Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-13, 12:58   #3871
margo80
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7

Thidien - ale perypetie mieliście!

Nivka, Asialll - zdrówka dla Waszych dzieciaczków!

mój też miał taką niby sapkę, kazali w szpitalu kupić najsłabszy Nasivin i psikać 2 razy dziennie. to niby był obrzęk śluzówki nosa. już dużo lepiej jest.

Olakola - trzymaj się tam!

co do smoczków - u nas też dynamiczny Lovi. mamy taki komplet z wąsami

i pytanko:
Przemo ma bardzo suche usta. mogę coś zrobić oprócz nawilżania gazikiem?

a tu fota Przemka po wyjściu z brzucha w trakcie tych wszystkich pomiarów i innych czynności.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _DSC6804 (3).jpg (31,7 KB, 77 załadowań)

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 13:26   #3872
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
pączuszek wita sie na świecie. 3760, 52cm, córa.
zachlyznela sie wodami i jeszcze jej nie widzialam, bo jestem uziemiona po CC. wyc mi sie chce z bólu i z tego, ze jej nie widzialam, nie tulilam. nic.
jak tylko wstane lece ja poglasiac.mleko sie pojawilo, ale na razie nie pobudzam.

wscieklam sie o ja zaszczepili na wzw mimo, że napisałam, że nie wyrażam zgody!!! kurde zaszczepili chore dziecko, któremu teraz daja 2 antybiotyki!!!!
Ola gratuluję serdecznie! Przykro mi że mała już na wejściu na dwóch antybiotykach

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 13:33   #3873
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
a tu fota Przemka po wyjściu z brzucha w trakcie tych wszystkich pomiarów i innych czynności.
Piekny
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 13:48   #3874
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:

jaki fajny

Lutien, duzo sil na koncowce ciazy, pewnie tak sie czujesz, bo to juz koncowka.
Stary 2014-04-13, 14:21   #3875
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
A to sie da wyspać jak dziecko płacze? Pokrętna logika...
laska była jakaś dziwna.........dziecko się darło a ona ciii ciii śpij śpij, to nic nic ze mały nie przybierał na wadze, w d.....to miała,kazała mu spać cały czas
ja po cc w 3 dobie wychodziłam a ona nadal w szpitalu....... achhh szkoda komentować, grzechotała mu grzechotką aby nie płakał zamiast cycka dać

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Jedli chodzi o budzenie to co innego gdy ma sie dziecko kilkutygodniowej, a co innego kilkudniowe. Długie przerwy w śnie u dziecka które ma kilka dni powoduje zazwyczaj zmniejszenie ilosci mleka i słaby przyrost wagi. Naprawdę tylko pojedyncze przypadki na to nie zareaguja. I tak, ja położna, zaczęłam odciągać mleko co 3-4 godziny od 3 godziny po cc, a moje wciąż wagowo małe dziecko nie śpi dłużej niż 4, sporadycznie 5 godzin. Moje koleżanki tez ta robiły. Ale to zawsze są tylko dobre rady, masz swój rozum, możesz nie słuchać, jesli uważasz, ze jest inaczej, ponosić konsekwencje ze swojego postępowania rownież. To tak a propos czy położne robią tak jak mówią.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
dokładnie ! ja w 1 dobie po cc tez budziłam jak kazała położna aby przybierała córa na wadze
ale jak juz starsze w domu to inna bajka
Fajnie jak da sie wyspać domownikom chociaż w nocy nie budząc się 5 godzin

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Cieszę się że już w domciu jesteście Ja miałam wyrzuty sumienia jak dałam smoka ale teraz nie żałuje. Jestem w miarę wyspana synek zadowolony. A w ciągu dnia mam czas dla siebie
moja starsza smoka doiła bardzo długo wiec teraz powiedziałam sobie NIE- ale tydzien temu zaczęła kciuka doić i piąstki więc dałam ,chociaż bez rewelacji zazwyczaj wypluwa po minucie ;-)
I na noc nie daje w ogóle bo dość że do karmienia wstaje to jeszcze do cyca bym musiała jak wypadnie

Cytat:
Thidien - ale perypetie mieliście!

Nivka, Asialll - zdrówka dla Waszych dzieciaczków!

mój też miał taką niby sapkę, kazali w szpitalu kupić najsłabszy Nasivin i psikać 2 razy dziennie. to niby był obrzęk śluzówki nosa. już dużo lepiej jest.

Olakola - trzymaj się tam!

co do smoczków - u nas też dynamiczny Lovi. mamy taki komplet z wąsami

i pytanko:

super zdjęcie takie zaraz PO
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 14:38   #3876
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Super! Moze Ola teraz z mega szatana bedzie najwiekszym aniolkiem watkowym

Dobry! Mikolaj mi sprzedał z rana taka serię usmiechow pelna gębą ze az sie chce życ jeszcze bardziej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

mogloby sie tak stac

poranki sa moja ulubiona pora dnia wtedy jest najwiecej dziąseł

Cytat:
o 7:15 przyniosłam moje mleko, a ona o 7 dostała 20 ml bebiko. płakać mi się chciało.
poza tym to nie jedt fajne leżeć z kimś kto ma dziecko przy sobie. chyba jakaś depresja mnie dopada. bezsilność, że nie moge jej pomóc, teksty że tylko tyle mleka - no tak tylko tyle a ile ma być w 1szym czy 2gim dniu odciagania. mały dziewczyny u mnie w pokoju prawie całą noc płakał. nie wiem czemu ona go przystawia na chwile i odstawia.
i do tego mój wielki bolący brzuch. chyba w 6tym miesiacu był mniejszy.
żeby ona już oddychała to bym ja mogła chciaź przytulic.

przepraszam źe wam jecze ale nie daje rady.

kurde co za opieka, jak nie wtopa ze szczepieniami, tak wtopa z karmieniem i beznadziejnymi tekstami!!! Nie przejmuj sie Ola, nie daj sie poniesc emocjom. Zanos mleko swoje, tego jednego razu juz nie zmienisz.
a jak mala sie czuje?

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

To ja trzymam kciuki zeby tylko takie dni byly
A moze Ola lubi byc poza domem?
:

nie zawsze dlugi pobyt poza domem dziala

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Poprosze o brokuly

Ale zle sie dzis czuje Slabo mi i duszno... Czy powinnam sie niepokoic czy tak moze byc pod koniec ciazy

przy koncowce ciazy to chyba tak moze byc niestety, a moze porod sie zbliza i stad spadek formy?

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość

[/COLOR]dziewczyny, mam okazję nabyć takie nosidełko ,co myślicie??
Wydaje sie byc fajne, ale nie wiem nic wiecej, a za ile ¿

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Margo Przem jest super

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
witam sie i ja i wstepuje w klub marudzacych i niespiacych maluchów ....
mloda od 2 dni jest hmmm... nie spi marudzi i je co 1,5 godz ... wczoraj sis odprawiała urodziny i chciałam lampke wina sie napić
o 20 mloda sie naduldała
odciagnełam sobie 120
i mysle jak w ciagu 20 min wypije lampke wina , moge ja nakarmić po 4 godz czyli jesli naduldana była i mam porcje mleka jeszcze czasowo do przodu bede , o moje senne marzenia mloda o godz 21 była gotowa z mlekiem a o 22.30 juz sie domagała kolejnej porcji której ja nie miałam wkurzyłam sie i zrobiłam porcje mm(myslac ze moze moje mleko jakies głodne) wyduldała całe 90 gram a o 24 darła sie w niebogłosy o mleko wiec przystawiłam do cyca i dałam i tak co 1,5 godz do teraz chlapie mleko
myslałam ze po mm pospi dłuzej ale sie grubo myliłam dobra nowina to taka ze moje mleko wystarczajaco ja nasyca tylko jej sie głodomor zał

mamy chrypke nie wiem skąd tylko ze jak juz wam pisałam ona cały czas mruczy jak np niezadowolona jak sie przeciaga jak ja porusze w łózeczku jak jej przebieram pampka ona ciagle wydaje takie mmmmm

i całkiem inna w obsłudze niz Amelia to tak jakbym 1 raz miała dziecia

GRATULUJE NOWYM MAMUSIOM wybaczcie ale nie dam rady wam odpisywac czytac was czytam na telefonie ale odpisywac juz nie daje rady ...

aa któras pytała o zółtaczke i karmienie czasem jak zółtaczka nie chce schodzic wina jest kobiecy pokarm który powoduje zmniejszone wydalenie bilurbiny z wątroby dziecia zaleca sie wtedy zeby przestac karmic na dwa dni i wtedy robia badania czy poziom bilurbiny spada jesli tak to jeszcze sie wstrzymuje karmienie ... a ptem sie kari normalnie ..

olaola wiem co czujesz , z Amelia zamiast sie cieszyc macierzynstwem wpuszczano mnie do niej 2 razy dziennie na karmienie reszta to był tylko sciagniety moj pokarm ... dlatego chyba teraz przy julii kazdy inny objaw niz ten co był u ami jest dla mnie czerwoną lampką
Od ciaglego przystawiania przynajmiej mleko Ci nie zniknie
U mnie tez mm nie sprawia, ze mala soi dluzej

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
laska była jakaś dziwna.........dziecko się darło a ona ciii ciii śpij śpij, to nic nic ze mały nie przybierał na wadze, w d.....to miała,kazała mu spać cały czas
ja po cc w 3 dobie wychodziłam a ona nadal w szpitalu....... achhh szkoda komentować, grzechotała mu grzechotką aby nie płakał zamiast cycka dać

to i tak nie jest smieszne w sumie

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 15:23   #3877
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Poprosze o brokuly

Ale zle sie dzis czuje Slabo mi i duszno... Czy powinnam sie niepokoic czy tak moze byc pod koniec ciazy
Trzymaj się, niedługo już będzie wszystko za tobą.

Cytat:
Jedli chodzi o budzenie to co innego gdy ma sie dziecko kilkutygodniowej, a co innego kilkudniowe. Długie przerwy w śnie u dziecka które ma kilka dni powoduje zazwyczaj zmniejszenie ilosci mleka i słaby przyrost wagi. Naprawdę tylko pojedyncze przypadki na to nie zareaguja. I tak, ja położna, zaczęłam odciągać mleko co 3-4 godziny od 3 godziny po cc, a moje wciąż wagowo małe dziecko nie śpi dłużej niż 4, sporadycznie 5 godzin. Moje koleżanki tez ta robiły. Ale to zawsze są tylko dobre rady, masz swój rozum, możesz nie słuchać, jesli uważasz, ze jest inaczej, ponosić konsekwencje ze swojego postępowania rownież. To tak a propos czy położne robią tak jak mówią.
Powiem Ci, że twój post bardzo podniósł mnie na duchu, bo tak to wszyscy krzywią się na słowa, że budziłam/budzę Kingę do karmienia. Teraz już powoli przestaje, ale widzę, że ona też bardziej chętna do jedzenia Dziś w nocy to nawet aż za bardzo

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość

niektórzy mają tak głęboki sen, że jakby im dziecko do ucha wrzeszczało, to tylko się obrócą na drugą stronę, albo z irytacji rykną sami do dziecka "czeeeego?" (tak miała babka z sali obok mnie)

może wypadek przy... pracy :P
W sumie to moja koleżanka podobno była tak wymęczona po porodzie, że nawet jak mąż jej przystawił wrzeszczącego dziecia do ucha to się nie obudziła

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
ja jeszcze nie podaje smoczka, jeszcze....
My też jeszcze bez smoczka. Nawet żadnego nie posiadam. Wszyscy mówili, że jakieś paczki/próbki dostanę czy to na szkole rodzenia czy w szpitalu a tu nic... No więc mam nadzieję, że na razie nie będzie potrzebny, choć TZ już wprawiony w wypady zakupowe.

Cytat:
i pytanko:
Też się nad tym zastanawiałam, ale po spytaniu pana googla wyszło na to, że nic się nie robi. Jeżeli jednak coś wymyślisz to daj znać.

My dziś cięższą nockę mieliśmy, jak na nas, więc jeszcze bardziej podziwiam was dziewczyny jak musicie na codzień karmić w nocy często i nie móc w dzień odespać. Szacun!!!
Ja korzystając z krótkich przerw zrobiłam ciasto i polecam bo naprawdę fajnie wyszło http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...a/przepis.html

Teraz mam najazd teściów i siostry TZta z mężem. Dostaliśmy ze 20 ciuszków, oczywiście jak to na Hiszpanów przystało (siostra z mężem Hiszpanem mieszkają w Barcelonie), wszystkie ciuszki z Zary
Wogóle miło bo przyszli z obiadem i deserem i naprawdę odpoczywam zamiast gośćmi się zajmować.
Właśnie oni wszyscy poszli na spacer a ja wyleguję się na kanapie i mogę na komputerku do was popisać.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 15:33   #3878
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

My też jeszcze bez smoczka. Nawet żadnego nie posiadam. Wszyscy mówili, że jakieś paczki/próbki dostanę czy to na szkole rodzenia czy w szpitalu a tu nic... No więc mam nadzieję, że na razie nie będzie potrzebny, choć TZ już wprawiony w wypady zakupowe.

Teraz mam najazd teściów i siostry TZta z mężem. Dostaliśmy ze 20 ciuszków, oczywiście jak to na Hiszpanów przystało (siostra z mężem Hiszpanem mieszkają w Barcelonie), wszystkie ciuszki z Zary
Wogóle miło bo przyszli z obiadem i deserem i naprawdę odpoczywam zamiast gośćmi się zajmować.
Właśnie oni wszyscy poszli na spacer a ja wyleguję się na kanapie i mogę na komputerku do was popisać.
Ja w niebieskim pudelku mialam smoczek, drugi dostalam w paczce z pracy.
Ale milo ze strony szwagierki

Stary 2014-04-13, 15:59   #3879
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
pierwszą noc w domu, z czwartku na piątek, dziecię przespało nam super - od 2 do 8 w ogóle był grzeczniutki, albo jadł, albo spał

druga też była ok, spał od 20 do 3 :P potem pomarudził i znowu spał prawie do 9

nic dziwnego, że dziś tak łatwo ze snem nie było

za to ciągle wisiał na cycu - ale mam wrażenie, że się nie najada, dajemy nieco mm, czasami glukozę

już w szpitalu zaczęłam używać nakładek na piersi - mama mi przywiozła większe, męża wysłałam po mniejsze (canpol) i baaardzo mi szkoda, że synuś nie chce już samych cyców mamusi - miał problem złapać jednego cyca, a teraz bez nakładek nie chce żadnego

w ogóle mam wrażenie, że mam o wiele mniej pokarmu, piersi nie są takie twarde jak wcześniej, jak bylismy w szpitalu

wczoraj odpadł mu pępek czy nadal przemywać octeniseptem?

mąż ma wolne do środy, poda, przyniesie, obróci, pomoże - bez niego będzie truuuuudniej, ale myślę jakoś radę damy... będzie tylko wszystko milion razy wolniej :P:P:P

ładniejsze foto, choć niewyraźne:
ale masz śpiocha a co do nakładek to ja użyłam tylko raz bo u mnie raczej było na odwrót pomimo tego co mówiła doradca laktacyjny

BeautifulLie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
W ogóle to nie zdawałam sobie sprawy, że on tak szybko rośnie... wyjmuję dzisiaj kolejny pajacyk z myślą że trochę pewnie przyduży będzie ale założę... a tu kolejny ciuszek na styk

ide przeszukać ubranka małego, może też już jakieś dobre bedą

Cytat:
u nas dzis podobnie
Marco nie spal i nie chcial nikogo tylko mame
mielismy dzisiaj jedna drzemke w dzien
Maz probowal go uspic po maratonie jedzeniowym, a ja sie mialam wykapac.
kapalam sie szybko, bo Marco sie awanturowal
zasnal przy cycu, nie tyle jadl, co pociumkal kilka razy i sobie go trzymal w buzi
oo u nas jest podobnie jeszcze się śmieje że przez sen ma mimowolne skurcze szczęki i tak sobie memła

Cytat:
mam nadzieję mój nie zapomni jak to jest ssać mojego cyca bez nakładki - niby to silikon, niby bezzapachowe i bezsmakowe, ale jakoś mam ciągle wrażenie, że się przyzwyczai i w ogóle mnie już nie tknie bez nakładek...
ale nie powiem, jest plus - brak zakrwawionych i pogryzionych, wytarmoszonych sutków
kp to już oczywistość no, czasami dokarmiamy, innego wyjścia nie ma, jak dzieć głodny, a z mamy nic nie leci i się maluch bulwersuje, albo ciągnie i ciągnie i nic... dalej głodny

w ogóle oglądamy filmiki w necie i wszystkie te dzieci jakieś spokojne, czy to karmienie, czy kąpanie

a mój rękami macha tak, że ja nie mogę ich odsunąć, a lubi je wkładać tak, że nie widzę czy łapie cyca, a nawet wkłada je pod nakładki :P
to samo przy przebieraniu z nogami - on jakby czytał mi w myślach co ja chcę zrobić i skutecznie blokuje każdy mój ruch :P
co do nakładek, może się nie przyzwyczai
a mój też macha tak rękami że nie widze co mu do buzi wkładam zazwyczaj zanim zdąrze włożyć cyca to on rękę zdąży włożyć
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 16:14   #3880
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
:
a mój też macha tak rękami że nie widze co mu do buzi wkładam zazwyczaj zanim zdąrze włożyć cyca to on rękę zdąży włożyć
Tez tak mam
Stary 2014-04-13, 16:18   #3881
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja w niebieskim pudelku mialam smoczek, drugi dostalam w paczce z pracy.
Ale milo ze strony szwagierki

U nas w niebieskim pudełku były same badziewia. Jeden sudocrem a reszta to tona ulotek

Wysłane z mojego GT-I8190

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 16:40   #3882
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
U nas w niebieskim pudełku były same badziewia. Jeden sudocrem a reszta to tona ulotek

Ja dostalam dwa pudelka, rozowe iniebieskie. W niebieskim byl wlasbie smoczej, pollitrowa butelka wody, probki pampersow, chusteczek i jakis kremow, to samo w rozowym, woda, kremy, pampersy.

Stary 2014-04-13, 17:05   #3883
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Ja dostalam dwa pudelka, rozowe iniebieskie. W niebieskim byl wlasbie smoczej, pollitrowa butelka wody, probki pampersow, chusteczek i jakis kremow, to samo w rozowym, woda, kremy, pampersy.

Aaaa w moim też była mini woda i pampersy zapomniałam o tym

Maja

Czytam
Stary 2014-04-13, 17:29   #3884
(t)asia
Zadomowienie

Witajcie po dłuższej przerwie...
U nas jest tak sobie. W środę musieliśmy iść znowu do szpitala bo po wizycie w poradni neonatologicznej okazało się, że Szymon nie przybrał ani grama i poziom bilirubiny jest ponad 15. Skierowali nas na naświetlania. Wyszliśmy wczoraj, ale mały nadal nie osiągnął wagi urodzeniowej. Daję mu cyca, odciągam pokarm, dokarmiam go nim z butli i czasami dostaje mm. Efekty mizerne... We wtorek znowu do poradni jedziemy.
Najgorsze jest to, że w tym szpitalu Szymek miał pobieraną krew z główki i założony tam wenflon... Płakałam chyba bardziej niż on...

Niestety nie mam jak pisać, bo jak mały śpi to ja akurat odciągam pokarm i zastanawiam się co mogę sobie zrobić do jedzenia. Kazali być na diecie, ale zupełnie mi to nie pasuje.
Na szczęście uśmiech synka rekompensuje wszystko

Gratuluje nowym mamusiom!!!!!!!!!!!! Mam nadzieję, że niedługo wszystko się ureguluje i będę mogła do Was wrócić.
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 17:31   #3885
BeautifulLie
Zadomowienie

Ja podobnie jak Ela dostalam pudelko niebieskie i różowe

Margo kochany Przemus

Enia jaka baba porąbana :/ szkoda dziecka

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 17:33   #3886
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Poprosze o brokuly
Proszę
Cytat:

dziewczyny, mam okazję nabyć takie nosidełko ,co myślicie??
Nie znam się... a jaka cena takiej przyjemności?
Trisdom pochwal się jeszcze raz jakie masz

Cytat:

poranki sa moja ulubiona pora dnia wtedy jest najwiecej dziąseł
Dzieci wtedy myślą " I co, cieszysz się? Myślisz, że Ci dam spokój? Ja Ci pokażę"
Cytat:

W sumie to moja koleżanka podobno była tak wymęczona po porodzie, że nawet jak mąż jej przystawił wrzeszczącego dziecia do ucha to się nie obudziła
w szpitalu mi dziewczyna z sali mówi, że w nocy naszej współlokatorki córka płakała strasznie i musiala ją obudzić (matkę płaczącej) a ja mówię, że też nie słyszałam jak to dziecko płacze

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 17:55   #3887
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
O matko, a rozmawiałas z nią? Czemu ona tak?

Moja sąsiadka z sali też lajtowo podchodzila do karmienia, choć przystawiala, ale nie chciał. Ale ryczal jej trochę. Ja bym chyba wymiekla i dała butle, chociaż ostatecznie po całym dniu dostał, bo zabierali nam na noc i dokarmiali.

Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 17:57   #3888
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
U nas jest tak sobie.
Dużo zdrowka i żeby w końcu na wadze przybyło kilogramów
Stary 2014-04-13, 18:00   #3889
olakola
Zadomowienie

jestem Happy - mała ma respirator odłączony i teraz ma obok tylko maseczke z tlenem. wreszcie ja zobaczyłam bo przez te rurki nic nie było widać. jak noc bedzie dobra i wyniki rano beda dobre to rano wyjdzie z inkubatora. wtedy pewnie bede mogła karmic piersia.

jak z dzieckiem lepiej to człowiek zapomina o własnym bólu.
nogi mi spuchły - mam balony a nie stopy. pije i sikam normalnie, położna stwierdziła, że tak może być. miała któraś z was tak?

Edytowane przez olakola
Czas edycji: 2014-04-13 o 18:01
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 18:05   #3890
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Poza tym znowu sie sam uspil nakarmilam, odlozylam do lozeczka, postekal, powiercil sie, pousmiechal i spi

Cytat:
Generalnie jak Ola spi, to ja tez odpoczywam. Mam taka zasade, ze jak nie spi, a tz jest w domu, to on sie nia zajmuje, a ja ogarniam wszystko w kolo, a jak spi to obydwoje mamy czas dla siebie, chyba, ze nie spi caly dzien, to ja tez sie nia zajmuje, a tz np sobie chwile gra na kompie.
Stwierdzilam, ze ja sie nią zajmuje jak tz jest w pracy, a ze prace ma nie lekka, to nie kaze mu sprzatac czy gotowac, ale kaze zajmowac sie mala. Takim sposobem mam czasami czas dla siebie

No a minela wlasnie 24 wiec moge ten dzien tez pochwalic moj szatan dzisiaj byl aniolkiem.
Po wczorajszej awanturze zasnela we wlasnym lozeczku ok 1 i spala sobie do 10 z przerwami na karmienie (pozniej juz u nas w lozku) wstala, pogadala 2 godzinki i o 12 zasnela, ok 14 wzielismy ja do siedliska bakterii i zaraskow jakim jest CH i tam tez sie popisala, bo ta godzinke grzecznie lezala w wozku i patrzala sobie i gadala przez co zdazylam kupic jej kiecke na chrzciny i nawet tz sie troche obkupil. Pozniej poszlismy chwile na ogrodek bo mama robila grilla urodzinowego i tez lezala grzecznie w wozku usnela o 21 bez marudzenia, no i teraz po jedzeniu o 23 spi w swoim lozeczku...
Oby wiedej takich dni

Spadam teraz na szybki sen

moze teraz bedzie juz tylko lepiej

Cytat:
Dobry! Mikolaj mi sprzedał z rana taka serię usmiechow pelna gębą ze az sie chce życ jeszcze bardziej

Cytat:
o 7:15 przyniosłam moje mleko, a ona o 7 dostała 20 ml bebiko. płakać mi się chciało.
poza tym to nie jedt fajne leżeć z kimś kto ma dziecko przy sobie. chyba jakaś depresja mnie dopada. bezsilność, że nie moge jej pomóc, teksty że tylko tyle mleka - no tak tylko tyle a ile ma być w 1szym czy 2gim dniu odciagania. mały dziewczyny u mnie w pokoju prawie całą noc płakał. nie wiem czemu ona go przystawia na chwile i odstawia.
i do tego mój wielki bolący brzuch. chyba w 6tym miesiacu był mniejszy.
żeby ona już oddychała to bym ja mogła chciaź przytulic.

przepraszam źe wam jecze ale nie daje rady.
oby szybko malenka wróciła do Ciebie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
U mnie to samo, przy zmianie pampersa wierzga tak jakby gdzies biegl
ja sie smieje ze mnie kopie od zewnatrz teraz

Cytat:
moze to zapowiedz mozesz sie tak czucpod koniec

Cytat:
dziewczyny, mam okazję nabyć takie nosidełko ,co myślicie??
ja nie wiem, ale ono na dlugo nie posluzy chyba

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
witam sie i ja i wstepuje w klub marudzacych i niespiacych maluchów ....
mloda od 2 dni jest hmmm... nie spi marudzi i je co 1,5 godz ... wczoraj sis odprawiała urodziny i chciałam lampke wina sie napić
o 20 mloda sie naduldała
odciagnełam sobie 120
i mysle jak w ciagu 20 min wypije lampke wina , moge ja nakarmić po 4 godz czyli jesli naduldana była i mam porcje mleka jeszcze czasowo do przodu bede , o moje senne marzenia mloda o godz 21 była gotowa z mlekiem a o 22.30 juz sie domagała kolejnej porcji której ja nie miałam wkurzyłam sie i zrobiłam porcje mm(myslac ze moze moje mleko jakies głodne) wyduldała całe 90 gram a o 24 darła sie w niebogłosy o mleko wiec przystawiłam do cyca i dałam i tak co 1,5 godz do teraz chlapie mleko
myslałam ze po mm pospi dłuzej ale sie grubo myliłam dobra nowina to taka ze moje mleko wystarczajaco ja nasyca tylko jej sie głodomor zał

mamy chrypke nie wiem skąd tylko ze jak juz wam pisałam ona cały czas mruczy jak np niezadowolona jak sie przeciaga jak ja porusze w łózeczku jak jej przebieram pampka ona ciagle wydaje takie mmmmm
to cie wrobiła
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Stary 2014-04-13, 18:05   #3891
olakola
Zadomowienie

Julia dzisiaj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140413_164106.jpg (76,3 KB, 69 załadowań)
Stary 2014-04-13, 18:07   #3892
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Julia dzisiaj
Jaka fajna Śliczności!
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 18:09   #3893
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
U nas jest tak sobie. W środę musieliśmy iść znowu do szpitala bo po wizycie w poradni neonatologicznej okazało się, że Szymon nie przybrał ani grama i poziom bilirubiny jest ponad 15. Skierowali nas na naświetlania. Wyszliśmy wczoraj, ale mały nadal nie osiągnął wagi urodzeniowej. Daję mu cyca, odciągam pokarm, dokarmiam go nim z butli i czasami dostaje mm. Efekty mizerne... We wtorek znowu do poradni jedziemy.
Najgorsze jest to, że w tym szpitalu Szymek miał pobieraną krew z główki i założony tam wenflon... Płakałam chyba bardziej niż on...

Niestety nie mam jak pisać, bo jak mały śpi to ja akurat odciągam pokarm i zastanawiam się co mogę sobie zrobić do jedzenia. Kazali być na diecie, ale zupełnie mi to nie pasuje.
Na szczęście uśmiech synka rekompensuje wszystko

Gratuluje nowym mamusiom!!!!!!!!!!!! Mam nadzieję, że niedługo wszystko się ureguluje i będę mogła do Was wrócić.
biedna
trzymam kciuki mocno za ciebie i Szymka
niech wreszcie zla passa sie skonczy
Cytat:
jestem Happy - mała ma respirator odłączony i teraz ma obok tylko maseczke z tlenem. wreszcie ja zobaczyłam bo przez te rurki nic nie było widać. jak noc bedzie dobra i wyniki rano beda dobre to rano wyjdzie z inkubatora. wtedy pewnie bede mogła karmic piersia.

nogi mi spuchły - mam balony a nie stopy. pije i sikam normalnie, położna stwierdziła, że tak może być. miała któraś z was tak?

bardzo sie ciesze
juz niedlugo bedziecie nierozlaczni

tak, spuchniete stopy moga sie utrzymywac do 7-10 dni po porodzie
Stary 2014-04-13, 18:13   #3894
monkaa321
Zakorzenienie

margo80 super zdj

(t)asia trzymajcie sie

Cytat:
w szpitalu mi dziewczyna z sali mówi, że w nocy naszej współlokatorki córka płakała strasznie i musiala ją obudzić (matkę płaczącej) a ja mówię, że też nie słyszałam jak to dziecko płacze
ja słyszałam płacz tylko swojego dziecka

Cytat:

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

olakola tez mialam mega spuchniete stopy, zeszło
sliczna córa!

Stary 2014-04-13, 18:14   #3895
olakola
Zadomowienie

Julia wczoraj.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140412_115406.jpg (75,5 KB, 56 załadowań)
Stary 2014-04-13, 18:20   #3896
olakola
Zadomowienie

margo -super fota!

lece popracowac nad mlekiem. ciekawe ile wycisne
Stary 2014-04-13, 18:24   #3897
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Ja miałam spuchniete

śliczna córcia

Maja

Czytam

Edytowane przez kate1623
Czas edycji: 2014-04-13 o 18:28
Stary 2014-04-13, 18:36   #3898
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Julia wczoraj.
sliczna jest Julka
wiem, jakie to straszne i mocno cie przytulam
to jest cpap chyba (wpsomaganie oddechu).
Stary 2014-04-13, 18:52   #3899
monkaa321
Zakorzenienie

dziewczyny które zamawiały zioła z przepisu od teqillli:
teraz próbuję skompletować koszyk, ale np bazylia jest tylko jako przyprawa, ziele koperku to tylko 30g i co robiłście? zamawiałyście x 2 czy jak? Qrcze bo ja nie wiem nie ma anyżu ani owocu kminku, jest tylko nasiono... Czyżbym trafiła na zakończone aukcje skoro nic nie ma

Stary 2014-04-13, 19:01   #3900
agunia4ever
Zadomowienie

Hej mamuski. Ja tak na szybciutko. Gratuluje wszystkim nowym mamusiom.
U nas wszystko ok. Ju jestesmy w domku. Jestem bardzo slabiutka bo sporo krwi stracilam podczas porodu. Jak tylko odzyskam sily to postaram sie byc na biezaco.

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości