Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-14, 19:58   #1831
charlizz
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Wszystkie z tym samym, 16 jak zaszla w pierwsza( albo juz urodzila?). Widac nie uczyla sie na bledach A o 5 dopiero niedawno wszyscy sie dowiedzieli, oddali najmlodsza corke do domu dziecka. Jakkolwiek dziwnie to zabrzmi, chyba miala szczescie, ze z takimi popierd.olonomi ludzmi nie musiala zyc

A Ty glupolu nie masz sie czego wstydzic, to on ma powody, dzieciak i maminsynek!
no to niezła jest, szok! Brawa dla Twojego TŻ że mimo takich "wzorców" jest porządnym ojcem i partnerem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 19:59   #1832
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
kalosze firmy demar sa fajne
i nawet rozmiar mają kurde, nie wiem jak ja patrzyłam, że nic nie znalazłam wczesniej

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 19:59   #1833
litllesweetangel
Lurker ;)

Pstryniu zapomnialam dodac, ze moj zieciunio przystojniacha

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 20:02   #1834
elllmi
Zakorzenienie

teraz proszę o radę: Filip ma stópkę 12cm, jakie kalosze brać? wkładka 12,5 czy 13?
i znowu dla dziewczynek są fajniejsze w groszki, z kokardkami...

Stary 2014-04-14, 20:05   #1835
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Moja teściowa po 3 miesiącach się odezwała do męża, zapytała ... czy przyjedzie sobie po jajka na święta Ani słowa wyjaśnień, przeprosin czy czegoś takiego. Powiedział że nie ma czasu, ani ochoty i dziecko chore i się rozłączył. Ta się nawet o Misia nie spytała.

Cytat:
Co do tesciowej/matki/babci roku to sory ale moja wygrywa na 100%

-mala widziala w sierpniu, na tydzien przed moim powrotem do pracy zakomunikowala, ze nie poswieci jej 2 h dziennie bo bedzie odbierac inne wnuki z przedszkola( ich rodzicie sponsoruja t. [ t chodzi do pracy na godzine dziennie, nie ma wyksztalcenia miala juz 4 dzieci w wieku 20 lat, piate oddala do domu dziecka nie wiem kiedy]takze wybor jasny, mniejsza ze co do siedzenia z mala dogadywalismy sie juz w mojej ciazy )
- sugeruje, ze moj tz jest jej winny jakas kase, gdzie moj tz tym co dla niej robil/robilismy splacilby domniemany dlug milion razy( mam na mysli naprawe sprzetow, od kompow po telefony, sprzety domowe, opieke po nocnej zmianie! nad wnuczka ktora ona sie opiekuje, wnoszenie wegla w zime na 4 pietro itp)
- spotkalismy ja w sklepie w zimie, minela nas bez slowa, na mala nie spojrzala i szybko uciekla z wnuczka, zeby ta nas nie zauwazyla
- spotkali sie w sadzie na rozprawie rozwodowej rodzicow tza, gdzie udawala, ze ona nie widziala nas w sklepie gdy przechodzilismy OBOK RYJ W RYJ
- wspomne tylko o akcji z siostrami tza, opisywalam w k. Tak wychowac wlasne dzieci? W nienawisci do siebie? Pozwalac na takie akcje?
- wisienka na torcie, dzis dzwonil do mnie brat tza, ze zostawia prezent dla malej u ich matki hahahah, spytalam czy jest niepowazny i powiedzialam, ze moj tz nie bedzie do niej chodzil, gdzie mowiac to slyszalam rzucanie sie tej starej ☠☠☠☠y i jej coreczki ze " z gowniara na ty nie przechodzila"
Oczywiscie na mala wy☠☠☠ka. Ani razu o nia nie spytala.

Pobijcie ja
m a s a k r a
faktycznie Twoja t. wygrywa w kategorii teściowa roku :/
Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Hejka,

Dziewczyny brawa za pierwsze kroczki dzieciaczkow , widze ze chorowitkow chyba coraz mnie. U nas jakby kaszel wieczorny mniejszy. Czy Ktoras dawala dzieciaczkowi Sumamed? dzis przyjela Tosia 3 dawke, jeszcze jutro, ale powiem Wam ze w listopadzie pieknie antybiotyk przyjmowala, tak teraz pierwsz dawka ok, ale wczoraj musielismy wstrzyknac na sile plakalam razem z Tosia....
biedna Tosia tulę mocno
Cytat:
U nas 1 w tym roku burza i sypie gradem
u nas też, przeszło od nas do Was
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
bardzo mi się podobają meble z palet, Laurko zamierzam w tym roku zrobić kanapę na taras bo nam zostało troszkę palet z budowy

co do łóżka to podobnie jak u większości z Was, mały uderza główką i się wybudza

ale dziś dostałam propozycję nie do odrzucenia

TZ spi z małym a ja na górze
jaką?
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Kubulencjusz w nowych kaloszkach

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

HOPE,ja się wybieram z Ola do kościoła w niedzielę i już czuje na sobie wzrok tych wszystkich ludzi no ale wiesz, ja trochę wyszłam jak frajerka, zostałam sama z dzieckiem i tak, wstydzę się -nie tego, że mam Olę, ale tego, kim jest jej "ojciec" i że nie mam z nim kontaktu. żadnego. Że wróciłam do rodziców z niczym i takie tam. lipa.

CAŁA przyszła i poszła jak Ty kobito tej grzedy pilnujesz

Ty się nie masz co wstydzić, niech on się lepiej wstydzi :/
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 20:08   #1836
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
a prosze bardzo - :tas aczek:

odwazna jestes! u nas nie od sciany spi malz i jak wstaje do pracy to zawsze kladzie taka wielka poduche

o jaaaaaaaaaa, uwielbialam odliczac tyg
spr. opisy tyg?

ale fajny
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Mój tz kiedyś wysmial ten pomysł
Mi sie bardzo takie meble podobają!

Ja wczoraj zrobiłam projekt półki i skrzyni na zabawki a na skrzyni chce takie siedzisko miękkie uszyte. Jak bedzie gotowe to wam pokaże.

Marsi już 9 tydzień kurcze...

A moja kuzynka urodziła dzis chłopca Nikodema

Hania coraz więcej chodzi ale superrr!

zobaczysz jak zaraz biegać zacznie
Cytat:
Wszystkie z tym samym, 16 jak zaszla w pierwsza( albo juz urodzila?). Widac nie uczyla sie na bledach A o 5 dopiero niedawno wszyscy sie dowiedzieli, oddali najmlodsza corke do domu dziecka. Jakkolwiek dziwnie to zabrzmi, chyba miala szczescie, ze z takimi popierd.olonomi ludzmi nie musiala zyc

A Ty glupolu nie masz sie czego wstydzic, to on ma powody, dzieciak i maminsynek!
o matko:/
Cytat:

HOPE,ja się wybieram z Ola do kościoła w niedzielę i już czuje na sobie wzrok tych wszystkich ludzi no ale wiesz, ja trochę wyszłam jak frajerka, zostałam sama z dzieckiem i tak, wstydzę się -nie tego, że mam Olę, ale tego, kim jest jej "ojciec" i że nie mam z nim kontaktu. żadnego. Że wróciłam do rodziców z niczym i takie tam. lipa.

Ty się wstydzisz? powinnaś dumnie stać

Mąż właśnie tatara robi

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 20:08   #1837
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
a wychodzilas z nim na dwor? bo ja jak mlodemu dzis zalozylam pierwszy raz (nie liczac przymiarki w sklepie) to tez mu dziwnie bylo w nich chodzic ale jak wyszlismy na dwor to momentalnie zapomnial ze ma je na nogach i zaliczal kazda napotkana kaluze
a tak w ogole to one sa biale w niebieskie paseczki z kotwica na boczku
moja kocha kalosze

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
i nawet rozmiar mają kurde, nie wiem jak ja patrzyłam, że nic nie znalazłam wczesniej
ja kupowałam stacjonarnie i kurna, same dla chłopczyków były;p ale kupiłam jej, bo musiałam, zeby miala na działke;p

aha i warto kupić z ocieplaczem, bo można go wyjąć w każdej chwili.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-14, 20:12   #1838
BlackSanctum
Zakorzenienie

Little, teściowa nie do pobicia... I zszokowałaś mnie tym, że oddała dziecko.

Charlizz, absolutnie wg mnie nie masz się czego wstydzić. Masz cudowną córkę. A TŻ - on się powinien wstydzić, tym bardziej, że się nie odzywa i ma gdzieś swoje własne dziecko - przychodzi mi na myśl tylko jeden komentarz: żal.pl. Palant!!

Szajka, proszę Cię bardzo :

Porcja na mniej więcej 4 osoby (placuszki są sycące, nie trzeba ich wiele, aby się najeść):
- 9 czubatych łyżek mąki pełnoziarnistej, ja użyłam żytniej.
- 6 łyżeczek lnu mielonego (można dać coś innego w ramach zdrowych dodatków, np jakieś otręby, ja akurat nie mam, dlatego dałam len).
- 3 jajka.
- 2 szklanki maślanki (dowolna, użyłam truskawkowej).
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia.
- 1 łyżeczka sody.
- coś do dosłodzenia, np miód, stewia, albo cukier, jeśli nie zwracacie uwagi na kalorie... Ja dzisiaj nie dodawałam niczego, bo truskawkowa maślanka jest sama w sobie słodka.

Wszystko mieszamy i smażymy na suchej patelni - ja użyłam grillowej, placuszki wyszły świetne, puszyste, w środku a'la grahamka. Do tego ofkors dowolne dodatki, ja dziś wybrałam łychę jogurtu greckiego i syrop z buraków cukrowych.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 20:12   #1839
litllesweetangel
Lurker ;)

Charlizz idealem nie jest :P Ale jestem w pelni swiadoma, ze to jest po prostu kwestia wychowania, nie mial od kogo nauczyc sie kultury, obycia, pewnych zachowan. On naprawde sie stara na swoj sposob zebysmy mieli wszystko i jest strasznie kochany Ostatnio po pracy jechal gdzies specjalnie po zestaw Kindera dla mnie, bo wiedzial ze bede sie cieszyc jak glupia :P Az sie wzruszylam Chyba bede dzis dla niego mila

Co do kaloszy tez o nich myslalam dzisiaj, ale nie wiem czy warto teraz brac skoro mala dopiero co sie konkretnie rozchodzila

