|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
|
|
|
|
|
#3692 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
na razie wrzucam tylko fotkę spinek do mankietów, Tż nie chciało się już dzisiaj ubierać garniaka, także zdjęcia na razie nie mam
|
#3693 |
|
Zadomowienie
|
enzunio, mysza_myszowska
mojakaren, to jest myśl ![]() ewaden, ile kosztuje taka przyjemność? |
|
|
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój tż też ma jeszcze duuuuuużo czasu do ślubu a jaki chcesz materiał? bo mi się wydaje, że to kwestia tego srebrnego materiału... ogólnie buty są dobrze wykonane
|
|
#3695 |
|
Raczkowanie
|
cude, już nie pamiętam dokładnie, ale ok 120$
|
|
|
|
#3696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3697 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
z nią nie powinno być problemów
sama teraz żałuję, że jej nie wzięłam..widziałyście dzisiejszy Project Runway? projektanci szyli suknie ślubne http://player.pl/programy-online/pro...E07,28588.html
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2014-04-14 o 00:01 |
|
|
|
#3699 |
|
Raczkowanie
|
ja widziałam dzisiejszy odcinek - Dorota słusznie odpadła
|
|
|
|
#3700 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
exist_ dobrze, że Tż się sprawił i uzyskał nazwisko ![]() Z tymi osobami towarzyszącymi to bardzo grząski grunt. W ubiegłym roku Tż otrzymał w pracy zaproszenie na ślub z osobą towarzyszącą a jesteśmy parą dłużej niż tamci się znają (chociaż w naszym przypadku to nic trudnego ![]() bardzo podoba mi się welon katedralny, jest CUDOWNY Cytat:
Gratuluję udanego zakupu My również korzystaliśmy wczoraj z rabatów z TS - Tż zaoszczędził na garniturze 200 złotych, ja na sukience prawie 60 Poza tym wpadło kilka rzeczy bez rabatów, cóż poradzić.ewaden gratuluję zakupionych butów oraz zakończonych spotkań z NPR ![]() ![]() gornek dzięki za informacje o Varnie w kauflandzie jutro zakupimy 20 sztuk.Cytat:
świetne pudełeczka. Oj tak, czekanie na zdjęcia z sesji narzeczeńskiej strasznie się dłuży. Cytat:
Szczeperka gratuluję zakupów, sukienka jest śliczna. Cytat:
Cytat:
Mega działa mi na nerwy![]() Najbardziej podobał mi się pomysł Maćka ![]() W załączniku prezent Tż na 30 urodziny
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2014-04-14 o 00:31 |
|||||
|
|
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
ewaden Piękne buty
Włosy są świetne - dobry wybór ![]() mojakaren Tak, jestem zadowolona - zarówno z jakości. Mam nadzieję, że jak przyjdzie do mierzenia ich z sukienką, będę miała to samo zdanie ![]() Liana Ale głupia sytuacja. Czasami się zastanawiam, co strzela do głowy koleżankom w związku ze ślubem :/ pysia Na zdjęciach oba welony mają ten sam kolor - ivory. Aparat trochę poszalał z kolorami. Strasznie dogie te zaproszenia, za sam druk to byłby solidny pakiet jak z projektślub, gdzie oprócz zaproszenia są mapki i informacje dla gości. A że trafiłaś na równie fajne zaproszenia z allegro - super ![]() A co do pytania - ja bym zrezygnowała z barmana. Myślę, że i tak skoro u Was będzie wino i piwo to na bogato. Ew. można pomyśleć o składniki na 4-5 drinków i tyle. A mają tańsze wino? Z reguły lokale mają tzw. wino domu, jeśli jest ono równie smaczne jak to, zastanawiałabym się nad zamianą. Tysia Jak się udały nauki? Le_lena Gratulacje ![]() Kate Noir Ja mam buty z Akcesu (Akcesu, nie Akces2). Co prawda nie ślubne, a taneczne - te tutaj. Co do wygody - na pewno wygodniejsze niż zwykłe szpilki, jakie znajduję w sklepach. Tylko warto brać większe wycięcie przodu - to moje jest wg mnie za małe (niestety zawaliła firma przyjmująca zamówienie, a nie Akces). Na moją stopę nie bardzo. Poza tym ok. Są niesamowicie solidne - mam je już prawie 2,5 roku i dają radę ![]() ijaa Już niedługo przyjdzie ten upragniony odpoczynek ![]() Opium Ale wtopa ze strony fryzjerki. Przetestowałaś już u niej próbną? Najważniejsze, że dobrze się wybawiłaś ![]() rabbitka Ale świetne pudełko - Ty to masz oko do takich cudów ![]() namisek Im więcej szczegółów podajesz, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że lepiej będzie zrezygnować z koleżanki. mysza Jeszcze nigdy nie słyszałam o sukni ślubnej z taką historią - rzeczywiście piękny prezent Piękne buty ![]() fascinata Ja miałam zamawiać. Niestety u jubilera pocałowaliśmy klamkę - tzn. już mieliśmy konkretnie wybierać model, szerokość; jak przyszli bardzo problematyczni klienci. Umówiliśmy się w tygodniu. wenedka Świetny pomysł z odrębnymi stolikami - sala się zapełni Szczeperka Ale ładne wszystko ![]() cude Wyobrażam sobie cały komizm sytuacji z obrazkami A co do cen obrączek - to by mogło wyjaśniać różnicę. Chociaż może strona www nieaktualizowana i tam takie kwiatki są?kulbensikowa Każda z nas ma takie wątpliwości. Ale patrzysz potem na swojego TŻ-ta i myślisz, że na pewno impreza się uda, bo oboje jesteście tacy szcześliwi; a przy zapraszaniu goście od razu potwierdzają i mają tyle entuzjazmu ![]() activelifestyle Trzymam kciuki, żeby CI się ze wszystkim udało; a ze sprawami ślubnymi - macie czas czekoo Jestem za białą poszetką ![]() Godzia Świetne, bardzo eleganckie zakręcona_kropka Fakt, ciężko ich rozgryźć - normalnie jak dr Jekyll i pan Hyde. Kiedy macie podjąć wiążącą decyzję z tym, gdzie zamieszkacie? Może do tego czasu coś więcej się wyjaśni? A co u nas - w sobotę mieliśmy zamówić obrączki (nie udało się, problematyczni klienci - przełożyliśmy wizytę). Rozdaliśmy 7 zaproszeń, same potwierdzenia - było przesympatycznie podczas spotkań ![]() Żeby nie było za różowo - okazało się, że mój znajomy ksiądz nie odprawi naszej mszy ślubnej - wyjeżdża wtedy na rekolekcje
|
#3702 |
|
Wtajemniczenie
|
mala_czarna_21
gratuluję załatwienia spraw ślubnych ![]() Le_lena Tak, są nawet w hurtowniach za mniej niż 1,50 przy przykładzie nie dopisałam, że chodzi mi o duże tulipany papuzie, które są droższe wyglądają tak:![]() o tej typce już nawet nie chcę myśleć bo nerwów mi napsuła, że hej... wenedka my stawiamy winko na oddzielnym stole, mamy 3 rodzaje . My też planujemy księgę gości- to fajna pamiątka.Ślub stresującym wydarzeniem- heh. Dzisiaj byłam tak poddenerwowana tym wszystkim, że pokłóciłam się bez powodu z tż i zaczęłam krzyczeć, że nie chcę żadnego ślubu... mysza_myszowska świetny kolor butów! cornflower_girl bardzo ładnie wygląda jak welon jest wyżej upięty ![]() zrezygnowałam z jej "pomocy" Szczeperka ładne obrączki- klasyczne takie jak nasze ![]() cude przepraszam, pewnie nie przeczytałam, albo nie zauważyłam ! śmiało pisz o co chodzi na tyle ile mogę odpowiem i pomogę
|
|
#3703 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja na razie patrzyłam na iPerfumy Cytat:
Cytat:
![]() ja mam dwóch bliskich księzy - jeden wuj mojej mamy (dawał też ślub moim rodzicom) a drugi to wykładowca przez 5 lat na uniwersytecie ![]() tylko teraz jest dylemat, który z nich powie kazanie
|
|
#3704 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) nie tknęłabym ani pół grama ciasta w jej domu. A z tymi poradniami to oni chyba powinni opatentować fotki śluzu jako naturalną metodę zapobiegającą współżyciu Nas ominęła poradnia (znajomości), ale mam w domu książkę do NPR i tam też były fotki śluzu. Mina TŻ była wymowna, ale na szczęście traumy nie ma Cytat:
![]() Maciek, Lilianna - gdyby była dłuższa z przosu, Piotr dali radę. Cytat:
Znajomy ksiądz dodaje takiego ciepła mszy ślubnej i wydaje mi się że traktuje ją bardziej indywidualnie. Nam też zależy na jednym księdzu, na obecną chwilę mówił, że da radę i zrobi wszystko żeby przyjechać, ale to jest sierpień, czas urlopów dla księży... Trochę się martwię.Ale w zanadrzu mamy jeszcze 2 księży, z rodziny i przyjaciela rodziców. Ale ich nie darzę takim zaufaniem jak tego, którego poprosiliśmy o przewodniczenie mszy. Dziewczyny, dziś w ramach praktyk idę na lekcję do liceum... Będziemy ją prowadzić z koleżankami ![]() Temat jest niefortunny, ciąże małoletnich ale podobno sama szkoła o taki prosiła bo mają z tym problem ![]() Typowe polskie zachowanie, jak ktoś sobie z czymś nie umie poradzić to zwala robotę na kogoś innego, padło na nas
|
|
|
#3705 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj zamówiliśmy szelki dla TŻ - bez szału, brązowe. Ale nie mieliśmy dużego wyboru bo koniecznie miały być na guziki a tu nie ma za dużo opcji. I zamówiłam poszetkę, TŻ bardzo chciał taką że każda ćwiartka inna, podobało mu się jak była złożona, jak okaże się że wygląda jak z jarmarku to złożymy ją tak że będzie tylko biała
|
|
#3706 | |
|
Rozeznanie
|
Nadrobiłam, pędzicie okropnie, a ja ciepię na niedoczas okropny
![]() Cytat:
Prześlę ci na PRV co ja napisałam (świadkowa była wzruszona), tyle że ja zrobiłam kartkę, a nie pudłko.
|
|
#3707 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Witam Nową PM-kę Myśmy w sobotę rozdali, aż 3 zaproszenia :P Plan był, żeby rozdać 5 ale nie wyszło :P Myślałam, że pójdzie raz dwa ale tu posiedzisz, tam posiedzisz i się zeszło, że wyjechaliśmy o 16, a wróciliśmy po 23 ![]() No nic trzeba będzie też rozdawać w tygodniu ![]() Reszta spraw stoi z uwagi na nawał pracy, ale może uda się coś ruszyć więcej w tym tyg. - np. garnitur dla Tż-ta :P
|
#3708 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to wszystko przez brak makijażu ![]() Żartuje Super wyglądasz ![]() Dziękuje, dziękuje ![]() Powiem Ci, że rzeczywiście brakuje im lekkiego podcięcia i będzie idealnie. Kolor bardzo naturalny i super dobrany do Twojego naturalnego Co do grzywki, mam to samo - jestem grzywkową dziewczyną Aktualnie mam na prosto i tak planuję iść do ślubu.Cytat:
![]() Czekam na zdjęcia garniaki. My niestety nie dobraliśmy nic w Pawo i kupiliśmy w Lavard. Ale zegarek, pierwsza klasa ! ![]() Cytat:
![]() Szkoda, że akurat ten ksiądz nie będzie dostępny ![]() Cytat:
|
|
|
#3709 |
|
Zadomowienie
|
namisek,
exist_, będzie dobrze
|
|
|
|
#3710 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogłabyś mi też wysłać na priv ?
|
|
#3712 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny witam po weekendzie
![]() Ja to się aż wczoraj posprzeczałam z moim S. bo staralismy sie rozplanować rozdawanie zarpszeń, ale dziś stwierdzam że TŻ ma rację trzeba patzreć na siebie a nie że inni się obraża bo będziemy zamaist 2 godzin siedzieć godzinkę
|
#3713 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ciężko czasem posiedzieć tylko godzinkę ![]() My mieliśmy rozdać 5, rozdaliśmy 3
|
|
#3714 |
|
Rozeznanie
|
bardorja - co do obrączek to jeszcze nie wybraliśmy właśnie.... Pisząc "iśc po obrączki" miałam na myśli wybrać
Byliśmy już w Aparcie, Kruku, Yes i jeszcze jakiejś sieciówce. Ja byłam tez u Węca w Krakowie. Wybieramy się już jakiś czas do jubilerów w moim mieście, ale wiesz U Węca podobały nam się TE, ale jeszcze musimy to przedyskutować Oglądaliśmy jeszcze klasyczne z żółtego złota i w oko wpadły nam jeszcze TE, ale do modyfikacji, bo nie chcemy matowych i ja zastanawiam się czy nie wezmę gładkiej Poza tym pewnie u mniejszego jubilera zapłacimy mniej, więc muszę zmobilizować TŻ'ta do ruszenia tyłka Dziewczyny pisały, że jak bierze się 2 kolory złota to później jest problem ze zmniejszaniem, zwiększaniem itd., a u Węca powiedzieli mi, że obrączek z brylantami w ogóle nie mniejszają . Ciężki orzech, więc nie wiem czy nie weźmiemy klasycznych, ale z najwyższej próby ![]() say-hello, cornflower_girl, justynkie dziękuję dziewczyny za wsparcie dziś już lepiej exist_ - to Ci się temat trafił powodzenia na lekcji ![]() Sunrise28 - udanych zakupów życzę a z zaproszeniami tak już jest, że długo schodzi - ale na pewno zdążycie
|
|
|
|
#3715 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
pamietaj tylko, ze sloneczniki - nawet te miniaturowe - sa dosc spore, zeby Cie nie przytloczyly bo drobniutka jestes
|
|
|
|
|
#3716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciekawi mnie jak to wygląda i o czym rozmawiacie. skoncyzlam LO jakies 7lat temu i z tego co pamietam dziewczyny chetnie sie wypowiadaly na takie tematy mozedlatego ze u nas zadna nie zaszla w ciaze odbiegajac od slubnego tematu pamietam jak jechalam metrem to slyszalam rozmowe 2 dziewczyn nie wiem czy LO czy nie bo teraz to ciezko zgadnać skoro dziewczyny 15letnie wyglądają jak 25 :O ( na oko mialy wlasnie z 15lat ) cos w stylu -my nie uzywamy gumek bo sa niewygodne -a jak wpadniecie? jak zajdziesz w ciaze? -no trudno, jest ryzyko jest zabawa... kopara mi opadła activelifestyle zamierzamy w tym tyg sie wybrac na oblukanie obraczek. grawerujecie?
|
|
#3717 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny bo szukam i znaleźć nie mogę , któraś z was miała taki nie rymowany tekst że zamiast kwiatów chcecie alkohol lub kiążkę z dedykacją . Może mi ktoś coś podsunąć.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#3718 |
|
Wtajemniczenie
|
cude
zgadzamy się widzę z myhą Bukiet kula pasuje do każdej sukni . Widzę, że masz suknię w kształcie litery A . Zależy czego oczekujesz od bukietu tzn od funkcji. Jeżeli chcesz optycznie dodać sobie wzrostu to na bukiet polecam słoneczniki z dłuższą łodygą lub bukiet odwróconą kroplę (wygląda jak kula tyle, że część kwiatów "spływa w dół") ![]() jeszcze Ci załączę kilka inspiracji ![]() Trzeba tylko pamiętać by w bukiet nie był zbyt duży w porównaniu do Ciebie ![]() Idziemy dziś po dokumenty do mojej parafii. Od razu za jednym zamachem załatwimy wszystko łącznie z zapowiedziami. Przez te wszystkie akcje przed ślubem wychodzi ze mnie bridezilla!
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2014-04-14 o 10:19 |
|
|
|
#3719 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jeszcze co bym dodala, w bukiecie ktory wrzucila cude sa kosacce - one strasznie gluca, a nie da sie ich przez ich glube lodygi zrobic w gabce. radzilabym zmiane na inny kwiat moze np ostrozke? jest duzo delikatniejsza, ale polaczenie slonecznik ostrozka wychodzi bardzo ladnie tutaj akurat w innym ksztalcie niz byc chciala, ale chodzi mi o pokazanie polaczenia https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/...68392191_n.jpgciesze sie namisku ze zalatwicie wszystko z ajednym zamachem bez potrzeby chodzenia w kolko w to samo miejsce na kilka razy
Edytowane przez e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 Czas edycji: 2014-04-14 o 10:20 |
|
|
|
|
#3720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, to musi być niesamowite uczucie Cytat:
![]() Pysia ja w Waszym przypadku bym zrezygnowała z barmana. My wczoraj byliśmy z Dniu Skupienia, kolejna rzecz z głowy! ![]() A dziś pierwsza przymiarka Zabieram ze sobą wszystko co mam na ślub:biżu, buty i welon. Już się doczekać nie mogę
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

Sprawy ślubno-weselne stoją w miejscu... TŻ był na kawalerskim i dzisiaj nawet się nie spotkaliśmy... Najprawdopodobniej dopiero w święta rozdamy kilka zaproszeń. Mieliśmy po obrączki iść, ale TŻ jak zwykle twierdzi, że "jeszcze czas". Brakuje mi już sił na wszystko, jeszcze praca dyplomowa goni... Nie wiem czy dam radę sama to wszystko pogodzić
mój tż też ma jeszcze duuuuuużo czasu do ślubu

Mega działa mi na nerwy

Dziewczyny pisały, że jak bierze się 2 kolory złota to później jest problem ze zmniejszaniem, zwiększaniem itd., a u Węca powiedzieli mi, że obrączek z brylantami w ogóle nie mniejszają
. Ciężki orzech, więc nie wiem czy nie weźmiemy klasycznych, ale z najwyższej próby
dziś już lepiej