|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
7,99 zł/kg
Cytat:
![]() nasza t. już się trochę ogarnęła, zawsze miała jakieś czekolady, batony, cukierki dla wnuków w domu czy w torebce, ale rok starsza od Dawida dziewczynka ma od dłuższego czasu leczone zęby i nic prawie nie je poza słodyczami a t. tylko rok jej pilnowała Dawidka widywała rzadko ale miała zapowiedziane żeby mu nie dawać słodyczy i jak robiła to po kryjomu to pare razy zebrała opr, więc teraz jak wnuki przyjeżdżają to wszystko chowa, ale raczej nie zrozumiała tylko nie chce awantur ![]() Cytat:
mimo to lekko kwaskowe było i Miłkowi nie smakowało
|
||
|
|
|
#3992 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#3993 |
|
Rozeznanie
|
Kaska wyslalam Ci jeszcze pw
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
A, no i my po szczepieniu, młoda przykoksiła, 8 kg waży
Pneumokoki szczepimy po 1 r.ż., podobno spokojnie tak można i wtedy są 2 dawki, wcale nie trzeba zaczynać po 6 miesiącu, więc i ja, i mój portfel odetchniemy
|
|
#3995 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do zamówienia dołączyła się bratowa, a ona właśnie zamawia bebiko, które jest tańsze w gemini o 10 zł
|
|
#3997 | |
|
Zakorzenienie
|
Kasiunia - jak tylko ma katar, to ja bym te 3 dni poczekała do wizyty, bo to tylko kwestia sprawdzenia, czy mu niżej nie zeszło, a na sam katar i tak lekarz specjalnie nic nie poradzi
Pszczoua - Oby zabieg nie był potrzebny, bo straszna jest myśl o narkozie u takiego maluszka---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
Kiedyś zapłąciłąm też 600zł,a le robiłam też dla rodziców i dla babci
|
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki w auchan były ostatnio na tacce 2 szt na moje oko ok 0.5 kg za 13.99
|
|
#3999 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
coś ty zamówiła za 700 zł? jeszcze nigdy nie wydałam tyle i jeszcze to w aptece![]() już doczytałam Edytowane przez Agnieszka257 Czas edycji: 2014-04-07 o 10:28 |
|
|
|
|
#4000 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Lulla co do usypania, to moj raczej zasypial sam, alev jak mial jakies odchyly to ja wyrodna matka zastosowalaqm mewrtode nawyplakanie i po 3-4 dniach juz zasypial sam.Tylko u mnie nie pomagalo zadne bujanie na niczym bo o n po prostu chcial sie bawic i chcial zeby sie z nim bawic zamiast spac.Nawet jak chcialam ubujac to on gadal, fikal.Uznalam, ze zabawa z maluchem do 1 w nocy to przegiecie i z nie ma innego wyjscia |
|
|
|
|
#4001 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
rekordzistka wątkowaCytat:
za wagęjak Elenka nie idzie na razie do żłobka to pewnie, że lepiej po roku my już po dwóch dawkach, ale na szczęście za darmo ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także myślę, że zdążymy się zaszczepić ![]() A i tak nie wiem, czy opiekunki nie będę brać, więc w ogóle ![]() A skąd macie za darmo? Wiem, że przy problemach z serduchem NFZ refunduje... Fajnie by było nie płacić tych 350 zł za dawkę
|
|
|
#4003 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po kolei z siostrą i bratem lekarz rodzinny miał co dwa tyg polewke z nas że tacy starzy a ospe mają
|
|
|
|
|
#4004 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4005 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W Kielcach miasto funduje wszystkim zameldowanym dzieciakom
|
|
|
|
|
#4006 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
matal, masz moje stare tytuły
![]() Jak mnie natchnie, to coś jeszcze skrobnę No dobra, zamknęłaś zbieranie, to nie będę skrobała ![]() Brawo za wagę ![]() Poziomkowa, ojej, biedny Leo Na szczęście Maluszki jeszcze nie pamiętają takich zdarzeń ewacia Adi jest kochany boja, cały czas myślę o Was, mam nadzieję, że Malucha szybko puści Nie stresuj się, nic złego się nie stanie anutka, tytuł z Małym Gościem motylku, ciachaj włoski - jak postawisz przed faktem dokonanym, to najwyżej pomarudzą ![]() pszczoua, też super tytuły Oj, Nie będzie łatwo wybrać ![]() Kciuki mocne za Julka Oby szpital nie był potrzebny papuga, Isabela Zdrówka wszystkim chorym Maluchom i Mamusiom Niestety do obu grup dołączamy - Bartek zaraził mnie i Młodego ![]() Dwa szybkie pytania: 1. "Plastelinowa" kupa - martwić się, czy tak może być? 2. Czym myjecie Maluchom ząbki - chodzi mi o pastę - używacie, nie używacie, jakich używacie, a jakich zdecydowanie unikać ? Jest lewa dolna jedyneczka Użarł mamę na basenie i tak się wreszcie doczekałam ![]() I od wczoraj mam w domu oficjalnie dziecię Boże i kościelne ![]() Chrzciny się udały - Jaśko płakał co prawda w kościele, ale to dlatego, że przez krzątaninę rodziców, ominął ranną drzemkę. Chrzczonych było dwóch chłopców, dwóch Jaśków i obaj ojcowie chrzestni mieli na imię Marcin Ksiądz - młody i przesympatyczny - ciągle żartował i jakoś udało mu się spacyfikować obu Malców ![]() Potem na spacer, bo pogoda zrobiła się przepiękna i do restauracji na obiad, kawę i ciacho . Ogólnie impreza udana |
|
|
|
#4008 | |
|
BAN stały
|
Szybko sie gotuja.Marchewke, wolowine i troche takiej mrozonki wielowarzywnej
---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
Kurcze tylko on eweidentnie nie chce jest miesia, przynajmniej nie codziennie, musze ugotowac tak by proporcja byla mala, bo jak wyczuje miecho to nie chce jest.Dlatego tez z tym wywarem to lepiej si powstrzymam. |
|
|
|
|
#4009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Stare wysłałam do Kasi
|
|
|
#4010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za chrzcinyco do mycia ząbków zamówiłam pastę nenedent (polecała Snow) z apteki gemini jest w zestawie ze szczoteczką na palec Emilka dziś będzie jadła pierwszy raz mięsko. Mam zamiar jej podać taki słoiczek
|
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczoteczki nie potrzebuję, bo Bartek w ferworze kupił i zestaw potrójny - szczoteczka, takie coś do masowania ii coś co nie wiem do czego jest i osobno taka na palec Ale pastę zapisuję |
|
|
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
Vea tort przepiekny!
![]() mi w kazdej cukierni odradzaja marcepanowe ... a poza tym to chrzciny w Lany Poniedzialek a prawie zadna cukiernia nie robi tortow, no ewentualnie w sobote, ale smietanowy raczej i nei dotrwa ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- wrzuc jakies fotki
|
#4013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() witam się po pół nocy nie przespanej ![]() a tak wogole....to więcej pomyslow na nowy wątek nie bylo?
|
#4015 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobre no kto wie kto wie
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
to dokladnie chyba o mojej
|
#4017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale cieszę się że już troszkę lepiej i gratulacje za pół roczku
|
|
#4018 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=anutka171;45924093] Cytat:
Cytat:
![]() i cudny tort wyszedł jeszcze prosimy jakies zdjecia z chrzcin i bedzie super ![]() zdrówka dla wszystkich chorowitków tych małych i ty dużych tez! Ewacia mam nadzieję ze Seba ominie u nas się udalo, minęły 3 tyg a Jasio nie zachporował! ![]() mam wazne pytanie!!!!!!!!! bo dostałam sprzeczne informacje od pediatry i pielęgniarki. Jaki jest maksymalny odstęp miedzy pierwszą a druga dawką na pneumokoki?? pediatra twierdzi ze maks. 2 miesiące zeby to była kontynuacja, a pielęgniarka zajmująca sie u mnie w ośrodku szczepieniami twierdzi ze nie ma takiej granicy??? pierwszą dawkę Jasio dostał 19 grudnia i teraz nie wiem czy mozemy jeszcze kontynuować czy trzeba zacząć od początku. jesli coś wiecie, albo macie sprawdzone źdródło proszę podzielcie sie wiedzą! ![]() ![]() :pro si:tu jest tylko inf. o minimalnym odstepie czasowym ![]() http://szczepienia.pzh.gov.pl/main.p...to=szczepionka
|
|
#4019 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super Maciej się rozwija!!
|
|
#4020 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() fajnie, ze mozesz jeszcze odlozyc pneumo, troche odetchniesz ![]() Cytat:
kazde co 2 tygodnie i akurat w wakacje :/przeszlam najgorzej ![]() wydaje mi sie, ze powinnas w mleku miec przeciwciala i maly ma wieksze szanse na to, by sie nie zarazic Cytat:
![]() za zabkasuper, ze chrzciny udane 1. mi sie wydaje, ze to normalne 2. jeszcze nie uzywam, ale musze sie zaopatrzec, bo najwyzsza pora
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.

ma różne fazy ale zjada czasem sam woła o tą mafefeke czy warzywa na patelnie/ostatnio jał by codziennie
/ ale bez słodyczy byłoby mu ciezko
jak t. przyjeżdza topierwsze co sie pyta to czy coś dla niego ma 
mimo to lekko kwaskowe było i Miłkowi nie smakowało

Oby zabieg nie był potrzebny, bo straszna jest myśl o narkozie u takiego maluszka

maly dwa razy byl chory i za kazdym razem korzystalam z pomocy pediatry.
Normalnie masakra...przed chwilą w wielkim płaczu zasnęła mi na rękach
za wagę

po kolei z siostrą i bratem
lekarz rodzinny miał co dwa tyg polewke z nas że tacy starzy a ospe mają
Nie stresuj się, nic złego się nie stanie
myślę że nie umie szukać, dziś znów go tam wyślę