Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-12, 19:03   #3511
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Właśnie Tż mi teraz powiedział, że czasami wydaje mu się, że bardziej mi zależy na ślubie niż na nim no te teraz już mnie wk***ił na maksa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
co to za tekst? to ze sie przejmujesz i zalatwiasz rzeczy to nie znaczy, ze zalezy CI bardziej na slubie niz na Tz
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 19:03   #3512
cashmere
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
czy ktoras z was slyszala o tym ze jak sie podpisze protokol slubny to juz ksiadz nie wystawi zaswiadczenia ze mozna byc chrzestna? bo dzisiaj tak ksiadz powiedzial bratowej.. ze zanim spisze protokol to mam zalatwic zaswiadczenie ze moge byc rodzicem chrzestnym bo potem juz nie mozna
A niby dlaczego? Przecież często ludzie po ślubie są chrzestnymi, wątpie że załatwiali te zaświadczenie wcześniej. Ja pierwsze słyszę.

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Wczoraj odebraliśmy obrączki
A dzisiaj sobota na luzie, czas tylko dla nas i na nasze przyjemności. Ale za to jutro ciąg dalszy zapraszania gości. Rozplanowałam wszystkich i wyszło, że do końca kwietnia powinniśmy mieć zaproszenia z głowy (zostało 13 zaproszeń).
Super! Gdzie są foty?

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Teściów nie bezie na weselu
A co się stało...?

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Chwale sie ! w przerwie na w uczelni kupiłam buty na After! Są mega wygodne i jeszcze przecenione z 149 na 59
Świetne! i jeszcze ta cena!

Wczoraj zapraszałam dobrego kolegę na ślub i walnęłam byka w nazwisku Byłam tak pewna, że nawet nie sprawdzałam i masz babo placek A to sama końcówka i się cieszyłam że obyło się bez żadnej wpadki

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 19:10   #3513
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Kupiliśmy smoking na ślub i granatowy garnitur na poprawny!!! A mój tata kupił boski garnitur

Wysłane z telefonu

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
tez tak macie? czy tylko ja trafilam na 'gotowca'?
co mam mu powiedziec? troche mi przykro
nie my wszystko razem ustalamy, łącznie z kolorem jaki będzie na sali akurat w moim przypadku Tż też chce mmieć coś do powiedzenia - czasami mi to nie na rękę ale cieszę się, że tak jest i że się tak tym wsyztskim interesuje

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Co do koloru sukienek jako gość na weselu, to rozwaliła mnie jedna laska w innym temacie, która napisała, że jak ktoś przyjdzie na jej wesele w czarnej, to go WYWALI z wesela
:

sama w czarnej byłam na weselu

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
dziewczyny boje sie kupic bizuterie slubna
boje sie, bo jak kupie za dluga i mi sie schowa pod dekoltem? a mam prosty kurna, nie bralam tego pod uwage !
to się nie bój tylko kup jeżeli nie kupisz i nie zmierzysz to suię nie dowiesz czy pasuje biżuterie zawsze się wykorzysta

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Nowy ślubny nabytek :

piękne!!!!

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Ad rem!!!!!!!!!! 140 dni!!!!!!!!!!!!!!!

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 19:10   #3514
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
juz tlumacze, bylam na wesele gdzie 3/4 dziewczyn bylo w czarnych lub brazowych sukienkach. ja jedna z nielicznych mialam żółtą. przyjechała spóźniona jakas babka (nie wiem ktoto byl czy ciotka, babka czyz najoma) siedziala obok mnie i szeptala, ze to bardziej przypomina stypę niz wesele..
nie przeszakdzalo mi to dopoki nie przyszedl czas na zdjecia... jak wygrzebie t pokaze. wygladalo to starsznie! faceci wiadomo- czarne garnitury, ok20/30 dziewczyn w czarnych keicach, gdzie jedyna jasną miałam ja, świadkowa- fioletową i PM kremową......
jestem przeciwna, i jak rozdaje zaporszenia to rzucam: pamietajcie ze białe i czarne keicki odpadają na szczescie wiekszosc dziewczyn ktore jest zaproszona czy z rodziny czy ze znajomych wyznaje taka zasade jak ja, wiec nie mam problemu z tym
Chyba, że tak W takiej sytuacji to pewnie nieciekawie wyglądało.
Ja tam nikomu nie mówię jak ma się ubrać. Świadkową spytam jaki kolor sukienki wybrała I teściową muszę spytać czy ma kreację na wesele, żeby mi jakiejś bluzki i spódnicy nie do pary nie ubrała
Bo mam brzydkie wrażenie, że może tak być
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 19:17   #3515
kasia1201
Rozeznanie

Enzunio gratuluję garnituru, o co chodzi z treściami? Wszystko ok?
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 19:26   #3516
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
tez potzrebuje takiego dnia dla siebie, ale ciezko :/ a co do snów. ja mam gorsze hahaha, sni mi sie ze zdradzam swojego obecnego ze wsyztskimi bylymi moimi.... i nagle zdaje sobie sprawe co ja kuwa wlasciwie robie??? odskakuje a tu juz TŻ w drzwiach, widzi wsyztsko i cuieka i juz za pozno... kazdy sen tak sie konczy.... dziwne

juz tlumacze, bylam na wesele gdzie 3/4 dziewczyn bylo w czarnych lub brazowych sukienkach. ja jedna z nielicznych mialam żółtą. przyjechała spóźniona jakas babka (nie wiem ktoto byl czy ciotka, babka czyz najoma) siedziala obok mnie i szeptala, ze to bardziej przypomina stypę niz wesele..
nie przeszakdzalo mi to dopoki nie przyszedl czas na zdjecia... jak wygrzebie t pokaze. wygladalo to starsznie! faceci wiadomo- czarne garnitury, ok20/30 dziewczyn w czarnych keicach, gdzie jedyna jasną miałam ja, świadkowa- fioletową i PM kremową......
jestem przeciwna, i jak rozdaje zaporszenia to rzucam: pamietajcie ze białe i czarne keicki odpadają na szczescie wiekszosc dziewczyn ktore jest zaproszona czy z rodziny czy ze znajomych wyznaje taka zasade jak ja, wiec nie mam problemu z tym
ale sny! współczuję!
a co do sukienek ja też zawsze jak idę na wesele to wiem, żeby nie zakładać jasnej sukienki - bo dla mnie to kolor dla PM, ani czarnej bo to nie pogrzeb nie będę nikomu mówić w co ma się ubrać, ale mam nadzieję, że ludzie są rozsądni z resztą raczej na weselach których byłam dziewczyny się kolorowo ubierały
a z tym, że tyle dziewczyn w czarnych sukienkach, to faktycznie musiało to strasznie wyglądać!
Cytat:
Nowy ślubny nabytek :
śliczne
Cytat:
Właśnie Tż mi teraz powiedział, że czasami wydaje mu się, że bardziej mi zależy na ślubie niż na nim no te teraz już mnie wk***ił na maksa

no ale dowalił!!!

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 19:31   #3517
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Zapomnialam - kupiłam sukienkę na poprawiny

Pokazuj!

Cytat:
Nowy ślubny nabytek :
Bardzo ładne!

Cytat:

No coza facet!
Cytat:
Pojechaliśmy spontanicznie po buty i kupiliśmy Wyjątkowo łatwo poszło Także obydwoje mamy stroje w komplecie
Gratulacje!
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 19:44   #3518
bardorja
Zadomowienie

Cytat:

powiedz mu, ze on i wesele sa jakby w pakiecie wiec nie powinine sie obrażać, bo zależy ci na TYM pakiecie bardzoi daj mu buziaka niech sie chlopak troche wazny poczuje, moze jakas wspolna kapiel?

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 19:52   #3519
say-hello
Zakorzenienie

Rozdalismy kolejne zaproszenie, znajomi od razu potwierdzili . W tym tempie to my nigdy tych zaproszen nie rozdamy... Na razie mamy średnią 2 zaproszenia na tydzień... Jeszcze jedynie 39 zaproszeń zostało
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 19:53   #3520
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Nowy ślubny nabytek :

Cytat:
No to witam w klubie
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 19:54   #3521
Liana
Zadomowienie

Opiumalfa, hihihi,pysia1987, Atomoowka, activelifestyle, Lemon Drop - bardzo Wam dziękuję za miłe słowa dot. mojej bransoletki
Kosztowała ok 27 funtów. Przyleci do mnie z UK, bo na ETSY i pozostałych aukcjach ebay te bransoletki są ze Stanów albo Australii, więc bałam się czy do 24 maja dotrą, szczególnie gdyby urząd celny się zainteresował

Kate Noir, piękne połączenie kolorów z Twoich inspiracji

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Śliczna
Podasz linka do sprzedawcy takich bransoletek ? :
Sprzedawca to grlida20120. Na ebay jest trochę takich, trzeba wpisać "wedding bracelet cuff", nie jest jednak ich dużo.

Cytat:
Nowy ślubny nabytek :
piękne kolczyki!!

Ysia, super buty, krój jak lata 20-te, miodzio
Liana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 19:55   #3522
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Rozdalismy kolejne zaproszenie, znajomi od razu potwierdzili . W tym tempie to my nigdy tych zaproszen nie rozdamy... Na razie mamy średnią 2 zaproszenia na tydzień... Jeszcze jedynie 39 zaproszeń zostało
nie jestem pewna, ale chyba ślubujemy blisko siebie my rozdajemy jak do tej pory rozdajemy po 1 na tydzień.... a zostało jeszcze ponad 50
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 19:55   #3523
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Nowy ślubny nabytek :
piękne

Dziękuję dziewczyny za życzenie mi zdrowia , cude i wcześniej , które mi pisałyście

Czytam o Waszych TŻ i nie wierze..Mój tak odpowiadał jedynie na pytanie o suknie - gdy mu pokazywałam zawsze mówił "ładna". W koncu sie wsciekł i powiedział, że bede mu się podobać nawet w worku pokutnym wiec mam się nie pytać i kupić taką, jaka mi się podoba. Jeden warunek - żeby nie była taka "wielka" aby tańczyć blisko siebie a nie na wyciągnięcie rąk A reszta była ustalana wspólnie, nawet kolor przewodni, zaproszenia itp. Nawet wygląd mojego bukietu był dyskutowany. Sam wygląd bo na kwiatach to on się nie zna A dziś sam pojechał dowiadywac się o garnitur do Vistuli! Szok Może dizś jakieś przesilenie, że się denerwujecie na TŻ Policzcie do 10, odetchnijcie, spójrzcie na nich jacy są kochani, co bez nich byscie zrobiły i od razu bedzie lepiej

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 20:02   #3524
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
pysia, prosze :

bArdorja
mamy tego samego Tż ??
mój ma identycznie, ja robiłam zawieszki, wybierałam zaproszenia, wszystko. jedyne co on załatwił sam, to autobus a tak to na wszystko mamy czas :d obrączki nie zamówione, bo jeszcze czas, on nie ma ani butów ślubnych ani koszuli ani garniaka, bo jeszcze czas
Mam to samo nie martwcie się... Ja nie mam nawet zaproszeń a co najlepsze gości od jego strony też nie bo jeszcze się zastanawia... O garniturze butach czy innych już nie wspominam może iść w majtkach. ... xD

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 20:05   #3525
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
nie jestem pewna, ale chyba ślubujemy blisko siebie my rozdajemy jak do tej pory rozdajemy po 1 na tydzień.... a zostało jeszcze ponad 50
Ślubujemy tego samego dnia czyli nie jest z nami tak źle ale my ogółem mamy mniej zaproszeń, bo łącznie 45
Stary 2014-04-12, 20:09   #3526
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
U nas też czasami idzie jak krew z nosa ... , np.:na jeden dzień weekendu to maks 3 domy, zazwyczaj dwa. Nie wiem jak ludzie zapraszają np.:40 osób w weekend u każdego posiedzieć, pogadać, no nawet przy samej kawie i ciastku to schodzi lekką ręką 2 godziny Już nie wspomnę jak ktoś mieszka dalej.
Nam na ok.50 zaproszeń wychodzą 2 m-ce. Teraz niby resztka została, ale jak nic do końca m-ca nam z tym zejdzie.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 20:12   #3527
velika
Winter is coming

klaudyna kolczyki mega
A ja przed chwilą zaliczyłam Nawet nie wiem jak to rozumieć Dostaliśmy z chłopem zaproszenie na komunię do córki jego kuzynki, a w zasadzie on dostał - z osobą towarzyszącą. Komunia jest w maju, a my w czerwcu bierzemy ślub, zapraszający dooooobrze nas znają i są małżeństwem dużo krócej niż my parą no fo pa jak się patrzy. Nie obrażę się, śmiać mi się chce i jeszcze przy mnie wypalili, że nie wpisywali z nazwisk osób towarzyszących jak nie są po ślubie Dodam, że dziewuszkę która idzie do komunii znakomicie znam i spędziłam z nią godziny na zabawach itd. Może przesadzam, ale uważam że to mega buractwo nazywać mnie osobą towarzyszącą. Szczerze mówiąc nie mam ochoty tam iść, chyba tylko pójdę dać Oliwii prezent i się zmyję, przecież to nie jej wina że jej rodzice są burakami

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
U nas też czasami idzie jak krew z nosa ... , np.:na jeden dzień weekendu to maks 3 domy, zazwyczaj dwa. Nie wiem jak ludzie zapraszają np.:40 osób w weekend u każdego posiedzieć, pogadać, no nawet przy samej kawie i ciastku to schodzi lekką ręką 2 godziny Już nie wspomnę jak ktoś mieszka dalej.
Nam na ok.50 zaproszeń wychodzą 2 m-ce. Teraz niby resztka została, ale jak nic do końca m-ca nam z tym zejdzie.
my też z czerwca, a zostało jeszcze 17 - na 44. Sama rodzina chłopa i znajomi, którzy zjeżdżają na święta i dopiero wtedy dostaną. Chcieliśmy do nich jeździć osobiście, ale brakło czasu. I potwierdzam, jedno zaproszenie to 2 godziny

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2014-04-12 o 20:27
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 20:15   #3528
lexie42
Zakorzenienie

My jak na razie daliśmy zaproszenia znajomym TŻ, a za tydzień w święta ruszamy do jego rodzinki
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 20:19   #3529
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
O prawda, jedno zaproszenie to co najmniej 2 godziny. W dodatku mając jeszcze inne zobowiązania typu praca i uczelnia, jesteśmy w stanie w jeden dzień rozdać tylko jedno zaproszenie...

Na szczęście w święta nadrobimy, około 15 zaproszeń rozdamy w jeden lub dwa dni
Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
My jak na razie daliśmy zaproszenia znajomym TŻ, a za tydzień w święta ruszamy do jego rodzinki
Stary 2014-04-12, 20:25   #3530
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
klaudyna kolczyki mega
A ja przed chwilą zaliczyłam Nawet nie wiem jak to rozumieć Dostaliśmy z chłopem zaproszenie na komunię do córki jego kuzynki, a w zasadzie on dostał - z osobą towarzyszącą. Komunia jest w maju, a my w czerwcu bierzemy ślub, zapraszający dooooobrze nas znają i są małżeństwem dużo krócej niż my parą no fo pa jak się patrzy. Nie obrażę się, śmiać mi się chce i jeszcze przy mnie wypalili, że nie wpisywali z nazwisk osób towarzyszących jak nie są po ślubie
Zawsze mnie to śmieszy
Czyli jakby ktoś robił jakieś tam wesele 5.09.2014 to mnie zaprosi jako o.tow, za to 6.09.2014, to łohohohoh, łaska pańska, już jestem żoną mojego męża

Poza tym, ciekawa jestem co z osobami, które od lat żyją w niesformalizowanych związkach (ja w najbliższej rodzinie nawet mam 3 takie, w tym dwie pary mają dzieci) - też wszystkich z OS. TOW, bo nie mają papierka?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 20:31   #3531
velika
Winter is coming

Cytat:
Zawsze mnie to śmieszy
Czyli jakby ktoś robił jakieś tam wesele 5.09.2014 to mnie zaprosi jako o.tow, za to 6.09.2014, to łohohohoh, łaska pańska, już jestem żoną mojego męża

Poza tym, ciekawa jestem co z osobami, które od lat żyją w niesformalizowanych związkach (ja w najbliższej rodzinie nawet mam 3 takie, w tym dwie pary mają dzieci) - też wszystkich z OS. TOW, bo nie mają papierka?
No tak, chociaż nie wiem czy cywilny uprawnia do bycia żoną
Powiem szczerze że czuję się, jakbym dostała w ryj, bo to akurat rodzina, z którą się trzymamy, dobrze znamy, imprezy, grille itd. a ja miesiąc przed ślubem jestem osobą towarzyszącą
Ja ogarniałam wszelkie osoby towarzyszące na ślub, pytałam jak się nazywają, a oni mnie znają z imienia i nazwiska od 10 lat. Jak widać jeszcze jestem nikim, bo ślubu nie mamy.

Stary 2014-04-12, 20:31   #3532
say-hello
Zakorzenienie

Velika też uważam, że to mega buractwo! my ostatnio dawaliśmy zaproszenie kuzynowi TŻ, którego nie znałam. Tż powiedział, jak się nazywa jego "dziewczyna" i ja wpisałam ją z imienia i nazwiska. dopiero jak do nich pojechałam, to się przekonałam, że oni są już taką parą na poważnie - razem wychowują jej dzieci, razem wybudowali dom itp. tż mi nie powiedział, bo pewnie nie myślał, że to ważne. i mi było głupio, że w zaproszeniu wypisałam ją jako drugą, a nie pierwszą.
a co dopiero wpisanie jako osoba towarzysząca ... słabo ja nic.

może niech twój tż dla beki faktycznie przyjdzie z osobą towarzyszącą - z jakąś koleżanką czy kimś takim ciekawe jakie będą mieli miny

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2014-04-12 o 20:32
Stary 2014-04-12, 20:38   #3533
moooniaaaa
Zakorzenienie

Velika
No buractwo jak nic. Nawet wytłumaczenia na to nie ma w tej sytuacji
Poszłabym, dałabym prezent małej i zwinęła się do domu.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 20:39   #3534
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, chociaż nie wiem czy cywilny uprawnia do bycia żoną
No tak, zapomniałam, że cywilny to nie ślub.

O nieee, zawsze zostanę tylko osobą towarzyszącą
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 20:56   #3535
velika
Winter is coming

Cytat:

może niech twój tż dla beki faktycznie przyjdzie z osobą towarzyszącą - z jakąś koleżanką czy kimś takim ciekawe jakie będą mieli miny
właśnie on mi też to proponuje Sam jest oburzony, wcale się nie dziwię. My im jeszcze zaproszenia nie daliśmy, aż nie mam ochoty tam iść.
Powiem tak - trudno mnie poruszyć czy wyprowadzić z równowagi, mam grubą skórę i mało rzeczy mnie rusza, ale to mnie poruszyło. Niby bzdura, ale czuję się jak ktoś nienależący do rodziny i taki na doczepkę. I jest mi bardzo, bardzo przykro. Im lepiej znam rodzinę chłopa, tym mocniej mnie rozczarowuje. Swoją drogą idę na 18tkę swojego kuzyna 6.06 - jak dostanę zapro z osobą towarzyszącą, to mojego chrzestnego, a ojca kuzyna chyba rozniosę i każę wypisywać nowe albo wcale nie przyjdę. Bez przesady.

Stary 2014-04-12, 21:03   #3536
zły jeż
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Moja wizja kolorystyczna legła w gruzach Chciałam mieć sale w kolorystyce biało-miętowo-różowej, a teraz sama nie wiem. Na sam ślub będę mieć pewnie jasno różowy bukiet, więc będzie w sam raz do granatowego garnituru. Ale co z salą? Znalazłam taką kolorystykę:
Świetne połączenie kolorów.

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
Dziewczyny - piszę tego posta od 12 godzin wczoraj koło 21-22 TŻ wrócił z pracy - pogadaliśmy, bateria padła i kończę dziś
Byłam wczoraj na przymiarce sukienki - okazało się, że mój stanik mógłby lepiej leżeć zrzuciłam kieckę i poleciałam szukać nowej bielizny...
Okazało sie, że nowy biustonosz który kupiłam na wariata za 3 krotnie większą cenę niż ten pierwszy leży jeszcze gorzej
W końcu wróciłyśmy do wersji z pierwszym biustonoszem, a Pani mnie uspokoiła, że suknia w moim rozmiarze zakryje wszystko.
No oby miała rację Pytałam czy jak już będzie MOJA w salonie to czy będę mogła ją przymierzyć przed odbiorem, to ewentualnie coś wymyślę wtedy - ale nie teraz czeka mnie tam wiziyta dopiero na koniec września
W ramach poprawienia sobie humoru pojechałam zamówć majciochy i pas do pończoch - w przyszłym tygodniu mają przyjechać i być gotowe do odbioru
No i dowiedziałam się, że ceny welonów w moim salonie nie powalają
Fakt faktem - te z koronką, a do tego jeszcze katedralny zabił mnie , ale ja chcę bez koronki, bez zdobień - więc wyszłam cenowo usatysfakcjonowana
A to pech z tymi stanikami. Ja mój w ciemno kupiłam i nie wiem jak to będzie, może wyleźć kawałek z tyłu. No ale pomijając nadmierne wydatki, dodatkowy biały stanik zawsze się przyda. ;P
Dobrze, że udało się znaleźć welon w dobrej cenie.

Cytat:

Mieliśmy iść na kurs tańca, ale 'TŻ mi się zepsuł' Znosiliśmy komodę od mojej mamy (II piętro) do auta. Nieśliśmy razem, niewygodnie było, więc wziął sam. No i coś mu się stało, prawdopodobnie to, co miał kiedyś, czyli wysunął mu się dysk...

Nie pojechał do lekarza, bo miał obowiązkowy wyjazd służbowy = siedzenie całymi dniami na szkoleniach. Umierał z bólu, jak wrócił, to pojechaliśmy do lekarza, więc skierowanie na RT kręgosłupa, tabletki, zastrzyki i tramal na ból.

Na dodatek wczoraj upuściłam mu szufladę na stopę, a dziś spuchło mu dziąsło nad zębem

Chciałam tu nadmienić, że TŻ ma 28 lat, więc gwarancja już nie obejmuje takich usterek
Biedny, tyle naraz.

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Chwale sie ! w przerwie na w uczelni kupiłam buty na After! Są mega wygodne i jeszcze przecenione z 149 na 59
Piękne.

Cytat:
Wczoraj odebraliśmy obrączki
A dzisiaj sobota na luzie, czas tylko dla nas i na nasze przyjemności. Ale za to jutro ciąg dalszy zapraszania gości. Rozplanowałam wszystkich i wyszło, że do końca kwietnia powinniśmy mieć zaproszenia z głowy (zostało 13 zaproszeń).
Gratulacje.

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Nie wierze co się dzieje w moim życiu... Wczoraj dostałam ataku kaszlu i duszności w pracy. trafiłam po raz 4 do lekarza, okazało się, że zmiany na oskrzelach są gorsze niż we wtorek. Efekt: zastrzyki dożylne przez 10 dni. Dzisiaj w takim stanie byłam na zaliczeniu, dostałam 4. A jutro kolejny egzamin... W domu nawet nie tknięte - bałagan po remoncie, przed świętami nic nie zrobione. Załamka...
Ojej, niedobrze. Trzymaj się, zdrówka dla Ciebie.

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Say w lavardzie promocja z TS obejmuje cały asortyment -20% z kuponem.

Witam sie weekendowo, dopiero wróciliśmy z zakupów
Narzeczony kupił garnitur na ślub, okazalo sie ze brzuch mu urósł i spodnie które poprzednio były dobre teraz nie dopinaly sie w pasie.
Pozatym zakupilismy dla niego perfumy, zegarek ( w ramach prezentu na 30 urodziny).
Zapomnialam - kupiłam sukienkę na poprawiny

Gratuluję zakupów.

[QUOTE=cude;46004803]

Cytat:
Nowy ślubny nabytek :
Wow, śliczne.

Ja dzisiaj cały dzień zajmowałam się wyborem kuchni z Ikei do wykańczanego właśnie mieszkania. Fajne są te kuchnie, nakręciłam się na nie, bo są szybko dostępne, ale jednak prościej byłoby wziąć na wymiar, bo mam trochę niestandardowe pomieszczenie. A zależy nam bardzo na czasie, nie możemy czekać x tygodni na meble kuchenne. Ale wykombinowaliśmy w końcu z TŻ jak szafeczki poustawiać.
Sprawy ślubne stoją w miejscu, remont priorytetem.
Stary 2014-04-12, 21:11   #3537
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie on mi też to proponuje Sam jest oburzony, wcale się nie dziwię. My im jeszcze zaproszenia nie daliśmy, aż nie mam ochoty tam iść.
Powiem tak - trudno mnie poruszyć czy wyprowadzić z równowagi, mam grubą skórę i mało rzeczy mnie rusza, ale to mnie poruszyło. Niby bzdura, ale czuję się jak ktoś nienależący do rodziny i taki na doczepkę. I jest mi bardzo, bardzo przykro. Im lepiej znam rodzinę chłopa, tym mocniej mnie rozczarowuje. Swoją drogą idę na 18tkę swojego kuzyna 6.06 - jak dostanę zapro z osobą towarzyszącą, to mojego chrzestnego, a ojca kuzyna chyba rozniosę i każę wypisywać nowe albo wcale nie przyjdę. Bez przesady.
ja Cie doskonale rozumiem... Dla mnie zapro z osoba towarzysząca jest jednoznaczne z "zapraszamy twojego partnera, ty przychodzisz tylko dlatego, ze jesteś jego dziewczyna". Ma to uzasadnienie, gdy faktycznie nie znamy danej osoby, ale absolutnie nie w takiej sytuacji jak wasza...
Stary 2014-04-12, 21:27   #3538
ysia
Zadomowienie

Enzunio, wyjaśniło sie cos z twoimi treściami ?

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 21:44   #3539
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
No tak, zapomniałam, że cywilny to nie ślub.

O nieee, zawsze zostanę tylko osobą towarzyszącą
od kiedy cywilny to nie ślub??? co za ludzie, na jakim my świecie żyjemy

a co do zaproszeń z os tow, ogarniam kto z kim i wpisuje osobe, ale np znajac kumpla ktory zmienia dziewcyzny co pol roku, nie wpisze z dziewczyna tylko z os tow, inny kolega zadzownil i poporsil zeby wpisac jego dziewczyne nową na zaproszenie, wpisalam, ale w linijce to on jest pierwszy (bo to jego zapraszam w 1 kolejnosci, nie widze w tym nic dziwnego), z kolei na zaproszeniach dla narzeczonych, żon czy stałych partenrek/partnerow znajomych czy w rodzinie LOGICZNE ze wpisujemy imiona i nazwiska i kobiety sa pierwsze.

a wpisanie przyszlej zony jako os tow to chamstwo i drobnomieszczanstwo!
tu sie kryje jakas zlosliwosc..

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 22:07   #3540
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Cześć Kochane!

pysia1987
głowa do góry mój ciagle tak gada i kończy się zawsze tylko na głupim gadaniu zawsze wredny bo "lubię jak się złościsz".

21klaudyna
cudne!

Kate Noir
bardzo fajna pastelowa kolorystyka, możesz iść w te stronę

Le_lena
to są spinki tża

enzunio
gratuluję!

bardorja
spokojnie mój też tak gadał do momentu jak zostało 3 miesiące do ślubu :P
a teraz to już nie wspomnę...

ysia
gratuluję zakupu butów!

cude
oryginalne te obrączki powiem szczerze, nie widziałam jeszcze takich

say-hello
głowa do góry ja jeszcze muszę conajmniej 10 osobom rozdac do środy najpóźniej , nie wiem jak to zrobię no ale cóż...

Dlaczego schody zaczynają się lekko miesiąc przed ślubem?
Nie wiem czy pamiętacie, ale pisałam, że dekoracje z kwiatów ma mi zrobić koleżanka z roku z florystyki. Poprosiłam ją o kosztorys. Miała plan zrobić wszystko z gipsówki i organzy. wyobraźcie sobie, że krzyknęła mi 3200!! Kościół+bukiety+butonierk i+sala! Bez ubrania samochodu! No szlag mnie trafił. Oferowała się, że zrobi po znajomości tanio... pffff... Wkońcu sama sobie zrobie: bukiety, butonierki, salę ubiorę wieczór wcześniej (mają mi pomóc koleżanki, które na wieść o tym ile tamta chce to się oburzyły) a kościół ubierze babka przy kościele co ma kwiaciatnie i tyle. Będzie ciężko, ale trudno. Ryczeć mi się chce. Aż wszytskiego odechciewa.
Wstawiam zdjęcie sukienki, moja jest prawie identyczna, różni się jedynie kolorem :

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości