Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-15, 10:28   #1741
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Dzień dobry
Tajgusiu - uściskaj synka z okazji urodzin
Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Przedstawiamy się
Bardzo ładne z Was dziewczyny
Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Hej, podczytuję Was z doskoku, ale chyba dam sobie spokój z forum. Zosior radzi sobie z sytuacja nadspodziewanie dobrze, ja nie radzę sobie wcale. Na nic nie mam czasu, w pracy cieżko nawet iść do toalety, a jak już dotrę do domu i cokolwiek ogarnę, to choć padam z głodu to nawet nie chce mi się już jakiegokolwiek żarcia sobie zrobić, wole się położyć i czekać na budzik, przed którym budzę się jakieś 2 godziny i potem co 10-15 minut sprawdzam która godzina, bo jakbym zaspala to byłby istny kataklizm....
Na dłuższą metę tak nie pociągniesz...może warto pomyśleć nad jakąś zmianą, może coś się da zrobić?

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 10:51   #1742
Moderna
Zakorzenienie

cathlyn masz racje, kobiety po porodzie sa bardzo kruche i podatne na rozne sugestie

alliw eee 40km, to rzut beretem myslalam, ze to byla dluzsza podroz

Kasia to kciuki za pogode, by wycieczka sie jednak udala (dluga podroz przed wami - 7h )

oliwka pochwal sie zakupami

BYou helllolll

Marcelek mi przed chwilka zawadzil/upadl (nie wiem, nie widzialam) o kant lawki i ma fioletowa plamke na policzku i tak strasznie plakal, zapowietrzyl sie tez (przerazajace to jest, pamietam jak o tym pisalyscie - nie wiem, jak dlugo to trwalo 10,15,20 sekund dla mnie wiecznosc - fioletowy juz byl na buzi )

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Tajgusia NAJ NAJ NAJ dla synusia
Stary 2014-04-15, 10:59   #1743
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Marcelek mi przed chwilka zawadzil/upadl (nie wiem, nie widzialam) o kant lawki i ma fioletowa plamke na policzku i tak strasznie plakal, zapowietrzyl sie tez (przerazajace to jest, pamietam jak o tym pisalyscie - nie wiem, jak dlugo to trwalo 10,15,20 sekund dla mnie wiecznosc - fioletowy juz byl na buzi )
Mój niestety ma tendencje do zanoszenia się. Bardzo często tak robi. Na początku wpadałam w panikę i ręce mi się telepały a on siniał, ale teraz natychmiast odwracam jego uwagę czymś co wiem, że na 1000% go zainteresuje i przestaje. Czytałam, że należy wtedy dmuchnąć mocno dziecku w twarz, nie wiem czy to pomaga, bo nigdy tak nie robiłam.

Stary 2014-04-15, 11:03   #1744
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
ciekawe kto we wrocku myje caly czas

widzę że chcesz

z mężem

link ???
natępna na
dzień dobry

jaaaaaasne, stary Roman

jeszcze nie nadrobiłam
jest taka: http://www.egmont.pl/disney_baby

my zbieralysmy tą: http://www.kkd.pl/index.php?s=2

Cytat:
scarlett pisz chociaz od czasu do czasu, co u Was wspolczuje z tym zarobieniem - a nie mozesz pracowac na pol etatu?

panika no dokladniej to sa to kroliki sa wszedzie.. maja norki pod balkonami, na trawnikach, w zagajnikach (a mieszkam w miescie )

klementyna masz wybor albo odra-swinka-rozyczka (czyli 3w1), albo plus ospa do tego czyli 4w1 (ale to juz jest wtedy u Was odplatna, bo ospa niby nieobowiazkowa, tzn. nie wiem, czy dostepna jest szczepionka 4w1, czy ospe dokupuje sie osobno)

nie ma 4w1, osobno
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 11:05   #1745
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Mój niestety ma tendencje do zanoszenia się. Bardzo często tak robi. Na początku wpadałam w panikę i ręce mi się telepały a on siniał, ale teraz natychmiast odwracam jego uwagę czymś co wiem, że na 1000% go zainteresuje i przestaje. Czytałam, że należy wtedy dmuchnąć mocno dziecku w twarz, nie wiem czy to pomaga, bo nigdy tak nie robiłam.
No mój Tomek przy płaczu takim ostrym ciągle się zapowietrza, mi mówiono że nie można czekać tylko trzeba dmuchnąć w Buzke, lekko żeby złapał oddech. Ja zawsze tak robie gdy widzę ze zaraz się zaniesie dzięki temu robi się tylko czerwony przez 2 sekundy.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 11:07   #1746
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
No mój Tomek przy płaczu takim ostrym ciągle się zapowietrza, mi mówiono że nie można czekać tylko trzeba dmuchnąć w Buzke, lekko żeby złapał oddech. Ja zawsze tak robie gdy widzę ze zaraz się zaniesie dzięki temu robi się tylko czerwony przez 2 sekundy.
Przerażające to jest, ale czytałam, że dzieci potrafią tak się zanosić do utraty przytomności. Mam nadzieję, że nas to nigdy nie spotka.

Stary 2014-04-15, 11:07   #1747
BYou
MBZ♥

Moderna potul od nas Marssela da sobie chłodny okład zrobić?

Scarlett jest szansa na zmniejszenie etatu?

Despa brawo dla Córci i jak Cię huknę

Poczytałam o kłótniach-przytulam i życzę szybkiej poprawy
O szczepionkach, rozumiem strach, obawy ale krytyki szczepień odpłatnych już nie. Szczepiąc Roszpunkę mam nadzieję, że w razie choroby objawy będą zminimalizowane. Taką podjęliśmy decyzję i tyle. Idąc w drugą stronę ja nie krytykuję nikogo za wybór szczepienia refundowanego wynikającego z obowiązkowego kalendarza. To indywidualne decyzje.
Oliwka my jak Roszpunka skończyła rok szczepiliśmy ostatnią dawkę pneumo i jedną dawkę meningo. Teraz wypada nam mmr priorixem, potem pierwsza dawka ospy, do 6 tyg ostatnia ospa i potem w sierpniu 6w1 ostatnia dawka
Jedni mówią, że priorix i ospę mozna połączyć-w refundowanej mmr trzeba to rozdzielić. Inni, że trzeba rozdzielić. My rozdzielamy.

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 11:13   #1748
BYou
MBZ♥

Despa jest/była dostępna taka 4w1 priorix tetra. Ale nie wgłębiałam się w temat bo skoro ospę trzeba powtarzać i szczepi się tym samym preparatem to jak to ogarnąć w przypadku takiego kombo?Drugi raz szczepić na odrę, różyczkę, świnkę?

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Ewka, takie skarpetki były w coccodrillo.

Stary 2014-04-15, 11:37   #1749
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Despa jest/była dostępna taka 4w1 priorix tetra. Ale nie wgłębiałam się w temat bo skoro ospę trzeba powtarzać i szczepi się tym samym preparatem to jak to ogarnąć w przypadku takiego kombo?Drugi raz szczepić na odrę, różyczkę, świnkę?

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Ewka, takie skarpetki były w coccodrillo.
Dzięki już zamówiłam na all.

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Przerażające to jest, ale czytałam, że dzieci potrafią tak się zanosić do utraty przytomności. Mam nadzieję, że nas to nigdy nie spotka.
Tak się stanie jeżeli mu się nie dmuchnie. Dlatego się przerażilam że Moderna napisała że mogło to trwać 20 sek, bardzo długo.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 11:41   #1750
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak się stanie jeżeli mu się nie dmuchnie. Dlatego się przerażilam że Moderna napisała że mogło to trwać 20 sek, bardzo długo.
Ty znasz najlepiej swoje dziecko i wiesz co jemu pomaga. U nas na szczęście obywa się bez dmuchania, ale każde dziecko inaczej reaguje. Raz t. dmuchnęła A. i efekt był odwrotny, przeraził się i zaniósł jeszcze bardziej.

Stary 2014-04-15, 11:45   #1751
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki za rade, bede pamietac o tym dmuchnieciu, gdyby sie to kiedys powtorzylo

Teraz jak na trzezwo policzylam w myslach do dziesieciu, to trwalo to chyba mniej wiecej tyle, czyli z 10 sekund - ale dla mnie to byla wiecznosc, jedyne co zrobilam to kilkakrotnie glosno wymowilam jego imie i delikatnie potrzasnelam za ramionka, tylko tyle mi przyszlo do glowy
Stary 2014-04-15, 11:48   #1752
achna79
Rozeznanie

Dzień dobry

Cytat:
Hej, podczytuję Was z doskoku, ale chyba dam sobie spokój z forum. Zosior radzi sobie z sytuacja nadspodziewanie dobrze, ja nie radzę sobie wcale. Na nic nie mam czasu, w pracy cieżko nawet iść do toalety, a jak już dotrę do domu i cokolwiek ogarnę, to choć padam z głodu to nawet nie chce mi się już jakiegokolwiek żarcia sobie zrobić, wole się położyć i czekać na budzik, przed którym budzę się jakieś 2 godziny i potem co 10-15 minut sprawdzam która godzina, bo jakbym zaspala to byłby istny kataklizm....
Wracaj do nas, postaraj się

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

u nas wczoraj cud! K. rano zjadł trochę jajecznicy od tż (od jakiegoś czasu jajka nie tykał), później całą kaszę z wgniecionym bananem a po południu zrobiłam zapiekankę z warzywami i kurczakiem i tak wcinał, że nie nadążałam widelcem machać. szło wszystko: kurczak, fasolka, brokuły, kukurydza, ziemniaki, marchew
co do soli, ja ostatnio zaczęłam przymykać oko ale tylko jeśli jest to odrobina i w swoich potrawach (np lekkie osolenie makaronu czy ziemniaków) tak żeby ta sól nie była wyczuwalna

Domyślam się, że ta zapiekanka jest banalnie prosta ale czym polewasz?
Zaintrygowała mnie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Nie wyrabiam sie ostatnio :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:

panika no dokladniej to sa to kroliki sa wszedzie.. maja norki pod balkonami, na trawnikach, w zagajnikach (a mieszkam w miescie )
Ale fajnie tam macie

Cytat:

Biedny Marcelek

Która to mamusia ma ten rowerek Eurobaby? Wyczytałam, że niby od 2+ nie za małe będą nasze dzieciaczki na to? Jest ok? Kurcze napaliłam się na niego strasznie
Stary 2014-04-15, 12:10   #1753
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna potul od nas Marssela da sobie chłodny okład zrobić?
chcialam mu zaraz po upadku przylozyc kubek smietany ( ), ale nie chcial, za zimne bylo - przytulilam i usnal, ma wlasnie drzemke, zobacze co z tym policzkiem, jak wstanie

a wiecie moze, czy sa jakies nakladki na kanty, czy to sie sprawdza? macie cos takiego?

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Na obiad dzisiaj zrobilam ragout z kurczakiem i pieczarkami z ryzem juz dawno mi takie dobre nie wyszlo - pyyycha
Stary 2014-04-15, 12:19   #1754
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Bylismy dzis w złobku- i tak Panie mają oddział żłobkowy w mieszkaniu (mają dwa u mnie na osiedlu i w Hucie)- jeden pokój to pokój zabwa, ladny, przestronny, kolorowy, duzo zabawek, drugi pokój sypialny- jak dzieciaczek spiący usypiają go w nim. Nie ma por leżakowania-idą za dzieckiem. Jedzenie musze przynieść- czyli jak je kolo 10-11 kaszkę to kaszkę no i zupkę w plastikowym pojemniku lub słoiczek....

Weszlismy milka dała Panią czesc- ja wypełniałam umowę a ona poszla do dzieci, bez płaczu, bez oglądania się na nas, wyjsc nie chciała...Mam nadzieje ze bedzie dobrze.

Panie mają jedną grupę- max 12 dzieci, jest 9 -cioro- w róznych godzinach są, jak bylismy była piątka szóste spało. Chopu sie spodobało miejsce, Panie konkretne w rozmowach wiec jestem dobrej mysli
.

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Jedynie z własnego doświadczenia mogę potwierdzić ,ze ludzie czasem faktycznie sie dziwią ze mamy 3 dzieci ..tak jakby to był jakiś kosmos...
a niedługo 4

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Kobiety po porodzie - moim zdaniem- są bardzo kruche, bardzo łatwo je zranić, zasiać ziarno niepewności, wywułac wyrzuty sumienia. I bardzo często robią to lekarze, rodzina, bliscy....
oj tak mi lekarka wmowiła że Florek miał chore gardło w ciąży brałam antybiotyk a prawda taka że tam co drugie dziecko albo gardlo chore albo uszy, a winę zrzucili na mnie

Cytat:
alliw głupota, że w jednym h&m wystarczy zdjęcie pokazać, w innym cudują ze stroną a jeszcze w innym tylko papierowy kupon
ja też jestem niepocieszona zakupami w h&m. nie było koszulek jakie chciałam, upatrzone spodnie okazały się brzydkie, miałam jeszcze wziąć sweterek (bo nie mam co założyć K. na grzbiet na wesele za 2 tyg) i w końcu zapomniałam a kapcie z krokodylem okazały się za małe i musiałam oddać (większych rozmiarów jak 20/21 chyba wogóle nie było). szaliczki, które chciałaś kupiłam jakiś czas przed promocją, patrzę a na metce napisane, że to śliniaczki ale i tak robią za szaliczki (choć szyi prawie wcale nie osłaniają)

a! chyba się nie chwaliłam, że w sobotę wyszła nam druga czwórka czyli mamy 14 zębów jeszcze 6
14???
u nas w h&m też bida

Cytat:
Wróciłam

Jeszcze wczoraj B miał wolne także korzystaliśmysuper jest mieć Go codziennie w domui czuję tak jakby od nowa się w sobie zakochaliśmy
Zosia super, typowa Zosia-samosia. Na zjeżdżalni sama, po schodach do góry sama, na spacerze sama pcha swój rowerekoczywiście wszystko z naszą dyskretną pomocą bo inaczej grozi paluszkiem
\
ah ta zosia

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 12:21   #1755
BYou
MBZ♥

Moderna nie mam takich nakładek także doświadczenia z takowymi też nie

Jutro mój Mąż ma urodziny, muszę jakieś ciacho upiecprezent w drodze także tylko smakołyk do zrobienia. W sobotę pomagała mi Roszpunkaale miała zacieszkę
Jeszcze Ją pochwalęnauczyłam Ją puszczać oczko-tzn narazie mruga dwomai lubi rysować kredkami

Stary 2014-04-15, 12:31   #1756
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
ale MMR szczepi sie dwa razy, i ospe tez dwa razy - a zaleca sie oddzielnie pierwsze szczepienie, tzn. w tym samym dniu, ale w dwa rozne miejsca, albo calkiem oddzielnie czyli MMR (zwykly Priorix) i najwczesniej za 4 tygodnie ospa, drugie szczepienie mozna juz robic normalnie preparatem MMRV (czyli ten 4w1 Priorix Tetra)

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Moderna nie mam takich nakładek także doświadczenia z takowymi też nie

Jutro mój Mąż ma urodziny, muszę jakieś ciacho upiecprezent w drodze także tylko smakołyk do zrobienia. W sobotę pomagała mi Roszpunkaale miała zacieszkę
Jeszcze Ją pochwalęnauczyłam Ją puszczać oczko-tzn narazie mruga dwomai lubi rysować kredkami
spryciula mala

ja mam zaciesz, bo M. zaczyna wiecej rozumiec - wie co to balon, pilka, nie wolno, rozne zwierzatka (przynosi ma karty z usmeichem na buzce ) - a ja sie az kazdy, razem rozplywam

a jakie ciasto pieczesz?

Ja robilam ostatnio tort ananasowy - pyyszny byl - maz mnie sie pyta, kiedy robie nastepny
Stary 2014-04-15, 12:41   #1757
Tasia34
Wtajemniczenie

Hello
kwiatuszku zdjecie Krzysia wstawie do klubu, jakies ze slubu chce w ogole Wam pokazac
A ciasto nie wiem, mi raz tez wyszedl maly zakalec i nie mam pojecia, od czego... Ale mikserem nie trzeba, wystarczy lyzka minute pomieszac i wystarczy Bardzo geste nie jest, mi po przechyleniu miski samo powoli wyplywa do formy.
A cukru sama tez daje niepelny kubeczek.

Cytat:

kwiatuszek a moze za dlugo wyrabialas to ciasto, bo cos mi sie zdaje, ze to ciasto typu mieszac tylko do polaczenia skladnikow (jak na muffinki)..
No wlasnie
Ale nie wiem, czy zakalec to od tego moze byc..?

Polozylam Skarba na drzemke, ale slysze jakies wesole okrzyki, ide zajrzec
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 12:42   #1758
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
ja chce taką ale na necie nie ma http://www.skarbiecmennicy.pl/media/...y_ks_2_1_1.png
musze isc do empiku

Cytat:

a wiecie moze, czy sa jakies nakladki na kanty, czy to sie sprawdza? macie cos takiego?
są, ale Florek je ściąga w 5sek więc sobie lezą w szufladzie

Stary 2014-04-15, 12:44   #1759
BYou
MBZ♥

Moderna tylko dawkę przypominającą, podaje się w 10 rżalbo coś koło tego. A ospę- drugą dawkę trzeba podać do 12tg

A ciasto to albo szarlotka, pleśniak czy jakiś sernik
Mam to samo z Zosią

Stary 2014-04-15, 12:49   #1760
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna tylko dawkę przypominającą, podaje się w 10 rżalbo coś koło tego. A ospę- drugą dawkę trzeba podać do 12tg

A ciasto to albo szarlotka, pleśniak czy jakiś sernik
Mam to samo z Zosią
no to u nas jest inaczej bo i ospa i MMR dzeicko dostaje dwie dawki w ciagu drugiego roku zycia (pierwsza 11-14 miesiecy, druga 15-23).

pysznosci, upieklabym szarlotke
Stary 2014-04-15, 12:50   #1761
Amelie04
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny

Cytat:

Amelie dla Alicji za kroczki
a Ty nie jesteś fryzjerką? czy coś poknociłam? pytam odnośnie tego, ze napisałaś że nie ufasz fryzjerom
śliczne jesteście obie
Jestem w trakcie nauki, w czerwcu kończę Chodziło mi raczej, że nie ufam innym fryzjerom, nie wyobrażam sobie, żeby ktoś farbowal mi włosy wolę sama

Dziewczyny, mam problem, chce iść do pracy za jakieś pół roku.. Problem w tym, że nie mam z kim małej zostawić. Jeszcze głupie komentarze rodziny ( masz dziecko, nie mozesz isc do pracy, trzeba bylo wczesniej myslec )A złobek wszyscy odradzają, poza tym to jest koszt ok 600zł i jeszcze boję się tych wszystkich chorób Nie wiem co robić... a Nie chce całe życie siedzieć w domu..

i Jeszcze jedno.. jakbym jednak zdecydowała się szczepić na pnemo i meningo to czy mogę zacząć szczepić po 1 roku zycia? Ciekawe jaki to koszt i ile dawek...
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 12:51   #1762
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
są, ale Florek je ściąga w 5sek więc sobie lezą w szufladzie
o masz
a jak one wygladaja, masz moze jakis link?
Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Hello
kwiatuszku zdjecie Krzysia wstawie do klubu, jakies ze slubu chce w ogole Wam pokazac
A ciasto nie wiem, mi raz tez wyszedl maly zakalec i nie mam pojecia, od czego... Ale mikserem nie trzeba, wystarczy lyzka minute pomieszac i wystarczy Bardzo geste nie jest, mi po przechyleniu miski samo powoli wyplywa do formy.
A cukru sama tez daje niepelny kubeczek.
podobno moze wyjsc zakalec przy zbyt dlugim mieszaniu tego typu ciast

czekam z niecierpliwoscia na zdjecie slubne
Stary 2014-04-15, 12:53   #1763
BYou
MBZ♥

Moderna, o widziszw takim przypadku szczepiłabym tetrą.
Chyba postawię na szarlotkę

Dragusiu kiedy idziesz do lekarza?

Stary 2014-04-15, 12:54   #1764
Tasia34
Wtajemniczenie

Moderna biedny Marcelek, biedna Ty... Musialas sie przerazic

Jednak Krzys spi, to byly okrzyki przedzasnieciowe

Dzwonilam do US, juz czeka zaswiadczenie, jutro odbieram; maz tez dzis dostal swistek z pracy, jeszcze tylko Jego ZUS i mamy komplet do becikowego

Co myslicie o takim rowerku?
http://allegro.pl/rower-rowerek-troj...122857100.html
Ania
Stary 2014-04-15, 12:58   #1765
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna, o widziszw takim przypadku szczepiłabym tetrą.
Chyba postawię na szarlotkę
wlasnie popatrzylam i faktycznie polski kalndarz szczepien w tym wypadku sie rozni - jestem ciekawa w takim razie, ktory model szczepienia jest lepszy.

mniam mniam, kusisz
Stary 2014-04-15, 12:59   #1766
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
i czuję tak jakby od nowa się w sobie zakochaliśmy
rajjjuuuuu... tylko Was omija kryzys pierwszego dziecka. tak trzymać

Cytat:
Na zjeżdżalni sama, po schodach do góry sama, na spacerze sama pcha swój rowerek
wow. ppoza tym same moja kochana dwulatka

Cytat:
Marcelek mi przed chwilka zawadzil/upadl (nie wiem, nie widzialam) o kant lawki i ma fioletowa plamke na policzku i tak strasznie plakal, zapowietrzyl sie

Cytat:

mam. ale T. bardziej się skupia na odklejaniu. a wywala się zawsze na płaskie i na płaskim guzy nabija...

Cytat:
prezent w drodze
jaki?

Cytat:
wie co to balon, pilka, nie wolno, rozne zwierzatka (przynosi ma karty z usmeichem na buzce )

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
poród i dziecko bardzo dużo zmieniło w moim życiu - i uwaga będzie pozytywnie ! - uwierzyłam w siebie.
pięknie się to czyta. Przepięknie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
jak u niej nie bedzie to się usmiechnę do Ciebie
spoko, spoko

Cytat:

Polozylam Skarba na drzemke, ale slysze jakies wesole okrzyki, ide zajrzec
żada wesołego zdjęcia. dodatkowego do pokazania ciociom

ale pogoda paskudna
wczoraj zaliczyliśmy najkrótszy spacer w naszej karierze - 35 minut. złąpała nas burza... a T. najbardziej przeszkadzała folia na wózku...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 13:04   #1767
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna biedny Marcelek, biedna Ty... Musialas sie przerazic

Co myslicie o takim rowerku?
http://allegro.pl/rower-rowerek-troj...122857100.html
no troszke sie przerazilam

ja chyba pozostane staromodna w temacie rowerkow i dla mnie kolejnosc jest jasna: na poczatek trzykolowy, do odpychania nozkami, pozniej trzykolowy z pedalami, a pozniej biegowy i juz normalny (bez udziwnien typu pasy bezpieczenstwa czy inne nakladki - to dziecko ma miec frajde z jezdzenia, a nie byc wozone .. )
Stary 2014-04-15, 13:09   #1768
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
o masz
a jak one wygladaja, masz moze jakis link?
http://canpolbabies.com/pl/produkty/...group:8/page:1

Cytat:
Dragusiu kiedy idziesz do lekarza?
ja?? a po co? ze mną czy FLorkiem?

Cytat:
fajny jak dla mnie najważniejsze to chyba pasy

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

ale pogoda paskudna
wczoraj zaliczyliśmy najkrótszy spacer w naszej karierze - 35 minut. złąpała nas burza... a T. najbardziej przeszkadzała folia na wózku...
my ulewe z gradem, my uciekalismy z tż a Florek się chichrał w wózku

Stary 2014-04-15, 13:10   #1769
achna79
Rozeznanie

Cytat:

Na obiad dzisiaj zrobilam ragout z kurczakiem i pieczarkami z ryzem juz dawno mi takie dobre nie wyszlo - pyyycha

Ja kulinarne beztalencie więc zapytam ... co to ragout?? (no dobra, sprawdzę zaraz w google )
Już wiem, wygląda pysznie, muszę znaleźć jakiś fajny przepis
Cytat:

Cytat:
Mi się średnio podoba ale ja jestem bardzo nieobiektywna bo się napaliłam na ten i porównuje te oba.
http://sklepmati.pl/rowerki/4480-eur...kiem-t017.html

Więc nie pomogę

Edytowane przez achna79
Czas edycji: 2014-04-15 o 13:13
achna79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 13:13   #1770
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
no troszke sie przerazilam

ja chyba pozostane staromodna w temacie rowerkow i dla mnie kolejnosc jest jasna: na poczatek trzykolowy, do odpychania nozkami, pozniej trzykolowy z pedalami, a pozniej biegowy i juz normalny (bez udziwnien typu pasy bezpieczenstwa czy inne nakladki - to dziecko ma miec frajde z jezdzenia, a nie byc wozone .. )
Nie moge znalezc zadnego fajnego
Nie chce calego z plastiku, w miare porzadny zeby byl. A to z tylu dla rodzica do kierowania tez sie przyda, bo nie dam rady caly czas rowerka z blota na poboczu wyciagac
W tym rowerku z linka pedaly mozna zablokowac, wiec dziecko "samo" jedzie. Ale to tez nie do konca taki, jaki chce
Ania
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości