Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-10, 17:03   #3241
zły jeż
Raczkowanie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Podczytuję Was już od jakiegoś czasu - ślub w maju - można dołączyć?

Gdyby nie kwestie poruszane na tym forum miałabym o wiele większe problemy i dylematy ślubne

Nie znacie mnie (jeszcze, poza osobami z wątku o majowych PM), ale sporo mi pomogłyście
Witaj.

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
zły jeż Powodzenia z salą i z naukami - dobrze, że wyrobicie je teraz, potem będzie Wam łatwiej
Dzięki. Sala zapłacona, pieniądze poooszły. Nauki były do wyboru w kwietniu albo w maju, ale też tak myślę, że im szybciej tym lepiej. Zwłaszcza, że jest oprócz tego poradnia, a tej jeszcze nie ogarniam, gdzie to, kiedy, co, jak.

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co sądzicie o takiej formie księgi gości?
http://allegro.pl/ksiega-gosci-puzzl...119074314.html

Mogę link tu wstawić?
Pomysł fajny, ale podobnie jak przedmówczynie obawiałabym się utraty elementów księgi.

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
wybaczcie, że ostatnio za dużo się nie udzielam ale troche Was czytam nie nadrobie jednak.. Usprawiedliwiam się tym , że znów jestem chora, trafiłam ostatnio na pogotowie. Szkoda słow kim są lekarze, ktory powierzamy swoje życie i zdrowie. Ale teraz już z dnia na dzień lepiej - tzn. idzie sie wykonczyc ale jest lepiej :P U nas nic ciekawego dlatego nie ma o czym pisać. Sprawy ślubne stoją w miejscu, tylko remont i remont ale już dom przypomina dom a nie budowe. Do świąt chyba ogarniemy. Męczę się tak z chorobą , nie moge iść na L4 bo ostatnio byłam 2 dni a już krzywo patrzą, tym bardziej , że przedłużyli mi umowę.

Trzymam za wszystkie z Was kciuki i myśle, że po niedzieli (mam w weekend zjazd i 2 egz.) będę na bieżaco.

No i nie mogę doczekać się relacji

Witam nowe PM no i gratuluje załatwionych spraw. Dziękuję też za odpowiedź w sprawie noclegów w Gdańsku. Już obczajałam i ma to sens
Zdrówka. Najgorzej tak nie móc się położyć w chorobie, tylko cisnąć z pracą. Trzymaj się.

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
goscieprzystole.pl
Ale sprytne, dzięki za wrzucenie linka, przyda się.

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
U nas postęp : Zamówiłam szampana na toast do urzędu I zrobię Warszawiakowi niespodziankę : zamówiłam harfę która będzie nam przygrywać w urzędzie podczas ceremonii (on uwielbia harfę). Tylko muszę pilnować żeby nie wygadać !

Dziewczyny, jak myślicie, na ile osób liczyć 1l butelkę wina? Na 2 -3? Przyjęcie ma tylko 4h, będą inne napoje jak soki, kawa czy herbata...
Fajny pomysł z harfą. Co do wina, ja bym liczyła butelkę na dwie osoby.
Stary 2014-04-10, 17:06   #3242
iliy
Raczkowanie

GG do iliy
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
... Piękny jest!
dziękuję

Cytat:
Kupiłam biżuterię Nie mogę się doczekać przesyłki
jak tylko dojdzie to chwal się chwal bo zestaw jest śliczny

mala_czarna_21 & ysia dziewczynki 16 dni??? To jużżżż

mimi_77 zdrówka

Edytowane przez iliy
Czas edycji: 2014-04-10 o 17:07
iliy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 17:07   #3243
Grace O Malley
Raczkowanie

Tak sobie zrobiłam podliczenia w excelu, w którym mam listę gości i mi wyszło:
łącznie 122
już zaproszonych 118
już potwierdziło 66,5
już odmówiło 6

pozostało:
do zaproszenia 4
do potwierdzenia 45,5

Są połówki, bo dzieci liczymy jako pół osoby (tak jest liczone na naszej sali). Termin potwierdzenia to 20 kwiecień więc jeszcze trochę czasu jest, a już ponad połowa osób dała znać, czy to od razu czy telefonicznie. Chyba nie jest tak źle, nie?
Wesele było planowane na 100 osób, ale oczywiście jesteśmy gotowi na to, że przybędzie więcej niż 100 osób A no i dj i foto też już są wliczeni.

No i zapomniałam się pochwalić tym, że się tak spieszyłam na umówienie przymiarki, a zapomniałam że jeszcze nie mam stanika To dopiero pierwsza przymiarka więc nie jest tragicznie, jakichś wypychaczy stosować nie będę w staniku ślubnym, bo nie lubię więc nie powinno być dużej różnicy jak od takiego codziennego. Dobrze, że buty chociaż mam
Stary 2014-04-10, 17:08   #3244
Anesthesia
Wtajemniczenie

Ysia, zapomniałam wcześniej napisać - pomysł z harfą świetny! My mamy w cenie akompaniament muzyczny, ale muszę dopytać o szczegóły, w których momentach grają i co, bo boję się, że tego będzie tak mało, że nikt nawet nie usłyszy, że cokolwiek grało
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 17:15   #3245
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Dziewczyny staram się was nadrobić ale nie wiem kiedy mi się to uda a muszę się wyżalić..
Kurczę współczuję... Dobry masz (miałaś) z nimi kontakt? Jesli tak, to najlepiej by było gdybyście kiedyś z TŻ poruszyli temat wspólnego mieszkania, czy aby na pewno nie mają nic przeciwko itp.
Podczas tych awantur które robią TŻ mają jakieś konkretne zarzuty wobec Ciebie, czy o co chodzi?
edit: doczytałam. Myśle ze mimo wszystko rozmowa w 4 bedzie najlepsza

Współczuję wszystkim problemów mieszkaniowych.,.. my będziemy mieszkać z teściową i powiem szczerze że coraz bardziej zaczynam się tego bac

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Podczytuję Was już od jakiegoś czasu - ślub w maju - można dołączyć?

Gdyby nie kwestie poruszane na tym forum miałabym o wiele większe problemy i dylematy ślubne

Nie znacie mnie (jeszcze, poza osobami z wątku o majowych PM), ale sporo mi pomogłyście
Witaj! Cieszę się że Ci pomogłyśmy wszystko wygląda idealnie dopracowane

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
http://www.bialeinspiracje.pl/?p=46159 mega klimat . Moja sukienka jest podobna i coraz więcej zdjęć utwierdza mnie w przekonaniu że do niej pasują takie nietypowe bukiety z wielu różnych kwiatów .
Śliczna sesja i suknia chociaż w bieli wydaje mi się że byłaby ładniejsza ...?

Mimi zdrówka!

Godzia
b. ładny welon

Czarna za studniówke!

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY MOŻE CZAS ZACZĄĆ NOWY WĄTEK!!!!!!
TEN MA JUZ 108 STRON.... NIE CHCE MI SIE TAK CIĄGLE PRZEWIJAĆ
Nowy wątek zakłada się się po przekroczeniu 5000 postów
Po lewej stronie od nazwy wątku masz taki pomarańczowy kwadracik, jakby przekręcony "play", jak na niego klikniesz to przerzuci Cię od razu do pierwszej nieprzeczytanej wiadomości Nie trzeba przewijać

----
U nas póki co zastój slubny.... w sobotę jedziemy do cukierni. Poza tym TŻ cały czas na wyjeździe, mamy dla siebie ok 1,5 dnia tygodniowo, zaczyna mnie to już męczyć
Stary 2014-04-10, 17:16   #3246
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Kamila zatkało mnie ... ale nie aż tak bardzo, bo moi teśćiowie nie dość, że wpraszają mi znajomych, kupują po kwiaciarniach zaproszenia i po kryjomu wysyłają do ludzi (dowiedzieliśmy się jak zaczęli do nas dzwonić potencjalnie niezaproszeni...), "zapewniają" nocleg od czwartku w naszym mieszkaniu i... właśnie wpraszają nam dzieci i teraz musimy to odkręcać i czujemy podobny kwas do Ciebie...

Szkoda, że nie zapewniają noclegu w swoim domu
Ciekawe kiedy wyszłoby ile tak osób zaprosili, w czwartek przed ślubem

Cytat:
A w temacie teściów ! Ja cały czas zwracam sie przez zwrot Pan , Pani i jak jesteśmy z rodziną Tż to wszyscy się ze mnie śmieją , że pańciuje i że czekają na 2 sierpnia co wtedy powiem .... :P
Ja też tak się zwracam i sądzę, że to się w dniu ślubu nie zmieni Nie mam z nimi jakiegoś częstego i zażyłego kontaktu.
Za to śmiejemy się, jak Tż będzie mówił do mojej mamy Mamciś?
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 17:19   #3247
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
u mnie dziś 16 dni do ślubu!!!! :d :d :d

aaaaaaaaaaa super!!zazdroszczę zazdroszczę zazdroszczę!!!!!!!!!już czekam na relację!
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 17:24   #3248
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość

----
U nas póki co zastój slubny.... w sobotę jedziemy do cukierni. Poza tym TŻ cały czas na wyjeździe, mamy dla siebie ok 1,5 dnia tygodniowo, zaczyna mnie to już męczyć
Nie martw się kochana ja z moim widzę się tylko w weekendy plus czasem jeden dzień w tygodniu i cały czas mam wrażenie że mało co mamy załatwione bo niby coś się załatwia, jeździ, patrzy ale żeby doprowadzić co nie co do "końca" to się już ciągnie
Stary 2014-04-10, 17:26   #3249
activelifestyle
Rozeznanie

paulinamajeczka87 - to tak jak ja Byłam już skłonna kupić literkę A, ale przymierzyłam princessę w innym salonie i przepadłam

bardorja - u mnie z suknią to było 7 światów Chciałam mieć asymetryczną lub całkiem krótką. W jednym salonie pomierzyłam różne modele (asymetrycznej nie było) i okazało się, że bardzo dobrze mi w "literce A". Następnego dnia pojechałam do Łodzi i tam przymierzyłam asymetryczną - to była porażka dobrze, że zrezygnowałam z szycia, a początkowo miałam taki pomysł Tu znów przymierzałam i Pani się upierała, żebym princessę spróbowała (każdy mi odradzał, bo przy wzroście 162 cm ważę 65 kg). Poszłam jednak za jej namową i to było to Nigdy bym nie pomyślała, że to właśnie ten krój będzie mój

zakrecona_kropka - ale się u Ciebie porobiło.... Coś tu jest nie tak. Teściowie są mili dla Ciebie, a za plecami mówią to i sio. To się nazywa dwulicowość
Wiem co czujesz, bo niedawno sama miałam podobną sytuację. Mieliśmy mieszkać z TŻ w mieszkaniu jego cioci (płacilibyśmy tylko czynsz, jakieś 300 zł z opłatami). Teraz jak już bliżej ślubu coś jej odbiło. Powiedziała, że to ona tam mieszka (a nie mieszka od 10 lat) i nie chce obcych Sama to zaproponowała, żeby mieszkanie nie stało puste. Teraz się wypięła, bo niby nie chce żeby ktoś jej grzebał itd. Później miałam jeszcze gorsze problemy z mieszkaniem, ale nie o tym teraz
Ja bym poprosiła TŻ żeby z nimi porozmawiał na spokojnie. Niech zapyta dlaczego tak się dzieje, że są dla Ciebie mili, chcieli żebyście tam mieszkali i traktują Cię jak domownika, a jak przyszło co do czego to się wypinają.... Niby nie wprost, ale każdy wie o co chodzi. I ja bym chyba zamieszkała z Twoimi rodzicami. Wiem, że będzie Wam ciaśniej itd., ale uwierz mi komfort psychiczny jest dużo ważniejszy Nie daj się tam

Szczeperka - pięknie buciki z akces? co to za model? Podobają mi się

Le_lena - z tą trumną to mnie zabiłaś U mnie wypożyczenie 100 zł więc może się jednak na nie skuszę widziałam też podobne TU, za 280 zł. Nie wiem już sama, bo nie wiem czy jeszcze mi się kiedyś przyda

ilussia - fajna ta księga Nie widziałam jeszcze takiej ale chyba bym nie wzięła bo bałabym się, że puzzle poginą

21klaudyna - u mnie dzieci są do 12 r.ż., chyba i wtedy to jest 50% ceny. A do 3 lat za darmo

mimi_77 - zdrowia kochana
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 17:36   #3250
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
Nie martw się kochana ja z moim widzę się tylko w weekendy plus czasem jeden dzień w tygodniu i cały czas mam wrażenie że mało co mamy załatwione bo niby coś się załatwia, jeździ, patrzy ale żeby doprowadzić co nie co do "końca" to się już ciągnie
To ja was pocieszę ja widzę się z Tż co 2 miesiące , chodzę szukam wszystko sama z mamą a jak Tz przylatuję wtedy to załatwiamy do końca . mam nadzieje , że jak zaczniemy ze sobą żyć na codzien to się nie pozabijamy bo to już 3 lata mijają jak tak żyjemy na odległość.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 17:52   #3251
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość
No i zapomniałam się pochwalić tym, że się tak spieszyłam na umówienie przymiarki, a zapomniałam że jeszcze nie mam stanika To dopiero pierwsza przymiarka więc nie jest tragicznie, jakichś wypychaczy stosować nie będę w staniku ślubnym, bo nie lubię więc nie powinno być dużej różnicy jak od takiego codziennego. Dobrze, że buty chociaż mam
ja mam stanik wszyty w sukienke

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 17:57   #3252
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Właściwie...

Wracam do nadrabiania, dziękuję bardzo za wasze rady i wsparcie
to może niech oni przeprowadzą się do tych dwóch pokoi, a wam zostawią chatę
żarcik oczywiście, już zmęczona jestem po całym dniu pracy
Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Jeśli musisz się pochwalić to ja muszę Ci pogratulować Mi zostało 141dni a i tak już zaczynam się pomału stresować

Wczoraj mama mi dzwoni do pracy, że muszę brać ślub w tym roku bo klatkę nam malują w bloku, a jak moja siostra wychodziła za mąż to tez malowali Tylko tata się ze mnie śmiał, że mam żółty kolor przewodni i cieszyłam się jak kupiłam żółte balony, że do zielonej klatki będą idealnie pasowały, a nie wiadomo jaki kolor teraz wybiorą.
będzie masakra jak pomalują na żółto
Cytat:
jutro odbieram suknię[/B] i jedziemy ostatnie szczegóły dograć z lokalem, podać liczbę gości, godziny posiłków itp
a ja jeszcze 140 dni tez już bym chciała mieć te ostatnie tygodnie, jak zacznie się to czyste szaleństwo ślubne
Cytat:
no to pewnie ciekawie tam u was nie moge sie doczekac tego lekkiego stresu w brzuchu
ja mam koniec sierpnia, tak sie zastanawiam jakie ważne sprawy sie domyka na sam koniec? do kiedy mieliscie potweirdzenie przybycia przez gości?

zyczę cieplej i slonecznej pogody
wy jeszcze nie zaczęliście rozdawania, prawda? a kiedy zamierzacie to robić, bo mi umknęła ta informacja?
Stary 2014-04-10, 17:58   #3253
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Po lewej stronie od nazwy wątku masz taki pomarańczowy kwadracik, jakby przekręcony "play", jak na niego klikniesz to przerzuci Cię od razu do pierwszej nieprzeczytanej wiadomości Nie trzeba przewijać
(
ooo dzieki ci dobra kobieto za wskazówke

activelifestyle głupoty gadali, ja mam 162cm jak bylam w salonie babka powiedziala ze princessy idealnie pasuja do takiego średniego wzrostu. i rzeczywiscie, cudo

Daję z siebie 200%
Stary 2014-04-10, 18:02   #3254
KaMilka4891
Zadomowienie

z racji tego, że w pracy głównie siedzę i ładnie wyglądam, postanowiłam zajrzeć na to goscieprzystole.pl, no i siedzę od 15 i dumam, jakim cudem w domu na liście mam 85 osób, a tu mi wyszło jakoś 74 + my TŻ powiedział, że mam burdel w moim planowaniu i on rozsadzi gości zgodziłam się, więc będę w domu siedzieć i patrzeć jak on to robi
Stary 2014-04-10, 18:04   #3255
anusia4u
Raczkowanie

Cytat:
anusia4u to zależy w jakim wieku jesteś, który rocznik?
88

a co do princessek to ja mam 1,65 i właśnie w princessie będę ślubować

Edytowane przez anusia4u
Czas edycji: 2014-04-10 o 18:05
anusia4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 18:11   #3256
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Co Ty, ja sama pudełka nie potrafi skleić nie mówiąc o zrobieniu bukietu dla mnie to abstrakacja będę kupować bedzie coś w tym stylu, tylko jeszcze z dodatkiem fioletu bo mój przewodni kolor to fiolet i ecru
Śliczny ale to nie cały broszkowy tylko lekkie dodatki
śliczny!!!!!
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 18:12   #3257
Lemon_Drop
Zadomowienie

Iliy dziękuję

Cytat:
To ja was pocieszę ja widzę się z Tż co 2 miesiące , chodzę szukam wszystko sama z mamą a jak Tz przylatuję wtedy to załatwiamy do końca . mam nadzieje , że jak zaczniemy ze sobą żyć na codzien to się nie pozabijamy bo to już 3 lata mijają jak tak żyjemy na odległość.
Ja wiem że inni mają "gorzej" i jakoś sobie radzą Klaudyna - podziwiam - 3 lata to szmat czasu Dzisiaj mnie jakoś tak wzięło bo nawet nie mamy za bardzo kiedy przez tel pogadać, bo najpierw jest w szpitalu, potem przerwa, potem znowu szpital, praca w hotelu i często jak TŻ dzwoni to ja już śpię i nei kontaktuję za bardzo Ale w sobotę rano się widzimy więc nie ma co płakać

Cytat:
ooo dzieki ci dobra kobieto za wskazówke

activelifestyle głupoty gadali, ja mam 162cm jak bylam w salonie babka powiedziala ze princessy idealnie pasuja do takiego średniego wzrostu. i rzeczywiscie, cudo

Ja mam 158cm (i 62kg)i też mam princessę najbardziej mnie wysmuklała i najlepiej się w niej czułam
Stary 2014-04-10, 18:14   #3258
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
z racji tego, że w pracy głównie siedzę i ładnie wyglądam, postanowiłam zajrzeć na to goscieprzystole.pl, no i siedzę od 15 i dumam, jakim cudem w domu na liście mam 85 osób, a tu mi wyszło jakoś 74 + my TŻ powiedział, że mam burdel w moim planowaniu i on rozsadzi gości zgodziłam się, więc będę w domu siedzieć i patrzeć jak on to robi
To jest to o czym myślę?
Jeśli tak to szukałam tego od pół roku!!! Nie dokładnie tego, ale takiego programu, bo moje kontakty rodzinne są tak zawiłe, że ja jako matematyczka nie wyrabiam :O
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 18:20   #3259
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Witam wszystkie nowe PMki

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Wczoraj straciłam jednak pracę ;( niestety, z dnia na dzień mnie zwolniono.

Bardzo to przeżyłam, ale Tż jest przy mnie, kochany

Dzisiaj byłam na rozmowie w sprawie pracy, jutro też idę.

Może coś znajdę.. Oby...

A co do ślubu to powoli rozdajemy zaproszenia i jest naprawdę miło. Jak na razie tylko dwie osoby powiedziały że nie przyjdą. Więc jest dobrze
Strasznie mi przykro, ale wierzę, że szybko coś znajdziesz. Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość
Tak sobie zrobiłam podliczenia w excelu, w którym mam listę gości i mi wyszło:
łącznie 122
już zaproszonych 118
już potwierdziło 66,5
już odmówiło 6
Też mamy potwierdzenie do 20 kwietnia.

Nasz bilans:
Gości zaproszonych: 114
Potwierdzenie przybycia: 58 osób
Odmowy: 17 osób
Bez informacji :39

Wczoraj spisaliśmy protokół, dzisiaj zaliczyłam pierwszą spowiedź przedślubną, jeszcze tylko jedna przed samym ślubem

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 18:23   #3260
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anusia4u Pokaż wiadomość
88

a co do princessek to ja mam 1,65 i właśnie w princessie będę ślubować
no prosze mój rocznik, moj Bartek to 85
princessy górą!

Daję z siebie 200%
Stary 2014-04-10, 18:30   #3261
kasia1201
Rozeznanie

Mam do was pytanie. Ostatnio trochę może przesadzam ale boję się że wybiorę sobie bukiet i jego kolorystykę a wizja kwiaciarki dobiegnie od mojej i powitam tż - a,który przyniesie mi jakiegoś wiechcia.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 18:34   #3262
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Mam do was pytanie. Ostatnio trochę może przesadzam ale boję się że wybiorę sobie bukiet i jego kolorystykę a wizja kwiaciarki dobiegnie od mojej i powitam tż - a,który przyniesie mi jakiegoś wiechcia.
Tego samego bardzo się boję! Bo i tak nie będę miała na nic wpływu.

2014

Stary 2014-04-10, 18:52   #3263
enzunio
BAN stały

Eee tam, z teściami to sobie poradzimy, najważniejsze, że daleko mieszkają

Paula no niestety ale oni mieszkają ponad 300 km od miejsca wesela, więc byłoby słabo

U mnie tak jak u Veliki ślub popsuł nam relacje z teściową. Teścia nigdy nie lubiłam, bo wyraźnie dawał mi odczuć, że jestem z biednej rodziny, więc mnie to nie rusza

Mała Czarna to już!!

Sorry, że tak mało się odzywałam, ale prezenty na zająca ale już mam

Jeszcze tylko muszę Tżtowi na urodziny kupić perfumy, wąchaliśmy dziś jedne Givenchy ale zapomniałam nazwy i teraz jestem w ciemnej d...

I pani w Douglasie była niemiła

Kasia mam te same obawy, na szczęście bukietu nikt nie będzie pamiętał
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 19:01   #3264
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
o i to jest super pomysł, ja uwielbiam gry towarzyskie, można nawet rzy świecach siedzieć bez prądu i grać i nikt się nie nudzi
My poprosiliśmy m.in. o planszówki w zastępstwie kwiatów - mam nadzieję, że dostaniemy coś nowego
Cytat:
a wiem wiem, że 27.08 chyba będę Cię śledzić do Twojego ślubu, jak idą przygotowania bo dzień dość nietypowy
w zasadzie reagują tak jak Twoi i pierwsze pytanie jest "ale dlaczego?" no to szczerze odpowiadamy: KASA z racji tego, że większośc gości jest w przedziale 25-40 to cieszyli się, że poprawiny długie będą i mogą za friko przyjechać na "długi" weekend nad morze bo noclegi będą mieli zapewnione do niedzieli (niektórzy jak ich znam to nie wyjadą dopóki wódka będzie w zamrażalniku
Może ja też się wypowiem, bo ja też "czwartkowa" (btw to mój ulubiony dzień tygodnia od zawsze ), tyle, że w czwartek jest Święto, no ale piątek generalnie normalnie dzień pracujący.
Pytań o czwartek nie było przy zapraszaniu gości (wiedzieli już od roku o dacie) i generalnie mieliśmy obawy o to jak zareagują goście, ale były same pozytywy (oprócz jednej mojej cioci, którą notabene lubię, co już kiedyś mruczała, że ona wyjeżdżać nie lubi, a teraz, że jej kolega z pracy będzie niepocieszony, bo oni nie biorą wolnego na tzw długie weekendy, bo dużo klientów jest w banku ale przecież ja nie ustawiam daty ślubu pod klientów banku tylko pod siebie )
Część osób z mojej rodziny już zapowiedziało, że zostanie sobie nad morzem na weekend (ale my zapewniamy nocleg tylko z czwartku na piątek, reszta we własnym zakresie), a rodzina TŻ się cieszy, że będziemy balować do niedzieli :brzyda l:
Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Ja zamierzam, z racji ceny, wypróbować nowość z Lovely:
https://www.youtube.com/watch?v=FxbIGNR6qG8
W tym filmiku mówi o tym Digital
Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Moi znajomi jechali z półrocznym dzieckiem na koniec Polski na wesele mimo, ze obydwie babcie są obok (blok obok) i na co dzien normalnie z maleństwem zostawaly ale uparli sie i juz
Pojechali, byli na slubie, obiedzie, podwieczorku i pojechali z powrotem dla mnie bezsens totalny, no ale ludzie sa dziwni
Nie wiem co kieruje takimi ludźmi chęc pochwalenia się maleństwem? Pokazania jakimi są dobrymi rodzicami? Bo gdyby przyjechali bez to stare ciotki by gadały, że wyrodni rodzice
Ja generalnie też jestem przeciwna dzieciakom na weselu, no ale jeżeli chodzi o półroczniaka to może kobieta karmiła? W tej sytuacji nie da się zostawić dziecka dziadkom.
Cytat:
Napisane przez S1lc1a Pokaż wiadomość
A i wesele które byłoby pewnie wydatkiem w okolicy 50 tys zamieniliśmy na kameralne przyjęcie w restauracji dla najbliższych (ok. 40 osób) i dzięki temu wyjedziemy w fajną podróż poślubną.
Ja, mimo, że wesele przed nami, już wiem, że nie będę żałować ani jednej złotówki wydanej na wesele - marzyłam o tym całe życie
A podróże dla mnie można odbyć w każdym czasie i nie zastąpią tych emocji
Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Czy Wam też jest żal, że w sumie ten czas tak szybko ucieka? i już się nie powtórzy? Czy tylko mi jest żal kończących się przygotowań? chociaż wiem, że potem też będzie fajny czas
Jeszcze jakiś czas temu tak myślałam, ale im bliżej tym bardziej chcę już być po... Dużo załatwiana, latania, szukania, PŁACENIA...
Pewnie będę miała żal, że te chwile ślubno/weselne już się nigdy nie powtórzą...

W Selgrosie jest promocja na soki Tymbark 1l pomarańczowy i jabłkowy za 2,72zł, przy większej ilości wychodzi ok 2,6zł. To dobra cena jak na soki i to Tymbarka. W weekend pojedziemy kupić.
Tylko się jeszcze zastanawiam czy tylko inwestować w pomarańczę i jabłko? Czy jeszcze jakieś soki? Co wy kupujecie i w jakich ilościach? U nas wesele ok 100osób (z dziećmi i obsługą)

Edytowane przez Blondi2989
Czas edycji: 2014-04-10 o 19:05
Blondi2989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 19:14   #3265
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
W Selgrosie jest promocja na soki Tymbark 1l pomarańczowy i jabłkowy za 2,72zł, przy większej ilości wychodzi ok 2,6zł. To dobra cena jak na soki i to Tymbarka. W weekend pojedziemy kupić.
Tylko się jeszcze zastanawiam czy tylko inwestować w pomarańczę i jabłko? Czy jeszcze jakieś soki? Co wy kupujecie i w jakich ilościach? U nas wesele ok 100osób (z dziećmi i obsługą)
My kupowaliśmy soki (2L), bo i tak są później przelewane do dzbanków.
Mamy tylko jabłkowe i pomarańczowe. Soki Hortex (100%) kupiliśmy w promocji za 3,99 zł za 2 litry. W ubiegłym roku byliśmy na 3 weselach i też były tylko te 2 smaki.

Też nie wiemy, jakie ilości. Też planujemy wesele na ok. 100 osób (z dziećmi i obsługą), ale z poprawinami.

Kupiliśmy:
108 l (butelka 1 l) - Cola
60 l (butelka 1 l) - Sprite
45 l (butelka 1 l) - Mirinda pomarańczowa
112 l - sok pomarańczowy
96 l - sok jabłkowy

Musimy jeszcze dokupić mineralkę, miętę i cytryny.

2014

Stary 2014-04-10, 19:23   #3266
enzunio
BAN stały

Cytat:
My z soków tylko jabłko 80 l i pomarańcza 118 l (było 120 ale wyduldałam jeden karton bo tak mi się chciało soku ).

Sprawdziłabyś dla mnie litrowe pepsi, cole i sprite/7upy?

Jeszcze muszę soki dla barmana kupić Zapomniałam!
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 19:46   #3267
activelifestyle
Rozeznanie

docik10 - widzę, że też masz przeboje z teściową... Twoja teściowa jest jak moja babacia od strony taty. Jej syn jest jedyny i niepowtarzalny i co by nie zrobił to święte jest. A jak słyszy, że mówię do niego w rozmowie raz tata, a później na "ty" to mówi, że serce jej płacze, że tak traktuję jej dziecko

21klaudyna - ja też mówię na Pan i Pani i szczerze mówiąc nie wiem czy to się zmieni. Mamy bardzo słaby kontakt, właściwie to widujemy się raz na pół roku. Zwykle przy świętach. Nie wiem jak to będzie

Lemon_Drop - dlatego cieszę się, że Pani w salonie mnie namówiła Rzeczywiście wyglądam w niej najlepiej i tak się czuję Moje jury (mama i siostry) powiedziały, ze wyglądam szczupło

kasia1201 - to odeślesz do z powrotem nie no raczej nie ma takiej możliwości
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 19:51   #3268
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Godzia_13 Pokaż wiadomość
Dziś równe 50 DDŚ

kurczę martwię się, do ślubu zostało nam 50 dni, a na ostatniej marcowej przymiarce mierzyłam tylko wykrój góry boję się, że panie w salonie są w bladej jeśli chodzi o moją suknię

i nie martw się, na pewno panie z salonu wyrobią na czas

Cytat:
Napisane przez Czarnaaa Pokaż wiadomość
Dzieczyny muszę się pochwalić dziś 100 DDŚ
super

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

Czy któraś z Was jeszcze nie ma welonu? Okazja, razem z kompletem na noc poślubną
ja nie mam, ale prawdopodobnie dostane jako gratis w salonie do sukni, więc nie kupuję

Cytat:
A w temacie teściów ! Ja cały czas zwracam sie przez zwrot Pan , Pani i jak jesteśmy z rodziną Tż to wszyscy się ze mnie śmieją , że pańciuje i że czekają na 2 sierpnia co wtedy powiem .... :P
ja się tak zwracam i zamierzam się zwracać bezosobowo, ewentualnie ' może się mama herbaty napije' do babć i dziadków mogę mówić babciu, dziadku, ale mamo czy tato nie przejdzie u mnie , chociaż ich lubię

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Do dnia ślubu też im będę jak to ładnie określiłaś "Pańciować" a po ślubie mamo, tato. Chce tylko do kochanej babci mojego Tż zacząć wcześniej mówić babciu Jak na razie jeszcze mówię na Pani a ona mnie traktuje jak wnuczkę
ja kiedys zawoziłam dziadków Tż z wesela do domu , a dziadek jest po 2 wylewach i cięzko mu się ruszać, to się pytam " pomóc Panu?" a babcia Tż " jakiemu panu?? przecież to dziadek a nie pan !"

Cytat:
u mnie dziś 16 dni do ślubu!!!!

jutro odbieram suknię
i jedziemy ostatnie szczegóły dograć z lokalem, podać liczbę gości, godziny posiłków itp
ja pierdziulam !! ale zapyla ! nie moge sie doczekac relacji !

Cytat:

Kupiłam biżuterię Nie mogę się doczekać przesyłki
a my zdjęć

Cytat:
Ja mam 158cm (i 62kg)i też mam princessę najbardziej mnie wysmuklała i najlepiej się w niej czułam
oo, to widzę że jesteś tak niskopienna jak i ja
mi lekarz kiedyś napisał w orzeczeniu 'niskorosłość rodzinna'
ja też mam princesske, ale nie jakąś rozłożystą tylko delikatną. fajnie kryje, i w niej wyglądałam najnormalniej. a wszyscy mi mówili że princeska mi nie bedzie pasować, bo jestem niska a ona skraca

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Edytowane przez czekooczekolada
Czas edycji: 2014-04-10 o 19:53
czekooczekolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 19:58   #3269
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Też nie wiemy, jakie ilości. Też planujemy wesele na ok. 100 osób (z dziećmi i obsługą), ale z poprawinami.

Kupiliśmy:
108 l (butelka 1 l) - Cola
60 l (butelka 1 l) - Sprite
45 l (butelka 1 l) - Mirinda pomarańczowa
112 l - sok pomarańczowy
96 l - sok jabłkowy

Musimy jeszcze dokupić mineralkę, miętę i cytryny.
O losie, Magdalenka przeliczyłam sobie i wychodzi Wam 421l Czyli ponad 4l na osobę i to bez wody...
Kurczę, ja chciałam liczyć 3l na osobę z lekką nawiązką- litr gazu, litr soku i litr wody...
Skąd masz taki przelicznik? TŻ mi smęci, że dużo chcę...

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
My z soków tylko jabłko 80 l i pomarańcza 118 l (było 120 ale wyduldałam jeden karton bo tak mi się chciało soku ).

Sprawdziłabyś dla mnie litrowe pepsi, cole i sprite/7upy?
Sprawdzę
Czyli namówię TŻ tylko na jabłko i pomarańczę (w sumie moje ulubione smaki soków i jeszcze multiwitamina Tymbarka )
Stary 2014-04-10, 20:12   #3270
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
O losie, Magdalenka przeliczyłam sobie i wychodzi Wam 421l Czyli ponad 4l na osobę i to bez wody...
Kurczę, ja chciałam liczyć 3l na osobę z lekką nawiązką- litr gazu, litr soku i litr wody...
Skąd masz taki przelicznik? TŻ mi smęci, że dużo chcę...
Tak na wyrost, sami sobie wymyśliliśmy, bo boimy się, że braknie, bo to jednak 2 dni, czerwiec.

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2014-04-10 o 20:17
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości