Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzeszy V-VI - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku?
Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek 10 23,81%
Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek 1 2,38%
Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki 10 23,81%
Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie 3 7,14%
Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem 13 30,95%
.Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija 2 4,76%
W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje 3 7,14%
nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja 0 0%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-14, 15:27   #4051
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ona ma taki drag wlasnie i nie lata jak dziecko zapiete, w toysrus 99 zł ale mielismy znizke -20%
A to jest ta?

http://www.smyk.com/chicco-kierownic...y-dla-dzieci-p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Aaa jade zraz z moim pieprzem do chirurga , trzymac kciuki zeby to byl zwykly pieprz i oby wyciecie nie bolalo

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 15:28   #4052
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
1. tutaj tak jak mówisz, nie ma wyjścia i czasu idealnego, zawsze będzie coś, dla mnie najważniejsze to samemu być na to przygotowanym, bo najważniejsza psychika mamy, bo to cały fundament
2. Ten zoom jest super i lżejszy napewno Ja ostatnio w świat dziecka w wawie widziałam taki podwójny, i tu gdzie rączka miał taką konsolę coś tam się robiło i kierowało nią, nie wiem czy to nie był graco leciutki był i cena też nie jakaś zabójcza
3.nie no skąd ten pomysł przyszedł Ci do głowy, ja jak nie słyszę długo historii o Twojej teściowej to chora chodzę
4.na bieluch zmiksowany z bananem u nas jest szał
1. dokładnie tak
2. musze poszperać, graco ma fajne wozki.
3.
4. zrobiłam wczoraj i...dużo Neli zjadłam dobre.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 15:33   #4053
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
A to jest ta?

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Aaa jade zraz z moim pieprzem do chirurga , trzymac kciuki zeby to byl zwykly pieprz i oby wyciecie nie bolalo

Tak ta

trzymamy kciuki to nic nie boli nie stresuj sie
Stary 2014-04-14, 15:39   #4054
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Diabli, Ty miałaś cesarkę. Konsultowałaś z lekarzem zajście w 2 ciążę czy tak wyszło?
konsultowałam. po wizycie dostałam info, ze możemy się powoli starac jeśli chcemy lekarz chyba tak jak ja nie wierzyl, ze tak ekspresowo pojdzie, tym bardziej, ze o Nele stararlismy się dobrych kilka lat. gdy poszlam potwierdzić ciaze "nie krzyczał" raz mruknal "no szybko poszlo", ale mam się niczym nie martwic, będziemy monitorować szew i będzie ok.

Cytat:
Widzę, że myślisz nad podwójnym wózkiem. Nela będzie miała 1,5 roku jak się urodzi maleństwo. A nie myslałaś nad nosidełkiem (na sobie) plus jeden wózek. Moim zdaniem na poczatku i tak będziesz robiła spacery blisko domu. Jednego dnia mozesz brac maleństwo w nosidło a Nelę do spacerówki, a drugiego dnia maleństwo do gondoli a Nela będzie maszerować moja koleżanka tak robiła. Do niektórych wózków mozna dokupić taki stopień na kółkach, na którym starsze dziecko sobie staje i jedzie razem z goldolą. Moim zdaniems super sprawa. Nie wyobrażam sobie pchać podwójnego wózka
jasne nosidełko pewnie będzie czestym rozwiązaniem, tylko przed nami akurat cala zima (termin 28.10) i gondola będzie lepszym rozwiązaniem. Nela może dreptać po okolicy, ale codzienne zakupy, jakas wizyta na poczcie, w przychodni. chce być jednak niezalezna od pomocy innych. oczywiście moja mama pewnie będzie naszym aniołem stróżem :P ale sama tez musze ogarniać. pewnie wszystkie te rozwiązania będę stosować zamiennie widziałam, ze podwojny wozek sprawdzil się u tej mamusi, która spotykam. dziewczynki grzecznie siedza/spia w wozku - ona jest w stanie zrobić zakupy...pomysle nad tym jeszcze dostawka tez jest fajnym rozwiązaniem.
hehe dlaczego nie wyobrazasz sobie pchania duetu? niektóre mamusie daja rade z trojaczkami

Cytat:
Danio zaczął 2 dni temu mamować mamamamamama i mamy 7 zęba
za mama! Nela caaaaly czas gadala tylko tata i tata. kiedy pojawilo się mama wszyscy wokół sa mama :P casem to jej zalosne maaaamaaa ("nie wiem co robic, wiec pomarudzę) zamieniłabym na stare tata
Stary 2014-04-14, 15:40   #4055
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Tak ta

trzymamy kciuki to nic nie boli nie stresuj sie
dzieki
Askad mialas kupon znizowy do toyrusa?

Stary 2014-04-14, 15:42   #4056
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Diabli a ja myslalam zeby jechac na wakacje nad morze, jakos nie pomyslalam ze tam tyyyyyyyle piasku
raczej nie ma możliwości, ze go nie zauważy hehe

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość
A daj spokój, nie uśmiecha mi się to wcale no ale tz chciał jechać a ja nie chciałabym żeby mu przykro było.
I tak rzadko tam bywamy. Tyle że ona już się zapowiedziała że w tyg przyjedzie żeby Barta na spacer wziąść. I ostatnio jeszcze tekst do mnie: a on juz taki duży to przywieziecie go do mnie na cały dzień taaaaaaaa jaaaaaasne
dobrze, ze nie na tydzień
Stary 2014-04-14, 15:42   #4057
banka26
Zakorzenienie

A tak wogolecos Was malo zdeklarowalo sie na spotkanie w Krakowie ;(

Stary 2014-04-14, 15:50   #4058
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli imię już wybrane? moim zdaniem nie warto kupować kolejnego wózka, podwójnego, bo chwila moment i starszaki nie będą chciały siedzieć w wózku mój już po max. godzinie zaczyna się wiercić strasznie, więc musimy odiwedzić plac zabaw albo go wyjmuję na chwilę i chodzi wokół wózka czy po trawie, nie usiedzi, a rok temu jak nas odwiedziła siostra tż i ich synek miał nie całe 1,5 roku to non stop chciał biegać, a wózek jechał obok próby wsadzenia go do wózka kończyły się meeega wrzaskiem
może zmienie zdanie jak Nela zacznie chodzic na razie zaczyna podejmowac proby wstawania, ale to raczej skromne początki. a ze nadal nie siedzi to mnie się to chodzenie wydaje dość odległym tematem :P

Cytat:
Może mi coś poradzicie- jakie mleko wybrać? dlaczego wybrałyscie akurat daną firmę? Ja na razie myslę nad Bebilonem, bo porównujac skład widzę że ma najmniej sodu, no i Bebilon HA dostawał na poczatku w szpitalu. Teraz nie ma żadnych alergii czy problemów z trawieniem. Będe wdzięczna za poradę, bo na dniach muszę kupić
u nas decyzje o wyborze podjal tz, gdy bylam w szpitalu. pojechal do apteki, poprosil pania o "najdroższe" mleko i je kupil wypadlo na bebilon. kupujemy w puszce 800g (ok.50zl).
z roznic, które zauwazylam bebilon 2 ma dha w składzie, bebiko 2 już go nie ma. w bebilonie 3 (po roku) już te dha nie dodaja.

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
wczoraj impreza byla. mlody spal na spacerze, zrobilismy wczesniej sesje nad rzeka i nawet paru zdjec nie zepsulam moim glupim wyrazem twarzy... ale mlody mi zdziczal. wiele godzin potrzebowal, zeby do gosci sie przyzwyczaic. no i musial mnie miec ciagle przy sobie. zaczynam miec wyrzuty sumienia z powodu pelnego etatu... czy nie za duzo chce na poczatek?
hehe to ja najbardziej chce zobaczyć te zepsute zdjęcia

Florek nie zdziczal tylko to taki dziwny okres - liczy się tylko mamusia z jednej strony baaardzo urocze, drugiej trochę meczace
Stary 2014-04-14, 15:51   #4059
Magiusa
Zakorzenienie

A ja myslalam ze sa jakies takie zabawki dla dzieci co wszystkie zachwyca :/ i mi cos polecicie ale jesli to tak ze mam patrzec co Daro lubi to musze mu tylko ksiazki kupowac. Bo on ostatnio nic innego nie robi tylko ciagle podaje nam ksiqzeczki bysmy mu opowiadali i czytali gdy przewraca strony. Wszelkie inne zabawki nie sa interesujace...no dzis kula hula ale zaczal nia...rzucac!!zamiast ladnie turlac czy cos

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 15:52   #4060
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

dziewczyny boja sie krakowskich bakcyli

u nas od ponad godziny leje... ale dobrze, niech mi ogrod troche podleje. a spacer i tak mamy juz dzisiaj zaliczony. mlody pospal 1,5h w wozku (13-14:30) i bedzie to z pewnoscia jedyna dzisiejsza drzemka. ale to dobry wynik, nie narzekam byle by tylko wieczorne zasypianie poszlo po ludzku...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 16:00   #4061
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esskapada Pokaż wiadomość
tak sobie siedze i mysle (chyba mam za duzo czasu w domu ) dziewczyny oczekujace dzidziusia, jak bedziecie karmic piersia noworodka i starszak bedzie tez chcial cyca to dacie? bedziecie wtedy dwojke karmic ? tak mi to spokoju nie daje bo ostatnio mam mysli ze szkoda ze N nie cyca bo jak lezy z nami i ja pol spie to wymaca cyca i nie wie o co w nim chodzi i go paluszkiem myzia slodkie to jest i tak sie zastanawiam czy jak by zobaczyla jak karmie drugie dziecko czy tez by wtedy chciala, jak to u was bedzie ?
a wiesz, ze chyba po cichu o tym marze? tylko ,ze ja do dzisiaj nie pogodziłam się z Neli decyzja o pożegnaniu cycusia

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
I jeszcze pytanie: co ile godzin mniej więcej jedzą Wasze dzieci? Antek ostatnio ma problem z jedzeniem w ciągu dnia.. już nie wiem kiedy jest głodny...do niedawna jadł co 4 h a teraz zje troszkę i zaczyna się denerwować w krxeselku.
co 2-3-4 zależy co

obecnie wygląda to tak
19 mleko
5 mleko
8 mleko
10 sniadanie z mama
12 kaszka
15 obiad
18 deser

jeśli je dużo sniadania to odpuszczamy kaszke
Stary 2014-04-14, 16:02   #4062
karota11
Zadomowienie

Cytat:
A to jest ta?

oszz Ty wszystko wyśledzisz

Bank to jeszcze sobie trzaśnij http://www.smyk.com/chicco-fit-fun-k...y-dla-dzieci-p

a no i oczywiście będzi eraz dwa i po sprawie, nawet nei zdązysz sie zestresować

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
1. dokładnie tak
2. musze poszperać, graco ma fajne wozki.
3.
4. zrobiłam wczoraj i...dużo Neli zjadłam dobre.
noo dobre i szybkie , teraz jak ciepło będzie to dobry podwieczorek, pomiędzy jednym spacerem a drugim

A ten wózek to taki był, tylko chyba ma miękką gondolę i nowszy model ma konsolę, ale jest lekki i fajnie sie prowadzi to
http://allegro.pl/wozek-graco-quattr...143231186.html

Cytat:
konsultowałam. po wizycie dostałam info, ze możemy się powoli starac jeśli chcemy lekarz chyba tak jak ja nie wierzyl, ze tak ekspresowo pojdzie, tym bardziej, ze o Nele stararlismy się dobrych kilka lat. gdy poszlam potwierdzić ciaze "nie krzyczał" raz mruknal "no szybko poszlo", ale mam się niczym nie martwic, będziemy monitorować szew i będzie ok.

jasne nosidełko pewnie będzie czestym rozwiązaniem, tylko przed nami akurat cala zima (termin 28.10) i gondola będzie lepszym rozwiązaniem. Nela może dreptać po okolicy, ale codzienne zakupy, jakas wizyta na poczcie, w przychodni. chce być jednak niezalezna od pomocy innych. oczywiście moja mama pewnie będzie naszym aniołem stróżem :P ale sama tez musze ogarniać. pewnie wszystkie te rozwiązania będę stosować zamiennie widziałam, ze podwojny wozek sprawdzil się u tej mamusi, która spotykam. dziewczynki grzecznie siedza/spia w wozku - ona jest w stanie zrobić zakupy...pomysle nad tym jeszcze dostawka tez jest fajnym rozwiązaniem.
hehe dlaczego nie wyobrazasz sobie pchania duetu? niektóre mamusie daja rade z trojaczkami

za mama! Nela caaaaly czas gadala tylko tata i tata. kiedy pojawilo się mama wszyscy wokół sa mama :P casem to jej zalosne maaaamaaa ("nie wiem co robic, wiec pomarudzę) zamieniłabym na stare tata
napewno duet wiele utrudnia, jak wogóle chodzenie z wózkiem, nie jesteśmy wszędzie w tym kraju w stanie dotrzeć ;/ no ale fajowsko tak, dwoje dzieci, ja gdybym była gotowa, to chętnie bym popchała, a poza tym po cichu licze na bliźniaki w drugim podejściu

A co do starań, to jak mówisz,ze z Nelą kilka lat, a tu rach ciach i po strachu to zobacz jaki nasz organizm, psychika jest psotna

A co do pchania duetu, bo tak przez moment zobaczyłam siebie w tej roli, to jak by to było lato, to pewnie byłby Phil&Teds, ja dużo spaceruję, i Ty chyba z tego co wiem to też, a nosidło zda egzamin wyskoczyć do sklepu, a jednak spacer zrobi całej trójce na dobre, więc ja to bym szukała dobrego duetu, dobrego, czyli wygodnego, dostosowanego do potrzeb
o popatrz jak to wygląda :
http://www.rodzinko.pl/wyprawkowe-sz...m-wieku-2.html

Cytat:

ja bym się zadeklarowała, ale 10.05. :P
Stary 2014-04-14, 16:13   #4063
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Ja mam też kryzys... Pod tytulem to dziecko mnie wykonczy... Wszystko mi w mieszkaniu rozwali, a szczegolnie piekarnik...

Rano mu tlumaczylam ze piekarnik jest feee(tzn tlumcze mu juz od miesiąca, ale rano juz bardziej dosadnie)... Nie da sie
wytlumaczyć... Dostal histerii jak tylko zabieralam go od piekarnika... A potem dostal takiej histerii ze nawet w salonie sie nie mogl uspokoic... A potem jak tylko wchodzil do kuchni i widzial piekarnik to dostawal histerii... A jak mu przeszla to tylko odwrocilam glowe to ten w te pędy biegl - doslownie szybciej niz ja do kuchni by pomerdać tą oblamaną rączką od piekarnika i czekal az przybiegn za nim i sie cieszyl.. A jak mowilam fee to znowu dostawal histeriii....to nie na moje nerwy... rozpie...przp...rzy wszystko w mak to dziecko...
fajnie tam macie! tak się gonicie :P zrob bramke do kuchni i spokoj a raczki nie da się naprawić?

Cytat:
A wiem co ja mialam napisać, co do spania i dwojki dzieci... KOlezanka mi opowiadala ze jej sąsiedzi mają dwojkę dzieci - 3 latek i niemowlak. 3 latek spi z mama w lozku malzenskim, bo sie tak przyzwyczail i inaczej nie chce... Niemowlak spi w lozku 3- latka bo nie chce spac w lozeczku, a tato spi pod lozkiem 3-latka na podlodze zeby niemowlak jak będzie spadal to na niego a nie na podloge...heheh

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Fajny układ z tym spaniem, się uśmiałam

Co do kryzysu... Nie dziwię się, mnie też nieraz coś trafia bo Bart też jest niesłuchany i przekorny...
No ale taki chyba już nasz żywot... Nie wiem jak sobie poradzić z tym że jak się mówi nie wolno żeby słuchał. Chyba trzeba jakoś to przeczekać, nie wiem...?
zauwazylam taki paradoks, jak mowie nie, nie wolno, feee to mloda ma niezły ubaw i dziczy jeszcze bardziej
ale jak jej nie gonie i pozwole pod kontrola poruszać np. stojaca lampa, która może na nia runac to szybko jej się nudzi i odpuszcza. teraz ma etap wylaczania kompa - nasze rozpaczliwe krzyki nieeee i bieg za nia wywoluje zupełnie inny niż zamierzony efekt :P ale jak zawolam Nela zobacz lala, krowka, telefon to sama zawraca i znajduje nowy obiekt westchnień
Stary 2014-04-14, 16:26   #4064
karota11
Zadomowienie

diabli ja jednak widziałm ten peg perego a nie graco http://allegro.pl/wozek-peg-perego-d...132971576.html
Stary 2014-04-14, 16:28   #4065
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
hehe to ja najbardziej chce zobaczyć te zepsute zdjęcia

Florek nie zdziczal tylko to taki dziwny okres - liczy się tylko mamusia z jednej strony baaardzo urocze, drugiej trochę meczace
nie pokaze zadnych te udane wydrukuje i dam na sciane do ramki, wiec obejrzec moga tylko goscie, ha!
ano wiem, ze to taki okres, ale do myslenia daje. szczegolnie, ze u wielu dzieci to trwaaaa i trwa. ale nie wiem, czy u mlodego to nie dodatkowo jakie zeby, bo gryzie swoja lapke non stop. i ulal troche obiadu, ktory jadl 1,5h temu. ogolnie jednak jest zadowolony, juz sama nie wiem...

Stary 2014-04-14, 16:48   #4066
esskapada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Hej

Dziewczyny a czym różnią się pukypukolino i pukywushh? oba są do 36 miesiąca, z tym, że ten lino jest od 12 mż, a wush od 18mż są jeszcze jakieś różnice?

jestem załamana i od rana rzucam mięsem, bo mamy od wczoraj mysz w kuchni

nie wiem czy się chwaliłam, ale mamy już 6 zębów a po więcej boję się zaglądać do paszczy ale idą idą i to całkiem bezobjawowo

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68473.png
esskapada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 17:22   #4067
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
esska super zdjecia, Natalka a to z kaczka wymiata

aa, szkoda gadać, może za ostro reaguje bo mi się na nią nabierało ostatnio ( kto to widział tak męczyć dziecko i dawać mu wode, a nie sok, czy herbate z granulatu, po co robie sama kasze i deerki, jak w sklepach sa słodkie kaszki, czemu dalej karmie cycem, po co pojechałam w niedziele do szpitala na osłuchanie, miałam przeczekać gruźliczy kaszel i iść w poniedziałek, przeze mnie mały będzie miał rotawirusa ) ale ona się na nas obraziła bo TZ nie zadzwonił, że wyszliśmy ze szpitala w czwartek, a nie w piątek, bo jej nie poprosiłam o opiekę nad Kubą jak wróce do pracy i najlepsze - w niedziele robimy roczek, chciałm zrobić fajny tort, ale 2 razy usłyszałam jak teściowa Kubie!! mówi, że zrobi mu tort, wkurzyłąm sie, że nie zapytała, czy pomóc co zrobić tylko w taki sposób to załatwia i się nie odzywałam i ona dzisiaj przez telefon wielce obrażona, ze nie wie co z tym tortem k...a, czy ciężko zapytać w czym Ci pomóc, może zrobie tort i jeszcze fochy strzela. TZ mówi zeby tu przyjechali to z łaską, że może w wtorek po drodze i pewnie poruszymy ten temat dżisas, czy ona musi mnie tak wkurzać, może przesadzam, ale

ale się wyżyłam a tort i tak zrobie w czwartek w jego urodziny :p
oj wcale Ci się nie dziwie. u mnie to tez tak się wszystko zbiera do kupy i ciężko olac
przypuszczam, ze u mnie temat torta będzie dokładnie taki sam...tesciowa pracowala w cukiernictwie i na pewno będzie chciała wziąć sprawę w swoje rece - a ja nie odpuszcze

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Teściowa była zawiedziona bo zrobiła zupkę a mały płakał jak ją jadł. A dobra była. No muszę przyznać że się postarała a gizd wybrzydzał. Odgrzałam słoiczek i pochlanial.
chyba skakalabym do lampy, gdyby Nela wywinela taki numer jak go tego nauczylas? hehehehe

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Ja właśnie też chce drugie jak młody będzie w przedszkolu, rano go TŻ zawiezie a ja będę mieć dzień z drugim bobasem, a po pracy go odbierze i wtedy czas dla starszaka Nie wiem jak ogarnąć karmienie noworodka trwające 40 minut i biegającego bobasa obok jedyne czego się boję to wirusy z przedszkola, no ale z pracy czy sklepu tez możemy przynieść. Młody nie będzie się czuł odrzucony, że ja zostaje w domu, bo zawsze on rano wychodzi do babci więc nie będzie problemu
widzisz, kazda ma jakies tam swoje "ale". ja nie zostawiłabym Neli na 8 godzin w przedszkolu, gdybym siedziała w domu. ok 3-4 godz. na zabawe z dziecmi, ale dluzsze przebywanie traktuje jako mus pod tytulem "rodzice pracują, wiec innej opcji nie ma". wole integracje w domu z rodzeństwem i dlatego u nas roznica wieku będzie niewielka hehe.
znajoma tez mi zasugerowala, ze przecież możemy Nele poslac do zlobka, a ja będę miała "spokoj"...ale to rozwiązanie nie jest dla mnie.

Cytat:
Weekend mi zleciał ekspresowo Kupilismy młodemu kolejny prezent na urodziny ale nie moglismy sie oprzeć super jest po uchwytem się skręca no i jest pięęęękny mielismy zniżkę z TS to trochę taniej wyszedł gadałam o rowerkach z pedałami na pzrednim kole i nawet sprzedawcy ich nie polecają
niezla bryka, ale szkoda byłoby mi kasy szpanerskie jak diabli!

Cytat:
nasze dziecko nie je na szczęście piasku, bo juz zarezerwowaliśmy urlop w grecji na czerwiec
po cichu zazdroszczę. zobaczymy jak to u nas będzie i czy sie na cos zdecydujemy. czerwiec ze względu na mniejszy upal? nasze maluchy dadza już rade plazowac w tym najgorętszym sezonie? w sumie rok temu lato tez było upalne

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
hej hej, byliśmy po skierowanie do szpitala i od razu zmierzyłam małego - 80 cm i 9800 - kawał chłopa z niego
kiedy musicie się zglosic w szpitalu? duuuzy chłopak!

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
takiego potworka http://bemitoys.pl/pl/sportowe-cabri...jka-hl918.html ale bateria starcza napewno na dluzej

Kuba od wujka prawdopodobnie dostanie jeszcze rowerek Puky Wutsch http://www.aktywnysmyk.pl/jezdziki/1...-czerwony.html ale to bardziej taki biegowy chodzik
a mnie się auta na akumulator nie podobają, bo co to za frajda dla dziecka siedzieć...i ladnie wygladac nic w takim pojeździe nie moze zrobic. czasem producent wrzuci jakies obciachowe melodyjki. ilez można krecic kierownica? dziecko ma się ruszac - rowery to jest to
Stary 2014-04-14, 17:24   #4068
esskapada
Zadomowienie

Cytat:

a moze tesciowa bedzie chciala pomoc

Stary 2014-04-14, 17:36   #4069
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
jestem załamana i od rana rzucam mięsem, bo mamy od wczoraj mysz w kuchni
to tylko mala myszka podziel się serkiem.

Cytat:
nie wiem czy się chwaliłam, ale mamy już 6 zębów a po więcej boję się zaglądać do paszczy ale idą idą i to całkiem bezobjawowo
brawo to już niezla kolekcja. u nas nadal cale 2 i strasznie popuchnięte dziasla.

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:

wszystkie się szykują do swiat...albo boja chorob

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A ja myslalam ze sa jakies takie zabawki dla dzieci co wszystkie zachwyca :/ i mi cos polecicie ale jesli to tak ze mam patrzec co Daro lubi to musze mu tylko ksiazki kupowac. Bo on ostatnio nic innego nie robi tylko ciagle podaje nam ksiqzeczki bysmy mu opowiadali i czytali gdy przewraca strony. Wszelkie inne zabawki nie sa interesujace...no dzis kula hula ale zaczal nia...rzucac!!zamiast ladnie turlac czy cos.
madry Daro książki to najlepsza zabawa

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
A ten wózek to taki był, tylko chyba ma miękką gondolę i nowszy model ma konsolę, ale jest lekki i fajnie sie prowadzi to
http://allegro.pl/wozek-graco-quattr...143231186.html

napewno duet wiele utrudnia, jak wogóle chodzenie z wózkiem, nie jesteśmy wszędzie w tym kraju w stanie dotrzeć ;/ no ale fajowsko tak, dwoje dzieci, ja gdybym była gotowa, to chętnie bym popchała, a poza tym po cichu licze na bliźniaki w drugim podejściu

A co do starań, to jak mówisz,ze z Nelą kilka lat, a tu rach ciach i po strachu to zobacz jaki nasz organizm, psychika jest psotna

A co do pchania duetu, bo tak przez moment zobaczyłam siebie w tej roli, to jak by to było lato, to pewnie byłby Phil&Teds, ja dużo spaceruję, i Ty chyba z tego co wiem to też, a nosidło zda egzamin wyskoczyć do sklepu, a jednak spacer zrobi całej trójce na dobre, więc ja to bym szukała dobrego duetu, dobrego, czyli wygodnego, dostosowanego do potrzeb
dzięki, zaraz pooglądam

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
a moze tesciowa bedzie chciala pomoc
na pewno już mam gesia skorke, gdy pomysle o tych kilku dniach w szpitalu i tym, ze pewnie będzie się u nas czula jak u siebie :P
Stary 2014-04-14, 17:38   #4070
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Piszecie o tych wakacjach. .. ja planuje jak Kostek skończy 3 miesiące wybrać się na Kanary i tak się zastanawiam czy to dobry pomysł... z 2 maluchów? No, ale marze o wakacjach co sadzicie?

Ja bylam z Wojtkiem w Bieszczadach jak mial 3 miesiace.. Tylko ze samochodem pojechalismy... Ogolnie bylo spoko bo wiekszosc dnia spal. Ale jak bylo gorąco -akurat trafilismy na upaly to troche slabo bo ciagle marudzil i widac ze mu bylo zle..
Mysle ze na razie to i tak poki sie nie urodzi i nie bedziesz widziala jaki ma "charakter" to sobie nie zaplanujesz..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 17:47   #4071
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bylam z Wojtkiem w Bieszczadach jak mial 3 miesiace.. Tylko ze samochodem pojechalismy... Ogolnie bylo spoko bo wiekszosc dnia spal. Ale jak bylo gorąco -akurat trafilismy na upaly to troche slabo bo ciagle marudzil i widac ze mu bylo zle..
Mysle ze na razie to i tak poki sie nie urodzi i nie bedziesz widziala jaki ma "charakter" to sobie nie zaplanujesz..
o wlasnie, tez bym nie planowala, poki bym "charakteru" dziecka nie obczaila...
Stary 2014-04-14, 18:01   #4072
esskapada
Zadomowienie

Cytat:

ale ja glupia jestem widzialam wlasnie gdzies z daleka ten wozek i mowie do tesciowej ze ludzie to maja z bania bo wiozla dziecko w koszyku na zakupy

Stary 2014-04-14, 19:01   #4073
banka26
Zakorzenienie

Wlasnie wrocilam z wyciecia jak bhm wiedziala ze mnie tak pociacha yo bym przelozyla a tak to jutro wyjazd ja na ibupromie z bolaca rana 3cm , .am ze 4 szwy tak mi wy iachal jak by tam raka zobavzyl (

Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-04-14, 19:47   #4074
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
A to jest ta?

Trzymam

Cytat:
A ja myslalam ze sa jakies takie zabawki dla dzieci co wszystkie zachwyca :/ i mi cos polecicie ale jesli to tak ze mam patrzec co Daro lubi to musze mu tylko ksiazki kupowac. Bo on ostatnio nic innego nie robi tylko ciagle podaje nam ksiqzeczki bysmy mu opowiadali i czytali gdy przewraca strony. Wszelkie inne zabawki nie sa interesujace...no dzis kula hula ale zaczal nia...rzucac!!zamiast ladnie turlac czy cos

Wg mnie w tym wieku najwieksza frajda to takie jeździki moj Bart uwielbia

Cytat:
oj wcale Ci się nie dziwie. u mnie to tez tak się wszystko zbiera do kupy i ciężko olac
przypuszczam, ze u mnie temat torta będzie dokładnie taki sam...tesciowa pracowala w cukiernictwie i na pewno będzie chciała wziąć sprawę w swoje rece - a ja nie odpuszcze

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

chyba skakalabym do lampy, gdyby Nela wywinela taki numer jak go tego nauczylas? hehehehe

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

widzisz, kazda ma jakies tam swoje "ale". ja nie zostawiłabym Neli na 8 godzin w przedszkolu, gdybym siedziała w domu. ok 3-4 godz. na zabawe z dziecmi, ale dluzsze przebywanie traktuje jako mus pod tytulem "rodzice pracują, wiec innej opcji nie ma". wole integracje w domu z rodzeństwem i dlatego u nas roznica wieku będzie niewielka hehe.
znajoma tez mi zasugerowala, ze przecież możemy Nele poslac do zlobka, a ja będę miała "spokoj"...ale to rozwiązanie nie jest dla mnie.

niezla bryka, ale szkoda byłoby mi kasy szpanerskie jak diabli!

po cichu zazdroszczę. zobaczymy jak to u nas będzie i czy sie na cos zdecydujemy. czerwiec ze względu na mniejszy upal? nasze maluchy dadza już rade plazowac w tym najgorętszym sezonie? w sumie rok temu lato tez było upalne

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

kiedy musicie się zglosic w szpitalu? duuuzy chłopak!

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

a mnie się auta na akumulator nie podobają, bo co to za frajda dla dziecka siedzieć...i ladnie wygladac nic w takim pojeździe nie moze zrobic. czasem producent wrzuci jakies obciachowe melodyjki. ilez można krecic kierownica? dziecko ma się ruszac - rowery to jest to

Taa, ma Bart charakterek

To dla odmiany zrobiła teściowa na obiad ochydny żylasty schab :/
Nie dość że nie przepadam za schabem to jeszcze żyły i przerosty :/ feee :/

Cytat:
Wlasnie wrocilam z wyciecia jak bhm wiedziala ze mnie tak pociacha yo bym przelozyla a tak to jutro wyjazd ja na ibupromie z bolaca rana 3cm , .am ze 4 szwy tak mi wy iachal jak by tam raka zobavzyl (

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Ojoj banka trzymaj się

A gdzie ten pieprz był?

Stary 2014-04-14, 19:56   #4075
cloche
Zakorzenienie

banieczko, oni musza z zapasem wyciac, na pewno niczego tam nie widzieli przy wycinaniu, spokojnie
Cytat:
aj tam, pewnie dla ciebie tylko byl zylasty kawalek, a reszta miala soczysty i mieciutki schab

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

tak pisalam, ze dzisiaj znow na bank jedna drzemka i co? mlody mi zasnal na klacie na 20 minutek o 18tej i chyba tym razem naprawde maruder przez zeby... ida chyba gorne jedynki... tak mi sie zdaje przynajmniej, ze cos tam widze
Stary 2014-04-14, 20:10   #4076
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
banieczko, oni musza z zapasem wyciac, na pewno niczego tam nie widzieli przy wycinaniu, spokojnie

aj tam, pewnie dla ciebie tylko byl zylasty kawalek, a reszta miala soczysty i mieciutki schab

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

tak pisalam, ze dzisiaj znow na bank jedna drzemka i co? mlody mi zasnal na klacie na 20 minutek o 18tej i chyba tym razem naprawde maruder przez zeby... ida chyba gorne jedynki... tak mi sie zdaje przynajmniej, ze cos tam widze
A jak wycinali mi z lopatki to bez szycia i plasterek tylko mam nadzieje ze nie widzoeli nic hee

Cytat:
Trzymam

Wg mnie w tym wieku najwieksza frajda to takie jeździki moj Bart uwielbia

Taa, ma Bart charakterek

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Ojoj banka trzymaj się

A gdzie ten pieprz był?

Na udzie na wysokosci piczy hee

Stary 2014-04-14, 20:37   #4077
karota11
Zadomowienie

Cytat:
ale ja glupia jestem widzialam wlasnie gdzies z daleka ten wozek i mowie do tesciowej ze ludzie to maja z bania bo wiozla dziecko w koszyku na zakupy
Ala toć to XXI wiek
Cytat:
A jak wycinali mi z lopatki to bez szycia i plasterek tylko mam nadzieje ze nie widzoeli nic hee

Na udzie na wysokosci piczy hee

ja mam picze powyżej ud

A i u nas furrorę robi huśtawka domowa, na placu zabaw uwielbia, ale w domu też chętnie korzysta
Stary 2014-04-14, 20:53   #4078
esskapada
Zadomowienie

Cytat:
Ala toć to XXI wiek

ja mam picze powyżej ud

A i u nas furrorę robi huśtawka domowa, na placu zabaw uwielbia, ale w domu też chętnie korzysta
ja to jeszcze w sredniowieczu zyje

Stary 2014-04-14, 21:06   #4079
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że myślisz nad podwójnym wózkiem. Nela będzie miała 1,5 roku jak się urodzi maleństwo. A nie myslałaś nad nosidełkiem (na sobie) plus jeden wózek. Moim zdaniem na poczatku i tak będziesz robiła spacery blisko domu. Jednego dnia mozesz brac maleństwo w nosidło a Nelę do spacerówki, a drugiego dnia maleństwo do gondoli a Nela będzie maszerować moja koleżanka tak robiła. Do niektórych wózków mozna dokupić taki stopień na kółkach, na którym starsze dziecko sobie staje i jedzie razem z goldolą. Moim zdaniems super sprawa. Nie wyobrażam sobie pchać podwójnego wózka
jednak lepiej w chustę

taki 1,5 roczniak to jeszcze czasem lubi się zdrzemnąć na spacerze, wątpię, że ustoi tyle czasu bieganie po placu zabaw też męczy ja bym kupiła podwójny bądź dostwkę do wózka

Cytat:
tak sobie siedze i mysle (chyba mam za duzo czasu w domu ) dziewczyny oczekujace dzidziusia, jak bedziecie karmic piersia noworodka i starszak bedzie tez chcial cyca to dacie? bedziecie wtedy dwojke karmic ? tak mi to spokoju nie daje bo ostatnio mam mysli ze szkoda ze N nie cyca bo jak lezy z nami i ja pol spie to wymaca cyca i nie wie o co w nim chodzi i go paluszkiem myzia slodkie to jest i tak sie zastanawiam czy jak by zobaczyla jak karmie drugie dziecko czy tez by wtedy chciala, jak to u was bedzie ?
ja nie w ciąży ale dałabym, choć wątpię, że dziecko pamiętałoby jak się ssie
Cytat:
aa, szkoda gadać, może za ostro reaguje bo mi się na nią nabierało ostatnio ( kto to widział tak męczyć dziecko i dawać mu wode, a nie sok, czy herbate z granulatu, po co robie sama kasze i deerki, jak w sklepach sa słodkie kaszki, czemu dalej karmie cycem, po co pojechałam w niedziele do szpitala na osłuchanie, miałam przeczekać gruźliczy kaszel i iść w poniedziałek, przeze mnie mały będzie miał rotawirusa ) ale ona się na nas obraziła bo TZ nie zadzwonił, że wyszliśmy ze szpitala w czwartek, a nie w piątek, bo jej nie poprosiłam o opiekę nad Kubą jak wróce do pracy i najlepsze - w niedziele robimy roczek, chciałm zrobić fajny tort, ale 2 razy usłyszałam jak teściowa Kubie!! mówi, że zrobi mu tort, wkurzyłąm sie, że nie zapytała, czy pomóc co zrobić tylko w taki sposób to załatwia i się nie odzywałam i ona dzisiaj przez telefon wielce obrażona, ze nie wie co z tym tortem k...a, czy ciężko zapytać w czym Ci pomóc, może zrobie tort i jeszcze fochy strzela. TZ mówi zeby tu przyjechali to z łaską, że może w wtorek po drodze i pewnie poruszymy ten temat dżisas, czy ona musi mnie tak wkurzać, może przesadzam, ale

Cytat:
fura super, da sie z pilota sterować? my tez mamy taki już upatrzony na roczek , z tym,ze ze zdalnym sterowaniem rodzica z pilota, to nic że musimy 700zł wydać, tatuś sobie go nie daruje
nasi znajomi mają 3 takie więc jak będziemy chcieli to wpadniemy się pobawić bo kupować nie chcemy, nie widzę większego sensu

Cytat:
Powiem wam ze mam dylemat z zakupem zabawek dla Daro. Podoba mi sie mnostwo i sama bym chetnie kupila ale jak sobie pomysle ze Daro pobawi sie nimi 10 min a pozniej bedzie mial gdzies to nie wiem czy jest sens.
u nas to samo dlatego nie kupuję niczego
Cytat:
Kuba od wujka prawdopodobnie dostanie jeszcze rowerek Puky Wutsch http://www.aktywnysmyk.pl/jezdziki/1...-czerwony.html ale to bardziej taki biegowy chodzik
my teraz kupim autko pchacz a później koleżanka nam ma dać właśnie puky będzie do wiosny/lata i następnie przerzucimy się na biegowy
Cytat:
bo też termin sobie wybrałaś 19 to my idziemy jajca święcić
Cytat:
diabli ja jednak widziałm ten peg perego a nie graco http://allegro.pl/wozek-peg-perego-d...132971576.html
u mnie po osiedlu taki jeździ i całkiem niezły jest

a co do rowerków biegowych, bo nie wiem czy wiecie - jak będziecie chciały kupić to trzeba zmierzyć dziecku nogi i kupić odpowiedni, żeby nie był ani za niski ani zbyt wysoki zostałam uświadomiona niedawno myślałam, że one wszystkie jednakowe

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 21:19   #4080
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
jednak lepiej w chustę

taki 1,5 roczniak to jeszcze czasem lubi się zdrzemnąć na spacerze, wątpię, że ustoi tyle czasu bieganie po placu zabaw też męczy ja bym kupiła podwójny bądź dostwkę do wózka

ja nie w ciąży ale dałabym, choć wątpię, że dziecko pamiętałoby jak się ssie

nasi znajomi mają 3 takie więc jak będziemy chcieli to wpadniemy się pobawić bo kupować nie chcemy, nie widzę większego sensu

u nas to samo dlatego nie kupuję niczego

my teraz kupim autko pchacz a później koleżanka nam ma dać właśnie puky będzie do wiosny/lata i następnie przerzucimy się na biegowy

bo też termin sobie wybrałaś 19 to my idziemy jajca święcić
u mnie po osiedlu taki jeździ i całkiem niezły jest

a co do rowerków biegowych, bo nie wiem czy wiecie - jak będziecie chciały kupić to trzeba zmierzyć dziecku nogi i kupić odpowiedni, żeby nie był ani za niski ani zbyt wysoki zostałam uświadomiona niedawno myślałam, że one wszystkie jednakowe
Haha to z Toba moge sie spotkac w tyg hee no mozemy wctyg. Cos kllo 16:30 zeby Mysia x pracy wrocila i Hump

A rowerki maja rozne rozmiary kol 10 i 12 i w kazdym mozna jeszcze diodrlkk podwyzszyc

Cytat:
Ala toć to XXI wiek

ja mam picze powyżej ud

Haha dobra na gorze uda przg biodrze heee

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości