Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-15, 11:47   #1921
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
no właśnie dziwny ten kaszel bo w dzień jakby mokry a w nocy suchy:/
ja wyższa? w dowodzie 167 w rzeczywistości 164
Oooo..to do dowodu uroslas?
klamczuszek no ja mam 163, w dowodzie +1
a ile ważysz? ..nie pobijesz mnie...niestety:banghea d:

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Neti, a nie chcesz biegać? ja schudłam w pare msc 13 kg i tylko biegałam 5 razy w tyg, max godzinke. Acha i miałam operacje kolana, wiec nie bardzo mogłam biegać;p ale co tam;p
Mogę..ale ciężko mi...taki kloc ze mnie, wczoraj probowalam na skance...myślę że początki ciężkie ale tak złe nie było

Kopnijcie mnie w doooopę

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 11:55   #1922
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość

Mogę..ale ciężko mi...taki kloc ze mnie, wczoraj probowalam na skance...myślę że początki ciężkie ale tak złe nie było

Kopnijcie mnie w doooopę

Gabi ma juz przerwe swiateczna w przedszkolu. Od rana sie kloca i dra obie Uratowalo nas pieczenie brownie i chlebka bananowego

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2014-04-15 o 12:03
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 12:05   #1923
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Umiem juz szyc proste sciegi, nawet nie schodzac strasznie z linii, ktore sobie narysuje Haha wyobrazalam sobie, ze bede szyla jak dziewczyny beda spaly ale nie wzielam pod uwage tego jaki to jest halas jednak, a mieszkamy w bloku Przy nich za to nie ma szans bo chca mi obie pomagac
czyli już jakoś idzie;p obudzą się przy takim hałasie? Hania jak już na noc zaśnie to wiertarka od sąsiadów Jej nie zbudzi. tylko muzyka głośna:/
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Ślę pozdrowienia z pracy.
Właśnie na przerwie jestem.
Chyba juz nigdy nie bede miala czasu na forum jutro znowu caly dzien pracuję...
Tesknie za Wami przeogromnie

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
tez tu za Wami tęsknimy
Cytat:

Kopnijcie mnie w doooopę

nie powiem ale dużo;p

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 12:12   #1924
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
czyli już jakoś idzie;p obudzą się przy takim hałasie? Hania jak już na noc zaśnie to wiertarka od sąsiadów Jej nie zbudzi. tylko muzyka głośna:/

tez tu za Wami tęsknimy

nie powiem ale dużo;p
No widzisz...ja też się nie przyznam. no ale tak jak mówię 25kg do mojego szczęścia.30 to już byłbym laska nie z tej ziemi

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 12:15   #1925
karusia_2007
Raczkowanie

Cytat:
Aj tam szkoda tu biadolić.. Gruba baba ze mnie...a jak gruba to ma ciężki i leniwy tyłek zeby to zmienić... A tak by chciala zgubić ten balast 20kg...a 25 to już szczyt szczytów..ale najbardziej mnie demotywyje zwisajacy brzuch..aj i tak dalej.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Neti głupoty gadasz, fajna babka z Ciebie! Zrobi się ciepło, zaczniesz chodzić z małym na mega długie spacery plus jakieś zdrowe żarełko i zobaczysz, że figurka się poprawi

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
eeee no co ty, za dobrze bym miała tzn, odnosnie tej piaskownicy to koniec, ale poza tym.... epopeje bym napisała z tego co dostaje najchetniej zmieniłabym numer, ale umowe mam do stycznia przyszłego roku
taka gnidę to nic tylko w morde loć

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
to ciekawie masz

przybij pionę :/
ja jutro chyba robię teścik bo mam taki apetyt, że bym tylko żarła :/ jak w ciąży :/
Ja robiłam wczoraj bo też miałam schizy, że ciągle mi się chce jeść słodkiego no i brzuszek jakby większy, no i moje przypuszczenia się sprawdziły.....

Nie, nie, nie jestem trzecia na podium, po prostu jestem tłusta

Cytat:
O ..coś w ten deseń szukam...

Super te dresiki

Cytat:
dzień dobry

karusia widzę, że Twój szwagier rozumy pozjadał wszystkie. żal.
No niestety chłopak wierzy we wszystko co mu w domu dziewczyny powiedzą.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Dzisiaj o 3 tylko 30ml wody moze w ogole juz sie budzic nie bedzie???

Dziewczyny tak mnie sieklo po tym wczorajszym trenuingu ze dzisiaj autentycznie nie kumam zeby malzowi dzwonil budzik, nie wiem kiedy wyszedl do pracy, obudzilam sie niecale 10min temu (tak, mlody tez dopiero teraz) i szok bo w domu pusto!!! Az mi dziwnie
Przynajmniej się wyspałaś

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Ja chciałam tylko napisać, że dzisiaj z rana mój poziom w☠☠☠☠ienia osiągnął poziom maxymalny... Zostały dwa dni do świąt, jest TYLE do zrobienia, a Justynka z mężem sobie na basen pojechali... Ona nic w domu nie zrobiła od prawie dwóch tygodni...
A jeszcze pogoda jest chujowa, a miałam z Polą na spacer do wsi iść, i taka dupa...
Zlej to! Słuchaj się męża i miej na wszystko wyje@@@@ Posprzątaj u siebie na błysk i będzie git, niech ci zazdroszczą Może docenią ile Ty robiłaś/robisz w domu..

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przepraszam, że nie cytuję, ale tak się wqrwiłam
NIE KUPIMY TEGO MIESZKANIA.
Dzisiaj rano mój ojciec został zaczepiony w pracy na korytarzu przez tą kobietę i mu zasugerowala że jej się spieszy. No to zapytał ją o cenę ostateczną - 194 tysiące za mieszkanie do tak na prawdę kapitalnego remontu za taką cenę to widzieliśmy takie ładne mieszknia! Poza tym takiej kwoty pod uwagę nie bierzemy.
Także dziś rano padla decyzja o dalszych poszukiwaniach. No strasznie zła jestem, bo juz planowaliśmy co jak a tu rzuca ceną. Rzecz jasna na 98 % za taką kwotę tego mieszkania nie sprzeda- a my tu mówiliśmy o 170 tys
Także ten super
Co za baba ładnie cenę wywindowała.

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Okucia roto, a profil juz nie pamiętam a kolor, albo białe albo grafit a Wy? o kurcze, bardzo duża różnica.
Okucia roto, profil veka libris plus czy jakoś tak, kolor winchester

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Cześć,wpadam tak na szybko bo jeszcze mam coś do zrobienia,ale przyszłam zdać relacje jak minęła nam noc( Sylwietta -dziękuje skarbie).
Otóż mój syn był na tyle wyrozumiały że przespał całą noc,obudził się dopiero przed 5 na mleko-właściwie to jak tylko mruknął wstałam na równe nogi i poszłam zrobić flaszkę,zdążyłam wrócić zanim się rozbudził.Wypił na śpiocha i spaliśmy tak do 7;30. Ale jak wstał od razu szukał taty Spojrzał na jego miejsce w łóżku i tylko powtarzał "tata,tata". Dziewczyny tak mi go szkoda bo widać jak tęskni,mąż nawet jak jest w pracy na miejscu to Oski chodzi i go woła,powtarza ciągle" tata-gdzie?",a jak wraca to nie odstępuje go na krok przez pierwsze 20minut.

W ogóle Oskar jakby wyczuł że taty nie będzie,bo tego dnia co mąż wyjeżdżał obudził się o 4,wypił mleko i nie usnął jak zwykle,wzięłam go do nas do łóżka a ten zaczął się przytulać do męża (najpierw do jego pleców bo był odwrócony)i powtarzał tylko tata. Mówię wam tak go Oskar wyściskał jakby naprawdę się z nim chciał pożegnać. No i widzę,że mąż też tęskni-szczególnie za brzdącem

Wczoraj było mi ciężko-nie nadaje się na takie rozłąki,ale dziś jakoś się trzymam.Odliczam dni do powrotu ale trzymam się,w końcu trzeba być twardym a nie mięTkim
Dziękuje Wam za wszystkie przytulaski i słowa otuchy-jesteście nie ocenione
Dacie radę wytrzymać bez siebie
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 12:16   #1926
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
No widzisz...ja też się nie przyznam. no ale tak jak mówię 25kg do mojego szczęścia.30 to już byłbym laska nie z tej ziemi

ja żeby być zadowolona to 15. jakbym 20 schudła to byłabym już lachon

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-04-15, 12:17   #1927
marsi11
Zakorzenienie

dziewczny,gdzie jest gojka ?
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-15, 12:36   #1928
Ifwka
Zakorzenienie

Kurcze dziewczyny, przez Bloga Miki weszłam na bloga jedennamilion i czytam ze łzami w oczach. w czwartek mam szczepić Oliwke i pierwszy raz się zawahałam co do tych szczepień..
Szczepiłyście... te kóre szczepiły jak dzieciaki zareagowały?? Trochę spanikowałam...
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 12:40   #1929
karusia_2007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny, przez Bloga Miki weszłam na bloga jedennamilion i czytam ze łzami w oczach. w czwartek mam szczepić Oliwke i pierwszy raz się zawahałam co do tych szczepień..
Szczepiłyście... te kóre szczepiły jak dzieciaki zareagowały?? Trochę spanikowałam...
Szczepiliśmy. Najpierw było ok, potem troche temp a po chyba 10 dniach wysypka i lekko powiększone węzły chłonne. Pediatra powiedziała, że tak się może dziać po tej szczepionce niestety, ale, że wszystko jest ok i nic złego się u dziecka nie dzieje.
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 12:42   #1930
ania13.03
Zadomowienie

misia, moje dziewczyny raczej by sie nie obudzily ale troche sie boje reakcji sasiadow

18.01.2013 - Lili
Stary 2014-04-15, 12:45   #1931
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
szczepiłyśmy. też się strasznie bałam. Ale Hania zniosła bardzo dobrze. jeden dzień tylko miała stan podgorączkowy.
Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
misia, moje dziewczyny raczej by sie nie obudzily ale troche sie boje reakcji sasiadow
jak tak piszesz o tej maszynie to od razu mi się przypominają czasy jak z babcią szyłam ciuszki dla barbie babcia krawcowa, więc zawsze miałam tyyyle kreacji

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-04-15, 12:49   #1932
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
ja na MMR nie szczepiłam i na tą chwilę szczepić nie zamierzam, mały źle znosił dotychczasowe szczepionki, boję się ryzykować. Uważam, że przy obecnym poziomie higieny możliwe powikłania poszczepienne są bardziej niebezpieczne niż te 3 choroby, ale to tylko moje zdanie, cały czas się w temacie edukuję. Na swoją obronę dodam, że ku mojemu zdziwieniu zdanie moje poparł pediatra.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 13:24   #1933
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
no właśnie dziwny ten kaszel bo w dzień jakby mokry a w nocy suchy:/
ja wyższa? w dowodzie 167 w rzeczywistości 164
a dlugo juz trwa?? bo u nas tak samo bylo (tylko ze od stycznia do teraz) i wyszlo zapalenie pluc, oby u Was wszystko bylo dobrze w sensie bez zapalenia tylko zwykle przeziebienie - ale juz jestem uczulona na to, ze jesli osluchowo nic nie slychac to nie znaczy ze jest ok - u nas 2 razy dopiero wykazal rtg kp ze cos jest z oskrzelami i z plucami...
My dajemy na noc Dexapico, a rano/popoludnui Deflegmin (na recepte) - na kaszel

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
hej...
poratujcie Ola pierwszy raz jest przeziębiona, wstała z lejącym katarem, chrypi i pokaszluje. Do lekarza bym poszła jutro, jakby jej nie przeszło, ale co mogę jej dać sama??
Oprócz katarka który chyba przyjdzie mi kupić, bo zwykłym aspiratorem nie mam chyba takiej siły ssącej....
moze zacznij od czestego odciagania i inhalacji plus nawlzenie pokoju, a kaszel lejacy czy suchy?

Dziewczyny potrzebuje projektatna - TANIEGO- musimy wkoncu ruszyc z Tz z naszym mieszkanie, nie mamy go wogole ogasrnietego - potrzebujemy w pierwszej kolejnosci zaprojektowac duzy pokoj (oswietlenie, meble) - chcielibysmy po trochu kupowac, przedpokoj - tez oswietlenie, plus ew meble i jeszcze w wc szafe i w kuchni oswietlenie i pomysl na szybe, dodatki....

u nas wlasnie padal grad - a Tosia spi-myslalam ze sie obudzi, bo niezle stukal o parapety...

buziaczki dla Was

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 13:34   #1934
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
tak, odciagnelam raz katarkiem, ale troche boje sie czesciej go uzywac Poza tym mam masc majerankowa i sol fizjolog. syropy narazie odpusciłam, ale chyba niedobrze bo teraz mierzyłam i ma 38stopni.... Polecasz cos jeszcze do stosowania?

Przy takiej wydzielinie nie odciagalabym - niepotrzebnie wysuszysz i podraznisz sluzowke, ktora na nowo bedzie musiala produkowac wydzieline. Niczym tez nie zakraplalabym na razie. To wspaniale, ze wzrosla temperatura - to znaczy, ze organizm zwalcza chorobe. Przy 38 nie zbijaj lekarstwami, jedynie oklady zrob - czolo, kark, pachy, uda. Organizm powinien poradzic sobie sam.

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:

Nic sie nie dzialo po odrze i rozyczce. Przeciwko swince i ospie szczepiona byla w piatek i na razie tez w normie wszystko.
Nie panikuj!

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
szczepiłyśmy. też się strasznie bałam. Ale Hania zniosła bardzo dobrze. jeden dzień tylko miała stan podgorączkowy.

jak tak piszesz o tej maszynie to od razu mi się przypominają czasy jak z babcią szyłam ciuszki dla barbie babcia krawcowa, więc zawsze miałam tyyyle kreacji

To, ze po szczepieniu jest stan podgoraczkowy, to bardzo dobrze - znaczy, ze organizm odpowiada na szczepionke i tworzy przeciwciala.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 13:38   #1935
charlizz
Zadomowienie

Marsi, powiem Ci, że trochę żałuję, że nie poszłam na studia do innego miasta, byłam młoda () i tyle możliwości, mogłam mieszkać gdzie chciałam i gdzie by mnie poniosło, a tak to tylko obmieszkałam chyba wszystkie dzielnice Wawy i tyle

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 13:39   #1936
nafiyqa
Zakorzenienie

Ania, moja przyjaciolka szyje po nocach (tez w bloku mieszkaja), innej opcji nie ma
Kubie sie dostalo 2 czapki od niej

hope, mi to wyglada jakby ta babka poczula interes - moze myslala, ze jestescie mocno zainteresowani i moglaby na Was wiecej zarobic?

karusia, padlam z opisu Twoich wnioskow po zrobieniu testu

Dzis na ulicy kolejna pani zagladajaca do wozka stwierdzila "ale jesteś ladnA "
Na moje oburzenie, ze to przeciez chlopczyk stwierdzila, ze przeciez ma taaaaka delikatna buzke (wszyscy tak gadaja).
Wiecie, ze odkad sie Kubeczek urodzil (czyli przez 14 mscy) tylko 2 osoby (slownie: DWIE) rozpoznaly, ze to chlopiec?
Reszta bierze go za dziewczynke, ewentualnie łaskawie pytaja kim to dziecko jest

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 13:55   #1937
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie chodzi o to, nigdy od urodzenia nie mieliśmy problemów z kąpaniem, czy to w wanience czy w duzej wannie, w tamtym tyg w sobotę pierwszy raz się zdażyło że chciała szybko wychodzić a przy myciu włosow histeria ( wczesniej nie było problemu), w niedzielę spoko, i wczoraj znów problem Dzisiaj testuję chłodniejsza wodę i zobaczę.
Ifwka a moze to poprostu oznaka swojej niezaleznosci, nie chce zeby mu Ktos mowil/kazal robic. A moze sporobujcie Ty lub Tz wejsc z nia razem pod prysznic - my tak robilismy jak Tosi pupka sie odparzyla i nie chciala siedziec w wannie...

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Dziewczyny mam jeszcze pytanko, obecnie jestesmy na diecie bezmleczniej, ale tak mysle jesli juz przejdziemy na jedzonko z nabialem to jakich firm plecacie serki/jogurty?!

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2014-04-15, 14:04   #1938
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dziewczny,gdzie jest gojka ?

Cytat:
u nas nie było żadnej reakcji...

HOPE ja coś czuje, że nie wszystko stracone, kobita specjalnie dała do zrozumienia, że jej się spieszy, zatem macie się szybko decydować, wywarła presji podniosła cenę, jak ogarnie że prędko jeleni nie znajdzie na mieszkanie do remontu za taką cenę to może jeszcze wróci do negocjacji z Wami Druga sprawa,że jeśli jest to znajoma Twojego ojca, to może ma go za dosyć zamożnego i liczy, że dołoży młodym czy coś, że Was ogólnie na to tak stać

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ania, moja przyjaciolka szyje po nocach (tez w bloku mieszkaja), innej opcji nie ma

hope, mi to wyglada jakby ta babka poczula interes - moze myslala, ze jestescie mocno zainteresowani i moglaby na Was wiecej zarobic?

Na moje oburzenie, ze to przeciez chlopczyk stwierdzila, ze przeciez ma taaaaka delikatna buzke (wszyscy tak gadaja).
Wiecie, ze odkad sie Kubeczek urodzil (czyli przez 14 mscy) tylko 2 osoby (slownie: DWIE) rozpoznaly, ze to chlopiec?
Reszta bierze go za dziewczynke, ewentualnie łaskawie pytaja kim to dziecko jest
nawijko, a propos. Z tydzień może dwa (?) temu byłam w sklepie typowo dzieciowym, jakieś dziecko zaczepia Olę, no czarne buty, krótkie włosy, granatowa, chłopięca kurtka, więc mówię zobacz Ola jaki ładny chłopczyk Cię zaczepia. Nagle wyłania się zza regału Pani i mówi "to dziewczynka!'' poznałam tę Panią, jest to jedna z mamuś z naszego wątku która nas opuściła. Nie miałam czasu,bo bym zagadnęła i może nawet sprzedała za nieodzywanie się

Stary 2014-04-15, 14:06   #1939
nafiyqa
Zakorzenienie

Wnerwia mnie ten kubek pstryczek.
Wyszorowalam go dokladnie, namoczylam, a on dalej trąci czyms :/
I to chyba nie rurka tylko ten plastik...
A na dodatek cieknie z niego :/

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-15, 14:09   #1940
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ifwka, u nas bez reakcji. Ku mojemu zdziwieniu, Oliwka zniosla to szczepienie najlepiej ze wszystkich. ale ja bylam zdecydowana, aby zaszczepic, poniewaz te choroby sa grozne, zwlaszcza odra dla kobiety w ciazy...

Nawijko, ale to plus, bo czesto faceci z delikatnymi rysami bardziej sie podobaja kobietom. tak za 20 lat bedzie to zaleta...

Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 8008X przy użyciu Tapatalka
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 14:18   #1941
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Ifwka a moze to poprostu oznaka swojej niezaleznosci, nie chce zeby mu Ktos mowil/kazal robic. A moze sporobujcie Ty lub Tz wejsc z nia razem pod prysznic - my tak robilismy jak Tosi pupka sie odparzyla i nie chciala siedziec w wannie...

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Dziewczyny mam jeszcze pytanko, obecnie jestesmy na diecie bezmleczniej, ale tak mysle jesli juz przejdziemy na jedzonko z nabialem to jakich firm plecacie serki/jogurty?!
ja kupuję wszelkie serki homo tutti z biedry, pyszne są i nie są tak naprykowane ulepszaczami jak Danio. Cukier mi nie przeszkadza w serku, a z biedro te wyniliowe są z sprawdziwa wanilią. No a jak nie mam takiego pod ręką to idę do sklepu i biorę takie OSM.

naturalnych jogurtów ostatnio nie kupuję, zamieniłam właśnie na rzecz serków bo moim zdaniem są bardziej wartościowe, w lidlu i w biedro są serki homo naturalne, takie miksuje z jakimś świeżym owocem albo po prostu mieszam z deserkiem

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

a jeśli chodzi o pstryczka i inne kubki, to mi wiecznie zajeżdżają, myje po kilka razy dziennie, ciągle sobie wkręcam, że jak nie wypije tego soku od razu to on mi zaraz fermentuje,

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

ale Was dzisiaj spamuję

Stary 2014-04-15, 14:18   #1942
Debrah
Zakorzenienie

Nawijka: cieknie bo źle zmontowałaś, popros Tż niech to zrobi mocniej. To samo miałam.
A zapachem przechodzą wszelkie rurki z tej gumy - niestety.
Chyba dobrze mieć jeden do soku, drugi do wody.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 14:19   #1943
ewulkaaa
Wtajemniczenie

hej dziewczyny

chciałam tylko zameldować, że żyję. Niezbyt dobrze, ale żyję ostatnio jakieś głupie humory mnie łapią, do tego ćwiczę tak jak wcześniej a waga idzie w górę powoli podejrzewam,że to moje głupie Hashimoto tak działa, więc jutro znów badanie krwi i znów do lekarza jeśli mam rację to będzie piąta zmiana dawki w ciągu ostatniego roku

ahhh, no i o ile to możliwe, i na tyle ile Ania dała mi i TŻowi zobaczyć to chyba idzie jej górna prawa dwójka i dolne czwórki dodam, że mamy póki co tylko dolne i górne jedynki, więc trochę dziwne by to było

cieszę się z pierwszych kroczków zdrówka dla chorowitków

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 14:27   #1944
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Dziekuje Charlizzz dzis moze uda mi sie wyskoczyc do biedry to przetestuje najpier na sobie poki Tosia nie moze jeszcze jesc

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

u mnie tez zajezdza pstryczek TT - na poczatku myslalam ze zle umylam i wyparzalam ale widocznie tak maja... ja sok daje w innej butli ze smoczkiem choc musimy wkoncu sie nauczyc z kubka pic..

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2014-04-15, 14:28   #1945
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:

nawijko, no ja chyba tez tak zaczne bo innego wyjscia nie ma Tylko tz sie tez troche wkurza jak chce cos obejrzec a ja o 21 zaczynam stukac

A Kuba przynajmniej ladniutki po mamie Za rok juz go na pewno nikt z dziewczynka nie pomyli

18.01.2013 - Lili
Stary 2014-04-15, 14:29   #1946
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Dziekuje Charlizzz dzis moze uda mi sie wyskoczyc do biedry to przetestuje najpier na sobie poki Tosia nie moze jeszcze jesc

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

u mnie tez zajezdza pstryczek TT - na poczatku myslalam ze zle umylam i wyparzalam ale widocznie tak maja... ja sok daje w innej butli ze smoczkiem choc musimy wkoncu sie nauczyc z kubka pic..
ja wczoraj w nocy zjadłam bananowy z czekolada niebo w gębie

Stary 2014-04-15, 14:39   #1947
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja do dzisiaj mowie taczki
Cytat:
ja całe życie mówiłam taczki
O, no, u nas tez się tylko tak mówi

Cytat:
Ja się bardzo bałam tego szczepienia, chyba nawet bardziej, niż pierwszego. Ale Pola zareagowała bardzo dobrze, ona wszystkie szczepionki do tej pory przechodziła bez żadnych gorączek, płaczów, itp. Chyba na 3 dzień po tej miała lekką gorączkę, ale to się raczej zbiegło z zębami, bo 3 na raz jej wychodziły.

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
ahhh, no i o ile to możliwe, i na tyle ile Ania dała mi i TŻowi zobaczyć to chyba idzie jej górna prawa dwójka i dolne czwórki dodam, że mamy póki co tylko dolne i górne jedynki, więc trochę dziwne by to było
Oby się unormowało
A jeśli chodzi o zęby, to Pola też miała od sierpnia tylko 4 jedynki, a w połowie marca zaczęły wychodzić - 3 trójki, 1 czwórka, a ostatnia 1 jedna dwójka, i na razie tyle.

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Hope, my na razie na necie szukamy ogłoszeń o m. I nie wiem, czy tam nie piszą, czy faktycznie tak jest, ale dużo m. jest do wynajmowania bez płacenia odstępnego Było jedno z czynszem ok. 420 zł + media. I tyle. Są takie, gdzie jest napisane, że jeszcze dla wspólnoty, albo bezczynszowe, albo, że media + gaz + woda, itp., itp... Wydaje mi się, że jak piszą takie rzeczy, to chyba tak, jak jest rzeczywiście
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 14:49   #1948
LadyWhisper
Zakorzenienie

hje my się nacięliśmy jak się wyprowadzaliśmy, miało być 800zł + media a co się okazało? 800zł to było samo odstępne, plus do tego czynsz, media, woda.... tyle forsy buliliśmy przez ponad rok, masakra

Dziękuję Marsi, tak myślałam, że prawdopodobnie jakieś nawodnienie podczas treningu jeszcze potrzebne. Jaki koszt takiej soli?

dziewczyny - co myślicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 14028_1_DSC07503.jpg (72,4 KB, 48 załadowań)

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 14:50   #1949
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
hje my się nacięliśmy jak się wyprowadzaliśmy, miało być 800zł + media a co się okazało? 800zł to było samo odstępne, plus do tego czynsz, media, woda.... tyle forsy buliliśmy przez ponad rok, masakra

Dziękuję Marsi, tak myślałam, że prawdopodobnie jakieś nawodnienie podczas treningu jeszcze potrzebne. Jaki koszt takiej soli?

dziewczyny - co myślicie?
nie widac

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2014-04-15, 14:52   #1950
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

ja żebym ważyła tyle ile nasze wątkowe "tłuściochy" to musiałabym schudnąć... 30 kg
mi jednak wystarczyłoby 15 żeby poczuć się normalnie :/
u mnie zero samozaparcia i silnej woli
Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
Neti głupoty gadasz, fajna babka z Ciebie! Zrobi się ciepło, zaczniesz chodzić z małym na mega długie spacery plus jakieś zdrowe żarełko i zobaczysz, że figurka się poprawi

taka gnidę to nic tylko w morde loć

Ja robiłam wczoraj bo też miałam schizy, że ciągle mi się chce jeść słodkiego no i brzuszek jakby większy, no i moje przypuszczenia się sprawdziły.....

Nie, nie, nie jestem trzecia na podium, po prostu jestem tłusta

Super te dresiki

No niestety chłopak wierzy we wszystko co mu w domu dziewczyny powiedzą.

Przynajmniej się wyspałaś

Zlej to! Słuchaj się męża i miej na wszystko wyje@@@@ Posprzątaj u siebie na błysk i będzie git, niech ci zazdroszczą Może docenią ile Ty robiłaś/robisz w domu..

Co za baba ładnie cenę wywindowała.

Okucia roto, profil veka libris plus czy jakoś tak, kolor winchester

Dacie radę wytrzymać bez siebie
ja dziś do takich samych wniosków doszłam :/
Cytat:

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

u nas nie było żadnej reakcji...

HOPE ja coś czuje, że nie wszystko stracone, kobita specjalnie dała do zrozumienia, że jej się spieszy, zatem macie się szybko decydować, wywarła presji podniosła cenę, jak ogarnie że prędko jeleni nie znajdzie na mieszkanie do remontu za taką cenę to może jeszcze wróci do negocjacji z Wami Druga sprawa,że jeśli jest to znajoma Twojego ojca, to może ma go za dosyć zamożnego i liczy, że dołoży młodym czy coś, że Was ogólnie na to tak stać

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

nawijko, a propos. Z tydzień może dwa (?) temu byłam w sklepie typowo dzieciowym, jakieś dziecko zaczepia Olę, no czarne buty, krótkie włosy, granatowa, chłopięca kurtka, więc mówię zobacz Ola jaki ładny chłopczyk Cię zaczepia. Nagle wyłania się zza regału Pani i mówi "to dziewczynka!'' poznałam tę Panią, jest to jedna z mamuś z naszego wątku która nas opuściła. Nie miałam czasu,bo bym zagadnęła i może nawet sprzedała za nieodzywanie się

hope to samo pomyślałam

miejsce na podium nadal do obstawienia
powiem Wam, że kobiety to jednak są dziwne. Niby wiem, że teraz ewentualna ciąża mogłaby wszystko pogmatwać i utrudnić i jakoś tak nie widziałam się teraz w ciąży to jednak jak wyszła I kreseczka to tak mi się jakoś smutno zrobiło chyba chciałabym fasolkę

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2014-04-15 o 14:54
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości