Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 1 3,23%
Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! 1 3,23%
Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję 16 51,61%
Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a 1 3,23%
Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty 3 9,68%
Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie 3 9,68%
Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku 0 0%
Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały 0 0%
Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię 6 19,35%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-14, 09:55   #1021
agusiowata
Zakorzenienie

Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Larysko ja bym dała 500 zł... na więcej mnie nie byłoby stać...
Daje się na ile kogo stać.
Ja uważam, że 500 zł starczy jak ma się kontakt regularny z dzieckiem, np chodzi się co roku na urodziny. Jak chrzestna na odległość, to dałabym więcej.
Stary 2014-04-14, 09:55   #1022
teacherka
Zakorzenienie

Kaśka, ano serio, jak normalnei się budziła co 2 godziny to w takie noce jak ta dzisiejsza odpoczywam... Smutne ale prawdziwe. I ja też jestem śpioch i uwielbiam spać. Wiec jak mi dziecko w nocy zamiast pół godziny (a tak je często, po malutku...) je kilka minut to nie zdążę się nawet dobrze rozbudzić. Poza tym jak nie kopie mnie godzinami to też jest dla mnie odpoczynek. :P A dziś była wyjątkowo spokojna, głaskała tylko Tża po policzku...
Trochę się przyzwyczaiłam, ale jak popołudniami staje się marudna, to ja już mam baaardzo mało cierpliwośći...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 09:57   #1023
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Moj to dokladnie ten zielony co na tej aukcji. W Smyku mieli jeszcze czerwony, bardzo ladny turkusowy i fioletowy. I warto sie tam przejechac bo wczoraj trafilismy na promo i byly po 299 a na allegro 322. Do tego zawsze to inaczej jak sie obejrzy w realu. No i w razie czego z gwarancja nie bedzie problemu.
Oglądałam wczoraj ten wózek i mi sie podoba a turkus jest piękny!! ale zielony też spoko. Był jeszcze ten Espiro co Matal poleca tez fajny!

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

a dzisiaj na basenie wszyscy łącznie z instruktorem patrzyli na wygibasy Tusi, robiła dziwne figury nogami w wodzie, szpagaty normalnie będzie tą pływaczką synchroniczną

aaaa i mokre włosy już totalnie leciały jej do oczu, nawet instruktor polecił ściąć lub nosić spinkę, ale ponieważ ze spinką sobie nie wyobrażam, to mąż w końcu zgodził się obciąć, pojedziemy w tym tygodniu:jupi :

haha pływaczka synchroniczna brawa za miesiące
co do włosów to jak mi mówi ktoś że do roku nie wolno, to mu mówie że to zabobon a kto wierzy w zabobony ten nie wierzy w Boga a że sami wierzący to się zamykaja
Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

Boże a ja znowu zalałam Julkowi buzię wodą z Oilatum w czasie kąpieli Nic się nie stało, ale polewałam mu główkę i jeszcze myślałam, jak mogłam go kiedyś zalać i bach! chlust na buzię
ej ale oliatum chyba można myć twarz? jakoś ja trzeba umyć? TŻ często zalewa Filipa i żyje i ma się dobrze .. looooozzz
Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość

Karolson
teraz mi sie przypomnialo o tym foteliku RWF. Pewnie ze facet z bloga robi reklame - ma czas, pojecie o tym to robi Ale w sklepie ma tez normalne foteliki. A pokazywalas tz'towi filmiki? Bo mnie one przekonaly. I nie wiem, moze niech zglebi temat i moze sie przekona.

My cale szczescie dostalismy zastrzyk gotowki od mojej mamy i juz powiedzialam ze przeznaczam je na fotelik
no własnie on nawet niechce patrzyć, zaraz mu wysle na meila to w pracy odpali i moze zaraja się oglądaniem z kolegami (tez maja małe dzieci) wczoraj byliśmy w smyku oglądać TŻ uparl się na RECARO Young Sport ale Pani go zje... bala że Filip jest za maly na ten fotelik i jest już duży to jak będzie większy to się niebędzie mieścił w nim bo jest wąski i chyba troche mu przetlumaczyła!
czy to prawda że jak starsze dziecko śpi w foteliku to zawsze mu głowa opada do przodu?
Stary 2014-04-14, 09:57   #1024
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Ty serio tak piszesz mój za noworodka dłużej spał a ja chodziłam po ścianach, ale ja śpioch

Larysa 500 wystarczy ja jako gość dam 300
to jestesmy ugadane.... ja jako gosc tez dam 300 zł

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 10:00   #1025
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Kaśka, ano serio, jak normalnei się budziła co 2 godziny to w takie noce jak ta dzisiejsza odpoczywam... Smutne ale prawdziwe. I ja też jestem śpioch i uwielbiam spać. Wiec jak mi dziecko w nocy zamiast pół godziny (a tak je często, po malutku...) je kilka minut to nie zdążę się nawet dobrze rozbudzić. Poza tym jak nie kopie mnie godzinami to też jest dla mnie odpoczynek. :P A dziś była wyjątkowo spokojna, głaskała tylko Tża po policzku...
Trochę się przyzwyczaiłam, ale jak popołudniami staje się marudna, to ja już mam baaardzo mało cierpliwośći...
biedna jesteś oby Zuza dała mamie pospać
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
to jestesmy ugadane.... ja jako gosc tez dam 300 zł
i gitara

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 10:01   #1026
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
i gitara
jaka ustawka

Stary 2014-04-14, 10:06   #1027
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzięki, jak się wytoczę z domu to podejde do apteki, bo palec jest czerwony, zaogniony i ch**nie boli jak moczę ręce.
A szycie w niedzielę to zdaje się grzech
ooo to ja się powinnam bić w piersi bo wczoraj guzik przyszywałam heh

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość

no własnie on nawet niechce patrzyć, zaraz mu wysle na meila to w pracy odpali i moze zaraja się oglądaniem z kolegami (tez maja małe dzieci) wczoraj byliśmy w smyku oglądać TŻ uparl się na RECARO Young Sport ale Pani go zje... bala że Filip jest za maly na ten fotelik i jest już duży to jak będzie większy to się niebędzie mieścił w nim bo jest wąski i chyba troche mu przetlumaczyła!
czy to prawda że jak starsze dziecko śpi w foteliku to zawsze mu głowa opada do przodu?
w kwestii fotelika to lepiej dziecko w sklepie przymierzyć i zobaczyć ile ma miejsca...
mojemu Jakubowi zawsze głowa do przodu leci jak zasypia...
Stary 2014-04-14, 10:09   #1028
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Chcialam tylko napisac, ze juz nie bede udzielac sie w tym watku.Prosze o usuniecie mnie z listy i linku do opisu porodu.
Jaki jest powód twojej decyzji?
Stary 2014-04-14, 10:11   #1029
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Coraz wiecej nas w tym zaszczytnym klubie

Zrobiłam Wiki opaskę na chrzciny, tylko u mnie w pasmanterii kiepski wybór i troszke odcień i struktura materiału nie pasują, ale chyba nie jest najgorzej. Na Allegro nie mogłam nic znalezc, no i wymyśliłam, ze podtrzymać tradycje i zrobię sama, tak jak sobie ozdobę do włosów na ślub W sumie sukienkę tez chciałam z koronką jak moja ślubna
śliczna opaska

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
A i dokladnie za dwie minutki moje Sloneczko skonczy 7 miesiecy
najlepszego

Cytat:
Ty serio tak piszesz mój za noworodka dłużej spał a ja chodziłam po ścianach, ale ja śpioch

taka noc jak u teacherki tez się plasuje u mnie w gronie tych dobrych nocy

Cytat:
u nas to samo
i niestety są cierpliwościa wieczorami mam podobnie

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 10:12   #1030
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Bleeee, pada!

Dziś nocka niezła, Zuzka spała 20-00:30, 00:40-2:40, 2,40-6:50. Tak to się da żyć.
Pytacie jak ona po tych atakach płaczu - wczoraj już spokojniej, ale ogólnie jakieś skrajne emocje nią targają - raz się śmieje i cieszy, a za chwile stęka i jęczy.

xViolet - mtślałam to samo! Że jak już się pojawią te maszyny w Lidlu to kupię... Za chwilę juz stwierdzałam, że nie, że po co, że za drogo, że za dużo miejsca... W sumie dobrze, że ktoś podjął decyzję za mnie. I zapłacił.

Susanna, zdrówka dla Stasia!

Współczuję kiepskich nocek, dziewczyny...
Dobrze, ze u Was nocka lepsza.
Fajnie, ze dostałaś maszynę, jeszcze w zielonym kolorze

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
ślicznie Ci wyszła opaska na szydełku robiłaś?

U nas nocka znowu masakra ja już poważnie nie mam siły
Niestety na szydełku umiem tylko takie kółeczka zrobic
Kupiłam w pasmanterii, a moja twórczość ograniczyła sie do zszycia na wymiar i doszycia gumeczki a kwiatek z tasiemki zrobiłam.

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Hej

u nas dzis tez pogoda pod psem wlasnie zaczelo padac.

dziekujemy

Dolaczam
u mnie to juz standard. dlatego polowe nocy spi z nami, zebym choc troche sie przespala.
dzis mialam dodatkowe atrakcje - obudzil mnie silny i dosc dziwny bol brzucha. ja patrze, a Kubus lezy w poprzek lozka i mnie kopie, bo mu bylo za ciasno

jestes rewelacyjna i ja tez uwielbiam Twoje posty

sliczna

Zbieram sie szykowac i lece zostawic Jakuba u mamy, a sama do lekarza.
Maly jeszcze drzemie, jedyny sposob na niego to wozek aktaulnie.
Dokladnie w tym momencie Jakub sie obudzil

A i dokladnie za dwie minutki moje Sloneczko skonczy 7 miesiecy
Wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

mojego chrześniaka komunia też 4maja
no właśnie, apropo komuni, ile daje chrzestna?

hahahah
Jezus będzie zadowolony bo będzie Was widział przez te okna a nie jak przez mgłe

śliczna
Ja dałam 700 zł i kupiłam kiecke i bukiecik. Chciałam dać mniej, ale dowiedziałam sie, ze chrzestny kupił laptopa

Fajnie, ze opaska sie podoba, czyli Wiki moze wystąpić w niej oficjalnie
Stary 2014-04-14, 10:13   #1031
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

Moja nadal ma katar, leje jej się z nosa. Najgorsze jest to,że ona nie pozwala sobie odciągać tego, a w nosie czasem aż furczy. Wiadomo,że jak łazi to samo spływa,ale w nocy tak nie jest.

I co?w nocy jej to chciałam odciągać to nie dawała i chyba jej coś tam naruszyłam, bo z wydzieliną się troszkę krewki pokazało Masakra.
Tempki nie ma, czasem coś pokasłuje, ale na sucho.
nie wiem czy iść do pediatry, bo teraz ospa panuje i się boję...miałam iść na mierzenie i ważenie, no ale nie wiem.Bleee
wiesz co my na siłe psikamy odciągamy ;/ tzn TŻ trzyma główkę bo się wyrywa psikam biore na rece przytulam mig sie uspokaja i za chwile akcja odciąganie.. trochę płacze ale ja nie widzę inne opcji. chwila i po krzyku, nie latam sama juz za nim bo dłużej schodzi i się wyrywa ja się złoszcze i jest gorzej a odciągnąć trzeba. jedna osoba trzyma na siłe, druga robi akcje i 5 sek po temacie.

Cytat:

w kwestii fotelika to lepiej dziecko w sklepie przymierzyć i zobaczyć ile ma miejsca...

no właśnie chcieliśmy przymierzyć ale Filip spał. on jest od 9 do 36 kg Filip ma 11 ale tam dziecko już normalnie siedzieć i słabo jest regulowane oparcie do tyłu... no niby Filip siedzi ale nie wyobrażam sobie wsadzic go tam na 2 h w drodzę na majówkę.

btw jest ktoś z okolic Szczytna
Stary 2014-04-14, 10:14   #1032
kama1987
Rozeznanie

Dzień dobry

U nas pogoda do :pupa: Pada co chwilę i zimno się zrobiło No i nasz plan spacerowy chyba dzisiaj nie wypali.

Cytat:

Karolson
teraz mi sie przypomnialo o tym foteliku RWF. Pewnie ze facet z bloga robi reklame - ma czas, pojecie o tym to robi Ale w sklepie ma tez normalne foteliki. A pokazywalas tz'towi filmiki? Bo mnie one przekonaly. I nie wiem, moze niech zglebi temat i moze sie przekona.

My cale szczescie dostalismy zastrzyk gotowki od mojej mamy i juz powiedzialam ze przeznaczam je na fotelik
Ja TZ też pokazałam stronę i filmy. I to go przekonało, bo na początku mówił że po co nam taki fotelik. A potem już innych nie szukał nawet.

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
No hejka krejzole

Nie wiem kto co pisał bo cyt z tel to jakac masakra więc jadę pamięciòwę

Zeby
U nas dwa dni pezed wyjściem zabka byly najgorsze. Co do mycia to ja myje tą szczoteczką na palec. A przy okazji taki masaż.

Kubek
My mamy niekapek z babyono i jest super. Tylko ze nalewam po 20ml wody max bo inaczej jest wszystko mokre bo pluje TT nam też nie podszedł

Wózek
Zaczynam rozglądać się za parasolka i taki dylemacik... ma któraś taki wózek ze skretnymi kolkami z przodu? Bo ttak jest najwygodniej ale nie wiem czy to się sprawdza też w spacerowkach czy bez sensu zawracać sobie tym głowę? Zastanawiam się czy kupić jakis nowy w pl czy uzywany w no. Tutaj najpopularniejsze są babyjogger i urban jungle. Porządne, w pl kosztuja powyżej 1 tyś ale wcale mi nie wyglądają na poręczny wózek np do samolotu. ..

A ja dzisiaj myję okna dla Jezusa bo świata już nie widać. Dzisiaj myślałam że jest mgła a to tylko uwalone szyby

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja mam ten wózek co Matal. I skrętne kółka dla mnie muszą być obowiązkowo. Zuzia jeździła w wózku bez skrętnych kół i masakra. Beznadziejnie się to prowadzi.

Cytat:

My w zeszłym roku mieliśmy komunię, TZ jest chrzestnym i daliśmy ok. 400 zł. (100 euro). Jechaliśmy do Niemiec i podróż nas wyniosła ok. 400 zł także daliśmy ile mogliśmy w tamtym momencie.
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 10:17   #1033
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
czy to normalne ze Amelka siada mi z pozycji lezacej?
lezy na plecach, podciaga sie, opiera sie na rece i jest chwilowo na boku a pozniej sie jeszcze do gory zadziera i siedzi podtrzymujac sie reka.
nie spotkalam sie z takim stylem Blanka siadala z czowraka.
Chyba tak,bo Julia robi tak samo

Cytat:
Cześć.
polecę teraz blogiem

My po basenie już, zaraz jemy lazanię

Pokłóciłam się rano z mężem, bo dzisiaj była jego kolej na branie rano tusi i miałam się wyspać,ale się wypiął na mnie, normalnie scysja była,że hohooo
ale oczywiście szybko się pogodziliśmy, za to spać mi się nie chciało już...

Aaaa i Tusia mnie rano znokautowała, wepchnęła rączkę w oko i mam masakrę, ciągle mnie boli
Coś nabroiła,mamo?

Cytat:
Już nadraiam

Ale miałam Wam pisać,że Tusia dzisiaj skończyła 7 miesięcy!
Brawa dla Tusiaczka! Sto lat, Słoneczko

Przeleciałam Was na szybko i przepraszam,że nie nadrabiam bardziej szczegółowo,ale mam taki natłok zajęć,że zapominam nawet zjeść i napić się. Wczoraj do 1 w nocy płodziłam pracę zaliczeniową, wcześniej robiłam porządki w szafach i dzień zleciał jak z bicza strzelił...

Zaraz muszę zacząć pisanie drugiej pracy,a później jedziemy zawieźć Maję do przedszkola i biegnę do New Looka,bo widziałam przepiekną kurtkę , o taką: http://www.newlook.com/shop/womens/j...cket_297741116
Mam nadzieję,że jeszcze będzie

Oprócz tego nadal nie mam sukienki dla Julki i już mnie szlag trafia,bo nic znaleźć nie mogę

Buziaki dla Was i do wieczora

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 10:26   #1034
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Przeleciałam Was na szybko i przepraszam,że nie nadrabiam bardziej szczegółowo,ale mam taki natłok zajęć,że zapominam nawet zjeść i napić się. Wczoraj do 1 w nocy płodziłam pracę zaliczeniową, wcześniej robiłam porządki w szafach i dzień zleciał jak z bicza strzelił...

Zaraz muszę zacząć pisanie drugiej pracy,a później jedziemy zawieźć Maję do przedszkola i biegnę do New Looka,bo widziałam przepiekną kurtkę , o taką: http://www.newlook.com/shop/womens/j...cket_297741116
Mam nadzieję,że jeszcze będzie

Oprócz tego nadal nie mam sukienki dla Julki i już mnie szlag trafia,bo nic znaleźć nie mogę

Buziaki dla Was i do wieczora
śliczna kurtka

idę do później... dwie suszary prasowania czeka
Stary 2014-04-14, 10:35   #1035
Larysa88
Zakorzenienie

dziękuję za odpowiedzi

Motylku mogę prosić Twój adres na pw? mam próbki, dzisiaj bym wysłała

Cytat:

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Daje się na ile kogo stać.
Ja uważam, że 500 zł starczy jak ma się kontakt regularny z dzieckiem, np chodzi się co roku na urodziny. Jak chrzestna na odległość, to dałabym więcej.

mam regularny kontakt

Cytat:
Ja dałam 700 zł i kupiłam kiecke i bukiecik. Chciałam dać mniej, ale dowiedziałam sie, ze chrzestny kupił laptopa

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
My w zeszłym roku mieliśmy komunię, TZ jest chrzestnym i daliśmy ok. 400 zł. (100 euro). Jechaliśmy do Niemiec i podróż nas wyniosła ok. 400 zł także daliśmy ile mogliśmy w tamtym momencie.
Stary 2014-04-14, 10:37   #1036
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
oj przezywalam to samo z Amelka diagnoza zeby, a pozniej zaczela sie biegunka dobrze ze mu przeszlo

no i ufff ulzylo mi ze Staś wiekowo jak Amelka i na tym samym poziomie rozwoju ruchowego bo serio juz sie martwilam o mojego leniuszka
Dałabym wiele, żeby to był zabek... dziś rano tak wrzeszczał, że nie wiedziałam co mu dać zeby przestał. MEGA marudny, rozhisteryzowany. Dostał 2,5 ml Ibumu dla dzieci i trochę się uspokoił. Teraz śpi. Już nie daję rady, chce mi się wyć Nic mi nie wychodzi

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
Susanna napewno wyjdzie ząbek na dniach niespodziewanie
i gratki za umiejetnosci Stasia
zdrowka dla Was
Taaa czekam na ząbka jak na zbawienie Gorzej jak to nie to i ryczy bo coś innego go boli
Cytat:
Susanna, Bajka mamy dzieci w podobnym wieku i tak samo Ola, też nie siada i nie ma zębów, nie pełza, nie raczkuje mam nadzieję że to nic złego.
Natomiast przemieszcza się turlając...
Pocieszyłaś mnie. Część dzieci omija raczkowanie - może nasze zaliczają się do tej grupy? Kto wie.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 10:37   #1037
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Wozek
Ja bez skretnych kolek sobie nie wyobrazam. Ale ja to "ciężką" spacerowka jezdze, bo w terenie glownie - wiec pompowane kola, do samolotu to on sie nie nada
Nie no mi chodzi o parasolkę, taką dużą spacerówkę to ja mam Murę4 i na moje góry i lasy jest super. Ale w podróż się nie nada
Cytat:
nena mam pytanie

Czy was ktoś odwozi na lotnisko w Norwegii czy sami jedziecie i zostawiacie samochód na parkingu jakimś ?
Zależy. Jak lecimy np na tydzień albo 2 to zostawiamy na parkingu pod lotniskiem. Ale jak na miesiąc to bardziej się opłaca żeby ktoś nas zawiózł i potem odebrał. Ogólnie parkingi polecam.
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Mój espiro magic 4 ma skrętne koła, jest bardzo lekki i poręczny (jechałam z nim pociągiem) i łatwo się składa
eeee fajny dzięki.
Cytat:

hahahah
Jezus będzie zadowolony bo będzie Was widział przez te okna a nie jak przez mgłe
ja w zeszłym roku złożyłam się z chrzestnym i kupiliśmy xboxa za 1tyś, czyli i tak wyszło po 500

No właśnie, musi widzieć swoje owieczki
Cytat:

no i nie zapominajmy,że jednak w Skandynawii wozi się głównie w takich fotelikach, testy wypadkowe też wychodzą lepiej.
mój Teść był ostatnio w Szewcji i się nasłuchał i sam nas teraz namawia na ten fotelik. Więc może powinniśmy podziękować autorowi ośmiugwiazdek za rozpowszechnianie wiedzy na ten temat.
wiecie co... czasami mam wrażenie, że Polacy to mają klapki na oczach, zero otwarcia na nowe rzeczy mówię szwagierce że zalecają w No do 4rż takie foteliki to ta mi mówi, żebym kupiła w PL 'normalny' fotelik bo chyba nie wyobrażam sobie że 4letnie dziecko mi usiedzi tyłem do kierunku jazdy... no nie, lepiej, żeby siedziało przodem, będzie spokój, a w razie stłuczki to się pojedzie na OIOM. tępa dzida.
A po drugie jak dziecko teraz jeździ tyłem i od razu wsiądzie tyłem do nowego fotelika to nie skuma, że mogłoby jeździć przodem

umyłam drzwi wejściowe i 2 okna, jeszcze 5 przez moment się zastanawiałam dlaczego w Norwegii mają te kratki na oknach, które potem trzeba ściągać do mycia. Ale zorientowałam się że oni takich rzeczy nie biorą pod uwagę, bo mało kto myje sobie okna w domu. Przecież Polki robią to lepiej
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 10:40   #1038
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Chcialam tylko napisac, ze juz nie bede udzielac sie w tym watku.Prosze o usuniecie mnie z listy i linku do opisu porodu.
Szkoda, masz specyficzne poczucie humoru i lubiłam czytać Twoje komentarze.
Stary 2014-04-14, 10:40   #1039
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
i gitara
Dzięki

Cytat:
ooo to ja się powinnam bić w piersi bo wczoraj guzik przyszywałam heh

Hihi, razem będziemy sie smażyć w piekle za to.

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
śliczna opaska

najlepszego

taka noc jak u teacherki tez się plasuje u mnie w gronie tych dobrych nocy

u nas to samo
i niestety są cierpliwościa wieczorami mam podobnie
Tulę mocno

Cytat:
Dobrze, ze u Was nocka lepsza.
Fajnie, ze dostałaś maszynę, jeszcze w zielonym kolorze

Niestety na szydełku umiem tylko takie kółeczka zrobic
Kupiłam w pasmanterii, a moja twórczość ograniczyła sie do zszycia na wymiar i doszycia gumeczki a kwiatek z tasiemki zrobiłam.

Wszystkiego najlepszego

Fajnie, ze opaska sie podoba, czyli Wiki moze wystąpić w niej oficjalnie

echhh, masakra, własny laptop dla 9-latka...

Słuchajcieeeee, mam pytanko, a nawet 2.

1. Co z kupką po bananie? Wczoraj daliśmy pierwszy raz i dziś już 3, niewielkie, jaśniutko zielone... To norma?

2. Również wczoraj podaliśmy Zuzi pierwszy raz wodę przez słomkę. Udaje jej się zasysać łaadnie, tyle, że jak wpływa jej ta woda to buzi to ją wypluwa Za dużo wsysała czy po prostu za duży szok, że coś popłynęło? Jest szansa, że zacznie tę wodę połykać a nie tylko wypluwać?
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 10:45   #1040
kahunia
Zadomowienie

Cytat:

Moja nadal ma katar, leje jej się z nosa. Najgorsze jest to,że ona nie pozwala sobie odciągać tego, a w nosie czasem aż furczy. Wiadomo,że jak łazi to samo spływa,ale w nocy tak nie jest.

I co?w nocy jej to chciałam odciągać to nie dawała i chyba jej coś tam naruszyłam, bo z wydzieliną się troszkę krewki pokazało Masakra.
Tempki nie ma, czasem coś pokasłuje, ale na sucho.
nie wiem czy iść do pediatry, bo teraz ospa panuje i się boję...miałam iść na mierzenie i ważenie, no ale nie wiem.Bleee
A inhalujesz ja? Moze daloby sie wizyte domowa? Albo isc do pediatry na sam koniec pracy - u mnie jak kiedys tak bylam to bylo pusto

Cytat:

no i nie zapominajmy,że jednak w Skandynawii wozi się głównie w takich fotelikach, testy wypadkowe też wychodzą lepiej.
mój Teść był ostatnio w Szewcji i się nasłuchał i sam nas teraz namawia na ten fotelik. Więc może powinniśmy podziękować autorowi ośmiugwiazdek za rozpowszechnianie wiedzy na ten temat.
Mi sie wydaje ze u nas tez za pare lat to bedzie standart. A teraz nowosc, drozsze niz "normalny" fotelik, no i jeszcze te nogi brudzace fotel

Cytat:
A szycie w niedzielę to zdaje się grzech

Wczoraj jak wracalismy od T. to patrze a tam sasiadka okna myje. I najpierw mowie do tz ze: "okna? w niedziele?" a pozniej "no tak, dla Jezusa myje"

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość

A bylo o tym ostatnio na tym blogu Ale ja nie wiem, jakas ciemna masa jestem, bo jakos sobie tych ustawien fotela i w ogole nie wyobrazam.

A w ogole to mam zamiar przetestowac tego pana i podjedziemy do jego sklepu we Wro

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 10:49   #1041
misia332
Zakorzenienie

dzięki nena nam chyba też bardziej się opłaca zapłacić za dwa tygodnie 90 euro za parking niż kogoś prosić.

Bo będziemy musieli zapłacić za paliwo i za fatygę, więc 100 euro nam wyjdzie.

Stary 2014-04-14, 10:55   #1042
nena_milka
Wtajemniczenie

no kuźwa wkrętarki mi trza a nie mogę znaleźć tak więc z 3 oknami muszę czekać na tż.

ostatnio mi bratowa podesłała stronkę, wprowadzają sobie nową dietę, tryb życia, pitu sritu. No w każdym razie podobnie jak my tylko, że oni są już trochę fanatykami w każdym razie tutaj smakoterapia.blogspot.com fajne przepisy. Dużo pomysłowych zamienników sklepowego żarcia, dużo wegańskich przepisów ale nie tylko. ogólnie polecam, ostatnio robiłam kuleczki 'serowe' z migdałów i wody z ogórków no zaskakujące
Stary 2014-04-14, 10:58   #1043
agusiowata
Zakorzenienie

Warze Adasiowi i mam stresa. Nie wiem co czego ile dać. Kupiłam włoszczyznę mrożoną.
Stary 2014-04-14, 11:00   #1044
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Warze Adasiowi i mam stresa. Nie wiem co czego ile dać. Kupiłam włoszczyznę mrożoną.
jesteś ze Śląska ?

Stary 2014-04-14, 11:03   #1045
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Hej

witam sie po weekendzie
u nas dziś leje i ma lać cały dzień więc siedzimy w domu

pochwale się że pojechaliśmy na zakupy wczoraj i kupiłam
uwaga ,uwaga
dwie sukienki ! z racji tego ze okazji dużo (dwa wesela i dwa razy chrzciny )
jedna kolorowa kwiecista, druga bardziej elegancka (na chrzciny Miśka)

powoli będę nadrabiać co u Was

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 11:06   #1046
doughnut_agg
Zadomowienie

dziewczyny ja mam dosc juz... moje dziecko przegina i to od dawna. nic jej nie pasuje tylko rece i rece, zabawek w kolo to tylko zajmie sie 5min soba i znowu marudzenie, jeczenie, nie ogarniam o co chodzi tez tak macie ze swoimi ? nie mam na nic czasu bo tylko ja nosze zeby tylko byla cisza... WYKANCZA MNIE TO !!
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 11:07   #1047
kama1987
Rozeznanie

Cytat:

2. Również wczoraj podaliśmy Zuzi pierwszy raz wodę przez słomkę. Udaje jej się zasysać łaadnie, tyle, że jak wpływa jej ta woda to buzi to ją wypluwa Za dużo wsysała czy po prostu za duży szok, że coś popłynęło? Jest szansa, że zacznie tę wodę połykać a nie tylko wypluwać?
Zuzia na początku też trzymała w buzi i wypluwała i to była najlepsza zabawa Na szczęście już połyka, szkoda tylko że wody nie lubi, Jak jej robię pić to daję ok. 20-30 ml soczku i 120 wody. Z czasem mam zamiar dawać coraz mniej soczku

Cytat:
Ja na oko zawszę robię, na początku coś tam warzyłam i odmierzałam ale sobie dałam z tym spokój.
Ja dzisiaj robię ziemniaki z cukinią i łososiem. Przepis ze słoiczka wzięłam I niewiem czy dodać jej troszkę koperku?? Bo w słoiczkach widziałam, Zuzia jadła i jej nic nie było.
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 11:10   #1048
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
jesteś ze Śląska ?
po czym wnosisz też mi się rzuciło w oczy. Tak swojsko

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

kama ja zawsze dodaję, jakieś ziólka koperek, pietruszka, majeranek to takie pomagające w trawieniu, ale czasami np daję też troszkę bazylii. Ale odrobinkę. śmiało można.

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

a zapomniałam wam napisać że młoda od kilku dni zajada się kalarepą pycha, nawet mi zaczęły podchodzić te jej zupki. A jak dodałam do łososia no to już w ogóle miodzio. Po 6 miesiącu można.
Stary 2014-04-14, 11:11   #1049
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
jesteś ze Śląska ?
tak
Stary 2014-04-14, 11:14   #1050
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
hej hej w końcu znalazłam chwilę

Marcin standard chory.. przechodzimy angine, antybiotyk, dziś już bez goraączki ale piątek sobota dał nam popalić dokladnie miesiąc trzymają się nas te nieszczęsne infekcje
Ania tfu tfu na razie zdrowa

a co do niani.. haha, idealna nie jest mam zastrzeżenia, ale pomału uczymy się zwracać sobie grzecznie uwagę jest naprawdę ok, zaradna babeczka, tylko trochę rozpieszcza Marcina

brawo Tusiu kiedy to minęło mój Marcin wczoraj pół roku skończył
Biedactwo!!!zdrówka

RUSALKO,DODI,VIOLET,JAIKA witajcie w klubie koszmarnych nocy czy to się w końcu skończy kiedyś????

X _VIOLET no może faktycznie skok ale to nie pierwszy raz to czy od urodzenia ma cały czas skok???

Edytowane przez angelikada
Czas edycji: 2014-04-14 o 11:19
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości