|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
|
|
#3272 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Kochane, chciałabym podpytać Was o Wasze torty
Macie już wybrane? Planujecie tort z masą cukrową czy śmietanowe? Nie przepadam za masą cukrową, a TŻ się uparł że latem to innej opcji to on nie widzi
|
#3273 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpadam na chwilkę, bo lecę do wanny.
Dziś byłam na kolejnej próbnej ( matko która to już?). Zaraz będą foty w klubie, proszę zerknijcie.
|
|
#3274 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
smak śmietankowo-owocowy
|
|
|
|
|
#3275 |
|
Zadomowienie
|
namisek1990, cieszę się bardzo
![]() marlenqa22, znajdziesz coś lepszego ![]() KaMilka4891, trochę głupio, ale warto porozmawiać z kolegą. Może się nie obrazi śmiertelnie
|
|
|
|
#3276 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba naprawdę poczekam aż potwierdzą ![]() Cytat:
Cytat:
u mnie musza wziąć wolne 2 dni wolne, u Ciebie 1...też się zastanawiam co ja będę robić po ślubie chyba dzieci robić napoje... nam właściciel sali powiedział, żeby kupić: (już kiedyś o tym pisałam) cola i sprite po 1l na głowę, fanty jak najmniej, bo nie schodzi (ja sama też nie przepadam do wódki) soki: pomarańcz, grapefriut i czerwona porzeczka też 1l na głowę wino: białe i... różowe, czerwone na lato za ciężkie szampan: butelka na 7-8 osób (nalewają lekko ponad połowę kieliszka, często wrzucają owoce, np. truskawki) i najważniejsze, piccolo tego może być dużo, bo dzieci lubią
|
|
#3277 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór kochane
od dawna już nie miałam takiej długiej dwudniowej przerwy od forum ![]() miałam wyjazd z pracy, mózg mi paruje więc wpadłam do Was ![]() Cytat:
Lg_ago a jesteś pewna, że ten odcień welonu nie będzie pasował? ![]() szkoda bardzo by było... a jaki kolor zamówiłaś? Bo Suknia nie jest śnieżnobiała prawda? Szczeperka Witaj Le_lena super spinki ![]() Zkręcona kropka trzymaj się! jedyne co można zrobić (i najlepsze) to szczerze tak od serducha pogadać Cytat:
![]() Lineawen ta suknia jest absolutnie zjawiskowa ![]() Cytat:
ależ fajnie z tą suknią, czekamy na relacje super! na pewno będzie pięknie Cytat:
|
|
#3278 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie wieczorową porą
Przepraszam Was ale nie dam rady cytować, oczy mi się zamykają i zaraz uciekam do Tżta i malutkiej , ale starałam sie Was troszke podczytac i z tego co mi się rzuciło w oczy dziewczyny współczuję wszystkich przeżyć z rodzicami / teściami - nie wiem co Wam poradzić ... chyba zostaje tylko rozmowa i nadzieja że uda się im przemówić do rozsądku Któraś z Was pisała że załatwiła harfę na ślub bo Tż lubi , wielkie Tż będzie zachwycony i juz wgl nie zapomni tego dnia do końca życia! Naprawdę cudowny pomysł ![]() Dziewczyny proszę o wielkie jutro szukamy garnituru dla Tżta, obyśmy coś znaleźli! Mam nadzieję że będe mogła pochwalić się zdjęciem Tżta |
|
|
|
#3279 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może jesteśmy jakimiś siostrami , ale nie wiemy o sobie Cytat:
|
|
|
#3280 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Któraś pytała o salę jaką mam.
Mamy wesele w sali Park na Wojskiego. Dziewczynki co myślicie o takich kokardach na klamki do auta? Nie będę się chyba jednak bawiła, w żadne kule tiulowe czy kwiatki na masce. Tylko kokardki i może tablice jakieś? http://allegro.pl/kokardy-na-klamki-...133048022.html Kiss kciuki trzymam ![]() Cytat:
Ślicznie inspiracje wrzuciłaś Cytat:
Ja z moją teściową też nie mam łatwo i powiem Ci szczerze, że gdyby nie to że mamy dziecko i chcemy aby znał obie babcie, zerwalibyśmy z nią całkowicie kontakt. Była kiedyś super babką, uwielbiałam jeździć do TŻ, była miła, serdeczna no babka i do tańca i do różańca. Problemy zaczęły się jak dostała od Nas to czego chciała i urodził się mały, a my przez którki okres czasu musieliśmy z nią zamieszkać. Teraz mogę to powiedzieć z ręką na sercu nienawidzę jej i nie chce jej nawet na weselu. Iliy świetny ten grzebyczek Cytat:
[QUOTE=Godzia_13;45973274]Dziś równe 50 DDŚ /QUOTE] ![]() ![]() klask i: i gratki za welon.Gratuluję studniówki ![]() Cytat:
Cytat:
No ale nie wiem czy to dobrze czy źle ja nie stresuję się nic a nic, choć przyznam że pewne kwestię już mnie męczą. No i nie mogę się jednak doeczekać bycia żoną Czekamy na foty ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#3281 |
|
Rozeznanie
|
czekooczekolada - ja też nie mam jakiejś bardzo szerokiej
I właśnie fajne jest w niej to, że maskuje to co potrzeba i wcale nie skraca. Chcę nawet halkę zamiast koła żeby nie była rozłożysta magdalenka_w_86 - to ja chyba muszę policzyć po 10 litrów, bo mam w sierpniu i też 2 dni Fajnie, że to wypisałaś, chyba się zainspiruję, bo kompletnie nie wiem czego ile kupić....fascinata - ślubujemy tego samego dnia i ja mam śmietanowy. Z drugiej strony nie wyobrażam sobie właśnie z masą cukrową. Jest dla mnie za słodki jak na te porę roku. A śmietanowy mam tylko z kremem i dżemem wiśniowym. Tort sprawdzony od lat Ale to już jak kto woli Ogólnie bardzo mi się podobają torty z masy cukrowej, są piękne, ale ze względów smakowych wolę śmietanowe.KaMilka4891 - usiądziecie po rogach - staropanieństwo Wam już grozić nie będzie ![]() kiss12550 - powodzenia kochana
|
|
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
atomoowka
mi sie podobają kokardki ![]() activelifestyle ja bym też mogła mieć samą halkę, ale dużo osób twierdzi że halka się pląta między nogami jak nie ma koła, więc w sumie dla wygody zdecydowałam że je wezmę
Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need. 🤍 ______________________ Edytowane przez czekooczekolada Czas edycji: 2014-04-10 o 23:29 |
|
|
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Atomoowka fajne te kokardki
|
|
#3284 |
|
Zadomowienie
|
![]() Jak zobaczyłam jakie zdjęcia sukni przesyła mojemu bratu jego dziewczyna w których chce wystąpić na naszym weselu ( suknie z salonu Madonna ), tak zamieniłam się w bridezille i poprosiłam go aby delikatnie jej powiedział , że to jest nasz dzień i takie suknie są 100 razy bardziej bogatsze od mojej :P Przykładowo : http://www.madonna.pl/wp-content/gal...ri-hill_25.jpg Wszytsko rozumiem , i nikomu nie będę narzucać jak ma wyglądać - ale wybór tak okazałej sukni jako gość weselny to ma chyba tylko na celu przycmić pannę młoda;P Oficjalnie możecie mnie nazywać Bridezillą:P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
Edytowane przez 21klaudyna Czas edycji: 2014-04-11 o 00:03 |
|
|
|
#3285 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() Co do kokardek na klamki to dzisiaj patrzyłam na te same i też się nad nimi właśnie zastanawiam więc ja jestem na TAK ![]() 21klaudyna wcale Ci się nie dziwię
|
#3286 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tego mówienia po ślubie też się boję zanim wyduszę z siebie mamo/tato, to będę pewnie bezosobowo mówić Cytat:
aaaa zazdroszczę! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ślub 26.07.2014 '-You still love her, huh? -I can't imagine the day I won't.' Dexter w spódnicy ![]() Edytowane przez hihihi Czas edycji: 2014-04-11 o 00:18 |
|||||
|
|
|
#3287 |
|
Wtajemniczenie
|
No no nie było mnie cały dzień a tu już tyle stron! Obiecuję z rana dokładniej przeczytać zaległości!
Kate Noir mnie straszyli poradnią a babka opowiadała o tym by kobiety mówiły o swoich potrzebach seksualnych , że jak chcemy naturalne planowanie to w internecie jest strona temu poświęconazakrecona_kropka Chyba to stres z nich wychodzi, poza tym szydło z worka wychodzi czasami również... Może warto z nimi porozmawiać? Zachowują się nietaktownie... ale porozmawiaj z TŻ co on sądzi na ten temat i wspólnie podejmijcie jakąś decyzję. Zobaczysz, że na przymiarce poczujesz !!!!Le_lena mój tż ma bardzo podobne spinki!!! ![]() Linaewen piękne plany, przedsiębiorcze i praktyczne ![]() mimi_77 zdrówka ![]() Godzia_13 gratuluję 50dni! ![]() pysia1987 też uważam podobnie jak Ty. Jest miejsce do spania to nie ma sensu rezerwować i wydawać pieniądze... kiedyś ludzie w stodole nawet spali ![]() Anesthesia ![]() kiss12550 trzymam kciuki! ![]() 21klaudyna zobaczyłam to, co wstwiłaś i mało co z krzesła nie spadłam ze śmiechu haha ![]() dla mnie to trochę buractwo gdy ktoś idzie na wesele i chce wyglądać lepiej od panny młodej bo przeciez idzie się pokazać, bo przecież tyle ludzi będzie... ech... Dziękuję za miłe słowa Kochane ![]() udało mi się sprzedać kieckę kobietka starsza nieco ode mnie, z koleżanką przyszła. Pięknie wyglądała, mam nadzieję, że będzie miała bajkowy ślub . Byliśmy w urzędzie, jednak przyjmuję nazwisko męża bo ostatnio za dużo ludzi błędy robi w moim nazwisku :/. Wzięliśmy skrócone akty urodzenia z jednego urzędu i zawieźliśmy do drugiego gdzie spisaliśmy wszystko .
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2014-04-11 o 00:27 |
|
|
|
#3288 |
|
Raczkowanie
|
gratuluję kupna biżuterii
Jeśli chodzi o tort to chyba muszę przekonać TŻ do śmietanowego ![]() Zastanawiam się też nad obrączkami. Pierścionek zaręczynowy mam z białego złota i taką też chciałam obrączkę. Ale słyszałam że "opieka" nad obrączką z białego złota jest trudna, bo lubi ciemnieć itp. No to myślałam nad złotem mieszanym, czyli biało-żółtym. Ale tu z kolei powiedziano nam że takich obrączek praktycznie nie da się np zmniejszyć
|
#3289 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Tak więc nie ma się może co przejmować ![]() Dziewczyny 50 DDŚ!! Załatwione Sala Noclegi Kościół Skrzypaczka Akty chrztu i bierzmowania Licencja Protokół Nauki przedmałżeńskie Poradnia przedmałżeńska Dj Dj na poprawiny – Tż naszej Blondi Fotografowie Kamerzyści Dekoratorki (od sali + od kościoła) Zaproszenia - rozdane Pudło na koperty Koszyczki awaryjne (+ część wyposażenia jest) Zawieszki na wódkę Wódka Barman Alkohole dla barmana + syropy Soki niegazowane Szampan Wino Parasol na wypadek deszczu Autko – na 99% BMW E90 Tort + stelaż Ciasteczka z wróżbą Suknia, halka Buty do kościoła i na plener Buty taneczne Kolczyki Welony Perfumy Podwiązka Sukienka na poprawiny Obrączki Poduszka na obrączki Fryzjer Makijażystka Piosenka na pierwszy taniec Taniec - walc Buty TŻ Spinki do mankietów Skarpetki z napisem JUST MARRIED Opaski dla druhen Krawaty dla drużbów Bańki mydlane dla dzieci Tablice rejestracyjne dla nas, rodziców i świadków Dekoracja samochodu – czekam na przesyłkę Tuby strzelające Koszyk do sypania kwiatków Podziękowania dla rodziców Dekoracje na poltra– stojące lampiony, wiszące lampiony, pływające lampiony, płonące pochodnie Ciasto na poltra – zamówione Jedzenie na Poltra – to co można było kupić, kupione Co jeszcze trzeba kupić? Panna Młoda: majtki kosmetyki na poprawiny sukienkę na panieński buty na poprawiny lakier do pedi paski wybielające?? - lub wybielić zęby plastry Compeed przeciw otarciom sztyft przeciw otarciom talk Pan Młody: smoking – jedziemy w sobotę bielizna koszule muszki, pas smokingowy ubiór na poprawiny – całość!!! Wesele: napoje gaz. napoje dla barmana wody piwo cukierki na bramy dokończyć kieliszki do tłuczenia Polter: naczynia napoje cytrynówka – robi się!! kamień do tłuczenia i skrzynka Ustalić: manicure podróż poślubną Spotkać się z: managerką sali – ustalić menu, zamówić dzika fotografami (ustalić plener, może zrobić sesję narzeczeńską) kamerzystami (dogadać szczegóły, ustalić plener) djem (ustalić repertuar, podać piosenkę na pierwszy taniec, podziękowania dla rodziców, zabawy oczepinowe itd) skrzypaczką – ustalić listę utworów Załatwić: zapowiedzi USC spowiedź przedślubną (mamy tylko 1) Zrobić: winietki plan stołów menu 28 maja: 10.00 – ostatnia przymiarka 29 maja: 11.00 rzęsy paznokcie kupić owoce dla barmana spakować się do hotelu zacząć robić jedzenie na Poltra 30 maja: dekoracja na Poltra dokończyć jedzenie POLTER!!! 31 maja: -wstać -przeżyć. I dobrze się bawić z mężem |
|
|
|
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dzieci do 4 roku życia nie dostają żadnej porcji czy poprostu masz ich za darmo?? my płacimy połówki
|
|
#3291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Miałam Was nadrobić i co? Przyszła znajoma i zrobiłyśmy winiacza (musiałam się odchamić po naukach). Jeszcze piatek i weekend
W poradni nie było tak źle - przytakiwałam na wszystko i jakoś przeszło. Dowiedziałam się, paru "mądrych" rzeczy a resztę na szczęście przespałam Po kursie u dominikanów miałam nadzieję, że nauki również będą na poziomie a tu niespodziewanka ![]() Co do mieszkania z teściami/rodzicami to ja sobie tego nie wyobrażam. Moi rodzice lubią wszystko zbytnio kontrolować, a tż'a są średnio w moich klimatach. Zdecydowanie preferuje płacenie 1500zł miesięcznie za mieszkanie Mam spokój, bajzel gdzie chcę i kiedy chcę, nikt mi nie zagląda do garów i nie szantażuje. Oczywiście wolałabym tyle nie płacić, ale coś kosztem czegoś ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że się nawróciła ![]() ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Cytat:
i dążyć do tego by mój kapuśniak był idealny. Ogółem wyobraźcie sobie Waszą starą nauczycielkę matematyki gadającą o śluzie
|
||
|
|
|
#3292 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W czerwcu tamtego roku byłam tam na weselu, bardzo fajna sala, nieduża ale ładna. Eh nie chcę ci psuć nastroju, ale pamiętam że było tam sporo komarów (na tarasie), może pomyślcie o jakiś świecach czy pochodniach na komary. |
|
|
|
|
#3293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przecież zawsze będziesz pewnie mogła zostawić trochę krzeseł bo nie wierze ze nic by nie wymyślili poczekaj na potwierdzenia a pewnie jeszcze Ci ktoś odpadnie jak to zawsze nie martw się xDWysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
|
|
#3294 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę że 2-3 osoby to starczy, bo jeden wypije całą butelkę a inny będzie sączył jeden kieliszek cały wieczór. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3295 |
|
Rozeznanie
|
Fascinata my mamy tort " okryty " cienką warstwą lukru żeby był gładki a w środku bita śmietana i świeże truskawki :-D Jadłam go już i WYMIATA!! ;-) Atomoowka te kokardki są super
|
|
|
|
#3296 |
|
Zadomowienie
|
Na razie nawet nie chcę o tym rozmawiać
Ale mam nadzieje że jeszcze po ślubie będę mogła z wami posiedzieć, jak takie kukułcze jajo![]() Anesthesia u nas harfa będzie grała w czterech momentach: Nasze wejście do sali, złożenie oświadczenia woli, wymiana obrączek i na zakończenie Czyli w sumie cały czas![]() justynkie szczerze mówiąc nie pytałam kto będzie polewał, ale uważam że za taką cenę korkowego powinien polewać prezydent miasta....
|
#3297 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe PMki!
Właśnie sobie uświadomiłam, ze za 2 tyg. kolejne sluby ![]() Kamilka, enzunio padam po Waszych historiach z teściami.. Wczoraj zmówiliśmy noclegi dla gości w agro za miastem za spoko cenę Odebrałam tez suknię z salonu i kombinuję co z fryzurą, bo za 2 tyg. idę na próbną ![]() Dziś zobaczyłam takie oto cudo
|
#3298 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3299 |
|
Wtajemniczenie
|
My kupiliśmy przed sylwestrem Gran Cazzano - biały półsłodki.
Ysia no ja nie wiem czy chciałabyś aby Pani Hania Ci polewała
|
#3300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja, czyli PM założyłabym coś takiego na poprawiny. Utrzyj babie nosa corn czekam w takim razie na zdjęcia welonów ![]() mojakaren nie zamówiłam jeszcze. Dopytywałam się co i jak, żeby potem nie było problemów, jakby coś nie pasowało. Czekam na zdjęcia corn i coś zdecyduje
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

Macie już wybrane? Planujecie tort z masą cukrową czy śmietanowe? Nie przepadam za masą cukrową, a TŻ się uparł że latem to innej opcji to on nie widzi
smak śmietankowo-owocowy

Tż będzie zachwycony i juz wgl nie zapomni tego dnia do końca życia! Naprawdę cudowny pomysł 
jutro szukamy garnituru dla Tżta, obyśmy coś znaleźli! Mam nadzieję że będe mogła pochwalić się zdjęciem Tżta
poradźcie coś bo jutro tam jadę i w ogóle nie wiem co mam robić
klask i: i gratki za welon.