Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-15, 11:49   #3931
enzunio
BAN stały

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez Monisia05900 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, które mieszkają ze swoimi drugimi połówkami jak to jest z tą spowiedzią przedślubną, jest jedna ? Mówicie o tym księdzu, który daje Wam ślub ? Jak tak to kiedy ? Przed wypisywaniem protokołu ? Bo tam chyba trzeba wpisać adres zameldowania i adres zamieszkania..... Przyznajecie się ?
Ta sprawa spędza mi sen z powiek, bo nasz proboszcz nie jest zbyt, że tak powiem, ,,wyrozumiały"....
Przyznaliśmy się, nie krzyczał, nie robił kazań, w sumie nic nie powiedział oprócz tego, że w takim razie obowiązuje nas jedna spowiedź, bo po co mamy się tłumaczyć, dał kartki do spowiedzi, dał kartki, które mamy do swoich parafii zanieść z prośbą o zapowiedzi (dzisiaj jedziemy, ja do swojej a Tż do swojej)
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 11:49   #3932
Robusta
Wtajemniczenie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Jeżeli chodzi o Nas to proboszcz już wie
Ja z moim S. tak często się przeprowadzamy, że w żadnej parafii nie zagrzejemy dłuho miejsca więc nie utożsamiam się z żadnym kościołem, mój rodzinny to moja parafia i tyle :P

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 12:29   #3933
fascinata
Raczkowanie

My przyjmowaliśmy już u siebie dwie kolędy i ksiądz ma u siebie zanotowane że mieszkamy razem Ostatnim razem zapisał już sobie nawet w notesiku datę ślubu
Stary 2014-04-15, 12:36   #3934
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ja mam zamiar przedłużać na ślub
tylko potem jadziemy do Turcj i nie wiem czy mi wytrzymaja...
Spokojnie powinny wytrzymać ja zrobiłam kilka dni przed wyjazdem na wakacje do Bługarii (14 dni) i nawet po powrocie nie miałam wielkich braków, ale trzeba o nie dbać czyli starać się nie spać na brzuchu aby "oczy" nie były wtulone w poduszkę i zero "tarcia"

U mnie zakładanie trwało lekko ponad godzinkę w tym roku na ślub też będę przedłużać polecam
Stary 2014-04-15, 12:49   #3935
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Witam po weekendzie. Jak się okazuje, moje studia sa całkiem niebezpieczne. Dziś dorobiłam się już sporego oparzenia od gorącego kleju. Akurat na palcu, gdzie będę nosić obrączkę blizna zostanie jak nic
Biedactwo
Na ranę po oparzeniu stosowałam MaxiBiotic, a później żeby blizny nie było Contractubex. Pomogły, śladu nie ma.

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakoś tak nie mam jak wbić się w dyskusję, bo u nas już wszystko stoi w miejscu, wszystko prawie mamy, a z zaproszeniami startujemy w czerwcu.MAM PYTANIE:Wesele i ślub mamy 140 km od Wrocławia. Goście są w Wrocławia i okolic Warszawy(i pojedyncze przypadki z innych części, ale to nie ważne). Wszyscy wiedzą, że zapewniamy nocleg i będą poprawiny. Nie planowaliśmy żadnego transportu, bo niemal wszyscy są zmotoryzowani. Ale jak ostatnio rozmawiałam z dwoma osobami to się okazało, że dla nich transport Wrocław-Bielice, a zwłaszcza Bielice-Wrocław jest absolutnie oczywisty, bo jak to tak wracać po piwie autem. I teraz jestem w kropce, czy faktycznie ja mam im cokolwiek załatwiać? Tym bardziej, że do STD załączyliśmy ulotkę lokalu z informacją, że można zamawiać noclegi przed i po...
mam takie samo zdanie jak pozostałe dziewczyny - nie zapewniałabym transportu dla gości Ludziom na prawdę się w głowach przewraca.

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie, waham się nad kolorem przewodnim - fuksja czy cukierkowy róż, w załącznikach przesyłam inspiracje, jak myślicie
fukcja

21klaudyna oszaleli z obrączkami?? nie wiedzą jaki rozmiar miał zostać wykonany

iliy gratuluję załatwionych spraw, wracaj do zdrowia

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
Bardzo ładny, elegancki

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie dzisiaj kolczyki zdjęcie nie oddaje ich uroku, fajnie się błyszczą, ale ciągle zastanawiam się nad biżuterią z kryształków, więc te będą takie zapasowe
bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie dotyczące piwa na poprawiny.
Planujecie mieć? Kupujecie? Bierzecie z kega z sali czy butelkowe?Jeżeli tak to ile?
Bo my z znowu z TŻ do porozumienia dojść nie możemy
Planujemy kupić piwo butelkowe. Wszystko zależy od tego ile osób potwierdzi nam obecność na poprawinach.

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4603764 0]witam sie z rana boshe jak u mnie jest paskudnie, az sie wychodzic nie chce.
mam prosbe o porade. nie wiem troche jak wybic z glowy Tz kamerzyste za 4,5 tys;/ ja jestem osoba ktorej film na slubie jest do niczego nie potrzebny zupelnie, a Tz wlasnie woli kamerzyste od fotografa;/[/QUOTE]

nie wybijałabym mu z głowy kamerzysty, jedynie pomogła znaleźć tańszego a odpowiadającego jego wymaganiom. Dla niego zbędnym wydatkiem może być fotograf na którym Tobie zależy. Skoro chce mieć pamiątkę z tego dnia w postaci filmu to należy mu to umożliwić

Kupiliśmy wczoraj w Kauflandzie cały zapas różowej Varny - 18 sztuk Planujemy podjechać jeszcze przed końcem promocji i dokupić kilka sztuk.
Ile win kupujecie na wesela i jakie rodzaje? Wystarczą białe i różowe półsłodkie (po 20 sztuk) oraz białe i czerwone półwytrawne (po 5 sztuk). Dokupić kilka butelek czerwonego półsłodkiego? Liczymy, że na weselu będzie ok. 120 - 150 osób.

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Nas już informowała, ze teoretycznie liczy się adres z dowodu ale jak ktoś mieszka gdzie indziej ponad 6 m-cy to podlega pod tamtą parafię Już sama nie wiem, co zrobić. Mój proboszcz i tak będzie utrudniał przez to, że nie ślubujemy w mojej parafii.
Nam ksiądz powiedział, że adres zameldowania w przypadku podlegania pod daną parafię jest nieistotny. Liczy się miejsce zamieszkania.
anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 12:56   #3936
Grace O Malley
Raczkowanie

Cytat:
Mogę szczerze polecić tą firmę. Od jakiegoś czasu kupuje ich rajstopy i żadne tyle nie przetrzymały co te. :
O, dzięki za opinię!

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Grace O Malley na bank ten sklep jest w Wola Parku (nie wyspa a sklep), wiem bo widziałam wczoraj
Dzięki
Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
pozwolę sobie na małe odliczanie

Do ślubu zostało 11 dni !

wczoraj nawet rozmawialiśmy z Warszawiakiem że cały czas nas ktoś pyta czy jest stres, nerwy związane z samym ślubem a my nic. W ogóle się nie denerwujemy niczym! Aż nas to zaczęło martwić i rozmawialiśmy czy my aby na pewno rozumiemy powagę całej sytuacji

Ja tylko jestem na prawdę strasznie, ale to strasznie zmęczona. Nie miałam takiego wolnego dnia do poświęcenia na odpoczynek od miesięcy. Z czego w weekend albo jestem na uczelni, albo jeżdżę do rodziców załatwiać sprawy związane ze ślubem na zasadzie w rano ruszam (6h drogi) i w niedziele po południu wracam (6h drogi). Teraz jeszcze przez najbliższe 11dni czekają mnie 3loty samolotem, a ja nie przepadam za lataniem, więc następny stres...więc myślę że u mnie brak nerwów bierze się raczej z nadmiaru zajęć...

Muszę się jeszcze wyżalić, bo jest mi strasznie smutno od wczoraj: Kiedy szukaliśmy fotografa, starałam się wybrać kogoś z kim już miałam zdjęcia kiedy pracowałam jako fotomodelka - czytaj znam go i mu ufam. Wybrałam sobie 2 - jednego z którym raz robiłam zdjęcia i widziałam jego przepiękne zdjęcia ślubne i drugiego na sesje - mojego znajomego od wielu lat, który na dobrą sprawę na mnie - za darmo, uczył się robić zdjęcia. Ten pierwszy zachował się fenomenalnie - dał nam spory rabat, interesował się, ostatnio nawet wysłał mi smsa że "to już niedługo i już nie może się doczekać" - byłam w szoku, bo nie znamy się jakoś super i w ogóle się nie spodziewałam czegoś takiego - przygotowaliśmy dla niego prezent i chcielibyśmy go na obiad (kiedy nie będzie robił zdjęć) posadzić przy stole z nami, bo na prawdę jest nam mega miło że tak sie zachował.

Z tym moim kumplem znamy się na prawdę dobrze (a przynajmniej tak myślałam), zawsze starałam się mu pomóc, jak jego ojciec chorował na raka podsyłałam leki, analizowałam wyniki, pocieszałam i dla mnie to było normalne, bo od tego są kumple. Prosiłam go o stawkę od pewnego czasu, to mówił że się zastanowi. Wczoraj mi powiedział że na jego ostatniej wystawie (pierwszej) powiedzieli mu że za (masakryczna kwota, połowa mojego budżetu ślubnego) to ma nawet torby z aparatem nie otwierać. Ale dla mnie może zrobić wyjątek i zrobi to za (kwota zaporowa, niewiele mniejsza od pierwszej). I zaczął mi tłumaczyć że on się musi cenic itd. Nieważne że tydzień temu moje zdjęcie na jego aukcji poszło za rekordową sumę...

Efekt zajścia jest taki że mamy jednego fotografa od wszystkiego, którego śmiało mogę polecić

To popełniłam kazanie Z rzeczy przydatnych: wstawiam fotę szampana, którego polecam. Dostępny w biedronce za 9.99

11 dni! Czas leci strasznie szybko

A co do znajomego fotografa to dlatego zawsze mam obawy jak jakiś znajomy mi coś proponuje. Nie wiadomo jakie akcje z tego wynikną... A jego zachowanie z tego co piszesz to duże przegięcie, no i rozczarowanie. Od bliższej osoby człowiek nie spodziewa się takich rzeczy.

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
ysia kurde, pilam tego szampana na Sylwestra! Za☠☠☠isty był, ale od tego czasu nie widziałam go już w Biedronce... Musze się porozglądac dokładniej chyba
co do drugiego fotografa - żenua... Wstydziłabym się na jego miejscu wykazać się takim buractwem i brakiem wdzięczności...
No nie, to dziś jadę kupić na spróbowanie

W załączniku mały kolaż, pokazujący ogólny zarys tego jak będę wyglądać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg collage_she.jpg (141,4 KB, 59 załadowań)
Stary 2014-04-15, 12:57   #3937
swiat_katarzyny
Zadomowienie

My nie zamierzamy się przyznac przed proboszczem... jest nowy, niesprawdzony, boje się, ze może coś podczas kazania powiedzieć
powiem tylko, że studiuje w Poznaniu, ale mieszkam w domu rodzinnym (no bo tak troche jest), a Tż że pracuje w Turku.
I tak przed ślubem chcemy powstrzymać sie od same wiecie czego, tylko nie wiem kiedy isc do tej pierwszej spowiedzi? na ile przed?
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 12:58   #3938
cornflower_girl
Zakorzenienie

Monisia O ile osobiście lubię bardzo nasycone kolory, o tyle zastanawiam się, czy do Ciebie nie bardziej będzie pasował pastelowy róż.

wenedka Oj, szkoda że Was wcześniej nie poinformowali . Oby zastępująca ją pani dobrze się Wam zajęła

Grace Jak to fryzjerka nie miała sprzętu ? Uciekać od takich, bo fryzura piękna, ale można ją naprawdę spektakularnie skopać... Gratuluję zakupów, bardzo ładne

21klaudyna Na kiedy poprawią obrączkę? Nie zazdroszczę przejść..

iliy Gratuluję garniaka A tort o smaku cherry - gdzie taki cuda robią ?

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
I chciałam jeszcze wrzucić link do artykułu o bukietach na ten rok
http://www.abcslubu.pl/organizacja-w...kolory-i-formy
ostatnia florystka- moja! ok, niech będzie- moja i cornflower_girl
Nie mogę się doczekać tego, co u Ciebie wymyśli. Nie mówiąc już o własnych dekoracjach

Lemon_ Drop Ale ładnie wyszły - podoba mi się łączenie i wzór Wiesz już, jak będzie wyglądać sala po remoncie?

swiat_katarzyny A co wybraliście na pierwszy taniec?

marlenqa Mocno trzymam kciuki

zakręcona_kropka Żadne tam fo pa

Lexie Świetne - jak alternatywa w sam raz, wyglądają na dość lekkie

enzunio Wydaje mi się, że dość jasno zakomunikowaliście, że zapraszacie bez dzieci; tym bardziej, że są starsze i pewnie będą się nudzić. Wspomniałabym o limicie narzuconym przesz salę.

emdzik Ja mam bardotkę, tylko kupowałam stacjonarnie, lepiej mi było zweryfikować, czy się nada, czy nie.

ijaa Uwielbiam Twoje relacje, właśnie ze względu na ten nastrój oczekiwania i radości Dobrze, że wszystko tak się ładnie układa

Kaigara Z tą bielizną dla mężczyzn jest problem albo kiczowata albo taka codzienna.

madziara Niefajnie. Ale trzymam kciuki, żeby u Was wyszło lepiej - naprawdę nic się nie stanie, jak będzie podobny kolor, przecież to nie będą te same dekoracje.

myha A chociaż ładne filmy robi? Tez na początku tak myślałam, potem jednak chcieliśmy uwiecznić dwa momenty ze slubu i wesela i jakoś tak stanęliśmy na zaklepaniu kamerzysty. Może też znajdziecie kogoś, kto jest tańszy, a robi równie ładne fimy - bez sensu zatrudniać kogoś drogiego, kiedy któraś ze stron nie zgadza się z wyborem.

ysia Faktycznie przykre. Tak to jest, jak się komuś we łbie od sławy przewraca...

Elrosa Wg mnie modern jive jest fajniejszy, bardziej naturalny. Z walcem niestety trzeba się bardzo pilnować, jesli chodzi o kroki i postawę.

mysza Bierzecie ślub jednostronny? Jeśli tak, to trochę nie na miejscu gadanie pani z poradni

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 13:00   #3939
Ad rem
Zadomowienie

Grace świetne zestawienie, tez uderzasz w złotą biżu?

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 13:03   #3940
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, które przedłużały rzęsy, na pewno ysia - ile to trwało? I czy była jakaś przerwa w leżeniu?
1 h Nie było przerwy.

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
ja mam przedluzane metoda 1:!, zalozenie trwalo 1,5h a uzupelnieni ok 40min do godziny. przedluzam rzesy dosyc dlugo juz i POLECAM, nie musisz sie zastanawiac czy podczas uronienia lezki cos ci sie rozmarze, a wygladasz cudnie!
A co ile przedłużasz?

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Cały czas szukamy piosenki na pierwszy taniec (w rozliczeniu na 4, niezbyt szybka, ale też nie wolna ballada) i okropna lipa. K. najchętniej widziałby jakąś piosenkę z listy "80's love songs", ale wszystko, co się nam podoba, jest co najmniej dwa razy za wolne. Póki co stanęło na dwóch piosenkach, jedną woli on, drugą ja.
Podoba mi się pierwsza, ale ze względu na tekst raczej odpada. Chociaż nie wiem czy ktokolwiek podczas wesela zastanawiałby się na sensem słów piosenki

My chyba wybraliśmy tą:

Mi się podoba, Tż przytaknął wybór Więc pewnie zostanie

Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn, które mieszkają ze swoimi drugimi połówkami jak to jest z tą spowiedzią przedślubną, jest jedna ? Mówicie o tym księdzu, który daje Wam ślub ? Jak tak to kiedy ? Przed wypisywaniem protokołu ? Bo tam chyba trzeba wpisać adres zameldowania i adres zamieszkania..... Przyznajecie się ?
Ta sprawa spędza mi sen z powiek, bo nasz proboszcz nie jest zbyt, że tak powiem, ,,wyrozumiały"....
Przyznamy się, zresztą wydaje mi się, że on wie.

Cytat:
Napisane przez margot244 Pokaż wiadomość
my też się przyznamy (to dopiero przed nami) pewnie przy protokole. licze na to, że odpuszcza nam jedna spowiedz.. bo jedno z nas nie zamierza sie wyprowadzać miedzy pierwsza a druga spowiedzia myślę, że księża tez powinni isc z duchem czasu i być brdziej liberalni w tej kwestii... zawsze możesz powiedzieć, ze nie ccecie zyc w grzechu dlatego bierzecie ślub trzymam kciuki i pamietaj proboszcz tez czlowiek
Ja też liczę na odpuszczenie jednej spowiedzi

Cytat:
Nas już informowała, ze teoretycznie liczy się adres z dowodu ale jak ktoś mieszka gdzie indziej ponad 6 m-cy to podlega pod tamtą parafię Już sama nie wiem, co zrobić. Mój proboszcz i tak będzie utrudniał przez to, że nie ślubujemy w mojej parafii.
My mamy jeszcze bardziej skomplikowaną sytuację. Mieszkamy w dzielnicy(Tż jest tutaj zameldowany) podległej pod parafię X, moją parafią z racji zameldowania jest parafia Y, a ślub bierzemy w parafii Z Proboszcz z parafii Z nie widzi problemu, z mojej parafii Y też nie. A księdza z parafii X, gdzie aktualnie już ponad rok mieszkamy na oczy nie widzieliśmy Bo nie uważamy jej za "Swoją parafię". Jak potrzeba będzie licencji to pójdę do mojej rodzinnej parafii.

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o Nas to proboszcz już wie
Ja z moim S. tak często się przeprowadzamy, że w żadnej parafii nie zagrzejemy dłuho miejsca więc nie utożsamiam się z żadnym kościołem, mój rodzinny to moja parafia i tyle :P
Też tak uważam
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 13:04   #3941
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Biedactwo
Na ranę po oparzeniu stosowałam MaxiBiotic, a później żeby blizny nie było Contractubex. Pomogły, śladu nie ma.

mam takie samo zdanie jak pozostałe dziewczyny - nie zapewniałabym transportu dla gości Ludziom na prawdę się w głowach przewraca.

fukcja

21klaudyna oszaleli z obrączkami?? nie wiedzą jaki rozmiar miał zostać wykonany

iliy gratuluję załatwionych spraw, wracaj do zdrowia

bardzo ładne

Planujemy kupić piwo butelkowe. Wszystko zależy od tego ile osób potwierdzi nam obecność na poprawinach.

nie wybijałabym mu z głowy kamerzysty, jedynie pomogła znaleźć tańszego a odpowiadającego jego wymaganiom. Dla niego zbędnym wydatkiem może być fotograf na którym Tobie zależy. Skoro chce mieć pamiątkę z tego dnia w postaci filmu to należy mu to umożliwić

Kupiliśmy wczoraj w Kauflandzie cały zapas różowej Varny - 18 sztuk Planujemy podjechać jeszcze przed końcem promocji i dokupić kilka sztuk.
Ile win kupujecie na wesela i jakie rodzaje? Wystarczą białe i różowe półsłodkie (po 20 sztuk) oraz białe i czerwone półwytrawne (po 5 sztuk). Dokupić kilka butelek czerwonego półsłodkiego? Liczymy, że na weselu będzie ok. 120 - 150 osób.

Nam ksiądz powiedział, że adres zameldowania w przypadku podlegania pod daną parafię jest nieistotny. Liczy się miejsce zamieszkania.
Nam pan na sali powiedzial, ze latem czerwone nie schodzi, za ciezkie, mysle ze te ilosci w zupelnosci wystarcza

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-15, 13:09   #3942
mysza_myszowska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

mysza Bierzecie ślub jednostronny? Jeśli tak, to trochę nie na miejscu gadanie pani z poradni
Ona bardziej chyba starała się dociec powodów, dla których TŻ nie wierzy i uwrażliwić go na moralność katolicką ;P Tylko nie wiem czy jest swiadoma tego, że jak ktoś jest ze sobą parę lat, planuje spędzić ze sobą życie, to raczej takie kluczowe sprawy ma obgadane.

A to mamy na pierwszy taniec ))) I powiem szczerze, że chyba idzie nam walc wiedeński nienajgorzej

Adele - One and only
https://www.youtube.com/watch?v=x4r-c4I_9Rc&feature=kp

NASZ DZIEŃ 24.05.2014

Edytowane przez mysza_myszowska
Czas edycji: 2014-04-15 o 13:11
mysza_myszowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 13:14   #3943
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dziewczyny gdzie kupic kolorowa muche meska?
Przejarzalam pakamere, na etsy drogo. Jakies polskie sklepy?

Edytowane przez Opiumalfa
Czas edycji: 2014-04-15 o 13:17
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 13:17   #3944
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cornflower my wybraliśmy

https://www.youtube.com/watch?v=sFWLBHSbpr8

wiem, że nie jest to jakas super ambitna piosenka, ale jest taka nasza.... tekst bardzo do nas pasuje, Tż bardzo się podoba, a że całe wesele jest tak jak ja chce to niech chociaż piosenke na pierwszy taniec ma

no i nic mi tu nie pasuje, trudno do zatańczenia jest, na kurs nie mamy kasy....

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Podoba mi się pierwsza, ale ze względu na tekst raczej odpada. Chociaż nie wiem czy ktokolwiek podczas wesela zastanawiałby się na sensem słów piosenki

My chyba wybraliśmy tą:

Mi się podoba, Tż przytaknął wybór Więc pewnie zostanie
wasz wybór to mój numer jeden na teledysk ślubny

Edytowane przez swiat_katarzyny
Czas edycji: 2014-04-15 o 13:18
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 13:18   #3945
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
madziara Niefajnie. Ale trzymam kciuki, żeby u Was wyszło lepiej - naprawdę nic się nie stanie, jak będzie podobny kolor, przecież to nie będą te same dekoracje.
Tzn planowaliśmy wspólną dekorację (ewentualnie kilka innych elementów, na pewno inne kwiaty), dekoratorka się na to zgodziła. Nam to na rękę, bo zapłacimy sporo mniej niż jakby każde z nas miało inną. Mnie wkurzyła tym, że sama zdecydowała jaki kolor dekoracji będzie. Miałyśmy jechać razem do dekoratorki, jeszcze raz się zastanowić i wtedy wybrać kolor dekoracji (naszą salę trzeba ubrać tymi szmatkami powieszanymi pod sufit, bo inaczej wygląda nieciekawie). Tymczasem ona mi pisze jakie kolory wybrała i innych nie chce. Jest nam przykro, że najpierw ustalaliśmy jedno, a teraz sama o wszystkim zdecydowała.

edit:
dla przypomnienia dodam, że już raz odwaliła numer, bo przełożyła swój ślub na tydzień przed naszym

Edytowane przez madziara889
Czas edycji: 2014-04-15 o 13:34
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 13:22   #3946
margot244
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Dziewczyny gdzie kupic kolorowa muche meska?
Przejarzalam pakamere, na etsy drogo. Jakies polskie sklepy?

ze sklepów stacjonarnych LAVARD
margot244 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 13:23   #3947
Szczeperka
Wtajemniczenie

My na pierwszy taniec wybieramy "Razem zestarzejmy się" Karoliny Kozak. Jednogłośny wybór
Układu nie będzie, idziemy na żywioł

Ignaś 11.03.2016

Edytowane przez Szczeperka
Czas edycji: 2014-04-15 o 13:26
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 13:28   #3948
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki, ale tylko sklepy online wchodza w gre
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 13:36   #3949
Atomoowka
Wtajemniczenie

Hej dziewuszki

Wpadam tylko na chwilkę, bo coś zaganiana jestem od kilku dni.
Do ślubu 25 dni i ciągle coś mi sie przypomina do załatwienia.

Wczoraj zamówiłam sobie paski Crest wybielające, mam nadzieję, że efekt będzie super.
Zamówiłam też parę drobiazgów jak kokardki na klamki w aucie, tablice rejestracyjne, girlandy do dekoracji, naklejki na buty i jeszcze pare innych szpargałów.

No i muszę się pożalić troszkę.
Poza tym ogarniamy ostateczną liczbę osób, niestety sporo Nam odpadło ( choć przed rozdawaniem zaproszeń, mówili że sie cieszą, że będą się bawić ).
Kilka osób odpadło bo mają akurat egzaminy na studiach no i takim oto sposobem nie mamy nawet 100 osób ( a to jest minimalna liczba gości na sali jaką musimy mieć). Musimy troszkę doprosić osób, ale już dzwoniliśmy i przedstawiliśmy sytuację.
Mam nadzieję, że uda Nam się tą setkę zebrać.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 13:37   #3950
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość
W załączniku mały kolaż, pokazujący ogólny zarys tego jak będę wyglądać
Ale wszystko piękne
Wszystko pięknie współgra.
Gdzie kupowałaś nude lakierki?

Cytat:
Kupowaliście muszkę w Lavardzie?

Opium marthu. Tylko zależy co dla Ciebie oznacza kolorowa. Czy jeden jakiś kolor, czy w jakieś wzory.

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 13:38   #3951
Lusiija
Zadomowienie

Zastanawiam się jak to robicie z wejściem do kościoła? Prowadzi was ojciec czy widzicie razem? A to narzeczony Kiedy wchodzi? Nie wiem jak to zrobić

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 13:38   #3952
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki

Wczoraj zamówiłam sobie paski Crest wybielające, mam nadzieję, że efekt będzie super.
Zamówiłam też parę drobiazgów jak kokardki na klamki w aucie, tablice rejestracyjne, girlandy do dekoracji, naklejki na buty i jeszcze pare innych szpargałów.

Poza tym ogarniamy ostateczną liczbę osób, niestety sporo Nam odpadło ( choć przed rozdawaniem zaproszeń, mówili że sie cieszą, że będą się bawić ).
Kilka osób odpadło bo mają akurat egzaminy na studiach no i takim oto sposobem nie mamy nawet 100 osób ( a to jest minimalna liczba gości na sali jaką musimy mieć). Musimy troszkę doprosić osób, ale już dzwoniliśmy i przedstawiliśmy sytuację.
Nie bój nic, pokazujemy i pół wizażu ci się zjedzie jak chcesz ;-)

kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 13:38   #3953
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki

Dużo Wam brakuje?
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 13:39   #3954
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Zastanawiam się jak to robicie z wejściem do kościoła? Prowadzi was ojciec czy widzicie razem? A to narzeczony Kiedy wchodzi? Nie wiem jak to zrobić

Idziemy razem :-D

kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 13:41   #3955
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość

Dużo Wam brakuje?
Nie przejmuj się jest dużo osób które chciałyby potańczyć na weselu dalsi znajomi znajomi rodziców ja też bym się chetnie wybrała )

Stary 2014-04-15, 13:42   #3956
mysza_myszowska
Raczkowanie

Cytat:

Właśnie dzisiaj o tym samym myślałam podczas spaceru z psem

NASZ DZIEŃ 24.05.2014
mysza_myszowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 13:43   #3957
bachara
Rozeznanie

GG do bachara

Cytat:

My wchodziny razem tylko nie wiem czy wchodzimy sami czy umowimy sie z ksiedzem zeby po nas wyszedł

Stary 2014-04-15, 13:45   #3958
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysza_myszowska Pokaż wiadomość
Właśnie dzisiaj o tym samym myślałam podczas spaceru z psem
Masz momenty na przemyślenia ho ho

Mama mi opowiadała że kiedyś starości wprowadzali. Ona chciałaby aby tata. Ale to jak w filmach tylko narzeczony zawsze Już stał przy oltarzu a tak to jak? Ma go mama wprowadzić czy jak?

Edytowane przez Lusiija
Czas edycji: 2014-04-15 o 13:47
Stary 2014-04-15, 13:46   #3959
fascinata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Idziemy razem :-D

Ja chcę aby do ołtarza prowadził mnie tata

Jeśli chodzi o wina, to myślę aby kupić półsłodkie białe i różowe oraz dosłownie kilka butelek czerwonego półwytrwanego do obiadu.
Stary 2014-04-15, 13:46   #3960
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:

Wchodzimy razem z narzeczonym. Nawet jakbym chciała, żeby ktoś mnie poprowadził to nie ma kto.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości