|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
( Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
|
|
#3962 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
|
|
|
|
#3963 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Więc z braku laku idę z narzeczonym razem
|
|
#3964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
|
|
#3965 |
|
Rozeznanie
|
Odwagi?
|
#3966 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam w sieprniu na wesele, gdzie PM była wprowadzana. Narzeczony stał już pod ołtarzem, razem ze świadkami.
|
|
|
|
#3967 | |
|
Zadomowienie
|
No ciężko widzę wchodzenie bez śmiechu jak wszyscy będą się na mnie gapic jeszcze przypadnie jak ja to umiem na prostym? ?? Z narzeczonym u mnie wszystko staje się prostsze
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
mysza_myszowska Akurat dobrze, że Wy macie to przegadane, ale jest niestety sporo par, które tego nie przepracowały. Ale nakaz nawracania to już trochę niefajny.
Dobry wybór z Adele ![]() Madziara Nie wiedziałam, że taki numer wywinęła - staneło na tej dacie, czy jakiejś innej? Cytat:
Atomooowka To trzymam kciuki za gości
|
|
#3969 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może nie za bardzo, ale chociaż trochę :PTo bardzo dobrze, że Narzeczony tak na Ciebie wpływa
|
|
#3970 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No moim zdaniem, jak ktoś nie ma przegadanych kluczowych spraw dotyczących życia, wychowania dzieci itp to powinien się wstrzymać z decyzją o ślubie. a tak btw. Widze że jesteś z wieliczki, a ja z krk
|
|
#3971 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() lub http://www.poszetka.com/search.php?node=180&counter=1 http://eleganckipan.com.pl/19-muszki http://www.pewienpan.pl/pl/6-muchy-wiazane? http://www.pewienpan.pl/pl/7-muchy-tradycyjne? najtańsze są w ostatnim sklepie |
|||
|
|
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Nic nie szkodzi. Z chrzestnym mam za słaby kontakt, z najbliższym mi wujkiem też ostatnio uległ pogorszeniu, a ojciec nawet jakby żył, to by nie był proszony na ślub. Dziadków już nie mam.
Cytat:
Przynajmniej kiecki będziemy miały inne, zaproszenia no i przede wszystkim mężów
|
|
|
|
|
#3973 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4603764 0]witam sie z rana
boshe jak u mnie jest paskudnie, az sie wychodzic nie chce.mam prosbe o porade. nie wiem troche jak wybic z glowy Tz kamerzyste za 4,5 tys;/ ja jestem osoba ktorej film na slubie jest do niczego nie potrzebny zupelnie, a Tz wlasnie woli kamerzyste od fotografa;/[/QUOTE] Wiesz zalezy czy te 4,5 tysia bardzo Was spłucze ale jeśli nie, a to marzenie Tżta ja bym brała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
albo powiemy, ze pare miesiecy mieszkamy razem. Głupio by mi bylo iśc po licencje do naszej obecnej parafii, jak my koledy nawet tu nie wpuszczamy chociaz obiecałam sobie, ze po ślubie sie to zmieni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
nietety Tatuś juz ponad 4lata niezyje ![]() W takim wypadku pójdziemy chyba z Tż razem myslałam jeszcze o jakimś kuzynie (maja kolo 45-50 lat), ale jakoś mi glupio a z chrzestnym nie mam zbyt dobrego kontaktu. Nawet mi przeszedł przez myśl Tesciu (lubie go), ale to chyba byłoby dziwne
|
||||||
|
|
|
#3974 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja byłam na ślubie gdzie Pan Młody ze świadkami wyszli z zakrystii przed ołtarz (wcześniej było podpisywanie dokumentów właśnie w zakrystii). A Panna Młoda po prostu weszła głównym wejściem sama
|
|
|
#3975 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My na kurs nie idziemy, bo Tż nie chce A zastanawiam się czy piosenka na 1 taniec może być piosenką na teledysk ślubny Czy szukać czegoś innego ![]() Cytat:
Cytat:
Tż który tego trunku nie pije stwierdził, żebym jeszcze dokupiłam kilkanaście butelek czerwonego, jak nie zejdzie to będę mieć sporo do picia na później I tutaj mam zagwozdkę Z jednej strony wiem, że jeszcze taki się nie urodził, co by wszystkim dogodził, ale czytając Wasze wypowiedzi zastanawiam się co dokupić U mnie w rodzinie zrobiłam rozeznanie i większość pije czystą, może z 5 z 30 osób wybierze wino, z rodziny Tż nie mam pojęcia co piją i nie mam jak się dowiedzieć, obstawiam, że połowa będzie pić wino, więc też około tylu osób Mam już 5 butelek słodkiego czerwonego wina, planuję dokupić jeszcze 5 na poprawiny, ale co więcej? Różowe półsłodkie ile? Półwytrawne 2 butelki, bo nie wiem czy z rodziny Tż ktoś lubi, bo u mnie nikt. Leże w łóżku chora już 2 dzień i rozmyślam |
