|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
|
|
|
|
|
#3932 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Jeżeli chodzi o Nas to proboszcz już wie
![]() Ja z moim S. tak często się przeprowadzamy, że w żadnej parafii nie zagrzejemy dłuho miejsca więc nie utożsamiam się z żadnym kościołem, mój rodzinny to moja parafia i tyle :P
|
#3933 |
|
Raczkowanie
|
My przyjmowaliśmy już u siebie dwie kolędy i ksiądz ma u siebie zanotowane że mieszkamy razem
Ostatnim razem zapisał już sobie nawet w notesiku datę ślubu
|
#3934 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja zrobiłam kilka dni przed wyjazdem na wakacje do Bługarii (14 dni) i nawet po powrocie nie miałam wielkich braków, ale trzeba o nie dbać czyli starać się nie spać na brzuchu aby "oczy" nie były wtulone w poduszkę i zero "tarcia" ![]() U mnie zakładanie trwało lekko ponad godzinkę w tym roku na ślub też będę przedłużać polecam
|
|
#3935 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na ranę po oparzeniu stosowałam MaxiBiotic, a później żeby blizny nie było Contractubex. Pomogły, śladu nie ma. Cytat:
Cytat:
![]() 21klaudyna oszaleli z obrączkami?? nie wiedzą jaki rozmiar miał zostać wykonany ![]() iliy gratuluję załatwionych spraw, wracaj do zdrowia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4603764 0]witam sie z rana boshe jak u mnie jest paskudnie, az sie wychodzic nie chce.mam prosbe o porade. nie wiem troche jak wybic z glowy Tz kamerzyste za 4,5 tys;/ ja jestem osoba ktorej film na slubie jest do niczego nie potrzebny zupelnie, a Tz wlasnie woli kamerzyste od fotografa;/[/QUOTE] nie wybijałabym mu z głowy kamerzysty, jedynie pomogła znaleźć tańszego a odpowiadającego jego wymaganiom. Dla niego zbędnym wydatkiem może być fotograf na którym Tobie zależy. Skoro chce mieć pamiątkę z tego dnia w postaci filmu to należy mu to umożliwić ![]() Kupiliśmy wczoraj w Kauflandzie cały zapas różowej Varny - 18 sztuk Planujemy podjechać jeszcze przed końcem promocji i dokupić kilka sztuk. Ile win kupujecie na wesela i jakie rodzaje? Wystarczą białe i różowe półsłodkie (po 20 sztuk) oraz białe i czerwone półwytrawne (po 5 sztuk ). Dokupić kilka butelek czerwonego półsłodkiego? Liczymy, że na weselu będzie ok. 120 - 150 osób.Nam ksiądz powiedział, że adres zameldowania w przypadku podlegania pod daną parafię jest nieistotny. Liczy się miejsce zamieszkania. |
|||||
|
|
|
#3936 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A co do znajomego fotografa to dlatego zawsze mam obawy jak jakiś znajomy mi coś proponuje. Nie wiadomo jakie akcje z tego wynikną... A jego zachowanie z tego co piszesz to duże przegięcie, no i rozczarowanie. Od bliższej osoby człowiek nie spodziewa się takich rzeczy.Cytat:
![]() W załączniku mały kolaż, pokazujący ogólny zarys tego jak będę wyglądać
|
|
|
#3937 |
|
Zadomowienie
|
My nie zamierzamy się przyznac przed proboszczem... jest nowy, niesprawdzony, boje się, ze może coś podczas kazania powiedzieć
![]() powiem tylko, że studiuje w Poznaniu, ale mieszkam w domu rodzinnym (no bo tak troche jest), a Tż że pracuje w Turku. I tak przed ślubem chcemy powstrzymać sie od same wiecie czego, tylko nie wiem kiedy isc do tej pierwszej spowiedzi? na ile przed?
|
#3938 | |
|
Zakorzenienie
|
Monisia O ile osobiście lubię bardzo nasycone kolory, o tyle zastanawiam się, czy do Ciebie nie bardziej będzie pasował pastelowy róż.
wenedka Oj, szkoda że Was wcześniej nie poinformowali . Oby zastępująca ją pani dobrze się Wam zajęła ![]() Grace Jak to fryzjerka nie miała sprzętu ![]() 21klaudyna Na kiedy poprawią obrączkę? Nie zazdroszczę przejść.. iliy Gratuluję garniaka A tort o smaku cherry - gdzie taki cuda robią ?Cytat:
![]() Lemon_ Drop Ale ładnie wyszły - podoba mi się łączenie i wzór Wiesz już, jak będzie wyglądać sala po remoncie?swiat_katarzyny A co wybraliście na pierwszy taniec? marlenqa Mocno trzymam kciuki ![]() zakręcona_kropka Żadne tam fo pa ![]() Lexie Świetne - jak alternatywa w sam raz, wyglądają na dość lekkie ![]() enzunio Wydaje mi się, że dość jasno zakomunikowaliście, że zapraszacie bez dzieci; tym bardziej, że są starsze i pewnie będą się nudzić. Wspomniałabym o limicie narzuconym przesz salę. emdzik Ja mam bardotkę, tylko kupowałam stacjonarnie, lepiej mi było zweryfikować, czy się nada, czy nie. ijaa Uwielbiam Twoje relacje, właśnie ze względu na ten nastrój oczekiwania i radości Dobrze, że wszystko tak się ładnie układa ![]() Kaigara Z tą bielizną dla mężczyzn jest problem albo kiczowata albo taka codzienna. madziara Niefajnie. Ale trzymam kciuki, żeby u Was wyszło lepiej - naprawdę nic się nie stanie, jak będzie podobny kolor, przecież to nie będą te same dekoracje. myha A chociaż ładne filmy robi? Tez na początku tak myślałam, potem jednak chcieliśmy uwiecznić dwa momenty ze slubu i wesela i jakoś tak stanęliśmy na zaklepaniu kamerzysty. Może też znajdziecie kogoś, kto jest tańszy, a robi równie ładne fimy - bez sensu zatrudniać kogoś drogiego, kiedy któraś ze stron nie zgadza się z wyborem. ysia Faktycznie przykre. Tak to jest, jak się komuś we łbie od sławy przewraca... Elrosa Wg mnie modern jive jest fajniejszy, bardziej naturalny. Z walcem niestety trzeba się bardzo pilnować, jesli chodzi o kroki i postawę. mysza Bierzecie ślub jednostronny? Jeśli tak, to trochę nie na miejscu gadanie pani z poradni
|
|
#3939 |
|
Zadomowienie
|
Grace świetne zestawienie, tez uderzasz w złotą biżu?
|
#3940 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie było przerwy. Cytat:
![]() Cytat:
My chyba wybraliśmy tą: Mi się podoba, Tż przytaknął wybór Więc pewnie zostanie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Proboszcz z parafii Z nie widzi problemu, z mojej parafii Y też nie. A księdza z parafii X, gdzie aktualnie już ponad rok mieszkamy na oczy nie widzieliśmy Bo nie uważamy jej za "Swoją parafię". Jak potrzeba będzie licencji to pójdę do mojej rodzinnej parafii. Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3941 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3942 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A to mamy na pierwszy taniec ))) I powiem szczerze, że chyba idzie nam walc wiedeński nienajgorzej ![]() Adele - One and only https://www.youtube.com/watch?v=x4r-c4I_9Rc&feature=kp
Zaręczeni 17.12.2012 NASZ DZIEŃ 24.05.2014 ![]() Edytowane przez mysza_myszowska Czas edycji: 2014-04-15 o 13:11 |
|
|
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gdzie kupic kolorowa muche meska?
Przejarzalam pakamere, na etsy drogo. Jakies polskie sklepy? Edytowane przez Opiumalfa Czas edycji: 2014-04-15 o 13:17 |
|
|
|
#3944 | |
|
Zadomowienie
|
Cornflower my wybraliśmy
https://www.youtube.com/watch?v=sFWLBHSbpr8 wiem, że nie jest to jakas super ambitna piosenka, ale jest taka nasza.... tekst bardzo do nas pasuje, Tż bardzo się podoba, a że całe wesele jest tak jak ja chce to niech chociaż piosenke na pierwszy taniec ma ![]() no i nic mi tu nie pasuje, trudno do zatańczenia jest, na kurs nie mamy kasy.... Cytat:
Edytowane przez swiat_katarzyny Czas edycji: 2014-04-15 o 13:18 |
|
|
|
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: dla przypomnienia dodam, że już raz odwaliła numer, bo przełożyła swój ślub na tydzień przed naszym
Edytowane przez madziara889 Czas edycji: 2014-04-15 o 13:34 |
|
|
|
|
#3946 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3947 |
|
Wtajemniczenie
|
My na pierwszy taniec wybieramy "Razem zestarzejmy się" Karoliny Kozak. Jednogłośny wybór
Układu nie będzie, idziemy na żywioł
Edytowane przez Szczeperka Czas edycji: 2014-04-15 o 13:26 |
|
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki, ale tylko sklepy online wchodza w gre
|
|
|
|
#3949 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewuszki
![]() Wpadam tylko na chwilkę, bo coś zaganiana jestem od kilku dni. Do ślubu 25 dni Wczoraj zamówiłam sobie paski Crest wybielające, mam nadzieję, że efekt będzie super. Zamówiłam też parę drobiazgów jak kokardki na klamki w aucie, tablice rejestracyjne, girlandy do dekoracji, naklejki na buty i jeszcze pare innych szpargałów. No i muszę się pożalić troszkę. ![]() Poza tym ogarniamy ostateczną liczbę osób, niestety sporo Nam odpadło ( choć przed rozdawaniem zaproszeń, mówili że sie cieszą, że będą się bawić ). Kilka osób odpadło bo mają akurat egzaminy na studiach no i takim oto sposobem nie mamy nawet 100 osób ( a to jest minimalna liczba gości na sali jaką musimy mieć). Musimy troszkę doprosić osób, ale już dzwoniliśmy i przedstawiliśmy sytuację. Mam nadzieję, że uda Nam się tą setkę zebrać.
|
|
#3950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystko pięknie współgra. Gdzie kupowałaś nude lakierki? ![]() Kupowaliście muszkę w Lavardzie? ![]() Opium marthu. Tylko zależy co dla Ciebie oznacza kolorowa. Czy jeden jakiś kolor, czy w jakieś wzory.
|
|
|
#3951 |
|
Zadomowienie
|
Zastanawiam się jak to robicie z wejściem do kościoła? Prowadzi was ojciec czy widzicie razem? A to narzeczony Kiedy wchodzi? Nie wiem jak to zrobić
![]() Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
|
#3952 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3953 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dużo Wam brakuje?
|
|
#3954 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3955 |
|
Zadomowienie
|
Nie przejmuj się
jest dużo osób które chciałyby potańczyć na weselu dalsi znajomi znajomi rodziców ja też bym się chetnie wybrała ) Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
|
#3956 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3957 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3958 |
|
Zadomowienie
|
Masz momenty na przemyślenia ho ho
Mama mi opowiadała że kiedyś starości wprowadzali. Ona chciałaby aby tata. Ale to jak w filmach tylko narzeczony zawsze Już stał przy oltarzu a tak to jak? Ma go mama wprowadzić czy jak? Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Wyszłam za mąż: 9 sierpnia 2014Planowana data porodu: 1 lipca 2020 Edytowane przez Lusiija Czas edycji: 2014-04-15 o 13:47 |
|
|
|
#3959 |
|
Raczkowanie
|
Ja chcę aby do ołtarza prowadził mnie tata
Jeśli chodzi o wina, to myślę aby kupić półsłodkie białe i różowe oraz dosłownie kilka butelek czerwonego półwytrwanego do obiadu.
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
Wchodzimy razem z narzeczonym. Nawet jakbym chciała, żeby ktoś mnie poprowadził to nie ma kto.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.

jak to jest z tą spowiedzią przedślubną, jest jedna ? Mówicie o tym księdzu, który daje Wam ślub ? Jak tak to kiedy ? Przed wypisywaniem protokołu ? Bo tam chyba trzeba wpisać adres zameldowania i adres zamieszkania..... Przyznajecie się ?

ja zrobiłam kilka dni przed wyjazdem na wakacje do Bługarii (14 dni) i nawet po powrocie nie miałam wielkich braków, ale trzeba o nie dbać czyli starać się nie spać na brzuchu aby "oczy" nie były wtulone w poduszkę i zero "tarcia"
blizna zostanie jak nic 

Już sama nie wiem, co zrobić. Mój proboszcz i tak będzie utrudniał przez to, że nie ślubujemy w mojej parafii.
dlatego zawsze mam obawy jak jakiś znajomy mi coś proponuje. Nie wiadomo jakie akcje z tego wynikną... A jego zachowanie z tego co piszesz to duże przegięcie, no i rozczarowanie. Od bliższej osoby człowiek nie spodziewa się takich rzeczy.

?