Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-10, 20:35   #3271
Lemon_Drop
Zadomowienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
oo, to widzę że jesteś tak niskopienna jak i ja
mi lekarz kiedyś napisał w orzeczeniu 'niskorosłość rodzinna'
ja też mam princesske, ale nie jakąś rozłożystą tylko delikatną. fajnie kryje, i w niej wyglądałam najnormalniej. a wszyscy mi mówili że princeska mi nie bedzie pasować, bo jestem niska a ona skraca
Hahaha niskopienna - muszę to zapamiętać Moja też nie jest rozłożysta, wezmę małe koło bo będę kwadratowa
Stary 2014-04-10, 20:39   #3272
fascinata
Raczkowanie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Kochane, chciałabym podpytać Was o Wasze torty Macie już wybrane? Planujecie tort z masą cukrową czy śmietanowe? Nie przepadam za masą cukrową, a TŻ się uparł że latem to innej opcji to on nie widzi
Stary 2014-04-10, 21:02   #3273
Atomoowka
Wtajemniczenie

Wpadam na chwilkę, bo lecę do wanny.
Dziś byłam na kolejnej próbnej ( matko która to już?).
Zaraz będą foty w klubie, proszę zerknijcie.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 21:17   #3274
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Kochane, chciałabym podpytać Was o Wasze torty Macie już wybrane? Planujecie tort z masą cukrową czy śmietanowe? Nie przepadam za masą cukrową, a TŻ się uparł że latem to innej opcji to on nie widzi
My będziemy mieć w kremie bo dla mnie ta masa cukrowa jest niejadalna smak śmietankowo-owocowy
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 21:42   #3275
cude
Zadomowienie

namisek1990, cieszę się bardzo

marlenqa22, znajdziesz coś lepszego

KaMilka4891, trochę głupio, ale warto porozmawiać z kolegą. Może się nie obrazi śmiertelnie
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 21:57   #3276
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
To jest to o czym myślę?
Jeśli tak to szukałam tego od pół roku!!! Nie dokładnie tego, ale takiego programu, bo moje kontakty rodzinne są tak zawiłe, że ja jako matematyczka nie wyrabiam :O
ja już nie wiem... ponowiłam usadzenie gości wg listy, najnowszej i UWAGA... nie zostało miejsce dla mnie i TŻ
chyba naprawdę poczekam aż potwierdzą
Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Mam do was pytanie. Ostatnio trochę może przesadzam ale boję się że wybiorę sobie bukiet i jego kolorystykę a wizja kwiaciarki dobiegnie od mojej i powitam tż - a,który przyniesie mi jakiegoś wiechcia.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
o matko i córko!!! nie pomyślałam o tym
Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
My poprosiliśmy m.in. o planszówki w zastępstwie kwiatów - mam nadzieję, że dostaniemy coś nowego

Może ja też się wypowiem, bo ja też "czwartkowa" (btw to mój ulubiony dzień tygodnia od zawsze ), tyle, że w czwartek jest Święto, no ale piątek generalnie normalnie dzień pracujący.
Pytań o czwartek nie było przy zapraszaniu gości (wiedzieli już od roku o dacie) i generalnie mieliśmy obawy o to jak zareagują goście, ale były same pozytywy (oprócz jednej mojej cioci, którą notabene lubię, co już kiedyś mruczała, że ona wyjeżdżać nie lubi, a teraz, że jej kolega z pracy będzie niepocieszony, bo oni nie biorą wolnego na tzw długie weekendy, bo dużo klientów jest w banku ale przecież ja nie ustawiam daty ślubu pod klientów banku tylko pod siebie )
Część osób z mojej rodziny już zapowiedziało, że zostanie sobie nad morzem na weekend (ale my zapewniamy nocleg tylko z czwartku na piątek, reszta we własnym zakresie), a rodzina TŻ się cieszy, że będziemy balować do niedzieli :brzyda l:

Ja zamierzam, z racji ceny, wypróbować nowość z Lovely:
https://www.youtube.com/watch?v=FxbIGNR6qG8
W tym filmiku mówi o tym Digital

Ja generalnie też jestem przeciwna dzieciakom na weselu, no ale jeżeli chodzi o półroczniaka to może kobieta karmiła? W tej sytuacji nie da się zostawić dziecka dziadkom.

Ja, mimo, że wesele przed nami, już wiem, że nie będę żałować ani jednej złotówki wydanej na wesele - marzyłam o tym całe życie
A podróże dla mnie można odbyć w każdym czasie i nie zastąpią tych emocji

Jeszcze jakiś czas temu tak myślałam, ale im bliżej tym bardziej chcę już być po... Dużo załatwiana, latania, szukania, PŁACENIA...
Pewnie będę miała żal, że te chwile ślubno/weselne już się nigdy nie powtórzą...

W Selgrosie jest promocja na soki Tymbark 1l pomarańczowy i jabłkowy za 2,72zł, przy większej ilości wychodzi ok 2,6zł. To dobra cena jak na soki i to Tymbarka. W weekend pojedziemy kupić.
Tylko się jeszcze zastanawiam czy tylko inwestować w pomarańczę i jabłko? Czy jeszcze jakieś soki? Co wy kupujecie i w jakich ilościach? U nas wesele ok 100osób (z dziećmi i obsługą)
no inaczej wygląda sprawa długiego weekendu, a czwartku czwartku u mnie musza wziąć wolne 2 dni wolne, u Ciebie 1...

też się zastanawiam co ja będę robić po ślubie chyba dzieci robić

napoje... nam właściciel sali powiedział, żeby kupić: (już kiedyś o tym pisałam)
cola i sprite po 1l na głowę, fanty jak najmniej, bo nie schodzi (ja sama też nie przepadam do wódki)
soki: pomarańcz, grapefriut i czerwona porzeczka też 1l na głowę
wino: białe i... różowe, czerwone na lato za ciężkie
szampan: butelka na 7-8 osób (nalewają lekko ponad połowę kieliszka, często wrzucają owoce, np. truskawki) i najważniejsze, piccolo tego może być dużo, bo dzieci lubią
Stary 2014-04-10, 22:01   #3277
mojakaren
Zakorzenienie

dobry wieczór kochane
od dawna już nie miałam takiej długiej dwudniowej przerwy od forum
miałam wyjazd z pracy, mózg mi paruje więc wpadłam do Was

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Protokol spisany
Nie bylo zadnych dziwnych pytan, bo protokol angielski jest nieco okrojony. Nie ma tez u nas spowiedzi przedslubnej, ale dopytam, czy w Polsce jednak bede musiala upomniec sie o karte do spowiedzi...

Takze jedna rzecz mniej do zalatwienia!
gratuluję protokołu!! jakie to uczucie? bo z tego co dziewczyny pisały wcześniej to chyba pięknie

Lg_ago a jesteś pewna, że ten odcień welonu nie będzie pasował?
szkoda bardzo by było... a jaki kolor zamówiłaś? Bo Suknia nie jest śnieżnobiała prawda?

Szczeperka Witaj

Le_lena super spinki

Zkręcona kropka trzymaj się! jedyne co można zrobić (i najlepsze) to szczerze tak od serducha pogadać

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co sądzicie o takiej formie księgi gości?
http://allegro.pl/ksiega-gosci-puzzl...119074314.html

Mogę link tu wstawić?
bardzo mi się podoba!! super pomysł, to potem można oprawić w rame?

Cytat:
Napisane przez Czarnaaa Pokaż wiadomość
Dzieczyny muszę się pochwalić dziś 100 DDŚ

Lineawen ta suknia jest absolutnie zjawiskowa

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
jutro odbieram suknię[/B] i jedziemy ostatnie szczegóły dograć z lokalem, podać liczbę gości, godziny posiłków itp
to już takie ostateczne ustalenia
ależ fajnie z tą suknią, czekamy na relacje

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Kupiłam biżuterię Nie mogę się doczekać przesyłki
super!
na pewno będzie pięknie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
U nas póki co zastój slubny.... w sobotę jedziemy do cukierni. Poza tym TŻ cały czas na wyjeździe, mamy dla siebie ok 1,5 dnia tygodniowo, zaczyna mnie to już męczyć
u nas też zastój, ale to dlatego, że na razie praca wysunęła się na pierwsze miejsce, też żyjemy z TŻ na odległosć i ciężko jest bo byliśmy przyzwyczajeni, że mieszkamy razem. ale wszystko przetrwamy! po ślubie będzie już pięknie

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 22:03   #3278
kiss12550
Zadomowienie

Witam sie wieczorową porą

Przepraszam Was ale nie dam rady cytować, oczy mi się zamykają i zaraz uciekam do Tżta i malutkiej , ale starałam sie Was troszke podczytac i z tego co mi się rzuciło w oczy

dziewczyny współczuję wszystkich przeżyć z rodzicami / teściami - nie wiem co Wam poradzić ... chyba zostaje tylko rozmowa i nadzieja że uda się im przemówić do rozsądku

Któraś z Was pisała że załatwiła harfę na ślub bo Tż lubi , wielkie Tż będzie zachwycony i juz wgl nie zapomni tego dnia do końca życia! Naprawdę cudowny pomysł

