|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() to nie chodzi o te noclegi, my ich nie opłacamy, bo mamy duży dom (nawet wynajmujemy na sezon) i to nie jest problem, a jeśli chcą z potencjalną opiekunką (mam dziwne przeczucie, że to jego teściowa) spać w jednym pokoju to tez luz, załatwi im się jakąś polówkę po prostu, chodzi mi o to najbardziej, że wyskoczył mi z tymi dziećmi na weselu, do kościoła spoko, ale na te kilka godzin weselnych mogliby je zostawić, bo obawiam się, że właściciel może robić jakieś problemy i za te niezamówione dzieci zapłacić poczekam może jeszcze do czasu potwierdzenia, bo zależy mi na tym, żeby oni przyjechali i zostali na cały weekend (mają 150 km, więc do domu ich nie wygnam )tak w ogóle, to co ludzie z dziećmi mają w sobie, że nawet na dwie doby nie chcą ich zostawiać np. pod opieką babci (bo ci moi znajomi mieszkają 200 m od dziadków) ![]() Enzunio a u Ciebie to widzę w ogóle cyrk na kółkach, jak można po kryjomu przed Młodymi wysyłać komuś zaproszenie??? ja bym zrobiła taką aferę, że by się teściowie nie pozbierali do końca swoich dni
|
|
#3152 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Zobaczymy co da mi koleżanka
Dzięki.Cytat:
![]() Cytat:
Niesamowity głos Mimo tego, że w kościele jest dziwne echo to dał radę.![]() Cytat:
Ja wyszłam z suknią empire, szukając czegoś prostego, ściągniętego w talii. Bardzo nie lubię sukien empire, bo sprawiają wrażenie, że jest się w ciąży. Ale oczywiście nie moja, moja jest piękna. ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3153 |
|
Raczkowanie
|
nam zostały 3 zaproszenia do rozdania
stwiedziliśmy, że termin jest dość problematyczny ze względu własnie na wyjazdy, ale także fakt że robimy wesele w czwartek ![]() a co do sukienki, to miałam mieć typową literę A, a zostałam w princessie welon mierzyłam tylko swój, za 20 zł z butterfly, do łopatek, zakup w ciemno okazał się strzałem w 10 z kolorem, fasonem i długością namisek1990 cieszę się bardzo, że udało Ci się z suknią ![]() byłam z mamą w chińczyku i powiedziała, że sukienka, którą wczoraj mierzyłam, fatalnie leży z tyłu, jest jakby za mała (a z przodu super) jak do maja jeszcze coś zrzucę a ona tam będzie to pójdę ją obmierzyć jeszcze raz, bo będzie mi się śniła po nocach oczywiście znów zapomniałam zrobić fotopowiedziałam też mamie o pomyśle z frezjami i mówi, że super, i do bukietu i na salę, jeszcze tylko moją florystkę muszę powiadomić o moich wymysłach ![]() ale ciężko cokolwiek znaleźć w necie jeśli chodzi o frezje, bukiety owszem są, ale na sali to już ciężko, najczęściej są róże (blee) z frezjami albo inne kwiaty, a F. są jako dodatek [/QUOTE]to wcześnie zaczeliście rozdawać... ja ze swoim narzeczonym to walcze i ubłaguje zeby w końcu zrobił liste gości i żeby zamówić zaproszenia... szlag mnie trafi ;p nie ma czasu wiecznie heh a w maju trzeba zapraszać
|
#3154 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jest śliczna ![]() Cytat:
bardzo ładnie wyglądasz w ogóle suknia jest łaadna ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() oo.. też jestem ze Szczytna, może znam Twojego TŻta ![]() Cytat:
powodzenia w znalezieniu nowej pracy
|
|||||||
|
|
|
#3155 | ||
|
Rozeznanie
|
właśnie tak się zastanawiałam
mam tak samo, ale nie wpadłam na to ![]() Cytat:
![]() chciałam syrenkę a wyszłam z princessą ![]() Cytat:
|
|
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
dzisiaj idziemy do poradni Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3157 |
|
Rozeznanie
|
Ja chcialam princesse albo rybkę a mam szerokie A z przedłużonym gorsetem
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3158 | |
|
Zadomowienie
|
Ja chciałam zwiewną, muślinową, trochę w stylu greckim z koronką - skończyłam z literą A
w tej wymarzonej wyglądałam jak ciężarna pastereczka ![]() Cytat:
|
|
#3159 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, które zamawiały welony z BUTTERFLY - czy można zwrócić całkowicie zamówiony towar, jeśli okaże się nie taki jak trzeba ? Chodzi mi o takie, które były robione na specjalne zamówienie, inne wymiary niż dostępne na stronie. To samo jak jest z wymianą takich produktów
![]() Poratujcie !
|
|
#3160 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dostalabym chyba ku****y no za za ludzie...w głowie się nie mieści Cytat:
![]() Moi znajomi jechali z półrocznym dzieckiem na koniec Polski na wesele mimo, ze obydwie babcie są obok (blok obok) i na co dzien normalnie z maleństwem zostawaly ale uparli sie i juz ![]() Pojechali, byli na slubie, obiedzie, podwieczorku i pojechali z powrotem dla mnie bezsens totalny, no ale ludzie sa dziwni ![]() Nie wiem co kieruje takimi ludźmi chęc pochwalenia się maleństwem? Pokazania jakimi są dobrymi rodzicami? Bo gdyby przyjechali bez to stare ciotki by gadały, że wyrodni rodzice ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
![]() Nie podlegają zwrotowi w oparciu o powyższą ustawę artykuły wyprodukowane na specjalne zamówienie. Każdy produkt wystawiony wystawiony do sprzedaży posiada pewne parametry zawarte w opisie aukcji: długość, szerokość, rodzaj zdobienia i t.d. Zmiana parametrów przedstawionych w opisie aukcji jest uznawana za wykonanie przedmiotu na specjalne zamówienie klienta. Nie podlegają zwrotowi koronki hiszpańskie i francuskie odcinane na centymetry wysyłane jako próbki, tkaniny, ścinki tkanin i koronek nie mają żadne wartości, nie można ich wykorzystać przy produkcji naszych artykułów,a były pocięte na krótkie odcinki wyłącznie na życzenie kupującego więc nie podlega zwrotowi. Więc raczej nic z tym nie zrobisz. Bedziesz musiała sprzedać welon we własnym zakresie. Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-04-10 o 09:36 |
|||
|
|
|
#3161 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3162 |
|
Zadomowienie
|
pysia, kamilka dziękuje
|
|
#3163 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Skąd ludzie biorą takie pomysły ? ![]() :conf used:---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() Aż tak źle? Ja wizytę w poradni wspominam miło, babka mówiła z sensem, bez zbędnego przekonywania do swoich racji. Przekazała co musiała i wszystko ![]() Ale słyszałam, jak straszne one potrafią być ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
![]() Będzie z wami się bawił czy jeszcze za mały ?My mamy dzieloną salę ale damy radę ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Co to za sala ?
|
|
#3164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na poprawiny z dzieckiem spoko, pobawi się z innymi, ale cały czas uważam, że wesele jest dla dorosłych, dzieci tylko z najbliższej rodziny, o!!!
|
|
#3165 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny staram się was nadrobić ale nie wiem kiedy mi się to uda a muszę się wyżalić.. tak sobie chwaliłam teściów a teraz diabeł w nich wstępuje nie wiem dlaczego tak wszystko utrudniają nam nie tylko mi robią wszystko by zmienić nasz plan o zamieszkaniu z nimi. mamy dwa domy i za niedługo okaże się że po ślubie będziemy musieli iść wynajmować mieszkanie. Myślę że oni się boją że są "gorsi" od moich rodziców (starsi, uważają że mają dużo mniej kasy i w ogóle gorzej) i że my pójdziemy do mnie mieszkać tyle że my chcieliśmy od początku tam- całe piętro kontra u mnie dwa pokoje. jeśli u mnie zamieszkamy to teściowie na pewno się obrażą i działki pod dom też nie dostaniemy a u mnie w domu jest po prostu mało miejsca (mieszkają dziadki, rodzice no i my byśmy mieszkali). Nie wiem już co mam robić Oni mi osobiście nic nie mówią tylko mój TŻ ma ciągle awantury. niedługo mam urodziny a że im żadne imprezy nie przeszkadzają (średnio co 2 tyg zapraszamy znajomych) to postanowiliśmy je dla znajomych zrobić właśnie u mojego TŻ(osobne pietro) a teraz sie dowiedzieliśmy(TŻ się dowiedział) że "ja mam swój dom, albo dom brata" ciągle mi powtarzają że jestem domownikiem a teraz nagle nie mogę tam zrobić urodzin "bo nie" chociaż inne imprezy są.. nie rozumiem tego i nie wiem co mam robić, tu nie chodzi oczywiście o te urodziny ale ogólnie o wszystko często też mówią o rozwodzie że coś tam w razie rozwodu ostatnio mówili że nie podoba im się ślub konkordatowy bo może być potem problem z rozwodem kto gada tyle o rozwodach??
poradźcie coś bo jutro tam jadę i w ogóle nie wiem co mam robić
|
|
#3166 |
|
Raczkowanie
|
Dawno nic nie pisałam, bo mamy chwilowy zastój - w ten weekend zaczynamy zapraszać gości, większość osób zaprosimy w najbliższy weekend i w święta, mieszkają na szczęście w miarę blisko siebie więc można wszystkich odwiedzić w krótkim czasie bez dalekich dojazdów.
Ze spraw to musimy jeszcze kupić garnitur i buty dla narzeczonego, ja dla siebie bieliznę jakąś ale to pewnie "przypadkiem" podczas wizyty w sklepie coś wybiorę. Reszta spraw które wymagają załatwienia wcześniej już za nami, no tylko musimy później to poustawiać - kto kiedy odbiera kwiaty, jak nasz tort znajdzie się w restauracji itd - ale to już w ostatnich dniach przed ślubem ustalimy. A no i zapomniałabym w tą sobotę przy okazji zapraszania mojego brata ciotecznego zamówimy u niego obrączki - bo jest jubilerem
|
|
|
|
#3167 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Podczytuję Was już od jakiegoś czasu - ślub w maju - można dołączyć?Gdyby nie kwestie poruszane na tym forum miałabym o wiele większe problemy i dylematy ślubne Nie znacie mnie (jeszcze, poza osobami z wątku o majowych PM), ale sporo mi pomogłyście
|
|
#3168 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najgorsze w tej sytuacji jest chyba to, że Tobie mówią co innego a za Twoimi plecami do twojego TŻ coś innego, to dla mnie nie zrozumiałe. Ale znam z opowiadań sytuacje w których jedni rodzice w pewnym sensie rywalizują z drugimi, jest to szczególnie trudna sytuacja gdy np macie mieszkać z jednymi z nich. Myślę, że powinnaś poprosić swojego TŻ żeby szczerze porozmawiał z rodzicami i zapytał dlaczego tak zmienili zdanie co do Ciebie? I dlaczego na krótko przed ślubem zaczęli się tak zachowywać? Myślę, że lepiej jak on z nimi porozmawia a nie ty, a on później wszystko ci przekaże. |
|
|
|
|
#3169 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kamila twoich nawet nie komentuję, ja bym im kazała odkręcić wszystko i świecić oczami a do tych których naprawdę chcę zaprosić wyslalabym swoje zapr. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez kasia1201 Czas edycji: 2014-04-10 o 10:18 |
|
|
|
|
#3170 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
Jak z przygotowaniami? Załatwione wszystko ?
|
|
#3171 |
|
Wtajemniczenie
|
Zakręcona kropka
współczuję, mam nadzieje że jakoś pozytywnie rozwiąże sie ta sytuacja ![]() Szczeperka szkoda, że tak późno dołączyłaś
|
#3172 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3173 | ||
|
Zadomowienie
|
Oj, są bardzo urocze! I idealnie asują do mojej sukni - są delikatne i z klasą, nie takie rustykalne
![]() Cytat:
![]() Linaewen wyglądasz obłędnie w sukni! OBŁĘDNIE! ![]() Cytat:
![]() Szczeperka witaj!
|
|
#3174 |
|
Zadomowienie
|
http://www.bialeinspiracje.pl/?p=46159 mega klimat . Moja sukienka jest podobna i coraz więcej zdjęć utwierdza mnie w przekonaniu że do niej pasują takie nietypowe bukiety z wielu różnych kwiatów .
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#3175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Lin Cudownie wyglądasz w sukience
![]() Kaigara Powodzenia z makijażem - mam nadzieję, że będziesz zadowolona ![]() kiss Jeśli chodzi o garnitur, to oprócz kroju skład tkaniny. Im mniej sztucznych domieszek, tym lepiej. Macie ślub latem - warto zastanowić się nad wełną, jest przewiewna. Anesthesia Weź ten zestaw - jest świetnie dobrany i do Twojej sukienki jest jak znalazł ![]() Jak z płaceniem za przesyłkę? Zbiorczo? Ona jest ubezpieczona? olinekokraglinek Witaj Grafina chyba najbardziej podoba mi się z nowej kolekcji Gali - dobry wybór ![]() Cytat:
A komplet z zaproszeniami wygląda genialnie ijaa Gratuluję zakupów ![]() rabbitka Ale fajna opaska - odcieniem pasuje do sukienki poprawinowej ![]() zły jeż Powodzenia z salą i z naukami - dobrze, że wyrobicie je teraz, potem będzie Wam łatwiej ![]() badorja Marzyła mi się Diana Very Wang, coś eleganckiego z koronką (krój A lub syrenka na ramiączkach i z odkrytymi plecami) lub Pronovias z piórami. Z Diany musiałam zrezygnować, bo mężczyzna by uciekł z wrzaskiem (minimalista jeden :P). W princessie z piórami wyglądałam ciążowo; z koronek też zrezygnowałam (postarzały; dwa że miałam wrażenie, że ciało chyba należy do kogoś innego a głowę podmienili). Jest za to rybka tiulowa (Justin Alexander 8651). namisek Dobre wieści Trzymam kciuki za starą sukienkę ![]() marlenqa Bardzo mi przykro. Mam nadzieję, że szybko się to obróci na dobre ![]() [b]21klaudyna/b] Niefajnie z tymi plackami ![]() Kamilka Daj palec, a wezmą całą rękę. Wg mnie poszłaś im na rękę z noclegami (czyli praktycznie wyjazd urlopowy w prezencie), a żądają zbyt dużo. Powiedz im, jak wygląda sprawa - macie podpisaną umowę z hotelem, nie ma możliwości zmienić. Gdybym była na miejscu Twoich znajomych, to nie wpraszałabym się na siłę - zapytałabym po prostu o namiary na miejsca noclegowe dostosowane do takiej liczby osób. Kate Noir Ale łajzy Trzymam kciuki, żeby z tamborkiem to poszło szybko i bezboleśnie ![]() gornekBardzo ładne buciki wenedka Dobrze, że z protokołem poszło bezboleśnie Lg_ago Poczekaj jeszcze z zamówieniem. Dziś (wstyd, że nie mam jak zrobić zdjęć Cytat:
Nie wiem sama, co bym zrobiła na Waszym miejscu - chyba wynajmowałabym albo szukała czegoś własnego. Wiem, że wtedy małżeński budżet jest mocno nadwyrężony, ale z drugiej strony spokój jest bezcenny (bo te kłótnie moga odbijać się na Was, a bez sensu żebyś się czuła jak intruz).S1lc1a Dobry czas na kupno garniaka i obrączki - trzymam kciuki za resztę spraw ![]() Szczeperka Witaj Napiszesz coś więcej o Was, o tym co już macie?
|
|
#3176 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za miłe powitanie
Wstawiam listę: ZROBIONE Foto DJ USC Protokół Katechezy przedmałżeńskie Suknia – przymiarka w niedzielę ![]() Biżuteria Welon Bielizna Buty Makijaż (ustalona godzina) + próbny Fryzjer (ustalona godzina) + próbny Alkohol (wódka) Zaproszenia i zawiadomienia rozdane Spinki do koszuli i buty TŻ Piosenka na pierwszy taniec Treska Tort Figurka na tort Obrączki – odbiór w tym tygodniu Sala i dekoracje Dekoratorka – bukiet, kościół, samochód Pudełko na koperty Zawieszki na alkohol Księga gości Auto Prezent dla świadka Zapowiedzi DO ZROBINIA: Kwiecień: Iść na przymiarkę sukni Obdzwonić gości którzy nie przekazali info o przybyciu i zebrać info o rezerwacji pokoi Ustalić ostateczny scenariusz wesela Ustalić ostateczne menu i przekazać info o ilości gości na sali Organizacja noclegów i transportu – w trakcie ![]() Kupić cały strój dla Pana Młodego – buty są Kupić pończochy i baleriny Prezent dlaświadkowej Prezenty dla rodziców – zamówić kwiaty Konfetti Tablice rejestracyjne Skończyć poradnię Prezentacja zdjęciowa dla DJ Odbiór obrączek Maj Spowiedź odbiór potwierdzenia wygłoszonych zapowiedzi Ustalić szczegóły z DJ/FOTO i fotobudką Ustalić szczegóły dot. godzin i organizacji dnia ślubu z rodzicami i świadkami Ustalić oprawę muzyczną i organizację w kościele Kupić wina i szampana Cukierki i wódka na bramy Kupić pojemniki jednorazowe na jedzenie / pudełka na ciasto Wyjściowe parasolki – kupić lub pożyczyć Koszyk na wódkę pożyczyć i go ozdobić Kupić wszystko do "koszyczka ratunkowego" - będzie jeden w pokoju PM Balony dla dzieci na poprawiny ? Winietki Rafaello do winietek!!!! Usadzić gości na Sali Ostateczna przymiarka i odbiór sukni Kupić brakujące potrzebne kosmetyki Zrobić paznokcie – hybrydy Kosmetyczka – peeling i nawilżanie Podsumowując: nie ma wszystkiego ale codziennie coś załatwiamy więc uwinę się szybciej niż przewiduje plan
|
|
#3177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Zkręcona kropka i ezunio - na pocieszenie dodam że sama miałam podobne problemy z rodzicami Tż... On z nimi pogadał i chyba do niech dotarło że przesadzili bo teraz jest już spokój. Albo do nas jeszcze nie doszły informacje o ich nowych wyskokach
![]() Może spróbujcie porozmawiać szczerze z rodzicami? To w końcu Wasz dzień, a nie ich... Cytat:
Naszą wizję ślubu i wesela najlepiej oddadzą zdjęcia, które wstawiam
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
zakrecona_kropka współczuje
![]() My też mamy problem z domem ale w inny sposób. Zaraz po ślubie mój rodzinny dom ma zostać przepisany na nas. To duży dom i zostaje w nim tylko moja mama więc mieliśmy tu zamieszkać (najpierw wyremontować sobie piętro). Ale, żeby nie było za łatwo to rodzice Tż mają dwa domy na jednym podwórzu- w jednym (małym) mieszkają oni, w drugim mieszka babcia Tż (w obydwu trzeba zrobić remont). No i teraz jak podjęliśmy decyzję, że póki co zostajemy u mnie, a za kilka lat pomyślimy nad sprzedażą domu i wprowadzeniem się do domu, w którym mieszka babcia, na wszystkie sposoby kombinują jak nas tam ściągnąć już teraz. Tylko nie wiem jak oni sobie to wyobrażają Najpierw chcieli sami się przeprowadzić do babci domu a nam oddać swój, a po śmierci babci się zamienić. No bez sensu. Do babci też nie chcemy się wprowadzić, bo wiemy jak lubi się wtrącać. Problem w tym, że rodzice Tż nie mogą się pogodzić, że już zdecydowaliśmy gdzie będziemy póki co mieszkać, za każdym razem jak u nich jesteśmy to poruszają ten temat i są smutni jak mówimy jakie są nasze plany. Jak widać od przybytku też może rozboleć głowa.
Edytowane przez madziara889 Czas edycji: 2014-04-10 o 11:10 |
|
|
|
#3179 |
|
Raczkowanie
|
Jak czytam wasze historie o problemach mieszkaniowych, to bardzo wam współczuję, wiem jakie to ważne i że najlepiej byłoby żeby każde młode małżeństwo było stać na nowe mieszkanie lub dom. My na szczęście mamy gdzie mieszkać, wyremontowaliśmy wspólnie dom który należał do dziadków narzeczonego ale stał pusty od jakiś 20 lat bo dziadkowie się przeprowadzili. zaadaptowaliśmy strych i dzięki temu mamy prawie 100 metrowe piękne nowe lokum, a że remont robiliśmy z własnej kasy to nikt nam się do niczego nie wtrącał. Podobnie jest ze ślubem - rodzice nie płacą = rodzice się nie wtrącają, tylko ewentualnie pomagają i odpowiadają na nasze pytania.
Nie chciałabym żebyście pomyślały że jestem jakaś mega bogata, bo tak nie jest, zarabiamy z narzeczonym zupełnie przeciętnie, ale przez kilka pierwszych lat pracy mieszkaliśmy oddzielnie (z rodzicami) dzięki temu sporo zaoszczędziliśmy to teraz szalejemy A i wesele które byłoby pewnie wydatkiem w okolicy 50 tys zamieniliśmy na kameralne przyjęcie w restauracji dla najbliższych (ok. 40 osób) i dzięki temu wyjedziemy w fajną podróż poślubną.
|
|
|
|
#3180 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Suknia śliczna Fryzura która?Sala extra
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

musisz mu uzmysłowić, że nie masz tyle miejsca w domu, że to wesele bez dzieci i że musi inaczej im zorganizować czas.... dla mnie to niepojętę, żeby tak utrudniać życie PM. jak zaproszenie jest bez dzieci, to się bez dzieci przychodzi.....
tzn większość mieszka stosunkowo blisko, 10-30km od sali weselnej, więc ńprmalnie transport zorganizujemu i goście będą odwożeni do domu. A z rodziny Tż bedzie troche osób z zagranicy i drugiego końca Polski to chcemy ich rozlokować w domu rodziców TŻ (oni twierdza ze hotel im trzeba zrezerwować
ale ja uważam, ze jak są warunki i to dobre, to hotel jest zbednym losztem), u nas w mieszkaniu i w mieszkaniu Babci Tżta
razem na spokojnie znajdzie się miejsce dla 18 osób wygodnie, więc powinno starczyć
tzn rodzice Tżta zapowiedzieli, ze mogą być u nich takie mini poprawiny na ogrodzie, z przyjezdna rodziną, moją mamą i siostrą z mężem 
poczekam może jeszcze do czasu potwierdzenia, bo zależy mi na tym, żeby oni przyjechali i zostali na cały weekend (mają 150 km, więc do domu ich nie wygnam

Ale oczywiście nie moja, moja jest piękna.

Pojechałam na oglądanie kiecek z moją mamą i świadkową. Mama była taka szczęśliwa... no nie opiszę Wam tego.