|
|
#1831 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
i nawet rozmiar mają
kurde, nie wiem jak ja patrzyłam, że nic nie znalazłam wczesniej
|
#1833 |
|
Lurker ;)
|
Pstryniu zapomnialam dodac, ze moj zieciunio przystojniacha
![]() ![]()
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
teraz proszę o radę: Filip ma stópkę 12cm, jakie kalosze brać? wkładka 12,5 czy 13?
i znowu dla dziewczynek są fajniejsze w groszki, z kokardkami...
|
#1835 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
faktycznie Twoja t. wygrywa w kategorii teściowa roku :/ Cytat:
tulę mocno ![]() u nas też, przeszło od nas do Was ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1836 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mąż właśnie tatara robi
|
|
#1837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
aha i warto kupić z ocieplaczem, bo można go wyjąć w każdej chwili.
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
Little, teściowa nie do pobicia...
I zszokowałaś mnie tym, że oddała dziecko. Charlizz, absolutnie wg mnie nie masz się czego wstydzić. A TŻ - on się powinien wstydzić, tym bardziej, że się nie odzywa i ma gdzieś swoje własne dziecko - przychodzi mi na myśl tylko jeden komentarz: żal.pl. Palant!! Szajka, proszę Cię bardzo : Porcja na mniej więcej 4 osoby (placuszki są sycące, nie trzeba ich wiele, aby się najeść): - 9 czubatych łyżek mąki pełnoziarnistej, ja użyłam żytniej. - 6 łyżeczek lnu mielonego (można dać coś innego w ramach zdrowych dodatków, np jakieś otręby, ja akurat nie mam, dlatego dałam len). - 3 jajka. - 2 szklanki maślanki (dowolna, użyłam truskawkowej). - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia. - 1 łyżeczka sody. - coś do dosłodzenia, np miód, stewia, albo cukier, jeśli nie zwracacie uwagi na kalorie... Ja dzisiaj nie dodawałam niczego, bo truskawkowa maślanka jest sama w sobie słodka. Wszystko mieszamy i smażymy na suchej patelni - ja użyłam grillowej, placuszki wyszły świetne, puszyste, w środku a'la grahamka. Do tego ofkors dowolne dodatki, ja dziś wybrałam łychę jogurtu greckiego i syrop z buraków cukrowych.
|
|
|
|
#1839 |
|
Lurker ;)
|
Charlizz idealem nie jest :P Ale jestem w pelni swiadoma, ze to jest po prostu kwestia wychowania, nie mial od kogo nauczyc sie kultury, obycia, pewnych zachowan. On naprawde sie stara na swoj sposob zebysmy mieli wszystko i jest strasznie kochany
Ostatnio po pracy jechal gdzies specjalnie po zestaw Kindera dla mnie, bo wiedzial ze bede sie cieszyc jak glupia :P Az sie wzruszylam Chyba bede dzis dla niego mila ![]() Co do kaloszy tez o nich myslalam dzisiaj, ale nie wiem czy warto teraz brac skoro mala dopiero co sie konkretnie rozchodzila ![]() Aha chwalilam sie, ze wylicytowalam ostatnio kurteczke Nexta ( Debrah ) za 12,50 zl? :P
|
#1840 | ||||
|
Zakorzenienie
|
no ta, tylko ja z Marsi sie dopytujemy o link a reszta pewnie sie z nas rechocze w duchu
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46032843] świetne kaloszki (bo Kuba no to wiadomo ) skąd?[/QUOTE] Cytat:
![]() nr 22 ![]() ale z tymi nr to juz mam wku.rew. jedne buty 23 i zamale a najnowsze befado mamy 21 ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
podpytalam sie tego mojego ucznia, maja zamrazarke tak wiec paczuszka bedzie jak tralala wczoraj jeszcze kupilam tym chlopakom po olowku, dlugopisie, mazakach, kredkach itd to sie uciesza
|
||||
|
|
|
#1841 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja dwie pary spodni- http://allegro.pl/kappahl-stylowe-sp...117318049.html http://allegro.pl/next-bezowe-chinos...119835076.html Cytat:
złota kobitka z Ciebie
|
|
#1842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, jak myjecie pstryczka z nuby? Zlozylismy dzis wniosek o kredyt ![]() ezzo chyba kiedys pytala - nie kochana, nie bierzemy slubu, nie chcemy sie spieszyc poki co
|
|
|
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten ocieplacz fajna sprawa ale po wyjeciu but nie robi sie wiekszy wtedy? ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- no co Ty ![]() bosz, przeczytalam - jak myje sie pstryczek? ja normalnie pod woda, ale my pijemy tylko wode, nic wiecej ksieciunio nie polknie opanowalam wyjmowanie i wladanie tej slomki chociaz latwo nie jest Szajka chyba pisala o wrzuceniu do wrzatka raz na jaks czas
|
|
|
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1845 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, tatek (kwiatek), pesek (piesek), tak, nie. Nie pamiętam, czy coś jeszcze. Wszystko rozumie, pokazuje, ale nie mówi sama Nie wiem, czy się martwić, czy poczekać, bo ona na ruchu ciągle skupiona - non stop bieg. Chyba to ją tak absorbuje...Cytat:
Cytat:
![]() Lecę oglądać domy Poza tym mam opakowanie ciastek maślanych i nie zawaham się go użyć ![]() Dobrej nocy! |
|||
|
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
aha, i sytuacja z rana...
robilam pierwszy raz jaglanke. gotuje w tej proporcji o ktorej pisalyscie, wyszlam z kuchni na chwilke do lazienki na siusiu , wracam a matula - dolalam wody bo malo bylo i sie przypalala dziekuje ![]() ale poinstruowalam ja co i jak i na obiad ugotowala mlodemu jeszcze raz i zjadl razem z obiadkiem |
|
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
my nie mamy nuby pstryczka, tylko inny i rurkę myję takim czyścikiem jakby do butelek, tylko miniaturowym do smoczków
ale jakbym nie wiem jak czyściła, to mi jakoś ta rurka dziwnie stęchlizną zalatuje czasem kupiłam inny kubeczek już, żeby sprawdzić, czy w nim też tak będzie
|
#1848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wkładam do wrzątku, żeby się nie odkształcił. Kciuki za wniosek
|
|
|
|
|
#1849 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ellmi, mi tez wlasnie zajezdza, mimo ze dokladnie myje plynem i tym ustrojstwem, o ktorym piszesz, a potem plucze... Kuba nie chce wody (kiedys ladnie pil), wiec robie mu herbatke owocowa i dodaje troszke soku domowego. Pol opakowania bonitek zbozowych z czekolada nie moje
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-04-14 o 21:45 |
|||
|
|
|
#1850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wydawało mi się, że tak pisałaś, wybacz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1851 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Staram się Was czytać na bieżąco ale jakos nie mogę się wbić w rozmowę. Witek ostatnio daje mi ładnie po tyłku. Wychodzą mu zębiska i potrafi tugezować od 1 do 6 a nawet 7 rano a potem odsypia do np 11,30. Tż choćby chciał sie nim zająć to nie może bo tylko mama mama mama. ![]() Poza tym od wczoraj jestem tak nabuzowana, że masakra.... Wyobraźcie sobie, że mój szwagier wczoraj próbował mnie uświadomić, że źle wychowuję Witka, bo on nie miał chodzika, a w chodaku lepiej się dziecko rozwija No to się trochę wyżaliłam. Marsi my Michalinkę przenieśliśmy do dużego łóżka na miesiąc przed jej drugimi urodzinami. Witka planuję przenieś tak w lipcu-sierpniu. Heh już 1/4 za Tobą. Jeszcze chwilka i będziesz tulić małą kruszynkę. Charlizz nie masz się czego wstydzić kochana. Różnie się ludziom w życiu układa. Najważniejsze, że jesteś wspaniałą matką dla Oli i nie masz sobie nic do zarzucenia. To tż raczej ma się czego wstydzić. Szkoda, że nie zależy mu na kontaktach z dzieckiem, niech żałuje. Little t masz niezła. Chyba nikt jej nie przebije. Deli jaki profil i okucia bierzecie pod uwagę?? Jaki kolor okien? My w zeszłym miesiącu za okna zapłaciliśmy 10,5tys. Mieliśmy kilka wycen i ceny były od 7 do 18tys także rozbieżność duża. Nafiyqa kciuki za kredyt. Więcej nie pamiętam Edytowane przez karusia_2007 Czas edycji: 2014-04-14 o 22:06 |
|
|
|
#1852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pstryniu, tak troche są większe, jak się wyjmie, ale nie wiele.
|
|
|
#1854 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za wszystkie fejsowe i klubowe pochwały
Cytat:
buziaczki dla jęczydła Cytat:
![]() Cytat:
tyle ze bez placzu i jęków, podspiewywał sobie i usilnie próbowal wyrwac mi rzesy ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1855 |
|
Konto usunięte
|
Black, dzięki
zapisuję!Karusia, pacan... Siedzę i wymyślam na jutro zadania dla dzieciaków wielkanocne
|
|
|
|
#1856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zapytam sie jej poprostu jak to u nich jest z tymi pieniedzmi, z czego zyja.. |
|
|
|
|
#1857 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze bys tak została Cytat:
pogrubione: wygodnicki jegomosc ![]() Cytat:
![]() a tak z ciekawosci: naprawde zalezy Wam na kontaktach z taką babcią? Która raz wnuczka ma a potem jej sie odwidzi i przez kilka tygodni/miesiecy bedzie udawała ze jest? A dziecko ma uczucia, do ludzi sie przyzwyczaja, teskni... Szczerze mówiac to chyba lepiej ze od dawna nie ma kontaktu i raczej sie to nie zmieni..... Cytat:
Czy u Was tez taka pogoda dzis była? ![]() HOPE, co do piaskownicy to nie jest mój autorski pomysł, gdzies odpatrzony, fajnie sobie chłopczyk samochodem jezdził jeszcze po obrzezach |
||||
|
|
|
#1858 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46035028]
Siedzę i wymyślam na jutro zadania dla dzieciaków wielkanocne [/QUOTE]ja mam perdyliard tyle ze z ang chcesz troche? moze cos podpatrzysz ![]() karusia - ja pierdziele ![]() nawijko - brawa za podjecie decyzji! |
|
|
|
#1859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie niedopatrzenie z Twojej strony czy też celowe działanie mogły przekreślić ruchowy rozwój Witusia ![]() btw co ma brak chodzika do wychowania dziecka ![]() nie ogarniam :/ oby jak najszybciej zebole wyszły i Witek przestał dokazywać ![]() zerknijcie, fajna strona http://kruszka.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?5 |
|
|
|
|
#1860 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.... No comment:banghead::banghea d:Cytat:
![]() Cytat:
![]() A wogole to się witam...czytam Was..ale jakoś nie mam weny...smutno mi ostatnio jakoś...przygnębiona jestem.ehhhh...szkoda gadać! Ale gratuluje wszystkim pierwszych kroczkow..u nas kilka prób było...ale na tym niestety koniec a co do słownika....za duża ilością słów też nie mamy co się chwalić..tata..mamam...ba ba .... I całe mnóstwo "swoich" dźwięków. I też idziemy do logopedy w ramach tej akcji "272 słowa" ....zobaczymy.MARSI... Jak ten czas leci...to już ponad drugi miesiąc, hę? Bardzo się cieszę! ![]() DEBRAH oraz inne allegrowe zwierza.... szukam takiego pajaca/kombinezonu ale a'la dres... Gdyby gdzieś któraś coś.... Oczywiście w rozsądnych pieniężkach no i najchętniej NEXT ....ostatnio za łącznie 40zl wylicytowalam 2 kurtki, spodnie i sweterek..stan idealny![]() PSTRYKU zapomnialam-gratuluje takiego wielkiego serducha....ze sie komuś starasz pomoc...tak sobie myślę zeby kazdy z nas...raz do roku chociaż tak komos pomógł...choć trochę, wg własnych możliwości-świat byłby lepszy choć odrobine. P.s. Piszę z telefonu więc widzę ze pierdutłam mega postaaaaa...ciekawe czy którejś się zachce przeczytać ![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-04-14 o 22:20 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

A o 5 dopiero niedawno wszyscy sie dowiedzieli, oddali najmlodsza corke do domu dziecka. Jakkolwiek dziwnie to zabrzmi, chyba miala szczescie, ze z takimi popierd.olonomi ludzmi nie musiala zyc 

w groszki, z kokardkami...
tulę mocno 

:tas aczek:

Chyba bede dzis dla niego mila 

ale legendy będą 
.... No comment:banghead::banghea d: