|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
hej hej
![]() U mnie sobota pracowicie- wstałam przed 8- biodra więc wzięłam się za śniadanko, potem ogarnęłam przestrzeń wokół nas, i ogarnęłam siebie. Posegregowałam ciuszki i akcesoria Borysa i włączyłam kolejne pranie Od poniedziałku- akcja prasowanie! Pater, Ramona- u mnie też podobnie- biust niewiele, brzuch ogromny, trochę w uda, i w tyłek- ale na szczęście w granicach normy Sylwia- przykro mi, że masz taki słaby dzień, z powodu osobistych przykrości i dziadka NeroKitty, Prowansja- to widzę, że mój wózek kolorystycznie prawie żadnej nie przypadłby do gustu, hihi Bogini Bastet- ja już o amorach zapomniałam, bo mamy szlaban na przytulanki od 6tc, liczę na wykurzanie małego, bo potem znów kilka tygodni kwarantanny, ech.. ![]() My wieczorem idziemy z TZ na randkę, hehe |
|
|
|
#4442 |
|
Wtajemniczenie
|
Normalnie przed ciążą byłam mega czekoladowa, ogólnie kocham słodkości. Ale jak widać córa jest mięsożercą i lubi kwaśne
![]() Ja nie wiem czemu ale bolą mnie pośladki - jakbym miała zakwasy ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- dla czekoladoholików polecam http://6smak.blogspot.com/2013/09/mu...-wisniami.html |
|
|
|
#4443 |
|
Raczkowanie
|
Pocytowałam, ale mnie wylogowało i już nie wiem, co chciałam pisać
. Na pewno chciałam gratulować kolejnych tygodni tygodni ._Sylwia_88 zdrowia dla dziadka Pradip dlaczego wybrałaś inflancką? Pytam, bo widzę że co osoba to opinia. Moja koleżanka akurat odradzała, ale widziałam, że któraś z nas pisała, że ktoś polecał. I bądź tu człowieku mądry |
|
|
|
#4444 | |
|
Zadomowienie
|
To już nawet nie to że się waham między czymś, a czymś, ja po prostu nie wiem co kupić
który materac do łóżeczka, no oszaleć można Cytat:
i miły wieczór Was czeka, oby więcej takich dni |
|
|
|
|
#4445 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przykre są takie sytuacje Może rzeczywiście tak mówił, bo nie chciał się prosić, ale oni powinni zadbać o to, żeby dobrze się odżywiał.A jaki jest powód tej zmiany z letnich na letnie? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zalezy na kogo się trafi jeśli chodzi o personel, ale też pewnie każdy ma jakieś inne oczekiwania. A są też tacy co nic się nie odezwą jak czegos potrzebują, a potem narzekają. Dlatego ja za bardzo się tym nie sugeruję ( chyba, że naprawdę kogoś dobrze znam), dla mnie najwazniejszy jest sprzęt do ratowania jakby, odpukać coś się działo oraz to żeby nie było to gdzieś w drugim końcu miasta.
|
||||
|
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, ze głupio to brzmi, ale tak, mąż po założeniu zauwazył, ze ma pęknięta oponę i musiał zakupić nowe, a że kurier przywiózł mu za pierwszym razem tylko 3, to dopiero dziś mogłam jechac zmienić znowu, i znowu 5 dyszek w plecy
![]() czekałam tam na stojąco ponad godzinę, nie widziałam ile dokłądnie czekałam, bo nie miałam zegarka, dopiero się okazało, jak przyjechałam do domu... no żesz się dziwiłam, co tak mnie nogi bolą [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46002935]Witam się w 34 tc ![]() [/QUOTE] ![]() dzis poszalałam, nie dośc że umyłam tż'owi auto, to jeszcze prawie wszystkie okna, zostanie mi tylko później, to w którym trwa remont.... jestem wykończona ![]() jak mnie dziś nie złapią żadne skurcze, to będe hardcorem ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- peknięta była któras z opon, tz nie wiedział, a wulkanizator i tak założył, bo skoro już 3 założył, to nie jeździłby na jednej zimowej, dopiero musiał zamówić nowe i drugi raz płaciliśmy za zmianę opon, no trochę diupkowato
|
|
|
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestes szalona!!! ![]() Hej mamuski
|
|
|
#4448 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na święta standardowo miał być mazurek ale teraz murzynek mnie kusi tylko jakoś mało składników w tym przepisieCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
|
#4450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie Waszymi wyprawkami się podpierałam, bo bez tego to na pewno bym osiwiała ale przebrnęłam... Zamówiłam na allegro u sprzedającego co polecałyście r_p77 masę rzeczy, od butelek, przez pieluszki, dwa rożki [jeden za 16 zł, drugi za 30 (z usztywnieniem)], dla siebie do szpitala różne rzeczy, do prania Jelenia, ale litrowy płyn, żeby sprawdzić, dla dzidzi jakieś pierdołki i wyszło ponad 250zł. ale to i tak w porównaniu ze sklepami, w których dziś byłam grosze... Jeśli teściowie nas odwiedzą to przywiozą wanienkę i łóżeczko, wtedy dokupię jeszcze materac (tylko nie wiem jaki), pościel i chyba będzie z grubsza wszystko no oprócz kosmetyków dla małego, ale to też nie wiem na jakie postawić, nie chcę przesadzić z ilością chemii... Też myślałam o BD, ale teraz zastanawiam się czy na początek nie kupić jednak jakiegoś emolientu lub w ogóle postawić na naturalne mydło i jakiś olejek do wanienki kropić np. kokosowy... Jakby był mniejszy wybór to by było po problemie
|
|
|
|
|
#4451 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobrej nocy Kochane
![]() Ja padam a Mała szaleje nie wiem skąd ona ma w tym brzuchu tyle energii... |
|
|
|
#4452 |
|
Wtajemniczenie
|
A co to nikogo nie ma...
Dzien dobry Nie wyspalam sie dzieki wiercipiecie w brzuchu... A teraz tak sie wepchala w bok ze caly czas mnie kuje... Milej niedzieli ![]() Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
#4453 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry Wam wszystkim.
![]() Miałam się odezwać wczoraj, ale po tak produktywnym dniu zabrakło sił. Wyszorowalam wczoraj łożeczko dla malego, ugotowalam wielki gar zupy na dziś, z pomocą mamy robilam tort. Do tego obskoczylam cmentarz, wyprasowalam stos ubrań, ogarnęłam domek - można zacząć świętować ![]() Cud, ze przespalam całą noc bez problemu. Gratuluję wszystkim nowych tygodni, lada moment i każda z nas będzie miała magiczną 3 z przodu ![]() A do spotkania z maluchami co raz bliżej. I teraz sobie uświadomiłam, ze my jeszcze imienia nie mamy:/ ale cóż. Dojdziemy do kompromisu. A teraz uciekam, skorzystam z tego, ze Tż śpi i się wrzuce do wanny<3 ![]() Miłego dnia mamusie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
ja dzis późno wstałam, po 8, jak nigdy, ale też nie mogłam w nocy spać, co chwila się budziłam, bo duszno strasznie było ![]() lecę zaraz na
|
|
|
|
#4455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale nie przestawaj sie smarować,zobaczysz ze potem zrobia sie mało widoczne,ale to trzeba troszke czasu Dzieci ci to wynagrodzą...A co do noszenia brzucholka to na prawdę Cię podziwiam A i jak Ty rozpoznajesz który jest który w brzuszku? heh po ich ułożeniu czy kopniakach ? nie wyobrażalne to jest dla mnie ![]() Nie nadrobie dzziewczyny watku bo od piatku walczyliśmy z remontem córy pokoju... wczoraj kolo 21 skonczylismy ale bajzel jeszcze został... więc powoli od jutra sie wezme za porzadki... Dzis odpoczywam. jak cos warznego sie działo to poprosze o streszczenie
|
|
#4456 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba jeszcze Sylwia druga została i już same 3 z przodu będą. Nie przejmuj się, my imienia też nie mamy. Ładna pogoda u nas, mam ochotę spędzić cały dzień poza domem ale nie wiem czy dałabym radę. Wybieramy się za chwile do kościoła (w końcu) a później może na jakiś spacer się pokusimy. Tż niechętny i mówi mi że jak on nie pójdzie to i tak sama nie będę
|
|
#4457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratulacje
|
|
|
|
|
#4458 |
|
Raczkowanie
|
Czesc
normalnie bym jeszcze spala, ale obudził mnie mms od przyjaciolki ze zdjęciem testu. Zaszła w ciążę bardzo się ciesze! Nasza córka bedzie miała kogoś do zabawy. Pomóżciei prosze.. Co możemy im kupic z tej okazji w formie gratulacji? My dostaliśmy od nich książkę " w oczekiwaniu na dziecko", wiec też wypada coś dać macie jakieś pomysły? Kilka dni temu pisałam o innej kol, ktora zaszła, ale u niej od pierszych dni było to nie pewne,a wiele problemów i skończyło się tak, ze okazało się ze pozamaciczna przy jajniku. Wylądowała w szpitalu, zaczęła sie zluszczac, czekali z zabiegiem, niestety zarodek rósł i rozwalił jej jajowód. Miała zabieg na cito. Straciła jajowód obie sie starały, mam nadzieje, ze chociaż tej jednej sie uda, ale ona zdrowa, wiec wierze, ze bedzie dobrze, tylko śmiać mi sie chce, bo ledwo zrobiła test a juz "naciaga ja na wymioty", wiec bede miała z nią ciężko hah. Taki typ, ze zaraz bedzie miała wszystkie możliwe dolegliwosci- urojone. I maz bedzie musiał przy niej biegać haha Poziomka- nie kupujemy w rampersie, przypadkowo wrzuciłam link z tego sklepu, tak byście widziały o czym pisze Bogini- porównanie porodu do spalenia żywcem jest bardzo krzepiące.. Tym bardziej przy moim panicznym strach z tym związanym... Peter- doskonale Cię rozumiem, też przechodziłam takie zakupowe kryzysy. Później dostałam olśnienia i zrobilam spore zakupy na raz i niczego nie zaluje. Materacyk mam kokos-pianka-gryka firmy danpol. W dotyku jest bardzo fajnym zapłaciłam 72zl i nie zaluje, ze nie skusilam się na lateks. Chocolate- ślicznyasz ten brzuszek, to istny cud nosić pod serduszkiem taka dwojeczke I śliczne imiona wybraliście Ramona- ja wczoraj też sprzatalam autko z TZ, odkurzanie i pielęgnacja a dzis mycie Bluesky89- mnie na szczęście jeszcze stopy nie puchna. Najbardziej mi przeszkadza bol bezpośrednio pod biustem. Mam bardzo wysoko brzuszek i jak siedzę to skora pod biustem się zagiba od razu. Noszenie stanika dłużej niż godzina to istny, bólowy koszmar. Moge nosić, ale wtedy nie moge siadać. I to naprawdę bez znaczenia czy z fiszbina czy bez. Bo dyskomfort czuje nawet jak siedzę a stanika nie mam. Ogólnie bym olala i nie nosiła, poświęcając jędrność itd, ale mam takie sutki, ze od razu widać... :[ Karolkya- murzynek boski, robiłam podobny z konfitura z czarnej porzeczki Idę na śniadanko, pozniej jakis niedzielny spacerek z TZ
|
#4459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tak umówiłam się ze szwagierką i się wymieniłyśmy potem książkami
|
|
|
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że spalenie żywcem jest dużo gorsze
Zresztą to bardzo indywidualne. Ja już kiedyś pisałam jak ja to odczuwałam.
|
|
|
|
#4461 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, dzisiaj chyba w końcu wyjdę z domu, wczoraj jeszcze nafaszerowałam się czosnkiem a słoneczko ładne, więc wypada się przewietrzyć
Dzisiaj idziemy kupić termometr już dla małej ale dzięki chorobie okazało się, że mamy 3 i żaden nie działa, trochę mnie to zmotywowało bo wczoraj panikowałam czy nie mam gorączki a tu nawet nie ma czym sprawdzić Cytat:
![]() A co do szpitala, to u mnie są dwa. Jeden miejski super odremontowany i wszystkie chcą tam rodzić, do tego stopnia, że kobiety po porodzie często leżą na korytarzu bo w salach nie mam miejsca; a też opieka pozostawia wiele do życzenia bo przez ten tłok położne są przemęczone i nie są w stanie dobrze zająć się pacjentkami. Jak mają naprawdę wielki tłok to potrafią dzień po terminie wywoływać poród żeby się kobiet pozbywać ![]() Drugi w sumie lepszy bo nie do końca państwowy z tym, że wyglądem trochę zaciąga prlem i dlatego babki nie chcą tam rodzić Ja już się zdecydowałam na ten drugi, leżałam tam na patologii i naprawdę byłam zadowolona, przeżyje bez różowych ścian i słoników na porodówce ![]() Cytat:
![]() A co do dolegliwości ciążowych to ostatnio poczytałam wątek mamuś listopadowych i śmiałam się z tych mdłości, za ciasnych spodni w 5tyg, a potem sobie pomyślałam, że my też pewnie podobne głupoty wymyślałyśmy, tylko na końcówce człowiek już o tym nie pamięta
|
||
|
|
|
#4462 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w końcu i ja
![]() za nowe tygodnie i 3 z przodu. Ja dziś zaczynam 31 tydzień Dziś u nas imprezowo w rodzinie także dzień będzie zajęty ![]() Wybaczcie, że nie odniosę się do Waszych wpisów, ale czytam Was ostatnio z doskoku i zawsze jak przygotuje sobie cytowanie to zasypiam i wyłączam komputer... ![]() Mój organizm ostatnio potrzebuje dużo więcej snu więc jak tylko mam okazję (ten weekend to pierwsze dni od 2 tyg. wolne) to korzystam jak mogę i jeszcze robię dodatkowe drzemki popołudniami. Dzidzior mój kochany rozpycha się w brzuszku, kopie, ale ponad pępkiem i wymachuje niziutko rączkami. Rzadko wiertoli się pod żebrami i żołądkiem. Wczoraj czułam coś ciekawego - nie wiem czy to czkawka, bo ruszał mi się rytmicznie brzuch z prawej strony i czułam bardzo szybkie i regularne uderzenia. Jeeeej... Już naprawdę nie mogę się doczekać aż go przytulę... Jeszcze 2 miesiące oby szybko zleciało.... Miłej niedzieli |
|
|
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mały leży poprzecznie. Główka po prawej a nóżki po lewej. I możliwe, że tak zostanie przez to, że mam macice dwurożną i może nie mieć miejsca na obrót..
Prowansja straszne to co przeżyła koleżanka... No i jej płodność spada niestety z jednym jajowodem Bebetto wprowadził nowy wózek Flavio Bardzo fajny się wydaje Choc0late trzymaj się. Jeszcze kilka tygodni i Twoje dwa cudeńka będą z Tobą. A rozstępami się nie przejmuj. To tylko kreseczki Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4465 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie w niedziele
![]() Cytat:
za wizytę. Waga wręcz idealna nic się nie martw ![]() Ja jak już pije to karmi bo nigdzie nie mogę znaleźć 0% ![]() Cytat:
super, ze możecie chodzić na SR Cytat:
![]() Cytat:
U Was też już nie długo koniec i remontu i problemów, zostanie tylko czekanie na dziecko ![]() Cytat:
![]() co do dziadka to brak słów, bardzo mi przykro a kuzyn to chyba powinien [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46002935]Witam się w 34 tc Wczoraj zrobiliśmy w końcu pierwsze zakupy remontowe Mamy panele, listwy, narożniki i podkłady Ale jeszcze dużo rzeczy zostało do kupienia: płyty pod panele, płyty gipsowe, stelaże itp. pierdoły, gładź, farby, drzwi do pokojów... I na końcu najlepsze - łóżko z materacem i komoda [/QUOTE] brawa za tydzień i za zakupy Cytat:
![]() przepis na murzynka aż mi już slinka cieknie mniam ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4466 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za zakupyTeż się wahałam pomiędzy BD Hipp a emolientami bo sama jestem alergikiem ale postanowiłam że najpierw zobaczę w normalnym płynie żeby w razie czego nie przyzwyczajać od początku skóry do emolientów. Z naturalnych olejów to zastanawiałam się czy do wody nie dolewać z pestek winogron. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Szkoda drugiej koleżanki ![]() Myślałam że tylko ja czuję taki dyskomfort pod piersiami :/ tylko u mnie bez stanika jest jeszcze gorzej bo wtedy skóra dotyka do skóry i piecze ![]() A na usg widać tą dwurożność? Ja mam ale raczej przegrodę i w ciąży według lekarzy jej wcale nie widać |
||||||
|
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Prowansja, mi właśnie nie puchna stopy, tylko bolą, tak jak po całym dniu chodzenia i łydki tak samo. I tak przez cały dzień Współczuję przeżyć koleżance jak się tak czyta o takich tragediach to nasze problemy to pikuś..Ja też mam wysoko brzuszek i jak siedzę prosto to katastrofa. Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4468 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wcale nie nudzisz ![]() Właśnie o to chodzi, że mnie żadne imię tak na 100% nie przekonuje. Na razie teraz na próbę mówimy do brzucha Zosia, spróbujcie tak z Dominisią ![]() Wybieramy się na tydzień do Krynicy na długi weekend majowy Cytat:
Za ile swój cenicie??? bo jakby nie było nasze wózki to zabytki![]() Cytat:
nie dziwię się, że krępel wysiada
|
|||||||
|
|
|
#4469 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pełnia jakaś czy co?Cytat:
u nas to chyba po porodzie coś wybierzemy, bo zgody żadnej nie ma, więc trzeba będzie dopasowac do małego człowieka po drugiej stronie, no chyba, że coś nas natchnie i będzie porozumienie w tej sprawie ![]() Cytat:
Ja jak zakupię olejek migdałowy do masażu to potem będę go wykorzystywała własnie do kąpieli w razie wysuszenia |
|||
|
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
Ja też mam już 34 tydzień Wzięłam się dziś za prasowanie- no nie powiem, po 40 minutach poczułam plecy ![]() A czeka mnie co najmniej 6-7 takich sesji z żelazkiem ![]() Mam zamiar uprać jeszcze rozmiar 68, bo po porodzie może być ciężko, a tak poukładam sobie to wszystko w szafie i będzie gotowe czekało- w sumie z tymi rozmiarami to zwariować można, przestanę się tym chyba sugerować Pradip no nie ma wyboru, jak się skraca, to trzeba interweniować Mala_Czarno_Biala Gratulacje , ja też właśnie zagęściłam ruchy z przygotowaniami, bo po majówce już wszystko może się zdarzyć![]() bluesky89 mnie też pod koniec dnia bolą stopy- głównie pięty, a łydki to jak się nachodzę no niestety każda z nas ma dodatkowe kg do noszenia!pater86 za zakupy, krok za krokiem i będziesz miała wszystko![]() alingles Spokojnie, jeszcze macie trochę czasu, na pewno dobrze wybierzecie Ramona_85 Ty szaleńcu! No mam nadzieję, że nie przypłaciłaś tego żadnymi dolegliwościami ![]() My wczoraj zrobiliśmy długi spacer, z odpoczynkiem na pizzę ![]() Także miły wieczór był, choć jak wracaliśmy to zmarzły mi uszy- na szczęście dziś bez kataru się obyło ![]() Dobrej niedzieli |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:55.

. Na pewno chciałam gratulować kolejnych tygodni tygodni
.

na święta standardowo miał być mazurek ale teraz murzynek mnie kusi tylko jakoś mało składników w tym przepisie

no ale Borys jest zawsze troszke ciezszy wieec pewnie poznam 

Za ile swój cenicie??? bo jakby nie było nasze wózki to zabytki