Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-15, 13:48   #3961
Lusiija
Zadomowienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Wchodzimy razem z narzeczonym. Nawet jakbym chciała, żeby ktoś mnie poprowadził to nie ma kto.
Oj Przepraszam (

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 13:48   #3962
margot244
Raczkowanie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Ale wszystko piękne
Wszystko pięknie współgra.
Gdzie kupowałaś nude lakierki?

Kupowaliście muszkę w Lavardzie?

.
tak Wy też?
margot244 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 13:50   #3963
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Wchodzimy razem z narzeczonym. Nawet jakbym chciała, żeby ktoś mnie poprowadził to nie ma kto.
Jedziemy tym samym wózkiem
Więc z braku laku idę z narzeczonym razem
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 13:51   #3964
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Jedziemy tym samym wózkiem
Więc z braku laku idę z narzeczonym razem
Chyba Miałabym wtedy wiecej odwagi :p

Stary 2014-04-15, 13:51   #3965
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Chyba Miałabym wtedy wiecej odwagi :p

Odwagi?
Stary 2014-04-15, 13:52   #3966
ilussia
Wtajemniczenie

Cytat:
Zastanawiam się jak to robicie z wejściem do kościoła? Prowadzi was ojciec czy widzicie razem? A to narzeczony Kiedy wchodzi? Nie wiem jak to zrobić

Byłam w sieprniu na wesele, gdzie PM była wprowadzana. Narzeczony stał już pod ołtarzem, razem ze świadkami.
ilussia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 13:58   #3967
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Odwagi?
No ciężko widzę wchodzenie bez śmiechu jak wszyscy będą się na mnie gapic jeszcze przypadnie jak ja to umiem na prostym? ?? Z narzeczonym u mnie wszystko staje się prostsze

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
Byłam w sieprniu na wesele, gdzie PM była wprowadzana. Narzeczony stał już pod ołtarzem, razem ze świadkami.
No tylko to jak tak? Po prostu podejdzie i będzie czekał? W sumie lepiej jak moja mama wymyśliła że mama go wprowadzi hihi xD

Stary 2014-04-15, 13:58   #3968
cornflower_girl
Zakorzenienie

mysza_myszowska Akurat dobrze, że Wy macie to przegadane, ale jest niestety sporo par, które tego nie przepracowały. Ale nakaz nawracania to już trochę niefajny.

Dobry wybór z Adele

Madziara Nie wiedziałam, że taki numer wywinęła - staneło na tej dacie, czy jakiejś innej?

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
Cornflower my wybraliśmy

https://www.youtube.com/watch?v=sFWLBHSbpr8

wiem, że nie jest to jakas super ambitna piosenka, ale jest taka nasza.... tekst bardzo do nas pasuje, Tż bardzo się podoba, a że całe wesele jest tak jak ja chce to niech chociaż piosenke na pierwszy taniec ma
Zerknij tutaj - może się zainspirujecie

Atomooowka To trzymam kciuki za gości

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 13:58   #3969
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
No ciężko widzę wchodzenie bez śmiechu jak wszyscy będą się na mnie gapic jeszcze przypadnie jak ja to umiem na prostym? ?? Z narzeczonym u mnie wszystko staje się prostsze

Aaaa... ja też mam nadzieję być poważna może nie za bardzo, ale chociaż trochę :P

To bardzo dobrze, że Narzeczony tak na Ciebie wpływa
Stary 2014-04-15, 14:06   #3970
mysza_myszowska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
mysza_myszowska Akurat dobrze, że Wy macie to przegadane, ale jest niestety sporo par, które tego nie przepracowały. Ale nakaz nawracania to już trochę niefajny.

Dobry wybór z Adele
Dzięki

No moim zdaniem, jak ktoś nie ma przegadanych kluczowych spraw dotyczących życia, wychowania dzieci itp to powinien się wstrzymać z decyzją o ślubie.

a tak btw. Widze że jesteś z wieliczki, a ja z krk

NASZ DZIEŃ 24.05.2014
mysza_myszowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 14:07   #3971
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
tylko narzeczony zawsze Już stał przy oltarzu a tak to jak? Ma go mama wprowadzić czy jak?
Mogą go wprowadzić druhny, drużbowie, lub świadkowa
Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość
W załączniku mały kolaż, pokazujący ogólny zarys tego jak będę wyglądać
Pięknie Ci się to wszystko zgrywa!
Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Dziewczyny gdzie kupic kolorowa muche meska?
Przejarzalam pakamere, na etsy drogo. Jakies polskie sklepy?
tak jak pisała Lg_ago: http://marthu.com/pl/c/muchy/62/1 - tu są chyba naładniejsze, przynajmniej moim zdaniem
lub
http://www.poszetka.com/search.php?node=180&counter=1
http://eleganckipan.com.pl/19-muszki
http://www.pewienpan.pl/pl/6-muchy-wiazane?
http://www.pewienpan.pl/pl/7-muchy-tradycyjne?
najtańsze są w ostatnim sklepie
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 14:08   #3972
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Oj Przepraszam (

Nic nie szkodzi. Z chrzestnym mam za słaby kontakt, z najbliższym mi wujkiem też ostatnio uległ pogorszeniu, a ojciec nawet jakby żył, to by nie był proszony na ślub. Dziadków już nie mam.

Cytat:
Madziara Nie wiedziałam, że taki numer wywinęła - staneło na tej dacie, czy jakiejś innej?
Taa, no oczywiście, że na tej tydzień przed nami. Ten sam kościół, ta sama sala, część wspólnej rodziny, tydzień przed nami i jeszcze narzuca nam kolor bez porozumienia z nami. Czasem mam dosyć.
Przynajmniej kiecki będziemy miały inne, zaproszenia no i przede wszystkim mężów
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 14:09   #3973
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4603764 0]witam sie z rana boshe jak u mnie jest paskudnie, az sie wychodzic nie chce.
mam prosbe o porade. nie wiem troche jak wybic z glowy Tz kamerzyste za 4,5 tys;/ ja jestem osoba ktorej film na slubie jest do niczego nie potrzebny zupelnie, a Tz wlasnie woli kamerzyste od fotografa;/[/QUOTE]

Wiesz zalezy czy te 4,5 tysia bardzo Was spłucze ale jeśli nie, a to marzenie Tżta ja bym brała

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Mój też popatrzył na mnie dość znacząco...
Pytał nas też o depresję, czy mamy/mieliśmy, czy była leczona i czy druga połówka o tym wie. Nie wiem, jak to wpływa na decyzję o udzieleniu ślubu, chyba kluczowa jest odpowiedź na pytanie, czy narzeczony o tym wie. My zostaliśmy przemaglowani z chorób przewlekłych i dziedzicznych (każde z nas ma po jednej), ale to już bardziej pod kątem przyszłych dzieci (czy w ogóle będą, czy będziemy w stanie się nimi zająć )
No to teraz mnie nieźle nastraszyłaś

Cytat:
Możecie mnie zlinczować ale my nie przyznajemy się, bo wtedy wychodzi na to, że parafią Tż jest moja i potrzebowalibyśmy licencji (bierzemy ślub w rodzimej parafii Tż).
My chyba tez tak zrobimy albo powiemy, ze pare miesiecy mieszkamy razem. Głupio by mi bylo iśc po licencje do naszej obecnej parafii, jak my koledy nawet tu nie wpuszczamy chociaz obiecałam sobie, ze po ślubie sie to zmieni

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość

Kupiliśmy wczoraj w Kauflandzie cały zapas różowej Varny - 18 sztuk Planujemy podjechać jeszcze przed końcem promocji i dokupić kilka sztuk.
Ile win kupujecie na wesela i jakie rodzaje? Wystarczą białe i różowe półsłodkie (po 20 sztuk) oraz białe i czerwone półwytrawne (po 5 sztuk). Dokupić kilka butelek czerwonego półsłodkiego? Liczymy, że na weselu będzie ok. 120 - 150 osób.

Nam ksiądz powiedział, że adres zameldowania w przypadku podlegania pod daną parafię jest nieistotny. Liczy się miejsce zamieszkania.
Ja bym dokupila te pare butelek czerwonego i mysle, ze spokojnie wystarczy

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość

W załączniku mały kolaż, pokazujący ogólny zarys tego jak będę wyglądać
Pięknie bedziesz wygladać

Cytat:
My nie zamierzamy się przyznac przed proboszczem... jest nowy, niesprawdzony, boje się, ze może coś podczas kazania powiedzieć
powiem tylko, że studiuje w Poznaniu, ale mieszkam w domu rodzinnym (no bo tak troche jest), a Tż że pracuje w Turku.
I tak przed ślubem chcemy powstrzymać sie od same wiecie czego, tylko nie wiem kiedy isc do tej pierwszej spowiedzi? na ile przed?
Ja bym poszla miesiac przed? Moze dwa?

Cytat:
Zastanawiam się jak to robicie z wejściem do kościoła? Prowadzi was ojciec czy widzicie razem? A to narzeczony Kiedy wchodzi? Nie wiem jak to zrobić

Ja tak bardzo chcialam, zeby Tata mnie prowadził do ołtarza nietety Tatuś juz ponad 4lata niezyje
W takim wypadku pójdziemy chyba z Tż razem myslałam jeszcze o jakimś kuzynie (maja kolo 45-50 lat), ale jakoś mi glupio a z chrzestnym nie mam zbyt dobrego kontaktu. Nawet mi przeszedł przez myśl Tesciu (lubie go), ale to chyba byłoby dziwne

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 14:09   #3974
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:

No tylko to jak tak? Po prostu podejdzie i będzie czekał? W sumie lepiej jak moja mama wymyśliła że mama go wprowadzi hihi xD

Ja byłam na ślubie gdzie Pan Młody ze świadkami wyszli z zakrystii przed ołtarz (wcześniej było podpisywanie dokumentów właśnie w zakrystii). A Panna Młoda po prostu weszła głównym wejściem sama

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 14:13   #3975
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Cornflower my wybraliśmy

https://www.youtube.com/watch?v=sFWLBHSbpr8

wiem, że nie jest to jakas super ambitna piosenka, ale jest taka nasza.... tekst bardzo do nas pasuje, Tż bardzo się podoba, a że całe wesele jest tak jak ja chce to niech chociaż piosenke na pierwszy taniec ma

no i nic mi tu nie pasuje, trudno do zatańczenia jest, na kurs nie mamy kasy....

wasz wybór to mój numer jeden na teledysk ślubny
Podoba mi się Wasza piosenka na pierwszy taniec
My na kurs nie idziemy, bo Tż nie chce

A zastanawiam się czy piosenka na 1 taniec może być piosenką na teledysk ślubny Czy szukać czegoś innego

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Kupiliśmy wczoraj w Kauflandzie cały zapas różowej Varny - 18 sztuk Planujemy podjechać jeszcze przed końcem promocji i dokupić kilka sztuk.
Ile win kupujecie na wesela i jakie rodzaje? Wystarczą białe i różowe półsłodkie (po 20 sztuk) oraz białe i czerwone półwytrawne (po 5 sztuk). Dokupić kilka butelek czerwonego półsłodkiego? Liczymy, że na weselu będzie ok. 120 - 150 osób.
Do kiedy jest ta promocja?

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
Nam pan na sali powiedzial, ze latem czerwone nie schodzi, za ciezkie, mysle ze te ilosci w zupelnosci wystarcza
Jeszcze nie znalazłam białego wina, które smakowałaby mi, więc na ślub kupiłam już kilka butelek słodkiego, czerwonego wina.
Tż który tego trunku nie pije stwierdził, żebym jeszcze dokupiłam kilkanaście butelek czerwonego, jak nie zejdzie to będę mieć sporo do picia na później

I tutaj mam zagwozdkę Z jednej strony wiem, że jeszcze taki się nie urodził, co by wszystkim dogodził, ale czytając Wasze wypowiedzi zastanawiam się co dokupić
U mnie w rodzinie zrobiłam rozeznanie i większość pije czystą, może z 5 z 30 osób wybierze wino, z rodziny Tż nie mam pojęcia co piją i nie mam jak się dowiedzieć, obstawiam, że połowa będzie pić wino, więc też około tylu osób
Mam już 5 butelek słodkiego czerwonego wina, planuję dokupić jeszcze 5 na poprawiny, ale co więcej?
Różowe półsłodkie ile? Półwytrawne 2 butelki, bo nie wiem czy z rodziny Tż ktoś lubi, bo u mnie nikt.
Leże w łóżku chora już 2 dzień i rozmyślam
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 14:14   #3976
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:

Zerknij tutaj - może się zainspirujecie
mam to juz zapisane od dawna, ż jak zobaczył stwierdził, że już w swieta bedziemy cwiczyć bo nie zdążymy
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 14:15   #3977
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Ja byłam na ślubie gdzie Pan Młody ze świadkami wyszli z zakrystii przed ołtarz (wcześniej było podpisywanie dokumentów właśnie w zakrystii). A Panna Młoda po prostu weszła głównym wejściem sama
To też nie głupi pomysł, ale ja bym sie bała, że zalicze glebę

Dostałam dziś od Babci TŻta złoty pierścionek, będzie ładnie pasował do fioletowych dodatków w dniu ślubu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1397564151610.jpg (45,5 KB, 81 załadowań)

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 14:22   #3978
mysza_myszowska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość

Dostałam dziś od Babci TŻta złoty pierścionek, będzie ładnie pasował do fioletowych dodatków w dniu ślubu

Pysia, śliczny pierścionek i jeszcze z tradycją Gratuluję przyszłej babci

NASZ DZIEŃ 24.05.2014
mysza_myszowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 14:27   #3979
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

anka1897 dziękuję jeszcze mnie troszkę trzyma ale daję radę

Też właśnie nie wiem ile win kupić, ale "Varna" słyszałam że dobra chyba kupię ją na próbę

Grace O Malley piękny kolaż będziesz wyglądać

cornflower_girl dzięki a tort z cukierni "Cora" z Wieliczki, a główną siedzibę mają w Libertowie

paula600324 piękna piosenka na pierwszy taniec
My jeszcze się wahamy ale chcemy jakąś polską i nie możemy coś wybrać

mysza_myszowska wow!!! walc wiedeński

Opiumalfa muchy męskie widziałam: "Pawo", "Vistula", "Konik", "Ewtex", "Lancerto", "Lavard", "Lord" i "Strellson" - no chyba tyle

swiat_katarzyny mnie się Wasza piosenka podoba no i polska

madziara889 brak słów współczuję

Atomoowka gratki zamówień i oby udało się dopchać do 100 ale jak coś to chętnie wbijemy do Was taki żarcik sytuacyjny

Lusiija mnie chyba tata będzie prowadził, a narzeczony będzie już czekał Raz widziałam jak pana młodego wprowadzała mama, a na jednym ślubie nawet 2 druhny i też ładnie to wyglądało

pysia1987 piękny ten pierścionek od babci, może kiedyś swojej córce lub wnuczce go przekażesz
Stary 2014-04-15, 14:27   #3980
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
A co ile przedłużasz?
co 3 lub 4 tygodnie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki

Wpadam tylko na chwilkę, bo coś zaganiana jestem od kilku dni.
Do ślubu 25 dni i ciągle coś mi sie przypomina do załatwienia.

Wczoraj zamówiłam sobie paski Crest wybielające, mam nadzieję, że efekt będzie super.
Zamówiłam też parę drobiazgów jak kokardki na klamki w aucie, tablice rejestracyjne, girlandy do dekoracji, naklejki na buty i jeszcze pare innych szpargałów.

No i muszę się pożalić troszkę.
Poza tym ogarniamy ostateczną liczbę osób, niestety sporo Nam odpadło ( choć przed rozdawaniem zaproszeń, mówili że sie cieszą, że będą się bawić ).
Kilka osób odpadło bo mają akurat egzaminy na studiach no i takim oto sposobem nie mamy nawet 100 osób ( a to jest minimalna liczba gości na sali jaką musimy mieć). Musimy troszkę doprosić osób, ale już dzwoniliśmy i przedstawiliśmy sytuację.
Mam nadzieję, że uda Nam się tą setkę zebrać.
my tez mamy minimum 100 os dlatego potwierdzenie bierzemy do 1 lipca, zeby mozna bylo ludzi doprosic. a data 30 sierpnia
zaproszonych mamy 150, zobaczymy ile bedzie..

Cytat:

mnie prowadzi tata do ołtarza, a narzeczony czeka juz przy ołtarzu ze swiadkiem i swiadkowa, potem jest ojciec witam sie z panem mlodym, caluje corke i gestem wklada moja dlon w dlon narzeczonego czyli przekazuje panne młodą

pysia1987 cudny pierścionek!!!!!

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 14:28   #3981
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margot244 Pokaż wiadomość
tak Wy też?
Tak Tak samo garnitur i całą resztę

Ewaden weź Ty mi znajdź muszkę w klasycznym kolorze granat/ciemny niebieski/niebieski/szary, ale w nowoczesnym wydaniu, czyli chodzi mi o ten kształt slim.
Ja wiem, że Ty potrafisz i mnie lubisz Ja znajduję tylko te klasyczne, a mojemu nie pasuje taka, tylko taka slim.

My kupiliśmy taką, ale chciałbym żeby TŻ miał do porównania jeszcze bez żadnego wzoru, bardziej klasyczną. A koniecznie musi być w tym kroju.

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 14:30   #3982
ysia
Zadomowienie

Grace O Malley śliczny kolaż ! i wszystko już zaraz

Wpadliśmy dzisiaj na pomysł, zainspirowany moja koleżanką - wolontariuszką w schronisku dla zwierząt.

Zażyczymy sobie od gości zamiast kwiatów, paczkę karmy

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 14:32   #3983
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja juz tak strasznie chce czytać Wasze relacje

Uwaga, chwalę się:

500 dni do ślubu
Kurde, pamiętam jak ja miałam 500 dni, a dzisiaj jest już tylko 60. Zobaczysz jak to zleci!

I gratuluję nowej pracy!

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość

Dziewczyny, możecie polecić jakiegoś w miare dobrego i niedrogiego szampana?
My kupiliśmy Gran Cazzano ale przed sylwestrem i płaciliśmy 7,99zł/szt. Dorato też dobry, ruskiego głupio mi podać.

Cytat:
Napisane przez Monisia05900 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, które mieszkają ze swoimi drugimi połówkami jak to jest z tą spowiedzią przedślubną, jest jedna ? Mówicie o tym księdzu, który daje Wam ślub ? Jak tak to kiedy ? Przed wypisywaniem protokołu ? Bo tam chyba trzeba wpisać adres zameldowania i adres zamieszkania..... Przyznajecie się ?
Ta sprawa spędza mi sen z powiek, bo nasz proboszcz nie jest zbyt, że tak powiem, ,,wyrozumiały"....
My mieszkamy razem, przyznaliśmy się bo i tak z dowodu by wyszło, ale i tak nie mamy co ukrywać. Mamy dwie spowiedzi bo ksiądz spytał czy to taki problem i czy nie wytrzymamy i zgrzeszymy

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Dziewczyny gdzie kupic kolorowa muche meska?
Przejarzalam pakamere, na etsy drogo. Jakies polskie sklepy?
eleganckipan czy coś takiego, lub ebay. My zamawialiśmy z ebaya i kosztowała ok 30 zł, jakość taka sama jak te drogie, tylko odcień nieco inny niż na zdjęciu. Teraz syzjemy u krawcowej za 10 zł

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 14:40   #3984
21klaudyna
Zadomowienie

Non stop mi zjada cytowanie

Nie wiem już co z tymi obrączkami , jeśli teraz będą złe to ich nie odbiorę, jeśli w końcu dostanę swój rozmiar to poprosze o zaznaczenie , że były 2 razy reklamowane gdyby potem się coś działo bo mają 3 brylanciki.
Na metce przy obrączkach widnieje rozmiar 11 ale nijak się to ma do rzeczywistości . Pierwsza reklamacja była przekazana w formularzu , teraz już salon miał się kontaktować osobiście z nimi . Skoro z ich wzornika rozmiar 12 na biglu salonu jest rozmiarem 12 to mój 11,5 raczej nie powinien na biglu być 10

Postanowiliśmy z Tż , że podróż poślubna odbędziemy w styczniu- kierunek Meksyk !!
Teraz on nie dostanie więcej urlopu niż te 3 tyg na ślub. A styczniu będzie miał większe luzy w pracy.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 14:40   #3985
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:

tz wejdzie do kościoła pierwszy pózniej moja siostrzenica z siostrzencem i obrączkami a pózniej ja z tatą
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 14:43   #3986
Ad rem
Zadomowienie

pysia śliczny pierścionek, jaki miły gest babci

Dzięki za odp. w sprawie szampana, muszę się rozejrzeć za tym z Biedronki, którego kupiła ysia, może go dopadnę u mnie

30.08.2014
Nasz Dzień

Edytowane przez Ad rem
Czas edycji: 2014-04-15 o 14:56
Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 14:44   #3987
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Właśnie wróciliśmy z zakupów i Tż jest cały ubrany

Kupiliśmy garnitur (Bytom, 100% wełna, ciemny grafit - prawie czarny ale nie pogrzebowy) Do tego dwie koszule i musznik z poszetką. W zasadzie skrojony na niego i bardzo elegancki

I tutaj pytanie: najpierw chciałam żeby Tż miał muchę, ale jak przymierzył musznik to wyglądał w nim dużo lepiej... Czy muszniki nie są już passe?
muszniki/fraki itp. - nie są passe są bardzo rzadko noszone, ale ja je czasem widuję (najczęściej na zdjęciach), ale nie sugeruj się tym, co jest jakie, tylko jak w czym wyglądacie i jak się czujecie

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Ja się wacham nad kolorem srednio raz na tydzień.. miał być słoneczny żółty potem miała być fuksja potem fuksja i biel a teraz jak narazie jest czerwień i wsyztskie odcienie różu :P tylko na drugi dzień planowałam zupełnie inny kolor- zieleń i teraz nie wiem Dziewczyny czy to jest jakieś faux pas żeby mieć jednego dnia jeden kolor a drugiego zupełnie inny?
ja też się waham nad kolorami przewodnimi. Miała być brzoskwinia + mięta. Ale są problemy, bo: nie wiadomo jaki odcień mięty (zielona/niebieska), brzoskwinia to pomarańcz z domieszką różu, a ja ciągle trafiam na brzoskwinię pomarańczową (chyba powinna to być morela?), nie mogę trafić nawet na lakier do paznokci brzoskwiniowy taki jaki bym chciała. Dlatego kolory przewodnie są mocno do przedyskutowania u mnie i ciągle je modyfikuję (ostatnio się zastanawiałam nad pudrowym różem zamiast brzoskwini np) także nie jesteś sama

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość

Dowiedziałam się że na naszej sali trwa remont, bardzo się cieszę bo to taka typowo "balowa" sala, w kolorach złota i brzoskwini Mam nadzieję że bedzie to widoczna zmiana, już się nie mogę doczekać aż ją zobaczę. Mam nadzieję że w nast. miesiącu się uda
Nasza sala jest pomarańczowa ze złotem

Cytat:
Ja nie mam zbyt wymagającej skóry jest jedynie lekko przesuszona od klimatyzacji ale za taką cene mozna spróbować
Mnie sie jakos jasny garnitur nie widzi
A Twój Tż jest niepołnoletni, ze jego mama moze mu cos zabronic? bez przesady...jestesmy doroslymi ludzmi i powinna to zrozumiec
Ja właśnie mam wymagającą. Nikomu się chyba nie widzi jasny garnitur, tylko mi, tż i mojej mamie Mój tata miał biały garnitur np (teraz tego żałuje, ale co tam ) Tż oczywiście pełnoletni, ale bardzo liczy się z mamą, poza tym jak nie widzi swojego "synia" i robimy coś po swojemu to potem pół rodziny dzwoni, że "mama płacze bo on nie przyjeżdża" czy coś tam. Ale wyszło na to, że tż spędza jednak te Święta ze mną - teściowa była smutna, ale niech się przyzwyczaja!

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
elizny ślubnej gdzie kupowałyście swoje ? polecacie jakiś sklep ?
Mam gorset w serducho... tylko bardotka będzie pasować ?
Ja mam gorset i też w serducho, ale mam odkryte plecy więc żaden biustonosz mi nie pasuje i muszę iść bez (ewentualnie poproszę o wszycie push-upu). Zastanawiałam się jednak nad gaciami pod gorset - mój jest długi, bo zachodzi na uda, i nie wiem czy wtedy bielizna którą mam (cieliste modelujące majtki - z wysokim stanem), nie będzie jakoś kolidować i będzie bez sensu z gorsetem.

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość

A ja właśnie przejrzałam (i przesłuchałam) całą listę repertuaru mojego zespołu i chyba umrę z radości i ekscytacji, ja chcę JUUUUUŻ i czemu nie zdążą zagrać tych wszystkich genialnych kawałków?! Niech ta impreza trwa wiecznie
A jakie to genialne kawałki?

Cytat:
Ja mam i fotografa i kamerzystę
Ale nie wiem czy za 4,5 tys. bym się zdecydowała żeby wziąć kamerzystę ...
Ja mam i fotografa i kamerzystę (a w zasadzie małżeństwo fotografów, kamerzystę i pewnie jego syna do obsługiwania kranu kamerowego), razem nas nie wyniosą 4,5 tys. Także Tż ma chyba duuuże wymagania Ale ja jestem na tak - uwielbiam oglądać wesele moich rodziców, pomyśl o dzieciach swoich, też z pewnością chętnie obejrzą

Cytat:
Napisane przez Monisia05900 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, które mieszkają ze swoimi drugimi połówkami jak to jest z tą spowiedzią przedślubną, jest jedna ? Mówicie o tym księdzu, który daje Wam ślub ? Jak tak to kiedy ? Przed wypisywaniem protokołu ? Bo tam chyba trzeba wpisać adres zameldowania i adres zamieszkania..... Przyznajecie się ?
Ta sprawa spędza mi sen z powiek, bo nasz proboszcz nie jest zbyt, że tak powiem, ,,wyrozumiały"....
Ja jeszcze nie byłam u spowiedzi. Myślałam nawet, że mogę ją zrobić gdziekolwiek, a nie w 'swojej' parafii... Ogólnie parafia jest tam, gdzie się mieszka, nie ważne, czy pół roku czy mniej, a nie ta, gdzie się ma w dowodzie - to wiem z nauk. Ja się przyznaję, że mieszkam z narzeczonym, o ile mnie o to spytają (a zapewne tak będzie), a co do adresu zameldowania i zamieszkania, to nie wiem, czy nie podam tego samego (z racji takiej, że ten adres zamieszkania jeszcze przed ślubem się może zmienić).

Cytat:

U mnie będzie tak, że tata mnie prowadzi do ołtarza, za mną idzie druhna z moim 5-letnim bratem niosącym obrączki, a tż z drużbą będą czekać pod ołtarzem. Moja ciocia też była prowadzona przez ojca i wtedy też tż czekał pod ołtarzem po prostu. Jak w amerykańskich filmach

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 14:46   #3988
cornflower_girl
Zakorzenienie

mysza_myszowska O, miło wiedzieć Tak w ogóle to w tym wątku jest więcej dziewczyn z Krk i okolic

iliy O, to niedaleko mnie mają filię. Pamiętam, że wysyłałam zapytanie ofertowe do nich, ale tak zagmatwanie odpisali, że jednak wybraliśmy inną cukiernię. Choć skoro mają taki fajny smak, to skuszę się kiedyś poza ślubem

ewaden O dzięki wielkie za linki, oglądam właśnie pod kątem znalezienia muchy dla swojego TŻ-ta

madziara Współczuję sytuacji, naprawdę. Skoro wymyśliła przesunięcie terminu przed Waszą datą, to miło byłoby z jej strony przynajmniej nie wchodzić Wam w drogę ze swoją wizją wesela...A z kuzynką też ciężka sprawa - podejrzewam, że po dobroci by pewnie się nie dostosowała do Waszych życzeń. Mam nadzieję, że u Was będzie ładniej po prostu

pysia Nie bój się protokołu, ksiądz zapyta czy druga połówka wie o chorobie. Jak wie, nie ma się co bać. Znajoma brała ślub w trakcie leczenia psychiatrycznego, nie było to przeszkodą. Gorzej, jak słyszę o przypadkach, że jedna ze stron zataiła chorobę / nałóg i wzięli ślub kościelny - to podstawa do stwierdzenia nieważności.

swiat_katarzyny Dacie radę przygotować ładny układ

21klaudyna Meksyk to genialny pomysł U podobnie samo z podróżą poślubną, prawdopodobnie w okolicach lutego - kierunek Buenos Aires. Dlatego po ślubie jedziemy na krótki wyjazd, raczej po Polsce.

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość

Wpadliśmy dzisiaj na pomysł, zainspirowany moja koleżanką - wolontariuszką w schronisku dla zwierząt.

Jestem za takimi inicjatywami. U nas jest zbiórka na hospicjum dziecięce - goście odbieraja to bardzo pozytywnie. Choć jak przyjdzie ktoś z kwiatami, to nie będzie fochów

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2014-04-15 o 16:17
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 14:49   #3989
Atomoowka
Wtajemniczenie

Nasz ksiądz z kościoła w którym bierzemy ślub wie, że mieszkamy razem ale dla niego to oczywista oczywistość. Jest spoko i ma ludzkie podejście. Ale proboszcz z mojej parafii jak się dowiedział, że mieszkam z chłopakiem wyrzekł się mnie, jako swojej parafianki i wygonił moją mamę z kancelarii bo jak ona może się na to zgadzać?

Cytat:

Dużo Wam brakuje?
No właśnie około 20-stu osób. Ale już kombinujemy z TŻ.

Cytat:

Mnie będzie prowadził tata i chyba zrobimy standardowo. Czyli wejdzie TŻ razem ze świadkiem i świadkową, niejako wprowadzą gości do kościoła. A na końcu ja i tata.

Cytat:

śliczny

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
co 3 lub 4 tygodnie

my tez mamy minimum 100 os dlatego potwierdzenie bierzemy do 1 lipca, zeby mozna bylo ludzi doprosic. a data 30 sierpnia
zaproszonych mamy 150, zobaczymy ile bedzie..
Wiesz co my zaprosiliśmy jakieś 115 osób, mamy 80 pewniaków.
I potwierdzenie było do 31 marca a kilka osób milczy, jak dzwoniłam w sobotę to powiedzieli, że nie mieli czasu przegadać sprawy
Nosz kur.a o ślubie wiedzą już długo a oni czasu nie mieli
Mamy plan pozapraszać kolegów i koleżanki. Nasi przyjaciele wszyscy potwierdzili obecność, więc zaprosimy też takich naszych dobrych kumpli, którzy wcześniej ze względu na ilość wstępnie zaproszonych byli na rezerwowej.

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość

Brawo za pomysł: oklaski:
Jest cudny. Ja sama jestem wolontariuszką w schronisku i od zawsze chciałam aby gości właśnie przynieśli karmę ub gadżety dla psiaków.
Moja mam mnie jednak uświadomiła, że to nie zabawa dla Naszej rodziny i faktycznie jak ich znam wiem że dostalibyśmy same kwiaty. A mi smutno.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca

Edytowane przez Atomoowka
Czas edycji: 2014-04-15 o 14:51
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 14:54   #3990
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:

21klaudyna Meksyk to genialny pomysł U podobnie samo z podróżą poślubną, prawdopodobnie w okolicach lutego - kierunek Buenos Aires. Dlatego po ślubie jedziemy na krótki wyjazd, raczej po Polsce.
Boskie Buenos!! świetnie . Ja się przeprowadzam do Tż do Londynu po ślubie więc planujemy jakiś wypad na weekend do Paryża , bo jest bezpośrednie połączenie.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości