|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Jeśli musisz się pochwalić to ja muszę Ci pogratulować
Mi zostało 141dni a i tak już zaczynam się pomału stresować ![]() Wczoraj mama mi dzwoni do pracy, że muszę brać ślub w tym roku bo klatkę nam malują w bloku, a jak moja siostra wychodziła za mąż to tez malowali Tylko tata się ze mnie śmiał, że mam żółty kolor przewodni i cieszyłam się jak kupiłam żółte balony, że do zielonej klatki będą idealnie pasowały, a nie wiadomo jaki kolor teraz wybiorą.
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama Nasze szczęście jest juz z nami Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2014-04-10 o 14:20 |
|
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
zakręcona_kropka Nie chcę Cię martwić, ale rodzicom TŻ-ta ciężko będzie udowodnić, że jesteście dorośli. Taki typ, który zawsze traktuje dorosłe dziecko jak 5-letniego brzdąca. Ciężko takim ludziom dojrzeć do tego, że jest dorosły, ma własne życie, być partnerem do rozmów a nie nianią.
Jak dojdzie do rozmowy, to lepiej, żebyście byli tam razem. Czarnaaa Gratuluję studniówki My mamy za tydzień i już zaczynam wariować, że ten czas to szybko leci.Czy któraś z Was jeszcze nie ma welonu? Okazja, razem z kompletem na noc poślubną
|
#3213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przykro jak jeszcze nie było ślubu a ktoś już wspomina o rozwodzie mnie to chyba w momencie by się odechciało Może lepiej jak jednak się odezwiesz przy rozmowie żeby również znali Twoje zdanie a nie tylko zdanie TŻ, a przed taką rozmową warto porozmawiać z TŻ na osobności abyście razem wiedzieli jak rozmawiać z jego rodzicami takie to moje zdanie ![]() Mam nadzieję że jednak wszystko dobrze się ułoży i to tylko przejściowe "problemy" z przyszłymi teściami i dogadacie się na tyle że później wszyscy będziecie się z tego śmiali czego Wam życzę Czarnaaa gratki
13.09.2014 Edytowane przez iliy Czas edycji: 2014-04-10 o 14:20 |
|
|
|
|
#3214 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja niestety nie poczułam czegoś takiego jak ty opisujesz ale może na kolejnej przymiarce poczuję Cytat:
(bardzo lubi śpiewać ale nie wiem czy dałby radę z taką piosenką)Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez zakrecona_kropka Czas edycji: 2014-04-10 o 14:33 |
|||||||||
|
|
|
#3215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpisała tylko" ". Bratowa tż nie lubi teściowej.![]() Kolejny przykład niańczenia kiedy tż był już po zabiegu w domu, na dworze było ponad 20stopni zero wiatru i usiedliśmy przed domem, żeby korzystać ze słońca To mam tż wyszła i mówi do niego, że to chyba za wcześnie na wychodzenie na dwór, przewieje go itp... Ja do niej BEZ PRZESADY ON MA 29LAT NIC MU NIE BĘDZIE!! No to ona do mnie w sumie witamina D mu się przyda.
|
|
#3216 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale się chłopak ucieszy zapewne
|
|
#3217 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
![]() Lin, suknia jest obłędna namisek, super, że znalazłaś świetną suknię Zakręcona kropka ja zauważyłam u teściów i rodziców syndrom ☠☠☠☠☠☠☠ca prześlubnego, może dlatego zaczynają wydziwiać Moim też wali na dekiel, jednym i drugim. Sama nie wiem, co bym zrobiła i trudno mi tobie doradzić, bo ja jestem dość wybuchowa i jak ktoś mnie wkurzy, to nie ma zmiłuj. Teściowa mnie wkurzyła 2 tygodnie temu, wyprowadziła mnie z równowagi i w ogóle z nią nie gadam, niech spada na drzewo. Gdybym była na twoim miejscu to bym olała ten ich dom, niech sobie mieszkają sami jak coś im nie pasuje, ale pewnie jestem w mniejszości ![]() Ze spraw ślubnych - wczoraj załatwiliśmy zaświadczenie do ślubu kościelnego Teraz jeszcze protokół - ale to po świętach i z górki!
|
|
#3218 |
|
Zadomowienie
|
anusia4u to zależy
w jakim wieku jesteś, który rocznik?Sunrise28 chyba jeszcze za mały bedzie,chociaz ja z nim tanczyc na pewno bede na rączkachmysle ze to poki nie bedzie zmecozny bedzi siedzial z nami, potem pojdzie spac do pokoju hotelowego KaMilka4891 my mamy wesele z dziećmi, ze względu na to, ze sami mamy malenstwo ktore bedzie z nami przy stole. bedzie jeden stół dzieciakow, glownie to dzieci w wieku 9-12lat- ośmioro, i z rodziny i od znajomych. Mmay Natomiast przyjaciół którzy od razu nam powiedzieli, ze chca sie wybawic a nie biegac za pociechami i ich nie biorą. Osobiście zrobiłabym tak samo, podrzuciła babci i w tango zakrecona_kropka ja bym z nimi pogadała. Jeżeli tak stawiaja sprawe ze albo twoi rodzice albo dom brata, to powiedz im zeby potem nie bylo niesnasek i gadaniny ze zamiesszkaliscie gdzie indziej. powiedz im ze ci przykro ze w ten sposob cie traktuja, bo po slubie bedziecie rodzina. powiedz ze kochasz ich syna i nie wyobrazasz sobie zadnego rozwodu i nie zyczysz sobie zeby oni o rozwodzie wspominali. a jak nie chcesz z nimi rozmawiac to niech twoj TŻ zalatwi sprawe w koncu to jego rodzice i on zna ioch najlepiej i ich reakcje i wiecej mu wypada powiedziec niz tobie. ja bym powiedziala jak mnie nie chcecie to nie, bedziemy wynajmowac. ale potem nie gadajcie ze to ja nie chcialam z wami mieszkac -tak ode mnie: nie wyobrazam sobie mieszkania ani z moimi rodzicami ani z tesciami. zadna siła by do tego mnie nie zmusila przez takie mieszkanie malzenstwo sie nie dociera tak jak powinno, tesciowie lub rodzice wchodza z butami w zycie i zmieniaja sie relacje, bardzo. wiem, bo mam przyjaciol ktorzy niestety sie rozwiedli przez takową sytuacje. przykre, ale prawdziwe.poza tym pamietaj, gracie w jednej drużycie i strzelacie do tej samej bramki, nie ma ze on trzyma z rodzicami, aty jestes sama. podejmujecie decyzje razem. wiec moze warto porozmawiac z tesciami RAZEM powodzenia
|
#3219 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do nańczenia to ja się lepiej nie będę wypowiadać w tym temacie bo znam sporo przykładów jak rodzice (pewnie nie umyślnie) ale robią ze swoich już dorosłych dzieci inwalidów życiowych
|
|
#3220 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To tez masz się czym stresować, bo czas bardzo szybko leci ![]() Cytat:
A welon już mam zamówiony czeka
|
|
#3221 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny współczuje tych przejsć z teściami . Dopóki nie dotarłam na forum to myślałam że Ci "źli" teściowie są tylko w filmach.
Ja na szczęście mam kochaną teściową , która jak coś jej nie pasuje to jasno powie a nie owija w bawełnę . Tatę Tż też bardzo lubie , aczkolwiek on jest specyficzny i ciężko go rozgryźć ale dla mnie jest mega miły. Moi rodzice i najbliższa mi rodzina tez traktują już Tż jak członka rodziny. A w temacie teściów ! Ja cały czas zwracam sie przez zwrot Pan , Pani i jak jesteśmy z rodziną Tż to wszyscy się ze mnie śmieją , że pańciuje i że czekają na 2 sierpnia co wtedy powiem .... :P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#3222 |
|
Winter is coming
|
Moja teściowa i rodzice też byli normalni, do czasu... Przez ten ślub bardzo mi się relacje z teściową popsuły, chociaż nic jej nie zrobiłam
I dalej jej będę pańciować. Tylko do babć i dziadka chłopa będę mówić "babciu", "dziadku".
|
#3223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie raz powtarzała, że jej się synowe udały Tylko irytuje mnie fakt, że ona chce za dużo czasu z nami spędzać ![]() Do dnia ślubu też im będę jak to ładnie określiłaś "Pańciować" a po ślubie mamo, tato. Chce tylko do kochanej babci mojego Tż zacząć wcześniej mówić babciu Jak na razie jeszcze mówię na Pani a ona mnie traktuje jak wnuczkę
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama Nasze szczęście jest juz z nami Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2014-04-10 o 14:55 |
|
|
|
|
#3224 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam wspaniałą przyszłą teściową i nie bede miala zadnego problemu zeby mowic doniej 'mamo'
DZIEWCZYNY MOŻE CZAS ZACZĄĆ NOWY WĄTEK!!!!!! TEN MA JUZ 108 STRON.... NIE CHCE MI SIE TAK CIĄGLE PRZEWIJAĆ
|
#3225 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To jest dkoładnie to samo co ten lakier z YSL tylko dużo tańsze. Sama mam i jedno i drugie i serio, to się niczym nie różni (poza odcieniami ).Cytat:
Ja mam na 12. I tego samego dnia się umówiłam na próbną, ale uwaga - w innym mieście Cytat:
![]() Cytat:
![]() A cienie Inglota polecam, mam kilkanaście kolorów, super pigmentacja, dobrze się trzymają (a ja nie używam bazy pod cienie jakoś wybitnie często) no i mega wybór kolorów. Cytat:
Cytat:
U mnie teściowa też zaszalała i za naszymi plecami w naszym imieniu kogoś zaprosiła Ale w porównaniu do Twoich teściów to prawie nic. No nie ogarniam, jak tak można! Cytat:
A wino bym liczyła butelka na dwie osoby. Jak zostanie to będziecie mogli to winko sobie schować i delektować się wieczorami. Jakby to była wódka to bym nie szalała, ale winko
![]() Edytowane przez Grace O Malley Czas edycji: 2014-04-10 o 14:57 |
|||||||
|
|
|
#3226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo by było dużooo wątków po kilka stron, ale ja się tam nie znam
|
|
#3227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3228 |
|
Winter is coming
|
Wątek się zamyka, jak przekroczy 5.000 postów
|
#3229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moi już mówią do Warszawiaka "Synku" Ostatnio śmiałam się z mamy , że jak on będzie do niej mówił po ślubie, a moja mam z przerażeniem w oczach : "Byle nie : Mamusia se pier**nie"! (jak w starym kawale o babci i dresie w tramwaju)a co teściów to chyba w każdych szatan wstępuje przed ślubem. Moim to się na pewno naradzają na mnie z Belzim...
|
|
#3230 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
bardorja Chciałabym żeby szczera rozmowa była tak prosta u mnie w domu nie ma problemu z powiedzeniem czegoś szczerze takiego ale boje się ze tam będzie z tym problem i będzie to odebrane "nie chcecie to nie nam łaski nie robicie tu sobie dom będzie stał" Cytat:
|
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
wcięło mi cytowanie
Lin piękna suknia! nemisek gratuluję znalezienia tej wymarzonej!!! ![]() co do teściów to doskonale Was rozumiem moi też okazali się hmm...nieco inni niż myślałam, ale nie będę się rozwodzić nad tym ![]() w każdym razie odrzucamy spadek jakim jest dom w rodzinnej miejscowości i zostajemy tutaj na wynajmowanym jak na razie za parę lat liczę na kredyt i mieszkanie własne ![]() u mnie dziś 16 dni do ślubu!!!! jutro odbieram suknię i jedziemy ostatnie szczegóły dograć z lokalem, podać liczbę gości, godziny posiłków itp
|
|
#3232 |
|
Zadomowienie
|
|
#3233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeroniee ![]() Mam nadzieję, że się szybko nacieszyć mężusiem i wpadniesz na wątek, żeby zdać relacje
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama Nasze szczęście jest juz z nami Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2014-04-10 o 15:33 |
|
|
|
|
#3234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powodzenia! to już tak blisko:PEdit : odebrałam wczoraj próbki tortów i chyba zdecydujemy się na : ptysiowca - opis ciasta : biszkopty przełożone kremem russel ( cokolwiek to jest ale smakuje dobrze) z ptysiami nadziewanymi adwokatem , udekorowane śmietaną z toffi , muśnięte kakao Jeszcze zastanawiam się nad biszkoptem przekładanym musem truskawkowym ale to dopiero będą mieć do spróbowania jak sie zacznie sezon na truskawki więc wtedy decyzje ostateczną podejmiemy :P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
Edytowane przez 21klaudyna Czas edycji: 2014-04-10 o 15:49 |
|
|
|
|
#3235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to pewnie ciekawie tam u was nie moge sie doczekac tego lekkiego stresu w brzuchu ja mam koniec sierpnia, tak sie zastanawiam jakie ważne sprawy sie domyka na sam koniec? do kiedy mieliscie potweirdzenie przybycia przez gości? zyczę cieplej i slonecznej pogody
|
|
#3236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Polecam olać i pójść własną drogą. Nie daj boże się tam wprowadzać. Moim zdaniem spokój jest bezcenny, nawet jeśli kosztuje 1500zł. za wynajem chaty. Nadrobiłam trochę wątek i chyba im bliżej ślubu tym u każdej z nas coraz bardziej nerwowa atmosfera ![]() Czy Wam też jest żal, że w sumie ten czas tak szybko ucieka? i już się nie powtórzy? Czy tylko mi jest żal kończących się przygotowań? chociaż wiem, że potem też będzie fajny czas
|
||
|
|
|
#3237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3240 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Linaewen, pięknie wyglądasz w tej sukni!
Cytat:
Co do ubezpieczenia, to szczerze, nie wiem jak to jest ale mam nadzieję, że dojdzie cała i zdrowa ![]() zakrecona_kropka, współczuję Cytat:
Cytat:
A propos - któraś z Was ostatnio pisała, że szybko się kończy, u mnie leci 2gi miesiąc i kurde też coraz mniej się nabiera na pędzelek Mam nadzieję, że chociaż na 4 miesiące mi wystarczy... Cytat:
Cytat:
Kupiłam biżuterię
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

Mi zostało 141dni a i tak już zaczynam się pomału stresować 
Tylko tata się ze mnie śmiał, że mam żółty kolor przewodni i cieszyłam się jak kupiłam żółte balony, że do zielonej klatki będą idealnie pasowały, a nie wiadomo jaki kolor teraz wybiorą.

mnie to chyba w momencie by się odechciało
takie to moje zdanie
(bardzo lubi śpiewać ale nie wiem czy dałby radę z taką piosenką)
i teraz musimy to odkręcać i czujemy podobny kwas do Ciebie...
Odpisała tylko"

Nie raz powtarzała, że jej się synowe udały
Bo by było dużooo wątków po kilka stron, ale ja się tam nie znam