Dziewczyny proszę o wielkie jutro szukamy garnituru dla Tżta, obyśmy coś znaleźli! Mam nadzieję że będe mogła pochwalić się zdjęciem Tżta
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 22:18   #3279
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Hahaha niskopienna - muszę to zapamiętać Moja też nie jest rozłożysta, wezmę małe koło bo będę kwadratowa
moja ma właśnie samą halkę i też zamierzam wziąć małe koło chyba mamy coś wspólnego może jesteśmy jakimiś siostrami , ale nie wiemy o sobie

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość

Dziewczyny proszę o wielkie jutro szukamy garnituru dla Tżta, obyśmy coś znaleźli! Mam nadzieję że będe mogła pochwalić się zdjęciem Tżta
trzymamy kciuki i czekamy na foty

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-04-10, 22:26   #3280
Atomoowka
Wtajemniczenie

Któraś pytała o salę jaką mam.
Mamy wesele w sali Park na Wojskiego.

Dziewczynki co myślicie o takich kokardach na klamki do auta? Nie będę się chyba jednak bawiła, w żadne kule tiulowe czy kwiatki na masce. Tylko kokardki i może tablice jakieś?
http://allegro.pl/kokardy-na-klamki-...133048022.html

Kiss kciuki trzymam

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Podczytuję Was już od jakiegoś czasu - ślub w maju - można dołączyć?

Gdyby nie kwestie poruszane na tym forum miałabym o wiele większe problemy i dylematy ślubne

Nie znacie mnie (jeszcze, poza osobami z wątku o majowych PM), ale sporo mi pomogłyście
Witaj
Ślicznie inspiracje wrzuciłaś

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Dziewczyny staram się was nadrobić ale nie wiem kiedy mi się to uda a muszę się wyżalić.. tak sobie chwaliłam teściów a teraz diabeł w nich wstępuje nie wiem dlaczego tak wszystko utrudniają nam nie tylko mi robią wszystko by zmienić nasz plan o zamieszkaniu z nimi. mamy dwa domy i za niedługo okaże się że po ślubie będziemy musieli iść wynajmować mieszkanie. Myślę że oni się boją że są "gorsi" od moich rodziców (starsi, uważają że mają dużo mniej kasy i w ogóle gorzej) i że my pójdziemy do mnie mieszkać tyle że my chcieliśmy od początku tam- całe piętro kontra u mnie dwa pokoje. jeśli u mnie zamieszkamy to teściowie na pewno się obrażą i działki pod dom też nie dostaniemy a u mnie w domu jest po prostu mało miejsca (mieszkają dziadki, rodzice no i my byśmy mieszkali). Nie wiem już co mam robić Oni mi osobiście nic nie mówią tylko mój TŻ ma ciągle awantury. niedługo mam urodziny a że im żadne imprezy nie przeszkadzają (średnio co 2 tyg zapraszamy znajomych) to postanowiliśmy je dla znajomych zrobić właśnie u mojego TŻ(osobne pietro) a teraz sie dowiedzieliśmy(TŻ się dowiedział) że "ja mam swój dom, albo dom brata" ciągle mi powtarzają że jestem domownikiem a teraz nagle nie mogę tam zrobić urodzin "bo nie" chociaż inne imprezy są.. nie rozumiem tego i nie wiem co mam robić, tu nie chodzi oczywiście o te urodziny ale ogólnie o wszystko często też mówią o rozwodzie że coś tam w razie rozwodu ostatnio mówili że nie podoba im się ślub konkordatowy bo może być potem problem z rozwodem kto gada tyle o rozwodach?? poradźcie coś bo jutro tam jadę i w ogóle nie wiem co mam robić
Eh ni pozostaje chyba nic jak szczera, konkretna rozmowa.
Ja z moją teściową też nie mam łatwo i powiem Ci szczerze, że gdyby nie to że mamy dziecko i chcemy aby znał obie babcie, zerwalibyśmy z nią całkowicie kontakt.
Była kiedyś super babką, uwielbiałam jeździć do TŻ, była miła, serdeczna no babka i do tańca i do różańca.
Problemy zaczęły się jak dostała od Nas to czego chciała i urodził się mały, a my przez którki okres czasu musieliśmy z nią zamieszkać.
Teraz mogę to powiedzieć z ręką na sercu nienawidzę jej i nie chce jej nawet na weselu.

Iliy
świetny ten grzebyczek

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co sądzicie o takiej formie księgi gości?
http://allegro.pl/ksiega-gosci-puzzl...119074314.html

Mogę link tu wstawić?
oj bardzo, bardzo mi się podoba ale czy to będzie praktyczne, tj czy puzzle się nie pogubią?

[QUOTE=Godzia_13;45973274]Dziś równe 50 DDŚ
/QUOTE]
klask i: i gratki za welon.

Cytat:
Napisane przez Czarnaaa Pokaż wiadomość
Dzieczyny muszę się pochwalić dziś 100 DDŚ
Gratuluję studniówki

Cytat:

u mnie dziś 16 dni do ślubu!!!!

jutro odbieram suknię
i jedziemy ostatnie szczegóły dograć z lokalem, podać liczbę gości, godziny posiłków itp
wooooooooooooo zaraz będzie już po i będziesz szczęśliwą żoną

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Mi kompletnie nie jest żal jak na razie, szczerze mówiąc nie mogę się już doczekać aż będzie po wszystkim. Mnie już strasznie męczy ten stres, napięcie, ciągle coś do załatwienia itd.... Ale jeszcze 16dni i od 6min będzie już trwała moja ceremonia z harfą
A ja mam wręcz odwrotnie, strasznie mi żal tego czasu. Tych przygotowań, oglądania inspiracji no jakoś tak czasami się czuje jak we śnie wszystko takie bajkowe.
No ale nie wiem czy to dobrze czy źle ja nie stresuję się nic a nic, choć przyznam że pewne kwestię już mnie męczą.
No i nie mogę się jednak doeczekać bycia żoną

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość

Kupiłam biżuterię Nie mogę się doczekać przesyłki
Czekamy na foty

Cytat:
Mam do was pytanie. Ostatnio trochę może przesadzam ale boję się że wybiorę sobie bukiet i jego kolorystykę a wizja kwiaciarki dobiegnie od mojej i powitam tż - a,który przyniesie mi jakiegoś wiechcia.

Kurde powiem Ci że mnie kwestia bukietu też co jakiś czas zastanawia. Mam w głowie obraz idealngo, dużego fioletowego bukietu a co jak dostanę zwiędły, mały, blado wrzosowy?

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 22:32   #3281
activelifestyle
Rozeznanie

czekooczekolada - ja też nie mam jakiejś bardzo szerokiej I właśnie fajne jest w niej to, że maskuje to co potrzeba i wcale nie skraca. Chcę nawet halkę zamiast koła żeby nie była rozłożysta

magdalenka_w_86 - to ja chyba muszę policzyć po 10 litrów, bo mam w sierpniu i też 2 dni Fajnie, że to wypisałaś, chyba się zainspiruję, bo kompletnie nie wiem czego ile kupić....

fascinata - ślubujemy tego samego dnia i ja mam śmietanowy. Z drugiej strony nie wyobrażam sobie właśnie z masą cukrową. Jest dla mnie za słodki jak na te porę roku. A śmietanowy mam tylko z kremem i dżemem wiśniowym. Tort sprawdzony od lat Ale to już jak kto woli Ogólnie bardzo mi się podobają torty z masy cukrowej, są piękne, ale ze względów smakowych wolę śmietanowe.

KaMilka4891 - usiądziecie po rogach - staropanieństwo Wam już grozić nie będzie

kiss12550 - powodzenia kochana na pewno znajdziecie jakieś cudeńko my ślubujemy 3 tygodnie przed Wami a TŻ nie chce słyszeć o garniturze na razie. Mówi, że jest jeszcze tyyyyyle czasu
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 22:53   #3282
czekooczekolada
Zakorzenienie

atomoowka

mi sie podobają kokardki no ale ja jestem kokardomaniaczka, także

activelifestyle

ja bym też mogła mieć samą halkę, ale dużo osób twierdzi że halka się pląta między nogami jak nie ma koła, więc w sumie dla wygody zdecydowałam że je wezmę

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Edytowane przez czekooczekolada
Czas edycji: 2014-04-10 o 23:29
czekooczekolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 22:53   #3283
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
powodzenia!!

Atomoowka fajne te kokardki

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 00:01   #3284
21klaudyna
Zadomowienie

Jak zobaczyłam jakie zdjęcia sukni przesyła mojemu bratu jego dziewczyna w których chce wystąpić na naszym weselu ( suknie z salonu Madonna ), tak zamieniłam się w bridezille i poprosiłam go aby delikatnie jej powiedział , że to jest nasz dzień i takie suknie są 100 razy bardziej bogatsze od mojej :P
Przykładowo :
http://www.madonna.pl/wp-content/gal...ri-hill_25.jpg

Wszytsko rozumiem , i nikomu nie będę narzucać jak ma wyglądać - ale wybór tak okazałej sukni jako gość weselny to ma chyba tylko na celu przycmić pannę młoda;P
Oficjalnie możecie mnie nazywać Bridezillą:P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"

Edytowane przez 21klaudyna
Czas edycji: 2014-04-11 o 00:03
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 00:06   #3285
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość

Iliy świetny ten grzebyczek
Dziękuję

Co do kokardek na klamki to dzisiaj patrzyłam na te same i też się nad nimi właśnie zastanawiam więc ja jestem na TAK

21klaudyna wcale Ci się nie dziwię moja reakcja byłaby taka sama więc na drzewo z nią
Stary 2014-04-11, 00:16   #3286
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Dziewczyny współczuje tych przejsć z teściami . Dopóki nie dotarłam na forum to myślałam że Ci "źli" teściowie są tylko w filmach.
Ja na szczęście mam kochaną teściową , która jak coś jej nie pasuje to jasno powie a nie owija w bawełnę . Tatę Tż też bardzo lubie , aczkolwiek on jest specyficzny i ciężko go rozgryźć ale dla mnie jest mega miły.
Moi rodzice i najbliższa mi rodzina tez traktują już Tż jak członka rodziny.

A w temacie teściów ! Ja cały czas zwracam sie przez zwrot Pan , Pani i jak jesteśmy z rodziną Tż to wszyscy się ze mnie śmieją , że pańciuje i że czekają na 2 sierpnia co wtedy powiem .... :P
też wszystkim współczuję takich przeżyć! ja narazie mam dobry kontakt, zobaczymy co będzie potem
a tego mówienia po ślubie też się boję teraz też mówię Pan/Pani zanim wyduszę z siebie mamo/tato, to będę pewnie bezosobowo mówić
Cytat:
u mnie dziś 16 dni do ślubu!!!!

jutro odbieram suknię
i jedziemy ostatnie szczegóły dograć z lokalem, podać liczbę gości, godziny posiłków itp
ale blisko! super, że suknie odbierasz
aaaa zazdroszczę!
Cytat:
Aż mi się gorąco zrobiło Powodzenia! to już tak blisko:P

Edit : odebrałam wczoraj próbki tortów i chyba zdecydujemy się na : ptysiowca - opis ciasta : biszkopty przełożone kremem russel ( cokolwiek to jest ale smakuje dobrze) z ptysiami nadziewanymi adwokatem , udekorowane śmietaną z toffi , muśnięte kakao

Jeszcze zastanawiam się nad biszkoptem przekładanym musem truskawkowym ale to dopiero będą mieć do spróbowania jak sie zacznie sezon na truskawki więc wtedy decyzje ostateczną podejmiemy :P
brzmi przepysznie
Cytat:

Jak zobaczyłam jakie zdjęcia sukni przesyła mojemu bratu jego dziewczyna w których chce wystąpić na naszym weselu ( suknie z salonu Madonna ), tak zamieniłam się w bridezille i poprosiłam go aby delikatnie jej powiedział , że to jest nasz dzień i takie suknie są 100 razy bardziej bogatsze od mojej :P
Przykładowo :

Wszytsko rozumiem , i nikomu nie będę narzucać jak ma wyglądać - ale wybór tak okazałej sukni jako gość weselny to ma chyba tylko na celu przycmić pannę młoda;P
hahaha ta suknia to jak na jakieś rozdanie Oscarów
Cytat:
Dziewczynki co myślicie o takich kokardach na klamki do auta? Nie będę się chyba jednak bawiła, w żadne kule tiulowe czy kwiatki na masce. Tylko kokardki i może tablice jakieś?
http://allegro.pl/kokardy-na-klamki-...133048022.html
jak dla mnie super te kokardki + tablice i starczy

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy

Edytowane przez hihihi
Czas edycji: 2014-04-11 o 00:18
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 00:21   #3287
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

No no nie było mnie cały dzień a tu już tyle stron! Obiecuję z rana dokładniej przeczytać zaległości!

Kate Noir
mnie straszyli poradnią a babka opowiadała o tym by kobiety mówiły o swoich potrzebach seksualnych , że jak chcemy naturalne planowanie to w internecie jest strona temu poświęcona
zakrecona_kropka
Chyba to stres z nich wychodzi, poza tym szydło z worka wychodzi czasami również... Może warto z nimi porozmawiać? Zachowują się nietaktownie... ale porozmawiaj z TŻ co on sądzi na ten temat i wspólnie podejmijcie jakąś decyzję.

Zobaczysz, że na przymiarce poczujesz!!!!

Le_lena
mój tż ma bardzo podobne spinki!!!

