Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-15, 23:54   #4081
KaMilka4891
Zadomowienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Wchodzimy razem z narzeczonym. Nawet jakbym chciała, żeby ktoś mnie poprowadził to nie ma kto.
no to witam w klubie ja chciałam, żeby chrzestny mnie poprowadził, ale niestety już go z nami nie ma
więc idę z TŻ
Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
To też nie głupi pomysł, ale ja bym sie bała, że zalicze glebę

Dostałam dziś od Babci TŻta złoty pierścionek, będzie ładnie pasował do fioletowych dodatków w dniu ślubu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
śliczny, bardzo miły gest
Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
co 3 lub 4 tygodnie

my tez mamy minimum 100 os dlatego potwierdzenie bierzemy do 1 lipca, zeby mozna bylo ludzi doprosic. a data 30 sierpnia
zaproszonych mamy 150, zobaczymy ile bedzie..

mnie prowadzi tata do ołtarza, a narzeczony czeka juz przy ołtarzu ze swiadkiem i swiadkowa, potem jest ojciec witam sie z panem mlodym, caluje corke i gestem wklada moja dlon w dlon narzeczonego czyli przekazuje panne młodą

pysia1987 cudny pierścionek!!!!!
Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość

W przyszłym weekend i ja i TŻ mamy swoje wieczory ( panieński i kawalerski) a wcześnie na 14-stą jesteśmy umówienie na ostateczną degustację menu. Mam już spis całego menu i brzmi pysznie
ja już się doczekać nie mogę, , kiedy ja będę mogła tak pisać

Cytat:
Napisane przez Monisia05900 Pokaż wiadomość
Właśnie każdy mi mówi że pasuje mi bardzo pastelowy i to mój kolor
teraz to już nie wiem . . .
eee to skoro pasuje Ci pastelowy to bierz pastelowy, tak z fuksją czy innym kolorem ważne jest, żeby zachować umiar i nie zrobić wielkiej różowej plamy
Cytat:

CO MYSLICIE O TAKI ZAPRASZANIU WOGOLE?
OBRAZILIBYSCIE SIE??

ja bylam na weselu gdzie kumepla mnie poprosila czy nie wpadne bo jakas tam ciotka jej odmowila, poszlam z chlopakiem i bawilam sie swietnie. nawet wsadzilam jej cos w koperte. tak naprawde zaleta gosci zapraszanych na ostatnia chwile jest to, ze nie musza wkladac do koperty
z kolei moja tesciowa powiedziala mi, ze obrazila by sie na amen za takie zaproszenie i juzwiecej do tej osoby nie odezwala.
hmmm
ja uważam, że jeśli zrobi sie to taktownie, to czemu nie, kiedyś sama miałam taką sytuację, na weselu bawiłam się świetnie, rozumiałam, że młodzi nie mają kasy na zapraszanie znajomych i zapraszają właściwie w ostatniej chwili (ja tego dnia nawet w pracy byłam )
Cytat:
Napisane przez Justyna.kociaczek Pokaż wiadomość
Łopatki odstają bo ma zgięte ręce w łokciach i przyciągnięte do piersi
Sukienka ładna, ale chyba niedopasowana w pasie...

A tak poza tym to chciałam się z Wami przywitać Podczytuje wątek od jakiegoś czasu. Nie wiem czy dotrzymam Waszego tempa, ale postaram się udzielać o ile mnie nie wykopiecie na wstępie :P
Witaj bez powodu nie wykopujemy

PYTANIE do dziewczyn ogarniających wycieczki zagraniczne... co sądzicie o Albanii??

dziękuję za wsparcie w kwestii sytuacji w pracy szef się rano wkurzył na tą kobietę, nie wiem jak sytuacja się rozwinęła dalej, ale jutro na pewno się dowiem
Stary 2014-04-16, 00:05   #4082
iliy
Raczkowanie

GG do iliy
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
PYTANIE do dziewczyn ogarniających wycieczki zagraniczne... co sądzicie o Albanii??
Ja z moim TŻ myśleliśmy o Albanii w zeszłym roku ale w ostatniej chwili wybór padł na Grecję ale do Albanii i tak w końcu pojedziemy więc ja jestem "ZA"
Stary 2014-04-16, 00:18   #4083
Grace O Malley
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
Cześć!
Nie było mnie z Wami od tygodnia. Nowa praca pochłonęła mnie w całości.
Dziś odebrałam suknię. Szyta na miarę z mojego projektu
Zdjęcie kiepskiej jakości i ze złej perspektywy, bo wygądam jakbym miałam 150 wzrostu, ale mam grubo ponad 170 więc suknia nie zaburza proporcji sylwetki.

Wiem, że dość nietypowa, ale chciałam się pochwalić

Usuwam zdjęcie
Ojjj, nie zdążyłam

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Te buty z kolażu są Twoje? Mogłabyś napisać który model zamawiałaś i jaki obcas i materiał?
Niestety nie to znalezione zdjęcie w googlu no ale moje mają podobny fason, ot zwykłe beżowe czółenka na szpilce

Muszę wreszcie obfocić te moje to będziecie miały kolejny przykład jak wyglądają w realu te z Akces2.

Z innych spraw to:
- odebraliśmy spodnie do garniaka po skróceniu
- kupiliśmy wódkę!!! szlag mnie trafia, że teraz w promocji kosztuje tyle co w zeszłym roku bez

Utrzymuję niezłe tempo
Stary 2014-04-16, 00:49   #4084
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Cześć dziewczyny, gnacie jak szalone, zaraz skończymy wątek

enzunio
Gratuluję załatwienia tylu spraw!
to już ostatnia prosta

bardorja
Nie obraziłabym się, nie miałabym powodu. Dlaczego? Bo często tak jest, że chciałoby się zaprosić więcej osób, ale finansowo bywa, że nie ma takiej możliwości. Jak się pojawia to warto skorzystać

przezduzeem
niestety nie załapałam się żeby zobaczyć

Justyna.kociaczek
witaj! napięcie będzie tego dnia oj będzie ale dasz radę! Ja egzamin zawodowy mam tydzień po ślubie . Buty: polecam firmę Kribut

say-hello
specjalnie tak gada byle Cię wkurzyć. Wpuść jednym a wypuść drugim uchem ja zawsze sobie powtarzam, że faceci gadają tylko i gadają.

Jutro daję na zapowiedzi u siebie w parafii. Zostanie tylko spowiedź z takich rzeczy formalnych . Zastanawiam się czy o czymś zapomniałam...
Mam do załatwienia przed ślubem:
- zaprojektować dekorację kwiatową (z koleżankami ubrać salę, zrobić bukiety, kościół ubierze pani z kwiaciarni spod kościoła)
- spotkanie z właścicielką domu weselnego (wziąć menu, podpatrzeć jakie mają warianty kolorystyczne dodatków, jakie wazony itd.)
- kupić bieliznę (pas, pończochy, majtki)
- dokończyć winietki
- ustalić z zespołem piosenki jakie mają być, jakich ma nie być (oczywiście nie chcę "Windą do nieba")
- zamówić ciasto i tort
- kilka dni przed ślubem zakupić owoce
- dokupić szampana i wino
- zrobić mały niezbędnik
- kupić koszulę i bieliznę tż
- iść na dwie przymiarki sukni
- czesanie próbne
- ćwiczyć nasz zabójczy pierwszy taniec

i.. nie wiem co jeszcze...

Edytowane przez namisek1990
Czas edycji: 2014-04-16 o 00:51
namisek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 05:51   #4085
Justyna.kociaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
jak ty to chcesz ogarnąć???

Ale TŻ mnie wkurzył..... Koleżanka mu powiedziała, że wesele można ogarnąć w dwa tygodnie i teraz mi to ciągle powtarza...... Ja pier...... Zamorduję go :P
Ehm... w zasadzie to sama nie wiem, jakoś to pójdzie Najbardziej martwi mnie kwestia dojazdu i przemieszczenia się z punktu A (mieszkam z TŻ - taka ze mnie grzesznica ) do punktu B (Bielsko), a ostatecznie jeszcze do punktu C (dom rodzinny- opodal Oświęcimia).
Mimo wszystko jestem dobrej myśli
Co do ogarniania wesela w dwa tygodnie to tak już dziewczyny napisały, z pewnością się da o ile samą uroczystość planuje się z dużym wyprzedzeniem albo w miesiącach mniej "chodliwych". W przeciwnym razie zgrać wszystko w krótkim czasie stanowi nie lada wyczyn, trzeba mieć też trochę szczęścia aby trafić na wolny termin sali, zespołu, kierowcy, fotografa i kamerzysty. No chyba, że dla kogoś to nie ma znaczenia, istotny jest sam fakt zawarcia małżeństwa, a cała jego oprawa to już sprawa drugorzędna (dla mnie i jedno i drugie ważne).
Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Witaj
widzę, że jesteśmy z tego samego rocznika

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
jesteś moim mistrzem

nie mam pojecia jak to ogarniesz i jak wytrzymasz nerwowo, ale jak tego dokonasz to będę sobie o Tobie przypominać zawsze w chwilach życiowych zawirowań

Ślubujemy tego samego dnia! W podobnym czasie miałyśmy zaręczyny (my 17.05.2013 i też w rocznicę )

aaa i przymiarke też mam w lipcu i nie wiem jak dożyję więc fajnie, że jesteśmy we dwie

może i się da, ale ... po co?
O popatrz jaka zbieżność, razem będzie raźniej A o której ślubujesz? Ja o 16.00

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Justyna.kociaczek witaj! Bardzo dużo już macie, gratuluję! Ten egzamin w dniu ślubu to jakaś masakra, ja bym chyba na zawał padła! ?mdleje:
Co do butów to mogę polecić La boda bo od nich zamawiałam
Wszystko przede mn, chociaż nigdy na problemy z sercem nie narzekałam więc pozostaje iskierka nadziei, że ostatecznie wyląduje przed ołtarzem a nie w szpitalu :P
Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
jesteś niemożliwa! na pewno będę i mocno kibicować w tym dniu
Trzymam za słowo i będę się żarliwie upominać o jego dotrzymanie
Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Dziewczyno, ale masz grafik napięty Ja bym chyba nie podołała Specjalnie ustaliliśmy termin ślubu po mojej obronie. Ale trzymam kciuki za Ciebie Wszystko z pewnością się uda Pochwal się koniecznie suknią jestem bardzo ciekawa. Co do butów to sama jeszcze nie mam, ale długo długo już szukam i nic wygodnego nie znalazłam niestety. Będę zamawiała z akces2 prawdopodobnie. Gratuluję wszystkich załatwionych spraw i czekam na zdjęcia sukni i innych dodatków
Co do wieku to nie ma co ukrywać, a trzeba się chwalić Jesteście młodzi, zakochani i szczęśliwi. Wiek nie ma tu nic do rzeczy
P.S. Twój TŻ jest starszy ode mnie o 10 lat Mój jest starszy ode mnie o 4, ale nawet gdyby był o 10 to nie zamieniłabym go na innego
Dziękuję Boziu jaka z Ciebie młódka ! Myślałam o butach tanecznych, ale takie to chyba tylko na salę, bo podeszwa jest... hm... niezbyt reprezentacyjna,a w kościele nie tylko się siedzi i stoi, ale też klęczy. Sama nie wiem, z kolei zakup dwóch par butów to już czysta rozpusta
Cytat:
Justyna.kociaczek oj kurde ciężki dzien Cie czeka, ale mam nadzieje, ze wszystko sie uda.
No kurde będziesz moim guru jak pójdzie po Twojej myśli i dasz radę ( a dasz napewno nie?)
Pokażesz sale i sukienke ?

Mojakaren pewnie dam znac jak paski sie spisały.

Say hello a no pewnie, ze sie da w 2 tygodnie, pytanie po co? Dla większego stresu, ganianiu z wywieszonym ozorem przez 14 dni, czy żeby sie chwalić ludziom ze takie świetne wesele w 2 tyg sie zrobiło a inni 2 lata potrzebują? A weź tego TŻ nie słuchaj wcale :p

Zjadłam chipsy, kopnijcie mnie w tyłek. Fu.k zaraz znowu w sukienke nie bede sie mieściła :p

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
Muszę dać, nie ma innej opcji
Jednorazowy wyskok nie przyniesie Ci nadprogramowych centymetrów, jedynie trawienie będzie spowolnione i takie rozlazłe (tłuste i słone) Cokolwiek kara musi być, ooo! ->
Cytat:
no raczej postaram sie to zrobic taktownie, bede miec dla nich zaproszenie (bez potwierdzenia przybycia), gdyby sie pytali dlaczego tak pozno to wypada mi wspomniec o liczbie gosci minimalnej i budzecie?
niby pogadalam z kilkoma parami zeby sie mieli na bacznosci ze moga dostac zaproszenie w ostatniej chwili,ucieszyli sie i powiedzieli ze czekaja.
ale tak mi dziwnie, oni sie ciesza, a jak jednak sie wsyztscy potwierdza? i nie ebde musiala dopraszac eh

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Justyna.kociaczek o matko, to zero luzu w dniu ślubu
jak ogarniesz to bedziesz genialna
Byłam na ślubie znajomych, na który został zaproszona niecałe dwa tygodnie wcześniej. Było naprawdę fajnie. Nie obraziliśmy się
"zero luzu w dniu ślubu" - może będzie za to mniej stresu, bo wszystko pójdzie bardzo szybko Łudzę się... nie wyprowadzajcie mnie z tego słodkiego mniemania

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
no kurcze zamiast docenić, że wszystko ogarniam, albo najlepiej pomóc, to on takie teksty i na każdy mój argument ma jakąs odpowiedź.

że nie będzie stresu jak wszystko załatwimy szybciej - i tak się bedziemy stresować.

że zaproszeń nie damy przecież 2 tyg przed ślubem - i tak wszyscy by przyszli, gdybyśmy dali.

że nie zostawimy sobie wszystkiego na ostatnią chwilę i nie będziemy latać przez całe dnie załatwiać - i tak będziemy latać i załatwiać przed ślubem...

jezuuu już nie wiem, czy on po prostu musi na przekór mi mówić, czy o co chodzi ;/ bo racji w swoich argmentach w ogóle nie ma! ale mnie wkurzył teraz....
Zaproszeni goście też mają przecież swoje plany, w tym i zaplanowany budżet. Nie każdego stać na taki nieplanowany wcześniej wydatek. POza tym kwestia formalna - zapowiedzi i wizyta w USC powinny być miesiąc wcześniej ( o ile dobrze pamiętam).
Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
Justyna.kociaczek witaj widać różnica wiekowa między Tobą a Twoim TŻ jest taka sama jak między moimi rodzicami a ja dodam że mój jest rok młodszy ode mnie hehe
Egzamin w tym samym dniu co ślub wow!!! już trzymam za Ciebie kciuki
Poka poka sukienkę

say-hello może lepiej zamorduj najpierw tą koleżankę co tak pepla

Anesthesia fajna ta piosenka dla rodziców "Wielka woda" i fajne ma słowa moim zdaniem pasuje jak najbardziej co do piosenki "ale to już było" tak samo bym to skojarzyła tak jak napisałaś

przezduzeem suknia bardzo oryginalna i najważniejsze że Ty się w niej czujesz najlepiej

mala_czarna_21 tylko 11 dni? łooo matkoooo
Wiek nie ma nic do rzeczy, grunt że jest dojrzały. Moja mama jest starsza o taty o 2 lata i są już ze sobą 28 lat

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
no to witam w klubie ja chciałam, żeby chrzestny mnie poprowadził, ale niestety już go z nami nie ma
więc idę z TŻ
śliczny, bardzo miły gest

ja już się doczekać nie mogę, , kiedy ja będę mogła tak pisać

eee to skoro pasuje Ci pastelowy to bierz pastelowy, tak z fuksją czy innym kolorem ważne jest, żeby zachować umiar i nie zrobić wielkiej różowej plamy

ja uważam, że jeśli zrobi sie to taktownie, to czemu nie, kiedyś sama miałam taką sytuację, na weselu bawiłam się świetnie, rozumiałam, że młodzi nie mają kasy na zapraszanie znajomych i zapraszają właściwie w ostatniej chwili (ja tego dnia nawet w pracy byłam )

Witaj bez powodu nie wykopujemy

dziękuję za wsparcie w kwestii sytuacji w pracy szef się rano wkurzył na tą kobietę, nie wiem jak sytuacja się rozwinęła dalej, ale jutro na pewno się dowiem
Ja też, jestem pozytywnie nakręcona pomimo tego że do ślubu jeszcze kupa czasu. Mam nadziej, że pogoda dopisze.

---------- Dopisano o 05:51 ---------- Poprzedni post napisano o 05:44 ----------

Cytat:
Rówieśniczko
Wow, egzamin zawodowy w dniu slubu ja bym na zawał zeszła
Kilka próśb: pochwal się salą, suknią i tym bukietem z broszek (mnie to szczegolnie interesuje bo sama tez chce miec broszkowy bukiet) buty dziewczyny zamawiają na akces, bialebuty itd a ja osobiście mam z Ryłko, z kolekcji ślubnej i też są wygodne jaki macie kolor przewodni wesela? Jezu...jaka się wścibska zrobiłam
Sala na 150 osób - zaproszonych będzie ok 140, ale z pewnością trochę ludzi odmówi. http://www.lokale-wesele.pl/firmy/detale/3386.html
Suknia takapod koniec dnia usunę, żeby losu nie kusić - licho ... tzn. TŻ nie śpi ;P)
Broszkowy bukiet nie jest gotowy, jedynie kwiaty broszkowe są wykonane. Jak go tylko wykończę to wrzucę zdjęcie.

27.09.2014r.

Edytowane przez Justyna.kociaczek
Czas edycji: 2014-04-20 o 17:16
Justyna.kociaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 06:22   #4086
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:
Makijaż zamierzam wykonać sama, a to z uwagi na napięty grafik w tym dniu (fryzjer o 7.30, egzamin o 11.00 w Bielsku -kilkadziesiąt kilometrów od Oświęcimia, ale na pewno zbiórka będzie ok 10.00, egzamin trwa 2,5 godziny - zamierzam myknąć wcześniej, o 14.00 muszę być już w domu - zrobić makijaż i się ubrać - ślub o 16.00).
Jedynie co to w planach jest zagęszczenie rzęs żeby ich malowanie było już z głowy.
będę mocno trzymać kciuki ale jesteś mistrzem.

ja jestem z Bielska a mój TŻ z Brzeszcze i jest twoim rówieśnikiem.
gdzie masz sale i w którym kościele ślubujesz??
ślub mamy prawie miesiąc po tobie.
Stary 2014-04-16, 07:49   #4087
madziara889
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za wsparcie Tż wkurzył się jeszcze bardziej niż ja. Moja mama i siostra też złe, bo zachowała się po chamsku, na dodatek to nie pierwszy numer jaki wywinęła. Mam wrażenie, że ma w d..pie nasz ślub, liczy się tylko ona. W święta pogadam z Tż jak to rozwiążemy.

Cytat:
Co do parafii to jak Madziara piszę Twoja parafia to ta na terenie której mieszkasz dłużej niż 6 msc.
Ja osobiście gdybym brała ślub w swojej parafii nie przyznałabym się proboszczowi, ze mieszkamy razem bo wiem, że albo by odmówił udzielenie ślubu, albo zażyczył sobie jakąś mega kwotę, albo coś jeszcze. Dlatego czasami ( choć dla mnie to głupie i niemoralne) warto skłamać.
Dokładnie. Tż mieszka u mnie ponad pól roku czyli oficjalnie jego parafią jest moja. Jak się przyznamy to będziemy potrzebowali licencji.
Możemy ewentualnie mniej skłamać, przyznać się, że mieszkamy razem ale nie mówić, że aż tak długo

Cytat:
Ślubujemy 27.09.2014r., decyzja o zawarciu małżeństwa zapadła niedługo po zaręczynach, a te ostatnie odbyły się 02.05.2013r. - w naszą rocznicę
My ślubujemy tydzień później, a zaręczyliśmy się dzień później niż Wy (Mój jest 3 lata młodszy ode mnie )
Chyba bym umarła na zawał jakbym miała egzamin w dniu ślubu.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 07:51   #4088
nasturcja1308
Rozeznanie

Przepraszam, ale nie nadrabiam.

W oczy rzuciły mi się tylko posty myhy

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4604610 1]Dziewczyny potrzebuje pomocy znowu ile max dalybyscie za szycie sukni? bo dostaje od roznych firm rozne wyceny i nie wiem za bardzo ile to za duzo;/[/QUOTE]
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4604643 1]no wlasnie mi jedna pracownia krzyknela 1500 ale jak widzialam ich wykonania to jakies takie niechlujne. a inne wyceniaja mi na 3 do 5 tys. suknia cala koronkowa, wiec spodziewalam sie, ze sporo, ale 3 tys to dla mnie bardzo duzo mam znajoma ktora szyje, ale boje sie ze nie da rady;/[/QUOTE]

ja za uszycie swojej JA 8630 zapłaciłam razem z materiałami 1000 zł. Najdroższa jest zawsze koronka - koło 200 zł za metr, ale to ta biała ślubna gipiura. Ale jeśli chcesz taką zwykłą jak przy bluzkach teraz robią to i za 30-50zł/metr dostaniesz.

Aha, no i ja miałam uszytą suknię na spokojnie w 2 m-ce.

U mnie na razie spokój, podejrzewam, że po świętach zacznie się bieganie.
Wczoraj zaczęłam robić winietki.

Ysia
Ijaa
Kaigara
mala_czarna
Paris

10 dni

od jutra jednocyfrowy kod

Edytowane przez nasturcja1308
Czas edycji: 2014-04-16 o 08:28
nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 07:54   #4089
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość

Sukienkę mam w śmietankowej bieli więc jest ciepła, mam też ciepłą karnację (mimo że jestem bardzo blada) więc ładnie do mnie pasuje. Poza tym ostatnio żółte złoto zaczęło mi się podobać, mimo że wcześniej nie lubiłam obrączki też mam żółte, klasyczne.
Ja podobnie! Mam suknię ecru i biorę złotą biżu

ysia wczoraj tego szampana w Biedronce! Kupujemy przy najbliższej okazji

A dziś prawdopodobnie idziemy zamówić tort i paczki (na razie w sumie zarezerwować termin, żeby nam później nie wyskoczyli, ze mają za dużo zamówień). Dokładne ilości doprecyzujemy na około miesiąc przed
Ale co najwazniejsze - to jest w inicjatywy TŻta!

nasturcja, ysia, mala_czarna, Kaigara, ijaa, Paris - ZAZDROSZCZĘ WAM 10 DNI!

30.08.2014
Nasz Dzień

Edytowane przez Ad rem
Czas edycji: 2014-04-16 o 07:56
Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 08:10   #4090
Justyna.kociaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
będę mocno trzymać kciuki ale jesteś mistrzem.

ja jestem z Bielska a mój TŻ z Brzeszcze i jest twoim rówieśnikiem.
gdzie masz sale i w którym kościele ślubujesz??
ślub mamy prawie miesiąc po tobie.
Po ślubie zamieszkasz u swojego TŻ czy w Bielsku? Bielsko to piękne miasto, mogłabym się tam osiedlić na stałe Sala jest w Oświęcimiu, podobnie zresztą z kościołem (ślubujemy w parafii TŻ). Od 1,5 roku mieszkam z TŻ w Oświęcimiu więc parafia również powinna być i moja, ale nie wiem czy się do tego przyznam oficjalnie Takim oto sposobem będę cały czas w trasie, bo z punktu A (Oświęcim) pojadę do punktu B (Bielsko), z punktu B do punktu C (mojej małej mieściny), a z C z powrotem do punktu A

27.09.2014r.
Stary 2014-04-16, 08:27   #4091
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Sala na 150 osób - zaproszonych będzie ok 140, ale z pewnością trochę ludzi odmówi. http://www.lokale-wesele.pl/firmy/detale/3386.html
Suknia taka: (pod koniec dnia usunę, żeby losu nie kusić - licho ... tzn. TŻ nie śpi ;P)
Broszkowy bukiet nie jest gotowy, jedynie kwiaty broszkowe są wykonane. Jak go tylko wykończę to wrzucę zdjęcie.
Piękna sala i ładna suknia

A co do wieku: mój Tata był 18lat starszy od mojej Mamy jak brali ślub Mama miała 21 lat, a Tata 39 i byli ze sobą 35 lat dopóki śmierć ich nie rozłączyła
Z kolei moja świadkowa ma 3lata mlodszego faceta, a jest mega dojrzały i odpowiedzialny więc chyba nie ma reguły

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 08:30   #4092
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Suknia taka: http://emmimariage.pl/kolekcje_new/2012/1/1.jpg (pod koniec dnia usunę, żeby losu nie kusić - licho ... tzn. TŻ nie śpi ;P)
Witaj

Fajna sala i bardzo ładna suknia
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 08:46   #4093
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
U mnie na razie spokój, podejrzewam, że po świętach zacznie się bieganie.
Wczoraj zaczęłam robić winietki.

Ysia
Ijaa
Kaigara
mala_czarna
Paris

10 dni

od jutra jednocyfrowy kod
Ale fajne!!

A co do tego drugiego... aż mi w brzuchu zabulgotało, a co dopiero jak będę na ich miejscu

Justyna egzamin w dniu ślubu Jesteś the best
I sliczna sala! A suknia boska

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2014-04-16 o 08:48
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 08:54   #4094
21klaudyna
Zadomowienie

Podziwiam za ten egzamin w dniu ślubu - mnie zawsze boli głowa ze stresu , więc przy takim natężeniu stresu w jednym dniu to by mi pękła;P.
Bardzo ładna sukienka , a sala elegancka
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 08:56   #4095
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Wszystko to generalnie bardzo dużo, ale postaram się sprostać chociaż w części
Ślubujemy 27.09.2014r., decyzja o zawarciu małżeństwa zapadła niedługo po zaręczynach, a te ostatnie odbyły się 02.05.2013r. - w naszą rocznicę
Niestety wskutek zbiegu pewnych okoliczności tegoż oto 27.09 przystępuję do egzaminu zawodowego - to tak co by za mało emocji było w ten dzień. Przełożyć egzaminu się nie da, ślubu już też nie, bo w zasadzie mamy większość rzeczy stricte organizacyjnych załatwione.
A jeśli już o tym mowa to zaklepaną mamy salę, fotografa i kamerzystę, zespół, cukiernię, fryzjera i samochód. Suknia już też wybrana i zakupiona - pierwsza przymiarka w lipcu
Mam też biżuterię, chociaż ostatnio zastanawiam się nad zakupem nowej. I tak się od kilku dni miotam z tą myślą, bo tyle jest tych śliczności, ale z drugiej strony już mam co założyć, a zaraz potem myślę że przecież nic za nią nie zapłaciłam i zakup nowej mieści się w budżecie weselnym, ale tej myśli wtóruje inna - kieruj się rozsądkiem i oszczędzaj. Ostatecznie jednak stwierdziłam, że co ja sobie będę narzucać sztuczne ograniczenia Sa, sa, sa mam już kilka "na oku"
Makijaż zamierzam wykonać sama, a to z uwagi na napięty grafik w tym dniu (fryzjer o 7.30, egzamin o 11.00 w Bielsku -kilkadziesiąt kilometrów od Oświęcimia, ale na pewno zbiórka będzie ok 10.00, egzamin trwa 2,5 godziny - zamierzam myknąć wcześniej, o 14.00 muszę być już w domu - zrobić makijaż i się ubrać - ślub o 16.00).
Jedynie co to w planach jest zagęszczenie rzęs żeby ich malowanie było już z głowy.

TŻ jest jak na razie goły i całkiem wesoły

Z robótek ręcznych wykonałam:
pudełko na koperty
zaproszenia
winietki
zawieszki na wódkę
kotyliony
bukiet z broszek - jestem w trakcie tworzenia
koszyczki ratunkowe.

Zamierzam jeszcze zrobić plan stołów i może menu, z naciskiem na "może".

Do kupienia zostało wino, być może inne alkohole kolorowe. Wódkę już mamy zakupioną przed wzrostem akcyzy.

A jeszcze dekoracje na stoły będę sama robić - mam przecież za mało zajęć przed ślubem i muszę sobie zorganizować czas :P Oczywiście zdecydowały o tym względy finansowe. Wazony mam już kupione - planuje jeszcze dokupić świeczniki na tealighty i okrągłe lustra. Małe bukieciki do tych wazonów już zrobią mi kuzynki.

Obecnie rozglądam się za stanikiem, mam dekolt w serduszko. Szukam też wygodnych butów, polecacie jakieś marki?

Gratuluje tym, które doczytały do ostatniego słowa

A i nasze roczniki: ja 1987, TŻ 1981. Nie ma się czym chwalić
Jakiś egzamin w dniu ślubu????? Jesteś zwariowana :-D Co do roczników - NAJLEPSZE, my też 1987. Ja i 1981. Tż :-D

kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 09:02   #4096
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Jakiś egzamin w dniu ślubu????? Jesteś zwariowana :-D Co do roczników - NAJLEPSZE, my też 1987. Ja i 1981. Tż :-D

Ja też jestem 87 a TŻ 83
Stary 2014-04-16, 09:03   #4097
Ad rem
Zadomowienie

Witam nowa PMkę
Suknia piękna, choć księżniczki to zupełnie nie mój styl, ale nie można jej odmówic uroku - na pewno będziesz się pięknie prezentowała

Dziewczyny, nie wiedziałam, że tyle nas tutaj z rocznika '87 Ja też

30.08.2014
Nasz Dzień

Edytowane przez Ad rem
Czas edycji: 2014-04-16 o 09:15
Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 09:12   #4098
Robusta
Wtajemniczenie

Justyna.kociaczek
piękna suknia !!!

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 09:42   #4099
bachara
Rozeznanie

GG do bachara

Widze duże poruszenie ślubne u rocznika '87 - moj TŻ też jest z tego rocznika, dużo jego znsjomych z kuceum bierze slub w tym roky ja jestem '89

Stary 2014-04-16, 09:44   #4100
Justyna.kociaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za wsparcie Tż wkurzył się jeszcze bardziej niż ja. Moja mama i siostra też złe, bo zachowała się po chamsku, na dodatek to nie pierwszy numer jaki wywinęła. Mam wrażenie, że ma w d..pie nasz ślub, liczy się tylko ona. W święta pogadam z Tż jak to rozwiążemy.

Dokładnie. Tż mieszka u mnie ponad pól roku czyli oficjalnie jego parafią jest moja. Jak się przyznamy to będziemy potrzebowali licencji.
Możemy ewentualnie mniej skłamać, przyznać się, że mieszkamy razem ale nie mówić, że aż tak długo
Jak to jest z tą licencją? Potrzebuje jej, gdy biorę ślub w innej parafii niż swojej i TŻ, a gdy biorę ślub w parafii TŻ (ze względu na wspólne zamieszkanie to jego parafia stała się teraz też i moją parafią) to też muszę ją uzyskać?

My ślubujemy tydzień później, a zaręczyliśmy się dzień później niż Wy (Mój jest 3 lata młodszy ode mnie )
Taka różnica to już w pewnym wieku (jak to zabrzmiało) żadna różnica, bo jeszcze gdy miałaś przykładowo lat 17 a TŻ 14 to z uwagi na wiek między Wami była pewnie przepaść, ale średnio po 20 to zaczyna się wszystko wyrównywać.
Chyba bym umarła na zawał jakbym miała egzamin w dniu ślubu.
E tam, gdyby trzeba było na pewno dałabyś radę
Cytat:
Piękna sala i ładna suknia

A co do wieku: mój Tata był 18lat starszy od mojej Mamy jak brali ślub Mama miała 21 lat, a Tata 39 i byli ze sobą 35 lat dopóki śmierć ich nie rozłączyła
Z kolei moja świadkowa ma 3lata mlodszego faceta, a jest mega dojrzały i odpowiedzialny więc chyba nie ma reguły
Ja miałam w planach dużo starszego faceta co by się przy nim wolniej starzeć Życie jednak zadecydowało inaczej, z czego jestem bardzo szczęśliwa - jak do tej pory i miejmy nadzieję pozostanie tak na wieczność, a przynajmniej do naszej śmierci :P

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Witaj
Fajna sala i bardzo ładna suknia
Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Ale fajne!!
Justyna egzamin w dniu ślubu Jesteś the best
I sliczna sala! A suknia boska
Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Podziwiam za ten egzamin w dniu ślubu - mnie zawsze boli głowa ze stresu , więc przy takim natężeniu stresu w jednym dniu to by mi pękła;P.
Bardzo ładna sukienka , a sala elegancka
Dziękuję dziewczyny:ro za:

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Wiedziałam, że ten egzamin wzbudzi poruszenie Przeszłam już w dmou niezłą batalię żeby uzyskać ostateczną akceptację do jego złożenia ( a w sumie tak czy siak bym się egzaminowała ) Szkoda mi tego roku, kolejny egzamin będzie dopiero za rok - nie chcę tyle czekać, już się w życiu wystarczająco naczekałam Stąd też poniekąd taka decyzja, umowę z właścicielem lokalu, zespołem i fotografem+kamerzystą miałam podpisaną grubo przed wyznaczeniem dokładnego terminu tegoż egzaminu. Jak pech to pech... chociaż nigdy nie wiadomo, może jeszcze obróci się to na moją korzyść
Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Ja też jestem 87 a TŻ 83
Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Witam nowa PMkę
Suknia piękna, choć księżniczki to zupełnie nie mój styl, ale nie można jej odmówic uroku - na pewno będziesz się pięknie prezentowała
Dziękuję W planach była bardziej skromna, ale w salonie wyszło inaczej
Dziewczyny, nie wiedziałam, że tyle nas tutaj z rocznika '87 Ja też
Najwyraźniej przyszła na nas pora :P

27.09.2014r.
Stary 2014-04-16, 09:46   #4101
ig88
Raczkowanie

Kobitki, pomożecie?

Niedługo zbliża się wieczór panieński... i dziewczyny bardzo sie zaangażowały w przygotowania. Wiem, że dostanę od nich prezenty... chciałabym ja również im coś podarować. Jakiś mały drobiażdżek w podziękowaniu za imprezę i za to, że tak się angażują

Proszę o rade co to mogłoby być...
ig88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 10:00   #4102
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Suknia taka: http://emmimariage.pl/kolekcje_new/2012/1/1.jpg (pod koniec dnia usunę, żeby losu nie kusić - licho ... tzn. TŻ nie śpi ;P)
Śliczna sala! I śliczna sukienka!
Patrząc na Twoje plany i dokonania w ramach przygotowań- ewidentnie nie lubisz się nudzić!

W kwestii wieku- mój mąż jest sporo starszy, ale nie zamieniłabym go na tuzin moich równolatków lub innych mi wiekowo podobnych
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 10:09   #4103
Justyna.kociaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ig88 Pokaż wiadomość
Kobitki, pomożecie?

Niedługo zbliża się wieczór panieński... i dziewczyny bardzo sie zaangażowały w przygotowania. Wiem, że dostanę od nich prezenty... chciałabym ja również im coś podarować. Jakiś mały drobiażdżek w podziękowaniu za imprezę i za to, że tak się angażują

Ja zawsze się cieszę jak dostaje pieniądze, ale to może być niewłaściwy prezent Również nad tym myślałam, co prawda o prezencie dla druhen ( 3 persony), więc koszty relatywnie mniejsze. Wpadły mi w oko naszyjniki
np taki https://www.etsy.com/listing/1270382...ces?ref=market

albo taki: http://www.artfire.com/ext/shop/prod...s/metalsmithed
lub taki (na osobnych łańcuszkach) https://www.etsy.com/listing/1606605...-shop-header-2

Tutaj koszt zaledwie 15 zł: http://www.aliexpress.com/item/2014-...754487189.html
A tutaj 3 x drożej: http://www.aliexpress.com/item/Daren...544271890.html
Ostatecznie jednak nie wiem czy się na nie zdecyduję i czy to czasem nie nazbyt dziecinne . Myślałam też o kolczykach z małymi kamykami w kolorach ich oczu, albo o biżuterii z turkawkami - symbolem przyjaźni np. takiej
http://www.aliexpress.com/item/A-Har...630015822.html
albo takiej http://www.aliexpress.com/item/Min-o...610530607.html

Tak sobie jeszcze neta przeglądam i dosyć ciekawym pomysłem na prezent wydaje mi się coś w ten deseń http://2.bp.blogspot.com/_I0_6OGSZB3...ziekowanie.jpg lub bardziej na bogato świeczuszka z smakową herbatą (sypaną) i kubkiem do zaparzania.
Przykładowo: http://www.emde24.pl/sklep/bdl316-ku...l.html#content
http://www.decostreet.pl/product-pol...a-MONDEX-.html
http://dukapolska.com/kanpai-kubek-d...a-herbaty.html
W zasadzie wszystko zależy od budżetu, relacji między paniami i osobistych preferencji. Sama wiesz najlepiej co Twoje dziewczęta lubią najbardziej.

Z kolei na panieński nie zamierzam nic kupować, prócz alkoholu, przepitki, jedzonka i transportu oraz wejściówki na dziką imprezę

27.09.2014r.

Czas edycji: 2014-04-16 o 10:27
Stary 2014-04-16, 10:14   #4104
21klaudyna
Zadomowienie

Justyna. kociaczek a jaki to egzamin zawodowy masz?
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 10:21   #4105
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Kobitki, pomożecie?

może jakiś certyfikat, nie wiem, najlepszych organizatorek? do tego jakąś czekoladke albo jakieś wspólne foto

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-04-16, 10:22   #4106
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Ysia - Ty kupowałaś Blossom Hill?
Tak, na próbę, ale okazał sie fatalny i odpuściliśmy temat...

Say
, weź zamorduj ta koleżankę , ja się ze ślubem cywilnym i przyjęciem dla 30 osób męczę od pół roku...

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 10:32   #4107
ig88
Raczkowanie

No ja niestety nic nie załatwiam na panieński bo dziewczyny nic nie pozwoliły mi zrobić.. oczywiście wezmę jakiś alkohol. Ale chciałabym jakiś malutki prezencik dla dziewczyn xD
Cytat:
Ja zawsze się cieszę jak dostaje pieniądze, ale to może być niewłaściwy prezent Również nad tym myślałam, co prawda o prezencie dla druhen ( 3 persony), więc koszty relatywnie mniejsze. Wpadły mi w oko naszyjniki
np taki https://www.etsy.com/listing/1270382...ces?ref=market

albo taki: http://www.artfire.com/ext/shop/prod...s/metalsmithed
lub taki (na osobnych łańcuszkach) https://www.etsy.com/listing/1606605...-shop-header-2

Tutaj koszt zaledwie 15 zł: http://www.aliexpress.com/item/2014-...754487189.html
A tutaj 3 x drożej: http://www.aliexpress.com/item/Daren...544271890.html
Ostatecznie jednak nie wiem czy się na nie zdecyduję i czy to czasem nie nazbyt dziecinne . Myślałam też o kolczykach z małymi kamykami w kolorach ich oczu, albo o biżuterii z turkawkami - symbolem przyjaźni np. takiej
http://www.aliexpress.com/item/A-Har...630015822.html
albo takiej http://www.aliexpress.com/item/Min-o...610530607.html

Tak sobie jeszcze neta przeglądam i dosyć ciekawym pomysłem na prezent wydaje mi się coś w ten deseń http://2.bp.blogspot.com/_I0_6OGSZB3...ziekowanie.jpg lub bardziej na bogato świeczuszka z smakową herbatą (sypaną) i kubkiem do zaparzania.
Przykładowo: http://www.emde24.pl/sklep/bdl316-ku...l.html#content
http://www.decostreet.pl/product-pol...a-MONDEX-.html
http://dukapolska.com/kanpai-kubek-d...a-herbaty.html
W zasadzie wszystko zależy od budżetu, relacji między paniami i osobistych preferencji. Sama wiesz najlepiej co Twoje dziewczęta lubią najbardziej.

Z kolei na panieński nie zamierzam nic kupować, prócz alkoholu, przepitki, jedzonka i transportu oraz wejściówki na dziką imprezę

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Wlaśnie myślałam o jakimś zdjęciu wspólnym. A może zrobie foto na panieńskim i wręczę dziewczynom jak oprawie w ładną ramke czy coś

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
może jakiś certyfikat, nie wiem, najlepszych organizatorek? do tego jakąś czekoladke albo jakieś wspólne foto
ig88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 10:39   #4108
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Kobitki, pomożecie?

Kubek, jakiś certyfikat?
Stary 2014-04-16, 10:44   #4109
KaMilka4891
Zadomowienie

Say, juz jedna taka byla co chciala organizowac w krotkim czasie wesele, pamietasz? Juz jej nie ma na forum, bo zostala sprowadzona na ziemie przez nas

Cytat:
Ehm... w zasadzie to sama nie wiem, jakoś to pójdzie Najbardziej martwi mnie kwestia dojazdu i przemieszczenia się z punktu A (mieszkam z TŻ - taka ze mnie grzesznica ) do punktu B (Bielsko), a ostatecznie jeszcze do punktu C (dom rodzinny- opodal Oświęcimia).
Mimo wszystko jestem dobrej myśli
Co do ogarniania wesela w dwa tygodnie to tak już dziewczyny napisały, z pewnością się da o ile samą uroczystość planuje się z dużym wyprzedzeniem albo w miesiącach mniej "chodliwych". W przeciwnym razie zgrać wszystko w krótkim czasie stanowi nie lada wyczyn, trzeba mieć też trochę szczęścia aby trafić na wolny termin sali, zespołu, kierowcy, fotografa i kamerzysty. No chyba, że dla kogoś to nie ma znaczenia, istotny jest sam fakt zawarcia małżeństwa, a cała jego oprawa to już sprawa drugorzędna (dla mnie i jedno i drugie ważne).

O popatrz jaka zbieżność, razem będzie raźniej A o której ślubujesz? Ja o 16.00

Wszystko przede mn, chociaż nigdy na problemy z sercem nie narzekałam więc pozostaje iskierka nadziei, że ostatecznie wyląduje przed ołtarzem a nie w szpitalu :P

Trzymam za słowo i będę się żarliwie upominać o jego dotrzymanie

Dziękuję Boziu jaka z Ciebie młódka ! Myślałam o butach tanecznych, ale takie to chyba tylko na salę, bo podeszwa jest... hm... niezbyt reprezentacyjna,a w kościele nie tylko się siedzi i stoi, ale też klęczy. Sama nie wiem, z kolei zakup dwóch par butów to już czysta rozpusta

Muszę dać, nie ma innej opcji
Jednorazowy wyskok nie przyniesie Ci nadprogramowych centymetrów, jedynie trawienie będzie spowolnione i takie rozlazłe (tłuste i słone) Cokolwiek kara musi być, ooo! ->

Byłam na ślubie znajomych, na który został zaproszona niecałe dwa tygodnie wcześniej. Było naprawdę fajnie. Nie obraziliśmy się
"zero luzu w dniu ślubu" - może będzie za to mniej stresu, bo wszystko pójdzie bardzo szybko Łudzę się... nie wyprowadzajcie mnie z tego słodkiego mniemania

Zaproszeni goście też mają przecież swoje plany, w tym i zaplanowany budżet. Nie każdego stać na taki nieplanowany wcześniej wydatek. POza tym kwestia formalna - zapowiedzi i wizyta w USC powinny być miesiąc wcześniej ( o ile dobrze pamiętam).

Wiek nie ma nic do rzeczy, grunt że jest dojrzały. Moja mama jest starsza o taty o 2 lata i są już ze sobą 28 lat

Ja też, jestem pozytywnie nakręcona pomimo tego że do ślubu jeszcze kupa czasu. Mam nadziej, że pogoda dopisze.

---------- Dopisano o 05:51 ---------- Poprzedni post napisano o 05:44 ----------

Suknia taka:/URL] (pod koniec dnia usunę, żeby losu nie kusić - licho ... tzn. TŻ nie śpi ;P)
serio, podziwiam, mam nadzieje, ze chociaz jakiegos kierowce bedziesz miala, zeby Cie transportowal, bo w razie kumulacji nerwow, nie bedziesz w stanie prowadzc, a na komunikacje publiczna bym nie lczyla
Co do grzechow dietowych, to mi tez sie lanie nalezy, bo czekolada dmuchana z karmelem, ogromniasta Milka, byla w promocji i juz 3 dzien ja jadlam, juz sie skonczyla na szczescie

Formalnosci slubnych w USC mozna dokonac tydxien przed nawet, tak sadze, gorzej z kosciolem chyba

Co d mlodszego partnera, moja przjaciolka ma faceta mlodszego o 5 lat i dopoki oni sami o tym ne powiedzieli glosno to nikt b sie nie domyslil, gosc jak na swoj wiek jest tak dojrzaly i ulozony, ze czasami mam ochote jego rodzicom dac nagrode za takie wychowanie

Suknia boska, sama chcialam podobna sale zobacze jak na lapka wejde, ale jak Pysia pisze, ze piekna to jej wierze

Cytat:
Ja miałam w planach dużo starszego faceta co by się przy nim wolniej starzeć Życie jednak zadecydowało inaczej, z czego jestem bardzo szczęśliwa - jak do tej pory i miejmy nadzieję pozostanie tak na wieczność, a przynajmniej do naszej śmierci :P

Dziękuję dziewczyny:ro za:

Wiedziałam, że ten egzamin wzbudzi poruszenie Przeszłam już w dmou niezłą batalię żeby uzyskać ostateczną akceptację do jego złożenia ( a w sumie tak czy siak bym się egzaminowała ) Szkoda mi tego roku, kolejny egzamin będzie dopiero za rok - nie chcę tyle czekać, już się w życiu wystarczająco naczekałam Stąd też poniekąd taka decyzja, umowę z właścicielem lokalu, zespołem i fotografem+kamerzystą miałam podpisaną grubo przed wyznaczeniem dokładnego terminu tegoż egzaminu. Jak pech to pech... chociaż nigdy nie wiadomo, może jeszcze obróci się to na moją korzyść

Najwyraźniej przyszła na nas pora :P
Pamietaj, zeby na egzamin we fryzure miec juz wpiety welon :p wtedy to dopiero bedziesz miala fory hehe

Cytat:
Kobitki, pomożecie?

Justyna wrzucila super pomyslu, ja od razu pomyslalam o jakichs niedrogich brasoletkach

Edytowane przez KaMilka4891
Czas edycji: 2014-04-16 o 10:46
KaMilka4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 10:48   #4110
Justyna.kociaczek
Rozeznanie

Cytat:
No ja niestety nic nie załatwiam na panieński bo dziewczyny nic nie pozwoliły mi zrobić.. oczywiście wezmę jakiś alkohol. Ale chciałabym jakiś malutki prezencik dla dziewczyn xD

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Wlaśnie myślałam o jakimś zdjęciu wspólnym. A może zrobie foto na panieńskim i wręczę dziewczynom jak oprawie w ładną ramke czy coś
A może własnoręcznie robione kule do kąpieli. Wydatek nieduży, a efekt super. Tutaj przepis klik W zasadzie podstawowe składniki pewnie masz w domu, do dekoracji celofan, wstążka i karteczka z podziękowaniami za zorganizowany wieczór.

27.09.2014r.

Czas edycji: 2014-04-16 o 11:45
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości