|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
co to za tekst? to ze sie przejmujesz i zalatwiasz rzeczy to nie znaczy, ze zalezy CI bardziej na slubie niz na Tz
|
|
|
|
#3512 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
Przecież często ludzie po ślubie są chrzestnymi, wątpie że załatwiali te zaświadczenie wcześniej. Ja pierwsze słyszę. Cytat:
Gdzie są foty? ![]() A co się stało...? Cytat:
Wczoraj zapraszałam dobrego kolegę na ślub i walnęłam byka w nazwisku Byłam tak pewna, że nawet nie sprawdzałam i masz babo placek A to sama końcówka i się cieszyłam że obyło się bez żadnej wpadki
|
|
#3513 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
my wszystko razem ustalamy, łącznie z kolorem jaki będzie na sali akurat w moim przypadku Tż też chce mmieć coś do powiedzenia - czasami mi to nie na rękę ale cieszę się, że tak jest i że się tak tym wsyztskim interesuje ![]() Cytat:
sama w czarnej byłam na weselu Cytat:
jeżeli nie kupisz i nie zmierzysz to suię nie dowiesz czy pasuje biżuterie zawsze się wykorzysta piękne!!!! ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Ad rem!!!!!!!!!! 140 dni!!!!!!!!!!!!!!! |
||||
|
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takiej sytuacji to pewnie nieciekawie wyglądało. Ja tam nikomu nie mówię jak ma się ubrać. Świadkową spytam jaki kolor sukienki wybrała I teściową muszę spytać czy ma kreację na wesele, żeby mi jakiejś bluzki i spódnicy nie do pary nie ubrała Bo mam brzydkie wrażenie, że może tak być
|
|
|
|
|
#3515 |
|
Rozeznanie
|
Enzunio gratuluję garnituru, o co chodzi z treściami? Wszystko ok?
|
|
|
|
#3516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do sukienek ja też zawsze jak idę na wesele to wiem, żeby nie zakładać jasnej sukienki - bo dla mnie to kolor dla PM, ani czarnej bo to nie pogrzeb nie będę nikomu mówić w co ma się ubrać, ale mam nadzieję, że ludzie są rozsądni z resztą raczej na weselach których byłam dziewczyny się kolorowo ubierały ![]() a z tym, że tyle dziewczyn w czarnych sukienkach, to faktycznie musiało to strasznie wyglądać! śliczne Cytat:
|
|
|
#3517 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Bardzo ładne! Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiec nie powinine sie obrażać, bo zależy ci na TYM pakiecie bardzoi daj mu buziaka niech sie chlopak troche wazny poczuje, moze jakas wspolna kapiel?
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
Rozdalismy kolejne zaproszenie, znajomi od razu potwierdzili
. W tym tempie to my nigdy tych zaproszen nie rozdamy... Na razie mamy średnią 2 zaproszenia na tydzień... Jeszcze jedynie 39 zaproszeń zostało
|
#3520 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3521 |
|
Zadomowienie
|
Opiumalfa, hihihi,pysia1987, Atomoowka, activelifestyle, Lemon Drop - bardzo Wam dziękuję za miłe słowa dot. mojej bransoletki
Kosztowała ok 27 funtów. Przyleci do mnie z UK, bo na ETSY i pozostałych aukcjach ebay te bransoletki są ze Stanów albo Australii, więc bałam się czy do 24 maja dotrą, szczególnie gdyby urząd celny się zainteresował ![]() Kate Noir, piękne połączenie kolorów z Twoich inspiracji Sprzedawca to grlida20120. Na ebay jest trochę takich, trzeba wpisać "wedding bracelet cuff", nie jest jednak ich dużo. piękne kolczyki!! Ysia, super buty, krój jak lata 20-te, miodzio |
|
|
|
#3522 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
my rozdajemy jak do tej pory rozdajemy po 1 na tydzień.... a zostało jeszcze ponad 50
|
|
|
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
piękne
Dziękuję dziewczyny za życzenie mi zdrowia , cude i wcześniej , które mi pisałyście Czytam o Waszych TŻ i nie wierze..Mój tak odpowiadał jedynie na pytanie o suknie - gdy mu pokazywałam zawsze mówił "ładna". W koncu sie wsciekł i powiedział, że bede mu się podobać nawet w worku pokutnym wiec mam się nie pytać i kupić taką, jaka mi się podoba. Jeden warunek - żeby nie była taka "wielka" aby tańczyć blisko siebie a nie na wyciągnięcie rąk A reszta była ustalana wspólnie, nawet kolor przewodni, zaproszenia itp. Nawet wygląd mojego bukietu był dyskutowany. Sam wygląd bo na kwiatach to on się nie zna A dziś sam pojechał dowiadywac się o garnitur do Vistuli! Szok Może dizś jakieś przesilenie, że się denerwujecie na TŻ
|
|
#3524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
|
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli nie jest z nami tak źle ale my ogółem mamy mniej zaproszeń, bo łącznie 45
|
|
#3526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u każdego posiedzieć, pogadać, no nawet przy samej kawie i ciastku to schodzi lekką ręką 2 godziny Już nie wspomnę jak ktoś mieszka dalej.Nam na ok.50 zaproszeń wychodzą 2 m-ce. Teraz niby resztka została, ale jak nic do końca m-ca nam z tym zejdzie. |
|
|
|
|
#3527 | |
|
Winter is coming
|
klaudyna kolczyki mega
A ja przed chwilą zaliczyłam Nawet nie wiem jak to rozumieć Dostaliśmy z chłopem zaproszenie na komunię do córki jego kuzynki, a w zasadzie on dostał - z osobą towarzyszącą. Komunia jest w maju, a my w czerwcu bierzemy ślub, zapraszający dooooobrze nas znają i są małżeństwem dużo krócej niż my parą no fo pa jak się patrzy. Nie obrażę się, śmiać mi się chce i jeszcze przy mnie wypalili, że nie wpisywali z nazwisk osób towarzyszących jak nie są po ślubie ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
Edytowane przez velika Czas edycji: 2014-04-12 o 20:27 |
|
|
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
My jak na razie daliśmy zaproszenia znajomym TŻ, a za tydzień w święta ruszamy do jego rodzinki
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście w święta nadrobimy, około 15 zaproszeń rozdamy w jeden lub dwa dni
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli jakby ktoś robił jakieś tam wesele 5.09.2014 to mnie zaprosi jako o.tow, za to 6.09.2014, to łohohohoh, łaska pańska, już jestem żoną mojego męża ![]() Poza tym, ciekawa jestem co z osobami, które od lat żyją w niesformalizowanych związkach (ja w najbliższej rodzinie nawet mam 3 takie, w tym dwie pary mają dzieci) - też wszystkich z OS. TOW, bo nie mają papierka?
|
|
|
|
|
#3531 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
![]() Powiem szczerze że czuję się, jakbym dostała w ryj, bo to akurat rodzina, z którą się trzymamy, dobrze znamy, imprezy, grille itd. a ja miesiąc przed ślubem jestem osobą towarzyszącą Ja ogarniałam wszelkie osoby towarzyszące na ślub, pytałam jak się nazywają, a oni mnie znają z imienia i nazwiska od 10 lat. Jak widać jeszcze jestem nikim, bo ślubu nie mamy.
|
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
Velika też uważam, że to mega buractwo! my ostatnio dawaliśmy zaproszenie kuzynowi TŻ, którego nie znałam. Tż powiedział, jak się nazywa jego "dziewczyna" i ja wpisałam ją z imienia i nazwiska. dopiero jak do nich pojechałam, to się przekonałam, że oni są już taką parą na poważnie - razem wychowują jej dzieci, razem wybudowali dom itp. tż mi nie powiedział, bo pewnie nie myślał, że to ważne. i mi było głupio, że w zaproszeniu wypisałam ją jako drugą, a nie pierwszą.
a co dopiero wpisanie jako osoba towarzysząca ... słabo ja nic. może niech twój tż dla beki faktycznie przyjdzie z osobą towarzyszącą - z jakąś koleżanką czy kimś takim ciekawe jakie będą mieli miny
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2014-04-12 o 20:32 |
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
Velika
No buractwo jak nic. Nawet wytłumaczenia na to nie ma w tej sytuacji ![]() Poszłabym, dałabym prezent małej i zwinęła się do domu. |
|
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3535 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
Sam jest oburzony, wcale się nie dziwię. My im jeszcze zaproszenia nie daliśmy, aż nie mam ochoty tam iść. Powiem tak - trudno mnie poruszyć czy wyprowadzić z równowagi, mam grubą skórę i mało rzeczy mnie rusza, ale to mnie poruszyło. Niby bzdura, ale czuję się jak ktoś nienależący do rodziny i taki na doczepkę. I jest mi bardzo, bardzo przykro. Im lepiej znam rodzinę chłopa, tym mocniej mnie rozczarowuje. Swoją drogą idę na 18tkę swojego kuzyna 6.06 - jak dostanę zapro z osobą towarzyszącą, to mojego chrzestnego, a ojca kuzyna chyba rozniosę i każę wypisywać nowe albo wcale nie przyjdę. Bez przesady.
|
|
#3536 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że udało się znaleźć welon w dobrej cenie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymaj się, zdrówka dla Ciebie. Cytat:
![]() [QUOTE=cude;46004803] Wow, śliczne. ![]() Ja dzisiaj cały dzień zajmowałam się wyborem kuchni z Ikei do wykańczanego właśnie mieszkania. ![]() Sprawy ślubne stoją w miejscu, remont priorytetem.
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3538 |
|
Zadomowienie
|
Enzunio, wyjaśniło sie cos z twoimi treściami ?
|
#3539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do zaproszeń z os tow, ogarniam kto z kim i wpisuje osobe, ale np znajac kumpla ktory zmienia dziewcyzny co pol roku, nie wpisze z dziewczyna tylko z os tow, inny kolega zadzownil i poporsil zeby wpisac jego dziewczyne nową na zaproszenie, wpisalam, ale w linijce to on jest pierwszy (bo to jego zapraszam w 1 kolejnosci, nie widze w tym nic dziwnego), z kolei na zaproszeniach dla narzeczonych, żon czy stałych partenrek/partnerow znajomych czy w rodzinie LOGICZNE ze wpisujemy imiona i nazwiska i kobiety sa pierwsze. a wpisanie przyszlej zony jako os tow to chamstwo i drobnomieszczanstwo! tu sie kryje jakas zlosliwosc..
|
|
#3540 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Kochane!
pysia1987 głowa do góry mój ciagle tak gada i kończy się zawsze tylko na głupim gadaniu zawsze wredny bo "lubię jak się złościsz".21klaudyna cudne! Kate Noir bardzo fajna pastelowa kolorystyka, możesz iść w te stronę Le_lena to są spinki tża ![]() ![]() enzunio gratuluję! ![]() bardorja spokojnie mój też tak gadał do momentu jak zostało 3 miesiące do ślubu :P a teraz to już nie wspomnę... ysia gratuluję zakupu butów! ![]() cude oryginalne te obrączki powiem szczerze, nie widziałam jeszcze takich ![]() say-hello głowa do góry ja jeszcze muszę conajmniej 10 osobom rozdac do środy najpóźniej , nie wiem jak to zrobię no ale cóż... Dlaczego schody zaczynają się lekko miesiąc przed ślubem? Nie wiem czy pamiętacie, ale pisałam, że dekoracje z kwiatów ma mi zrobić koleżanka z roku z florystyki. Poprosiłam ją o kosztorys. Miała plan zrobić wszystko z gipsówki i organzy. wyobraźcie sobie, że krzyknęła mi 3200!! Kościół+bukiety+butonierk i+sala! Bez ubrania samochodu! No szlag mnie trafił. Oferowała się, że zrobi po znajomości tanio... pffff... Wkońcu sama sobie zrobie: bukiety, butonierki, salę ubiorę wieczór wcześniej (mają mi pomóc koleżanki, które na wieść o tym ile tamta chce to się oburzyły) a kościół ubierze babka przy kościele co ma kwiaciatnie i tyle. Będzie ciężko, ale trudno. Ryczeć mi się chce. Aż wszytskiego odechciewa. Wstawiam zdjęcie sukienki, moja jest prawie identyczna, różni się jedynie kolorem :
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.

Gdzie są foty? 
Byłam tak pewna, że nawet nie sprawdzałam i masz babo placek
A to sama końcówka i się cieszyłam że obyło się bez żadnej wpadki
my wszystko razem ustalamy, łącznie z kolorem jaki będzie na sali 
biżuterie zawsze się wykorzysta 
W takiej sytuacji to pewnie nieciekawie wyglądało.

a tak to na wszystko mamy czas :d obrączki nie zamówione, bo jeszcze czas, on nie ma ani butów ślubnych ani koszuli ani garniaka, bo jeszcze czas 

Znosiliśmy komodę od mojej mamy (II piętro) do auta. Nieśliśmy razem, niewygodnie było, więc wziął sam. No i coś mu się stało, prawdopodobnie to, co miał kiedyś, czyli wysunął mu się dysk...