Linaewen
piękne plany, przedsiębiorcze i praktyczne

mimi_77
zdrówka

Godzia_13
gratuluję 50dni!

pysia1987
też uważam podobnie jak Ty. Jest miejsce do spania to nie ma sensu rezerwować i wydawać pieniądze... kiedyś ludzie w stodole nawet spali

Anesthesia

kiss12550
trzymam kciuki!

21klaudyna
zobaczyłam to, co wstwiłaś i mało co z krzesła nie spadłam ze śmiechu haha
dla mnie to trochę buractwo gdy ktoś idzie na wesele i chce wyglądać lepiej od panny młodej bo przeciez idzie się pokazać, bo przecież tyle ludzi będzie... ech...

Dziękuję za miłe słowa Kochane
udało mi się sprzedać kieckę kobietka starsza nieco ode mnie, z koleżanką przyszła. Pięknie wyglądała, mam nadzieję, że będzie miała bajkowy ślub .

Byliśmy w urzędzie, jednak przyjmuję nazwisko męża bo ostatnio za dużo ludzi błędy robi w moim nazwisku :/. Wzięliśmy skrócone akty urodzenia z jednego urzędu i zawieźliśmy do drugiego gdzie spisaliśmy wszystko .

Edytowane przez namisek1990
Czas edycji: 2014-04-11 o 00:27
namisek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 06:35   #3288
fascinata
Raczkowanie

gratuluję kupna biżuterii

Jeśli chodzi o tort to chyba muszę przekonać TŻ do śmietanowego Nie wiem tylko jak najlepiej aby to wyglądało - wziąć piętrowy, wysoki, czy kilka mniejszych na stelażach (jak np. w załączniku)

Zastanawiam się też nad obrączkami. Pierścionek zaręczynowy mam z białego złota i taką też chciałam obrączkę. Ale słyszałam że "opieka" nad obrączką z białego złota jest trudna, bo lubi ciemnieć itp. No to myślałam nad złotem mieszanym, czyli biało-żółtym. Ale tu z kolei powiedziano nam że takich obrączek praktycznie nie da się np zmniejszyć Pomóżcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tort.jpg (15,9 KB, 19 załadowań)
Stary 2014-04-11, 06:42   #3289
enzunio
BAN stały

Cytat:
Przykładowo :

O kurcze, ta suknia jest przepiękna Może tylko tak gada, siostra mojego Tż miała mieć "suknię od projektanta" i co? I wyszło wielkie g... Tak więc nie ma się może co przejmować

Dziewczyny 50 DDŚ!!

Załatwione

Sala
Noclegi
Kościół
Skrzypaczka
Akty chrztu i bierzmowania
Licencja
Protokół
Nauki przedmałżeńskie
Poradnia przedmałżeńska
Dj
Dj na poprawiny – Tż naszej Blondi
Fotografowie
Kamerzyści
Dekoratorki (od sali + od kościoła)
Zaproszenia - rozdane
Pudło na koperty
Koszyczki awaryjne (+ część wyposażenia jest)
Zawieszki na wódkę
Wódka
Barman
Alkohole dla barmana + syropy
Soki niegazowane
Szampan
Wino
Parasol na wypadek deszczu
Autko – na 99% BMW E90
Tort + stelaż
Ciasteczka z wróżbą

Suknia, halka
Buty do kościoła i na plener
Buty taneczne
Kolczyki
Welony
Perfumy
Podwiązka
Sukienka na poprawiny

Obrączki
Poduszka na obrączki
Fryzjer
Makijażystka

Piosenka na pierwszy taniec
Taniec - walc

Buty TŻ
Spinki do mankietów
Skarpetki z napisem JUST MARRIED

Opaski dla druhen
Krawaty dla drużbów
Bańki mydlane dla dzieci
Tablice rejestracyjne dla nas, rodziców i świadków
Dekoracja samochodu – czekam na przesyłkę
Tuby strzelające
Koszyk do sypania kwiatków
Podziękowania dla rodziców

Dekoracje na poltra– stojące lampiony, wiszące lampiony, pływające lampiony, płonące pochodnie
Ciasto na poltra – zamówione
Jedzenie na Poltra – to co można było kupić, kupione

Co jeszcze trzeba kupić?

Panna Młoda:

majtki
kosmetyki na poprawiny
sukienkę na panieński
buty na poprawiny
lakier do pedi
paski wybielające?? - lub wybielić zęby
plastry Compeed przeciw otarciom
sztyft przeciw otarciom
talk

Pan Młody:
smoking – jedziemy w sobotę
bielizna
koszule
muszki, pas smokingowy
ubiór na poprawiny – całość!!!

Wesele:

napoje gaz.
napoje dla barmana
wody
piwo
cukierki na bramy
dokończyć kieliszki do tłuczenia

Polter:
naczynia
napoje
cytrynówka – robi się!!
kamień do tłuczenia i skrzynka

Ustalić:

manicure
podróż poślubną

Spotkać się z:
managerką sali – ustalić menu, zamówić dzika
fotografami (ustalić plener, może zrobić sesję narzeczeńską)
kamerzystami (dogadać szczegóły, ustalić plener)
djem (ustalić repertuar, podać piosenkę na pierwszy taniec, podziękowania dla rodziców, zabawy oczepinowe itd)
skrzypaczką – ustalić listę utworów

Załatwić:
zapowiedzi
USC
spowiedź przedślubną (mamy tylko 1)

Zrobić:
winietki
plan stołów
menu

28 maja:
10.00 – ostatnia przymiarka

29 maja:
11.00 rzęsy
paznokcie
kupić owoce dla barmana
spakować się do hotelu
zacząć robić jedzenie na Poltra

30 maja:
dekoracja na Poltra
dokończyć jedzenie

POLTER!!!

31 maja:

-wstać
-przeżyć.
I dobrze się bawić z mężem

enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 07:11   #3290
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
U nas opłata za dzieci jest mniejsza. Do któregoś roku mamy za free a potem do któregoś roku za 50lub 60% , niestety nie pamiętam jakie to są przedziały wiekowe;P

EDIT: sprawdziłam sobie umowę i do 4 roku zycia mamy bezpłatnie powyżej 4 r.ż 60 % ceny - nie mam określonego do jakiego wieku kwalifikuje się dzieci:P

to dzieci do 4 roku życia nie dostają żadnej porcji czy poprostu masz ich za darmo?? my płacimy połówki
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 07:49   #3291
Kate Noir
Zakorzenienie

Miałam Was nadrobić i co? Przyszła znajoma i zrobiłyśmy winiacza (musiałam się odchamić po naukach). Jeszcze piatek i weekend

W poradni nie było tak źle - przytakiwałam na wszystko i jakoś przeszło. Dowiedziałam się, paru "mądrych" rzeczy a resztę na szczęście przespałam Po kursie u dominikanów miałam nadzieję, że nauki również będą na poziomie a tu niespodziewanka

Co do mieszkania z teściami/rodzicami to ja sobie tego nie wyobrażam. Moi rodzice lubią wszystko zbytnio kontrolować, a tż'a są średnio w moich klimatach. Zdecydowanie preferuje płacenie 1500zł miesięcznie za mieszkanie Mam spokój, bajzel gdzie chcę i kiedy chcę, nikt mi nie zagląda do garów i nie szantażuje. Oczywiście wolałabym tyle nie płacić, ale coś kosztem czegoś

Cytat:

Przykładowo :

serio, nie dziwię się Mam nadzieję, że się nawróciła

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Kate Noir
mnie straszyli poradnią a babka opowiadała o tym by kobiety mówiły o swoich potrzebach seksualnych , że jak chcemy naturalne planowanie to w internecie jest strona temu poświęcona
Trafiliśmy na starą zdewociałą nauczycielkę, która gada farmazony. Tego nie idzie słuchać. Wśród hitów są: mąż ma prawo być zmęczony po pracy, a żona powinna to zrozumieć i robić za 3 bo taka jej natura, powinnam zabronić wyjazdów firmowych bo ma siedzieć ze mną w domu i dążyć do tego by mój kapuśniak był idealny. Ogółem wyobraźcie sobie Waszą starą nauczycielkę matematyki gadającą o śluzie
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 08:09   #3292
S1lc1a
Raczkowanie

Cytat:
Któraś pytała o salę jaką mam.
Mamy wesele w sali Park na Wojskiego.

W czerwcu tamtego roku byłam tam na weselu, bardzo fajna sala, nieduża ale ładna. Eh nie chcę ci psuć nastroju, ale pamiętam że było tam sporo komarów (na tarasie), może pomyślcie o jakiś świecach czy pochodniach na komary.
S1lc1a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 08:16   #3293
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
ja już nie wiem... ponowiłam usadzenie gości wg listy, najnowszej i UWAGA... nie zostało miejsce dla mnie i TŻ
chyba naprawdę poczekam aż potwierdzą

o matko i córko!!! nie pomyślałam o tym

no inaczej wygląda sprawa długiego weekendu, a czwartku czwartku u mnie musza wziąć wolne 2 dni wolne, u Ciebie 1...

też się zastanawiam co ja będę robić po ślubie chyba dzieci robić

napoje... nam właściciel sali powiedział, żeby kupić: (już kiedyś o tym pisałam)
cola i sprite po 1l na głowę, fanty jak najmniej, bo nie schodzi (ja sama też nie przepadam do wódki)
szampan: butelka na 7-8 osób (nalewają lekko ponad połowę kieliszka, często wrzucają owoce, np. truskawki) i najważniejsze, piccolo tego może być dużo, bo dzieci lubią
Nie martw się przecież zawsze będziesz pewnie mogła zostawić trochę krzeseł bo nie wierze ze nic by nie wymyślili poczekaj na potwierdzenia a pewnie jeszcze Ci ktoś odpadnie jak to zawsze nie martw się xD

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 08:29   #3294
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość

Dziewczyny, jak myślicie, na ile osób liczyć 1l butelkę wina? Na 2 -3? Przyjęcie ma tylko 4h, będą inne napoje jak soki, kawa czy herbata...
Zależy jakich masz gości i kto polewa wino. Ja na domowych imprezach na luzaku wypijam całą butelkę. W restauracji jednak sączę powoli, obserwując jak piją inni. Często wino dolewa kelner i wtedy schodzi mniej bo każdemu jest głupio że co chwilę kelner mu dolewa do kieliszka.
Myślę że 2-3 osoby to starczy, bo jeden wypije całą butelkę a inny będzie sączył jeden kieliszek cały wieczór.

Cytat:
A w temacie teściów ! Ja cały czas zwracam sie przez zwrot "pan , pani" i jak jesteśmy z rodziną Tż to wszyscy się ze mnie śmieją , że pańciuje i że czekają na 2 sierpnia co wtedy powiem .... :P
Ja też mówię Pan/Pani a często ciotki się dziwią. Dla mnie to normalne, po ślubie będę mówić "mamo" (tato to teścia ciężko mi będzie przechodzić przez gardło) ale teraz jeszcze uważam że za wcześnie.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Kasia mam te same obawy, na szczęście bukietu nikt nie będzie pamiętał
O to to! To tylko bukiet, który masz przy sobie przez godzinę, później ląduje w wazonie na stole i nikt na niego nie będzie patrzył

Cytat:

Przykładowo :

Suknia piękna ale raczej nie dla gościa weselnego. Raz że przyćmi Ciebie ale dwa że teraz naprawdę nikt nie chodzi w takich balowych sukniach, więc ona będzie wyglądała jakby się urwała z balu debiutantek.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 08:44   #3295
kasia1201
Rozeznanie

Fascinata my mamy tort " okryty " cienką warstwą lukru żeby był gładki a w środku bita śmietana i świeże truskawki :-D Jadłam go już i WYMIATA!! ;-) Atomoowka te kokardki są super
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 08:56   #3296
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Ysia a potem za 17 dni kolejne planowanie do kościelnego:P
Na razie nawet nie chcę o tym rozmawiać Ale mam nadzieje że jeszcze po ślubie będę mogła z wami posiedzieć, jak takie kukułcze jajo

Anesthesia u nas harfa będzie grała w czterech momentach: Nasze wejście do sali, złożenie oświadczenia woli, wymiana obrączek i na zakończenie Czyli w sumie cały czas

justynkie
szczerze mówiąc nie pytałam kto będzie polewał, ale uważam że za taką cenę korkowego powinien polewać prezydent miasta....

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 09:02   #3297
Ad rem
Zadomowienie

Witam nowe PMki!

Właśnie sobie uświadomiłam, ze za 2 tyg. kolejne sluby Alez Wam zazdroszczę - u nas wciąż grubo ponad 100 dni
Kamilka, enzunio padam po Waszych historiach z teściami..

Wczoraj zmówiliśmy noclegi dla gości w agro za miastem za spoko cenę Odebrałam tez suknię z salonu i kombinuję co z fryzurą, bo za 2 tyg. idę na próbną
Dziś zobaczyłam takie oto cudo

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 09:03   #3298
anusia4u
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie dot. szampana właśnie.. jakiego kupujecie? ;>
anusia4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 09:10   #3299
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anusia4u Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie dot. szampana właśnie.. jakiego kupujecie? ;>
My kupiliśmy przed sylwestrem Gran Cazzano - biały półsłodki.

Ysia no ja nie wiem czy chciałabyś aby Pani Hania Ci polewała

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 09:16   #3300
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:

Przykładowo :

Suknia jest piękna
Ja, czyli PM założyłabym coś takiego na poprawiny.
Utrzyj babie nosa

corn czekam w takim razie na zdjęcia welonów

mojakaren
nie zamówiłam jeszcze. Dopytywałam się co i jak, żeby potem nie było problemów, jakby coś nie pasowało. Czekam na zdjęcia corn i coś zdecyduje

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości