Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-15, 08:15   #3901
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

witam sie z rana boshe jak u mnie jest paskudnie, az sie wychodzic nie chce.
mam prosbe o porade. nie wiem troche jak wybic z glowy Tz kamerzyste za 4,5 tys;/ ja jestem osoba ktorej film na slubie jest do niczego nie potrzebny zupelnie, a Tz wlasnie woli kamerzyste od fotografa;/
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 08:43   #3902
Sunrise28
Rozeznanie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Moich przejść z obrączką ciąg dalszy. Byłam odebrać w sobotę po rzekomym powiększeniu. Zakładam na palec - i do kostki i dalej nie pójdzie. Przecisnełam na siłe i myślałam że już jej nie ściągne. Byłam z mamą i ona wzieła ją spróbować i moja rzekoma 11,5 weszła idealnie na jej palec 10.
Poprosiłam o sprawdzenie na biglu czy jak się zwie ten słupek do mierzenia wielkości obrączki wychodzi 10 . Pani twierdzi , że każdy producent ma inny bigiel i to może sie róźnić . No ale dała mi ta 12 o której już pisałam kiedyś do zmierzenia z wzornika tego właśnie producenta i ona mi lata po palcu, więc ją wsadziłam na ten bigiel i na nim pokazuje prawidłowo 12. Więc prawdopodobnie moja obrączka juz za 1 razem miała zły rozmiar a teraz to ją jeszcze chyba zmniejszyli. Juz mi się nawet denerwować nie chcę.
I co teraz ?
Powiększą? Z kryształkiem masz?

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Tż kuzynka mnie wkurzyła (znowu). Miałyśmy razem wybrać kolor dekoracji sali (deko się zgodziła zejść z ceny zostawiając na dwa tygodnie wystrój sali). No a ta mi teraz pisze, że ona ubiera salę na taki i taki kolor i tyle. Plusem jest to, że z Tż braliśmy te kolory pod uwagę ale mega źle mi się zrobiło, że tak olała nasze zdanie Tak se po prostu sama zadecydowała
A to

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość

Chwale sie, ze dzis ostatni raz widziałam moja szefową
A jutro oficjalnie zakończy sie moja przygoda z tą chorą firmą w której pracowałam
A po swietach nowy rozdział, nowa praca, troche inna branża, trzymajcie kciuki
Gratulacje
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 08:53   #3903
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, które przedłużały rzęsy, na pewno ysia - ile to trwało? I czy była jakaś przerwa w leżeniu?
U mnie trwało to godzine.
Przerwa w leżeniu? Nie, żadnej- czas to pieniądz
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 08:56   #3904
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Rety już zaraz niektóre z Was będą mężatkami! Gratuluję
Cieszę się razem z Wami.

Nic nie piszę bo nie mogę do siebie dojść po utracie pracy. A jak na złość rozpoczęliśmy zapraszanie, i muszę się uśmiechać i udawać że jest wszystko ok.
Latam prawie codziennie na jakieś rozmowy, ale póki co nie ma nic ciekawego. Jutro idę na kolejną do miejsca gdzie bym bardzo chciała pracować, no ale zobaczymy. Wolę na spokojnie, na nic się nie nastawiać..

U mnie do ślubu jeszcze troszkę, wczoraj przyszła dekoracja na samochód z Allegro, za jedyne 32 zł ale przepiękna.
Mamy pudełko na koperty- moja kuzynka mi je zrobiła i jest urocze.

Jest jeszcze trochę spraw do ogarnięcia, no i ta praca.. jak ja bym chciała żeby to jakoś się ułożyło..
Głowa do góry!!!!! Nie ma tego złego, wszystko się ułoży zobaczysz! Ja Trzymam kciuki za Ciebie!

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie dotyczące piwa na poprawiny.
Planujecie mieć? Kupujecie? Bierzecie z kega z sali czy butelkowe?Jeżeli tak to ile?
Bo my z znowu z TŻ do porozumienia dojść nie możemy

My mamy piwko, z tego co tż mówił załatwia w beczkach. Muszę dopytac co i jak

Cytat:
Swietna cena gratki

Sliczne

Gratuluje wspanialych zakupów
A wy macie wesele z dziecmi czy bez? Jak bez to bym powiedziala, ze nie zapraszacie z dziećmi i juz. A jak inne dzieci bedą no to troche glupio odmówić jak to bliska ciocia jest

Chwale sie, ze dzis ostatni raz widziałam moja szefową
A jutro oficjalnie zakończy sie moja przygoda z tą chorą firmą w której pracowałam
A po swietach nowy rozdział, nowa praca, troche inna branża, trzymajcie kciuki
Ale super, swojej też bym powiedziała chętnie NARA

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 08:57   #3905
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
U mnie trwało to godzine.
Przerwa w leżeniu? Nie, żadnej- czas to pieniądz
ja mam zamiar przedłużać na ślub
tylko potem jadziemy do Turcj i nie wiem czy mi wytrzymaja...

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 09:12   #3906
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Myślę że będziemy czekać do ostatniej chwili ja jestem aktualnie za podjęciem próby mieszkania razem no ale zobaczymy jak dalej będzie bo to też jest złe wyjście- próba zamieszkania tam i potem przeprowadzka bo znowu będzie obraza.. więc będziemy czekać aż do ślubu

Myślę że w liceum taka lekcja będzie raczej udana w gimnazjum- gdzie również jest potrzebna byłoby znacznie gorzej

No właśnie u mnie Teściowa ma podejście takie że "jeden kawałek Ci nie zaszkodzi 2,3 kotlety na obiad też nie najgorsze jest to co wy sobie sami kupicie a nie to co ja wam dam" tak to mniej więcej wygląda:P

Ja bym nie zapewniała transportu na pewno raczej nikt sam na wesele nie przyjeżdża więc można spokojnie się umówić by ktoś pił a ktoś nie i tyle u mnie jest tradycją ze jest autobus ale są to odległości do ok 20-30 km (tak po drodze, spod kościoła spod domu pana młodego pani młodej) więc na dwa dni przywiezienie i odwiezienie wszystkich dnia peirwszego a potem drugiego wyjdzie nas ok 1200zł

Ja się wacham nad kolorem srednio raz na tydzień.. miał być słoneczny żółty potem miała być fuksja potem fuksja i biel a teraz jak narazie jest czerwień i wsyztskie odcienie różu :P tylko na drugi dzień planowałam zupełnie inny kolor- zieleń i teraz nie wiem Dziewczyny czy to jest jakieś faux pas żeby mieć jednego dnia jeden kolor a drugiego zupełnie inny?
na pewno zadne faux pas, ale ja nie mialabym czasu na zmiane. a ludzie najmniej uwagi przykuwaja do koloru :P

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
a co do kuzynki i dzieci, enzunio, to ja bym spokojnie wytłumaczyła sprawę limitu, zagrała na zwłokę i poprosiła o cierpliwość- że sama się do niej odezwiesz z odpowiedzią w kwestii przyprowadzenia dzieci, gdy tylko będziesz miała potwierdzonych zaproszonych dorosłych gości
tez bym tak zrobila

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, które przedłużały rzęsy, na pewno ysia - ile to trwało? I czy była jakaś przerwa w leżeniu?
ja mam przedluzane metoda 1:!, zalozenie trwalo 1,5h a uzupelnieni ok 40min do godziny. przedluzam rzesy dosyc dlugo juz i POLECAM, nie musisz sie zastanawiac czy podczas uronienia lezki cos ci sie rozmarze, a wygladasz cudnie!

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4603764 0]witam sie z rana boshe jak u mnie jest paskudnie, az sie wychodzic nie chce.
mam prosbe o porade. nie wiem troche jak wybic z glowy Tz kamerzyste za 4,5 tys;/ ja jestem osoba ktorej film na slubie jest do niczego nie potrzebny zupelnie, a Tz wlasnie woli kamerzyste od fotografa;/[/QUOTE]

ja tez wole kaemrzyste, ale mam i to i to.
Milo jest popatrzec n azdjecia i powspominac ale jak wlaczasz plyte i przezywasz jeszcze raz, slyszysz glosy, zyczenia widzisz jak ludzie tancza pija SIE BAWIĄ na twoim wesle, cos niesmaoiwtego odtworzyc to za 5,10 lat albo i wiecej.
ja do tej pory czasami wlaczam kasete ze slubu rodzicow, i mama sie wzrusza zawsze, ze pameic juz nie ta sama i wiele rzeczy cie omija bo na dobra sprawe wesele to pospiech, a tu pyk video i przypominasz sobie i ogladasz czego nie zobaczylas ja jestem po str twojego TŻ
moze tyle pieniedzy to przesada, ale warto miec kamerzyste

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 09:24   #3907
Sunrise28
Rozeznanie

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4603764 0]witam sie z rana boshe jak u mnie jest paskudnie, az sie wychodzic nie chce.
mam prosbe o porade. nie wiem troche jak wybic z glowy Tz kamerzyste za 4,5 tys;/ ja jestem osoba ktorej film na slubie jest do niczego nie potrzebny zupelnie, a Tz wlasnie woli kamerzyste od fotografa;/[/QUOTE]

Ja mam i fotografa i kamerzystę
Ale nie wiem czy za 4,5 tys. bym się zdecydowała żeby wziąć kamerzystę ...
Stary 2014-04-15, 09:24   #3908
Robusta
Wtajemniczenie

21klaudyna
współczuję ... teraz bardzo ciężko znaleźć dobrego złotnika ...
aż się boję jak pójdziemy po świętach ...

co do foto/film to ja z S. mamy fotografa i kamerzystę w jednym za 1400 zł, szału ze zdjęciami nie ma ale tragiczne nie są takie średniaki film też, my akurat szukalismy oszczędności wszędzie a znajomi będa mieli fajne aparaty więc liczę też na nich

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html

Edytowane przez Robusta
Czas edycji: 2014-04-15 o 09:58
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 09:26   #3909
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Ja bym nie zapewniała transportu na pewno raczej nikt sam na wesele nie przyjeżdża więc można spokojnie się umówić by ktoś pił a ktoś nie i tyle u mnie jest tradycją ze jest autobus ale są to odległości do ok 20-30 km (tak po drodze, spod kościoła spod domu pana młodego pani młodej) więc na dwa dni przywiezienie i odwiezienie wszystkich dnia peirwszego a potem drugiego wyjdzie nas ok 1200zł
U nas by wyszło 600km, w tym 300 to przejazd "na pusto". Koszty kolosalne(zwłaszcza biorąc pod uwagę co już opłacamy "na gościa" i szukanie oszczędności).
Dziękuję za wszystkie opinie. Utwierdziłyście mnie w przekonaniu, że nie jestem wariatką, która ma w tyłku gości Najbardziej mnie zaskoczyło to, że to powiedziały osoby, które my liczyliśmy na pewniaka z trasnspotem, ,bo mają auta.
Ustaliliśmy z TŻtem wspólny front-jak ktoś ma fantazję zostać dowiezionym na miejsce, nie ma problemu-dostaje się do Lądka/Stronia i stamtąd go odbieramy. Co prawda to jest podróż z jedną przesiadką, ale nie widzę opcji "podjechania" po kogoś godzinę do Kłodzka. Ewentualnie, jeśli wiemy, że ktoś nie będzie miał transportu w ogóle to będziemy mu jakoś po rodzinie/znajomych załatwiać miejsce w aucie (takich mamy na liście koło 15).

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie dotyczące piwa na poprawiny.
Planujecie mieć? Kupujecie? Bierzecie z kega z sali czy butelkowe?Jeżeli tak to ile?
Bo my z znowu z TŻ do porozumienia dojść nie możemy
My oczywiście, ale z kega. Chociaż ciekawi mnie też opcja 60l z kega, a reszta smakowa w butelkach.

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Ale super, swojej też bym powiedziała chętnie NARA
Ja też. A że ostatnio straszą, że jak się nie ogarniemy to zwolnią 2-3 osoby to mam nadzieję Chociaż mam chyba wciąż za dobre wyniki :beczy:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 09:43   #3910
ysia
Zadomowienie

Grace O Malley na bank ten sklep jest w Wola Parku (nie wyspa a sklep), wiem bo widziałam wczoraj

pozwolę sobie na małe odliczanie

Do ślubu zostało 11 dni !

wczoraj nawet rozmawialiśmy z Warszawiakiem że cały czas nas ktoś pyta czy jest stres, nerwy związane z samym ślubem a my nic. W ogóle się nie denerwujemy niczym! Aż nas to zaczęło martwić i rozmawialiśmy czy my aby na pewno rozumiemy powagę całej sytuacji

Ja tylko jestem na prawdę strasznie, ale to strasznie zmęczona. Nie miałam takiego wolnego dnia do poświęcenia na odpoczynek od miesięcy. Z czego w weekend albo jestem na uczelni, albo jeżdżę do rodziców załatwiać sprawy związane ze ślubem na zasadzie w rano ruszam (6h drogi) i w niedziele po południu wracam (6h drogi). Teraz jeszcze przez najbliższe 11dni czekają mnie 3loty samolotem, a ja nie przepadam za lataniem, więc następny stres...więc myślę że u mnie brak nerwów bierze się raczej z nadmiaru zajęć...

Muszę się jeszcze wyżalić, bo jest mi strasznie smutno od wczoraj: Kiedy szukaliśmy fotografa, starałam się wybrać kogoś z kim już miałam zdjęcia kiedy pracowałam jako fotomodelka - czytaj znam go i mu ufam. Wybrałam sobie 2 - jednego z którym raz robiłam zdjęcia i widziałam jego przepiękne zdjęcia ślubne i drugiego na sesje - mojego znajomego od wielu lat, który na dobrą sprawę na mnie - za darmo, uczył się robić zdjęcia. Ten pierwszy zachował się fenomenalnie - dał nam spory rabat, interesował się, ostatnio nawet wysłał mi smsa że "to już niedługo i już nie może się doczekać" - byłam w szoku, bo nie znamy się jakoś super i w ogóle się nie spodziewałam czegoś takiego - przygotowaliśmy dla niego prezent i chcielibyśmy go na obiad (kiedy nie będzie robił zdjęć) posadzić przy stole z nami, bo na prawdę jest nam mega miło że tak sie zachował.

Z tym moim kumplem znamy się na prawdę dobrze (a przynajmniej tak myślałam), zawsze starałam się mu pomóc, jak jego ojciec chorował na raka podsyłałam leki, analizowałam wyniki, pocieszałam i dla mnie to było normalne, bo od tego są kumple. Prosiłam go o stawkę od pewnego czasu, to mówił że się zastanowi. Wczoraj mi powiedział że na jego ostatniej wystawie (pierwszej) powiedzieli mu że za (masakryczna kwota, połowa mojego budżetu ślubnego) to ma nawet torby z aparatem nie otwierać. Ale dla mnie może zrobić wyjątek i zrobi to za (kwota zaporowa, niewiele mniejsza od pierwszej). I zaczął mi tłumaczyć że on się musi cenic itd. Nieważne że tydzień temu moje zdjęcie na jego aukcji poszło za rekordową sumę...

Efekt zajścia jest taki że mamy jednego fotografa od wszystkiego, którego śmiało mogę polecić

To popełniłam kazanie Z rzeczy przydatnych: wstawiam fotę szampana, którego polecam. Dostępny w biedronce za 9.99

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg szampan.jpg (23,6 KB, 80 załadowań)

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 10:00   #3911
enzunio
BAN stały

Dzięki dziewczyny za rady, ludzie faktycznie są dziwni, mi by było wstyd pytać o takie rzeczy. Wiem, że oni chcą sobie przy okazji naszego wesela zrobić rodzinne wakacje nad morzem (są z Lublina) i stąd to pytanie więc trochę staram się zrozumieć, ale szkoda, że oni nie postawili się w naszej sytuacji .

Ysia ale fajny pampan!!

Myha, ja tam rozumiem Twojego Tż, bo dla mnie zdjęcia nie są tak ważne jak film

Blondi, my kupujemy butelkowe, bo nie opyla brać kega od sali u nas (300 zł za 30 l), ale właśnie nie wiem ile kupić . Dzisiaj jadę do Selgrosa po napoje gaz. i wody. I po kilka rzeczy na Poltra, to mnie wkurza najbardziej, bo nie wiem ile czego brać bo skąd mam wiedzieć czy będzie 10 czy 100 osób??

Pysia gratulacje, ja też się pożegnałam z moim stażem, pół roku męki i właśnie siedzę na urlopie, a po nim mam KONIEC

Klaudyna przykro mi z powodu obrączek, co za niekompetentni ludzie tam pracują

Jadę dziś dać na zapowiedzi, boję się GROŹNEGO KSIĘDZA
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 10:00   #3912
Ad rem
Zadomowienie

ysia kurde, pilam tego szampana na Sylwestra! Za☠☠☠isty był, ale od tego czasu nie widziałam go już w Biedronce... Musze się porozglądac dokładniej chyba
co do drugiego fotografa - żenua... Wstydziłabym się na jego miejscu wykazać się takim buractwem i brakiem wdzięczności...

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 10:05   #3913
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Fajna koszula i dobra cena
Moj Tż przy pogrubionym moze się lekko zawahać fajny ksiadz
Mój też popatrzył na mnie dość znacząco...
Pytał nas też o depresję, czy mamy/mieliśmy, czy była leczona i czy druga połówka o tym wie. Nie wiem, jak to wpływa na decyzję o udzieleniu ślubu, chyba kluczowa jest odpowiedź na pytanie, czy narzeczony o tym wie. My zostaliśmy przemaglowani z chorób przewlekłych i dziedzicznych (każde z nas ma po jednej), ale to już bardziej pod kątem przyszłych dzieci (czy w ogóle będą, czy będziemy w stanie się nimi zająć itp.).

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Dziewczyny, możecie polecić jakiegoś w miare dobrego i niedrogiego szampana?
Ja też lubię Dorato chociaż po prawdzie, to ja nawet te najtańsze "ruskie szampany" lubię, mam do nich sentyment z licealnych imprez

Cały czas szukamy piosenki na pierwszy taniec (w rozliczeniu na 4, niezbyt szybka, ale też nie wolna ballada) i okropna lipa. K. najchętniej widziałby jakąś piosenkę z listy "80's love songs", ale wszystko, co się nam podoba, jest co najmniej dwa razy za wolne. Póki co stanęło na dwóch piosenkach, jedną woli on, drugą ja.

Tą jego też lubię, ale kompletnie nie pasuje mi jej tekst:

Moja jest nieco szybsza, ale jego zdaniem Buble "brzmi trochę gejowato"

Będziemy tańczyć coś, czego uczymy się pod nazwą "taniec użytkowy", youtube twierdzi, że to modern jive

(wolałabym walca, ale wychodzi nam tak żałośnie, że już się przestałam upierać)
Stary 2014-04-15, 10:14   #3914
Ad rem
Zadomowienie

Elrosa ja tez lubię ruskiego ale trochę wstyd podac go gościom... tak coś czuję

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 10:15   #3915
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Grace O Malley na bank ten sklep jest w Wola Parku (nie wyspa a sklep), wiem bo widziałam wczoraj

pozwolę sobie na małe odliczanie

Do ślubu zostało 11 dni !

wczoraj nawet rozmawialiśmy z Warszawiakiem że cały czas nas ktoś pyta czy jest stres, nerwy związane z samym ślubem a my nic. W ogóle się nie denerwujemy niczym! Aż nas to zaczęło martwić i rozmawialiśmy czy my aby na pewno rozumiemy powagę całej sytuacji

Ja tylko jestem na prawdę strasznie, ale to strasznie zmęczona. Nie miałam takiego wolnego dnia do poświęcenia na odpoczynek od miesięcy. Z czego w weekend albo jestem na uczelni, albo jeżdżę do rodziców załatwiać sprawy związane ze ślubem na zasadzie w rano ruszam (6h drogi) i w niedziele po południu wracam (6h drogi). Teraz jeszcze przez najbliższe 11dni czekają mnie 3loty samolotem, a ja nie przepadam za lataniem, więc następny stres...więc myślę że u mnie brak nerwów bierze się raczej z nadmiaru zajęć...

Muszę się jeszcze wyżalić, bo jest mi strasznie smutno od wczoraj: Kiedy szukaliśmy fotografa, starałam się wybrać kogoś z kim już miałam zdjęcia kiedy pracowałam jako fotomodelka - czytaj znam go i mu ufam. Wybrałam sobie 2 - jednego z którym raz robiłam zdjęcia i widziałam jego przepiękne zdjęcia ślubne i drugiego na sesje - mojego znajomego od wielu lat, który na dobrą sprawę na mnie - za darmo, uczył się robić zdjęcia. Ten pierwszy zachował się fenomenalnie - dał nam spory rabat, interesował się, ostatnio nawet wysłał mi smsa że "to już niedługo i już nie może się doczekać" - byłam w szoku, bo nie znamy się jakoś super i w ogóle się nie spodziewałam czegoś takiego - przygotowaliśmy dla niego prezent i chcielibyśmy go na obiad (kiedy nie będzie robił zdjęć) posadzić przy stole z nami, bo na prawdę jest nam mega miło że tak sie zachował.

Z tym moim kumplem znamy się na prawdę dobrze (a przynajmniej tak myślałam), zawsze starałam się mu pomóc, jak jego ojciec chorował na raka podsyłałam leki, analizowałam wyniki, pocieszałam i dla mnie to było normalne, bo od tego są kumple. Prosiłam go o stawkę od pewnego czasu, to mówił że się zastanowi. Wczoraj mi powiedział że na jego ostatniej wystawie (pierwszej) powiedzieli mu że za (masakryczna kwota, połowa mojego budżetu ślubnego) to ma nawet torby z aparatem nie otwierać. Ale dla mnie może zrobić wyjątek i zrobi to za (kwota zaporowa, niewiele mniejsza od pierwszej). I zaczął mi tłumaczyć że on się musi cenic itd. Nieważne że tydzień temu moje zdjęcie na jego aukcji poszło za rekordową sumę...

Efekt zajścia jest taki że mamy jednego fotografa od wszystkiego, którego śmiało mogę polecić

To popełniłam kazanie Z rzeczy przydatnych: wstawiam fotę szampana, którego polecam. Dostępny w biedronce za 9.99

A co sklep oferuje?

Podziwiam, postaram się wziąć z Was przykład i się nie denerwować

Niestety, w tych czasach już tak jest... Moja mama zawsze wyznawała zasadę, że trzeba pomagać ludziom bo potem sami możemy potrzebować pomocy... kiedyś działało, dziś już nie, pomożesz - a na Ciebie się potem wypną oczywiście nie dotyczy to wszystkich, ale dużejjj większości

Edytowane przez Sunrise28
Czas edycji: 2014-04-15 o 10:22
Stary 2014-04-15, 10:21   #3916
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ja mam zamiar przedłużać na ślub
tylko potem jadziemy do Turcj i nie wiem czy mi wytrzymaja...
średnio trzymają się w naprawdę dobrym stanie nawet do 2-3tyg. (ysia chyba wrzucała zdjęcia rzęs 2 tyg. po aplikacji)
uzupełnienie można zrobić po 3-4tyg.- to zależy od rzęs i jakich ich stan (ilość ubytków) ktoś toleruje

mój problem z rzęsami to nie była kwestia ubytków, ale tego że oczy mi się uwrażliwiały gdy pływałam w oceanie (tak jakby sól się na nich utrzymywała), w związku z czym zrezygnowałam z moczenia łepetyny podczas wakacji, a jak mnie fala złośliwie nakryła to leciałam do kranu na plaży żeby rzęsy wypłukać w bieżącej wodzie
kusi mnie żeby zrobić teraz na wyjazd na Teneryfę, ale boje się że pływanie będę musiała znów odpuścić
Stary 2014-04-15, 10:24   #3917
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Pytał nas też o depresję, czy mamy/mieliśmy, czy była leczona i czy druga połówka o tym wie. Nie wiem, jak to wpływa na decyzję o udzieleniu ślubu, chyba kluczowa jest odpowiedź na pytanie, czy narzeczony o tym wie. My zostaliśmy przemaglowani z chorób przewlekłych i dziedzicznych (każde z nas ma po jednej), ale to już bardziej pod kątem przyszłych dzieci (czy w ogóle będą, czy będziemy w stanie się nimi zająć itp.).
Zaczynam się obawiać spisywania tego protokołu, chociaż nie mamy depresji, nie byliśmy leczeni psychiatrycznie ani nic :P Chorób przewlekłych też nie ma... Może dostaniemy zgodę :P
Stary 2014-04-15, 10:24   #3918
Szczeperka
Wtajemniczenie

ysia - dzięki Już wiem co będziemy pili z Tż dziś wieczorem
Dobrze że zrezygnowałaś z tego drugiego fotografa... Mniej problemów i mniej wydanych pieniędzy

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 10:27   #3919
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

Dziekuje za opinie o kamerzyscie
Wybaczcie na telefonie ciezko mi sie na telefoniw cytuje

e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 10:32   #3920
ewaden
Raczkowanie

Cytat:

[...]

Muszę się jeszcze wyżalić, bo jest mi strasznie smutno od wczoraj: Kiedy szukaliśmy fotografa, starałam się wybrać kogoś z kim już miałam zdjęcia kiedy pracowałam jako fotomodelka - czytaj znam go i mu ufam. Wybrałam sobie 2 - jednego z którym raz robiłam zdjęcia i widziałam jego przepiękne zdjęcia ślubne i drugiego na sesje - mojego znajomego od wielu lat, który na dobrą sprawę na mnie - za darmo, uczył się robić zdjęcia.
My też się nie stresowaliśmy przed cywilnym Teraz kościelny się zbliża i stresu też jako takiego brak (za wyjątkiem tego że martwi mnie papierologia kościelna która trwa- decyzje biskupów przed nami )

Co do kolegi fotografa- tyle w kwestii komentarza

PS Witaj w gronie nie kochających latania
Stary 2014-04-15, 10:33   #3921
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
ysia - dzięki Już wiem co będziemy pili z Tż dziś wieczorem
Dobrze że zrezygnowałaś z tego drugiego fotografa... Mniej problemów i mniej wydanych pieniędzy
Smacznego! Nam bardzo smakował.

Tu nawet nie chodzi o kasę, tylko raczej o sodówę która ludziom w pewnym momencie odbija.... a jak mówi ponadczasowa zasada "Miło jest być ważnym , ale ważniejsze jest być miłym"

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 11:12   #3922
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Smacznego! Nam bardzo smakował.

Tu nawet nie chodzi o kasę, tylko raczej o sodówę która ludziom w pewnym momencie odbija.... a jak mówi ponadczasowa zasada "Miło jest być ważnym , ale ważniejsze jest być miłym"
Jakie ładne Powiedzenie! Nie słyszałam go wcześniej. Zapamiętam :-D

kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 11:12   #3923
czekooczekolada
Zakorzenienie

ja tez wole kamerzyste, ale jakbym miala brac samego kamerzyste za 4,5 tys to.. szukałabym tanszego

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-04-15, 11:17   #3924
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Wyślę Ci później na pw

Teraz lecimy z TŻ załatwiać długą listę ślubnych spraw. Mam nadzieję ża wrócę z rękoma pełnymi zakupów Trzymajcie kciuki
Powodzenia i czekamy na pozakupowe relacje

O kurcze niezla cena ale sam fakt ze to tż obstawiaza kamerzysta jest fajbe bo zazwyczaj chlopy nie chca kamery z tego co się orientuje. Faktycznie drogo ale pewnie robi cuda. My mamy goscia za 1800 zl

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość

Ja też lubię Dorato chociaż po prawdzie, to ja nawet te najtańsze "ruskie szampany" lubię, mam do nich sentyment z licealnych imprez

Cały czas szukamy piosenki na pierwszy taniec (w rozliczeniu na 4, niezbyt szybka, ale też nie wolna ballada) i okropna lipa. K. najchętniej widziałby jakąś piosenkę z listy "80's love songs", ale wszystko, co się nam podoba, jest co najmniej dwa razy za wolne. Póki co stanęło na dwóch piosenkach, jedną woli on, drugą ja.

Tą jego też lubię, ale kompletnie nie pasuje mi jej tekst:

Moja jest nieco szybsza, ale jego zdaniem Buble "brzmi trochę gejowato"

Będziemy tańczyć coś, czego uczymy się pod nazwą "taniec użytkowy", youtube twierdzi, że to modern jive

(wolałabym walca, ale wychodzi nam tak żałośnie, że już się przestałam upierać)
U nas to samo bylam pewna ze albo walc albo nic ale wychodzi to wszystko topornie

Wysłane z mojego GT-I8260

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 11:18   #3925
Monisia05900
Raczkowanie

Mam pytanie do dziewczyn, które mieszkają ze swoimi drugimi połówkami jak to jest z tą spowiedzią przedślubną, jest jedna ? Mówicie o tym księdzu, który daje Wam ślub ? Jak tak to kiedy ? Przed wypisywaniem protokołu ? Bo tam chyba trzeba wpisać adres zameldowania i adres zamieszkania..... Przyznajecie się ?
Ta sprawa spędza mi sen z powiek, bo nasz proboszcz nie jest zbyt, że tak powiem, ,,wyrozumiały"....
Stary 2014-04-15, 11:25   #3926
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monisia05900 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, które mieszkają ze swoimi drugimi połówkami jak to jest z tą spowiedzią przedślubną, jest jedna ? Mówicie o tym księdzu, który daje Wam ślub ? Jak tak to kiedy ? Przed wypisywaniem protokołu ? Bo tam chyba trzeba wpisać adres zameldowania i adres zamieszkania..... Przyznajecie się ?
Ta sprawa spędza mi sen z powiek, bo nasz proboszcz nie jest zbyt, że tak powiem, ,,wyrozumiały"....
Możecie mnie zlinczować ale my nie przyznajemy się, bo wtedy wychodzi na to, że parafią Tż jest moja i potrzebowalibyśmy licencji (bierzemy ślub w rodzimej parafii Tż).
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 11:35   #3927
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Możecie mnie zlinczować ale my nie przyznajemy się, bo wtedy wychodzi na to, że parafią Tż jest moja i potrzebowalibyśmy licencji (bierzemy ślub w rodzimej parafii Tż).
My się przyznaliśmy i też się bałam, że odeśle nas do tej wrocławskiej parafii po zgodę na ślub w moim rodzinnym miasteczku (a podobno ta parafia nie jest zbyt chętna do wydawania takiej zgody, chyba, że się słono zapłaci), ale uznał, że liczy się adres z dowodu i nie potrzeba innych papierów. TŻ dostał też karteczkę do zapowiedzi, zaadresowaną do proboszcza jego rodzinnej parafii.
Stary 2014-04-15, 11:42   #3928
margot244
Raczkowanie

Cytat:
my też się przyznamy (to dopiero przed nami) pewnie przy protokole. licze na to, że odpuszcza nam jedna spowiedz.. bo jedno z nas nie zamierza sie wyprowadzać miedzy pierwsza a druga spowiedzia myślę, że księża tez powinni isc z duchem czasu i być brdziej liberalni w tej kwestii... zawsze możesz powiedzieć, ze nie ccecie zyc w grzechu dlatego bierzecie ślub trzymam kciuki i pamietaj proboszcz tez czlowiek
margot244 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 11:47   #3929
madziara889
Zakorzenienie

Nas już informowała, ze teoretycznie liczy się adres z dowodu ale jak ktoś mieszka gdzie indziej ponad 6 m-cy to podlega pod tamtą parafię Już sama nie wiem, co zrobić. Mój proboszcz i tak będzie utrudniał przez to, że nie ślubujemy w mojej parafii.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 11:47   #3930
mysza_myszowska
Raczkowanie

Cytat:
Są dwie spowiedzi, na mojej karteczce było napisane, że na tą pierwszą trzeba iść po daniu na zapowiedzi (ja byłam ok. 2 tyg po). Musisz powiedzieć księdza że to przedślubna bo wtedy 'inaczej' spowiada, tzn rozumiem to tak, że wtedy wie czy np. zapytać o mieszkanie przed ślubem, współżycie itp. Powiem szczerze, że bardzo się stresowałam i do oporu odwlekałam szukając wymówki :P W dodatku szłam sama, bo mój TŻ jest niewierzący. No ale jakoś to poszło

Wczoraj z kolei byliśmy na II spotkaniu w poradni... i o ile za pierwszym razem było spoko, o tyle za drugim dziwnie... mieliśmy rozmowy na osobnosci i pani sobie chyba wyznaczyła za misję nawrócenie mojego TŻa na wiarę katolicką :P Siedział tam u niej 40 min, a ja 15, chociaż wydawało mi się że to dla mnie jest wiążące ;D

Odnośnie Twoich obaw, to wydaje mi się, ze dzisiaj księży już nic nie dziwi.. czasem nawet chyba nie pytają o pewne rzeczy, bo wydają się im oczywiste :P Chociaż powiem szczerze, że akurat mój Proboszcz jest bardzo nowoczesny i wyluzowany, więc tutaj obaw nie mieliśmy.

Kurczę, mamy miesiąc z haczykiem i zostało jeszcze tyle pierdółek do kupienia, że nie wiem, kiedy to zrobimy.. urlop mam dopiero na tydzień przed ślubem, a wtedy to już chcielibyśy się zająć tym, co konieczne..

Ile płacicie za wiązanki?

NASZ DZIEŃ 24.05.2014
mysza_myszowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości