|
|
#1531 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Dziewczyny będzie elaborat także uwaga !
![]() Słuchajcie wiem, że temat już kilka razy się pojawiał na tapecie ale czy może ktoś blondynce jasno przetłumaczyć co robić w takich sytuacjach ? Otóż, Blanka ma 3 siostry cioteczne-8,7 i 3 lata. Jak tylko je widzi to obcałowuje każdą i się cieszy. Ale jak są wszystkie trzy na raz to Blanka nie bardzo umie się z nimi bawić. Ja wiem, że teraz jest etap że ona wszystko zabiera i wszystko jest jej. Ale jak reagować w takiej sytuacji? Jak np. widzę że te starsze rysują , czy coś robią i Blanka im wyraźnie przeszkadza, tłumaczyć, że nie wolno ? Zabierać ( choć wtedy jest lament). Jak z tą trzylatką się bawią, to też wszystko jej zabiera a tamta mi mówi "blanta mi zabrała to, czemu ona mi zabiera" . To co jej mówić? Co mówić Blance? Dzisiaj np. między Blanką i trzylatką doszło do szarpaniny o to która założy klocek na piramidkę i obie się popłakały. Wiecie ogólnie to ja zawsze jestem po stronie Blanki i ją tłumaczę , że mała, że daj jej się pobawić i takie tam ale nie chce też tamtej krzywdzić i jakoś nagminnie faworyzować Blanki. Jakieś pomysły ? ![]() Najlepiej jest jednak jak jest jedna z nich i wtedy Blanka jest spokojniejsza i się lepiej bawi , nie ma kłótni i płaczków. Był temat o słodyczach i serkach. Ja staram się Blance nie dawać słodyczy szczególnie tych kupnych. Ale domowe ciasto czasem próbuje, daje jej też serewk homegenizowany z cukrem w składzie. Ale uważam , że i tak jak na serki ma super skład. Firma OSM.Dzisaj np mama robiła racuchy, Blance też się kilka dostało,ale z innej mąki, bez cukru, smażone bez tłuszczu. Jadła aż jej się uszy trzęsły ![]() A właśnie co do słodyczy to ta Trzylatka ma takie zęby popsute, że pewnie wolałybyście ich nie widzieć. Górna szczęka cała czarna, wygląda jakby miała druciany aparat.No ale ona w nocy się budzi i pije syrop owocowy rozrabiany z wodą, słodyczy full, dziś te racuchy posypała cukrem i tylko ten cukier jadła. Nie zje warzywa na kanapce bez soli, herbaty bez cukru... no masakra . Ale według bratowej to ja jestem dziwna, ze ograniczam ![]() Aha i chwalę się, że z jedzeniem lepiej ! Nawet z mlekiem się przeprosiła i dzisiaj wypiła 2x po 150 ml . Obiad wygląda jak armagedon ale przynajmniej je nareszcie !A teraz lecę nadrabiać :P |
|
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1533 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masakra strasznie to smutne aczkolwiek troszkę budujące , że mimo wszystko są takie dobre matki !A z Ciebie dobra kobietka ![]() Cytat:
![]() Oby po wyjściu zębów z jedzeniem się poprawiło ! Cytat:
Ja też się zaliczam do tych co pogoda wpływa ujemnie na samopoczucie, i też wyładowuje się na szmacie ![]() Stosujemy Emolium do kąpieli i po kąpieli krem specjalny. Troche łagodzi Cytat:
Dużo zdrówka dla Hani ![]() Cytat:
O kurczę Mam nadzieję, że dostaniecie dobre leki i szybko przejdzie. Zdrówka !![]() ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero w czerwcu, ale przynajmniej będziesz miała rozeznanie, czy masz skąd wziąć sukienkę w razie wu![]() a tak w ogóle, to ja mam wesele pod koniec maja i ciekawe, czy wejdę w którąś
|
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się zastanawiam czy wejdę i mam prawo ale Ty! Wszytskim Wam mówię że elllmi przesadza! Widziałam na własne oczy! Ładna, ZGRABNA, sympatyczna i bardzo miła!
|
|
|
|
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do słodyczy bo pisałyście o nich, ja nie daję kupnych ciast, czekolady, jakiś wafelków itd. Raz na gdzieś 1,5-2 tyg Kuba zje jednego biszkopta, kaszek właściwie nie chce jeść, chyba mu nie smakują, bo są bardzo słodkie, więc zjada je raz w tyg ok. 100 ml, herbatników nie lubi. Soczki typu Bobofrut daję mu tylko jak gotuję kisielek czyli gdzieś raz w tyg. Ogólnie mam nadal schiza, żeby za dużo cukru nie dawać i pilnuję tego. Absolutnie odpadają danonki (już mówiłam mojej mamie, że Kuba ich jeść nie będzie), a owocowe jogurty typu jogobella to już w ogóle dramat, sama ich nie jem więc dziecku tym bardziej nie będę dawać. |
|
|
|
|
#1537 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45980251] Masakra dziewczyny, wiecie, że w ciągu 3 minut może was dopaść mega zapalenie spojówek? dopadło mnie, NAGLE zaczęło oko boleć, poszłam do lustra a tam nagle ropa, spuchnięte :/ ledwo widzę na prawe oko Nie zatarłam, nic się nie wbiło. Z ostatnich umiejętności Dorotki: schodzi pięknie tyłem z łóżka, robi glową nie nie nie i paluszkiem do tego, łazi za rękę, chociaż zdecydowanie wciskam jej krzesło do pchania dłubie sobie w uchu i nosie :d wkład przedmioty do pudełek, przytula tak jak dorosły, czyli świadomie obiema rękami, chowa coś do szafki, zamyka, otwiera, wyciąga i tak w koło [/QUOTE]No pięknie sobie Dorcia radzi, Brawa ! ![]() ojj współczuje zapalenia spojówek ;/ Cytat:
Bartulo nie oszczędza mamusi ![]() Oby ta noc była lepsza i następny dzień również ![]() Cytat:
![]() Zdrówka ! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Uciekam spać , dobranoc |
|||||||
|
|
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Filip mnie rozwalił przed chwilą: słyszę, że zaczyna trochę płakać, więc idę do pokoju, schylam się nad łóżeczkiem, a ten siedzi zagrzebany w kołderkę, oczy na wpół otwarte i taki żałosnym głosikiem: "Mama, cium cium, mmmmmma", czyli w wolnym tłumaczeniu: Mama, nie ma smoczka ![]() idę spać baaaaaj
|
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45971680]pewnie, że nie robisz
Agatce też, miała 5 tygodni, prywatna alergolożka chciała badania robić niepoważnapowiem tak - u nas utrudnienie, bo jak Agatka coś je to młoda chce też 2 razy dałam zwykłe danio waniliowe, nie dziecięce, ale czaję sie na serek homo no name, niektóre mają rewelacyjne składy słodyczy jako takich - nie, czasem biszkopt, kawałek ciasta samodzielnie pieczonego - owszem, wiem, co tam jest, a nie jestem wstanie zrobić tak, by wszyscy zawsze z dala od niej jedli ![]() licz tylko na cud ja kilka lat temu schowałam pasmanteryjne duperele i do dzisiaj nie znalazłam![]() gratuluję Dorka miała drzemkę godzinę tylko, ona w ogóle zaczęła o 6 wstawać a w dzień z 2,5-3h zrobiła się jedna!![]() strasznie to smutne ![]() Ifwka, z reguły szkoła nie ma kasy na pomoc, to nie mops :/[/QUOTE] Co do serków dziewczyny a próbowałyście serków Świeżuch. One są genialne, smaki dzieciństwa. A składy super!. Kiedyś jeszcze mieli naturalne, ale widzę że już wycofali. Moja Ola je uwielbia. Zwłaszcza waniliowy. |
|
|
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoją drogą dużo tu dzieci smoczkowych? Ja się staram tylko do zasypiania, przy czym często wypluwa albo ja wyciagam w ostateczności jak zaśnie. Natomiast u nas zasypianie bez smoka na razie jeszcze nie do przeskoczenia.. Black Evel chyba ma urwanie głowy z dziewczynkami A Charlizz weny na pisanie brak, dzisiaj Sylwietta (?) pisała |
|
|
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
jeszzce o jedno miałam zapytać: można kalosze dla takich dzieciaczków, jak nasze? nie wiem jak w tym noga będzie się trzymać, a u nas po deszczu nie ma opcji wyjść z młodym przed dom, bo praktycznie sam trawnik i zaraz buty przemokną
Cytat:
teraz już na serio spadam
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
Pola całkowicie bezsmoczkowa, miała go może 4 razy w buźce, ostatni raz dobre 8 miesięcy temu
|
|
|
|
#1543 |
|
Zadomowienie
|
pstryczku,
Jakie to jest wzruszajace, ze mimo choroby i biedy takie osoby potrafia swoim dzieciom tyle milosci dac Pieknie sie zachowalas Acha, i nie, nie zrobilam sie placzliwa po ciazy, w ogole ![]() Lenova, wiesz co , u nas i z tego co pamietam u Szaji tez? ze panuje taka zasada - kto pierwszy ten lepszy Miejmy nadzieje, ze nowa wlascicielka pokaze sie nam w sukience ![]() nancy jakie suuuper wiesci elllmi Moja Lili podobnie jak Pola, tez nigdy smoka nie tolerowala ![]() Nie nadrobilam wszystkiego, przepraszam ale za duzo rzeczy mam jeszcze do zrobienia. Moze jutro mi sie uda ![]() Widzialyscie ksiedza spiewajacego na slubie? W kazdym badz razie milee bardzo Spokojnej nocy dziewczyny
|
#1544 |
|
Zakorzenienie
|
Chcialam powiedziec, ze strasznie kochane jestescie.
HOPE rzuca prosbe o sukienke i od razu kilka z Was sie zglasza - cudne jest to, ze mozemy na siebie liczyc - wzruszaja mnie takie rzeczy ![]() Marsi chce organizowac zbiorke, pstryczek robi paczke... NO ZLOTE KOBIETY NAM SIE TU TRAFILY!!!! NANCY, ja tez jestem z tych schizujacych z cukrem. Nie daje ciast, ciastek (ani kupnych, ani domowych), z 2 razy dalam liznac ode mnie loda. Jedyne co z cukrem daje to sok do rozcienczania od t. Baaaardzo slodki, wiec kilka kropli doslownie. Kuba nie chce pic wody czy herbatki nieslodzonej tzn wypije moze z 50ml, a tego soku od t.caly kubek pstryczek. MALA, ja tez przez cala ciaze mialam takie cisnienie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-04-10 o 23:44 |
|
|
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
Widzialam, ze ksiezulek jest hitem fb, ale nie mialam przyjemnosci slyszec.
Kuba sie obudzil ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
marsi z reguly mam wyzsze cisnienie, ale przez cala ciaze mialam wartosci takie jak podalas i nizsze. Lekarz nie widzial w tym problemu, natomiast ja spalam 20h na dobe. Chyba porownywalnie z lady |
|
|
|
#1548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczesniejsza osoba udostepnila link z podpisem, ze gdzies tam to w Nowym Targu chyba bylo i oczywiscie nie skapnelam sie, ze to sciema (wstyd)nawijko, oby jednak szybciutko zasnal ![]() meneq
02.10.2010 - Gabi 18.01.2013 - Lili Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2014-04-11 o 00:06 |
|
|
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Amelka się obudziła, miałam poodpisywać dalej ale muszę spadać.
|
|
|
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
Cytat:
Kuba ostatnio fajnie spi bo po kaszce na kolacje ok 20tej kreci i sie na uu dopiero po 1 w nocy... a potem o 4 i 6... takze nie jest zle ![]() chyba pojde dzis z nim znow do lekarza, 3 raz ten kaszel nie przechodzi i nie przechodzi... dla swietego spokoju niech go oslucha...---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Marsi - jak tam? jak nocka? jak sie czujecie? |
|
|
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
halo, halo, jestem tylko sie pochwalic: przespana noc!!!! w całosci
I aż nie to samo dziecko wlasnie od poł godziny z namaszczeniem wyjmuje i chowa z/do kosmetyczki wszystkie moje skarby, bez ani jednego zaskrzeczenia nie ma to jak wychowanie gender ![]() nadrabiac bede wieczorem |
|
|
|
#1552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
|
#1553 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Super
Cytat:
Co do zbiórki to dawajcie znać ![]() Cytat:
![]() Bokeh a HAnia normalnie na całej stópce chodzi czy na palcach?? Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45980251] Masakra dziewczyny, wiecie, że w ciągu 3 minut może was dopaść mega zapalenie spojówek? dopadło mnie, NAGLE zaczęło oko boleć, poszłam do lustra a tam nagle ropa, spuchnięte :/ ledwo widzę na prawe oko Nie zatarłam, nic się nie wbiło. Z ostatnich umiejętności Dorotki: schodzi pięknie tyłem z łóżka, robi glową nie nie nie i paluszkiem do tego, łazi za rękę, chociaż zdecydowanie wciskam jej krzesło do pchania dłubie sobie w uchu i nosie :d wkład przedmioty do pudełek, przytula tak jak dorosły, czyli świadomie obiema rękami, chowa coś do szafki, zamyka, otwiera, wyciąga i tak w koło [/QUOTE]Współczuję zapalenia ![]() Pogrubione też mamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Moja tak średnio: dozasypiania potrzebuje, do uspokojenia czasem też, w ciagu dnia różnie, czasem cały dzień bez czasem więszość z...na razie się nie spinam z tego powodu...
|
|
#1554 | |
|
Zakorzenienie
|
zapomnialam wam jeszcze o jednej rzeczy napisac
z jakis miesiac temu kupilam w oszął magnolie, niecaly metr ale widac ze zywa bo jakies tam paczki miala no a ze 25 zeta to pomyslalam ze nawet jak nic z niej nie bedzie to niewielka strata bedzie...no i te listki porozkiwtaly, super rosna, jakies tam nawet nowe pedy sie pojawiaja aczkolwiek caly czas mam ja w doniczce, na noc zabieram do domu, na dzien wystawiam na slonce ![]() no i ostatnio patrze ze zostaly dwa paczki ale mysle sobie ze na kwiaty to za male poza tym magnolie najpierw przeciez maja kwiaty a dopiero liscie a wczoraj patrze - z jednego paczka rozwinely sie liscie a z drugiego - bedzie KWIAT!!!!!!!! ![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
wszystkie etaty sa w szkole obsadzone, nie taka latwa sprawa ![]() ona jest pod opieka gopsu wiec mysle ze oni tam cos powinni kombinowac... ale zapytam sie jej jak to z ta praca u niej wyglada Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2014-04-11 o 08:01 |
|
|
|
|
#1555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję i dużo zdrówka, dobrze że w końcu zdignozowane Sytuacja z wczoraj: mama robi nalesniki, odstawiła na chwile mikser, Oli u mnie na rękach wyciaga rączki do miksera, przewróciła go i się włączył ( jej nic się oczywiście nie stało i nie miało prawa stać) rozprysk resztek ciasta po całym blacie; ja go szybko jedną ręką wyłączyłam, nie było żadnych "o jezu" i tym podobnym okrzyków; patrzę na Oli a jej warga zaczyna drżeć, mówię z uśmiecham że nic się nie stało, a ona tak patrzy po tym stole i ryk, łzy jak grochy itp Mama skomentowała: ona już wie że coś "złego " się stało
|
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się !
HOPE...my niestety smoczkowi i nie zapowiada się na zmiany ![]() A możesz podlinkowac ta piaskownice raz jeszcze bo nie mogę znaleźć. Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
#1557 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziś się tym zajmę [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45980251] zdrówka! a propos owoców suszonych, to moje uwielbiają rodzynki i Agatka wszelkien orzechy! od niedawna tak. Dorotka też by chciała, ale się boję zakrztuszenia jeszcze.Masakra dziewczyny, wiecie, że w ciągu 3 minut może was dopaść mega zapalenie spojówek? dopadło mnie, NAGLE zaczęło oko boleć, poszłam do lustra a tam nagle ropa, spuchnięte :/ ledwo widzę na prawe oko Nie zatarłam, nic się nie wbiło. Z ostatnich umiejętności Dorotki: schodzi pięknie tyłem z łóżka, robi glową nie nie nie i paluszkiem do tego, łazi za rękę, chociaż zdecydowanie wciskam jej krzesło do pchania dłubie sobie w uchu i nosie :d wkład przedmioty do pudełek, przytula tak jak dorosły, czyli świadomie obiema rękami, chowa coś do szafki, zamyka, otwiera, wyciąga i tak w koło :[/QUOTE]O masakra, zdrowiej. Jak chcesz Dorci dać pestki, dla zdrowotności proponuję namoczyć, najlepiej na noc (słonecznik, migdały) rano odcedzić, wlać odrobinę wody, tak żeby się przykryły i żyrafą zblendować. Dodaj do kaszki z płynem, samo zdrowie. Michałowi robię migdałowe mleko, uwielbia! Ja też, do kawy ![]() Brawa dla Dorci! Cytat:
![]() Cytat:
Brawo za wygraną! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Michał już nie gorączkuje, ale w nocy pierdyliard razy się budził na uu a wstał o 6! Jestem padnięta!
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
Juz nawet Interia nas podczytuje
![]() http://www.interia.tv/wideo-kasza-ja...ly,vId,1468040 |
|
|
|
#1559 |
|
Zakorzenienie
|
Heeej
![]() Po nocnej pobudce ok polnocy wzielam Kube do naszego lozka. Nocna lampka byla zapalona, ja zasnelam w 5min, Kuba chyba tez, a obudzil sie dopiero o 7:30 takze jest nadzieja na czestsze zasypianie bez uu! tylko lampka sie do rana swiecila, bo nie bylo komu wylaczyc :PNANCY, super wiesci!! Gratuluje Bartulowi przespanej nocki ![]() u mnie dzis luzniejszy dzien, w koncuuuu bez calodziennego latania. Posprzatam troche, a pozniej spadamy na reh. Wczoraj mielismy szczepic mmr, ale po przyjsciu do przychodni okazalo sie, ze pigula jest na urlopie (a zadzwonic nie mozna nie?????) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1560 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zdrowka dla Kuby Cytat:
Dzewczyny Tz mi wczoraj wlosy obcial. Mial podciac 4cm a wyszlo mu ze 14
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.

) to pojecie ludzkie przechodzi! nawet nie jestem w stanie opisac tego ale poprostu cos wspanialego! malo tego, ten moj uczen ma w piorniku zdjecie swojej mamy! pierwszy raz widzialam zdjecie matki w piorniku a juz niejeden piornik w zyciu widzialam
kobicina sama wychowuje tych synow, jak jest cos winna (np za podreczniki) to jak powie ze odda tego i tego to slowa dotrzyma chocby nie wiem co... nawet kiedys jak ten mlodszy uzupelnial sobie tusz w piorze (maja taki klasowy, wspolny, kto potzrebuje to uzupelnia) to przyszla nastepnego dnia do wychowawczyni z zapytaniem ile musi za ten tusz oddac
no i ostatnio kolezanka z pracy mowi mi ze widziala ta kobicine w sklepie jak kupowala mieso na obiad - 1 skrzydelko!!!!! 

mam psikać tantum verde, plus syrop lipomal i neosine. 

ja się zastanawiam czy wejdę i mam prawo ale Ty! Wszytskim Wam mówię że elllmi przesadza! Widziałam na własne oczy! Ładna, ZGRABNA, sympatyczna i bardzo miła!

gorzej ze schodzeniem 

niepoważna

klask i:
22.05.2008