Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-12, 22:10   #3541
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Namisek uszy do góry, dasz radę sama to ogarnąć koleżanki ci pomogą i będziesz miała piękne dekoracje
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 22:15   #3542
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

say-hello
Oby
Dobija mnie to, że ona taka wspaniałomyślna była: "tak, pomogę Ci" a potem taka cena... z kosmosu. Dodam, że gipsówkę może ususzyć i do czegoś dodać więc już jej się zwraca zakup. Organza? Kupi i będzie miała na kolejne śluby, ale ja muszę zapłacić prawda? Oj... taka wilcza przysługa
Stary 2014-04-12, 22:23   #3543
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
O prawda, jedno zaproszenie to co najmniej 2 godziny. W dodatku mając jeszcze inne zobowiązania typu praca i uczelnia, jesteśmy w stanie w jeden dzień rozdać tylko jedno zaproszenie...

Na szczęście w święta nadrobimy, około 15 zaproszeń rozdamy w jeden lub dwa dni
U nas się zapowiada, że zaprosimy większą część rodziny TŻ (około 15 osób) i mamy też wpaść do mojej cioci, a tam na święta przyjeżdżają jej wszystkie dzieci (tam będzie ponad 20 osób) czyli uwiniemy się raz dwa

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
od kiedy cywilny to nie ślub??? co za ludzie, na jakim my świecie żyjemy

a co do zaproszeń z os tow, ogarniam kto z kim i wpisuje osobe, ale np znajac kumpla ktory zmienia dziewcyzny co pol roku, nie wpisze z dziewczyna tylko z os tow, inny kolega zadzownil i poporsil zeby wpisac jego dziewczyne nową na zaproszenie, wpisalam, ale w linijce to on jest pierwszy (bo to jego zapraszam w 1 kolejnosci, nie widze w tym nic dziwnego), z kolei na zaproszeniach dla narzeczonych, żon czy stałych partenrek/partnerow znajomych czy w rodzinie LOGICZNE ze wpisujemy imiona i nazwiska i kobiety sa pierwsze.

a wpisanie przyszlej zony jako os tow to chamstwo i drobnomieszczanstwo!
tu sie kryje jakas zlosliwosc..
Co do zaproszeń to dla mnie to nie jest takie oczywiste i się nie zgodzę... Mój TŻ zaprasza swoich kolegów z dziewczynami i tylko w jednym przypadku wpisuje kobietę jako pierwszą (małżeństwo). W pozostałych przypadkach to głównie dziewczyny, ale jeden ma narzeczoną, ale wpisujemy Łukasza Iksińskiego z Kasią Igrekową Zapraszamy przede wszystkim jego więc to jego piszemy jako pierwszego (tak jak napisałaś)... Ale robimy tak też w przypadkach rodzinnych. Mój kuzyn ma narzeczoną, ale też jego wpisujemy jako pierwszego. A co do dziwnych zdarzeń to TŻ dostał w zeszłym roku zaproszenie od kolegi i zaprosili Marcina B. z osobą towarzyszącą Byliśmy już po zaręczynach, ale tak nas zaprosili Pytałam TŻ dlaczego tak napisali to powiedzieli, że nie wiedzieli jak mam na nazwisko znamy się 8 lat i nawet jesteśmy znajomymi na fejsie to taki szczególik drobny
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 22:51   #3544
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Nowy ślubny nabytek :
Sliczne

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Myślę, że to może go nawet ucieszyć, mój z wielką radość próbował kolejnych smaków

Pojechaliśmy spontanicznie po buty i kupiliśmy Wyjątkowo łatwo poszło Także obydwoje mamy stroje w komplecie
Gratulacje

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4600534 1]co to za tekst? to ze sie przejmujesz i zalatwiasz rzeczy to nie znaczy, ze zalezy CI bardziej na slubie niz na Tz[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość

no ale dowalił!!!
No niby pózniej przeprosił a co do wspólnej kąpieli...nie mamy takiej duzej wanny

Na przeprosiny odpowiedzialam: ok, ale focha lekkiego nadal mam

Cytat:
Rozdalismy kolejne zaproszenie, znajomi od razu potwierdzili . W tym tempie to my nigdy tych zaproszen nie rozdamy... Na razie mamy średnią 2 zaproszenia na tydzień... Jeszcze jedynie 39 zaproszeń zostało
O masakra, ile tych zaproszen zmobilizowałyscie mnie do podliczenia ile my bedziemy musieli rozdac zaproszen bedzie więcej, wle wizyt bedzie tylko 15 więc nie tak zle czesto w jednym domu bedziemy rozdawać po 2,3 zaproszenia a rodzinie Tżta wyslemy bo mieszkają albo za granica albo na drugim koncu Polski

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość

No to witam w klubie
Witaj przynajmniej nie czuję sie taka osamotniona

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
klaudyna kolczyki mega
A ja przed chwilą zaliczyłam Nawet nie wiem jak to rozumieć Dostaliśmy z chłopem zaproszenie na komunię do córki jego kuzynki, a w zasadzie on dostał - z osobą towarzyszącą. Komunia jest w maju, a my w czerwcu bierzemy ślub, zapraszający dooooobrze nas znają i są małżeństwem dużo krócej niż my parą no fo pa jak się patrzy. Nie obrażę się, śmiać mi się chce i jeszcze przy mnie wypalili, że nie wpisywali z nazwisk osób towarzyszących jak nie są po ślubie Dodam, że dziewuszkę która idzie do komunii znakomicie znam i spędziłam z nią godziny na zabawach itd. Może przesadzam, ale uważam że to mega buractwo nazywać mnie osobą towarzyszącą. Szczerze mówiąc nie mam ochoty tam iść, chyba tylko pójdę dać Oliwii prezent i się zmyję, przecież to nie jej wina że jej rodzice są burakami

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

my też z czerwca, a zostało jeszcze 17 - na 44. Sama rodzina chłopa i znajomi, którzy zjeżdżają na święta i dopiero wtedy dostaną. Chcieliśmy do nich jeździć osobiście, ale brakło czasu. I potwierdzam, jedno zaproszenie to 2 godziny
No co za ludzie jeszczcze bylabym wyrozumiala dla osób, których się malo zna, nie ma sie z nimi kontaktu itd....ale bliscy znajomi i takie coś?

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Dlaczego schody zaczynają się lekko miesiąc przed ślubem?
Nie wiem czy pamiętacie, ale pisałam, że dekoracje z kwiatów ma mi zrobić koleżanka z roku z florystyki. Poprosiłam ją o kosztorys. Miała plan zrobić wszystko z gipsówki i organzy. wyobraźcie sobie, że krzyknęła mi 3200!! Kościół+bukiety+butonierk i+sala! Bez ubrania samochodu! No szlag mnie trafił. Oferowała się, że zrobi po znajomości tanio... pffff... Wkońcu sama sobie zrobie: bukiety, butonierki, salę ubiorę wieczór wcześniej (mają mi pomóc koleżanki, które na wieść o tym ile tamta chce to się oburzyły) a kościół ubierze babka przy kościele co ma kwiaciatnie i tyle. Będzie ciężko, ale trudno. Ryczeć mi się chce. Aż wszytskiego odechciewa.
Wstawiam zdjęcie sukienki, moja jest prawie identyczna, różni się jedynie kolorem :
Sukienka sliczna mnie osobiscie ta kokardka nie pasuje, ale jak Tobie sie podoba to najwazniejsze

Co za laska fajne mi to po znajomosci ale z innymi kolezankami sobie napewno swietnie poradzicie

Tz chce mnie przekupić wspólnym ogladaniem filmu

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 22:55   #3545
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

pysia1987
Kokardka jest odpinana i to najbardziej mi się podoba!
pooglądaj z nim może lubi jak się złościsz .
Dziękuję
Stary 2014-04-12, 23:06   #3546
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
od kiedy cywilny to nie ślub??? co za ludzie, na jakim my świecie żyjemy
Od zawsze kochana, od zawsze Zapytaj większości ludzi, zwłaszcza takich w wieku 40+
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 23:16   #3547
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

Kaigara Powodzenia z makijażem - mam nadzieję, że będziesz zadowolona

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny Mi właśnie coś nie pasowało w tym tłumaczeniu, a tż chce na siłę tłumaczyć Teraz przynajmniej będę miała argumenty!

Fajny kolor, nie? Tż mierzył dwa w różnych odcieniach i tylko jeden do niego pasował.

Moja wizja kolorystyczna legła w gruzach Chciałam mieć sale w kolorystyce biało-miętowo-różowej, a teraz sama nie wiem. Na sam ślub będę mieć pewnie jasno różowy bukiet, więc będzie w sam raz do granatowego garnituru. Ale co z salą? Znalazłam taką kolorystykę:
Rewelacyjne kolory!!!
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 23:33   #3548
czekooczekolada
Zakorzenienie

velika
odnośnie majtek, to wiesz co, ja mimo tej wygody i tak bym je ściągnęła w dół a nie celowała przez dziurke
odnośnie zaproszenia, kurcze, gdzie Ty byłaś ! miałam bardzo podobną sytuacje, i myślałam że coś ze mną nie tak, że mnie to wkurzyło, ale jak dobrze że jesteśmy dwie
w tamtym roku dostał Tż zaproszenie od kuzyna na wesele w maju - ok spoko, wpisał G. z osobą towarzyszącą, mimo że my zaręczeni od 2012 jesteśmy i wszyscy o tym wiedzą. jakoś to przebolałam, bo Tż ma mały kontakt z tym kuzynem, fejsbuk jeszcze nie był na taką skalę rozpowszechniony - wybaczyłam. Ale na wesele w październiku, zaproszenie dostał Tz od kuzynki (siostra tego co mial w maju) i też był G. z osobą. Strasznie mnie to w☠☠☠☠iło, bo z tamtymi to my sie akurat zachodzimy, na imprezy itepe sie spotykaliśmy... Mega przykro mi się zrobiło, myślałam że coś ze mną nie tak, to dałam sobie siana z fochami.. Ale kurcze, zrozumiałabym jakbyśmy byli tylko parą, ale my byliśmy narzeczeństwem z terminem na wesele za niecały rok. poprostu mega mnie to ruszyło

mimi_77
współczuje zastrzyków i życzę zdrówka

anka1897
pochwal się

Kate Noir
mi się foch anulował, przerodził się w współczucie i żal, że jego szare komórki się kończą

cashmere
mnie dziś Tż wyprowadził całkiem z równowagi.. przed zamówieniem zaproszeń dawałam mu listę jego gości do sprawdzenia 3 razy - czy imiona i nazwiska są dobre. wszystko ok, wszystko fajnie. zaproszenia od 2 mcy w domu, za tydzień idziemy do jego kumpla zanieść mu zaproszenie, więc mu mówie napisz do niego na fb czy bedzie w domu, a on z tekstem do mnie żebym ja z jego konta napisała. Więc wchodzę, wpisuje w znajomych Mateusz W., nie ma nikogo takiego.. wpisuje jego żonę, nie ma. a Tz" na pewno jest bo wczoraj ona nawet zdjecie dodawała". Pytam się " nazywają się na pewno W.??" a on " noo.. Ty a nie. W. to chyba jej nazwisko panieńskie. sam już nie wiem. nazywaja się chyba Z." wpisuje ją , pytam się czy to ta " no chyba ta " I się okazało że nazywają się Z. Zaproszenia personalizowane, wpisane już, dawałam mu liste 3 razy sprawdzić, a ten osioł się nie kapnął. myślałam że go już udusze poprostu, czasami brak mi do niego sił. Mao bz brakowalo i dalibyśmy im zaproszenie z innym nazwiskiem

KaEs
maszz rację ! kupię i wezmę na przymiarke

Lusiija
mój by najchętniej nago poszedł, jeszcze byłby szczęśliwy, że jego Fryderyk ujrzy tyle świata

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Edytowane przez czekooczekolada
Czas edycji: 2014-04-12 o 23:35
czekooczekolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 23:38   #3549
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy pamiętacie, ale pisałam, że dekoracje z kwiatów ma mi zrobić koleżanka z roku z florystyki. Poprosiłam ją o kosztorys. Miała plan zrobić wszystko z gipsówki i organzy. wyobraźcie sobie, że krzyknęła mi 3200!! Kościół+bukiety+butonierk i+sala! Bez ubrania samochodu! No szlag mnie trafił. Oferowała się, że zrobi po znajomości tanio... pffff... Wkońcu sama sobie zrobie: bukiety, butonierki, salę ubiorę wieczór wcześniej (mają mi pomóc koleżanki, które na wieść o tym ile tamta chce to się oburzyły) a kościół ubierze babka przy kościele co ma kwiaciatnie i tyle. Będzie ciężko, ale trudno. Ryczeć mi się chce. Aż wszytskiego odechciewa.
Wstawiam zdjęcie sukienki, moja jest prawie identyczna, różni się jedynie kolorem :
ale koleżanka, tyle kasy krzyknąć
a suknia piękna

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 00:59   #3550
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Powiem tak - trudno mnie poruszyć czy wyprowadzić z równowagi, mam grubą skórę i mało rzeczy mnie rusza, ale to mnie poruszyło. Niby bzdura, ale czuję się jak ktoś nienależący do rodziny i taki na doczepkę. I jest mi bardzo, bardzo przykro. Im lepiej znam rodzinę chłopa, tym mocniej mnie rozczarowuje. Swoją drogą idę na 18tkę swojego kuzyna 6.06 - jak dostanę zapro z osobą towarzyszącą, to mojego chrzestnego, a ojca kuzyna chyba rozniosę i każę wypisywać nowe albo wcale nie przyjdę. Bez przesady.
Ja Ci się nie dziwię, ja też miałam 2 lata temu taką niemiłą sytuację, kiedy to NASI wspólni znajomi zaprosili mojego TŻ na wesele(dodatkowo był u nich świadkiem)w KUCHNI, podczas gdy ja byłam w pokoju obok... I dodatkowo wpisali mnie jako os.tow
Było mi mega przykro.
Cytat:
Ileeeee?:confus ed:
Koleżanka niech wraca na Księżyc, bo się z kosmosu urwała z tą ceną...
A sukienka śliczna Uwielbiam zabudowane, koronkowe dekolty

Enzunio - kiepska sprawa z teściami, trzymaj się
Kupiliśmy dziś w Selgrosie Mirindę i 7up za 2,57 za sztukę (1l) - Pepsi się nie opłacało, nie pamiętam dokładnie ceny, ale aktualnie jest 2x1l w Biedronce za 4,99, więc się opłaca
A soki miały wyższą cenę jak na promocji w gazetce
Więc się jeszcze wstrzymaliśmy.
Stary 2014-04-13, 01:06   #3551
anka1897
Wtajemniczenie

21klaudyna śliczne kolczyki

enzunio gratuluję udanych zakupów garniturowych
współczuję sytuacji z teściami, trzymaj się kochana

czekooczekolada jak dla mnie również za dużo, nie masz możliwości późniejszego zwrotu? Dużo się dzieje przy kolczykach i naszyjniku razem, mogą przytłoczyć całość.

niulka_1985 Kurczak co się z tymi facetami dzieje Mój jak słyszy o rozwożeniu zaproszeń ma milion spraw do załatwienia i mnóstwo czasu do ślubu

Opiumalfa udanej zabawy

pysia1987 zawstydzasz mnie przynajmniej mając niewiele ponad 2 miesiące do ślubu mam znacznie mniej niż Ty

velika normalnie szczena opada pomysłowo z osobą towarzyszącą dla Tż

namisek1990 Ona z kosmosu spadła? Taka cena po znajomości?
dasz radę sukienka piękna

Kate Noir bardzo ładne zestawienie kolorów. Granat w tym zestawieniu wygląda super

Sukienka poprawinowa KLIK

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

Edytowane przez anka1897
Czas edycji: 2014-04-13 o 01:07
anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 08:00   #3552
ysia
Zadomowienie

Anka śliczna ta poprawinowa! Trochę podobna do mojej

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 08:03   #3553
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Cześć Kochane!

pysia1987
głowa do góry mój ciagle tak gada i kończy się zawsze tylko na głupim gadaniu zawsze wredny bo "lubię jak się złościsz".

21klaudyna
cudne!

Kate Noir
bardzo fajna pastelowa kolorystyka, możesz iść w te stronę

Le_lena
to są spinki tża

enzunio
gratuluję!

bardorja
spokojnie mój też tak gadał do momentu jak zostało 3 miesiące do ślubu :P
a teraz to już nie wspomnę...

ysia
gratuluję zakupu butów!

cude
oryginalne te obrączki powiem szczerze, nie widziałam jeszcze takich

say-hello
głowa do góry ja jeszcze muszę conajmniej 10 osobom rozdac do środy najpóźniej , nie wiem jak to zrobię no ale cóż...

Śliczna )

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 08:29   #3554
velika
Winter is coming

namisek śliczna suknia! Ciekawa jestem oczywiście jak na tobie wygląda

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
mnie dziś Tż wyprowadził całkiem z równowagi.. przed zamówieniem zaproszeń dawałam mu listę jego gości do sprawdzenia 3 razy - czy imiona i nazwiska są dobre. wszystko ok, wszystko fajnie. zaproszenia od 2 mcy w domu, za tydzień idziemy do jego kumpla zanieść mu zaproszenie, więc mu mówie napisz do niego na fb czy bedzie w domu, a on z tekstem do mnie żebym ja z jego konta napisała. Więc wchodzę, wpisuje w znajomych Mateusz W., nie ma nikogo takiego.. wpisuje jego żonę, nie ma. a Tz" na pewno jest bo wczoraj ona nawet zdjecie dodawała". Pytam się " nazywają się na pewno W.??" a on " noo.. Ty a nie. W. to chyba jej nazwisko panieńskie. sam już nie wiem. nazywaja się chyba Z." wpisuje ją , pytam się czy to ta " no chyba ta " I się okazało że nazywają się Z. Zaproszenia personalizowane, wpisane już, dawałam mu liste 3 razy sprawdzić, a ten osioł się nie kapnął. myślałam że go już udusze poprostu, czasami brak mi do niego sił. Mao bz brakowalo i dalibyśmy im zaproszenie z innym nazwiskiem
ale szczerze mówiąc jakoś mnie to nie dziwi
Te twoje sytuacje z zaproszeniami też mocne. Ale to tylko świadczy po zapraszających.

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość

fajna!!

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 08:53   #3555
exist_
Zakorzenienie

U nas w zeszłym roku dostaliśmy zaproszenie na ślub, tzn TŻ dostał oczywiście z osobą towarzyszącą A jesteśmy dłużej w związku niż ta para co ślub brała. Ale w tym maczali palce moi teściowie, bo zanim młodzi byli prosić to przyszła ciotka pana młodego obwieścić że będzie ślub i wybadać co i jak. No to jej kochani teściowie powiedzieli CO I JAK.

Te co czytały mój dramat o teściowej - kolejnego aktu nie będzie Wczoraj otrzymałam pożądane nazwisko. Nie wiem jak TŻ je zdobył, nie interesuje mnie to, ale jestem z niego dumna. No i w wielkanoc planujemy ruszyć z zaproszeniami
Mamy też problem jak zaprosić siostrę TŻ, bo ona niby jest w związku z facetem, widują się raz w tygodniu na mieście, np. u niego w pracy (a nie damy im zaproszeń w hipermarkecie) on do niej przyjeżdża raz na pół roku, nie wiem czy będzie w święta - nawet jak będzie to nie damy rady tam jechać bo spędzamy święta z moją rodziną. Czy będzie to strasznym faux pas jak damy zaproszenia rodzicom TŻ i jej, olewając jej "osobę towarzyszącą"? Gościa nie lubimy, on nas chyba też nie, w Boże Narodzenie przyjechał do teściów ubrany w jeansy i podkoszulek, a ubiór mój i TŻ skomentował pytaniem czy się na pogrzeb wybieramy, bo on tylko jak idzie na pogrzeb ubiera garnitur, a i to nie zawsze
To jest taki związek - nie związek, niby są zaręczeni, ale ślubu nie planują, niby mogliby się rozstać, ale im się nie chce itp...
Stary 2014-04-13, 09:14   #3556
cornflower_girl
Zakorzenienie

Kate Tym granatem się nie martw - na tym zdjęciu, które zamieściłaś zestawienie kolorów jest bardzo harmonijne Ja bym granat dała w detalach (np. wstażki przy bukiecie, kwiaty). Nawet jakby był obecny tylko na garniaku to i tak będzie pięknie U nas też jest ganatowy garniak, ale nie będę wprowadzać tego koloru do dekoracji

Le_lena U niedobrze, ze stanikiem

enzunio Gratuluję zakupów dla mężczyzny, pochwal się zdjęciami garniaków
A co się stało z teściami? Zaszokowałaś mnie tą wiadomością.

hihihi A ta cukiernia od całych śmietanowych tortów ma zdjęcia takich realizacji? Są jakieś opinie w intercie? Każda cukiernia ma swoje receptury, stąd w jednej coś się da zrobić, a w innej nie.

Dotka Ale pech z Twoim TŻ-tem. Mam nadzieję, że szybko wróci do zdrowia

Zgadzam się z Tobą co do czarnych sukienek, sama mam zgryz czy ubrać taką na majowe wesele.

Anesthesia Fakt, odpoczynek i trochę oddechu Ci się przyda

missmalezji Zdrowiej

mimi O kurczę, wygląda to bardzo poważnie...Szybkiego powrotu do zdrowia

anka Gratki Piękna sukienka, bardzo mi się podoba

cude Piękne obrączki. A w sklepie internetowym to ta sama próba/ szerokość/ grubość, którą chcecie?

21klaudyna Ale piękne Bedą idealnie pasować do Twojej sukienki.

vel No fo pa jak się patrzy. I masz rację, co dziecko winne. Rozumiem, że się tak czujesz - mam nadzieję, że to tylko buractwo i brak wychowania niż chęć sprawienia Ci przykrości. W maju jest wesele kuzynki TŻ-ta (bliskiej kuzynki, która mieszka dość niedaleko) i walnęła zaproszenie z osobą tow (poznałyśmy się, proponowałam jej z grzeczności projekt zaproszeń w ramach części prezentu ślubnego, bo narzekała że ma z nimi problem). No i idziemy na weselicho, ja tam idę tylko dlatego że będzie rodzina TŻ-ta i chciałabym trochę bardziej się z nimi zintegrować przez naszym weselem. Choć mówię mu, że jakby chciał iść na wesele z kumplem, to nie ma problemu

namisek Sukienka piękna, idealna dla majowej PM Czemu koleżanka krzyknęła aż taką cenę? Naprawdę sporo. Pomysł koleżanek jest bardzo fajny - zopbacz, że nie jesteś w tym sama Trzymam kciuki, żeby się udało

exist Też masakra... Dobrze, że udało Ci się zdobyć nazwiska A co do zaproszenia, ja bym dała siostrze TŻ-ta przy wręczaniu ich rodzicom, z tego co piszesz facet ma dość lekceważące podejście, więc bym się nie przejmowała tym, czy będzie, czy nie.

Co do mężczyzn pomagających zbyt mało w organizacji wesela Ciężka sytuacja ( nie wiem, czy Was to pocieszy, ale nawet kiedy mężczyzna angażuje się w wesele, to nie jest też tak różowo, Wasze zdania mogą się różnić... no i klops). Ja bym z takim delikwentem pogadała, że macie bardzo dużo na głowie (tu wyliczenie faktów, co załatwiłyście) i że to Wasze wesele, więc miło by było, jakby się wypowiedział w pewnych sprawach. Zróbcie listę, pewne obowiązki wydzielcie jemu - np. umawianie Was z wykonawcami, załatwianie spraw urzędowych; przy wybieraniu zróbcie wstępną selekcję i podajcie mu 4-5 najciekawszych ofert, żeby się wypowiedział.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 09:36   #3557
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
U nas w zeszłym roku dostaliśmy zaproszenie na ślub, tzn TŻ dostał oczywiście z osobą towarzyszącą A jesteśmy dłużej w związku niż ta para co ślub brała. Ale w tym maczali palce moi teściowie, bo zanim młodzi byli prosić to przyszła ciotka pana młodego obwieścić że będzie ślub i wybadać co i jak. No to jej kochani teściowie powiedzieli CO I JAK.

Te co czytały mój dramat o teściowej - kolejnego aktu nie będzie Wczoraj otrzymałam pożądane nazwisko. Nie wiem jak TŻ je zdobył, nie interesuje mnie to, ale jestem z niego dumna. No i w wielkanoc planujemy ruszyć z zaproszeniami
Mamy też problem jak zaprosić siostrę TŻ, bo ona niby jest w związku z facetem, widują się raz w tygodniu na mieście, np. u niego w pracy (a nie damy im zaproszeń w hipermarkecie) on do niej przyjeżdża raz na pół roku, nie wiem czy będzie w święta - nawet jak będzie to nie damy rady tam jechać bo spędzamy święta z moją rodziną. Czy będzie to strasznym faux pas jak damy zaproszenia rodzicom TŻ i jej, olewając jej "osobę towarzyszącą"? Gościa nie lubimy, on nas chyba też nie, w Boże Narodzenie przyjechał do teściów ubrany w jeansy i podkoszulek, a ubiór mój i TŻ skomentował pytaniem czy się na pogrzeb wybieramy, bo on tylko jak idzie na pogrzeb ubiera garnitur, a i to nie zawsze
To jest taki związek - nie związek, niby są zaręczeni, ale ślubu nie planują, niby mogliby się rozstać, ale im się nie chce itp...
Dziwny jakiś ten związek, moim zdaniem zawsze trzeba zapraszać z osobą towarzyszącą, nawet jak to może spowodować mały konflikt, ale może faktycznie on jest taką okropną osobą, że lepiej sobie odpuścić. Tylko czy wtedy siostra się nie obrazi? To bardzo bliska rodzina, ma prawo świętować wasze wesele ze swoim narzeczonym. Wydaje mi się że to bardzo trudna sytuacja, może spróbujcie z nią pogadać?
Cytat:

Co do mężczyzn pomagających zbyt mało w organizacji wesela Ciężka sytuacja ( nie wiem, czy Was to pocieszy, ale nawet kiedy mężczyzna angażuje się w wesele, to nie jest też tak różowo, Wasze zdania mogą się różnić... no i klops). Ja bym z takim delikwentem pogadała, że macie bardzo dużo na głowie (tu wyliczenie faktów, co załatwiłyście) i że to Wasze wesele, więc miło by było, jakby się wypowiedział w pewnych sprawach. Zróbcie listę, pewne obowiązki wydzielcie jemu - np. umawianie Was z wykonawcami, załatwianie spraw urzędowych; przy wybieraniu zróbcie wstępną selekcję i podajcie mu 4-5 najciekawszych ofert, żeby się wypowiedział.
Wow, bardzo fajny pomysł. Mnie to już nie dotyczy, bo prawie wszystko mamy zorganizowane. Jeszcze ciągle brakuje nam drobiazgów, ale to dlatego, że w ten weekend mieliśmy je kupić, a narzeczony został zabrany na kawalerski i wróci dopiero dzisiaj.
Dzisiaj też przyjeżdżają nasi fotografowie zobaczyć kościół i zobaczyć czy światło jest wystarczająco dobre.
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 09:41   #3558
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
zapomniałam zupełnie! Mam problem: chcę wysłać do paru osób zaproszenia po angielsku i nie wiem czy powinnam przetłumaczyć nazwę kościoła i sali Jest to sala weselna i nie wiem jak to ująć, przetłumaczona nazwa kościoła w sumie to wygląda dziwnie.
nie powinno się tłumaczyć

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Kupiliśmy smoking na ślub i granatowy garnitur na poprawny!!! A mój tata kupił boski garnitur

Wysłane z telefonu
gratulacje!! na pewno obydwaj wyglądają bosko
wyjaśniło się z teściami? o co im chodzi?

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Chwale sie ! w przerwie na w uczelni kupiłam buty na After! Są mega wygodne i jeszcze przecenione z 149 na 59
śliczne te buty! a jaka cena

mimi_77 trzymaj się zdrówka!

21klaudyna boskie kolczyki
drogie?

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Właśnie Tż mi teraz powiedział, że czasami wydaje mu się, że bardziej mi zależy na ślubie niż na nim no te teraz już mnie wk***ił na maksa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
yyyy a to nie idzie czasem w parze?

Cytat:
Rozdalismy kolejne zaproszenie, znajomi od razu potwierdzili . W tym tempie to my nigdy tych zaproszen nie rozdamy... Na razie mamy średnią 2 zaproszenia na tydzień... Jeszcze jedynie 39 zaproszeń zostało
najważniejsze, że idziecie do przodu!

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj cały dzień zajmowałam się wyborem kuchni z Ikei do wykańczanego właśnie mieszkania. Fajne są te kuchnie, nakręciłam się na nie, bo są szybko dostępne, ale jednak prościej byłoby wziąć na wymiar, bo mam trochę niestandardowe pomieszczenie. A zależy nam bardzo na czasie, nie możemy czekać x tygodni na meble kuchenne. Ale wykombinowaliśmy w końcu z TŻ jak szafeczki poustawiać.
Sprawy ślubne stoją w miejscu, remont priorytetem.
ja też mam wypatrzoną kuchnię z Ikei i kocham ją miłością absolutną

Cytat:

bardzo ładna sukieneczka!
moja mama i siostra też mają z tej firmy - robią bardzo fajne, klasyczne sukienki

Dziewczyny my wczoraj spędziliśmy większość dnia w galerii
Jest ten łikend zniżek z Twojego Stylu i myślałam, że obłowimy się, a tu d***
Ja co prawda kupiłam super bieliznę (znaną już na forum) z Esotiq (załącznik) i fajnie bo była 40zł tańsza niż normalnie

Dla TŻ-a nic
Koszula ładna - to na tą chudzinę za duża, much wybór bardzo cienki, spinki drogi, że szok (ogólnie w tym Pawo takie ceny, że padłam )
Jedynie buty wypatrzyliśmy i UWAGA - jest duża szansa, że będą to lakierki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg thumb_1394010284_420x630_515_1.jpg (121,6 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg thumb_1394090718_420x630_476_1.jpg (96,5 KB, 32 załadowań)

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 09:44   #3559
say-hello
Zakorzenienie

Czekolada, mój TŻ ma to samo!! Kilka razy prosiłam go o sprawdzenie listy, czy nie ma literowek... I tym oto sposobem wczoraj daliśmy zaproszenie jego przyjacielowi z błędem w nazwisku... Dopiero ten przyjaciel się skumał, TŻ nawet nie zauważył wręczając zaproszenie
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 09:54   #3560
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

Cytat:
say-hello
Oby
Dobija mnie to, że ona taka wspaniałomyślna była: "tak, pomogę Ci" a potem taka cena... z kosmosu. Dodam, że gipsówkę może ususzyć i do czegoś dodać więc już jej się zwraca zakup. Organza? Kupi i będzie miała na kolejne śluby, ale ja muszę zapłacić prawda? Oj... taka wilcza przysługa
3200???? Ok gips jest drogi ale nie az tak. Skad ona te kwiaty bedzie brac? Z kosmosu czy jak?

e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 09:59   #3561
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Dziwny jakiś ten związek, moim zdaniem zawsze trzeba zapraszać z osobą towarzyszącą, nawet jak to może spowodować mały konflikt, ale może faktycznie on jest taką okropną osobą, że lepiej sobie odpuścić. Tylko czy wtedy siostra się nie obrazi? To bardzo bliska rodzina, ma prawo świętować wasze wesele ze swoim narzeczonym. Wydaje mi się że to bardzo trudna sytuacja, może spróbujcie z nią pogadać?
Damy jej zaproszenie z nim, ba wymienimy go z imienia i nazwiska. Ale chodzi o to, że chcemy jej dać zapro razem z teściami, a nie czekać jak hrabia szanowny znajdzie czas żeby się z nami spotkać... Jak on na nią nie ma czasu. Tylko później się znajdę na wątku fo pa młodych, że nie chciało mi się tyłka ruszyć do niego
Stary 2014-04-13, 10:12   #3562
Kate Noir
Zakorzenienie

hej dzięki za opinie o kolorystyce, pewnie i tak nie będzie jak na obrazku, ale przynajmniej nie będę bała się łączyć kolorów

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Nowy ślubny nabytek
Piękne

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Myślę, że to może go nawet ucieszyć, mój z wielką radość próbował kolejnych smaków
Dla mojego może to być jeden z najszczęśliwszych dni w życiu

Cytat:
miałam nadzieję, że to całe rozdawanie idzie szybciej

velika rodzinka popłynęła ale były by jaja gdyby Twój tż faktycznie poszedł z kimś innym

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Kate Noir
mi się foch anulował, przerodził się w współczucie i żal, że jego szare komórki się kończą
mojego tż nawet nie zauważył dałam ciała

Cytat:
śliczna

Cytat:
Kate Tym granatem się nie martw - na tym zdjęciu, które zamieściłaś zestawienie kolorów jest bardzo harmonijne Ja bym granat dała w detalach (np. wstażki przy bukiecie, kwiaty). Nawet jakby był obecny tylko na garniaku to i tak będzie pięknie U nas też jest ganatowy garniak, ale nie będę wprowadzać tego koloru do dekoracji
Dobry pomysł, dziękuję Zrobię tak jak mówisz i powinno być ok. Ciekawe tylko, czy moja dekoratorka podoła
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 10:13   #3563
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość

nigdy nie zrozumiem takich par......

namisek1990 jabym tej kolezance powiedziala: ze to chyba ty mi powinnas placic takie sumy, bo dla ciebie to zaszczyt zrobic cokolwiek na moje wesele. a skoro to tak ma wygladac 'po znajomosci' to kij ci w oko, bo w dupe i ryj to przyjemnosc. o! i niech sie wali, a za takie pieniadze znalazlabys profesjonalna obsluge.

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 10:14   #3564
missmalezji
Wtajemniczenie

Dziękuję za życzenia zdrowia, chyba naprawdę dobrze mi życzycie, bo dzisiaj nawet nieźle jest
Nakręciłam się na personalizowane wieszaki, będę namawiać tż. jak się nie zgodzi to jestem zdesperowana sama takie zrobić

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 10:19   #3565
Konto usunięte

Co do zaproszen to ja mam dwie takie historie.
Raz gdy bylam z Tz dwa lata dostal on zaproszenie od znajomych na slub z os. Tow wlasnie. Troche sie zdziwilam bo widywalismy sie z nimi srednio raz na dwa tygodnie ale machnelam reka. Zdziwienie nastalo na sali gdy podchodzimy do stolika a tam winietki. A na nich dwa razy imie i nazwisko Tz. Mial sie pojawic w dwoch osobach? Ale tez machnelismy reka.
Druga sytuacja byla w ostatnie wakacje. Znajomi mowili ze zapraszaja na slub cywilny z taka impreza "klubowa" kilka godzin pozniej dla znajomych. Dla rodziny impreza byla od razu po slubie. Zaproszenie dostalismy przez facebooka na wydazenie. Mielismy dostac papierowe zaproszenia ale nikt ich nie dostal.

Stary 2014-04-13, 10:39   #3566
Anesthesia
Wtajemniczenie

Wcięło mi cytowanie

Vel, z tą "osobą towarzyszącą" to się popisali Ja u kuzynów TŻ też byłam zapraszana z osobą towarzyszącą, ale z nimi się w ogóle nie zachodzimy, więc mi to latało. Ale już wszyscy znajomi zapraszają nas imiennie. Wtopę straszną zrobili...

Klaudyna, boskie kolczyki! Pokażesz na sobie?

Namisek, suknia piękna, to Nabla, no nie?

anka, sukienka poprawinowa cudna!

Dotka - co do "nieważności" ślubów cywilnych, tiaa, niestety. Moja mama się martwi, że moi kuzyni i ciocia (jedyna zapraszana część rodziny) mogą odmówić przyjścia na nasz ślub bo cywilny, a oni są mega głęboko wierzący... dla mnie byłby to szczyt i myślę, że nam tego nie zrobią - to moja matka chrzestna ze swoimi dziećmi, mieszkamy na przeciwko siebie! - ale jednak strach jest... jeśli odmówią z tego powodu, będzie to totalną paranoją...
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 10:42   #3567
Le_lena
Raczkowanie

velika - nie wierzę w to co czytam o tym zaproszeniu
W głowie mi się to nie mieści Ja na wszelkie uroczystości daję zaproszenia imienne - nawet dla przelotnych związków (kuzynka co chwile ma kogoś nowego i każdy jej związek biorę na poważnie - bo a nóż widelec). Zaproszenie dla osoby towarzyszącej dostaną od nas jedynie osoby , które nie są w związkach - a być może zechcą kogoś ze sobą zabrać - koleżankę/sąsiadkę/kolegę lub kogo im przyjdzie do głowy.
Na Twoim miejscu zrobiłabym tak samo, do Kościoła, prezent dla małej i tyle mnie widzieli

namisek - dziękuję za spinki te też mi się bardzo podobają
Baaa kolorystycznie pasowałyby do motywu, więc poszukam czy któreś z nich dostanę stacjonarnie
A co do koleżanki - florystki, to się nie przejmuj - wspólnie z tymi innymi koleżankami ogarniecie sprawę - będzie pięknie!

exist - myślę, że śmiało możecie tak zrobić z zaproszeniem tej pary.
Ja od kuzyna dostałam zaproszenie w następujący sposób...
Dzwoni telefon - patrzę kuzyn - ja siedzę wtedy w pracy. Wcześniej żadnego powiadomienia, że będzie, że wpadnie.
W słuchawce słyszę "Cześć, na telewizorze zostawiłem zaproszenie u Twoich rodziców- czuj się zaproszona" Nie chciał - źle.
Po prostu taki nie ogarnięty. Wtedy troszkę mi się przykro zrobiło - dziś się śmieję i nie złoszczę

A poza tym - wczoraj odebraliśmy klucze do mieszkania
Ja od rana do 17 w pracy dzisiaj - a TŻ się podjął sprzątania ...
Ciekawa jestem co zastanę w "nowym domu" i ile będę miała roboty po jego sprzątaniu Rozum mi podpowiada "zaufaj mu - to dorosły facet"
Stary 2014-04-13, 10:51   #3568
cornflower_girl
Zakorzenienie

Kate Spokojnie podoła Nie bójmy się łączenia kolorów, wygląda to na pewno lepiej niż jeden kolor przewodni w niemal wszystkich elementach (słynna już miętowa PM-ka).

mojakaren Ale ładny komplet

Cytat:
namisek1990 jabym tej kolezance powiedziala: ze to chyba ty mi powinnas placic takie sumy, bo dla ciebie to zaszczyt zrobic cokolwiek na moje wesele. a skoro to tak ma wygladac 'po znajomosci' to kij ci w oko, bo w dupe i ryj to przyjemnosc. o! i niech sie wali, a za takie pieniadze znalazlabys profesjonalna obsluge.
Ja się trochę nie zgodzę, nie zawsze można wymagać od znajomych bycia darmowymi usługodawcami na naszych weselach. To też jest czyjś nakład pracy, użyte środki - dla mnie nie jest problemem w prezencie weselnym zaprojektować zaproszenia/ papeterie. Ale nigdy nie wychodzę z inicjatywą drukowania na własny koszt (chyba, że to bardzo bliscy znajomi). Znam sytuację, kiedy młoda para wymogła na znajomej zajmującej się fotografią zrobienie im zdjęć ślubnych w prezencie ( całodniowy reportaż plus plener). Nie dość, że się nie wybawiła na weselu, to jeszcze obrywa od panny młodej, że nie jest zadowolona ze zdjęć, bo się rozczarowała, że za długo trwa obróbka... Choć zgadzam się, że kwota podana przez koleżankę jest bardzo wysoka i wg mnie nie ma obowiązku skorzystania z jej oferty.

myha Zapraszania przez fb nigdy nie pojmę...Tak samo brak nazwiska na winietkach, jeśli widać że to robota panny młodej, a nie zamówienie sprzed paru miesięcy...

Anesthesia Nie martw się na zapas, jak są dobrymi, wierzącymi ludźmi to będą sie z Wami cieszyć na ślubie

A, było dużo pytań odnośnie różnicy między tiulem welonowym a muślinowym - zamieszczam zdjęcia obu welonów właśnie z tiulu muślinowego ( oba z butterfly, jeden 100/60, drugi katedralny).
Na pewno nie jest to typowy muślin, który jest używany do szycia strojów. Ma trochę mniejszą objętość niż welony ze zwykłego tiulu, jest też delikatniejszy i mniej sztywny.
(z góry przepraszam za ubiór oraz stan sobotni- przedporządkowy mieszkania )

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2014-04-13 o 10:53
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 10:56   #3569
Konto usunięte

Cytat:
myha Zapraszania przez fb nigdy nie pojmę...Tak samo brak nazwiska na winietkach, jeśli widać że to robota panny młodej, a nie zamówienie sprzed paru miesięcy...
wiesz, troche mnie to zdziwilo bo ich widywalismy co 2 tygodnie i dokladnie wiedzielismy co sie u nich slubnego dzieje. nie ma slubu=nie ma imienia i nazwyska na zaproszeniu i winietce
Stary 2014-04-13, 11:01   #3570
Dotka90
Zakorzenienie

An, ja chciałam zaprosić na sam ślub wspólnika mojej mamy, ale właśnie on jest niby głęboko wierzący (choć jego życie temu przeczy) i też mi mama powiedziała, żebym się spodziewała, że on nie przyjdzie, bo dla niego to nie ślub...
I to jest podejście faceta, który zdradza żonę itd. No ale ślub kościelny musi być
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości