodzinym, parter i piętro, podwórko i zawsze mówiłam że w bloku nie chce, nie dam rady bo małe i co ??? Mieszkam w bloku, bo nie ma innego wyjścia. I tak mi dobrze. Tak naprawdę brakuje mi tylko podwórka, ale tych więcej metrów do mieszkania już nie.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Ja, szczerze powiedziawszy, nie wyobrażam sobie mieszkać przez całe życie w mieszkaniu. Nie chodzi mi właśnie o metraż, tylko o brak podwórka. Nie postawisz dziecku jego własnej piaskownicy, huśtawki, basenu... Nie możesz mieć dużego psa - owszem, są ludzie, którzy biorą do mieszkań duże psy, ale dla mnie to chore. Moja Elza chyba by dostała depresji w takim mieszkanku, bez własnego wybiegu na zewnątrz...

Tym bardziej, że w moim regionie kupno mieszkania o wystarczającym dla mnie metrażu wyniosłoby mnie tyle samo, co budowa domu (bo działkę już mam, więc kosztów jej zakupów nie liczę), dlatego ja bym się nie zdecydowała na mieszkanie - choć lubię miasto i fakt, że ciągle się coś tam dzieje, a na wsi jest odwrotnie, bezwzględny spokój... Wolę jednak mieć w 100% swoje terytorium, bez sąsiadów za ścianą, którym mogłoby przeszkadzać moje głośno się bawiące dziecko. Mieszkając w domu jednorodzinnym, mogę zrobić imprezę, grilla, urodziny na powietrzu i nikogo nie muszę pytać o zdanie, czy mu się to podoba, czy nie.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2014-04-06 o 08:47
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 09:55   #1026
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Ułaaaa, Wy to macie high life

Kurde, chyba przegapilam machanie

Gdzie jadacie rybke we Wladku?
Ja czesto tam bywam
Ja uwielbialam grillowanego sandacza w barze "samochwal", ale w ubiegle wakacje albo zmienil im sie kucharz, albo przepis bo byl tam moj ostatni raz u nich, dlatego szukamy teraz jakiejs dobrej miejscowki? Polecisz cos? Wczoraj jadlam fajna rybke- dorsz gotowany na parze, zawiniety jak rolada, w srodku posmarowany byl chyba maselkiem i posypany spora iloscia koperku pyyycha, nie pamietam nazwy lokalu.

Dziewczyny co to moze byc
To rano zastalismy, poza tymi krostami nie ma ani goraczki, ani zadnych innych obajwow, nie jadl nic nowego, kosmetyki, proszki tez te same.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (59,9 KB, 37 załadowań)
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 09:56   #1027
ezzo
Zadomowienie

Nie chcialo mi wiecej zdjec zalaczyc.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (59,9 KB, 25 załadowań)
Stary 2014-04-06, 09:57   #1028
ezzo
Zadomowienie

Musze pojedynczo.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (75,0 KB, 27 załadowań)
Stary 2014-04-06, 10:30   #1029
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

o kurcze Ezzo to wyglada jak pokrzywka albo jakies uczulenie - nie zmienialas proszku do prania?

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 11:00   #1030
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:

To rano zastalismy, poza tymi krostami nie ma ani goraczki, ani zadnych innych obajwow, nie jadl nic nowego, kosmetyki, proszki tez te same.
Skoro nie masz podejrzenia co do reakcji pokarmowej, kosmetyków czy proszku to może tamtejsza woda? Kąpaliście go wieczorem? Ja tak miałam kiedyś w dzieciństwie ze zawsze jak jeździłam do babci na wakacje to na początku dostawałam czerwonych plam dopiero po kilku kąpielach skóra się przyzwyczajała.
Stary 2014-04-06, 11:19   #1031
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
A my dziś na spacerze długim, t. przyjechała i nas wzięła.
Czy wy teraz zawsze dajecie dzieciom czapkę na głowę jeśli wiatr rusza włosami?
Bo trudno mi z otoczeniem dojśc do porozumienia, wszyscy każą dawać..
Zależy jaki wiatr

Cytat:
Dziewczyny, czy dziecko każdej z Was ma już jakiś ukochany przedmiot? Bo tak pomyślałam o Dorce Szajkowej i... moja Oliwka nie ma ukochanej zabawki.
Miś nie ma.

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Co by tu porobić?W domu posprzątane,kolacja zjedzona,synek bawi się w najlepsze(sam). Hmm,wiecie że ja już nie umiem od tak sobie odpoczywać? Przeważnie jak mam wolną chwilę to wykorzystuje to na maxa i w ciągu dnia w ogóle nie siedzę tylko robię co się tylko da. I jak przychodzi taki dzień jak dziś,kiedy wszystko jest zrobione (dzięki mężowi uporałam się szybciej) to nie umiem siedzieć i nic nie robić Też tak macie?
eeeee nie, ja tam lubię relaks z kawą
A co do pogrubionego, to jak mieszkałam z mamą, to ona miała takie podejście, jak to można siedzieć i nic nie robić? no ale to dotyczyło mniem nie jej Teraz sobie bez wyrzutów sumienia siedzę, odbijam sobie za te wszystkie lata...

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Black serio studiowanie to nie jest dla Ciebie przyjemność? Ja bardzo lubiłam studiować i fakt, że czasem mnie wykładowcy wkurzali czy trzeba było się uczyć głupot tego nie zmienił. No i bardzo lubiłam swoich znajomych, zawsze była to okazja do spotkania i pogadania, a podczas jakiegoś okienka można było skoczyć na kawę czy coś podobnego generalnie fajnie było
Ja też kochałam studia, i co z tego jak pracy po nich nie znajdę

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

My nadal chorzy tzn. zakatarzeni na szczęście oprócz fluków nic Piotrkowi nie dolega, alei tak mi go strasznie szkoda jak biedulek oddyczać nie może i łapie zadyszkę przy jedzeniu

Byliśmy dziś u rodziców i na działce, bo to po sąsiedzku prawie i kawał chałupy juz stoi

Wydaje mi się, że Pietrek poszerzył zasób słów o "ide: i "gdzie" Ale jeszcze muszę się upewnić , a i dzis kilka razy było "MAMAMAMAMAMA" co prawda nie do mnie tylko tak sobie pod nosem śpiewał , no ale zawsze coś

Co do ulubionych przedmiotów to Piotrek ma Moje cycki a w szczególności prawy Jak dostał tego kataru to się zastanawiałam czy się nie odstawi, bo córka koleżanki tak miała , a ssak juz coraz mniej cyckała, ale gdzie tam , przez ostatni tydzień karmiliśmy się z 15 razy dziennie

O kurcze Mam nadzieję, że szybko się zagoi

A sen okropny :glasiu"

Kurcze mam to samo I też się zastanawiam czy czegoś z tym nie zrobić

Ja chyba też nie
Podpisuję się Michał też z 15 razy na dzień ciumka. Nie wiem czy to nie taki ETAP że potrzebę ssania ma większą. Taką mam nadzieję.
Zdrowiejcie

Cytat:

Zdrowiejcie szybko!
No to brawa za budowę i nowe słówka

My też się karmimy co chwilę i w ogóle ostatnio Ewa zaś robi tak jak za maluszka, kładzie się i po prostu leży z cyckiem w buzi co jakiś czas mnie głaszcze po głowie, pouśmiecha się i dalej leży. Oczywiście przy innym karmieniu nadrabia i np. się non stop wygina i kopie, ale widać, że mocno jej potrzeba tego wyciszenia.

Aaaaa i jeszcze miałam się pochwalić. Ewa ma takie malusie książeczki i tam jest jedna "Przed snem". I w środku na każdej stronie jeden obrazek - m.in. mleko, szlafrok i buziak na dobranoc. I Ewa przychodzi do mnie, od razu pokazuje na ostatnią stronę, na tego buziaka i nadstawia policzek. Ja muszę ją wtedy pocałować, jest radość i zamiana. Biorę książeczkę, znajduję buziaka i się nadstawiam do całusków i tak czasem z kilkanaście razy, strasznie mnie to rozczula
Cudnie

Michał ma drzemkę, jeszcze nawet godziny nie trwa, a już zdążył się 2 razy obudzić, musiałam lecieć z uu. Mam taki burdel w domu, że mi się płakać chce, nie wiem w co ręce włożyć, więc w konsekwencji siadam i piję kawę Mąż chrapie obok, ale on jak tylko się położy to chrapie. Dlaczego Miś nie ma tego po nim? Wydawało mi się że mlody katar dostał, ale jakoś tak niewiele jak na katar tego, i widzę że chyba się przebiła, albo prawie przebiła dolna dwójka, czwórki się bielą pod dziąsłami, może to od tego? Bo jak ta piguła na szczepieniu go zaraziła to pójdę i skargę złożę.

Ezzo a nie szczepiliście ostatnio MMR?
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 11:34   #1032
ezzo
Zadomowienie

Illusion nie kapalismy go wczoraj, bo padl nam na spacerze.
I jaksobie teraz kojarze to on juz wczoraj mial kilka krostek.
laurko jeszcze nie szczepilsmy, ja podejrzewam rozyczke po diagnozie u doktora google...
Stary 2014-04-06, 11:34   #1033
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Jakaś wirusówka? idźcie na IP jednak, skoro nagle wyszło. Też różyczkę obstawiam, od razu mi się skojarzyło
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 11:46   #1034
ezzo
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45912705]Jakaś wirusówka? idźcie na IP jednak, skoro nagle wyszło. Też różyczkę obstawiam, od razu mi się skojarzyło [/QUOTE]

Dzwoniłam na ip i tu w Pucku i w Toruniu i w obu miejscach powiedzieli,ze jest duzo ludzi z infekcjami i o ile dziecko nie goraczkuje, to poczekać do jutra do lekarza.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-06, 12:36   #1035
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Ja, szczerze powiedziawszy, nie wyobrażam sobie mieszkać przez całe życie w mieszkaniu. Nie chodzi mi właśnie o metraż, tylko o brak podwórka. Nie postawisz dziecku jego własnej piaskownicy, huśtawki, basenu... Nie możesz mieć dużego psa - owszem, są ludzie, którzy biorą do mieszkań duże psy, ale dla mnie to chore. Moja Elza chyba by dostała depresji w takim mieszkanku, bez własnego wybiegu na zewnątrz...

Tym bardziej, że w moim regionie kupno mieszkania o wystarczającym dla mnie metrażu wyniosłoby mnie tyle samo, co budowa domu (bo działkę już mam, więc kosztów jej zakupów nie liczę), dlatego ja bym się nie zdecydowała na mieszkanie - choć lubię miasto i fakt, że ciągle się coś tam dzieje, a na wsi jest odwrotnie, bezwzględny spokój... Wolę jednak mieć w 100% swoje terytorium, bez sąsiadów za ścianą, którym mogłoby przeszkadzać moje głośno się bawiące dziecko. Mieszkając w domu jednorodzinnym, mogę zrobić imprezę, grilla, urodziny na powietrzu i nikogo nie muszę pytać o zdanie, czy mu się to podoba, czy nie.

Tak , brak podwórka odczułam bardzo jak się Zuzia pojawiła
Ale wiadomo są plusy i minusy. Ale na dom mnie nie stać i chyba bym już nie chciała nawet.
Dobrze, że do babci zawsze można pojechać i na działkę

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Kiedyś Ewulka pisała jak powinno się gotować rosół . Czy któraś z Was ma tą wypowiedź zapisaną i mogłaby mi wysłać na pw : prosi:
Stary 2014-04-06, 12:56   #1036
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka!
Cytat:
Nie chcialo mi wiecej zdjec zalaczyc.
o kurde, nie mam pojecia co to moze byc
oby to nie bylo nic groźnego, zdrowka Kochani!!!!

Cytat:

Aaaaa i jeszcze miałam się pochwalić. Ewa ma takie malusie książeczki i tam jest jedna "Przed snem". I w środku na każdej stronie jeden obrazek - m.in. mleko, szlafrok i buziak na dobranoc. I Ewa przychodzi do mnie, od razu pokazuje na ostatnią stronę, na tego buziaka i nadstawia policzek. Ja muszę ją wtedy pocałować, jest radość i zamiana. Biorę książeczkę, znajduję buziaka i się nadstawiam do całusków i tak czasem z kilkanaście razy, strasznie mnie to rozczula

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
My nadal chorzy tzn. zakatarzeni na szczęście oprócz fluków nic Piotrkowi nie dolega, alei tak mi go strasznie szkoda jak biedulek oddyczać nie może i łapie zadyszkę przy jedzeniu

Wydaje mi się, że Pietrek poszerzył zasób słów o "ide: i "gdzie" Ale jeszcze muszę się upewnić , a i dzis kilka razy było "MAMAMAMAMAMA" co prawda nie do mnie tylko tak sobie pod nosem śpiewał , no ale zawsze coś
zdrowka!
i gratki za nowe slowa!

Mi sie dzis snilo ze Mlody mowil MAMA

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 13:27   #1037
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej.
Ja dziś u rodziców jestem. Daria uwielbia do nich przyjeżdżać

A jutro idę do dentysty

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Sprzedalam nosidlo za wiecej niz kupilam

Cytat:
Dziękuję kochana! A powiedz mi, kiedy macie te kontrolne usg nerki?

Little farciaro super!
Dziękuję że pytasz
Teraz w kwietniu muszę zapisac Darie na prywatne usg. A w maju mamy wizytę u nefrologa.
W lipcu znów mamy powtórzyć scyntygrafie nerek
Mam nadzieję że będzie lepiej bo ostatnio nie było poprawy

Cytat:

Słodko
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
i na dokładke cos w naszym klimacie:
http://demotywatory.pl/4316888/Jedze...wego-znaczenia

Dobranoc
PADŁAM!!

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:

O kurcze tez myślę że może różyczka
Stary 2014-04-06, 13:53   #1038
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Heja....przerobilam Was

ROZUMIEM ŻE ŻADNA NIE CHCE PIELUCH Z LIDLA??:confuse d:

A W REALU PROMO na pampersy duza paka 5 (132 szt) za 90zl!! I kupilam fajne tenisowki za 25 zl.wstawie potem foto...

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 14:13   #1039
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Heja....przerobilam Was

ROZUMIEM ŻE ŻADNA NIE CHCE PIELUCH Z LIDLA??:confuse d:

A W REALU PROMO na pampersy duza paka 5 (132 szt) za 90zl!! I kupilam fajne tenisowki za 25 zl.wstawie potem foto...

Ja używam tylko Dady. I to rozmiar 4.

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-04-06, 14:25   #1040
hje
Zakorzenienie

Ezzo, mnie też się wydaje, że pokrzywka

Silver, i co Ci dentysta będzie robił?

Aga, ja może i bym się przyzwyczaiła, ale dłuuuugo by mi to zajęło. Ale podwórka też by mi na pewno najbardziej brakowało. Choć i u nas by można było babcie wykorzystać zapewne

A co do rosołu: nie mam zapisanego, ale pamiętam
Jak z mięso wołowe to do zimnej wody, jak drobiowe, to od razu na wrzątek Jak się ugotuje mięso, to dajesz warzywka: pietruszkę, marchewkę (marchewki mało, bo rosół się robi słodki), seler, zielenina, czosnek, itp. I cebulka opieczona na gazie
Doprawiasz sola, pieprzem, lubczykiem. I to gotujesz na wolnym ogniu, żeby sobie pyrkało, dobre 2-3 godziny.
Tyle pamiętam

Neti, ja teraz nie potrzebuję pampersów, bo mamy taki zapas, że nawet nie miałabym gdzie ich dać.

Zbieram się, bo młoda się obudziła i jedziemy znowu do t., z Julką się musi zobaczyć

Pa
Stary 2014-04-06, 15:03   #1041
jakajakaja5
Raczkowanie

Hej !!!
Już 35 stron a ja się dopiero witam PIĘKNIE :/
No nie mam systematyczności w pisaniu jakoś ale sercem zawsze wśród Was.
Sama nawet nie wiem co pisać bo taka podłamana jestem ... Praca kasa i obowiązki a na dodatek nic a nic nie rozumie mój tz on myśli że tylko jego praca daje kase a moja to jest przy okazji oh ah eh długo by pisać du*a
No i zaczynam intensywnie szukać żłobka lub domowego przedszkola bo grozi mi powrót do teściowej :/ O JEZU TO JUŻ WOLĘ TORTURY
Tym oto miłym akcentem kończę swoje użalanie i pokomentuję troszkę
Kija ja też oglądając zmierzch w myślach miałam Twoje komentarze hehehe
Neti fajny ten rowerek
Miśka współczuję reakcji na mango
Gdzie Marsi i Cała???????
Szaja dobrze że skombinowaliście kotka
oho mały się budzi spadam więc ....
buziaki Kochane
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 15:08   #1042
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Silver, i co Ci dentysta będzie robił?
Jade na przegląd ale czuję że mam pare dziur :/ ja sie boję strasznie dentysty nawet jak jade z jedna dziurka to musze miec znieczulenie

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-04-06, 15:11   #1043
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
ezzo wiadomo juz co z Tomkiem?
Tz nauczyl Yae pstrykac palcami; dobrze sobie radzi dziewczyna
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 15:15   #1044
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

A co do rosołu: nie mam zapisanego, ale pamiętam
Jak z mięso wołowe to do zimnej wody, jak drobiowe, to od razu na wrzątek Jak się ugotuje mięso, to dajesz warzywka: pietruszkę, marchewkę (marchewki mało, bo rosół się robi słodki), seler, zielenina, czosnek, itp. I cebulka opieczona na gazie
Doprawiasz sola, pieprzem, lubczykiem. I to gotujesz na wolnym ogniu, żeby sobie pyrkało, dobre 2-3 godziny.
Tyle pamiętam

Dzięki
Właśnie o to mięso mi chodziło
Stary 2014-04-06, 15:25   #1045
sarah67
Zadomowienie

Cytat:

Zdrowiejcie szybko!
No to brawa za budowę i nowe słówka

My też się karmimy co chwilę i w ogóle ostatnio Ewa zaś robi tak jak za maluszka, kładzie się i po prostu leży z cyckiem w buzi co jakiś czas mnie głaszcze po głowie, pouśmiecha się i dalej leży. Oczywiście przy innym karmieniu nadrabia i np. się non stop wygina i kopie, ale widać, że mocno jej potrzeba tego wyciszenia.

jak słodko

Cytat:

Aaano wlasnie - sprzatanie
Wole inaczej spedzac soboty, dlatego wystarczy mi mieszkanko

Co ja tu jeszcze robie
Podczas nocnych pobudek bede nieprzytomna :/
ja tez bym chciała miec ogromna przestrzen tylko do tego osobe ktora przyjdzie i ja posprzata
w Pl mamy mieszkanie 72m2 plus piwnica
rozbilismy sciane zeby miec duzy salon
i dla mnie to za duzo sprzatania

tutaj mamy dwa pokoje
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 15:39   #1046
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
ezzo wiadomo juz co z Tomkiem?
Tz nauczyl Yae pstrykac palcami; dobrze sobie radzi dziewczyna
Nie wiadomo
Wapno nie pomaga, humor dopisuje, to sa takie plaskie czerwone male lub duze plamy, jutro idziemy do lekarza. Acha to go raczej nie swedzi, poza tym na skorze nic mu nie dolega, nie wiem co to moze byc
Stary 2014-04-06, 18:18   #1047
mala_19kw
Zakorzenienie

Ezzo-mieliśmy kiedyś coś podobnego,tylko w mniejszym stopniu. Oskar miał takie placki ale nie tak duże,po prostu małe plamki rozlane na plecach i brzuchu. Utrzymywało się to u nas ok tygodnia. Wtedy podejrzewałam trzydniówke choć gorączki nie miał ale dziś już nie jest to dla mnie takie oczywiste. Mieliśmy iść do lekarza ale zanim bym się dostała to plamki zniknęły. Nie wiem co to było i od czego.

Oby u was szybko przeszło
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 19:51   #1048
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Dzięki
Właśnie o to mięso mi chodziło

Jezu, jak mi się spać chce
U t. posiedzieliśmy chyba 3 h i zwinęliśmy się do domu. Naprawdę wydaje mi się, że może teściu też, ale teściowa to już na pewno - nie lubi mnie Nie wiem, muszę tż podkablować, żeby jakoś podstępem podpytał, ona ze mną mało co gada, jakaś taka oschła jest. A nigdy tak nie było
Stary 2014-04-06, 20:12   #1049
misiaeel
Wtajemniczenie

hej Kochane

Na weekend byliśmy u Rodziców. Hani idą na raz 4 zęby. przez te dwie noce budziła się o 12 i płakała do 3. nie można było Jej uspokoić nic nie działało. do tego jeszcze dostała kataru i nie mogła zrobić qpy od piątku tragedia:/ wszystko na raz się zebrało:/
dzisiaj troszkę lepiej, chociaż boję się tej nocki. moja babcia jeszcze stwierdziła, że ktoś Ją pewnie zauroczył i trzeba jajko przelać
ale powiem Wam, że Hania uwielbia moich Rodziców Oni cały czas się z Nią bawią, rozmawiają, chodzą po podwórku za rączkę no idealnie a pojechaliśmy do t. w sobotę to tylko sobie nerwy zepsułam

Black Hania nie ma jeszcze ukochanej maskotki. chociaż niektóre lubi troszkę bardziej

szklanka straszny sen mi się nigdy Hania nie śniła chyba

ania zgadzam się z Tobą w 100% co do zostawiania dziecka z dziadkami. punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia

mała też nie umiem siedzieć i nic nie robić

insolito zdrówka i brawa za mama!!

ezzo pojęcia nie mam co to może być ale mam nadzieję, że zaraz zniknie

hje czemu myślisz, że t. Cię nie lubi??

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 20:32   #1050
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
dzisiaj troszkę lepiej, chociaż boję się tej nocki. moja babcia jeszcze stwierdziła, że ktoś Ją pewnie zauroczył i trzeba jajko przelać

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości