Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-13, 23:02   #3691
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
I tutaj wielka prośba do dziewczyn , które robiły takie pudełeczka z zapytaniem "Czy zostaniesz moją świadkową?".
Co włożyć do takiego pudełeczka ?( moje jest małe..około 8cm x 8cm )
I co pisałyście jeszcze tam?
Herbatę, kosmetyki, coś do kąpieli i info o naszym ślubie
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 23:02   #3692
Godzia_13
Raczkowanie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

na razie wrzucam tylko fotkę spinek do mankietów, Tż nie chciało się już dzisiaj ubierać garniaka, także zdjęcia na razie nie mam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00211.jpg (65,8 KB, 58 załadowań)
Stary 2014-04-13, 23:03   #3693
cude
Zadomowienie

enzunio, mysza_myszowska

mojakaren, to jest myśl

ewaden, ile kosztuje taka przyjemność?
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 23:10   #3694
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Strasznie podły nastrój dzisiaj Sprawy ślubno-weselne stoją w miejscu... TŻ był na kawalerskim i dzisiaj nawet się nie spotkaliśmy... Najprawdopodobniej dopiero w święta rozdamy kilka zaproszeń. Mieliśmy po obrączki iść, ale TŻ jak zwykle twierdzi, że "jeszcze czas". Brakuje mi już sił na wszystko, jeszcze praca dyplomowa goni... Nie wiem czy dam radę sama to wszystko pogodzić Smutno mi jak nie wiem. Idę sobie muffiny upiec, może mi się nastrój poprawi.

Miłego wieczoru Kochane
spokojnie, to tylko gorszy dzień mój tż też ma jeszcze duuuuuużo czasu do ślubu

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
okej przypomne się na pewno, mam nadzieje że nie widać tego zbytnio, bo juz jutro zamowie chyba, nie znalazlam nic innego
a jaki chcesz materiał? bo mi się wydaje, że to kwestia tego srebrnego materiału... ogólnie buty są dobrze wykonane
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 23:13   #3695
ewaden
Raczkowanie

cude, już nie pamiętam dokładnie, ale ok 120$
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 23:16   #3696
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
spokojnie, to tylko gorszy dzień mój tż też ma jeszcze duuuuuużo czasu do ślubu

a jaki chcesz materiał? bo mi się wydaje, że to kwestia tego srebrnego materiału... ogólnie buty są dobrze wykonane
skóre naturalną białą perłową

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-04-13, 23:25   #3697
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Oczywiście, że będzie fajnie, tyle lat planowania, z tego nie może wyjść kicha
Mam nadzieje

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Kulbens - Ja dawalam zdjecia inspiracji, palete kolorow. Mozesz zerknac na mojego bloga

Sent from my iPad using Tapatalk
Oczywiscie ze zerkne! Glownie na Ciebie liczylam mowiac nie skromnie:p zainspirowałaś mnie

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 23:26   #3698
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
skóre naturalną białą perłową
z nią nie powinno być problemów sama teraz żałuję, że jej nie wzięłam..

widziałyście dzisiejszy Project Runway? projektanci szyli suknie ślubne http://player.pl/programy-online/pro...E07,28588.html

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2014-04-14 o 00:01
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 23:33   #3699
ewaden
Raczkowanie

ja widziałam dzisiejszy odcinek - Dorota słusznie odpadła
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 00:12   #3700
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Anka śliczna ta poprawinowa! Trochę podobna do mojej
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
fajna!!

exist_ dobrze, że Tż się sprawił i uzyskał nazwisko
Z tymi osobami towarzyszącymi to bardzo grząski grunt. W ubiegłym roku Tż otrzymał w pracy zaproszenie na ślub z osobą towarzyszącą a jesteśmy parą dłużej niż tamci się znają (chociaż w naszym przypadku to nic trudnego

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
anka Gratki Piękna sukienka, bardzo mi się podoba

bardzo podoba mi się welon katedralny, jest CUDOWNY

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
bardzo ładna sukieneczka!
moja mama i siostra też mają z tej firmy - robią bardzo fajne, klasyczne sukienki

Dziewczyny my wczoraj spędziliśmy większość dnia w galerii
Jest ten łikend zniżek z Twojego Stylu i myślałam, że obłowimy się, a tu d***
Ja co prawda kupiłam super bieliznę (znaną już na forum) z Esotiq (załącznik) i fajnie bo była 40zł tańsza niż normalnie

Gratuluję udanego zakupu My również korzystaliśmy wczoraj z rabatów z TS - Tż zaoszczędził na garniturze 200 złotych, ja na sukience prawie 60 Poza tym wpadło kilka rzeczy bez rabatów, cóż poradzić.

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
śliczna
Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
anka, sukienka poprawinowa cudna!

ewaden gratuluję zakupionych butów oraz zakończonych spotkań z NPR

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
śliczna

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Sukienka sliczna
E tam, to nie kwestia pracy tylko zorganizowania i rozłożenia wydatków w czasie

gornek dzięki za informacje o Varnie w kauflandzie jutro zakupimy 20 sztuk.

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
śliczna

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Apropo wesel to wczoraj dostaliśmy kolejne zaproszenie. To będzie imprezowy rok.
Będziemy się bawić już na czterech (a prawdopodobnie i 5, chodź to jeszcze nie oficjalne )
Ma początek maraton, trzy wesela w trzy miesiące
Zaczynamy My: 26.04
Mój kolega: 31.05
Przyjaciel TŻ: 27.06
Moja koleżanka: 06.09
i z tego co wiem będziemy uczestniczyć w jeszcze jednym w październiku.
Imprezowy rok Wam się szykuje a właściwie pół roku. U nas na szczęście/nie szczęście nasza impreza jest jedyną większą w rodzinie.

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Anka swietna sukienka bardzo lubie taki styl

świetne pudełeczka.
Oj tak, czekanie na zdjęcia z sesji narzeczeńskiej strasznie się dłuży.

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Wy stawiacie wino na stolach, przy ktorych beda siedziec goscie, czy tez oddzielnie?
Mnie zastanawiala kwestia ciasta, ale lepiej chyba, jak beda oddzielnie. Przynajniej ludzie nie przyschna do stolow
Wino będzie stało na osobnym stole z whisky i innymi kolorowymi alkoholami obok wiejskiego stołu. Ciasta będą na stołach.

Szczeperka gratuluję zakupów, sukienka jest śliczna.

Cytat:
anka1897
nie mam pojecia, bo ja jeszcze upatrzonej jako tako nie mam, wstępnie się rozglądam narazie super kiecka !

Cytat:
widziałyście dzisiejszy Project Runway? projektanci szyli suknie ślubne http://player.pl/programy-online/pro...E07,28588.html
Dorota odpadła słusznie Chociaż dla mnie najgorszy był Kuba i te jego teksty Mega działa mi na nerwy
Najbardziej podobał mi się pomysł Maćka i Natalii - tylko u niej z wykonaniem gorzej

W załączniku prezent Tż na 30 urodziny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0352.jpg (66,4 KB, 32 załadowań)

Edytowane przez anka1897
Czas edycji: 2014-04-14 o 00:31
anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 00:26   #3701
cornflower_girl
Zakorzenienie

ewaden Piękne buty A przejścia z kursem - masakra. Dobrze, że masz je za sobą i dobrze, że się nie ujawniłaś. Mnie by bardzo krępowało mówienie komuś znajomemu o szczegółach cyklu (a zwłaszcza komuś, kogo nie obejmuje tajemnica zawodowa).

Włosy są świetne - dobry wybór

mojakaren Tak, jestem zadowolona - zarówno z jakości. Mam nadzieję, że jak przyjdzie do mierzenia ich z sukienką, będę miała to samo zdanie

Liana Ale głupia sytuacja. Czasami się zastanawiam, co strzela do głowy koleżankom w związku ze ślubem :/

pysia Na zdjęciach oba welony mają ten sam kolor - ivory. Aparat trochę poszalał z kolorami.

Strasznie dogie te zaproszenia, za sam druk to byłby solidny pakiet jak z projektślub, gdzie oprócz zaproszenia są mapki i informacje dla gości. A że trafiłaś na równie fajne zaproszenia z allegro - super

A co do pytania - ja bym zrezygnowała z barmana. Myślę, że i tak skoro u Was będzie wino i piwo to na bogato. Ew. można pomyśleć o składniki na 4-5 drinków i tyle. A mają tańsze wino? Z reguły lokale mają tzw. wino domu, jeśli jest ono równie smaczne jak to, zastanawiałabym się nad zamianą.

Tysia Jak się udały nauki?

Le_lena Gratulacje

Kate Noir Ja mam buty z Akcesu (Akcesu, nie Akces2). Co prawda nie ślubne, a taneczne - te tutaj. Co do wygody - na pewno wygodniejsze niż zwykłe szpilki, jakie znajduję w sklepach. Tylko warto brać większe wycięcie przodu - to moje jest wg mnie za małe (niestety zawaliła firma przyjmująca zamówienie, a nie Akces). Na moją stopę nie bardzo. Poza tym ok. Są niesamowicie solidne - mam je już prawie 2,5 roku i dają radę

ijaa Już niedługo przyjdzie ten upragniony odpoczynek

Opium Ale wtopa ze strony fryzjerki. Przetestowałaś już u niej próbną? Najważniejsze, że dobrze się wybawiłaś

rabbitka Ale świetne pudełko - Ty to masz oko do takich cudów

namisek Im więcej szczegółów podajesz, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że lepiej będzie zrezygnować z koleżanki.

mysza Jeszcze nigdy nie słyszałam o sukni ślubnej z taką historią - rzeczywiście piękny prezent Piękne buty

fascinata Ja miałam zamawiać. Niestety u jubilera pocałowaliśmy klamkę - tzn. już mieliśmy konkretnie wybierać model, szerokość; jak przyszli bardzo problematyczni klienci. Umówiliśmy się w tygodniu.

wenedka Świetny pomysł z odrębnymi stolikami - sala się zapełni Co do wina - byłam na kilku weselach, gdzie było na odrębnym stoliku i większość osób chwaliła to rozwiązanie.

Szczeperka Ale ładne wszystko

cude Wyobrażam sobie cały komizm sytuacji z obrazkami A co do cen obrączek - to by mogło wyjaśniać różnicę. Chociaż może strona www nieaktualizowana i tam takie kwiatki są?

kulbensikowa Każda z nas ma takie wątpliwości. Ale patrzysz potem na swojego TŻ-ta i myślisz, że na pewno impreza się uda, bo oboje jesteście tacy szcześliwi; a przy zapraszaniu goście od razu potwierdzają i mają tyle entuzjazmu

activelifestyle Trzymam kciuki, żeby CI się ze wszystkim udało; a ze sprawami ślubnymi - macie czas

czekoo Jestem za białą poszetką

Godzia Świetne, bardzo eleganckie

zakręcona_kropka Fakt, ciężko ich rozgryźć - normalnie jak dr Jekyll i pan Hyde. Kiedy macie podjąć wiążącą decyzję z tym, gdzie zamieszkacie? Może do tego czasu coś więcej się wyjaśni?

A co u nas - w sobotę mieliśmy zamówić obrączki (nie udało się, problematyczni klienci - przełożyliśmy wizytę). Rozdaliśmy 7 zaproszeń, same potwierdzenia - było przesympatycznie podczas spotkań

Żeby nie było za różowo - okazało się, że mój znajomy ksiądz nie odprawi naszej mszy ślubnej - wyjeżdża wtedy na rekolekcje A tak liczyłam na to, że będzie ktoś, kogo znamy, kto powie kazanie od serca a nie odbębni mszę ( serio, zdarzają się tacy księża)...

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 00:36   #3702
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

mala_czarna_21
gratuluję załatwienia spraw ślubnych

Le_lena
Tak, są nawet w hurtowniach za mniej niż 1,50 przy przykładzie nie dopisałam, że chodzi mi o duże tulipany papuzie, które są droższe wyglądają tak:

o tej typce już nawet nie chcę myśleć bo nerwów mi napsuła, że hej...

wenedka
my stawiamy winko na oddzielnym stole, mamy 3 rodzaje. My też planujemy księgę gości- to fajna pamiątka.
Ślub stresującym wydarzeniem- heh. Dzisiaj byłam tak poddenerwowana tym wszystkim, że pokłóciłam się bez powodu z tż i zaczęłam krzyczeć, że nie chcę żadnego ślubu...

mysza_myszowska
świetny kolor butów!

cornflower_girl
bardzo ładnie wygląda jak welon jest wyżej upięty
zrezygnowałam z jej "pomocy"

Szczeperka
ładne obrączki- klasyczne takie jak nasze

cude
przepraszam, pewnie nie przeczytałam, albo nie zauważyłam! śmiało pisz o co chodzi na tyle ile mogę odpowiem i pomogę
Stary 2014-04-14, 07:42   #3703
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zrobiłam tak, że wpisałam nazwę w Ceneo, a następnie poszukałam na tym wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=67132 wiarygodnej perfumerii (w moim przypadku kokai.pl) - wolałam dopłacić parę zł, ale mieć pewnośc co do oryginalności, a i tak wyszło duuuuużo taniej niż w Douglasie

super, dzięki Ci wielkie za namiary
ja na razie patrzyłam na iPerfumy

Cytat:
mam pytanie : kolor poszetki wybiera się pod kolor czego ? nie będę mieć kolorowych dodatków, jedynie bukiet z fioletem, no i obcas w butach fioletowy. poszetke brac biala, czy fioletowa tez by byla? (krawat bd czarny)
ja bym brała w kolorze koszuli

Cytat:
A co u nas - w sobotę mieliśmy zamówić obrączki (nie udało się, problematyczni klienci - przełożyliśmy wizytę). Rozdaliśmy 7 zaproszeń, same potwierdzenia - było przesympatycznie podczas spotkań

Żeby nie było za różowo - okazało się, że mój znajomy ksiądz nie odprawi naszej mszy ślubnej - wyjeżdża wtedy na rekolekcje A tak liczyłam na to, że będzie ktoś, kogo znamy, kto powie kazanie od serca a nie odbębni mszę ( serio, zdarzają się tacy księża)...
kurcze, ale pech, że nie będzie ksiedza
ja mam dwóch bliskich księzy - jeden wuj mojej mamy (dawał też ślub moim rodzicom) a drugi to wykładowca przez 5 lat na uniwersytecie
tylko teraz jest dylemat, który z nich powie kazanie

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 07:48   #3704
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Nie mam słów na Twoją teściową.. moja ostatnio żartem wspomniała że mam nie jeść słodyczy bo się do sukni nie zmieszczę..

A z rzeczy śmieszniejszych po odbyciu wizyty w poradni do życia w rodzinie mój TŻ postanowił pozostać w celibacie przez pewien bliżej nieokreślony czas :P Tak mu Pani zdjęciami pokazującymi śluz obrzydziła wszystko ze teraz nic
Gdyby moja teściowa mi coś takiego powiedziała to miałaby jak w banku, że do końca życia (jej życia) nie tknęłabym ani pół grama ciasta w jej domu.

A z tymi poradniami to oni chyba powinni opatentować fotki śluzu jako naturalną metodę zapobiegającą współżyciu
Nas ominęła poradnia (znajomości), ale mam w domu książkę do NPR i tam też były fotki śluzu. Mina TŻ była wymowna, ale na szczęście traumy nie ma

Cytat:
z nią nie powinno być problemów sama teraz żałuję, że jej nie wzięłam..

Oglądałam, słusznie odpadła Dorota, bo jej gorset był koszmarnie uszyty. Ale Natalia i Serafin też stworzyli koszmarki. Jedna suknia powodowała że modelka wygląda jakby w ciąży była, druga idealna na śluby ale czystości chyba... Jakby mnie TŻ zobaczył w worku pokutnym przed ołtarzem, to bym mu nie przemówiła że to innowacyjne podejście projektanta

Maciek, Lilianna - gdyby była dłuższa z przosu, Piotr dali radę.

Cytat:
Strasznie przykro Znajomy ksiądz dodaje takiego ciepła mszy ślubnej i wydaje mi się że traktuje ją bardziej indywidualnie. Nam też zależy na jednym księdzu, na obecną chwilę mówił, że da radę i zrobi wszystko żeby przyjechać, ale to jest sierpień, czas urlopów dla księży... Trochę się martwię.
Ale w zanadrzu mamy jeszcze 2 księży, z rodziny i przyjaciela rodziców. Ale ich nie darzę takim zaufaniem jak tego, którego poprosiliśmy o przewodniczenie mszy.

Dziewczyny, dziś w ramach praktyk idę na lekcję do liceum... Będziemy ją prowadzić z koleżankami
Temat jest niefortunny, ciąże małoletnich ale podobno sama szkoła o taki prosiła bo mają z tym problem
Typowe polskie zachowanie, jak ktoś sobie z czymś nie umie poradzić to zwala robotę na kogoś innego, padło na nas
Stary 2014-04-14, 08:13   #3705
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Gratuluje wszystkich zakupow

Dziewczyny, prosze o rade

Szukamy z Tż oszczędności
Też bym odpuściła barmana. Wódka, wino i piwo w zupełności wystarczą a drinka każdy może sobie zrobić sam przy stole (wódka z sokiem).

Cytat:
a właśnie ! oglądaliśmy dziś obrączki, i na 99% bierzemy klasyczne, ja 4 mm a Tż 5mm. ja mam rozmiar 13, ew 14 a Tż 29 teraz czekamy tylko na przypływ gotówki i idziemy zamawiać
Super! Klasyka na wątku rządzi

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Zastanawiamy się nad księgą gości. Ma być rower z balonikami. Czy:
1) kupić tusze i piecząteczki
2) nadrukować ilość baloników?
TŻ wpadł jeszcze na pomysł, żeby wyciąć baloniki z papieru, a goście później je naklejali To trzecia opcja.
Pomożecie wybrać?

Czy urzędy są otwarte 2 maja - piątek?
My mamy z odciskami palców, opcja z pieczątkami jeszcze jest ok. Na pewno naklejanie odpada bo za dużo z tym zachodu.

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Strasznie podły nastrój dzisiaj Sprawy ślubno-weselne stoją w miejscu... TŻ był na kawalerskim i dzisiaj nawet się nie spotkaliśmy... Najprawdopodobniej dopiero w święta rozdamy kilka zaproszeń. Mieliśmy po obrączki iść, ale TŻ jak zwykle twierdzi, że "jeszcze czas". Brakuje mi już sił na wszystko, jeszcze praca dyplomowa goni... Nie wiem czy dam radę sama to wszystko pogodzić Smutno mi jak nie wiem. Idę sobie muffiny upiec, może mi się nastrój poprawi.

Miłego wieczoru Kochane
Spokojnie zdążycie ze wszystkim! Macie ślub 1,5 miesiąca po nas, my dopiero skończyliśmy zapraszać gości. Obrączki o ile chcecie klasyczne to załatwicie w 3-4 tyg.

Cytat:
I tutaj wielka prośba do dziewczyn , które robiły takie pudełeczka z zapytaniem "Czy zostaniesz moją świadkową?".
Ja swojej zrobiłam mały album z naszymi zdjęciami, kilka wspomnień (w klubie znajdziesz zdjęcia). Może też spróbuj wydrukować jakieś małe zdjęcia i z tyłu podpisz, nawiązując do fajnych wydarzeń z Waszego życia. Moja świadkowa była mega zaskoczona i wzruszona i powiedziała że czuła się tak jakby ktoś jej się oświadczył

Cytat:
Ja zrobiłam tak, że wpisałam nazwę w Ceneo, a następnie poszukałam na tym wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=67132 wiarygodnej perfumerii (w moim przypadku kokai.pl) - wolałam dopłacić parę zł, ale mieć pewnośc co do oryginalności, a i tak wyszło duuuuużo taniej niż w Douglasie

Ja po kilku tyg poszukiwań znalazłam Estee Lauder - Moder Muse. Niestety nie ma ich nigdzie w necie, są 50 ml za 220 zł a wolałabym 100 ml. W Douglasie setka za 460 zł Poszukam dalej, jak nic nie znajdę to chyba kupię tą pięćdziesiątkę. TŻ wybrał sobie Dior Homme Intense

Wczoraj zamówiliśmy szelki dla TŻ - bez szału, brązowe. Ale nie mieliśmy dużego wyboru bo koniecznie miały być na guziki a tu nie ma za dużo opcji. I zamówiłam poszetkę, TŻ bardzo chciał taką że każda ćwiartka inna, podobało mu się jak była złożona, jak okaże się że wygląda jak z jarmarku to złożymy ją tak że będzie tylko biała

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 08:23   #3706
adziia13
Rozeznanie

Nadrobiłam, pędzicie okropnie, a ja ciepię na niedoczas okropny

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
No tak, chociaż nie wiem czy cywilny uprawnia do bycia żoną
Powiem szczerze że czuję się, jakbym dostała w ryj, bo to akurat rodzina, z którą się trzymamy, dobrze znamy, imprezy, grille itd. a ja miesiąc przed ślubem jestem osobą towarzyszącą
Ja ogarniałam wszelkie osoby towarzyszące na ślub, pytałam jak się nazywają, a oni mnie znają z imienia i nazwiska od 10 lat. Jak widać jeszcze jestem nikim, bo ślubu nie mamy.
Sytuacja - masakra. Ja nie wiem co ludzie mają w głowach, bo takie sytuacje są niestety czeste. Mi taką akcję zrobił kuzyn. My wszytskie os. tow. wypisaliśmy z imienia i nazwiska. Poza dwoma - mojej koleżanki, sama nie wiedziała z kim przyjdzie /(usytaliłam z nią, że wpisze os. tow.), taka sama sytuacja z moją kuzynką. Umówiłam się z jednak z dziewczynami, że zaraz po wielkanocy, powiedzą mi z kim będą (imię i nazwisko) żebym mogła zrobić winietki.

Cytat:
Robię pudełeczko dla światkowej.
Prześlę ci na PRV co ja napisałam (świadkowa była wzruszona), tyle że ja zrobiłam kartkę, a nie pudłko.
adziia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 08:31   #3707
Sunrise28
Rozeznanie

Witajcie

Witam Nową PM-kę

Myśmy w sobotę rozdali, aż 3 zaproszenia :P
Plan był, żeby rozdać 5 ale nie wyszło :P
Myślałam, że pójdzie raz dwa ale tu posiedzisz, tam posiedzisz i się zeszło, że wyjechaliśmy o 16, a wróciliśmy po 23
No nic trzeba będzie też rozdawać w tygodniu

Reszta spraw stoi z uwagi na nawał pracy, ale może uda się coś ruszyć więcej w tym tyg. - np. garnitur dla Tż-ta :P
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 08:49   #3708
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
Lg_ago, wrzucam w końcu obiecane zdjęcia z przedłużkami z Luxy Hair. Podobają mi się Ale poproszę moją fryzjerkę o lekkie ich podcięcie
Przepraszam za brak photoshopa i make-upu- mam nadzieję, że dzięki maskarze mój widok nie będzie Was bolał
to wszystko przez brak makijażu
Żartuje Super wyglądasz
Dziękuje, dziękuje
Powiem Ci, że rzeczywiście brakuje im lekkiego podcięcia i będzie idealnie. Kolor bardzo naturalny i super dobrany do Twojego naturalnego
Co do grzywki, mam to samo - jestem grzywkową dziewczyną Aktualnie mam na prosto i tak planuję iść do ślubu.

Cytat:
Napisane przez Godzia_13 Pokaż wiadomość
na razie wrzucam tylko fotkę spinek do mankietów, Tż nie chciało się już dzisiaj ubierać garniaka, także zdjęcia na razie nie mam
Świetne spinki
Czekam na zdjęcia garniaki. My niestety nie dobraliśmy nic w Pawo i kupiliśmy w Lavard.

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
W załączniku prezent Tż na 30 urodziny
Ale zegarek, pierwsza klasa !

Cytat:

Jak już zamówicie obrączki, pochwal się na co się zdecydowaliśmy
Szkoda, że akurat ten ksiądz nie będzie dostępny

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
ja mam dwóch bliskich księzy - jeden wuj mojej mamy (dawał też ślub moim rodzicom) a drugi to wykładowca przez 5 lat na uniwersytecie
tylko teraz jest dylemat, który z nich powie kazanie
Jak to który? Na zmianę, po jednym słowie

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 09:04   #3709
cude
Zadomowienie

namisek, mam 163 cm, a TŻ 197 cm wzrostu. Suknia w zał. (zdjęcie z neta swoich nie mam). Oboje jesteśmy szczupli, TŻ wręcz chudy. Taki nieduży bukiet będzie ok?

exist_, będzie dobrze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Pretty.jpg (45,9 KB, 96 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Pretty_Again.jpg (38,0 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (46,3 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bq_brighthandtied.jpg (58,3 KB, 17 załadowań)
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 09:04   #3710
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Z jego ubioru została bielizna, szelki i conversy.
Z mojego bielizna, buty na poprawiny i sukienka na panieński.
Wiedziałam, że o czyms zapomniałam

Cytat:
Ja napisałam liścik, wydrukowałam na kolorowej kartce i doczepiłam do butelki wina

Cytat:
mam pytanie : kolor poszetki wybiera się pod kolor czego ? nie będę mieć kolorowych dodatków, jedynie bukiet z fioletem, no i obcas w butach fioletowy. poszetke brac biala, czy fioletowa tez by byla? (krawat bd czarny)
Ja bym brała białą

Cytat:
Napisane przez Godzia_13 Pokaż wiadomość
Ładne spinki
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 09:14   #3711
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adziia13 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam, pędzicie okropnie, a ja ciepię na niedoczas okropny

Sytuacja - masakra. Ja nie wiem co ludzie mają w głowach, bo takie sytuacje są niestety czeste. Mi taką akcję zrobił kuzyn. My wszytskie os. tow. wypisaliśmy z imienia i nazwiska. Poza dwoma - mojej koleżanki, sama nie wiedziała z kim przyjdzie /(usytaliłam z nią, że wpisze os. tow.), taka sama sytuacja z moją kuzynką. Umówiłam się z jednak z dziewczynami, że zaraz po wielkanocy, powiedzą mi z kim będą (imię i nazwisko) żebym mogła zrobić winietki.

Prześlę ci na PRV co ja napisałam (świadkowa była wzruszona), tyle że ja zrobiłam kartkę, a nie pudłko.

mogłabyś mi też wysłać na priv ?
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 09:50   #3712
Robusta
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny witam po weekendzie

Ja to się aż wczoraj posprzeczałam z moim S. bo staralismy sie rozplanować rozdawanie zarpszeń, ale dziś stwierdzam że TŻ ma rację trzeba patzreć na siebie a nie że inni się obraża bo będziemy zamaist 2 godzin siedzieć godzinkę

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 09:52   #3713
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny witam po weekendzie

Ja to się aż wczoraj posprzeczałam z moim S. bo staralismy sie rozplanować rozdawanie zarpszeń, ale dziś stwierdzam że TŻ ma rację trzeba patzreć na siebie a nie że inni się obraża bo będziemy zamaist 2 godzin siedzieć godzinkę
Cześć

Ciężko czasem posiedzieć tylko godzinkę
My mieliśmy rozdać 5, rozdaliśmy 3
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 10:00   #3714
activelifestyle
Rozeznanie

bardorja - co do obrączek to jeszcze nie wybraliśmy właśnie.... Pisząc "iśc po obrączki" miałam na myśli wybrać Byliśmy już w Aparcie, Kruku, Yes i jeszcze jakiejś sieciówce. Ja byłam tez u Węca w Krakowie. Wybieramy się już jakiś czas do jubilerów w moim mieście, ale wiesz U Węca podobały nam się TE, ale jeszcze musimy to przedyskutować Oglądaliśmy jeszcze klasyczne z żółtego złota i w oko wpadły nam jeszcze TE, ale do modyfikacji, bo nie chcemy matowych i ja zastanawiam się czy nie wezmę gładkiej Poza tym pewnie u mniejszego jubilera zapłacimy mniej, więc muszę zmobilizować TŻ'ta do ruszenia tyłka Dziewczyny pisały, że jak bierze się 2 kolory złota to później jest problem ze zmniejszaniem, zwiększaniem itd., a u Węca powiedzieli mi, że obrączek z brylantami w ogóle nie mniejszają . Ciężki orzech, więc nie wiem czy nie weźmiemy klasycznych, ale z najwyższej próby

say-hello, cornflower_girl, justynkie dziękuję dziewczyny za wsparcie dziś już lepiej

exist_ - to Ci się temat trafił powodzenia na lekcji

Sunrise28 - udanych zakupów życzę a z zaproszeniami tak już jest, że długo schodzi - ale na pewno zdążycie
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 10:00   #3715
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
namisek, mam 163 cm, a TŻ 197 cm wzrostu. Suknia w zał. (zdjęcie z neta swoich nie mam). Oboje jesteśmy szczupli, TŻ wręcz chudy. Taki nieduży bukiet będzie ok?

exist_, będzie dobrze
nie jestem namiskiem, ale moim zdaniem jest ok pamietaj tylko, ze sloneczniki - nawet te miniaturowe - sa dosc spore, zeby Cie nie przytloczyly bo drobniutka jestes
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 10:07   #3716
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dziś w ramach praktyk idę na lekcję do liceum... Będziemy ją prowadzić z koleżankami
Temat jest niefortunny, ciąże małoletnich ale podobno sama szkoła o taki prosiła bo mają z tym problem
Typowe polskie zachowanie, jak ktoś sobie z czymś nie umie poradzić to zwala robotę na kogoś innego, padło na nas

ciekawi mnie jak to wygląda i o czym rozmawiacie. skoncyzlam LO jakies 7lat temu i z tego co pamietam dziewczyny chetnie sie wypowiadaly na takie tematy mozedlatego ze u nas zadna nie zaszla w ciaze
odbiegajac od slubnego tematu
pamietam jak jechalam metrem to slyszalam rozmowe 2 dziewczyn nie wiem czy LO czy nie bo teraz to ciezko zgadnać skoro dziewczyny 15letnie wyglądają jak 25 :O ( na oko mialy wlasnie z 15lat )
cos w stylu
-my nie uzywamy gumek bo sa niewygodne
-a jak wpadniecie? jak zajdziesz w ciaze?
-no trudno, jest ryzyko jest zabawa...

kopara mi opadła

activelifestyle zamierzamy w tym tyg sie wybrac na oblukanie obraczek. grawerujecie?

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 10:12   #3717
21klaudyna
Zadomowienie

Dziewczyny bo szukam i znaleźć nie mogę , któraś z was miała taki nie rymowany tekst że zamiast kwiatów chcecie alkohol lub kiążkę z dedykacją . Może mi ktoś coś podsunąć.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 10:13   #3718
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

cude
zgadzamy się widzę z myhą Bukiet kula pasuje do każdej sukni . Widzę, że masz suknię w kształcie litery A . Zależy czego oczekujesz od bukietu tzn od funkcji. Jeżeli chcesz optycznie dodać sobie wzrostu to na bukiet polecam słoneczniki z dłuższą łodygą
lub bukiet odwróconą kroplę (wygląda jak kula tyle, że część kwiatów "spływa w dół")

jeszcze Ci załączę kilka inspiracji

Trzeba tylko pamiętać by w bukiet nie był zbyt duży w porównaniu do Ciebie

Idziemy dziś po dokumenty do mojej parafii. Od razu za jednym zamachem załatwimy wszystko łącznie z zapowiedziami. Przez te wszystkie akcje przed ślubem wychodzi ze mnie bridezilla!

Edytowane przez namisek1990
Czas edycji: 2014-04-14 o 10:19
namisek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 10:18   #3719
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
cude
zgadzamy się widzę z myhą Bukiet kula pasuje do każdej sukni . Widzę, że masz suknię w kształcie litery A . Zależy czego oczekujesz od bukietu tzn od funkcji. Jeżeli chcesz optycznie dodać sobie wzrostu to na bukiet polecam słoneczniki z dłuższą łodygą
lub bukiet odwróconą kroplę (wygląda jak kula tyle, że część kwiatów "spływa w dół")

Idziemy dziś po dokumenty do mojej parafii. Od razu za jednym zamachem załatwimy wszystko łącznie z zapowiedziami. Przez te wszystkie akcje przed ślubem wychodzi ze mnie bridezilla!
jeszcze co bym dodala, w bukiecie ktory wrzucila cude sa kosacce - one strasznie gluca, a nie da sie ich przez ich glube lodygi zrobic w gabce. radzilabym zmiane na inny kwiat moze np ostrozke? jest duzo delikatniejsza, ale polaczenie slonecznik ostrozka wychodzi bardzo ladnie tutaj akurat w innym ksztalcie niz byc chciala, ale chodzi mi o pokazanie polaczenia https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/...68392191_n.jpg

ciesze sie namisku ze zalatwicie wszystko z ajednym zamachem bez potrzeby chodzenia w kolko w to samo miejsce na kilka razy

Edytowane przez e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Czas edycji: 2014-04-14 o 10:20
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 10:19   #3720
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Odbieram jutro (12 dni przed).
Pani w salonie poleciła przymierzyć wtedy jeszcze w domu np. na kilka dni przed (pewnie zrobię to w świeta, bo suknia będzie u mamy), sprawdzić czy wszystko gra, żeby był jeszcze czas się ratować gdyby się okazało, że np. szef poszedł, albo coś się stało.

Super, to musi być niesamowite uczucie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Ale pędzicie! Nadrobiłam ale po łebkach.
Gratuluję wszystkim załatwionych spraw
Dopiero zobaczyłam że ślubujemy tego samego dnia! Fajnie że jest nas coraz więcej z tego dnia!

Pysia ja w Waszym przypadku bym zrezygnowała z barmana.

My wczoraj byliśmy z Dniu Skupienia, kolejna rzecz z głowy!
A dziś pierwsza przymiarka Jaram się strasznie Zabieram ze sobą wszystko co mam na ślub:biżu, buty i welon. Już się doczekać nie mogę

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości