Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-07, 13:44   #2761
Robusta
Wtajemniczenie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Dziewczyny chyba nie nadrobiłam w całości tych stron od weekendu :P
W każdym bądź razie gartuluję zakupów:
sukienek, bielizny, biustonosza, kolczyków, obrączek
Pewne dużo rzczey pominęłam ale nie mam jak nadrobić przepraszam

Mnie przyszły zaproszenia są śliczne, jednak zapomniałam zrobić zdjęcia i zrobie dopiero za 2 tygodnie bo zostaly w domu ... Ale jestem bardzo zadowolona
Dzis z moim S. zaczynamy kurs tanca, 3majcie kciuki

co do wypisywania zaproszeń, teoretycznie należy odmieniać ale zauważcie że w pismach urzedowych nawet nie zawsze odmieniają naziwska tylko wypisują normalnie, u mnie w pracy tez się nie odmienia nazwisk (a nie pracuje w małej firmie) wiec ja chyba nie będę w niektórych przypadkach ryzykować

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html

Edytowane przez Robusta
Czas edycji: 2014-04-07 o 13:47
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 14:02   #2762
201604261006
Konto usunięte

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
No i trzy pierwsze zaproszenia rozdane
Gratki

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Jedziemy do ślubu samochodem :nissan quashquai
SUper! Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
a do ślubu już tak niedługo, że masakra!! jakoś te tygodnie zdecydowanie za szybko lecą!!

zarezerwowaliśmy już noclegi dla znajomych więc to już z głowy. Ech, chciałabym to już mieć za sobą
O tak bardzo szybko!
Gratulacje za noclegi!

ysia Twoją ex-świadkową to tylko

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
A propos sytuacji ze ślubami... Jakieś 4 lata temu mieliśmy dwa wesela w maju, oczywiście nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie to, że jeden był na Podlasiu w piątek, a drugi w mazowieckim w sobotę :P
Więc dzień po dniu :P
Ale daliśmy z siebie wszystko i pojechaliśmy i na jeden i na drugi
Także dla chcącego nic trudnego
Wow! Jak Wy daliście radę? Mój Tż by to drugie pewnie przespał

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
Noooo to czeka mnie ........
Nie tylko Ciebie. Ja mam zapro w domu ale trzeba je wypisać A tak mi się nie chce
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 14:14   #2763
cornflower_girl
Zakorzenienie

enzunio Gratuluję sukienki

exist Twoja sukienka poprawinowa wygląda genialnie - zarówno krój, jak i wzór na tkaninie

A welon bym brała

Le_lena Świetny stanik - mam nadzieję, że będzie Ci dobrze służył

Opium Ale piękna sukienka dla mamy - bardzo dobre zakupy

kiss Piękny tort A kolczyki wg mnie pasuja do sukienki.

Elrosa Nie zazdroszczę takich porblemów z noclegami, jak na moje oko właścicielka coś kręci. A kwatery prywatne to bardzo dobry pomysł, trzymam kciuki, zebyście załatwili

Kaigara Ale napięty plan - powodzenia ze wszystkimi zakupami

przezduzeem Piekne inspiracje

Say Świetnie wyglądają napisy z numerkami stołów - pismo masz obłędne Jedyne co - może zmieniłabym kredkę na jakąś bardziej intensywną i kryjącą (oczywiście białą).

fascinata Piękne buciki. Ja bym się nie przejmowała tym obcasem - naprawdę mało go będzie widać

Magheru Wg mnie będzie pasowac A co do tego pod górkę -trzymam kciuki, żeby się odmieniło. Przyda Ci się trochę odpoczynku od ślubnych spraw.

Anesthesia Cena za samochód jest tania - jak na takie auto naprawdę fajnie trafiliście. Widziałam auta za 1200 zł za 3 h

ewaden Gratuluję zakończenia nauk
Mam nadzieję, że z florystki będziesz bardzo zadowolona - świetny pomysł z przewiezieniem kompozycji do restauracji

pysia Trzymam mocno kciuki za pracę A kogo wybraliście z kamerzystów?

Liana Piękne

activelifestyle Bardzo dobra wiadomość z wieczorem kawalerskim

ysia Przepiekna sukienka, ślicznie w niej wyglądasz

A koleżance niestety się na głowę rzuciło - znam tę sytuację. Albo zwali na zazdrość albo na lincz.

zakręcona_kropka Dobrze, że nauki były udane

justynkie Gratuluję garniaka i oczywiście trzymam kciuki za muchę - oby była ta jedyna

wiosnaachtoty Przykra sprawa. Sama źle się czułam, kiedy nie miałam osoby tow. na wesele. Nie zawsze orkiestra zagra takie piosenki, że można zaszaleć; nie zawsze też młodzi dobrze porozsadzają gości (serio, trafiłam kiedyś na stół ze starszymi ciotkami i wujami). Ale z drugiej strony można też pojawić się choć na chwilę; można zapytać państwa młodych, czy będzie też trochę młodych osób bez pary lub poprosić o usadzenie w jakimś młodym, sympatycznym gronie.

namisek Pieknie wyszedł - bardzo podoba mi się kolorystyka

Grace Gratuluję

iliy Poprzymierzajcie jeszcze inne kolory w Vistuli, ich garnitury są bardzo ładnie skrojone. W PAWO niestety proponowali nam kroje, które na TŻ-cie w ogóle nie leżały, wymagałyby dużej ilośći przeróbek. Zrezygnowaliśmy w końcu.

A my już po pierwszej turze rozdawania zaproszeń.
Rodzice dostali specjalną wersję z podziękowaniem - bardzo się podobała. Potem rozwozilismy mojej dalszej rodzinie. Było sympatycznie - czasami wzruszająco (babcia cioteczna aż się popłakała). Wróciliśmy przeżarci (moja dieta poszła się paść...) - bo wszędzie trzeba zjeść obiad i ciasta. Ciężko nam rozgryźć, kto się pojawi - osoby starsze bardzo chcą przyjechać, ale tutaj wiem o powaznych problemach zdrowotnych, które mogą w tym przeszkodzić. Sąsiadka mamy odmówiła (dla nas to raczej ulga, więc się nie martwimy).

No i dopadło mnie ślubne zniechęcenie. Jestem zmęczona psychicznie, mam wrażenie, że za dużo jest na mojej głowie. Obiektywnie - ostatnio jest dużo, ale TŻ też załatwiał parę spraw. Jeszcze mamy nierozwiązaną sytuację mieszkaniową - nie wiem, gdzie będziemy mieszkać po ślubie. Chce mi się przez to płakać, a TŻ chyba nie do końca ogarnia, że przez to czuję się niestabilnie.

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2014-04-07 o 14:16
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 14:17   #2764
mojakaren
Zakorzenienie

ysia ale Ci się udały w ten łikend zakupy - w sukience wyglądasz bardzo ładnie tak delikatnie i dziewczęco a żakiet na pewno jeszcze później wykorzystasz

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Właśnie zrobiłam:
- peeling kawowy całego ciała
- peeling (korundem) twarzy
- peeling i maseczkę na dłonie
- pedicure
- masło shea pod oczy
- pomadkę rumiankową na brwi i rzęsy
uuu brzmi super i pracochłonnie
ale w końcu trzeba się wziąć za siebie!

Kaigara 19 dni
kwietniowe PM-ki , to już prawie zaraz za moment

say-hello kupuj te ramki bez namysłu! cenowo wychodzą super i tak jak pisze Lg_ago - potem można je wykorzystać w domu albo np. dać rodzinie w ramach prezentu ze zdjęciem z wesela

Cytat:
Napisane przez wiosnaachtoty Pokaż wiadomość
A ja mam doła - dziewczyna, która jest moją przyjaciółką, a która od 2 lat mieszka w Niemczech napisała, że nie przyjedzie na mój ślub bo jej facet nie dostał urlopu

Jestem strasznie zawiedziona jej zachowaniem, aż się popłakałam - ja przyjechałabym sama na jej miejscu gdyby mi zależało. Nie mam ochoty wogóle z nią rozmawiać. Olała mój slub...
strasznie szkoda tym bardziej, że Niemcy to nie koniec świata ... może jeszcze zmieni zdanie?

Cytat:
Napisane przez Czarnaaa Pokaż wiadomość
Ja sie wczoraj dowiedziałam, że moja przyjaciółka wyjeżdza do Anglii do faceta w maju bo jej sie umowa kończy w PL i niestety nie da rady w lipcu przyjechac...ok to rozumiem ... ale 150 km ode mnie w Holandii mieszka moja naprawdę dobra przyjaciółka zaproszenie wraz ze swoim facetem dostała juz od Nas w pierwszych dniach stycznia a od sierpnia wiedziała dokładnie kiedy jest ślub... napisała mi wczoraj, że urlop ona ma od 18 lipca ale jej facet idzie jeszcze do roboty wiec pewnie jak dojada to beda zmeczeni i nie przyjda... dziewczyny jak by serce mi pękło
dokładnie są sytuacje, które można zrozumieć i takie, które po prostu człowieka załamują jak ktoś chce naprawdę to prawda jest taka, że na głowie stanie a przyjedzie...

Cytat:
Widzę że temat samochodów czyli to co lubieM najbardziej
My prawdopodobnie pojedziemy swoim (subaru impreza sti) oboje mamy hopla na tle wyścigów i rajdów więc skoro auto jest to może nie będziemy szukać innego chociaż ... TŻ ostatnio wspomniał że może kumpla zapyta o audi A8 bo ma czarne a Nasze jest niebieskie (foto w załączniku tylko felgi mamy białe) i troszkę się zastanawiamy którym pojedziemy bo nie wiemy czy do niebieskiego ładnie będzie wyglądać dekoracja lawendowa lub zrobimy tylko w kolorze białym

W weekend byliśmy na poszukiwaniach garnitura (cd).
Na pierwszy ognień poszedł salon Vistula i jak przymierzył czarny to normalnie kopara mi opadła do samej ziemi wyglądał super, a rozmiar był jak na niego szyty - idealny
Dla porównania poszliśmy jeszcze do PAWO .... a tam spodobał mu się granatowy w którym też wyglądał ładnie
Pani ekspedientka zaczęła Nas przekonywać że jak suknia i koszula jest w kolorze śmietanki to idealny kolor garniaka to właśnie granat bo czarny to na pogrzeby i że się źle kojarzy troszkę zaczęła mnie wkurzać swoimi racjami, a jak dała mu do przymierzenia muchę to już skręcałam się ze śmiechu na fotelu a mina mojego TŻ bezcenna i jeszcze jej hasełka "no proszę to przemyśleć przecież wygląda Pan naprawdę fajnie..." taaa fajnie tylko że akurat jemu mucha totalllnieee nie pasuje a jak jeszcze podała buty które raczej nie za bardzo pasowały i nawijała makaron na uszy to już całkiem... po prostu jej nie słuchałam tylko rozmawiałam z TŻ czy mu się podoba jak się czuje i nawet mu fajny krawat wyszukałam bo przez nią zaproponowany był blleeeee Pani naprawdę sympatyczna i miła, uprzejma ale chyba powinna mieć troszkę więcej pokory i słychać czego klient chce a czego nie
W drodze powrotnej zahaczyliśmy jeszcze o "Konika" ale tam to już kompletnie nic Nam się nie podobało, tak więc od wczoraj ciężko myśli czy czarny z Vistulii czy granatowy z Pawo, bo jak na oba kolory był totalnie na "nie" to teraz już są oki i żałuję że w Vistuli nie przymierzył żadnego granatowego (bo oczywiście nie i nie) więc jeszcze w tym tygodniu podjedziemy tam raz jeszcze i mam nadzieję że w końcu księciunio wybierze tak czy siak ciesze się że jadnak dał się przekonać do tych kolorów

Aaaa i idąc za ciosem wybraliśmy zaproszenia i tu pojawił się następny problem.... odmieniać czy nie odmieniać imiona i nazwiska jak sprawdziłam na zaproszeniach które dostałam w zeszłym roku to są w ogóle nie odmienione, więc sama już nie wiem żeby co poniektórzy się nie obrazili jak ich nazwiska wyjdą troszkę komicznie np. kolega który ma na nazwisko Kot ... to SZ.P Mariusza Kota???
Jak Wy to kochane wypisałyście???
1) jedźcie subaru
2) w sklepach najlepsze jest, że zbyt nadgorliwe doradczynie wiedzą lepiej od nas w czym nasi TŻ-ci powinni iść do ołtarza
3) odmieniać się powinno, ale uważam, że w przypadku nazwisk dziwnych lub takich, których sami posiadacze nie odmieniają - można zostawić nieodmienione

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
kupiłam "składniki" do księgi gości początkowo chciałam po prostu okleić gotowy notes, ale ceny mnie przeraziły dziś kupiłam blok 'eko' kartek, do tego tekturę na okładkę i inne pierdoły. za całość zapłaciłam 20zł, więc jeśli się uda, to będzie super
jestem bardzo ciekawa efektu końcowego!
masz jakieś inspiracje co do ksiegi czy raczej swój własny pomysł?

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 14:23   #2765
kasia1201
Rozeznanie

Say hello koniecznie pokaż efekt końcowy! Zazdroszczę uzdolnionym dziewczynom! ;-) Moje drogie " przyjaciółkami " się nie przejmujcie bo te, które robią nam takie numery o których piszecie nigdy nimi nie były. Ja napisałam do mojej czy będzie a ona: zobaczę czy będę, na to ja: gówno mnie to obchodzi albo przyjedziesz dobrowolnie albo Cię mi dostarczą! Na to ona: zrozumiałam, przyjęłam, będę :-D i to się nazywa przyjaciółka ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 14:27   #2766
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

iliy Poprzymierzajcie jeszcze inne kolory w Vistuli, ich garnitury są bardzo ładnie skrojone. W PAWO niestety proponowali nam kroje, które na TŻ-cie w ogóle nie leżały, wymagałyby dużej ilośći przeróbek. Zrezygnowaliśmy w końcu.....
W Vistuli rozmiar był idealny żadnych przeróbek a w Pawo tak jak właśnie piszesz, w przypadku mojego TŻ spodnie i marynarka do zwężenia plus do tego dopłata nie całe 100 zł za całość więc też troszkę mnie to zniechęca i koniecznie musimy podjechać raz jeszcze do Vistula

Cytat:
A my już po pierwszej turze rozdawania zaproszeń.
Rodzice dostali specjalną wersję z podziękowaniem - bardzo się podobała. Potem rozwozilismy mojej dalszej rodzinie. Było sympatycznie - czasami wzruszająco (babcia cioteczna aż się popłakała). Wróciliśmy przeżarci (moja dieta poszła się paść...) - bo wszędzie trzeba zjeść obiad i ciasta. Ciężko nam rozgryźć, kto się pojawi - osoby starsze bardzo chcą przyjechać, ale tutaj wiem o powaznych problemach zdrowotnych, które mogą w tym przeszkodzić. Sąsiadka mamy odmówiła (dla nas to raczej ulga, więc się nie martwimy).

No i dopadło mnie ślubne zniechęcenie. Jestem zmęczona psychicznie, mam wrażenie, że za dużo jest na mojej głowie. Obiektywnie - ostatnio jest dużo, ale TŻ też załatwiał parę spraw. Jeszcze mamy nierozwiązaną sytuację mieszkaniową - nie wiem, gdzie będziemy mieszkać po ślubie. Chce mi się przez to płakać, a TŻ chyba nie do końca ogarnia, że przez to czuję się niestabilnie.
Zazdroszczę rozdawania zaproszeń mam nadzieję że szybko ogarnę te nieszczęsne odmiany i też je w końcu zamówimy i zaczniemy rozdawać

A ślubnemu zniechęceniu mówimy stanowcze "NIE"
Pewnie czym bliżej tym więcej będzie myśli że nie zdąży się ze wszystkim, ale głowa do góry na pewno wszystko się wyjaśni i będzie oki, tylko że facetom trzeba do tego więcej czasu aby coś zatrybili i czasami nie rozumieją że czas jednak ucieka
W zeszłym tygodniu też miałam "doła" do tego stopnia że już ogarneły mnie myśli "a po co mi to wszystko..." ale jakoś przeszło, zobaczymy na jak długo hehe

mojakaren
1. to tylko auto
2. niestety potrafią zniechęcić chociaż jak coś i tak mi się spodoba to kupię a jeśli nie, to żaden bajer na mnie nie działa :P
3. ojjj czuję że będą z tego nie złe cyrki które odmienić a które zostawić

say-hello koniecznie pochwal się efektem końcowym księgi gości bo jestem megaaa ciekawa

Edytowane przez iliy
Czas edycji: 2014-04-07 o 14:34
iliy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 14:33   #2767
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Koszulę Twój TŻ też ma (będzie miał) śmietankową??? i jednak muchę czy krawat i w jakim kolorze? Bo Pani mojego chciała ubrać w muchę czerwona ale jak jej powiedziałam że kolor przewodni to wrzos - to powiedziała że jednak nie będzie pasowała i dała mu śmietankową ufff chociaż tyle miała racji hehe
Przyznam szczerze że już nawet krawat wrzosowy powoli odpuszczam bo fajnie wyglądał w kolorze śmietanki z taką delikatną fakturą do tego kwiotki do butonierki w kolorze wrzosu i byłoby chyba spoko
Koszulę będzie miał śmietankową Co do muchy i krawata to ciągle się zastanawiamy i nad wyborem i nad kolorem. Nie wiem, czy to Pawo, czy ogólnie tak jest, ale w muchach z Pawo wyglądał fatalnie... Chcemy albo dość wąski krawat, albo jakąś zgrabną muchę. Najprawdopodobniej czerwone, lub jeśli mucha to być może w kolorze garnituru. Ale rozważam też śmietankowy krawat, żeby się wyróżniał jako Pan Młody Wyjdzie w praniu

Cytat:
Anesthesia Cena za samochód jest tania - jak na takie auto naprawdę fajnie trafiliście. Widziałam auta za 1200 zł za 3 h
(...)
iliy Poprzymierzajcie jeszcze inne kolory w Vistuli, ich garnitury są bardzo ładnie skrojone. W PAWO niestety proponowali nam kroje, które na TŻ-cie w ogóle nie leżały, wymagałyby dużej ilośći przeróbek. Zrezygnowaliśmy w końcu.
(...)
Co do autka to chyba w końcu je zaklepiemy, ale poczekamy do przyszłego miesiąca chyba...

Chyba też wybierzemy się do outletu Vistuli, skoro tak mówisz. W garniakach Pawo coś nam nie grało, choć nie mam pojęcia co.... Może faktycznie po prostu krój nie ten?

Zniechęcenie dopada chyba regularnie każdą z nas masz jeszcze trochę czasu, odetchnij trochę w kwestiach ślubnych. Co do sytuacji mieszkaniowej to wiem, że może spędzać sen z powiek, ale każdy kryzys ma to do siebie, że mija
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 14:54   #2768
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
A jak już piszemy o biletach :P to mój Tż jeszcze biletu nie ma:P

to na co on czeka:P???
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 15:02   #2769
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Anesthesia zgadzam się że muchy w Pawo to jakieś takie bleee, ale krawaty nie były takie najgorsze bo nawet jeden wpadł mi w oko, taki delikatny, kolor ivory i był w różnych szerokościach.
My szukamy w miarę wąskiego bo mój TŻ szczupły chłop więc w szerokim wyglądałby totalnie
Ale polecam Vistulę póki co najbardziej za mną przemawia i już nie mogę doczekać się aż znowu tam zawitamy bo mam przeczucie że tam właśnie kupimy

ps. a jak szukasz coś z outletu to w Facotry jest dość sporo sklepów z garniakami i nie które w naprawdę fajnych cenach a drugi to Fashion House w Sosnowcu

Edytowane przez iliy
Czas edycji: 2014-04-07 o 15:06
Stary 2014-04-07, 15:12   #2770
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość

Wow! Jak Wy daliście radę? Mój Tż by to drugie pewnie przespał

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Ciężko było, spaliśmy może ze 2h łącznie

Ale czego się nie robi dla Państwa Młodych
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 15:14   #2771
Anesthesia
Wtajemniczenie

iliy, Factory to rzut kamieniem ode mnie więc tam zawitamy na pewno A szukaliście właśnie w outletach Vistuli, czy w oficjalnym sklepie? Jak ceny za koszule ivory, bo w garniakach się orientuję?
Stary 2014-04-07, 15:22   #2772
asia1206
Raczkowanie

S1lc1a
ysia
Lemon_Drop
namisek1990
mala_czarna_21
Dziękuję Wam dziewczyny z całego serca-bo ja już miałam myśli ''samobójcze'' że na wierzch niczego nie znajde,a jak już kupiłam tą marynarkę to,że pewnie jest beznadziejna...nie macie pojęcia jak mnie uspokoiłyście-jak Was nie kochać?
Co do przyjaciółek-to i u mnie podobna sytuacja-niby na 100% będzie-ale ja ją znam i już nie raz mi wywinęła numer,że jakimś cudem nie przyszła-chociażby na moje urodziny które w tajemnicy organizowała z moim Tż-em,mówiłam jej że dla mnie najważniejsze jest to by była na ślubie i weselu i nie ma przejmować się prezentem bo jej obecność to dla mnie najlepszy prezent-ostatnio powiedziałam,że powinna się dobrze zastanowić bo talerzyk kosztuje 170 zł od osoby(+jej facet) i mówienie że będzie wiąże się z naszymi kosztami-jednak ją znam i nie zdziwię się jak do ostatniej chwili będzie potwierdzać swoją obecność a na ostatnią chwile nie dość że nie przyjdzie to jeszcze nie odbierze telefonu...sama nie wiem co mam zrobić,mój Tż mówi żeby jej i jej faceta nie liczyć a zasugerować w hotelu,że jest możliwość iż 2 dodatkowe osoby się pojawią i by byli gotowi-ostatecznie nie będę się obżeraćNiestety Wam nie pomogę bo sama mam taki problem-ja natomiast niech się wali i pali ale jak powiem,że gdzieś będę to z wyjątkiem własnej śmierci będę tam i już,strasznie działaja mi na system osoby niesłowne!

Nasze kochane serduszko
asia1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 15:29   #2773
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
iliy, Factory to rzut kamieniem ode mnie więc tam zawitamy na pewno A szukaliście właśnie w outletach Vistuli, czy w oficjalnym sklepie? Jak ceny za koszule ivory, bo w garniakach się orientuję?
No właśnie nie wiem nawet gdzie są outlety z Vistuli a byliśmy w Galerii Krakowskiej bo prosto z Vistuli poszliśmy do Pawo Cena garnitura nie była też jakaś zabójcza bo akurat ten co Nam się spodobał był w cenie 1299 zł i za każde wydane 600 zł - 100 zł w prezencie do wykorzystanie po 20 kwietnia, więc dostałby 200 zł np na jakiś dodatek lub dołożyłby do butów bo też były fajne ale za 549 zł (troszkę drogie) więc by wyszły za 349 zł
Jeśli chodzi o koszule to nie mam zielonego pojęcia jaka akurat była cena tej co dała Pani do przymierzenia, ale chyba tania nie będzie a dlatego nie skupialiśmy się na niej bo koszule już mamy i jak będziesz w Factory to możecie sobie podjeść do sklepu "Ewtex" (polska firma z garniturami, koszulami itd...) http://www.ewtex.pl/index.php?page=OFERTA
tam właśnie ją kupiliśmy w kolorze ivory z takim delikatnym atłasowym obszyciem przy kołnierzyku, elegancko zapakowana w pudełeczko w cenie 125 zł, no chyba że chcecie muchę to nie wiem czy to nie jakaś inna wtedy musi być więc trzeba dopytać Ta akurat bardzo Nam się spodobała i rozmiar był w porządku, a jakby coś trzeba było przerobić to tam robią takie poprawki
Dodam tylko że z tej firmy mój tata ma garnitur i sobie chwali

Edytowane przez iliy
Czas edycji: 2014-04-07 o 15:34
Stary 2014-04-07, 15:31   #2774
cornflower_girl
Zakorzenienie

iliy Dziekuję
Co do odmiany - patrzyłaś tutaj? Jest internetowy odmieniacz, wklepujesz nazwisko i pokazuje Ci poprawne formy

Anesthesia Dziekuję
My w końcu kupiliśmy garniak w Próchniku - też bardzo polecam. Naprawde wyglądał bardzo elegancko (w wielu sklepach ślubny=kiczowaty).
Vistula też ma fajne rzeczy

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 15:32   #2775
Lusiija
Zadomowienie

Kupowała może któraś na ślub buty taneczne? Nie wiem czy mogę tam po prostu obciąć za długi pasek? Jest ładnie zakończony i może by się pruł? Prócz tego buty wydają mi się trochę małe? Nie wiem jak to określić. Mam dziwny dyskomfort naokoło pięt/kostek jakby gniotło mnie łączenie materiałów. Poradźcie proszę One się dużo rozejdą?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140407_142831.jpg (21,0 KB, 43 załadowań)
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 15:37   #2776
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
iliy Dziekuję
Co do odmiany - patrzyłaś tutaj? Jest internetowy odmieniacz, wklepujesz nazwisko i pokazuje Ci poprawne formy
Normalnie uwielbiam Cię ten internetowy odmieniacz jest super i mega mi pomoże dziękuję
Stary 2014-04-07, 15:59   #2777
Atomoowka
Wtajemniczenie

Hej dziewczynki

Samochód załatwiony, będziemy jechali Mercedesem s 500 long mojego brata ciotecznego. Pytanie jak z dekoracją.
Pomożecie?
Chciałabym coś delikatnego, niewielkiego raczej.
Myślałam żeby tylko kokardki na klamkach dać, ale nie wiem jak je zrobić to raz. Dwa wiem, że na allegro można kupić ale one są raczej małe.
Co myślicie o takim pomyślę. Do każdej klamki przywiązać dwa małe pompony z tiulu chyba one są. I bym zrobiła po dwa na każdą klamkę jeden biały, drugi fiolet. Co myślicie?
A może macie pomysły na inne fajne i nie czasochłonne dekoracje?

Cytat:
Napisane przez asia1206 Pokaż wiadomość
Witam w poniedziałkowy ranek
Wczoraj z Tż byliśmy na zakupach i oto moje zdobycze

Marynarka do sukni-w rzeczywistości jest dużo ładniejsza
http://shop.mango.com/PL/p0/mango/no...=1396854139889

Stanik+majtki
Załącznik 5642695

plus dwie pary pończoch samonośnych sprawdzałam i genialnie trzymają
za załatwione sprawy.
Marynarka bardzo fajna

Kaigara wow 19 dni, już ostatki.

Cytat:
powoli zaczynamy planować sesję narzeczeńską na maj

dziękuję za rady! z peonii muszę zrezygnować ze względu na miesiąc, w sierpniu raczej ich nie dostanę w rozsądnej cenie. co do tych małych kwiatków - podoba mi się pomysł jeszcze raz - dziękuję
suknia józefinka?! pierwszy raz słyszę fajna nazwa.
na żywo są całkiem dobrze widoczne, ale chyba i tak zrobię je białym mazakiem, żeby były trochę grubsze. do tego troszkę inna czcionka cyferek i będzie miodzio tylko teraz muszę te ramki kupić, a do najtańszych nie należą... chyba, że kupię te
są za 10zł/2sztuki. myślicie, że mogą być?

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

już sie dogadałam ze świadkową, że obie sobie takie zamówimy i ubierzemy po północy
Moim zdaniem są bardzo fajne i mogą być.

Cytat:
Napisane przez wiosnaachtoty Pokaż wiadomość
A ja mam doła - dziewczyna, która jest moją przyjaciółką, a która od 2 lat mieszka w Niemczech napisała, że nie przyjedzie na mój ślub bo jej facet nie dostał urlopu

Jestem strasznie zawiedziona jej zachowaniem, aż się popłakałam - ja przyjechałabym sama na jej miejscu gdyby mi zależało. Nie mam ochoty wogóle z nią rozmawiać. Olała mój slub...
Ej kochana głowa do góry, ja przeszłam to samo z tydzień temu. Z tym , że moja przyjaciółka mieszka na tej samej dzielny, ale nie przyjdzie bo jej narzeczony ma akurat wyjazd z pracy.

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Mi też byłoby strasznie przykro ale ja rozumiem takie osoby które bez partnera nie chcą przyjść na wesele czy inną tego typu imprezę. Naprawdę spróbujcie postawić się w takiej roli że idziecie same a na weselu oprócz pary młodej nie znacie nikogo albo 2-3 osoby. Wiadomo że 95% osób idzie na wesele z partnerem. Pójście w pojedynkę to gwarancja przesiedzianego wesela za stołem. Każdy bawi się ze swoją parą i naprawdę mało jest momentów kiedy jest pełna integracja gości na sali. Ponadto jeśli nie zna sie praktycznie nikogo to raczej małe szanse że ktoś zostawi swoja partnerkę i pójdzie tańczyć z samotną nieznajomą bo to grozi mega awanturą w związku.
Ja poszłam sama na studniówkę i żałowałam tego po pierwszej godzinie, mimo że na sali było mnóstwo osób które znam to i tak większość bawiła się ze swoja parą. Kilka piosenek zatańczyłam w kółku ale czułam się jak ostatni wyrzutek że nie mam partnera do tańca. Więc ja bym na wesele sama nie poszła i na pewno nigdy nie obraziłabym się gdyby ktoś mi odmówił tylko z tego powodu bo ja to przerabiałam na swojej skórze i wiem co taka osoba czuje.
A ja tego nie rozumiem i nie zrozumiem. Owszem gdyby to był ktoś daleki, no kuzynka z którą mam sporadyczny kontakt ok.
Ale to jest przyjaciółka, osoba która zaraz po mojej rodzinie najbliższej zna mnie najdłużej i najlepiej. Z nią przeżyłam 3/4 swojego życia a ona nie przyjdzie bo face z którym jest 3 lata nie może? Dla mnie to żałosne tym bardziej, że zna doskonale moich rodziców, rodzeństwo, mojego TŻ i na weselu będzie wiele osób które zna i wiele razy się z Nimi bawiła ( nasi znajomi)

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 16:01   #2778
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Aaaa i idąc za ciosem wybraliśmy zaproszenia i tu pojawił się następny problem.... odmieniać czy nie odmieniać imiona i nazwiska jak sprawdziłam na zaproszeniach które dostałam w zeszłym roku to są w ogóle nie odmienione, więc sama już nie wiem żeby co poniektórzy się nie obrazili jak ich nazwiska wyjdą troszkę komicznie np. kolega który ma na nazwisko Kot ... to SZ.P Mariusza Kota???
Jak Wy to kochane wypisałyście???
Oczywiście że odmieniać! Kot to nie jest znowu jakieś mega śmieszne i dziwnie wyglądające nazwisko

Robusta gratki za zaproszenia! Z 2 tygodnie czekamy na fotki

Współczuję przejść z koleżankami i przyjaciółkami.... u mnie być może też będzie problem z 2-3 parami ale póki co nie chcę zapeszac jakby coś będę się żalić we wrześniu ...
Stary 2014-04-07, 16:27   #2779
marlenqa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Oczywiście że odmieniać! Kot to nie jest znowu jakieś mega śmieszne i dziwnie wyglądające nazwisko

Robusta gratki za zaproszenia! Z 2 tygodnie czekamy na fotki

Współczuję przejść z koleżankami i przyjaciółkami.... u mnie być może też będzie problem z 2-3 parami ale póki co nie chcę zapeszac jakby coś będę się żalić we wrześniu ...
Ja bym takie nazwisko jak Kot nie odmieniała.. Mój Tż ma na nazwisko Łoś i tego nazwiska absolutnie się nie odmienia, więc wydaje mi się że to samo jest z nazwiskiem Kot..

A u mnie rozdawanie zaproszeń ciąg dalszy jest fajnie ale i męcząco!!

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 16:33   #2780
Le_lena
Raczkowanie

a ja się będę żalić w październiku
Podobno dzieci mało się rodzi - a mi dwoje na miesiąc przed ślubem przychodzi na świat i przyszli rodzice już 'wstępnie' odmówili
Jednej pary bardzo żałuję - to przyjaciel TŻ , a żona mu rodzi 5 dni przed naszą datą
Stary 2014-04-07, 16:42   #2781
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Ja bym takie nazwisko jak Kot nie odmieniała.. Mój Tż ma na nazwisko Łoś i tego nazwiska absolutnie się nie odmienia, więc wydaje mi się że to samo jest z nazwiskiem Kot..

Zmartwię Cię, ale w języku polskim wszystkie nazwiska się odmieniają...

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Say hello, Ty te ramki na stoły chcesz?
Nie wiem, jakie wymiary, ale tu masz za 4zł/2 sztuki, widziałam foty z tymi ramkami i fajnie to wyglądadało

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30151035/
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 17:07   #2782
Anesthesia
Wtajemniczenie

Iliy, dziękuję bardzo za namiary! Ten sklep kojarzę i na pewno przeciągnę TŻta po wszystkich sklepach z garniturami w Factory Bo rozumiem, ze koszulę kupowaliście tam i też Ivory/śmietanka?
PS: My też byliśmy w Pawo w Galerii Krakowskiej

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość

Jedna z dziewczyn dała przykład aktora Tomasza Kota - przecież w mediach to się normalnie odmienia, i język polski jest fleksyjny i też się odmienia. Może ktoś nie lubi być nazywanym np. "rodziną Łosiów", no ale taka odmiana, i wg mnie akurat "zwierzęce" przypadki mają swój urok Znam np. Kocura i Kotka i dopiero nie-odmienianie tych nazwisk brzmi źle. Np. "Znam Tomasza Kot" albo "znam Michała Kotek"...

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
a ja się będę żalić w październiku
Podobno dzieci mało się rodzi - a mi dwoje na miesiąc przed ślubem przychodzi na świat i przyszli rodzice już 'wstępnie' odmówili
Jednej pary bardzo żałuję - to przyjaciel TŻ , a żona mu rodzi 5 dni przed naszą datą
U nas też wiele dzieci się rodzi i 3 pary od strony kuzyna nam z tej racji odmawiają Z jednej strony rozumiem, ale z drugiej nasi przyjaciele przyjadą na ślub z maleństwem, które będzie miało wtedy 2 miesiące tylko wynajmujemy im pokój i przyjeżdżają z opiekunką pod postacią mamy. Jak się chce, to się da, nawet na "dalekie" wesele przyjechać oni nawet nie mówili o odmowie, bo wiadome było, że chcą być z nami w tym dniu. Jakoś jak byłam na weselu u kuzyna TŻ to kuzynka i w 9 miesiącu przyszła - miała termin porodu na dzień wesela(!) i całą noc się ładnie bawiła.

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2014-04-07 o 17:08
Stary 2014-04-07, 17:14   #2783
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Dzięki temu "odmieniaczowi" co podała mi cornflower_girl faktycznie odmienia się, tylko tak mi się jakoś śmiechowato skojarzył ten kotek

Anesthesia tak dokładnie koszule kupowaliśmy w "ewtex" kolor śmietankowy/ivory w Factory, ale w tym miejscu widzieliśmy też w innych sklepach również ładne i nie aż takie drogie a co do koszul z Vistuli to jak patrzyłam to ceny ok 249-299 zł tak plus minus
Stary 2014-04-07, 17:37   #2784
say-hello
Zakorzenienie

oczywiście będę się chwalić księgą gości dziękuję za wszystkie rady

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Say hello, Ty te ramki na stoły chcesz?
Nie wiem, jakie wymiary, ale tu masz za 4zł/2 sztuki, widziałam foty z tymi ramkami i fajnie to wyglądadało
widziałam je w Ikei na żywo i niestety nie podobają mi się

Mama kupiła mi dziś koturny na poprawiny są śliczne, wygodne, stabilne - i będę je miała na co dzień do latania (do jeansów super wyglądają). na fotce widać kawałek tej poprawinowej sukienki (na górze ma złote aplikacje, więc kolorystycznie wszystko pasuje)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0651.jpg (29,7 KB, 134 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0658.jpg (30,0 KB, 128 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0659.jpg (29,5 KB, 115 załadowań)

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2014-04-07 o 17:50
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 17:46   #2785
ana909
Erudycja

Cytat:

Mama kupiła mi dziś koturny na poprawiny są śliczne, wygodne, stabilne - i będę je miała na co dzień do latania (do jeansów super wyglądają).
jakie Ty masz nogi!
Stary 2014-04-07, 17:49   #2786
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:

Mama kupiła mi dziś koturny na poprawiny są śliczne, wygodne, stabilne - i będę je miała na co dzień do latania (do jeansów super wyglądają).
Świetne buty skąd ? :P

A nogi jakie masz łaaał pozazdrościć

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 17:51   #2787
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
jakie Ty masz nogi!
Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Świetne buty skąd ? :P

A nogi jakie masz łaaał pozazdrościć
nie przesadzajcie, nogi to zasługa tych butów bez obcasów już nie ma tego efektu
buty z prima mody http://primamoda.com.pl/produkt/321/...VEPLATINO.html
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 17:55   #2788
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
...Mama kupiła mi dziś koturny na poprawiny są śliczne, wygodne, stabilne - i będę je miała na co dzień do latania (do jeansów super wyglądają). na fotce widać kawałek tej poprawinowej sukienki (na górze ma złote aplikacje, więc kolorystycznie wszystko pasuje)
Wow!!! super buciki i widać że wygodne
Stary 2014-04-07, 18:46   #2789
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Jeśli masz już takie ramki w domu i te które dokupisz też się przydadzą, to ja bym brała te droższe. W IKEI kosztują chyba ok 20 zł o ile to te. Ja kupiłam te dwustronne za 3,99 zł i one będą na numery stołów ale tylko dlatego że są dwustronne a takie mi potrzebne. Nie wiem czy później je użyję bo plastik jest słabej jakości, więc mam tą kasę wywaloną w błoto.
Też planujemy je kupić, bo to jednak najtańsza opcja. My mamy niewiele stolików (7), więc nie wykosztujemy się straszliwie.

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Ludzie naprawdę głowę z dupą pozamieniali...
Żeby tylko.

Współczuję Wam dziewczyny wszystkich przebojów z "przyjaciółkami"/świadkowymi/znajomymi.

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
No ale jak gówno pływać nie umie to mówi, że woda za rzadka...
boski tekst!

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Tu nawet nie chodzi o jakieś amory, bo to bym jeszcze wybaczyła, niech się każdy uczy na swoim przykładzie. Ale moje ex świadkowa od dawna próbowała się wywinąć, psując mi przy tym porządnie krew (a to nie chciała iść ze mną po obrączki i czekała obrażona w restauracji pod sklepem, a to podsyłała artykuły o młodych żonach które żałują ślubu, a to dzwoniła z informacją " śnił mi się Twój ślub, było beznadziejnie"). Ja jej miliard razy mówiłam że jak nie chce być świadkową to spoko, ale jak widać brak odwagi cywilnej jest w cenie. Domyślam się że z moim ex umawiała się też specjalnie, żeby mnie wkurzyć, bo sama jest w 3letnim obłędnie szczęsliwym wg niej związku który nie wymaga papierka, bo to w końcu PRAWDZIWA MIŁOŚĆ!

Nie no, świat zwariował - teraz to i psychologów trzeba sprawdzać czy nie potrzebują leczenia umysłu.

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość
A, kupiłam sobie takie nakładki przezroczyste na obcasy - fajna sprawa, dzięki nim się nie ślizgam na podłożu typu panele. Widoczne są tylko jak ktoś się przypatrzy, a dają dodatkowo trochę więcej stabilności. Kosztowały mnie 10zł, super wynalazek.
Też je mam i potwierdzam, że są świetne. Mają większą powierzchnię niż obcas, wiec to dodatkowa stabilność i absolutnie nigdzie się nie ślizgam.

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
uuu brzmi super i pracochłonnie
ale w końcu trzeba się wziąć za siebie!
Eeeee.. niecałe 40 minut mi zeszło. A poczułam się jakbym z pół dnia w SPA leżała.

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Kupowała może któraś na ślub buty taneczne? Nie wiem czy mogę tam po prostu obciąć za długi pasek? Jest ładnie zakończony i może by się pruł? Prócz tego buty wydają mi się trochę małe? Nie wiem jak to określić. Mam dziwny dyskomfort naokoło pięt/kostek jakby gniotło mnie łączenie materiałów. Poradźcie proszę One się dużo rozejdą?
Ja mam i też mam taki długi pasek - planuję go obciąć. Nasz instruktor polecił, żeby zrobić to kilka dni przed ślubem, żeby się pasek właśnie nie rozwarstwi i dodatkowo można np. pomalować bezbarwnym lakierem.

Cytat:
Mama kupiła mi dziś koturny na poprawiny są śliczne, wygodne, stabilne - i będę je miała na co dzień do latania (do jeansów super wyglądają). na fotce widać kawałek tej poprawinowej sukienki (na górze ma złote aplikacje, więc kolorystycznie wszystko pasuje)
Bardzoooooo ładnie się prezentują.

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Aaaaa zapomniałabym

Zmiana kodu 1 z przodu! 19 DDŚ

Najśmieszniejsze jest to, że następna zmiana kodu będzie na jedną cyfrę!

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 19:01   #2790
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
nie przesadzajcie, nogi to zasługa tych butów bez obcasów już nie ma tego efektu
buty z prima mody http://primamoda.com.pl/produkt/321/...VEPLATINO.html
Piękne są Ładnie na nodze wyglądają i ważne, że jeszcze będziesz mogła je wykorzystać Np do latania
P.S. Myślałam, że tylko u mnie się tak mówi, że do latania

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość

Aaaaa zapomniałabym

Zmiana kodu 1 z przodu! 19 DDŚ

Najśmieszniejsze jest to, że następna zmiana kodu będzie na jedną cyfrę!
to już za chwilę!

Edytowane przez activelifestyle
Czas edycji: 2014-04-07 o 19:05
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości