|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
U nas ostatnie dni z Tatą,we wtorek wraca Szkoda A zamówiłam dziś smartfonika i łyżeczki TT zmieniające kolor Tyle u nas ![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3872 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Czesc
witam sie prawie poweekendowo. mam troche zaleglosci, bo od piatkuy nie mialam kiedy wejsc ale zaraz nadrobie, tym bardziej, ze nie jest duzo ![]() Najpierw wszystkiego najlepszego dla Maluszkow za ukonczenie kolejnych miesiaczkow ![]() ![]() Jeszcze w wanience. Mysle, ze jak usiadzie to sie przeniesiemy do brodzika ![]() Cytat:
zdrowka Cytat:
super bryka ![]() Cytat:
ze tez musialo sie przypaletac ![]() kciuki, zeby jak najmniejdokuczaly te krosciska ![]() ja akurat bardzo zle przechodzilam ospe ale juz jako starsza dziewczynka - temperatura do 41 stopni i krosty wszedzie wszedzie i w duzej ilosci :/ Cytat:
|
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
siedzę z lapem przed domem,bo wracałam od rodziców i Miki zasnął
![]() TZ w pracy do północy także zaraz kąpię Młodego karmię i kładę spać, a ja coś w tv zapodam, bo tutaj chyba pustki jak to w weekend
|
#3874 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja juz sie nie moge doczekac jak bedzie cieplutko i bedzie mozna jezdzic nad wode ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
|
|
#3875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3876 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Poziomkowa Wspolczuje przezyc w czasie ciazy i pozniej po porodzie
cale szczescie, ze Leos jest zdrowy ![]() tez marzylam o dziewczynce i jak sie dowiedzialam, to poczulam nutke rozczarowania a teraz za zadne skarby nie zamienilabym mojego malucha.nastepna bedzie dziewuszka ![]() juz niedlugo musze zaczac obserwacje cyklu ![]() Cytat:
co za mendy ![]() Cytat:
kurcze, dlaczego takie maluszki choruja ![]() Cytat:
co do tz po raz kolejny brak slow Cytat:
wszystko bedzie dobrze, ale koniecznie przebadaj Cytat:
![]() trzeba bedzie pewnie zastosowac ![]() Cytat:
wspolczuje przezyc
|
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, które zamawiały puzzle mały geniusz z czech- po ilu dniach miałyście przesyłkę?
ja mieszkam blisko Czech(20km) nie wiem czy to ma znaczenie
|
#3878 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() nawet naprodukowałyście dużo jak na weekend ![]() u nas wczoraj goście, wiec od rana szykowanie a później zabawa Jasiek oczywiście przeszczęśliwy, bawił się z 3 letnią koleżanką.dzisiaj natomiast cały dzień poza domem, u tesciów. na chwilę zostawiliśmy z nimi małego i urwalismy sie na zakupy ![]() kasiunia zdrówka dla Miłka, straszna ta historia z opiekaczem. dobrze ze tak sprawnie zareagowałaś ![]() wszystkiego naj dla Mikiego na 7 miesięcy i gratki za ząbka! ![]() ![]() czaszka zdrówka dla Julci, biedulka bato o matko współczuję Filipkowi! mam nadzieję ze to już koniec wysypu. najgorsze to że już robisz wszytko co możesz a on dlaej cierpimotyl gratulacje dla Tusi, ale szybko się rozwija moja synowa! ![]() bajka cudnie że usłyszałaś juz mama Cytat:
![]() najlepszego ![]() u mnie bardzo szybko, jakos po 3-4 dniach max.
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3880 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,Helenka od czwartku je marchewkę,niedługo chcę jej ugotować ziemniaczka.Pytanie,kiedy mogę dać jej ugotowane jabłuszko i inne owoce?
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- ja tak po tygodniu dawałam
|
|
#3882 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A łyżeczki będą ok chyba,bo mam jedną głęboka z Nuby z tej ją karmięWysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
,bie wiem czemu zacytowalo kogo innegoWysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Co jest??? Cytuję kogo innego a wyskakuje jakaś Alunia Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3883 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale mialas przeboje. dobrze, za w pore zareagowalas. Cytat:
i u nas zadzialal sudocrem. ![]() odnosnie przepisow, to moja kolezanka bardzo polecala ksiazke "Najlepsze na świecie domowe jedzenie dla dzieci". ponoc bardzo fajne i zdrowe jedzonko ![]() Jeszcze pare stron zostalo, ale zaraz idziemy sie kapac, wiec moze po troszku co u nas... No wiec za nami najgorszy i najtrudniejszy tydzien odkad urodzil sie Kubus ![]() caly czas jest problem z usypianiem w dzien, placz krzyk i zanoszenie sie ![]() na noc zasypia sam, ale budzi sie kolo 23 i nie chce zasnac w lozeczku. bierzemy go do nas i jest w miare, tzn. spi, ale sie wierci. ja ciagle czuwam i sie budze, takze chodze na rzesach. wczoraj stwierdzilam, ze moze to przez moj pokarm, bo widze, ze mam go mniej, maly sie wierci i kreci przy cycu, nawet probuje sie przekrecic na brzuch. a przy tym sie zlosci... nie wiem czy nie zakonczymy kp, bo nie dam rady walczyc z laktatorem, w chwili obecnej jest to czasowo nie mozliwe przy nastrojach i zachowaniu Jakuba. tak wiec, jak stwierdzilam, ze mam slaby pokarm to chcialam sprobowacc podac mm i mialam saszetke bebilonu i podalam. no i pierwsza pobudka na jedzenie byla o 2 (zamiast o 5), a nastepna o 6 :/ do tego podejrzewam ze maly ma probllem z brzuszkiem i moze przez to ten problem ze spaniem wydaje mi sie, choc nie dam sobie reki uciac, ze wszystki problemy zaczely sie po wprowadzeniu pokarmow stalych. ale kurcze jak to sprawdzic ![]() do tego wczoraj nie wytrzymalam, peklam. byla awantura, placz i ogolnie koszmar z tz dzis na szczescie juz lepiej. ale boje sie co dalej z malym bedzie. a jeszcze w kwestii spania w dzien to mial wczesniej 4 drzemki polgodzinne. teraz jak sie awanturuje i nie chce usnac, to nie usypiam go na sile i tym sposobem ma 2 drzemki. moze te problemy tez wynikaja z jakiegos przestawienia trybu dnia? aktualnie usypia tylko na rekach, ewentualnie w wozku. na spacerach bez problemu. a wczesniej bylo tak pieknie - kladlam i sam usypial... no to sie wyzalilam. przepraszam, ze tak duzo i zapewne chaotycznie. wspolczuje wszystkim mamom, ktore przezywaja to co ja i lacze sie w bolu
|
|
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
Anutka bidule Wy
|
#3885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba nie ma to znaczenia bo i tak najpierw pojedzie do wroclawia na sortownie
|
|
#3886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to ładnie haha ale ulepszyli :p ja kiedyś odpisywałam w naszym wątku a posta zamieściło w innym jakimś dziwnym ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
eee tez mi cos nie chce cytowac
![]() rusałka dziekujemy za zyczenia ![]() super ze Wam sie udal weekend anutka szkoda mi Was mam nadzieje ze to tylko jakis zly okres i zaraz minie, trzymam kciuki.w krochmalu nie probowalam kapac, narazie pewnie nie bedzie potrzeby bo juz jest lepiej ![]() no wlasnie nie chce zapeszac ale dzis bylo tylko 3 kupki, od 15stej juz nie bylo zadnej i do tego dupcia super sie goi po tym tormentiolu mam nadzieje ze bedzie juz tylko lepiej ![]() to chyba te Wasze modły i zyczenia zdrowia pomogly za to dzien byl koszmarny chyba gorszy niz jak byly te nieszczesne kolki.Mała przez caly dzien usmiechnela sie tylko raz i caly czas plakala marudzila albo spala(a spanie wygladalo tak ze musialam ją bujac prawie caly czas).Teraz ją uspilam i jestem wykonczona..... oby spala w nocy ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
|
|
#3889 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego naj dla Julci, Michasia, Zuzi i Małgosi na pół roczku
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
czaszka, super że już lepiej
pytałam o ten smoczek... bo w sumie większość dzieci potrzebuje ssania przed zaśnięciem, więkoszość ma smoczka i wtedy nazywa się to samodzielnym zasypianiem... a jak dziecko smoczka nie ma? i domaga się piersi? wg mnie to nic złego, co prawda może nieco uciążliwe dla posiadaczki piersi ale ogóle to chyba jednak nic zaskakującego ![]() generalnie to wydaje mi się, że do czegoś takiego jak samodzielne zasypianie dziecko musi być naprawdę duże Marysia ma 3,5 a przed zaśnięciem domaga się poczytania, pogłaskania, posmyrania po pleckach i dla mnie to nic złego więc skoro ona potrzebuje "pomocy" przy zasypianiu to Hania tym bardziej ma do tego prawo spędzieliśmy dziś 4h w CH byliśmy na wystawie interaktywnej z wielorybkiem w roli głównej i w ikei, kupiliśmy to najprostsze krzesełko do karmienia, będzie na wyjazdy i powiem Wam że po raz pierwszy tak mnie zaskoczyło pomieszczenie dla mamy i dziecka. duże, przestronne, czyste. świetnie wyposażone - stolik z krzesełkiem do rysowania dla starszego dziecka, przewijak, dwa duże fotele do karmienia, mikrofalówka polecam Port Łódź
|
|
|
|
#3892 | |
|
Zakorzenienie
|
Anutka tulę
![]() Cytat:
moja jeszcze nie je owoców,najpierw chcę ją przekonać do warzyw.
|
|
#3893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, z tym wywarem z mięsa to tylko kwestia ewentualnej alergii? Karolson wczoraj bodajże pisała, że po miesiącu można podawać już wywar... a opinii w necie na ten temat mnóstwo
i nie wiem, czy podawać już Hani z wywarem? mięso dostaje od niemal 1,5 miesiąca, nic ją nie uczula ![]() Matal, Gorgulku, u nas co prawda w jedzeniem warzyw nie ma problemu, ale i tak podaje Marysi co dziennie sok warzywny, mała go uwielbia. co prawda nie mam czasu sporządzać go sama, więc daje kartonowe, ale i tak wydaje mi się że to fajna sprawa |
|
|
|
#3895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też bym chciała spróbować czy mu podpasuje... poszukam tej strony co czytałam o wywarze mięsnym, wynikało z tego, że danie będzie mieć za dużo białka i przez to będzie trudne do strawienia. |
|
|
|
|
#3896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3898 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny ale naprawdę dużo pracy przed nami
Nie chcę, żeby wszystko lubiła bo ja sama nie jadam wszystkiego. Ale choć trochę chcę zmienić jej nawyki żywieniowe. I jest na tyle "mała", że da się czasem oszukać wczoraj np. koktajl z avocado, dziś placuszki z kaszy jaglanej sama nie wie co jadła, myśli, że to co zwykle ![]() Owoce jada praktycznie wszystkie więc tu parcia nie mam, bo da się coś wybrać Cytat:
Ja zamierzam miksować warzywa z jakimś słodkim owocem. Tak, żeby przeważał smak który lubi. Zobaczymy. Idę ćwiczyć |
|
|
|
|
#3899 |
|
Zadomowienie
|
a ja zaczełam od podawania pieczonego jabłuszka, a od niedawna wprowadziłam marchewkę, i troszeczkę banana
|
|
|
|
#3900 | |
|
Zakorzenienie
|
Anutka współczuje Wam. Oby zły okres się skończył
Cytat:
Z jakiej firmy podajesz ten sok warzywny? ![]() A i miałam Cię pytać, po zakończeniu ekspozycji, jaką podajesz kaszkę? Ja chciałam tą holle, ale Filip jej nie lubi, i nie ma u mnie w mieście, musiałabym zamawiać. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

U nas ostatnie dni z Tatą,we wtorek wraca
Szkoda

), baba, dada, a dziś cały dzień tylko tata i tata
nie umiem tylko przyrządzić kaszki Holle jaglanki 

jak żyć?