Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-10, 14:15   #3211
docik10
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez Czarnaaa Pokaż wiadomość
Dzieczyny muszę się pochwalić dziś 100 DDŚ
Jeśli musisz się pochwalić to ja muszę Ci pogratulować Mi zostało 141dni a i tak już zaczynam się pomału stresować

Wczoraj mama mi dzwoni do pracy, że muszę brać ślub w tym roku bo klatkę nam malują w bloku, a jak moja siostra wychodziła za mąż to tez malowali Tylko tata się ze mnie śmiał, że mam żółty kolor przewodni i cieszyłam się jak kupiłam żółte balony, że do zielonej klatki będą idealnie pasowały, a nie wiadomo jaki kolor teraz wybiorą.
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:

Edytowane przez docik10
Czas edycji: 2014-04-10 o 14:20
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 14:18   #3212
cornflower_girl
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

zakręcona_kropka Nie chcę Cię martwić, ale rodzicom TŻ-ta ciężko będzie udowodnić, że jesteście dorośli. Taki typ, który zawsze traktuje dorosłe dziecko jak 5-letniego brzdąca. Ciężko takim ludziom dojrzeć do tego, że jest dorosły, ma własne życie, być partnerem do rozmów a nie nianią.

Jak dojdzie do rozmowy, to lepiej, żebyście byli tam razem.

Czarnaaa Gratuluję studniówki My mamy za tydzień i już zaczynam wariować, że ten czas to szybko leci.

Czy któraś z Was jeszcze nie ma welonu? Okazja, razem z kompletem na noc poślubną

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 14:18   #3213
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Ja się nie obrażam o pierdoły Oni robią dużą większą krzywdę swojemu synowi niż mi bo to On już nie chce tam w ogóle mieszkać tylko budować a już odchodzi od tego żeby budować tam bo wcześniej było "możecie budować nawet w granicy z nami my wam podpiszemy" teraz jest "tak co będzie granica zachowana bo jak sie rozwiedziecie i sprzedacie to ja nie chce mieć problemów" nie chodzi o budowę w granicy czy nie bo miejsce i tak i tak jest chodzi o te słowa o rozwodzie..
Myślę że trzeba z nimi porozmawiać ale nie wiem jak to ogarnąć najlepiej jak będziemy razem a TŻ będzie mówił ale On nie powie dokładnie tego co chce bo pewnie zaczną mu przerywać i czepiać się jakiegoś słowa.. Tak jak pisałam kiedyś chciałam bardzo tam mieszkać a mieszkania u mnie nie brałam pod uwagę teraz najchętniej bym się wyprowadziła do mieszkania..
Ale ja tylko podałam przykład jak z pierdółek może wytworzyć się nie zła wojna światowa i że najlepszym sposobem jest rozmowa- spokojna ale raczej "dobitna" czyli kawa na ławę bo później może być gorzej
Przykro jak jeszcze nie było ślubu a ktoś już wspomina o rozwodzie mnie to chyba w momencie by się odechciało Może lepiej jak jednak się odezwiesz przy rozmowie żeby również znali Twoje zdanie a nie tylko zdanie TŻ, a przed taką rozmową warto porozmawiać z TŻ na osobności abyście razem wiedzieli jak rozmawiać z jego rodzicami takie to moje zdanie
Mam nadzieję że jednak wszystko dobrze się ułoży i to tylko przejściowe "problemy" z przyszłymi teściami i dogadacie się na tyle że później wszyscy będziecie się z tego śmiali czego Wam życzę

Czarnaaa gratki

Edytowane przez iliy
Czas edycji: 2014-04-10 o 14:20
iliy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 14:26   #3214
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Zgubilo zdjęcia.
Oczywiście suknia docelowo bez stanika.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Piękna sukienka

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
To i ja się pochwalę ZAMÓWILIŚMY ZAPROSZENIA, czekamy na projekt

Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
Gratulacje czekam na foto

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Wczoraj straciłam jednak pracę ;( niestety, z dnia na dzień mnie zwolniono.

Bardzo to przeżyłam, ale Tż jest przy mnie, kochany

Dzisiaj byłam na rozmowie w sprawie pracy, jutro też idę.

Może coś znajdę.. Oby...

A co do ślubu to powoli rozdajemy zaproszenia i jest naprawdę miło. Jak na razie tylko dwie osoby powiedziały że nie przyjdą. Więc jest dobrze
Mam nadzieję że szybko znajdziesz coś lepszego

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję za okazane mi wsparcie! Pojechałam na oglądanie kiecek z moją mamą i świadkową. Mama była taka szczęśliwa... no nie opiszę Wam tego.

Witam nowe PM
Też jestem przekonana że jest to przeznaczenie ja niestety nie poczułam czegoś takiego jak ty opisujesz ale może na kolejnej przymiarce poczuję

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Patrzcie na to!!!! https://www.youtube.com/watch?v=XYKwqj5QViQ

cos wspanialego!
Popłakałam się chciałabym to usłyszeć na swoim ślubie zastanawiam się właśnie nad szukaniem śpiewaczki albo prośbą w stronę księdza(bardzo lubi śpiewać ale nie wiem czy dałby radę z taką piosenką)

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Linaewen piękna suknia bardzo do Ciebie pasuje A dekolt szaleństwo!

U nas postęp : Zamówiłam szampana na toast do urzędu I zrobię Warszawiakowi niespodziankę : zamówiłam harfę która będzie nam przygrywać w urzędzie podczas ceremonii (on uwielbia harfę). Tylko muszę pilnować żeby nie wygadać !

Dziewczyny, jak myślicie, na ile osób liczyć 1l butelkę wina? Na 2 -3? Przyjęcie ma tylko 4h, będą inne napoje jak soki, kawa czy herbata...
Ja bym policzyła na 3 osoby i zaokrągliła w gorę o klika butelek

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
wenedka u mnie też dziwnych pytań nie było, no oprócz ciąży

Kamila zatkało mnie ... ale nie aż tak bardzo, bo moi teśćiowie nie dość, że wpraszają mi znajomych, kupują po kwiaciarniach zaproszenia i po kryjomu wysyłają do ludzi (dowiedzieliśmy się jak zaczęli do nas dzwonić potencjalnie niezaproszeni...), "zapewniają" nocleg od czwartku w naszym mieszkaniu i... właśnie wpraszają nam dzieci i teraz musimy to odkręcać i czujemy podobny kwas do Ciebie...
Straszne normalnie nie mam słów nie jest im wstyd przed znajomymi/ rodziną że kogoś zapraszają a wy odpraszacie?

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
zakręcona_kropka Nie chcę Cię martwić, ale rodzicom TŻ-ta ciężko będzie udowodnić, że jesteście dorośli. Taki typ, który zawsze traktuje dorosłe dziecko jak 5-letniego brzdąca. Ciężko takim ludziom dojrzeć do tego, że jest dorosły, ma własne życie, być partnerem do rozmów a nie nianią.
Tego się właśnie boję a TŻ tego nie chce i się buntuje i są ciągłe kłótnie..

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
Ale ja tylko podałam przykład jak z pierdółek może wytworzyć się nie zła wojna światowa i że najlepszym sposobem jest rozmowa- spokojna ale raczej "dobitna" czyli kawa na ławę bo później może być gorzej
Przykro jak jeszcze nie było ślubu a ktoś już wspomina o rozwodzie mnie to chyba w momencie by się odechciało Może lepiej jak jednak się odezwiesz przy rozmowie żeby również znali Twoje zdanie a nie tylko zdanie TŻ, a przed taką rozmową warto porozmawiać z TŻ na osobności abyście razem wiedzieli jak rozmawiać z jego rodzicami takie to moje zdanie
Mam nadzieję że jednak wszystko dobrze się ułoży i to tylko przejściowe "problemy" z przyszłymi teściami i dogadacie się na tyle że później wszyscy będziecie się z tego śmiali czego Wam życzę

Czarnaaa gratki
Naprawdę mam nadzieję że tak będzie TŻ mówi że gdyby nie ja to go już by tam nie było bo ma taka pracę że może spokojnie wyjechać a ja bym chciała żeby wszyscy żyli zgodnie i tyle mam nadzieję że się to uda.. zobaczymy co będzie jutro

Edytowane przez zakrecona_kropka
Czas edycji: 2014-04-10 o 14:33
zakrecona_kropka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 14:33   #3215
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
To jest prawda! Tż ostatnio miał zabieg na wycięcie migdałów i był tydzień czasu w szpitalu. I codziennie wydzwaniała do mnie czy moze ze mną po pracy jechać do szpitala. Pierwszy dzień ok. ale jak już chciała jechać ze mną po operacji to mi ciśnienie podniosła. Miała wtedy wolne i mogła cały dzień zajechać autobusem do niego, to nie! Przecież musi ze mną jechac, zero wyczucia, że może chciałabym z nim sama posiedzieć. Chyba czyta w moich myślach bo zadzwoniła drugi raz do mnie z info, że ona pojedzie wieczorem do Tż z bratem tż. Złość mi nie przeszła bo mogła wcześniej jechać a nie po 17:00 jak ja pracę końcże. Pożaliłam się bratowej tż, że i tak się mało widzimy bo często tylko weekendy a teraz jak jest w szpitalu nie mogę nawet sama z nim posiedzieć.Nie wiem jak to załatwiła ale jak już byłam w szpitalu zadzwonił brat tż, żeby zapytać czy jestem u Marcina. Po chwili zadzwoniła teściowa do mnie, żebym przekazała Tż , żeby się nie gniewał ale brat tż nie ma czasu żeby z nią jechać. Napisałam tylko bratowej tż - dziękuję bo wiem, że to dzięki tobie mamy wieczór dla siebie Odpisała tylko"". Bratowa tż nie lubi teściowej.

Kolejny przykład niańczenia kiedy tż był już po zabiegu w domu, na dworze było ponad 20stopni zero wiatru i usiedliśmy przed domem, żeby korzystać ze słońca To mam tż wyszła i mówi do niego, że to chyba za wcześnie na wychodzenie na dwór, przewieje go itp... Ja do niej BEZ PRZESADY ON MA 29LAT NIC MU NIE BĘDZIE!! No to ona do mnie w sumie witamina D mu się przyda.

:
Stary 2014-04-10, 14:38   #3216
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
U nas postęp : Zamówiłam szampana na toast do urzędu I zrobię Warszawiakowi niespodziankę : zamówiłam harfę która będzie nam przygrywać w urzędzie podczas ceremonii (on uwielbia harfę). Tylko muszę pilnować żeby nie wygadać !
Świetny pomysł
Ale się chłopak ucieszy zapewne
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 14:41   #3217
velika
Winter is coming

Cytat:

Dziewczyny, jak myślicie, na ile osób liczyć 1l butelkę wina? Na 2 -3? Przyjęcie ma tylko 4h, będą inne napoje jak soki, kawa czy herbata...
Zależy jak towarzystwo pije. Gdybym ja była na twoim przyjęciu, to bym takiego literka obróciła sama
Lin, suknia jest obłędna no cudo!
namisek, super, że znalazłaś świetną suknię wrzuć no chociaż jakiś link do niej.
Zakręcona kropka ja zauważyłam u teściów i rodziców syndrom ☠☠☠☠☠☠☠ca prześlubnego, może dlatego zaczynają wydziwiać Moim też wali na dekiel, jednym i drugim. Sama nie wiem, co bym zrobiła i trudno mi tobie doradzić, bo ja jestem dość wybuchowa i jak ktoś mnie wkurzy, to nie ma zmiłuj. Teściowa mnie wkurzyła 2 tygodnie temu, wyprowadziła mnie z równowagi i w ogóle z nią nie gadam, niech spada na drzewo. Gdybym była na twoim miejscu to bym olała ten ich dom, niech sobie mieszkają sami jak coś im nie pasuje, ale pewnie jestem w mniejszości
Ze spraw ślubnych - wczoraj załatwiliśmy zaświadczenie do ślubu kościelnego Teraz jeszcze protokół - ale to po świętach i z górki!

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 14:45   #3218
bardorja
Zadomowienie

anusia4u to zależy w jakim wieku jesteś, który rocznik?

Sunrise28 chyba jeszcze za mały bedzie,chociaz ja z nim tanczyc na pewno bede na rączkach
mysle ze to poki nie bedzie zmecozny bedzi siedzial z nami, potem pojdzie spac do pokoju hotelowego

KaMilka4891 my mamy wesele z dziećmi, ze względu na to, ze sami mamy malenstwo ktore bedzie z nami przy stole. bedzie jeden stół dzieciakow, glownie to dzieci w wieku 9-12lat- ośmioro, i z rodziny i od znajomych. Mmay Natomiast przyjaciół którzy od razu nam powiedzieli, ze chca sie wybawic a nie biegac za pociechami i ich nie biorą. Osobiście zrobiłabym tak samo, podrzuciła babci i w tango

zakrecona_kropka ja bym z nimi pogadała. Jeżeli tak stawiaja sprawe ze albo twoi rodzice albo dom brata, to powiedz im zeby potem nie bylo niesnasek i gadaniny ze zamiesszkaliscie gdzie indziej. powiedz im ze ci przykro ze w ten sposob cie traktuja, bo po slubie bedziecie rodzina. powiedz ze kochasz ich syna i nie wyobrazasz sobie zadnego rozwodu i nie zyczysz sobie zeby oni o rozwodzie wspominali.
a jak nie chcesz z nimi rozmawiac to niech twoj TŻ zalatwi sprawe w koncu to jego rodzice i on zna ioch najlepiej i ich reakcje i wiecej mu wypada powiedziec niz tobie.
ja bym powiedziala jak mnie nie chcecie to nie, bedziemy wynajmowac. ale potem nie gadajcie ze to ja nie chcialam z wami mieszkac
-tak ode mnie: nie wyobrazam sobie mieszkania ani z moimi rodzicami ani z tesciami. zadna siła by do tego mnie nie zmusila przez takie mieszkanie malzenstwo sie nie dociera tak jak powinno, tesciowie lub rodzice wchodza z butami w zycie i zmieniaja sie relacje, bardzo. wiem, bo mam przyjaciol ktorzy niestety sie rozwiedli przez takową sytuacje. przykre, ale prawdziwe.
poza tym pamietaj, gracie w jednej drużycie i strzelacie do tej samej bramki, nie ma ze on trzyma z rodzicami, aty jestes sama. podejmujecie decyzje razem. wiec moze warto porozmawiac z tesciami RAZEM powodzenia

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 14:47   #3219
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
Naprawdę mam nadzieję że tak będzie TŻ mówi że gdyby nie ja to go już by tam nie było bo ma taka pracę że może spokojnie wyjechać a ja bym chciała żeby wszyscy żyli zgodnie i tyle mam nadzieję że się to uda.. zobaczymy co będzie jutro
A to dowód na to jak bardzo się kochacie i wspieracie, zawsze w tych "gorszych" momentach wychodzi jak bardzo jesteście dla siebie ważni i na pewno razem dacie radę wszystkiemu i "wszystkim" więc bądź dobrej myśli
Co do nańczenia to ja się lepiej nie będę wypowiadać w tym temacie bo znam sporo przykładów jak rodzice (pewnie nie umyślnie) ale robią ze swoich już dorosłych dzieci inwalidów życiowych aż nóż otwiera się w kieszeni
Stary 2014-04-10, 14:48   #3220
Czarnaaa
Raczkowanie

GG do Czarnaaa

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Jeśli musisz się pochwalić to ja muszę Ci pogratulować Mi zostało 141dni a i tak już zaczynam się pomału stresować

Wczoraj mama mi dzwoni do pracy, że muszę brać ślub w tym roku bo klatkę nam malują w bloku, a jak moja siostra wychodziła za mąż to tez malowali Tylko tata się ze mnie śmiał, że mam żółty kolor przewodni i cieszyłam się jak kupiłam żółte balony, że do zielonej klatki będą idealnie pasowały, a nie wiadomo jaki kolor teraz wybiorą.
Dziękuję ślicznie ja się strasznie stresuje, a tymbardziej ze dopiero pod koniec czerwca jedziemy do PL ... Jeszcze sporo rzeczy do ogarnięcia jest To tez masz się czym stresować, bo czas bardzo szybko leci

Cytat:

Czarnaaa Gratuluję studniówki My mamy za tydzień i już zaczynam wariować, że ten czas to szybko leci.

Czy któraś z Was jeszcze nie ma welonu? Okazja, razem z kompletem na noc poślubną
Dziękuję czas leci nie ubłaganie ja się strasznie denerwuje A welon już mam zamówiony czeka
Czarnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 14:49   #3221
21klaudyna
Zadomowienie

Dziewczyny współczuje tych przejsć z teściami . Dopóki nie dotarłam na forum to myślałam że Ci "źli" teściowie są tylko w filmach.
Ja na szczęście mam kochaną teściową , która jak coś jej nie pasuje to jasno powie a nie owija w bawełnę . Tatę Tż też bardzo lubie , aczkolwiek on jest specyficzny i ciężko go rozgryźć ale dla mnie jest mega miły.
Moi rodzice i najbliższa mi rodzina tez traktują już Tż jak członka rodziny.

A w temacie teściów ! Ja cały czas zwracam sie przez zwrot Pan , Pani i jak jesteśmy z rodziną Tż to wszyscy się ze mnie śmieją , że pańciuje i że czekają na 2 sierpnia co wtedy powiem .... :P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 14:51   #3222
velika
Winter is coming

Moja teściowa i rodzice też byli normalni, do czasu... Przez ten ślub bardzo mi się relacje z teściową popsuły, chociaż nic jej nie zrobiłam
I dalej jej będę pańciować. Tylko do babć i dziadka chłopa będę mówić "babciu", "dziadku".

Stary 2014-04-10, 14:53   #3223
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Dziewczyny współczuje tych przejsć z teściami . Dopóki nie dotarłam na forum to myślałam że Ci "źli" teściowie są tylko w filmach.
Ja na szczęście mam kochaną teściową , która jak coś jej nie pasuje to jasno powie a nie owija w bawełnę . Tatę Tż też bardzo lubie , aczkolwiek on jest specyficzny i ciężko go rozgryźć ale dla mnie jest mega miły.

A w temacie teściów ! Ja cały czas zwracam sie przez zwrot Pan , Pani i jak jesteśmy z rodziną Tż to wszyscy się ze mnie śmieją , że pańciuje i że czekają na 2 sierpnia co wtedy powiem .... :P
Moje teściowa też jasno mówi co jej się nie podoba i mam w niej mega poparcie jeśli chodzi o z wiązek z Tż, uważa, że Tż nie mógł lepiej trafić Nie raz powtarzała, że jej się synowe udały Tylko irytuje mnie fakt, że ona chce za dużo czasu z nami spędzać

Do dnia ślubu też im będę jak to ładnie określiłaś "Pańciować" a po ślubie mamo, tato. Chce tylko do kochanej babci mojego Tż zacząć wcześniej mówić babciu Jak na razie jeszcze mówię na Pani a ona mnie traktuje jak wnuczkę

:

Edytowane przez docik10
Czas edycji: 2014-04-10 o 14:55
Stary 2014-04-10, 14:55   #3224
bardorja
Zadomowienie

Ja mam wspaniałą przyszłą teściową i nie bede miala zadnego problemu zeby mowic doniej 'mamo' z teściem różnie bywa, dogadujemy się ale mamy troszke inne poglądy na... wsyztsko na szczęście ja i narzeczony trzymamy sztame we wszystkich sprawach.

DZIEWCZYNY MOŻE CZAS ZACZĄĆ NOWY WĄTEK!!!!!!
TEN MA JUZ 108 STRON.... NIE CHCE MI SIE TAK CIĄGLE PRZEWIJAĆ

Daję z siebie 200%
Stary 2014-04-10, 14:56   #3225
Grace O Malley
Raczkowanie

Cytat:
Sluchajcie a ja mam problem ze szminka/blyszczykiem. Chce kupic taki trwaly, ale ani ten z YSL ani Sephora ani Make up For ever nie maja duzego wyboru:/

Mozecie polecic cos innego?
A oglądałaś kolory tych z L'oreala? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...e-caresse.html

To jest dkoładnie to samo co ten lakier z YSL tylko dużo tańsze. Sama mam i jedno i drugie i serio, to się niczym nie różni (poza odcieniami ).

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
Grace - zgadza się w piątek umówiłam się na 11 , muszę zrobić wcześniej dobry make up i poproszę mamę o jakieś demo fryzurki 'ala ślubnej'

P.S. zabieram się za wyszukiwanie spinek dla TŻ, może sprawię mu niespodziankę
Ja mam na 12. I tego samego dnia się umówiłam na próbną, ale uwaga - w innym mieście Fryzjer w mieście gdzie będzie ślub, a sukienka w Warszawie. Będę pędziła jak szalona (godzinę drogi mam autem).

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Właśnie mi się podobał ten podwójny pasek Lubie jak coś trzyma mi noge. Problem jest taki ze mam zapiete na ostatnią dziurke i dużo odstaje.
Tak są ze skóry.. uffa
AAAaaaaa, to ja źle zrozumiałam

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję za okazane mi wsparcie! Pojechałam na oglądanie kiecek z moją mamą i świadkową. Mama była taka szczęśliwa... no nie opiszę Wam tego. Przymierzyłam kilka sukni, ale tylko w tej jedynej najlepiej się czułam i moja mama się popłakała! Powiedziała, że wyglądam w niej i w welonie prześlicznie i że to musiało być przeznaczenie po prostu. W dodatku i świadkowa i moja mama były jednomyślne. Suknia bardzo podobna, tyle, że z bardziej zabudowaną górą i wcięcie jest troszkę niżej, nie ma trenu Jestem zadowolona bo i cena przystępna, i welon w cenie. Wybrałam welon hiszpański - taki o jakim marzyłam! Dziewczyny to miało być przeznaczenie!!!!!!! a sukienki sprzedaż wstrzymałam bo ma na dniach przyjechać jakaś kobietka i ją przymierzyć więc uda się sprzedać, trzymajcie kciuki! Niestety nie mam foto byłam tak podjarana, że zapomniałam poprosić o zrobienie zdjęcia

Ad rem
Będą frezje! moje kwitły aż do września a były w gruncie! W bukietach wyglądają cudnie.

iliy
Cudny ten grzebyk

Madzix
Wszystkiego co najpiękniejsze

Panna Izabela
Gratuluję!
pysia1987
O powiem Ci, że sama się zastanawiałam nad tym spray'em z Avonu! Skoro zachwalasz to go kupię! Używam cieni z tej firmy i mogą być. Nie osypują się czy coś i trzymają cały dzień. Przyznam, że chyba pokuszę się o zakup jakichś cieni z Inglotaa. Czy któraś z Was mogłaby mi powiedzieć coś na temat cieni z tej firmy? Warto? Plusy? Minusy?

rabbitka
A może do sesji narzeczeńskiej taka opaska? Albo do ślubnej w plenerze?

Witam nowe PM
To gratuluję sukienki
A cienie Inglota polecam, mam kilkanaście kolorów, super pigmentacja, dobrze się trzymają (a ja nie używam bazy pod cienie jakoś wybitnie często) no i mega wybór kolorów.

Cytat:
Patrzcie na to!!!! https://www.youtube.com/watch?v=XYKwqj5QViQ

cos wspanialego!
łał

Cytat:
wenedka u mnie też dziwnych pytań nie było, no oprócz ciąży

Kamila zatkało mnie ... ale nie aż tak bardzo, bo moi teśćiowie nie dość, że wpraszają mi znajomych, kupują po kwiaciarniach zaproszenia i po kryjomu wysyłają do ludzi (dowiedzieliśmy się jak zaczęli do nas dzwonić potencjalnie niezaproszeni...), "zapewniają" nocleg od czwartku w naszym mieszkaniu i... właśnie wpraszają nam dzieci i teraz musimy to odkręcać i czujemy podobny kwas do Ciebie...

U mnie teściowa też zaszalała i za naszymi plecami w naszym imieniu kogoś zaprosiła Ale w porównaniu do Twoich teściów to prawie nic. No nie ogarniam, jak tak można!

Cytat:
Linaewen piękna suknia bardzo do Ciebie pasuje A dekolt szaleństwo!

Łuuuu harfa pięknie brzmi Ja się uparłam na smyczki, tż miał załatwić (taaaaaaa już to widzę, jak go w rzyć nie kopnę to nie załatwi).

A wino bym liczyła butelka na dwie osoby. Jak zostanie to będziecie mogli to winko sobie schować i delektować się wieczorami. Jakby to była wódka to bym nie szalała, ale winko

Edytowane przez Grace O Malley
Czas edycji: 2014-04-10 o 14:57
Grace O Malley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 14:58   #3226
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY MOŻE CZAS ZACZĄĆ NOWY WĄTEK!!!!!!
TEN MA JUZ 108 STRON.... NIE CHCE MI SIE TAK CIĄGLE PRZEWIJAĆ
Chyba regulaminowo to nie jest takie proste Bo by było dużooo wątków po kilka stron, ale ja się tam nie znam

:
Stary 2014-04-10, 15:03   #3227
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Chyba regulaminowo to nie jest takie proste Bo by było dużooo wątków po kilka stron, ale ja się tam nie znam
UU TO NIE WIEDZIAŁAM, poprzednie wątki były po102 str i sie zakładało nowy. jestem ja nowa wiec nie wiem. ehh szkoda, tyle przewijania

Daję z siebie 200%
Stary 2014-04-10, 15:06   #3228
velika
Winter is coming

Wątek się zamyka, jak przekroczy 5.000 postów

Stary 2014-04-10, 15:15   #3229
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Moje teściowa też jasno mówi co jej się nie podoba i mam w niej mega poparcie jeśli chodzi o z wiązek z Tż, uważa, że Tż nie mógł lepiej trafić Nie raz powtarzała, że jej się synowe udały Tylko irytuje mnie fakt, że ona chce za dużo czasu z nami spędzać

Do dnia ślubu też im będę jak to ładnie określiłaś "Pańciować" a po ślubie mamo, tato. Chce tylko do kochanej babci mojego Tż zacząć wcześniej mówić babciu Jak na razie jeszcze mówię na Pani a ona mnie traktuje jak wnuczkę

Moi już mówią do Warszawiaka "Synku" Ostatnio śmiałam się z mamy , że jak on będzie do niej mówił po ślubie, a moja mam z przerażeniem w oczach : "Byle nie : Mamusia se pier**nie"! (jak w starym kawale o babci i dresie w tramwaju)

a co teściów to chyba w każdych szatan wstępuje przed ślubem. Moim to się na pewno naradzają na mnie z Belzim...

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 15:24   #3230
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:

Moja teściowa jeszcze pod koniec stycznia była załamana że jej nie mówie "mamo" i bała się że nie będę mówić tak po ślubie...

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Zależy jak towarzystwo pije. Gdybym ja była na twoim przyjęciu, to bym takiego literka obróciła sama
Lin, suknia jest obłędna no cudo!
namisek, super, że znalazłaś świetną suknię wrzuć no chociaż jakiś link do niej.
Zakręcona kropka ja zauważyłam u teściów i rodziców syndrom ☠☠☠☠☠☠☠ca prześlubnego, może dlatego zaczynają wydziwiać Moim też wali na dekiel, jednym i drugim. Sama nie wiem, co bym zrobiła i trudno mi tobie doradzić, bo ja jestem dość wybuchowa i jak ktoś mnie wkurzy, to nie ma zmiłuj. Teściowa mnie wkurzyła 2 tygodnie temu, wyprowadziła mnie z równowagi i w ogóle z nią nie gadam, niech spada na drzewo. Gdybym była na twoim miejscu to bym olała ten ich dom, niech sobie mieszkają sami jak coś im nie pasuje, ale pewnie jestem w mniejszości
Ze spraw ślubnych - wczoraj załatwiliśmy zaświadczenie do ślubu kościelnego Teraz jeszcze protokół - ale to po świętach i z górki!
Ja sie obawiam ze właśnie tak się skończy że wynajmiemy coś bo nie wytrzymamy a za parę lat będzie "wróćcie".

bardorja Chciałabym żeby szczera rozmowa była tak prosta u mnie w domu nie ma problemu z powiedzeniem czegoś szczerze takiego ale boje się ze tam będzie z tym problem i będzie to odebrane "nie chcecie to nie nam łaski nie robicie tu sobie dom będzie stał"

Cytat:
A to dowód na to jak bardzo się kochacie i wspieracie, zawsze w tych "gorszych" momentach wychodzi jak bardzo jesteście dla siebie ważni i na pewno razem dacie radę wszystkiemu i "wszystkim" więc bądź dobrej myśli
Co do nańczenia to ja się lepiej nie będę wypowiadać w tym temacie bo znam sporo przykładów jak rodzice (pewnie nie umyślnie) ale robią ze swoich już dorosłych dzieci inwalidów życiowych aż nóż otwiera się w kieszeni
Rodzice TŻ to nasz jedyny problem a nie dawno tak ich chwaliłam i byłam ich pewna.. eh ;(
Stary 2014-04-10, 15:27   #3231
mala_czarna_21
Zakorzenienie

wcięło mi cytowanie

Lin piękna suknia! leży na Tobie świetnie !

nemisek gratuluję znalezienia tej wymarzonej!!!

co do teściów to doskonale Was rozumiem moi też okazali się hmm...nieco inni niż myślałam, ale nie będę się rozwodzić nad tym
w każdym razie odrzucamy spadek jakim jest dom w rodzinnej miejscowości i zostajemy tutaj na wynajmowanym jak na razie za parę lat liczę na kredyt i mieszkanie własne

u mnie dziś 16 dni do ślubu!!!!

jutro odbieram suknię
i jedziemy ostatnie szczegóły dograć z lokalem, podać liczbę gości, godziny posiłków itp

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 15:30   #3232
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
a o której?

Profil FB
Stary 2014-04-10, 15:32   #3233
docik10
Zakorzenienie

Cytat:

jutro odbieram suknię
i jedziemy ostatnie szczegóły dograć z lokalem, podać liczbę gości, godziny posiłków itp

Jeroniee właśnie sobie uświadomiłam, że maszyna ślubna ruszyła. To już za 16 dni??? Szczęściara
Mam nadzieję, że się szybko nacieszyć mężusiem i wpadniesz na wątek, żeby zdać relacje

:

Edytowane przez docik10
Czas edycji: 2014-04-10 o 15:33
Stary 2014-04-10, 15:46   #3234
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:

jutro odbieram suknię
Aż mi się gorąco zrobiło Powodzenia! to już tak blisko:P

Edit : odebrałam wczoraj próbki tortów i chyba zdecydujemy się na : ptysiowca - opis ciasta : biszkopty przełożone kremem russel ( cokolwiek to jest ale smakuje dobrze) z ptysiami nadziewanymi adwokatem , udekorowane śmietaną z toffi , muśnięte kakao

Jeszcze zastanawiam się nad biszkoptem przekładanym musem truskawkowym ale to dopiero będą mieć do spróbowania jak sie zacznie sezon na truskawki więc wtedy decyzje ostateczną podejmiemy :P

"Zestarzej się przy mnie

Edytowane przez 21klaudyna
Czas edycji: 2014-04-10 o 15:49
Stary 2014-04-10, 15:52   #3235
bardorja
Zadomowienie

Cytat:

jutro odbieram suknię

no to pewnie ciekawie tam u was nie moge sie doczekac tego lekkiego stresu w brzuchu
ja mam koniec sierpnia, tak sie zastanawiam jakie ważne sprawy sie domyka na sam koniec? do kiedy mieliscie potweirdzenie przybycia przez gości?

zyczę cieplej i slonecznej pogody

Daję z siebie 200%
Stary 2014-04-10, 15:52   #3236
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Enzunio, ja to bym w pierwszej kolejności rozprawiła się z tż bo to w końcu JEGO rodzice i to on ich powinien ustawiać do pionu, a nie Ty.

Cytat:
Właściwie to oni nie zmienili zdania co do mnie bo niby na mnie w żaden sposób nie najeżdżają w sensie że "mój syn zasługuje na lepszą" najeżdżają na nas. na TŻ że nic nie robi tylko siedzi przy kompie (jest programistą i pracuje w domu) traktują go jak dziecko a potem mają pretensje że muszą to robić twierdzą ze pleśń w 100 letnim domu który niema piwnicy jest naszą winą bo nie sprzątamy codziennie (jestem tam raz w tyg i myje podłogi i całą łazienkę) ja już nie wiem co robić bo jak tam jadę to jest wszystko super cud miód a jak mnie nie ma to patologia..
No kurde wyśmiałabym ich. Z jakiej paki Ty masz tam w ogóle sprzatac skoro tam nie mieszkasz?
Polecam olać i pójść własną drogą. Nie daj boże się tam wprowadzać. Moim zdaniem spokój jest bezcenny, nawet jeśli kosztuje 1500zł. za wynajem chaty.

Nadrobiłam trochę wątek i chyba im bliżej ślubu tym u każdej z nas coraz bardziej nerwowa atmosfera
Czy Wam też jest żal, że w sumie ten czas tak szybko ucieka? i już się nie powtórzy? Czy tylko mi jest żal kończących się przygotowań? chociaż wiem, że potem też będzie fajny czas
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 15:54   #3237
bardorja
Zadomowienie

Cytat:

Edit : odebrałam wczoraj próbki tortów i chyba zdecydujemy się na : ptysiowca - opis ciasta : biszkopty przełożone kremem russel ( cokolwiek to jest ale smakuje dobrze) z ptysiami nadziewanymi adwokatem , udekorowane śmietaną z toffi , muśnięte kakao

Jeszcze zastanawiam się nad biszkoptem przekładanym musem truskawkowym ale to dopiero będą mieć do spróbowania jak sie zacznie sezon na truskawki więc wtedy decyzje ostateczną podejmiemy :P
kiedy zaczeliście wybierać tort? nie wiem kiedymamy sie za to wziac

Daję z siebie 200%
Stary 2014-04-10, 16:06   #3238
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Nadrobiłam trochę wątek i chyba im bliżej ślubu tym u każdej z nas coraz bardziej nerwowa atmosfera
Czy Wam też jest żal, że w sumie ten czas tak szybko ucieka? i już się nie powtórzy? Czy tylko mi jest żal kończących się przygotowań? chociaż wiem, że potem też będzie fajny czas
Mi kompletnie nie jest żal jak na razie, szczerze mówiąc nie mogę się już doczekać aż będzie po wszystkim. Mnie już strasznie męczy ten stres, napięcie, ciągle coś do załatwienia itd.... Ale jeszcze 16dni i od 6min będzie już trwała moja ceremonia z harfą

Profil FB
Stary 2014-04-10, 16:08   #3239
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Mi kompletnie nie jest żal jak na razie, szczerze mówiąc nie mogę się już doczekać aż będzie po wszystkim. Mnie już strasznie męczy ten stres, napięcie, ciągle coś do załatwienia itd.... Ale jeszcze 16dni i od 6min będzie już trwała moja ceremonia z harfą
Ysia a potem za 17 dni kolejne planowanie do kościelnego:P

"Zestarzej się przy mnie
Stary 2014-04-10, 16:20   #3240
Anesthesia
Wtajemniczenie

Linaewen, pięknie wyglądasz w tej sukni!

Cytat:
Anesthesia Weź ten zestaw - jest świetnie dobrany i do Twojej sukienki jest jak znalazł

Jak z płaceniem za przesyłkę? Zbiorczo? Ona jest ubezpieczona?
Dziękuję Właśnie wahałam się, czy do mojej sukni pasuje, więc tym bardziej cieszy mnie Twoja opinia Za przesyłkę płacę jeden raz niezależnie od liczby przedmiotów, 5,95$ czyli ok. 19zł Co do ubezpieczenia, to szczerze, nie wiem jak to jest ale mam nadzieję, że dojdzie cała i zdrowa

zakrecona_kropka, współczuję Ciężko znaleźć rozwiązanie z takiej sytuacji, ogólnie odcinanie pępowiny to trudny proces dla każdej ze stron...

Cytat:
W załączniku przesyłam swój foto z aukcji i real foto coś mi nie bardzo wychodzi i mam nadzieję że go widać
Piękny jest!

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
Do dziewczyn, które używają odżywek do rzęs
Wiem, że używałyście tych za ponad 70 zł. Chciałam powiedzieć, że Regenerum coś takiego wypuściło. Kupiłam za niecałe 22zł.
Słyszę w radiu o tym Regenerum, ciekawa jestem jakie ma działanie i czy tak dobre jak 4 Long Lashes...
A propos - któraś z Was ostatnio pisała, że szybko się kończy, u mnie leci 2gi miesiąc i kurde też coraz mniej się nabiera na pędzelek Mam nadzieję, że chociaż na 4 miesiące mi wystarczy...
Cytat:
Napisane przez Czarnaaa Pokaż wiadomość
Dzieczyny muszę się pochwalić dziś 100 DDŚ

Cytat:

Ja mam bardzo podobnie, na całe szczęście. Co do "pan/pani" to się przełamuję i w sumie dość naturalnie to wychodzi. Ogólnie staram się mówić bezosobowo, ale jak już naprawdę MUSZĘ powiedzieć coś wprost to w czasowniku używam formy per "ty/wy"

Cytat:

jutro odbieram suknię
Ciągle przeżywam podziw nad tym, że to tak JUŻ!

Kupiłam biżuterię Nie mogę się doczekać przesyłki
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości