|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Dziewczyny chyba nie nadrobiłam w całości tych stron od weekendu :P
W każdym bądź razie gartuluję zakupów: sukienek, bielizny, biustonosza, kolczyków, obrączek ![]() Pewne dużo rzczey pominęłam ale nie mam jak nadrobić przepraszam ![]() Mnie przyszły zaproszenia są śliczne, jednak zapomniałam zrobić zdjęcia i zrobie dopiero za 2 tygodnie bo zostaly w domu ... Ale jestem bardzo zadowolona ![]() Dzis z moim S. zaczynamy kurs tanca, 3majcie kciuki ![]() co do wypisywania zaproszeń, teoretycznie należy odmieniać ale zauważcie że w pismach urzedowych nawet nie zawsze odmieniają naziwska tylko wypisują normalnie, u mnie w pracy tez się nie odmienia nazwisk (a nie pracuje w małej firmie) wiec ja chyba nie będę w niektórych przypadkach ryzykować
Razem Zaręczeni: 07.12.2013 Ślub: 18.10.2014 ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html Edytowane przez Robusta Czas edycji: 2014-04-07 o 13:47 |
|
|
|
#2762 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Gratki
![]() SUper! Gratulacje! ![]() Cytat:
Gratulacje za noclegi! ![]() ysia Twoją ex-świadkową to tylko ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Nie tylko Ciebie. Ja mam zapro w domu ale trzeba je wypisać A tak mi się nie chce
|
||
|
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
enzunio Gratuluję sukienki
exist Twoja sukienka poprawinowa wygląda genialnie - zarówno krój, jak i wzór na tkaninie ![]() A welon bym brała ![]() Le_lena Świetny stanik - mam nadzieję, że będzie Ci dobrze służył Opium Ale piękna sukienka dla mamy - bardzo dobre zakupy ![]() kiss Piękny tort A kolczyki wg mnie pasuja do sukienki.Elrosa Nie zazdroszczę takich porblemów z noclegami, jak na moje oko właścicielka coś kręci. A kwatery prywatne to bardzo dobry pomysł, trzymam kciuki, zebyście załatwili ![]() Kaigara Ale napięty plan - powodzenia ze wszystkimi zakupami ![]() przezduzeem Piekne inspiracje Say Świetnie wyglądają napisy z numerkami stołów - pismo masz obłędne fascinata Piękne buciki. Ja bym się nie przejmowała tym obcasem - naprawdę mało go będzie widać ![]() Magheru Wg mnie będzie pasowac A co do tego pod górkę -trzymam kciuki, żeby się odmieniło. Przyda Ci się trochę odpoczynku od ślubnych spraw.Anesthesia Cena za samochód jest tania - jak na takie auto naprawdę fajnie trafiliście. Widziałam auta za 1200 zł za 3 h ![]() ewaden Gratuluję zakończenia nauk Mam nadzieję, że z florystki będziesz bardzo zadowolona - świetny pomysł z przewiezieniem kompozycji do restauracji ![]() pysia Trzymam mocno kciuki za pracę A kogo wybraliście z kamerzystów?Liana Piękne activelifestyle Bardzo dobra wiadomość z wieczorem kawalerskim ![]() ysia Przepiekna sukienka, ślicznie w niej wyglądasz ![]() A koleżance niestety się na głowę rzuciło - znam tę sytuację. Albo zwali na zazdrość albo na lincz. zakręcona_kropka Dobrze, że nauki były udane ![]() justynkie Gratuluję garniaka i oczywiście trzymam kciuki za muchę - oby była ta jedyna ![]() wiosnaachtoty Przykra sprawa. Sama źle się czułam, kiedy nie miałam osoby tow. na wesele. Nie zawsze orkiestra zagra takie piosenki, że można zaszaleć; nie zawsze też młodzi dobrze porozsadzają gości (serio, trafiłam kiedyś na stół ze starszymi ciotkami i wujami). Ale z drugiej strony można też pojawić się choć na chwilę; można zapytać państwa młodych, czy będzie też trochę młodych osób bez pary lub poprosić o usadzenie w jakimś młodym, sympatycznym gronie. namisek Pieknie wyszedł - bardzo podoba mi się kolorystyka Grace Gratuluję ![]() iliy Poprzymierzajcie jeszcze inne kolory w Vistuli, ich garnitury są bardzo ładnie skrojone. W PAWO niestety proponowali nam kroje, które na TŻ-cie w ogóle nie leżały, wymagałyby dużej ilośći przeróbek. Zrezygnowaliśmy w końcu. A my już po pierwszej turze rozdawania zaproszeń. Rodzice dostali specjalną wersję z podziękowaniem - bardzo się podobała. Potem rozwozilismy mojej dalszej rodzinie. Było sympatycznie - czasami wzruszająco (babcia cioteczna aż się popłakała). Wróciliśmy przeżarci (moja dieta poszła się paść...) - bo wszędzie trzeba zjeść obiad i ciasta. Ciężko nam rozgryźć, kto się pojawi - osoby starsze bardzo chcą przyjechać, ale tutaj wiem o powaznych problemach zdrowotnych, które mogą w tym przeszkodzić. Sąsiadka mamy odmówiła (dla nas to raczej ulga, więc się nie martwimy). No i dopadło mnie ślubne zniechęcenie. Jestem zmęczona psychicznie, mam wrażenie, że za dużo jest na mojej głowie. Obiektywnie - ostatnio jest dużo, ale TŻ też załatwiał parę spraw. Jeszcze mamy nierozwiązaną sytuację mieszkaniową - nie wiem, gdzie będziemy mieszkać po ślubie. Chce mi się przez to płakać, a TŻ chyba nie do końca ogarnia, że przez to czuję się niestabilnie.
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2014-04-07 o 14:16 |
|
|
|
#2764 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ysia ale Ci się udały w ten łikend zakupy - w sukience wyglądasz bardzo ładnie tak delikatnie i dziewczęco a żakiet na pewno jeszcze później wykorzystasz
Cytat:
ale w końcu trzeba się wziąć za siebie! Kaigara 19 dni kwietniowe PM-ki , to już prawie zaraz za moment say-hello kupuj te ramki bez namysłu! cenowo wychodzą super i tak jak pisze Lg_ago - potem można je wykorzystać w domu albo np. dać rodzinie w ramach prezentu ze zdjęciem z wesela Cytat:
strasznie szkoda tym bardziej, że Niemcy to nie koniec świata ... może jeszcze zmieni zdanie?Cytat:
jak ktoś chce naprawdę to prawda jest taka, że na głowie stanie a przyjedzie...Cytat:
![]() 2) w sklepach najlepsze jest, że zbyt nadgorliwe doradczynie wiedzą lepiej od nas w czym nasi TŻ-ci powinni iść do ołtarza ![]() 3) odmieniać się powinno, ale uważam, że w przypadku nazwisk dziwnych lub takich, których sami posiadacze nie odmieniają - można zostawić nieodmienione Cytat:
masz jakieś inspiracje co do ksiegi czy raczej swój własny pomysł?
|
|
#2765 |
|
Rozeznanie
|
Say hello koniecznie pokaż efekt końcowy! Zazdroszczę uzdolnionym dziewczynom! ;-) Moje drogie " przyjaciółkami " się nie przejmujcie bo te, które robią nam takie numery o których piszecie nigdy nimi nie były. Ja napisałam do mojej czy będzie a ona: zobaczę czy będę, na to ja: gówno mnie to obchodzi albo przyjedziesz dobrowolnie albo Cię mi dostarczą! Na to ona: zrozumiałam, przyjęłam, będę :-D i to się nazywa przyjaciółka ;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2766 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i koniecznie musimy podjechać raz jeszcze do Vistula ![]() Cytat:
![]() A ślubnemu zniechęceniu mówimy stanowcze "NIE" Pewnie czym bliżej tym więcej będzie myśli że nie zdąży się ze wszystkim, ale głowa do góry na pewno wszystko się wyjaśni i będzie oki, tylko że facetom trzeba do tego więcej czasu aby coś zatrybili i czasami nie rozumieją że czas jednak ucieka ![]() W zeszłym tygodniu też miałam "doła" do tego stopnia że już ogarneły mnie myśli "a po co mi to wszystko..." ale jakoś przeszło, zobaczymy na jak długo hehe ![]() mojakaren 1. to tylko auto ![]() 2. niestety potrafią zniechęcić chociaż jak coś i tak mi się spodoba to kupię a jeśli nie, to żaden bajer na mnie nie działa :P 3. ojjj czuję że będą z tego nie złe cyrki które odmienić a które zostawić ![]() say-hello koniecznie pochwal się efektem końcowym księgi gości bo jestem megaaa ciekawa
13.09.2014 Edytowane przez iliy Czas edycji: 2014-04-07 o 14:34 |
||
|
|
|
#2767 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wyjdzie w praniu ![]() Cytat:
Chyba też wybierzemy się do outletu Vistuli, skoro tak mówisz. W garniakach Pawo coś nam nie grało, choć nie mam pojęcia co.... Może faktycznie po prostu krój nie ten? Zniechęcenie dopada chyba regularnie każdą z nas
|
||
|
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
to na co on czeka:P???
|
#2769 |
|
Raczkowanie
|
Anesthesia zgadzam się że muchy w Pawo to jakieś takie bleee, ale krawaty nie były takie najgorsze bo nawet jeden wpadł mi w oko,
taki delikatny, kolor ivory i był w różnych szerokościach.My szukamy w miarę wąskiego bo mój TŻ szczupły chłop więc w szerokim wyglądałby totalnie Ale polecam Vistulę póki co najbardziej za mną przemawia i już nie mogę doczekać się aż znowu tam zawitamy bo mam przeczucie że tam właśnie kupimy ![]() ps. a jak szukasz coś z outletu to w Facotry jest dość sporo sklepów z garniakami i nie które w naprawdę fajnych cenach a drugi to Fashion House w Sosnowcu
13.09.2014 Edytowane przez iliy Czas edycji: 2014-04-07 o 15:06 |
|
|
|
#2770 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale czego się nie robi dla Państwa Młodych
|
|
#2771 |
|
Wtajemniczenie
|
iliy, Factory to rzut kamieniem ode mnie więc tam zawitamy na pewno
A szukaliście właśnie w outletach Vistuli, czy w oficjalnym sklepie? Jak ceny za koszule ivory, bo w garniakach się orientuję?
|
|
|
|
#2772 |
|
Raczkowanie
|
S1lc1a
ysia Lemon_Drop namisek1990 mala_czarna_21 Dziękuję Wam dziewczyny z całego serca-bo ja już miałam myśli ''samobójcze'' że na wierzch niczego nie znajde,a jak już kupiłam tą marynarkę to,że pewnie jest beznadziejna...nie macie pojęcia jak mnie uspokoiłyście-jak Was nie kochać? ![]() Co do przyjaciółek-to i u mnie podobna sytuacja-niby na 100% będzie-ale ja ją znam i już nie raz mi wywinęła numer,że jakimś cudem nie przyszła-chociażby na moje urodziny które w tajemnicy organizowała z moim Tż-em,mówiłam jej że dla mnie najważniejsze jest to by była na ślubie i weselu i nie ma przejmować się prezentem bo jej obecność to dla mnie najlepszy prezent-ostatnio powiedziałam,że powinna się dobrze zastanowić bo talerzyk kosztuje 170 zł od osoby(+jej facet) i mówienie że będzie wiąże się z naszymi kosztami-jednak ją znam i nie zdziwię się jak do ostatniej chwili będzie potwierdzać swoją obecność a na ostatnią chwile nie dość że nie przyjdzie to jeszcze nie odbierze telefonu...sama nie wiem co mam zrobić,mój Tż mówi żeby jej i jej faceta nie liczyć a zasugerować w hotelu,że jest możliwość iż 2 dodatkowe osoby się pojawią i by byli gotowi-ostatecznie nie będę się obżerać Niestety Wam nie pomogę bo sama mam taki problem-ja natomiast niech się wali i pali ale jak powiem,że gdzieś będę to z wyjątkiem własnej śmierci będę tam i już,strasznie działaja mi na system osoby niesłowne!
|
|
|
|
#2773 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a byliśmy w Galerii Krakowskiej bo prosto z Vistuli poszliśmy do Pawo Cena garnitura nie była też jakaś zabójcza bo akurat ten co Nam się spodobał był w cenie 1299 zł i za każde wydane 600 zł - 100 zł w prezencie do wykorzystanie po 20 kwietnia, więc dostałby 200 zł np na jakiś dodatek lub dołożyłby do butów bo też były fajne ale za 549 zł (troszkę drogie) więc by wyszły za 349 zł ![]() Jeśli chodzi o koszule to nie mam zielonego pojęcia jaka akurat była cena tej co dała Pani do przymierzenia, ale chyba tania nie będzie a dlatego nie skupialiśmy się na niej bo koszule już mamy i jak będziesz w Factory to możecie sobie podjeść do sklepu "Ewtex" (polska firma z garniturami, koszulami itd...) http://www.ewtex.pl/index.php?page=OFERTAtam właśnie ją kupiliśmy w kolorze ivory z takim delikatnym atłasowym obszyciem przy kołnierzyku, elegancko zapakowana w pudełeczko w cenie 125 zł, no chyba że chcecie muchę to nie wiem czy to nie jakaś inna wtedy musi być więc trzeba dopytać Ta akurat bardzo Nam się spodobała i rozmiar był w porządku, a jakby coś trzeba było przerobić to tam robią takie poprawki ![]() Dodam tylko że z tej firmy mój tata ma garnitur i sobie chwali
13.09.2014 Edytowane przez iliy Czas edycji: 2014-04-07 o 15:34 |
|
|
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
iliy Dziekuję
Co do odmiany - patrzyłaś tutaj? Jest internetowy odmieniacz, wklepujesz nazwisko i pokazuje Ci poprawne formy ![]() Anesthesia Dziekuję My w końcu kupiliśmy garniak w Próchniku - też bardzo polecam. Naprawde wyglądał bardzo elegancko (w wielu sklepach ślubny=kiczowaty). Vistula też ma fajne rzeczy
|
#2775 |
|
Zadomowienie
|
Kupowała może któraś na ślub buty taneczne? Nie wiem czy mogę tam po prostu obciąć za długi pasek? Jest ładnie zakończony i może by się pruł? Prócz tego buty wydają mi się trochę małe? Nie wiem jak to określić. Mam dziwny dyskomfort naokoło pięt/kostek jakby gniotło mnie łączenie materiałów. Poradźcie proszę
One się dużo rozejdą?
|
#2776 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ten internetowy odmieniacz jest super i mega mi pomoże
|
|
#2777 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
Samochód załatwiony, będziemy jechali Mercedesem s 500 long mojego brata ciotecznego. Pytanie jak z dekoracją. Pomożecie? Chciałabym coś delikatnego, niewielkiego raczej. Myślałam żeby tylko kokardki na klamkach dać, ale nie wiem jak je zrobić to raz. Dwa wiem, że na allegro można kupić ale one są raczej małe. Co myślicie o takim pomyślę. Do każdej klamki przywiązać dwa małe pompony z tiulu chyba one są. I bym zrobiła po dwa na każdą klamkę jeden biały, drugi fiolet. Co myślicie? A może macie pomysły na inne fajne i nie czasochłonne dekoracje? Cytat:
![]() za załatwione sprawy.Marynarka bardzo fajna Kaigara wow 19 dni, już ostatki. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale to jest przyjaciółka, osoba która zaraz po mojej rodzinie najbliższej zna mnie najdłużej i najlepiej. Z nią przeżyłam 3/4 swojego życia a ona nie przyjdzie bo face z którym jest 3 lata nie może? Dla mnie to żałosne tym bardziej, że zna doskonale moich rodziców, rodzeństwo, mojego TŻ i na weselu będzie wiele osób które zna i wiele razy się z Nimi bawiła ( nasi znajomi)
|
|
|
#2778 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Robusta gratki za zaproszenia! Z 2 tygodnie czekamy na fotki ![]() Współczuję przejść z koleżankami i przyjaciółkami.... u mnie być może też będzie problem z 2-3 parami ale póki co nie chcę zapeszac jakby coś będę się żalić we wrześniu ...
|
|
#2779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A u mnie rozdawanie zaproszeń ciąg dalszy jest fajnie ale i męcząco!!
|
|
#2780 |
|
Raczkowanie
|
a ja się będę żalić w październiku
![]() Podobno dzieci mało się rodzi - a mi dwoje na miesiąc przed ślubem przychodzi na świat i przyszli rodzice już 'wstępnie' odmówili ![]() Jednej pary bardzo żałuję - to przyjaciel TŻ , a żona mu rodzi 5 dni przed naszą datą
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Say hello, Ty te ramki na stoły chcesz? ![]() Nie wiem, jakie wymiary, ale tu masz za 4zł/2 sztuki, widziałam foty z tymi ramkami i fajnie to wyglądadało ![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30151035/ |
|
|
|
|
#2782 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Iliy, dziękuję bardzo za namiary! Ten sklep kojarzę i na pewno przeciągnę TŻta po wszystkich sklepach z garniturami w Factory
Bo rozumiem, ze koszulę kupowaliście tam i też Ivory/śmietanka? ![]() PS: My też byliśmy w Pawo w Galerii Krakowskiej ![]() Cytat:
Znam np. Kocura i Kotka i dopiero nie-odmienianie tych nazwisk brzmi źle. Np. "Znam Tomasza Kot" albo "znam Michała Kotek"...Cytat:
Z jednej strony rozumiem, ale z drugiej nasi przyjaciele przyjadą na ślub z maleństwem, które będzie miało wtedy 2 miesiące tylko wynajmujemy im pokój i przyjeżdżają z opiekunką pod postacią mamy. Jak się chce, to się da, nawet na "dalekie" wesele przyjechać oni nawet nie mówili o odmowie, bo wiadome było, że chcą być z nami w tym dniu. Jakoś jak byłam na weselu u kuzyna TŻ to kuzynka i w 9 miesiącu przyszła - miała termin porodu na dzień wesela(!) i całą noc się ładnie bawiła.
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2014-04-07 o 17:08 |
||
|
|
|
#2783 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Anesthesia tak dokładnie koszule kupowaliśmy w "ewtex" kolor śmietankowy/ivory w Factory, ale w tym miejscu widzieliśmy też w innych sklepach również ładne i nie aż takie drogie a co do koszul z Vistuli to jak patrzyłam to ceny ok 249-299 zł tak plus minus
|
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
oczywiście będę się chwalić księgą gości
dziękuję za wszystkie rady Cytat:
Mama kupiła mi dziś koturny na poprawiny są śliczne, wygodne, stabilne - i będę je miała na co dzień do latania (do jeansów super wyglądają). na fotce widać kawałek tej poprawinowej sukienki (na górze ma złote aplikacje, więc kolorystycznie wszystko pasuje)
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2014-04-07 o 17:50 |
|
|
|
|
#2785 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
|
|
#2786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nogi jakie masz łaaał pozazdrościć
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
bez obcasów już nie ma tego efektu buty z prima mody http://primamoda.com.pl/produkt/321/...VEPLATINO.html
|
#2788 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2789 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby tylko. ![]() Współczuję Wam dziewczyny wszystkich przebojów z "przyjaciółkami"/świadkowymi/znajomymi. ![]() Cytat:
Nie no, świat zwariował - teraz to i psychologów trzeba sprawdzać czy nie potrzebują leczenia umysłu. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Aaaaa zapomniałabym ![]() Zmiana kodu 1 z przodu! 19 DDŚ ![]() Najśmieszniejsze jest to, że następna zmiana kodu będzie na jedną cyfrę!
|
|
|
#2790 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ładnie na nodze wyglądają Np do latania P.S. Myślałam, że tylko u mnie się tak mówi, że do latania ![]() Cytat:
to już za chwilę!
Edytowane przez activelifestyle Czas edycji: 2014-04-07 o 19:05 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

jakoś te tygodnie zdecydowanie za szybko lecą!! 

A tak mi się nie chce

Nie mam ochoty wogóle z nią rozmawiać. Olała mój slub...
strasznie szkoda tym bardziej, że Niemcy to nie koniec świata ... może jeszcze zmieni zdanie?
dziewczyny jak by serce mi pękło
i jeszcze jej hasełka "no proszę to przemyśleć przecież wygląda Pan naprawdę fajnie..." taaa fajnie tylko że akurat jemu mucha totalllnieee nie pasuje 
i jednak muchę czy krawat i w jakim kolorze? Bo Pani mojego chciała ubrać w muchę czerwona ale jak jej powiedziałam że kolor przewodni to wrzos - to powiedziała że jednak nie będzie pasowała i dała mu śmietankową 

ten internetowy odmieniacz jest super i mega mi pomoże 
to już za chwilę!