|||
|
|
|
#3976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostałam dziś od Babci TŻta złoty pierścionek, będzie ładnie pasował do fioletowych dodatków w dniu ślubu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3978 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratuluję przyszłej babci
|
|
#3979 |
|
Raczkowanie
|
anka1897 dziękuję
![]() Też właśnie nie wiem ile win kupić, ale "Varna" słyszałam że dobra chyba kupię ją na próbę ![]() Grace O Malley piękny kolaż będziesz wyglądać cornflower_girl dzięki ![]() paula600324 piękna piosenka na pierwszy taniec ![]() My jeszcze się wahamy ale chcemy jakąś polską i nie możemy coś wybrać ![]() mysza_myszowska wow!!! walc wiedeński Opiumalfa muchy męskie widziałam: "Pawo", "Vistula", "Konik", "Ewtex", "Lancerto", "Lavard", "Lord" i "Strellson" - no chyba tyle ![]() swiat_katarzyny mnie się Wasza piosenka podoba no i polska madziara889 brak słów współczuję Atomoowka gratki zamówień i oby udało się dopchać do 100 ale jak coś to chętnie wbijemy do Was taki żarcik sytuacyjny Lusiija mnie chyba tata będzie prowadził, a narzeczony będzie już czekał Raz widziałam jak pana młodego wprowadzała mama, a na jednym ślubie nawet 2 druhny i też ładnie to wyglądało ![]() pysia1987 piękny ten pierścionek od babci, może kiedyś swojej córce lub wnuczce go przekażesz
|
#3980 | ||
|
Zadomowienie
|
co 3 lub 4 tygodnie
Cytat:
zaproszonych mamy 150, zobaczymy ile bedzie.. Cytat:
pysia1987 cudny pierścionek!!!!!
|
|
#3981 |
|
Zadomowienie
|
Tak
Tak samo garnitur i całą resztę ![]() Ewaden weź Ty mi znajdź muszkę w klasycznym kolorze granat/ciemny niebieski/niebieski/szary, ale w nowoczesnym wydaniu, czyli chodzi mi o ten kształt slim. Ja wiem, że Ty potrafisz i mnie lubisz Ja znajduję tylko te klasyczne, a mojemu nie pasuje taka, tylko taka slim.My kupiliśmy taką, ale chciałbym żeby TŻ miał do porównania jeszcze bez żadnego wzoru, bardziej klasyczną. A koniecznie musi być w tym kroju.
|
|
#3982 |
|
Zadomowienie
|
Grace O Malley śliczny kolaż !
i wszystko już zaraz ![]() ![]() Wpadliśmy dzisiaj na pomysł, zainspirowany moja koleżanką - wolontariuszką w schronisku dla zwierząt. Zażyczymy sobie od gości zamiast kwiatów, paczkę karmy
|
#3983 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I gratuluję nowej pracy! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3984 |
|
Zadomowienie
|
Non stop mi zjada cytowanie
Nie wiem już co z tymi obrączkami , jeśli teraz będą złe to ich nie odbiorę, jeśli w końcu dostanę swój rozmiar to poprosze o zaznaczenie , że były 2 razy reklamowane gdyby potem się coś działo bo mają 3 brylanciki. Na metce przy obrączkach widnieje rozmiar 11 ale nijak się to ma do rzeczywistości . Pierwsza reklamacja była przekazana w formularzu , teraz już salon miał się kontaktować osobiście z nimi . Skoro z ich wzornika rozmiar 12 na biglu salonu jest rozmiarem 12 to mój 11,5 raczej nie powinien na biglu być 10 Postanowiliśmy z Tż , że podróż poślubna odbędziemy w styczniu- kierunek Meksyk !! ![]() ![]() Teraz on nie dostanie więcej urlopu niż te 3 tyg na ślub. A styczniu będzie miał większe luzy w pracy.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tz wejdzie do kościoła pierwszy pózniej moja siostrzenica z siostrzencem i obrączkami a pózniej ja z tatą
|
|
#3986 |
|
Zadomowienie
|
pysia śliczny pierścionek, jaki miły gest babci
![]() Dzięki za odp. w sprawie szampana, muszę się rozejrzeć za tym z Biedronki, którego kupiła ysia, może go dopadnę u mnie
You're mad. Bonkers. Off your head... but I'll tell you a secret... all of the best people are. 30.08.2014 ![]() Nasz Dzień Edytowane przez Ad rem Czas edycji: 2014-04-15 o 14:56 |
|
|
|
#3987 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszniki/fraki itp. - nie są passe są bardzo rzadko noszone, ale ja je czasem widuję (najczęściej na zdjęciach), ale nie sugeruj się tym, co jest jakie, tylko jak w czym wyglądacie i jak się czujecie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój tata miał biały garnitur np (teraz tego żałuje, ale co tam ) Tż oczywiście pełnoletni, ale bardzo liczy się z mamą, poza tym jak nie widzi swojego "synia" i robimy coś po swojemu to potem pół rodziny dzwoni, że "mama płacze bo on nie przyjeżdża" czy coś tam. Ale wyszło na to, że tż spędza jednak te Święta ze mną - teściowa była smutna, ale niech się przyzwyczaja! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale ja jestem na tak - uwielbiam oglądać wesele moich rodziców, pomyśl o dzieciach swoich, też z pewnością chętnie obejrzą ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
mysza_myszowska O, miło wiedzieć
Tak w ogóle to w tym wątku jest więcej dziewczyn z Krk i okolic ![]() iliy O, to niedaleko mnie mają filię. Pamiętam, że wysyłałam zapytanie ofertowe do nich, ale tak zagmatwanie odpisali, że jednak wybraliśmy inną cukiernię. Choć skoro mają taki fajny smak, to skuszę się kiedyś poza ślubem ![]() ewaden O dzięki wielkie za linki, oglądam właśnie pod kątem znalezienia muchy dla swojego TŻ-ta ![]() madziara Współczuję sytuacji, naprawdę. Skoro wymyśliła przesunięcie terminu przed Waszą datą, to miło byłoby z jej strony przynajmniej nie wchodzić Wam w drogę ze swoją wizją wesela...A z kuzynką też ciężka sprawa - podejrzewam, że po dobroci by pewnie się nie dostosowała do Waszych życzeń. Mam nadzieję, że u Was będzie ładniej po prostu ![]() pysia Nie bój się protokołu, ksiądz zapyta czy druga połówka wie o chorobie. Jak wie, nie ma się co bać. Znajoma brała ślub w trakcie leczenia psychiatrycznego, nie było to przeszkodą. Gorzej, jak słyszę o przypadkach, że jedna ze stron zataiła chorobę / nałóg i wzięli ślub kościelny - to podstawa do stwierdzenia nieważności. swiat_katarzyny Dacie radę przygotować ładny układ ![]() 21klaudyna Meksyk to genialny pomysł U podobnie samo z podróżą poślubną, prawdopodobnie w okolicach lutego - kierunek Buenos Aires. Dlatego po ślubie jedziemy na krótki wyjazd, raczej po Polsce.Cytat:
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2014-04-15 o 16:17 |
|
|
|
|
#3989 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Nasz ksiądz z kościoła w którym bierzemy ślub wie, że mieszkamy razem ale dla niego to oczywista oczywistość. Jest spoko i ma ludzkie podejście. Ale proboszcz z mojej parafii jak się dowiedział, że mieszkam z chłopakiem wyrzekł się mnie, jako swojej parafianki i wygonił moją mamę z kancelarii bo jak ona może się na to zgadzać?
No właśnie około 20-stu osób. Ale już kombinujemy z TŻ. Cytat:
Cytat:
Cytat:
I potwierdzenie było do 31 marca a kilka osób milczy, jak dzwoniłam w sobotę to powiedzieli, że nie mieli czasu przegadać sprawy Nosz kur.a o ślubie wiedzą już długo a oni czasu nie mieli Mamy plan pozapraszać kolegów i koleżanki. Nasi przyjaciele wszyscy potwierdzili obecność, więc zaprosimy też takich naszych dobrych kumpli, którzy wcześniej ze względu na ilość wstępnie zaproszonych byli na rezerwowej. Cytat:
![]() : oklaski:![]() Jest cudny. Ja sama jestem wolontariuszką w schronisku i od zawsze chciałam aby gości właśnie przynieśli karmę ub gadżety dla psiaków. Moja mam mnie jednak uświadomiła, że to nie zabawa dla Naszej rodziny i faktycznie jak ich znam wiem że dostalibyśmy same kwiaty. A mi smutno.
Edytowane przez Atomoowka Czas edycji: 2014-04-15 o 14:51 |
||||
|
|
|
#3990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
świetnie . Ja się przeprowadzam do Tż do Londynu po ślubie więc planujemy jakiś wypad na weekend do Paryża , bo jest bezpośrednie połączenie.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

(
Wyszłam za mąż: 9 sierpnia 2014

albo powiemy, ze pare miesiecy mieszkamy razem. Głupio by mi bylo iśc po licencje do naszej obecnej parafii, jak my koledy nawet tu nie wpuszczamy
). Dokupić kilka butelek czerwonego półsłodkiego? Liczymy, że na weselu będzie ok. 120 - 150 osób.
nietety Tatuś juz ponad 4lata niezyje
będziesz wyglądać
taki żarcik sytuacyjny