|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
1 | 3,23% |
| Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! |
|
1 | 3,23% |
| Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję |
|
16 | 51,61% |
| Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a |
|
1 | 3,23% |
| Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty |
|
3 | 9,68% |
| Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie |
|
3 | 9,68% |
| Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku |
|
0 | 0% |
| Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały |
|
0 | 0% |
| Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię |
|
6 | 19,35% |
| Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX
Cytat:
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Ewacia - zdrowka dla chlopakow i oby Sebek lagodnie przeszedl.
Kaska co do spaniq na brzuszku to Filip mial fascynacje jak mial 3 mce i nie dalo rady inaczej pozniej znow na plechach. Teraz usypia na pkecach ale widze w nocy czasami ze jest na brzuchu albo nad ranem sobie spi na brzuchu takze ten jestem przyzwyczajona. Papuga a jak Antos z butelja sobie radzi? Dalej nic.? Mi sie wydaje ze dobrym ponyslem jak dziecko niechce mm dawac kaszke na mm np zdrowy brzuszek bo jest slodka w smaku i zabija smak mm.
|
|
#1353 |
|
Wtajemniczenie
|
Ketotifen
![]() AGUSIA no ja smaruje jej ale chyba nie bardzo pomaga :/ JA brawo za zabka!!!
|
#1354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1355 |
|
Zadomowienie
|
Ewacia zdrowka dla Sebka ![]() Kaska Amelka zaczela spac na brzuchu gdzies jak miala 4 miesiace i na poczatku tez sie lekalam, ale przeczytalam w ksiazce Zawitkowskiegi, ze jesli dziecko trzyma mocno glowke i nie ma poduszki pod glowa to nic sie nie stanie A Amelka sama zaczela sie tak ukladac wiec bym musiala co chwile ja na boczek przekrecac.Agnieszka zdrowka dla synka Papuga idz do tej poradni, termin operacji pewnie nie bedzie tak szybko, a bedziesz juz umowiona - zwlaszcza ze to jest uciazliwe dla Ciebie. Mama na pewno Ci pomoze i bliznowiec nie wroci ![]() U mnie kontynuacja beznadziejnej pogody, wiec wiosenne porzadki czas zaczac
|
#1356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1358 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
z mama jednak pierzemy razem jak ja piore to piore ich rzeczy jak ona to tez pierze nasze
|
|
#1359 | |||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() u nas pogoda koszmar ![]() a Jasiek wyglada coraz gorzej: coraz wieksza wysypka i pupka "obżarta" od żracych kup ![]() zaległości wczorajsze: najlepszego dla Leosia! ![]() niestety nie zeszła. jutro mamy wizytę u alergologa, mam nadzieję ze cis się rozjasni. ale doszły niesteyy probelmny brzuszkowe. w dzien w którym podaję kaszkę Jasiek robi kilka rzadkich kupek, trochę zielonkawych i starsznie "żrących" ma już obszczypana całą pupę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
przy dwójce dzieci, narzekasz po raz pierwszy tutaj. Duzo sił dal Ciebie bo z chorymi maluchami jeszcze ciezej maszu nas wczoraj było to samo. przez cały dzień od 6.00 do 21.00 trzy króciutkie drzemki. dziś choćby nie wiem jak brzuydko było wychodzimy na spacer, bo inaczej moje dziecko nie spi. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
hahah to bedzie miał zapas na rok ![]() Cytat:
współczuje papuzko. musi sie znaleźć ktos do pomocy, bo twoje zdrowie tez jest wazne. trzymam kciuki za sprawne odstawienie AntosiaCytat:
![]() Cytat:
za pełzanie. no i dobrze ze w koncu choroba mijaCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
biedny Seba, zdrówka i oby przeszedł to łagodnie boja a Fifi i jego ospa???
|
|
#1360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, film potwory i spolka a z tych dorslych to fight club czy v jak vendeta, nie umiem sie malowac, lubie zapach lasu i dlugie spacery, uwielbiam gory, lubie plywac i ogolnie byc aktywna, nie lubie przemawiac przed ludzmi, wole zalatwiac rzeczy telefonicznie, lubie wiedziec o historii miejsca w ktorym jestem, kiedys zbieralam monety stare, skamienialosci i mineraly, teraz przepisy kulinarne,lubie rekodzielo choc nie zawsze mi wychodzi, mam pamiec do ciekawostek i kawalow a nie do dat urodzin czy kiedy mam za cos placic , lubie glaskac zwierzatka , czesto cos zaczynam i koncze w monemcie kiedy jestem dosc dobra a nie idealna (np. nauke jezyka, informatyki itd.)
|
|
|
|
|
#1361 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Robię zamówienie w Gemini i dlatego tak rozkminiam ![]() Cytat:
dużo zdrowia![]() [QUOTE=papalinka83;4603847 9] Cytat:
![]() przede wszystkim zrobić znowu brwi permanentnie, bo zlazło, a ja mam dupiaty kształt i takie przerzedzone w niektórych miejscach:/ ale dzięki ![]() a u nas właśnie w ogóle nie chce mm. z tymi owocami to masz rację. chyba jednak będę je dawała na drugie śniadanie, a jak wprowadzę jakieś jogurty czy twarożki to wtedy z nimi. A kaszkę nadal na podwieczorek,tylko zmniejszę ilość musu owocowego,żeby coraz bardziej przyswajała smak mm, może tak się powoli uda. Nie mam już pomysłu. Cytat:
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
Rusalka ile Ty pocytowalas.. mi by pol skasowalo?!
Ej nikt niebyl z dzieckiem na stacj
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
ale czadowe rzeczy do kąpieli pokazują w ddtvn
|
#1364 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry.
U nas kolejny brzydki dzień Na rehabilitację na 13 jedziemy, miałam posprzątać i poprasować rano, ale się źle czuję i póki co leżę w łóżku, TZ śpi po nocy, a Zuzka się bawi obok mnie, na szczęście jest grzeczna![]() Cytat:
Ogólnie teraz Zuzka tak je: 8-9 mm 11 kaszka 14 obiad 17-18 deserek (owoc z jogurtem albo cały słoiczek owocu)/mm 20 mm Budzi się w nocy na jedzenie przeważnie ok. 4-5 rano. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chociaż.... da się, Ja z jedną stronę mogę autobusami 3 godz jechać, TZ podobnie.
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze mam odliczone. Co ja teraz przeżyłam. Korn nie spał od 8.45 i do teraz płakał, nic go nie uspokojało. W końcu zasnął przy odkurzaczu. Popłałakałam sie z nim, bo sama nie wiedziałam co to jest. dałam mu pół czopka paracetamolu, posmarowałam dziąsła i padł. Moja bidulka
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
mi zawsze stary jeździ tankować
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1369 | |
|
Rozeznanie
|
u mnie na tvn jest brak sygnału przez ta pogodę
![]() Cytat:
Ja zostawiam Zuzkę w aucie i idę zapłacić. Przeważnie nie ma kolejek na moją stację ![]() No chyba że chcę zatankować a Zuzka płacze w czasie jazdy to odpuszczam, mieszkam na tyle blisko stacji że mogę sobie tak zrobić
|
|
#1370 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Witam się w nowym wątku
Jak również po ciężkim weekendzie i ciężkiej nocy ! Nie nadrobie, ale później coś poczytam i popisze bo teraz jedziemy po krzesełko do karmienia Spałam dzisiaj 3 godziny Alicja w piątek miała 37,5'C więc stan podgoraczkowy, myślę sobie jakieś chorobsko się przyplatalo...w sobotę Alicja była nie do zniesienia! Miala gorączkę 38,5-38,8'C. Cały dzień ją nosiłam albo ja albo tz...w dodatku wszystkie drzemki jakie miała odbyły się.na mnie wieczorem myślałam, że ręce. Mi odpadna. Noc oczywiście kosmos, bo wstawalam do niej 1000 razy, a ululanie jej do snu było mega wyczynem. W niedzielę nadal miała gorączkę praktycznie taka jak w sobotę, ale zupełnie inne dziecko. Śmiała się, bawiła i w ogóle taka w.miarę normalna była, w sensie jak na codzień. Jedynie ta gorączka ogólnie to obstawialam że to zęby, bo ślina to jej jak z kranu kapala...i nie dała sobie nawet palca do buzi wsadzic, za to sama cisla tam co się dało. Po kolejnej burzliwej nocy, wczoraj poszliśmy do lekarza. Ogólnie to nic.jej nie.jest. Jedynie ta gorączka. No ale sprawdziła dziąsła lekarka i mówi, że rozpulchnione dolne dziąsła bardzo. I że też obstawia zęby, ale dala nam jeszcze skierowanie na badanie moczu. Przyszliśmy do domu i popołudniu gorączka minęła, ale zaczęło się darcie i cała.noc darla się, prawie nie spala. Od wczoraj popołudnia na sam widok butelki/niekapka krecila głową i zaciskała usta. Soł... Puenta tej historii jest taka, że zęba. Nadal brak Więc ja.już nie wiem czy one w ogóle kiedyś wyjdą Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
#1371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zęba żadnego nie ma. Może nasze dzieci sa uzaleźnione od żelu na dziąsła.
|
|
#1372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie umiem się malować Bardzo lubię podróżować, wstawać na wakacjach o 6 rano i zwiedzać, jedzić w nowe miejsca. Kocham Karkonosze. Uwielbiam włoską kuchnię i bardzo lubię gotować, rozmawiać o jedzeniu. Lubię się uczyć a nawet bardzo lubię; bardzo dużo czytam wszystkiego, zwłaszcza fantastykę i kryminały, lubię dobrą poezję i teatr, ale moja książka best ever to harry potter czytałam milion razy. Jestem perfekcjonistką, zwłaszcza w pracy, co czasem jest męczące i dla mnie i dla otoczenia. Lody jem hektolitrami, nie tylko latem. Brytyjski akcent to dla mnie najlepsza muzyka Uwielbiam muzea, ale sama, bo nikt nie wytrzymuje mojego żółwiego tempa, przyglądania się szczegółom...Cytat:
Edytowane przez papalinka83 Czas edycji: 2014-04-15 o 10:30 |
||
|
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapukała przedtem sprzątaczka, bo myła klatkę i mówi żebym jej zrobiła kawę a ja na to, że usypiam dziecko i karmię, że nie mam czasu, bo prawie całą noc nie spałyśmy, a ta nalega, no zróbże W końcu wyszłam zapytać jaką kawę chce, fusiarę, powiedziałam, że nie mam, to pokręciła nosem i powiedziała, że może być rozpuszczalna z mlekiem i dwoma łyżeczkami cukru wypiła i zapukała, że oddaje szklankę. Już nie będę jej otwierać, bo nie jestem kawiarnią, a to, że jestem córką głównej księgowej SM, to nie znaczy, że mam żywić pracowników. To samo jak ocieplali blok, to codziennie do mnie pukali do okna, że chcą kawę
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
ja z 3 ...
![]() zwykle zostawiam ich w samochodzie i tyle. |
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka zdrowko dla Mateuszka,bedzie wszystko dobrze
Papuzko strasznie mi przykro mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze.Trzymam kciuki![]() Ewacia zdroweczka dla Sebcia i ogolnie zdrowka dla wszystkich chorowitkow ja bylam u lekarza i mam angine ropna
|
#1376 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej,
Dziękuję za miłe słowa o Wikusiu nawet nie wiecie jak mi ulżyło bo ostatnio się martwiłam że nieco zwolnił w rozwoju- ani nie mówił, siedzieć dopiero się uczy a tu nagle taki numer![]() U nas znów piękne słoneczko- może pójdę z małym na grupę zabaw dziś jak się uda ![]() Macie jakiś pomysł na prezent dla 4 latki ? w maju będe w Pl i chciałabym coś chrześnicom kupić a mam dwie w tym samym wieku a pomysłów brak Monia jak tam Natalka ? I jak wam sie mieszka w nowym miejscu ? Cytat:
![]() Cytat:
oby udało się bez żadnych inwazyjnych zabiegów![]() Cytat:
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1378 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj to co pocyt. przed snem wkleiłam do notatnika i tam tez podpisywałam, dziś cyt. dalej i mi sie zmieściło bez ucinania![]() u mnie tż tankuje ![]() zreszta ja sama z małym nie jezdze autem ![]() co pokazywali bo dopiero właczyłam? ![]() Cytat:
mam nadzieje ze po pobudce bedzie lepiejCytat:
kropelko ile wy sie nacierpicie z tymi zębami ![]() zeby w koncu wyszły
|
|
#1379 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kupujemy to, co jest naprawdę potrzebne np. kurtkę TŻ, spodnie, buty. Była taka sytuacja, że TŻ mógł kupić buty z pumy przecenione z 450zł na 170zł, ja też potrzebowałam i moje wymarzone były za 140zł z 290zł, ale jak pomyślałam, że znów będziemy musieć pożyczyć, to stwierdziłam, że ja się bez nich obejdę. TŻ ciągle marudzi, że chce do kina, ale mnie aż ściska jak pomyśle, że wydamy 50zł za 1,5h w kinie - oglądamy na laptopie teraz filmy. Kosmetyki kupuję średnio co 5msc - tusz + podkład i to rimmelowskie, więc szaleństwa nie ma. Co jakiś czas też zdarzy się nam wyskoczyć na jakąś kawę, TŻ piwo, albo coś zjeść - ostatnio na walentynki Nie wiem czemu, ale mam coś takiego, że wole oglądać ubrania dla Mai, niż dla siebie. Ja często kupuję on-line jak są przeceny w sklepach Jak trzeba to się da Jasne, że moglibyśmy robić to wszystko, ale wtedy nic nie udałoby się odłożyć - staramy się miesięcznie wpłacić 200-300zł na konto oszczędnościowe + 70zł z rodzinnego na Maję. Mamy jak na tę chwilę 2500zł na koncie.---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
Ale od razu poszłam na wizytę, okazało się, że oprócz tego jeszcze dwa są do leczenia. Wyleczyłam dwa, jeszcze jeden w maju - musiałam to rozłożyć, bo jedna wizyta 100zł.A co do ciemiączka - jeśli pediatra nic nie wybadał, to bym się nie martwiła na zapas
|
|
|
#1380 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.

brawo za zabka!!!

pozdra wiam idę nadrabiać

Nie wiem czemu, ale mam coś takiego, że wole oglądać ubrania dla Mai, niż dla siebie. Ja często kupuję on-line jak są przeceny w sklepach ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)