Aha chwalilam sie, ze wylicytowalam ostatnio kurteczke Nexta ( Debrah ) za 12,50 zl? :P

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 20:17   #1840
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
na fejsbuku

no ta, tylko ja z Marsi sie dopytujemy o link a reszta pewnie sie z nas rechocze w duchu

Cytat:

.
wez Ty sie pooknij w czolko! Ty sie powinnas cieszyc a nie wstydzic

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46032843]
świetne kaloszki (bo Kuba no to wiadomo ) skąd?
[/QUOTE]

Cytat:

miałam pytać, gdzie znalazłaś taki mały numer, ale Kubuś to chyba wielka stopa jest z tego co kojarzę ja szukam i nic ciekawego nie ma
Kupilam w Auchan, ale to juz daaaaaaaaaawno bylo, zaplacilam chyba 12zeta albo 10
nr 22
ale z tymi nr to juz mam wku.rew. jedne buty 23 i zamale a najnowsze befado mamy 21

Cytat:
dziewczyny podające dzieciom Bebiko - chciałam kupić na próbę Filipowi, bo kończy nam się zapas bebilonu i jakieś zwykłe i bananowe było na półce; chyba to zwykłe ma być?
my "pijemy" od poczatku bebiko i wlasnie widzialam to babanowe ale mu kupujemy zwykle. tyle ze my robimy kaszki, mlody mleka nie pije

Cytat:
PSTRYKU od razu chciałam to napisać ale ja czytam z tel i tak nie miałam sposobności - a propos tej mamy, która taka dobra dla dzieci... co to znaczy, że ma troje dzieci i nie dostaje alimentów? Idzie do gopsu i fundusz alimentacyjny jej płaci - max 500zł na jedno dziecko, do tego rodzinne i robi się kwota całkiem niegłupia...
.
ale ja chyba nie pisalam ze nie dostaje ja nie wiem co ona "dostaje" od gopsu i ile. zapytam sie jak bede miala sposobnosc.

podpytalam sie tego mojego ucznia, maja zamrazarke tak wiec paczuszka bedzie jak tralala wczoraj jeszcze kupilam tym chlopakom po olowku, dlugopisie, mazakach, kredkach itd to sie uciesza

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 20:20   #1841
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Little, teściowa nie do pobicia... I zszokowałaś mnie tym, że oddała dziecko.

Charlizz, absolutnie wg mnie nie masz się czego wstydzić. Masz cudowną córkę. A TŻ - on się powinien wstydzić, tym bardziej, że się nie odzywa i ma gdzieś swoje własne dziecko - przychodzi mi na myśl tylko jeden komentarz: żal.pl. Palant!!

Szajka, proszę Cię bardzo :

Porcja na mniej więcej 4 osoby (placuszki są sycące, nie trzeba ich wiele, aby się najeść):
- 9 czubatych łyżek mąki pełnoziarnistej, ja użyłam żytniej.
- 6 łyżeczek lnu mielonego (można dać coś innego w ramach zdrowych dodatków, np jakieś otręby, ja akurat nie mam, dlatego dałam len).
- 3 jajka.
- 2 szklanki maślanki (dowolna, użyłam truskawkowej).
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia.
- 1 łyżeczka sody.
- coś do dosłodzenia, np miód, stewia, albo cukier, jeśli nie zwracacie uwagi na kalorie... Ja dzisiaj nie dodawałam niczego, bo truskawkowa maślanka jest sama w sobie słodka.

Wszystko mieszamy i smażymy na suchej patelni - ja użyłam grillowej, placuszki wyszły świetne, puszyste, w środku a'la grahamka. Do tego ofkors dowolne dodatki, ja dziś wybrałam łychę jogurtu greckiego i syrop z buraków cukrowych.
o ja tez zapisuję
Cytat:
Charlizz idealem nie jest :P Ale jestem w pelni swiadoma, ze to jest po prostu kwestia wychowania, nie mial od kogo nauczyc sie kultury, obycia, pewnych zachowan. On naprawde sie stara na swoj sposob zebysmy mieli wszystko i jest strasznie kochany Ostatnio po pracy jechal gdzies specjalnie po zestaw Kindera dla mnie, bo wiedzial ze bede sie cieszyc jak glupia :P Az sie wzruszylam Chyba bede dzis dla niego mila

Co do kaloszy tez o nich myslalam dzisiaj, ale nie wiem czy warto teraz brac skoro mala dopiero co sie konkretnie rozchodzila

Aha chwalilam sie, ze wylicytowalam ostatnio kurteczke Nexta ( Debrah ) za 12,50 zl? :P
poka poka
ja dwie pary spodni-
http://allegro.pl/kappahl-stylowe-sp...117318049.html
http://allegro.pl/next-bezowe-chinos...119835076.html

Cytat:
no ta, tylko ja z Marsi sie dopytujemy o link a reszta pewnie sie z nas rechocze w duchu

podpytalam sie tego mojego ucznia, maja zamrazarke tak wiec paczuszka bedzie jak tralala wczoraj jeszcze kupilam tym chlopakom po olowku, dlugopisie, mazakach, kredkach itd to sie uciesza

złota kobitka z Ciebie

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-14, 20:24   #1842
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

nawijko, dokładnie tak. Nic a nic. Ostatni raz widziałam go w styczniu jeszcze przed urodzinami Oli. Nie dzwoni, nie pyta o dziecko.

szok szok szok!! :/

Dziewczyny, jak myjecie pstryczka z nuby?

Zlozylismy dzis wniosek o kredyt
ezzo chyba kiedys pytala - nie kochana, nie bierzemy slubu, nie chcemy sie spieszyc poki co

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 20:30   #1843
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
moja kocha kalosze

ja kupowałam stacjonarnie i kurna, same dla chłopczyków były;p ale kupiłam jej, bo musiałam, zeby miala na działke;p

aha i warto kupić z ocieplaczem, bo można go wyjąć w każdej chwili.
my mamy taka cienizne, ale na rajstopki zalozylam jeszcze skarpetki i bylo ok
ten ocieplacz fajna sprawa ale po wyjeciu but nie robi sie wiekszy wtedy?

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

złota kobitka z Ciebie
no co Ty lubie robic takie paczki dzieciakom, nie mam wtedy umiaru

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
bosz, przeczytalam - jak myje sie pstryczek?
ja normalnie pod woda, ale my pijemy tylko wode, nic wiecej ksieciunio nie polknie opanowalam wyjmowanie i wladanie tej slomki chociaz latwo nie jest Szajka chyba pisala o wrzuceniu do wrzatka raz na jaks czas

Stary 2014-04-14, 20:31   #1844
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2014-04-14, 20:33   #1845
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Kurcze mój Dawid malutko gada.. Mama, tata CZASAMI, jakies tam słówka czasami celowe i nasladuje kilka zmierzątek i amen.
26.04 idziemy na wizytę do logopedy w ramach akcji "Dwa słowa na dwa lata(...)" zobaczę co powie, bo mama moja już mnie straszy że jemu się mówić nie chce jak mojej siostrze.. Dodatkowo po logopedzie zaproszono nas na udział w zajęciach muzycznych z elementami logopedii i w zajęciach metodą ruchu rozw. Sherborne także super!
Hope, moja też nie gada za dużo. Tzn. cały czas nawija po swojemu, ale z "normalnych" słów używanych celowo: mama, tata, nie ma, co sie dzieje , tatek (kwiatek), pesek (piesek), tak, nie. Nie pamiętam, czy coś jeszcze. Wszystko rozumie, pokazuje, ale nie mówi sama Nie wiem, czy się martwić, czy poczekać, bo ona na ruchu ciągle skupiona - non stop bieg. Chyba to ją tak absorbuje...

Cytat:

Dziewczyny, kiedy zamierzacie dziecku kupić już więsze łóżko?
moj S miał dwa lata jak mu kupiliśmy łożeczko autko i był wielki szał ale wydaje mi się,że Leos jeszcze nie gotowy
za to po dzisiejszej nocy ja jestem gotowa na wszystko
Na razie nie - Młoda trochę śpi u siebie, trochę u nas, a poza tym z jej łóżeczka można zrobić jakby tapczanik i pewnie na początek tak spróbujemy.

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Buziaki dla Was i Waszych Pociech ode mnie i Pietrka

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
BTW. Tż zapowiedział, że jeśli zrobię coś więcej do świąt, to się ze mną rozwiedzie Już widzi wyraźnie, co się dzieje i powiedział, że ja mam się dzieckiem zajmować, sprzątać ew. w naszym pokoju, ugotowac, jak naprawdę będzie trzeba, a reszta ma mnie nie obchodzić. Więc męża posłucham
Brawa dla tego pana

Cytat:

Lecę oglądać domy Poza tym mam opakowanie ciastek maślanych i nie zawaham się go użyć
Dobrej nocy!
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 20:33   #1846
pstryczek84
Zakorzenienie

aha, i sytuacja z rana...
robilam pierwszy raz jaglanke. gotuje w tej proporcji o ktorej pisalyscie, wyszlam z kuchni na chwilke do lazienki na siusiu , wracam a matula - dolalam wody bo malo bylo i sie przypalala dziekuje
ale poinstruowalam ja co i jak i na obiad ugotowala mlodemu jeszcze raz i zjadl razem z obiadkiem

Stary 2014-04-14, 20:34   #1847
elllmi
Zakorzenienie

my nie mamy nuby pstryczka, tylko inny i rurkę myję takim czyścikiem jakby do butelek, tylko miniaturowym do smoczków ale jakbym nie wiem jak czyściła, to mi jakoś ta rurka dziwnie stęchlizną zalatuje czasem kupiłam inny kubeczek już, żeby sprawdzić, czy w nim też tak będzie

Stary 2014-04-14, 20:36   #1848
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
szok szok szok!! :/

ezzo chyba kiedys pytala - nie kochana, nie bierzemy slubu, nie chcemy sie spieszyc poki co
rozmontowuję, myję w płynie (u nas raz soczek raz woda) i płuczę pod bieżącą wodą.
nie wkładam do wrzątku, żeby się nie odkształcił.

Kciuki za wniosek
Stary 2014-04-14, 20:43   #1849
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
bosz, przeczytalam - jak myje sie pstryczek?
ja normalnie pod woda, ale my pijemy tylko wode, nic wiecej ksieciunio nie polknie opanowalam wyjmowanie i wladanie tej slomki chociaz latwo nie jest Szajka chyba pisala o wrzuceniu do wrzatka raz na jaks czas
Cytat:
my nie mamy nuby pstryczka, tylko inny i rurkę myję takim czyścikiem jakby do butelek, tylko miniaturowym do smoczków ale jakbym nie wiem jak czyściła, to mi jakoś ta rurka dziwnie stęchlizną zalatuje czasem kupiłam inny kubeczek już, żeby sprawdzić, czy w nim też tak będzie
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
rozmontowuję, myję w płynie (u nas raz soczek raz woda) i płuczę pod bieżącą wodą.
nie wkładam do wrzątku, żeby się nie odkształcił.
Dzieki kochane

ellmi, mi tez wlasnie zajezdza, mimo ze dokladnie myje plynem i tym ustrojstwem, o ktorym piszesz, a potem plucze...
Kuba nie chce wody (kiedys ladnie pil), wiec robie mu herbatke owocowa i dodaje troszke soku domowego.

Pol opakowania bonitek zbozowych z czekolada nie moje

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-04-14 o 20:45
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-14, 20:44   #1850
charlizz
Zadomowienie

Cytat:

wez Ty sie pooknij w czolko! Ty sie powinnas cieszyc a nie wstydzic

Kupilam w Auchan, ale to juz daaaaaaaaaawno bylo, zaplacilam chyba 12zeta albo 10
nr 22
ale z tymi nr to juz mam wku.rew. jedne buty 23 i zamale a najnowsze befado mamy 21

my "pijemy" od poczatku bebiko i wlasnie widzialam to babanowe ale mu kupujemy zwykle. tyle ze my robimy kaszki, mlody mleka nie pije

ale ja chyba nie pisalam ze nie dostaje ja nie wiem co ona "dostaje" od gopsu i ile. zapytam sie jak bede miala sposobnosc.

wydawało mi się, że tak pisałaś, wybacz

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 20:49   #1851
karusia_2007
Raczkowanie

Cześć dziewczyny

Staram się Was czytać na bieżąco ale jakos nie mogę się wbić w rozmowę. Witek ostatnio daje mi ładnie po tyłku. Wychodzą mu zębiska i potrafi tugezować od 1 do 6 a nawet 7 rano a potem odsypia do np 11,30. Tż choćby chciał sie nim zająć to nie może bo tylko mama mama mama. ale widzę, że już coś się przebiło to może dzisiaj będzie ciut lepiej

Poza tym od wczoraj jestem tak nabuzowana, że masakra.... Wyobraźcie sobie, że mój szwagier wczoraj próbował mnie uświadomić, że źle wychowuję Witka, bo on nie miał chodzika, a w chodaku lepiej się dziecko rozwija:haha ha:Facet nie ma bladego pojęcia o dzieciach a takie farmazony pieprzy. Albo wczoraj jego laska mi mówi, że jej bratanek z łóżka spadł i oni w domu nie wiedzą jak to się stało, bo mama go ładnie obłożyła poduszkami w pokoju na łóżku i tylko na chwilę poszła do kuchni mleko zrobića mały był uczony schodzić tyłem. Dodam, że mały ma 9 miesięcy a od 5 miesiąca jeździ w chodakuale on ma podstawy do lepszego rozwoju, nie to co moje dzieci.
No to się trochę wyżaliłam.

Marsi my Michalinkę przenieśliśmy do dużego łóżka na miesiąc przed jej drugimi urodzinami. Witka planuję przenieś tak w lipcu-sierpniu.
Heh już 1/4 za Tobą. Jeszcze chwilka i będziesz tulić małą kruszynkę.

Charlizz nie masz się czego wstydzić kochana. Różnie się ludziom w życiu układa. Najważniejsze, że jesteś wspaniałą matką dla Oli i nie masz sobie nic do zarzucenia. To tż raczej ma się czego wstydzić. Szkoda, że nie zależy mu na kontaktach z dzieckiem, niech żałuje.

Little t masz niezła. Chyba nikt jej nie przebije.

Deli
jaki profil i okucia bierzecie pod uwagę?? Jaki kolor okien? My w zeszłym miesiącu za okna zapłaciliśmy 10,5tys. Mieliśmy kilka wycen i ceny były od 7 do 18tys także rozbieżność duża.

Nafiyqa kciuki za kredyt.

Więcej nie pamiętam

Edytowane przez karusia_2007
Czas edycji: 2014-04-14 o 21:06
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 20:53   #1852
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
ellmi, mi tez wlasnie zajezdza, mimo ze dokladnie myje plynem i tym ustrojstwem, o ktorym piszesz, a potem plucze...
Kuba nie chce wody (kiedys ladnie pil), wiec robie mu herbatke owocowa i dodaje troszke soku domowego.
a u nas praktycznie zawsze woda i nawet po samej wodzie tak dziwnie czuć; do teściowej kupiłam Filipowi taki zwykły z canpola z rurką i nic z niej nie czuć; chyba, że mi teściowa ściemna i wcale mu z tego pić nie daje

Stary 2014-04-14, 20:57   #1853
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość

Deli
jaki profil i okucia bierzecie pod uwagę?? Jaki kolor okien? My w zeszłym miesiącu za okna zapłaciliśmy 10,5tys. Mieliśmy kilka wycen i ceny były od 7 do 18tys także rozbieżność duża.

Nafiyjqa kciuki za kredyt.

Więcej nie pamiętam
Okucia roto, a profil juz nie pamiętam a kolor, albo białe albo grafit a Wy? o kurcze, bardzo duża różnica.

Pstryniu, tak troche są większe, jak się wyjmie, ale nie wiele.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 20:59   #1854
sylwietta1988
Zakorzenienie

Dziękujemy za wszystkie fejsowe i klubowe pochwały

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
hej

w domu mam jeczydło jeczydłowate do potęgi jeszcze nadal z nosa leci, nie wiem o co chodzi, że ten katar raz jest raz go nie ma:/

Hania tez na początku na paluszkach stała i chodziła

i jeszcze
http://demotywatory.pl/4321399/Powod...-dzieci-placza
smieje sie i tchu nie moge złapac
buziaczki dla jęczydła

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej.
Ten dzień nie zaczął się dla mnie fajnie więc jestem wściekła na maxa. Mały urządził sobie pobudke o 4,usypiałam go 1,5 godziny a i tak mąż go obudził jak wychodził do pracy
Ledwo zdążyłam oczy zamknąć a już musiałam wstawać i zaczynać dzień. Na dodatek Oskar usunął mi programy tv i nie mogę ich zaprogramować na nowo Nie dość że starzy się na nas obrazili bo kupiliśmy sobie samochód to zostałam jeszcze bez tv z psującym się telefonem. Jak dobrze pójdzie to lada moment będę odcięta od świata.
Pozostało mi marudne dziecko i humor do bani
Od dziś rządzimy sami-nie wiem jak to zniose
I na dodatek jakby wszystkiego było mało to mam okres i hormony niebawem mi eksplodują.
Dziękuje za uwagę,wrócę jak ochłonę,o ile w takich warunkach to możliwe.
oooo, znaczy sie bez kija nie podchodz.... az starch sie bac, dlatego ja mocno przytulam i na tym skoncze
Cytat:

witam się w 9 tygodniu ciąży, rany jak to leci, co?

u nas dzisiaj noc krytyczna, od pólnocy do 4 mały się rzucał, kręcił, płakał, rozbudzał się gadał, skopał mnie kilka razy po brzuchu
i zasnąl spał uwaga.... do 6
w zasadzie to miałam problem rano by określić gdzie jestem i jak się nazywam i ile mam dzieci
nie wiem co się ostatnio z nim dzieje w dzień dziecko jest przesłodkie, całuśne, najukochańsze na świecie i takie,że och i ach a przychodzi noc i zamienia się w potworka
o rany, teraz nam sei przypomni odliczanie mozemy przybic pjone co do nocy, bo buszował dziec od pólnocy do 3,30 a wstał przed 7 tyle ze bez placzu i jęków, podspiewywał sobie i usilnie próbowal wyrwac mi rzesy

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Weeken zleciał szybko, u t byliśmy z soboty na niedzielę, bo TZ wczoraj do D. jechał na widzenie. Jaki Dadusiowi wujek zrobił piękny koszyczek! Później wstawię fotke. My byliśmy z dziedkiem w kościele z palmą i traf chciał że Dawid śpiący był bardzo, a spać nie umiał. No to wojował na dworze, palmę roztrzepał, nie interesował się roczną adoratorką nic kompletnie, jak zabralam palmę bo nia niebezpiecznie wywijał to ryk masakra i na zmianę przysypiał i ryczał, w końcu zasnął. Ale byłam u siebie na wsi i te palące spojrzenia czułąm normalnie przez cały czas. A że jeszcze nie byłam z TZ tylko z ojcem! Oj jak sobie dołożą że mnie zostawił no bo ludzie przekonani że Dawid to "przypadek" ale legendy będą

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

umiesz zadbac o zdrowie moherów
Cytat:

Hope, ja też się troszkę martwię bo jak widzę ile tutejsze dzieciaki gadają
Leos się dobrze komunikuje jak cos chce, bierze mnie za rękę i mówi oć, konkretnie wskazuje co chce robić lub co potrzebuje
ostatnio zaczął powtarzać, chowa piłkę i jak znajdzie mówi jeeeest
a tak to wypowiada ze 100 słów ale w swoim języku ostatnio w modzie jest dzyn dzyn nie wiem co to hehehe i beryham
a tak to średnio z nowymi słowami
u nas ostatnio "dyń" na tapecie i przy tym piąstka zacisnieta, nie wiedziałam o co chodzi, az w koncu dzis załapałam. Mowi dyń dopominajac sie "zółwika"
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 21:00   #1855
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Black, dzięki zapisuję!

Karusia, pacan...

Siedzę i wymyślam na jutro zadania dla dzieciaków wielkanocne
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 21:01   #1856
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
wydawało mi się, że tak pisałaś, wybacz

spox, napisalam chyba bo ja sama pewna nie jestem
zapytam sie jej poprostu jak to u nich jest z tymi pieniedzmi, z czego zyja..

Stary 2014-04-14, 21:01   #1857
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
nie mam dość, tylko zwyczajnie ja już nie pamiętam jak laptop wygląda z tej okazji, żeś mnie tu wywołała to włączyłam póki Julas śpi.
I takie to wszystko tutaj wielkie, że aż się dziwuję

co do słów, to moja też mało mówi. Za to po swojemu jak najbardziej.

Nasze nowo słowo to : KOKO= ptak, albo kaka
obserwuje z okna sikorki i woła koko, gołąb to też koko i kura też koko, a nawet sroka i wrona- każdy ptak to koko

Mamy pod domem własny plac zabaw, zjeżdzalnie i huśtawkę i jest szał

dzieńdobry
lohohohoh a któz to nas nawiedził moze bys tak została

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

mój to do 18stki będzie ze mną spał także pewnie wtedy zakupimy albo może od razu przeniesie się do łóżka żony

co za noc :/ Kuba budził się 121509 razy, spał tylko z uu w buzi a że karmimy się na siedząco to kręgosłup do wymiany :/od 3:30 do 4:30 dzikie harce odstawiał aż w końcu jak padł (oczywiście przy uu plus konieczne głaskanie po pleckach) to obudził się o 7:30. Teraz drzemie a ja jem bo rano ledwo owsiankę zjadłam .
Pstryn wprawiony w poszukiwaniach to raz dwa Ci cos znajdzie na wymiane szczerze wspólczuje
pogrubione: wygodnicki jegomosc

Cytat:
Moja teściowa po 3 miesiącach się odezwała do męża, zapytała ... czy przyjedzie sobie po jajka na święta Ani słowa wyjaśnień, przeprosin czy czegoś takiego. Powiedział że nie ma czasu, ani ochoty i dziecko chore i się rozłączył. Ta się nawet o Misia nie spytała.
a tak z ciekawosci: naprawde zalezy Wam na kontaktach z taką babcią? Która raz wnuczka ma a potem jej sie odwidzi i przez kilka tygodni/miesiecy bedzie udawała ze jest? A dziecko ma uczucia, do ludzi sie przyzwyczaja, teskni... Szczerze mówiac to chyba lepiej ze od dawna nie ma kontaktu i raczej sie to nie zmieni.....

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Pola śpi od 11.30, wyczyściłam fugi w łazience, na korytarzu, na ganku i w salonie za fotelami; reszta na jutro, a kuchnia nie mój interes.
BTW. Tż zapowiedział, że jeśli zrobię coś więcej do świąt, to się ze mną rozwiedzie Już widzi wyraźnie, co się dzieje i powiedział, że ja mam się dzieckiem zajmować, sprzątać ew. w naszym pokoju, ugotowac, jak naprawdę będzie trzeba, a reszta ma mnie nie obchodzić. Więc męża posłucham
Jaki madry mąż! Choc raz bądz posłuszna i rób co Ci kaze!

Czy u Was tez taka pogoda dzis była? Masakra, po poludniu mały juz wychodził z siebie, podwórkowe zwierze z niego i nie potrafi zrozumiec, ze zimno i leje glosno domaga sie wysjcia krzycząc taaaaam. Az mi go zal, jak sie upłacze..... Na szczescie jeszcze tylko jutro ma tak byc,a od srody poprawa pogody Latem to chyba namiot w ogródku rozbije

HOPE
, co do piaskownicy to nie jest mój autorski pomysł, gdzies odpatrzony, fajnie sobie chłopczyk samochodem jezdził jeszcze po obrzezach
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 21:06   #1858
pstryczek84
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46035028]
Siedzę i wymyślam na jutro zadania dla dzieciaków wielkanocne [/QUOTE]

ja mam perdyliard tyle ze z ang chcesz troche? moze cos podpatrzysz
karusia - ja pierdziele
nawijko - brawa za podjecie decyzji!

Stary 2014-04-14, 21:11   #1859
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Staram się Was czytać na bieżąco ale jakos nie mogę się wbić w rozmowę. Witek ostatnio daje mi ładnie po tyłku. Wychodzą mu zębiska i potrafi tugezować od 1 do 6 a nawet 7 rano a potem odsypia do np 11,30. Tż choćby chciał sie nim zająć to nie może bo tylko mama mama mama. ale widzę, że już coś się przebiło to może dzisiaj będzie ciut lepiej

Poza tym od wczoraj jestem tak nabuzowana, że masakra.... Wyobraźcie sobie, że mój szwagier wczoraj próbował mnie uświadomić, że źle wychowuję Witka, bo on nie miał chodzika, a w chodaku lepiej się dziecko rozwija:haha ha:Facet nie ma bladego pojęcia o dzieciach a takie farmazony pieprzy. Albo wczoraj jego laska mi mówi, że jej bratanek z łóżka spadł i oni w domu nie wiedzą jak to się stało, bo mama go ładnie obłożyła poduszkami w pokoju na łóżku i tylko na chwilę poszła do kuchni mleko zrobića mały był uczony schodzić tyłem. Dodam, że mały ma 9 miesięcy a od 5 miesiąca jeździ w chodakuale on ma podstawy do lepszego rozwoju, nie to co moje dzieci.
No to się trochę wyżaliłam.

Marsi my Michalinkę przenieśliśmy do dużego łóżka na miesiąc przed jej drugimi urodzinami. Witka planuję przenieś tak w lipcu-sierpniu.
Heh już 1/4 za Tobą. Jeszcze chwilka i będziesz tulić małą kruszynkę.

Charlizz nie masz się czego wstydzić kochana. Różnie się ludziom w życiu układa. Najważniejsze, że jesteś wspaniałą matką dla Oli i nie masz sobie nic do zarzucenia. To tż raczej ma się czego wstydzić. Szkoda, że nie zależy mu na kontaktach z dzieckiem, niech żałuje.

Little t masz niezła. Chyba nikt jej nie przebije.

Deli

Nafiyqa kciuki za kredyt.

Więcej nie pamiętam
Ty wstydź się Kochana za brak chodzika takie niedopatrzenie z Twojej strony czy też celowe działanie mogły przekreślić ruchowy rozwój Witusia
btw co ma brak chodzika do wychowania dziecka nie ogarniam :/
oby jak najszybciej zebole wyszły i Witek przestał dokazywać

zerknijcie, fajna strona
http://kruszka.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?5
Stary 2014-04-14, 21:15   #1860
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Co do tesciowej/matki/babci roku to sory ale moja wygrywa na 100%

-mala widziala w sierpniu, na tydzien przed moim powrotem do pracy zakomunikowala, ze nie poswieci jej 2 h dziennie bo bedzie odbierac inne wnuki z przedszkola( ich rodzicie sponsoruja t. [ t chodzi do pracy na godzine dziennie, nie ma wyksztalcenia miala juz 4 dzieci w wieku 20 lat, piate oddala do domu dziecka nie wiem kiedy]takze wybor jasny, mniejsza ze co do siedzenia z mala dogadywalismy sie juz w mojej ciazy )
- sugeruje, ze moj tz jest jej winny jakas kase, gdzie moj tz tym co dla niej robil/robilismy splacilby domniemany dlug milion razy( mam na mysli naprawe sprzetow, od kompow po telefony, sprzety domowe, opieke po nocnej zmianie! nad wnuczka ktora ona sie opiekuje, wnoszenie wegla w zime na 4 pietro itp)
- spotkalismy ja w sklepie w zimie, minela nas bez slowa, na mala nie spojrzala i szybko uciekla z wnuczka, zeby ta nas nie zauwazyla
- spotkali sie w sadzie na rozprawie rozwodowej rodzicow tza, gdzie udawala, ze ona nie widziala nas w sklepie gdy przechodzilismy OBOK RYJ W RYJ
- wspomne tylko o akcji z siostrami tza, opisywalam w k. Tak wychowac wlasne dzieci? W nienawisci do siebie? Pozwalac na takie akcje?
- wisienka na torcie, dzis dzwonil do mnie brat tza, ze zostawia prezent dla malej u ich matki hahahah, spytalam czy jest niepowazny i powiedzialam, ze moj tz nie bedzie do niej chodzil, gdzie mowiac to slyszalam rzucanie sie tej starej ☠☠☠☠y i jej coreczki ze " z gowniara na ty nie przechodzila"
Oczywiscie na mala wy☠☠☠ka. Ani razu o nia nie spytala.
Pobijcie ja
dzizas.... No comment:banghead::banghea d:
Cytat:
Pewnie pomyślicie że jestem walnięta (i pewnie będziecie miały rację ) ale myślę o takim łóżku z palet jak Misiek do niego dorośnie
http://media-cache-ec0.pinimg.com/73...fca252fc95.jpg
http://media-cache-ak0.pinimg.com/73...64ade82e6a.jpg
mąż na razie nic nie mówi, ale pewnie każe mi się puknąć w główkę

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Raaaany, ale tu tłumy Moje dziecko zrobiło sobie dziś 2 drzemkę i śpi 2h. Ciekawe o której pójdzie spać na noc, aż się boję.
wogole tak nie myślę, mam taka ławę-tz mi zrobił, tyle ze za duza była i wyleciala po narodzinach malego...poczęła na lepsze czasy. Panuje kiedyś zrobić też kanapę z palet..jak dla mnie oryginalnie, prosto i naprawdę fajnie to wygląda!
Cytat:

Mnie nie ma...a tu i Cala i Charlizz... Witam panie...może przycupniecie na dłużej?

A wogole to się witam...czytam Was..ale jakoś nie mam weny...smutno mi ostatnio jakoś...przygnębiona jestem.ehhhh...szkoda gadać!

Ale gratuluje wszystkim pierwszych kroczkow..u nas kilka prób było...ale na tym niestety koniec a co do słownika....za duża ilością słów też nie mamy co się chwalić..tata..mamam...ba ba .... I całe mnóstwo "swoich" dźwięków. I też idziemy do logopedy w ramach tej akcji "272 słowa" ....zobaczymy.

MARSI... Jak ten czas leci...to już ponad drugi miesiąc, hę? Bardzo się cieszę!

DEBRAH oraz inne allegrowe zwierza.... szukam takiego pajaca/kombinezonu ale a'la dres... Gdyby gdzieś któraś coś.... Oczywiście w rozsądnych pieniężkach no i najchętniej NEXT....ostatnio za łącznie 40zl wylicytowalam 2 kurtki, spodnie i sweterek..stan idealny

PSTRYKU zapomnialam-gratuluje takiego wielkiego serducha....ze sie komuś starasz pomoc...tak sobie myślę zeby kazdy z nas...raz do roku chociaż tak komos pomógł...choć trochę, wg własnych możliwości-świat byłby lepszy choć odrobine.

P.s. Piszę z telefonu więc widzę ze pierdutłam mega postaaaaa...ciekawe czy którejś się zachce przeczytać

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-04-14 o 21:20
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości