|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
ja bym sie nie obraziła, i jakbym miała kase to na pewno bym poszła. na bank bym nie poszła " na krzywy ryj", tylko dała normalnie do koperty. my jak będziemy dopraszać w razie wielu odmówień to będzie to miesiąc przed weselem, więc nie będzie nic za nikogo zapłacone, bo znać kateringowi dajemy w poniedziałek przed weselem
Cytat:
|
|
|
#4052 | |||
|
BAN stały
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Melduję, że mamy (dzisiejsze zakupy i załatwianie): -napoje gazowane na wesele, poprawiny i na poltra -soki dla barmana oprócz żurawiny -wody gazowane i niegazowane -kubki, sztućce, talerzyki na poltra -piwo na poprawiny, 6 skrzynek - nie wiemy czy wystarczy -zapowiedzi u mnie będą 27.04., 04.05. i 11.05. (ksiądz chciał 50 zł) -zapowiedzi u Tż będą 20.04 (już!! Tyle załatwione, padam
|
|||
|
|
|
#4053 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Ale pędzicie
nie było mnie od rana, a tu już 5 stron ale do bardzo dobrze KaMilka4891 - nie wiem gdzie się rodzą tacy ludzie jak ta kobieta ![]() To czekam Cytat:
myha618 - ciężka sprawa... może pokaż mu, że zdjęcia są o wiele lepszą pamiątką? Pooglądajcie stware albumy i niech zobaczy jak fajnie jest powspominać i porozmawiać. Podczas filmu rzadko się to robi. Zdjęcia są poadczasowe - wywołujesz i możesz obejrzeć w każdej chwili. A płyty się psują My mamy co prawda kamerzystę, ale za połowę Powiedz mu, że za tę cenę możecie pojechać na weekend we dwoje Może to go przekona ![]() Cytat:
A z fotografem widocznie tam musiało być. Sama wiesz jak to jest ze znajomymi... Na pewno będziesz zadowolona z wyboru i będziesz miała cudne zdjęcia ![]() Ładne - muszę zapamiętać ![]() Cytat:
uwielbiam ją ![]() Cytat:
Nie wiem czy się wstydzi czy co. Ale widziałam kilka razy jak ojciec prowadził PM'kę to narzeczony czekał już przy ołtarzu Cytat:
Jeszcze nie wiem dokładnie, ale taka długość Pasuje do mojej sukni - kończy się welon a zaczyna koronkowe wykończenie sukni. Długiego nigdy nie chciałam, a ten jest taki w sam raz jak dla mnie ![]() przezduzeem - piękna suknia Justyna.kociaczek - witaj ![]() Cytat:
ale emocje z tymi zapowiedziami oznacza to, że już za chwilę wybije TA godzina
|
||||||
|
|
|
#4054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy ślub, ile macie lat, jak długo się znacie, kiedy zaręczyny, no generalnie wszystko
|
|
|
|
|
#4055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas była taka sytuacja.Na początek zapraszali i mówili , że nie zapraszają kuzynostwa więc ok. A potem zadzownili nie do mnie tylko do moich rodziców , na 2 tyg przed że im dużo gości odmówiło i że w sumie mają miejsce i żebyśmy przyszli. Bez żadnego zaproszenia .. mega dziwne i obciachowe
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
Edytowane przez 21klaudyna Czas edycji: 2014-04-15 o 21:06 |
|
|
|
|
#4056 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecudowna Ja pracuję i w sobotę i we wtorek. Nienawidzę tej roboty. Jak mogę ich zmusić do tego, żeby mi dali wypowiedzenie? Nie porozumienie, nie dyscyplinarkę, tylko wypowiedzenie? Powiem Wam, że chciałabym złapać coś nowego, ale... boję sie, że zanim coś znajdę będzie wrzesień, a na dzień dobry nikt mi nie da dwóch tygodni wolnego po ślubie ![]() Cytat:
Cytat:
Właśnie też mi się wydaje, że nieco za dużo odstaje, ale bardzo zgrabny projekt.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|||
|
|
|
#4057 |
|
Raczkowanie
|
|
#4058 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Say, ale kicha z tymi butami! A tak mi się podoba ta ich srebrzystość! Co do zapraszania "na doczepkę" to ja w tym nie widzę nic złego, wiadomo, jakie są budżety i koszty wesela i skoro i tak młodzi muszą płacić, to przynajmniej niech ktoś jeszcze się dobrze bawi ![]() Dziewczyny, co sądzicie o tej piosence jako podziękowaniu dla rodziców? Bardzo nietypowe i nie-wprost, ale sądzicie, że jakkolwiek pasuje, czy w ogóle nie widzicie jakiegokolwiek sensu? ![]() "Wielka woda" Maryli Rodowicz (tylko na weselu byłaby w nieco żywszej wersji) Myślałam też o "Ale to już było", ale przy tym będę ryczeć jak fontanna Bardziej pasuje, ale nie chcę traktować podziękowania rodzicom jako "Ale to już było, dziękuję wam, a teraz idę do męża"
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2014-04-15 o 21:23 |
|
|
|
|
#4059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo też o tym myślalam A suknia fakt, boska jest
|
|
|
|
|
#4060 |
|
Rozeznanie
|
Macie pomysły gdzie znaleźć męskie satynowe bokserki / satynową piżamę z krótkimi nogawkami? Najlepiej czarną.
|
|
|
|
#4061 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ślubujemy 27.09.2014r., decyzja o zawarciu małżeństwa zapadła niedługo po zaręczynach, a te ostatnie odbyły się 02.05.2013r. - w naszą rocznicę Niestety wskutek zbiegu pewnych okoliczności tegoż oto 27.09 przystępuję do egzaminu zawodowego - to tak co by za mało emocji było w ten dzień. Przełożyć egzaminu się nie da, ślubu już też nie, bo w zasadzie mamy większość rzeczy stricte organizacyjnych załatwione. A jeśli już o tym mowa to zaklepaną mamy salę, fotografa i kamerzystę, zespół, cukiernię, fryzjera i samochód. Suknia już też wybrana i zakupiona - pierwsza przymiarka w lipcu Mam też biżuterię, chociaż ostatnio zastanawiam się nad zakupem nowej. I tak się od kilku dni miotam z tą myślą, bo tyle jest tych śliczności, ale z drugiej strony już mam co założyć, a zaraz potem myślę że przecież nic za nią nie zapłaciłam i zakup nowej mieści się w budżecie weselnym, ale tej myśli wtóruje inna - kieruj się rozsądkiem i oszczędzaj. Ostatecznie jednak stwierdziłam, że co ja sobie będę narzucać sztuczne ograniczenia Sa, sa, sa mam już kilka "na oku" ![]() Makijaż zamierzam wykonać sama, a to z uwagi na napięty grafik w tym dniu (fryzjer o 7.30, egzamin o 11.00 w Bielsku -kilkadziesiąt kilometrów od Oświęcimia, ale na pewno zbiórka będzie ok 10.00, egzamin trwa 2,5 godziny - zamierzam myknąć wcześniej, o 14.00 muszę być już w domu - zrobić makijaż i się ubrać - ślub o 16.00). Jedynie co to w planach jest zagęszczenie rzęs żeby ich malowanie było już z głowy. TŻ jest jak na razie goły i całkiem wesoły ![]() Z robótek ręcznych wykonałam: pudełko na koperty zaproszenia winietki zawieszki na wódkę kotyliony bukiet z broszek - jestem w trakcie tworzenia koszyczki ratunkowe. Zamierzam jeszcze zrobić plan stołów i może menu, z naciskiem na "może". Do kupienia zostało wino, być może inne alkohole kolorowe. Wódkę już mamy zakupioną przed wzrostem akcyzy. A jeszcze dekoracje na stoły będę sama robić - mam przecież za mało zajęć przed ślubem i muszę sobie zorganizować czas :P Oczywiście zdecydowały o tym względy finansowe. Wazony mam już kupione - planuje jeszcze dokupić świeczniki na tealighty i okrągłe lustra. Małe bukieciki do tych wazonów już zrobią mi kuzynki. Obecnie rozglądam się za stanikiem, mam dekolt w serduszko. Szukam też wygodnych butów, polecacie jakieś marki? Gratuluje tym, które doczytały do ostatniego słowa ![]() A i nasze roczniki: ja 1987, TŻ 1981. Nie ma się czym chwalić
Edytowane przez Justyna.kociaczek Czas edycji: 2014-04-15 o 21:45 |
||
|
|
|
#4062 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mnie też zachwyciła strona, którą kiedyś polecała ewaden http://marthu.com/pl/c/muchy/62 Cytat:
bo ja sie ciagle noszę z zakupem, ale nie wiem kiedy zacząć i boję się, że tak jak w przypadku białej perły nie będzie efektu ![]() Cytat:
Mnie poprowadzi Tata, bo tak jak TŻ jest dla mnie najważniejszym facetem w życiu cashmere super, że dzisiaj tyle spraw do przodu Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale to może tylko zdjęcie...za to dół jest boski!
|
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wow, egzamin zawodowy w dniu slubu ja bym na zawał zeszła ![]() Kilka próśb: pochwal się salą, suknią i tym bukietem z broszek (mnie to szczegolnie interesuje bo sama tez chce miec broszkowy bukiet) buty dziewczyny zamawiają na akces, bialebuty itd a ja osobiście mam z Ryłko, z kolekcji ślubnej i też są wygodne jaki macie kolor przewodni wesela? Jezu...jaka się wścibska zrobiłam |
|
|
|
|
#4064 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przezornie dokupimy ok. 5 butelek czerwonego półsłodkiego.Współczuję przejść w pracy, ludzie są niepoważni. Cytat:
Promocja jest do 23.04 - obejmuje tylko Varnę różową półsłodką -c. 12,99 zł. Dzisiaj udało nam się znaleźć jeszcze 7 butelek (stały na bocznym regale z tyłu, ale nam nic nie umknie ). Różowego mamy 25 butelek i wystarczy. Białe półsłodkie również planujemy Varne - próbowaliśmy w niedzielę i bardzo nam smakowało Zastanawiam się jakie półwytrawne kupić Cytat:
Piękny pierścionek Cytat:
Cytat:
![]() w dzisiejszych czasach jest to normalne zjawisko. Większość sal ma ustaloną minimalną liczbę osób więc lepiej doprosić kilkoro znajomych niż płacić za puste miejsca. Poza tym wiadomo, każdy ma określony budżet przeznaczony na wesele i w pierwszej kolejności zaprasza rodzinę a dopiero w dalszej kolejności znajomych. Cytat:
6 skrzynek Te buty z kolażu są Twoje? Mogłabyś napisać który model zamawiałaś i jaki obcas i materiał? |
||||||
|
|
|
#4065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ty to chcesz ogarnąć??? ![]() Ale TŻ mnie wkurzył..... Koleżanka mu powiedziała, że wesele można ogarnąć w dwa tygodnie i teraz mi to ciągle powtarza...... Ja pier...... Zamorduję go :P
|
|
#4066 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za wszystkie komentarze,
łopatki odstają bo tak jak jedna z dziewczyn zauważyła mam ręce splecione z przodu, nie mam takich odstających na co dzień. Sukienka faktycznie troszkę "pogrubia" a zdjęcie jest bardzo niekorzystne ale w moim przypadku bardzo się cieszę, że "pogrubia". Jestem bardzo bardzo chuda (czego nie widać na zdjęciu) i tego nienawidzę i nie chciałam tego jeszcze bardziej podkreślać. Ale dziękuję za wszystkie komentarze
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oryginalnie i inaczej wiatm nową PMkę u mnie dziś 11 dni
|
|
|
#4068 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam pojecia jak to ogarniesz i jak wytrzymasz nerwowo, ale jak tego dokonasz to będę sobie o Tobie przypominać zawsze w chwilach życiowych zawirowań ![]() Ślubujemy tego samego dnia! W podobnym czasie miałyśmy zaręczyny (my 17.05.2013 i też w rocznicę )aaa i przymiarke też mam w lipcu i nie wiem jak dożyję więc fajnie, że jesteśmy we dwie ![]() Cytat:
|
|
#4070 |
|
Zadomowienie
|
Justyna.kociaczek witaj!
Co do butów to mogę polecić La boda bo od nich zamawiałam
|
#4071 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na pewno będę i mocno kibicować w tym dniu Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ale strasznie mnie ciekawi ten produkt i chyba na niego się skuszę ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- dziewczyny... Wasze 11 dni do ślubu powoduje u mnie ciary!!!!!
|
||||
|
|
|
#4072 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bym chyba nie podołała Specjalnie ustaliliśmy termin ślubu po mojej obronie. Ale trzymam kciuki za Ciebie Wszystko z pewnością się uda ![]() Co do wieku to nie ma co ukrywać, a trzeba się chwalić Jesteście młodzi, zakochani i szczęśliwi. Wiek nie ma tu nic do rzeczy P.S. Twój TŻ jest starszy ode mnie o 10 lat Mój jest starszy ode mnie o 4, ale nawet gdyby był o 10 to nie zamieniłabym go na innego Cytat:
Mój ciągle powtarza, że jeszcze czas i zdążymy, więc doskonale Cię rozumiem ![]() Cytat:
Masz piękne plecy i tu rzeczywiście nie widać, że jesteś za chuda. Na prawdę gratuluję Ci, że masz suknię która maskuje to co chcesz i eksponuje co potrzeba każda z nas o takiej marzy
Edytowane przez activelifestyle Czas edycji: 2014-04-15 o 22:34 |
|||
|
|
|
#4073 |
|
Wtajemniczenie
|
Justyna.kociaczek oj kurde ciężki dzien Cie czeka, ale mam nadzieje, ze wszystko sie uda.
No kurde będziesz moim guru jak pójdzie po Twojej myśli i dasz radę ( a dasz napewno nie?) Pokażesz sale i sukienke ? Mojakaren pewnie dam znac jak paski sie spisały. Say hello a no pewnie, ze sie da w 2 tygodnie, pytanie po co? Dla większego stresu, ganianiu z wywieszonym ozorem przez 14 dni, czy żeby sie chwalić ludziom ze takie świetne wesele w 2 tyg sie zrobiło a inni 2 lata potrzebują? A weź tego TŻ nie słuchaj wcale :p Zjadłam chipsy, kopnijcie mnie w tyłek. Fu.k zaraz znowu w sukienke nie bede sie mieściła :p Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niby pogadalam z kilkoma parami zeby sie mieli na bacznosci ze moga dostac zaproszenie w ostatniej chwili,ucieszyli sie i powiedzieli ze czekaja. ale tak mi dziwnie, oni sie ciesza, a jak jednak sie wsyztscy potwierdza? i nie ebde musiala dopraszac eh ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Justyna.kociaczek o matko, to zero luzu w dniu ślubu jak ogarniesz to bedziesz genialna
|
|
#4075 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
no kurcze zamiast docenić, że wszystko ogarniam, albo najlepiej pomóc, to on takie teksty
i na każdy mój argument ma jakąs odpowiedź.że nie będzie stresu jak wszystko załatwimy szybciej - i tak się bedziemy stresować. że zaproszeń nie damy przecież 2 tyg przed ślubem - i tak wszyscy by przyszli, gdybyśmy dali. że nie zostawimy sobie wszystkiego na ostatnią chwilę i nie będziemy latać przez całe dnie załatwiać - i tak będziemy latać i załatwiać przed ślubem... jezuuu już nie wiem, czy on po prostu musi na przekór mi mówić, czy o co chodzi ;/ bo racji w swoich argmentach w ogóle nie ma! ale mnie wkurzył teraz....
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem dużo zależy w jaki sposób młodzi to zrobią. Jeśli z taktem i bez ściemniania o co chodzi to ok.
Już kiedyś to pisałam, ale TŻ kiedyś dostał takie zaproszenie, młoda przyniosła i zostawiła jego rodzicow kiedy go nawet w domu nie było, i po dacie do kiedy prosili o potwierdzenie. My akurat wtedy nie poszliśmy. Ale też trochę z tego względu że tydzień później też mieliśmy wesele.
|
#4078 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez bym sie wkurzyla!! u mnie jest podobnie, ze na wszytsko mamy jeszcze czas eh ci faceci z jednej gliny ulepieni
|
|
#4079 |
|
Raczkowanie
|
Justyna.kociaczek witaj
a ja dodam że mój jest rok młodszy ode mnie hehe Egzamin w tym samym dniu co ślub wow!!! już trzymam za Ciebie kciuki ![]() Poka poka sukienkę ![]() say-hello może lepiej zamorduj najpierw tą koleżankę co tak pepla ![]() Anesthesia fajna ta piosenka dla rodziców "Wielka woda" i fajne ma słowa moim zdaniem pasuje jak najbardziej co do piosenki "ale to już było" ![]() przezduzeem suknia bardzo oryginalna i najważniejsze że Ty się w niej czujesz najlepiej ![]() mala_czarna_21 tylko 11 dni? łooo matkoooo
13.09.2014 Edytowane przez iliy Czas edycji: 2014-04-15 o 23:14 |
|
|
|
#4080 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakbym swojego słyszała.... Znoszę to, że mi nie pomaga, ale jest mi zwyczajnie przykro, że tego nie docenia. Oni chyba tak mają... Myślę, że po części trochę się boją tych przygotowań, ale nie potrafią się do tego przyznać
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

musze z nimi cos zadziałać...

Tak se po prostu sama zadecydowała
uwielbiam ją