|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Virginia jest bebiko comfort ale jak dla mnie śmierdzi a ogólnie u mojego Stasia nie pomogło. Jaka herbatkę dajesz?
Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#3782 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() sytuacja ze szepionka bez komentarzaCytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- thidien czekamy na ciag dalszy
|
|
|
#3783 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Na pewno wszystko będzie dobrze, staraj się nie przejmować (choć wiem, że to pewnie niemożliwe). Co do szczepionek to mam nadzieję, że nie odpuścisz i wyciągniesz konsekwencje z tej sytuacji (pisemna skarga co najmniej może rzecznik praw pacjenta), bo nawet gdy wszystko już będzie ok, to potem znów zaszczepią komuś dziecko bez zgody. I nie wchodząc w temat szczepić/nie szczepić (to indywidualna sprawa każdych rodziców) masz prawo wyrazić (lub nie) zgodę, a oni wykonując zabieg bez takiej zgody popełnili przestępstwo http://www.mp.pl/szczepienia/prawo/z....html?id=71532 Masz na piśmie dowód, że zgody nie było - niech ktoś za niedbalstwo weźmie odpowiedzialność. Sama nie wyraziłam zgody (całe szczęście bo pediatra wczoraj powiedziała, że z naszym synkiem przy tej żółtaczce stanowczo nie zaszczepimy jeszcze przez jakiś czas), dopytywałam personel czy aby na pewno pamiętają i mąż też podczas cesarki dopilnował formalności i nam się udało (szpital na Kamieńskiego). Ale mąż miał powiedziane - jak Igora zaszczepią to nie popuszczę Też tak pomyślałam o tej cioci, ale nie powiem, chyba też bym miała niezły ubaw gdybyśmy dostali taką maskotkę od rodziny Cytat:
i wieczorkiem Filip szybciej zaśnie a Ty odpocznieszCytat:
Serce mnie boli, że młody na mm mimo, iż mleko mam ale może zwalczy to żółte cholerstwo i zacznie przybierać jak przystało na noworodka. Na razie po 10 gram dziennie na piersi Oby w poniedziałek było ok i żółtaczka odpuściła.Przesyłam pozdro dla wszystkich Mamusiek, zwłaszcza tych niewyspanych i pięknego dnia, bo u nas się taki zapowiada |
||||
|
|
|
#3784 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3785 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
Nivka
zeby przeszlo szybko.Side przeszlo z Emi na Piotrusia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3787 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jak jest bardzo zamulony to usnie
Cytat:
O, to jeszcze lepiej. Cytat:
myślę ze bardzo ok Virginia a co z tata natalki? Macie kontakt? Interesuje sie? Alimenty dostaniesz? Cytat:
|
|
#3788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba. Moja dzis grzeczna
|
|
#3789 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wysłane z smartfona
|
|
|
|
|
#3790 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
My dzisiaj jedziemy na zakupy bo jest dzien rabatów w wielu sklepach ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
||
|
|
|
#3791 |
|
Zadomowienie
|
Witam się popołudniową porą
![]() Jakoś tak wczoraj leciałyście, że nadążam tylko czytać na komórce a o odpisywaniu większym można zapomnieć :/ My dziś ruszamy w pierwszą dłuższą (4-5h) wyprawę poza dom. Zobaczymy co młoda na to powie. Mam nadzieję, że opcja spania jej się nie wyłączy Jedziemy odwiedzić mojego dziadka.Tak poza tym to czytam o waszych maleństwach i zaczynam się zastanawiać, czy to normalne, że moja tak dużo śpi... Wiem, wiem powinnam się cieszyć :p No i wczoraj włączyła nam się opcja załatwiania i ulewania w trakcie przebierania... wesoło jest :p |
|
|
|
#3792 |
|
Raczkowanie
|
Olakola gratulacje! wszystko będzie dobrze napewno!
dzień marudy to ja mam ostatnio od tygodnia już wyglądam jak zoombie wcale nie chce w dzień spać, dziś ubujałam go we wózku w 50 minut spał, spał 1,5godziny. ale miałam tempo sprzątania ![]() teraz trochę ponarzekam, pisałam Wam że Olek ma sapkę taki przytkany nosek wciąż, położna doradziła zrobić wymaz z noska i co wyszło? gronkowiec złocisty! musieli w szpitalu go zarazić no bo jak inaczej? ![]() czytałam sporo na necie tego podobno nie można wyleczyć tylko zaleczać ale jak bakteria jest w organiźmie to już zostanie i tak się zastanawiam bo też czytałam że brzydkie kupki ze śluzem i ból brzuszka to właśnie też może być ta bakteria, muszę zrobić jeszcze wymaz z kału i potem pójść do lekarza za co pewnie mi się oberwie że lecze dziecko na własną rękę. Trądzik się tak pogłębia wygląda tragicznie, zrobiłam mu krochmal ale to niewiele pomaga. I chyba jest przesunięty, główki nie chce już podnosić, jak śpi to główkę układa na prawą stronę tylko na lewą jest płacz jak mu chce położyć, wygięty jest w kształt litery C no mówię Wam tragedia! nie wiem czy iść do jakiegoś fizjoterapeuty niech oceni bo pediatra jak na wszystko pewnie powie PRZEJDZIE MU TO
|
#3793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My chyba dzisiaj tez zakupy szybkie, bo kiecki na chrzciny dla Oli musze poszukac ![]() Cytat:
co za szpital jesli to tam bylo ![]() Dobrze, ze przynajmniej macie diagnoze Ja sie nauczylam w godzine jesc, sprzatac i jeszcze sie wyspac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3794 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam ochotę go wystawić za drzwi dzisiaj albo użyć stoperów do uszu... Co robicie jak dzieciak tak wyje i nic mu nie pasuje? Nosicie placzacego stwora mimo ze się drze i szarpie? Bo nie mam pomysłu co tu robić... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
troche wiary w lekarzy , a jesli jej nie masz odnosnie tego konkretnego, to zmien lekarzanie ma sensu leczyc sie u kogos, komu sie nie ufa i nie wierzy
|
|
#3799 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
duuużo zdrówka dla Was!co do sytuacji ze szczepionką, szkoda gadać. Ale taka prawda jak samemu wszystkiego nie dopilnujesz to i nikt sie nie zainteresuje wszystko na jedno kopyto ![]() Cytat:
Nasze GRATULACJE ! ![]() Cytat:
jak śpi ładnie oddycha nosem i sama nie wiem o co chodzi ![]() tak czy inaczej dla Was dużo zdrówka i faktycznie może lepiej sie rozejrzeć za innym lekarzem? PRZEJDZIE MU TO to żadna diagnoza, a na pewno nie słowa które kogokolwiek uspokoją ![]() Cytat:
![]() ja już zdążyłam troche sprzątnąć, przygotować składniki na obiad i siedze z herbatką i ciasteczkami przed wizażem Zo śpi dwa prania też już zrobione, dwa dni miała marudzenia, ciekawe jak będzie dziś. Mam plan jeszcze upiec babke ale ze mnie optymistka - serio ![]() wiecie co.. tak sentymentalnie mnie wzieło ostatnio.. Widze z każdym dniem jak Mała się zmienia, jak rośnie i normalnie aż mi szkoda że to wszystko tak szybko. Tyle było czekania na ten Skarb a teraz czas leci jak szalony, dla mnie mogłaby zostać taka Maleńka
|
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj tak patrzalam na tz jak trzyma mala i nie moglam uwierzyc, ze ona juz taka wielka, a niedawno to w jednej rece sie miescila, a teraz taki byku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3801 |
|
Rozeznanie
|
Olakola gratulacje
Oj leci ten czas, leci nieubłaganie. .niektóre z was mają już kilku tygodniowe dzieci a i moje niedługo skończy 3 tygodnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
Czas leci i to szybko, moje dziecko ma juz ponad 3 miesiace i dalej jest najmniejsze na watku
![]() Ciezki mielismy poranek, na nogach praktycznie od 5.00, ale o 11.00 udalo mi sie Marco zlamac i spi. Pewnie juz niedlugo, ale moglam troche czasu spedzic z Antonio i obiad juz prawie skonczylam. Pierze sie pralka z posciela ![]() Za to kawe wypilam dopiero o 11.00, a jadlam sniadanie podczas karmienia. Nieczesto tak sie zdarza, normalnie jem sniadanie przy stole i duzo wczesniej ![]() Maz niedlugo wroci z pracy, czeka na niego gora prasowania , a ja pewnie bede siedziec i karmic, bo od 15.00 wlacza mu sie maszyna ssaca na kilka godzin. Moze uda mi sie zjesc obiad zanim ta maszyna sie rozkreci ![]() Jutro planuje rodzinny spacer gdzies na plazy, moze sie uda
|
#3803 |
|
Rozeznanie
|
druga część ;p
Adrian miał 3400 i 53 cm, był grymaśny i płaczliwy, bym porównała jego płacz do uciekającego przed siekierą kogutka, w sobotę, 5 kwietnia mieli nas wypisać, ale na obchodzie noworodków jedna z położnych mówi do lekarza "to jest ten, o którym panu mówiłam" i... Wzięto go na badania i po pierwsze stwierdzono podwyższoną bilirubinę i opalał się przez 2 dni pod przenośną lampą (tegoroczny zakup z wosp) i zrobiono mu wklócie na antybiotyk jak się okazało Młody miał crp 20 i to z infekcji wewnątrzmacicznej, kiedy ja zdrowa cały czas, ostatnie przeziębienie we wrześniu CO MNIE DZIWI TO FAKT, że jedna z pediatrów powiedziała, że mały miał robione badania w 1 i 2 dobie i wyniki są jakie są, ale antybiotyk dostał od soboty dopiero - myślę, że gdyby nie tamta położna, to by mu badań nie raczyli zrobić, bo jakby to wszystko wyszło po badaniach w 1 i 2 dobie, to by antybiotyk dostał wcześniej, od czwartku.. dla wizażowych cioć, foto: (wrzuciłam na chybił trafił z kom, zaraz wrzucę jakieś fajniejsze )
Edytowane przez thidien Czas edycji: 2014-04-12 o 18:00 |
|
|
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane przez Lewek Czas edycji: 2014-04-12 o 15:55 |
|
|
|
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3806 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cześć kochane
Niestety zaraziłam Alicję przeziębieniem. Ma teraz katar , suchy kaszel i zapalenie uszu. Podajemy leki i jest lepiej, ale strasznie płacze przy wyciąganiu fridą glutków. Dziś od rana śpi. Uczę ją spać w łóżeczku w nocy. Budzi się co godzinę, bo się rozkopuje z 3 kocyków i jest zimna. Dziś spróbuję w śpiworku. Mała waży 4800, ale szczepienie odroczone ze względu na infekcję. Pomału rozszerzam dietę i Ala dobrze reaguje na nabiał w małej ilości. Byliśmy na wizycie u pediatry prywatnie i dała nam za free mleko nutramingen do wypróbowania. Jest ohydne, ale Małej smakuje .Po Hippie ma okropne wzdęcia i puszka 800g do kosza. Dokarmiam 2x dziennie po 110 ml, dzięki czemu mam czas zregenerować piersi. Mimo przeciwności udało mi się poczuć przyjemność z KP. Sutki już zagojone i zapalenie przeszło. MARGO80 gratulacje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kurcze fajny macie już rytm dnia. Cytat:
![]() W ogóle podziwiam Cię za pogodę ducha, optymizm i pracowitość. Jesteś niesamowita. Pępek jeszcze przez tydzień był paskudny i psikałam tylko octaniseptem i wycierałam patyczkiem. Już jest ładny. Cytat:
Ale broń Panie sprawdzać laktatorem ile niby masz mleka. NIE jest to wiarygodne, bo ja nie ściągam prawie nic. Cytat:
A przebiegła z Ciebie mamuśka z tą gondolą ![]() Cytat:
Ale tych drani za szczepienie bym zaskarżyła ![]() Cytat:
Gdzie takiego dostać????Cytat:
Szkoda,że tak długo czekałaś na kompetentnego lekarza . Zdrówka Kurczę jeśli kogoś przegapiłam, to jeszcze raz gratulacje I dla oczekujących wsparcie i cierpliwości życzę
|
|
#3807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Thidien niezłe miałaś przejścia... Pierwsza nocka za nami. Bartuś budzil się co godzinę. A na cycu wisi max 5 min. I tak w kółko. W końcu obudził Miśka, który zaczął ryczec i musiałam się z nim wynieść na kanapę. Okazało się, że ze mną śpi znacznie dłużej. W sumie spaliśmy do 8 ale to tylko dzięki Miśkowi, bo on to najdłużej potrafi do 7, ale przez nocne ekscesy wyszło mu dziś dłużej. Nawet się wyspałam, ale hormony i spiecia z Tztem chyba szykują mi baby bluesa w prezencie. Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
||
|
|
|
#3808 |
|
Raczkowanie
|
Podobno w mleku kobiecym są jakieś enzymy, które utrudniają dziecku przerób nadmiaru bilirubiny więc przy przedłużającej się żółtaczce odstawia się od cyca i daje mm. No nic - jak nie pomoże to nas położą na stałe na oddział w poniedziałek pewnie i czeka nas solarium
|
|
|
|
#3809 |
|
Zadomowienie
|
witam się po przerwie
![]() podczytuję Was w miarę możliwości, ale na pisanie albo czasu brak albo weny ![]() U nas ok, dziś Hania kończy miesiąc i oficjalnie staje się niemowlakiem Stawiam soczek ![]() ![]() Ogólnie Mała zdrowa i pogodna, tylko trądzik ma i czasem pręży się po jedzeniu. Lekarz przepisał Delicol i kazał kąpać i smarowac emolientami. Poza tym Haneczka miewa dni terrorysty czyli "nie odkładaj mnie bo będzie ryk" i dni marudy "matka- każda pozycja beznadziejna" mimo to kochana jest, szczególnie jak się tak słodko uśmiechaDziewczyny dajecie Maluchom smoczek? Nasza razie bez, ale nie wiem czy w końcu się nie złamę
|
#3810 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Ja nawet dzisiaj kupilam zachwalany lovi z nadzieja ze chetniej bedzie ssal
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.

,

bez komentarza
Na pewno wszystko będzie dobrze, staraj się nie przejmować (choć wiem, że to pewnie niemożliwe). Co do szczepionek to mam nadzieję, że nie odpuścisz i wyciągniesz konsekwencje z tej sytuacji (pisemna skarga co najmniej może rzecznik praw pacjenta), bo nawet gdy wszystko już będzie ok, to potem znów zaszczepią komuś dziecko bez zgody. I nie wchodząc w temat szczepić/nie szczepić (to indywidualna sprawa każdych rodziców) masz prawo wyrazić (lub nie) zgodę, a oni wykonując zabieg bez takiej zgody popełnili przestępstwo

i wieczorkiem Filip szybciej zaśnie a Ty odpoczniesz
Serce mnie boli, że młody na mm mimo, iż mleko mam ale może zwalczy to żółte cholerstwo i zacznie przybierać jak przystało na noworodka. Na razie po 10 gram dziennie na piersi
i pięknego dnia, bo u nas się taki zapowiada 

II kreski 30.07.2013