Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-15, 20:32   #4051
czekooczekolada
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość

CO MYSLICIE O TAKI ZAPRASZANIU WOGOLE?
OBRAZILIBYSCIE SIE??
ja bym sie nie obraziła, i jakbym miała kase to na pewno bym poszła. na bank bym nie poszła " na krzywy ryj", tylko dała normalnie do koperty. my jak będziemy dopraszać w razie wielu odmówień to będzie to miesiąc przed weselem, więc nie będzie nic za nikogo zapłacone, bo znać kateringowi dajemy w poniedziałek przed weselem

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
przepraszam, że nie nadrabiam, ale przyszłam dopiero z uczelni, a mam jeszcze w ..... roboty

mam zdjęcia dla Czekolady, o które prosiła. i apel do dziewczyn, które chciały zamawiać buty z bialebuty.com
pod żadnym pozorem nie bierzcie materiału skóra srebrna satynowana - srebrne drobinki ścierają się przy byle potarciu o but. co prawda nie jest to bardzo widoczne, ale jak światło się odbija to wszystko wychodzi na wierzch... buty były ubrane przez półtorej godziny na lekcji tańca.... nawet na dworze w nich nie byłam...

o kurcze faktycznie widać, ale fakt może to wina tych drobinek świecących. nie mniej jednak swieca sie slicznie

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-04-15, 20:41   #4052
enzunio
BAN stały

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakiej długości kupić welon żeby było wygodnie z nim tańczyć? Jeden będzie i na sale i do kościoła tzn ten sam. Bo chce zamówić i nie wiem jaki
Ja na salę mam 90/70

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
kurde ja sie tego boje
mam straszne stopy musze z nimi cos zadziałać...
a tak o nie dbam!
Witam w klubie, ja cały czas przy nich majstruję a nie są jak z katalogów

Cytat:

[B][U][SIZE="5"]CO MYSLICIE O TAKI ZAPRASZANIU WOGOLE?
OBRAZILIBYSCIE SIE??
Nie obraziłabym się, wręcz bym się ucieszyła, gdyby jakaś kumpela chciała mnie doprosić

Cytat:
Napisane przez Godzia_13 Pokaż wiadomość
Jutro idę odebrać obrączki mam też kolejną przymiarkę sukni

Melduję, że mamy (dzisiejsze zakupy i załatwianie):
-napoje gazowane na wesele, poprawiny i na poltra
-soki dla barmana oprócz żurawiny
-wody gazowane i niegazowane
-kubki, sztućce, talerzyki na poltra
-piwo na poprawiny, 6 skrzynek - nie wiemy czy wystarczy

-zapowiedzi u mnie będą 27.04., 04.05. i 11.05.
(ksiądz chciał 50 zł)
-zapowiedzi u Tż będą 20.04 (już!! ) oraz 27.04 (daliśmy 50 zł, bo widzieliśmy, że prawie wszyscy tyle dali, oprócz jednej pary, która dała 100 zł i jeden która nic nie dała)

Tyle załatwione, padam
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 20:49   #4053
activelifestyle
Rozeznanie

Ale pędzicie nie było mnie od rana, a tu już 5 stron ale do bardzo dobrze widać, że sezon rusza pełną parą!

KaMilka4891 - nie wiem gdzie się rodzą tacy ludzie jak ta kobieta

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Wyślę Ci później na pw
To czekam

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Tż kuzynka mnie wkurzyła (znowu). Miałyśmy razem wybrać kolor dekoracji sali (deko się zgodziła zejść z ceny zostawiając na dwa tygodnie wystrój sali). No a ta mi teraz pisze, że ona ubiera salę na taki i taki kolor i tyle. Plusem jest to, że z Tż braliśmy te kolory pod uwagę ale mega źle mi się zrobiło, że tak olała nasze zdanie Tak se po prostu sama zadecydowała
Nie ustępuj, przecież umawiałyście się inaczej

myha618 - ciężka sprawa... może pokaż mu, że zdjęcia są o wiele lepszą pamiątką? Pooglądajcie stware albumy i niech zobaczy jak fajnie jest powspominać i porozmawiać. Podczas filmu rzadko się to robi. Zdjęcia są poadczasowe - wywołujesz i możesz obejrzeć w każdej chwili. A płyty się psują My mamy co prawda kamerzystę, ale za połowę Powiedz mu, że za tę cenę możecie pojechać na weekend we dwoje Może to go przekona

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Smacznego! Nam bardzo smakował.

Tu nawet nie chodzi o kasę, tylko raczej o sodówę która ludziom w pewnym momencie odbija.... a jak mówi ponadczasowa zasada "Miło jest być ważnym , ale ważniejsze jest być miłym"
wielkie dzięki za szampana, jadę do biedronki A z fotografem widocznie tam musiało być. Sama wiesz jak to jest ze znajomymi... Na pewno będziesz zadowolona z wyboru i będziesz miała cudne zdjęcia

Ładne - muszę zapamiętać

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
My na pierwszy taniec wybieramy "Razem zestarzejmy się" Karoliny Kozak. Jednogłośny wybór
Układu nie będzie, idziemy na żywioł
uwielbiam ją

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Zastanawiam się jak to robicie z wejściem do kościoła? Prowadzi was ojciec czy widzicie razem? A to narzeczony Kiedy wchodzi? Nie wiem jak to zrobić
Ja bym chciała, aby poprowadził mnie ojciec, ale jak zawsze chce z nim o tym pogadać to mnie zbywa Nie wiem czy się wstydzi czy co. Ale widziałam kilka razy jak ojciec prowadził PM'kę to narzeczony czekał już przy ołtarzu

Cytat:
Dziewczyny jakiej długości kupić welon żeby było wygodnie z nim tańczyć? Jeden będzie i na sale i do kościoła tzn ten sam. Bo chce zamówić i nie wiem jaki
Ja planuję kupić TAKI Jeszcze nie wiem dokładnie, ale taka długość Pasuje do mojej sukni - kończy się welon a zaczyna koronkowe wykończenie sukni. Długiego nigdy nie chciałam, a ten jest taki w sam raz jak dla mnie

przezduzeem - piękna suknia ale mam takie zdanie jak dziewczyny - trochę pogrubia i też mam wrażenie że jest średnio dopasowana do Twojej sylwetki

Justyna.kociaczek - witaj nie wykopiemy Cię jak trochę nam poopowiadasz

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość

(ksiądz chciał 50 zł)
-zapowiedzi u Tż będą 20.04 (już!! ) oraz 27.04 (daliśmy 50 zł, bo widzieliśmy, że prawie wszyscy tyle dali, oprócz jednej pary, która dała 100 zł i jeden która nic nie dała)

Tyle załatwione, padam
Chyba starczy tego piwa Gratuluję załatwienia spraw ale emocje z tymi zapowiedziami oznacza to, że już za chwilę wybije TA godzina
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 20:55   #4054
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez Justyna.kociaczek Pokaż wiadomość
Łopatki odstają bo ma zgięte ręce w łokciach i przyciągnięte do piersi
Sukienka ładna, ale chyba niedopasowana w pasie...

A tak poza tym to chciałam się z Wami przywitać Podczytuje wątek od jakiegoś czasu. Nie wiem czy dotrzymam Waszego tempa, ale postaram się udzielać o ile mnie nie wykopiecie na wstępie :P
Hej, opowiedz coś więcej o Was? kiedy ślub, ile macie lat, jak długo się znacie, kiedy zaręczyny, no generalnie wszystko

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 20:56   #4055
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:

OBRAZILIBYSCIE SIE??

ja bylam na weselu gdzie kumepla mnie poprosila czy nie wpadne bo jakas tam ciotka jej odmowila, poszlam z chlopakiem i bawilam sie swietnie. nawet wsadzilam jej cos w koperte. tak naprawde zaleta gosci zapraszanych na ostatnia chwile jest to, ze nie musza wkladac do koperty
z kolei moja tesciowa powiedziala mi, ze obrazila by sie na amen za takie zaproszenie i juzwiecej do tej osoby nie odezwala.
hmmm
Wszytsko zależy od tego w jaki sposób młodzi to załatwią :
U nas była taka sytuacja.Na początek zapraszali i mówili , że nie zapraszają kuzynostwa więc ok. A potem zadzownili nie do mnie tylko do moich rodziców , na 2 tyg przed że im dużo gości odmówiło i że w sumie mają miejsce i żebyśmy przyszli. Bez żadnego zaproszenia .. mega dziwne i obciachowe
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"

Edytowane przez 21klaudyna
Czas edycji: 2014-04-15 o 21:06
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 20:56   #4056
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Kurcze...moze to srednia firma na suknie slubna, ale czytalam troche o tym modelu i duzo dziewczyn zdecydowała sie na biała jako suknie slubna
Tu masz czarny model klik zawsze mozna zamówic, zmierzyć, a jak nie bedzie pasowac to odesłac
O Eru, dlaczego ja mam poprawiny w stylu znacznie mniej eleganckim niż ta suknia?
Przecudowna Chociaż może moje krzywe biodro wyglądało by źle? Tak, muszę tak sobie wmawiać
Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Zazdroszczę! Ja pracuję do soboty włącznie
Ja pracuję i w sobotę i we wtorek.
Nienawidzę tej roboty. Jak mogę ich zmusić do tego, żeby mi dali wypowiedzenie? Nie porozumienie, nie dyscyplinarkę, tylko wypowiedzenie?
Powiem Wam, że chciałabym złapać coś nowego, ale... boję sie, że zanim coś znajdę będzie wrzesień, a na dzień dobry nikt mi nie da dwóch tygodni wolnego po ślubie

Cytat:
ja to nie rozumiem ludzi, u mnie, jak daje zaproszenie to mowia: ale super, bedziemy na pewno, nie mozna przegapic takiej imprezy'', i glownie zadaja pytania co do wesela jak bedzie itp. natomiast ludzi ktorzy nic nie mowia, czekam na potwierdzenie i doslownie 1 lipca bede dzwonic i mowic ze musze podac liczbe osob i zadzwonie z agodizne prosze sie decydowac, jak nie to nie i Spie*******, moim zdaniem ludzie z gory wiedza czy beda czy nie, jak nie to nie wiedza jak sie zachowac mowia ze dadza potwierdzenie albo i nic nie mowia, zaproszenie do szuflady i zapominka. sory, dla nas to wazne a ktos ma w dupie, wiec w dniu potwierdzenia ja bede meic w dupie

w razie co mamy rezerwowych gosci tzn znajomych, ktorzy zgodzili sie bawic na weselu gdyby nam nie wypalilo, a wiedza ze mamy ograniczopny budzet. niestety ograniczona ilosc osob tez. :/

OBRAZILIBYSCIE SIE??

ja bylam na weselu gdzie kumepla mnie poprosila czy nie wpadne bo jakas tam ciotka jej odmowila, poszlam z chlopakiem i bawilam sie swietnie. nawet wsadzilam jej cos w koperte. tak naprawde zaleta gosci zapraszanych na ostatnia chwile jest to, ze nie musza wkladac do koperty
z kolei moja tesciowa powiedziala mi, ze obrazila by sie na amen za takie zaproszenie i juzwiecej do tej osoby nie odezwala.
hmmm
Ja bym się nie obraziła. Jeśli zdarzy nam się taka sytuacja, że odpadnie spora część gości wtedy od razu uderzę do niezaproszonych znajomych, czy mają wolny weekend.
Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Dekoracja a winietki to chyba dwie różne rzeczy
(...)
Ja również stawiam na minimalizm. Nie podobają mi się dekoracje typu szarfy satyny od sufitów, przez ściany po stoły
Winietki to część dekoracji. Weź takie, jakie będą Ci pasować do Twojej koncepcji dekoracji. Wymyślnie wycinane motylki nie pasują raczej to stylu minimalistycznego (swoją drogą do szarf z satyny też nie bardzo).

Cytat:
a ona jest już ukończona ? jest już dopasowana? projekt nietypowy, ciekawy, ale niestety wydaje mi się niezbyt dobrze dopasowana do twojej sylwetki może powinnaś trochę ją zwężyć w talli?
Właśnie też mi się wydaje, że nieco za dużo odstaje, ale bardzo zgrabny projekt.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 20:59   #4057
Godzia_13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość

Godzia będą fotki sukni? No i gratki odbioru obrączek
będą, będą
Stary 2014-04-15, 21:22   #4058
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
kurde ja sie tego boje
mam straszne stopy musze z nimi cos zadziałać...
a tak o nie dbam!
Nie bój, są genialne!

Say, ale kicha z tymi butami! A tak mi się podoba ta ich srebrzystość!

Co do zapraszania "na doczepkę" to ja w tym nie widzę nic złego, wiadomo, jakie są budżety i koszty wesela i skoro i tak młodzi muszą płacić, to przynajmniej niech ktoś jeszcze się dobrze bawi

Dziewczyny, co sądzicie o tej piosence jako podziękowaniu dla rodziców?
Bardzo nietypowe i nie-wprost, ale sądzicie, że jakkolwiek pasuje, czy w ogóle nie widzicie jakiegokolwiek sensu?
"Wielka woda" Maryli Rodowicz (tylko na weselu byłaby w nieco żywszej wersji)
Myślałam też o "Ale to już było", ale przy tym będę ryczeć jak fontanna Bardziej pasuje, ale nie chcę traktować podziękowania rodzicom jako "Ale to już było, dziękuję wam, a teraz idę do męża"

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2014-04-15 o 21:23
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 21:25   #4059
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
O Eru, dlaczego ja mam poprawiny w stylu znacznie mniej eleganckim niż ta suknia?
Przecudowna Chociaż może moje krzywe biodro wyglądało by źle? Tak, muszę tak sobie wmawiać

Ja pracuję i w sobotę i we wtorek.
Nienawidzę tej roboty. Jak mogę ich zmusić do tego, żeby mi dali wypowiedzenie? Nie porozumienie, nie dyscyplinarkę, tylko wypowiedzenie?

Powiem Wam, że chciałabym złapać coś nowego, ale... boję sie, że zanim coś znajdę będzie wrzesień, a na dzień dobry nikt mi nie da dwóch tygodni wolnego po ślubie

Ja bym się nie obraziła. Jeśli zdarzy nam się taka sytuacja, że odpadnie spora część gości wtedy od razu uderzę do niezaproszonych znajomych, czy mają wolny weekend.

Winietki to część dekoracji. Weź takie, jakie będą Ci pasować do Twojej koncepcji dekoracji. Wymyślnie wycinane motylki nie pasują raczej to stylu minimalistycznego (swoją drogą do szarf z satyny też nie bardzo).

Właśnie też mi się wydaje, że nieco za dużo odstaje, ale bardzo zgrabny projekt.
No z tym to ciezko bo też o tym myślalam
A suknia fakt, boska jest sama sie zastanawiam czy by sobie dodatkowo takiej nie zamowic i miec dwie

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2014-04-15, 21:29   #4060
Kaigara
Rozeznanie

Macie pomysły gdzie znaleźć męskie satynowe bokserki / satynową piżamę z krótkimi nogawkami? Najlepiej czarną.
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 21:44   #4061
Justyna.kociaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość

Justyna.kociaczek - witaj nie wykopiemy Cię jak trochę nam poopowiadasz
Cytat:
Hej, opowiedz coś więcej o Was? kiedy ślub, ile macie lat, jak długo się znacie, kiedy zaręczyny, no generalnie wszystko
Wszystko to generalnie bardzo dużo, ale postaram się sprostać chociaż w części
Ślubujemy 27.09.2014r., decyzja o zawarciu małżeństwa zapadła niedługo po zaręczynach, a te ostatnie odbyły się 02.05.2013r. - w naszą rocznicę
Niestety wskutek zbiegu pewnych okoliczności tegoż oto 27.09 przystępuję do egzaminu zawodowego - to tak co by za mało emocji było w ten dzień. Przełożyć egzaminu się nie da, ślubu już też nie, bo w zasadzie mamy większość rzeczy stricte organizacyjnych załatwione.
A jeśli już o tym mowa to zaklepaną mamy salę, fotografa i kamerzystę, zespół, cukiernię, fryzjera i samochód. Suknia już też wybrana i zakupiona - pierwsza przymiarka w lipcu
Mam też biżuterię, chociaż ostatnio zastanawiam się nad zakupem nowej. I tak się od kilku dni miotam z tą myślą, bo tyle jest tych śliczności, ale z drugiej strony już mam co założyć, a zaraz potem myślę że przecież nic za nią nie zapłaciłam i zakup nowej mieści się w budżecie weselnym, ale tej myśli wtóruje inna - kieruj się rozsądkiem i oszczędzaj. Ostatecznie jednak stwierdziłam, że co ja sobie będę narzucać sztuczne ograniczenia Sa, sa, sa mam już kilka "na oku"
Makijaż zamierzam wykonać sama, a to z uwagi na napięty grafik w tym dniu (fryzjer o 7.30, egzamin o 11.00 w Bielsku -kilkadziesiąt kilometrów od Oświęcimia, ale na pewno zbiórka będzie ok 10.00, egzamin trwa 2,5 godziny - zamierzam myknąć wcześniej, o 14.00 muszę być już w domu - zrobić makijaż i się ubrać - ślub o 16.00).
Jedynie co to w planach jest zagęszczenie rzęs żeby ich malowanie było już z głowy.

TŻ jest jak na razie goły i całkiem wesoły

Z robótek ręcznych wykonałam:
pudełko na koperty
zaproszenia
winietki
zawieszki na wódkę
kotyliony
bukiet z broszek - jestem w trakcie tworzenia
koszyczki ratunkowe.

Zamierzam jeszcze zrobić plan stołów i może menu, z naciskiem na "może".

Do kupienia zostało wino, być może inne alkohole kolorowe. Wódkę już mamy zakupioną przed wzrostem akcyzy.

A jeszcze dekoracje na stoły będę sama robić - mam przecież za mało zajęć przed ślubem i muszę sobie zorganizować czas :P Oczywiście zdecydowały o tym względy finansowe. Wazony mam już kupione - planuje jeszcze dokupić świeczniki na tealighty i okrągłe lustra. Małe bukieciki do tych wazonów już zrobią mi kuzynki.

Obecnie rozglądam się za stanikiem, mam dekolt w serduszko. Szukam też wygodnych butów, polecacie jakieś marki?

Gratuluje tym, które doczytały do ostatniego słowa

A i nasze roczniki: ja 1987, TŻ 1981. Nie ma się czym chwalić

27.09.2014r.

Edytowane przez Justyna.kociaczek
Czas edycji: 2014-04-15 o 21:45
Justyna.kociaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 21:44   #4062
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Nam ksiądz powiedział, że adres zameldowania w przypadku podlegania pod daną parafię jest nieistotny. Liczy się miejsce zamieszkania.
nam mówił to samo, ale ja myślę, że to bez sensu zwłaszcza w przypadku osób, które mieszkają gdzieś na chwilę

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość
W załączniku mały kolaż, pokazujący ogólny zarys tego jak będę wyglądać
no no zapowiada sie pięknie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Dziewczyny gdzie kupic kolorowa muche meska?
Przejarzalam pakamere, na etsy drogo. Jakies polskie sklepy?
chciałam pomóc, ale widziałam ,że dziewczyny już mnie ubiegły
mnie też zachwyciła strona, którą kiedyś polecała ewaden http://marthu.com/pl/c/muchy/62

Cytat:
Hej dziewuszki

Wpadam tylko na chwilkę, bo coś zaganiana jestem od kilku dni.
Do ślubu 25 dni i ciągle coś mi sie przypomina do załatwienia.

Wczoraj zamówiłam sobie paski Crest wybielające, mam nadzieję, że efekt będzie super.
Zamówiłam też parę drobiazgów jak kokardki na klamki w aucie, tablice rejestracyjne, girlandy do dekoracji, naklejki na buty i jeszcze pare innych szpargałów.

No i muszę się pożalić troszkę.
Poza tym ogarniamy ostateczną liczbę osób, niestety sporo Nam odpadło ( choć przed rozdawaniem zaproszeń, mówili że sie cieszą, że będą się bawić ).
Kilka osób odpadło bo mają akurat egzaminy na studiach no i takim oto sposobem nie mamy nawet 100 osób ( a to jest minimalna liczba gości na sali jaką musimy mieć). Musimy troszkę doprosić osób, ale już dzwoniliśmy i przedstawiliśmy sytuację.
Mam nadzieję, że uda Nam się tą setkę zebrać.
a dasz mi znać jak te paski?
bo ja sie ciagle noszę z zakupem, ale nie wiem kiedy zacząć i boję się, że tak jak w przypadku białej perły nie będzie efektu

Cytat:
Ja tak bardzo chcialam, zeby Tata mnie prowadził do ołtarza nietety Tatuś juz ponad 4lata niezyje
W takim wypadku pójdziemy chyba z Tż razem myslałam jeszcze o jakimś kuzynie (maja kolo 45-50 lat), ale jakoś mi glupio a z chrzestnym nie mam zbyt dobrego kontaktu. Nawet mi przeszedł przez myśl Tesciu (lubie go), ale to chyba byłoby dziwne
w takiej sytuacji nie brałabym nikogo "na siłę" tylko szła z TŻ.

Mnie poprowadzi Tata, bo tak jak TŻ jest dla mnie najważniejszym facetem w życiu

cashmere super, że dzisiaj tyle spraw do przodu

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Mi właśnie nic takiego wcześniej nie przyszło do głowy! A jak jest z hospicjum ? Już jesteście z nimi dogadani? Tam jest tak jak z domem dziecka, że trzeba mieć specjalne pozwolenia?
Ja się wtrącę, bo my będziemy zbierać kasę dla jednego podopiecznego z fundacji i wcześniej trzeba się z nimi jakoś dogadać bo oni dają specjalne puszki ale szczegółów sama jeszcze nie ogarnęłam

Cytat:
ja kupuję taki do pupy max, ale po pierwszym tańcu planuję się go całkiem pozbyć i mieć tylko kwiat

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
Cześć!
Nie było mnie z Wami od tygodnia. Nowa praca pochłonęła mnie w całości.
Dziś odebrałam suknię. Szyta na miarę z mojego projektu
Zdjęcie kiepskiej jakości i ze złej perspektywy, bo wygądam jakbym miałam 150 wzrostu, ale mam grubo ponad 170 więc suknia nie zaburza proporcji sylwetki.

Wiem, że dość nietypowa, ale chciałam się pochwalić
dla mnie góra nieładna, a ta siateczka z tyłu wygląda trochę jakby Ci skóra schodziła po opalaniu ale to może tylko zdjęcie...
za to dół jest boski!

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 22:01   #4063
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Ślubujemy 27.09.2014r., decyzja o zawarciu małżeństwa zapadła niedługo po zaręczynach, a te ostatnie odbyły się 02.05.2013r. - w naszą rocznicę
Niestety wskutek zbiegu pewnych okoliczności tegoż oto 27.09 przystępuję do egzaminu zawodowego - to tak co by za mało emocji było w ten dzień. Przełożyć egzaminu się nie da, ślubu już też nie, bo w zasadzie mamy większość rzeczy stricte organizacyjnych załatwione.
A jeśli już o tym mowa to zaklepaną mamy salę, fotografa i kamerzystę, zespół, cukiernię, fryzjera i samochód. Suknia już też wybrana i zakupiona - pierwsza przymiarka w lipcu
Mam też biżuterię, chociaż ostatnio zastanawiam się nad zakupem nowej. I tak się od kilku dni miotam z tą myślą, bo tyle jest tych śliczności, ale z drugiej strony już mam co założyć, a zaraz potem myślę że przecież nic za nią nie zapłaciłam i zakup nowej mieści się w budżecie weselnym, ale tej myśli wtóruje inna - kieruj się rozsądkiem i oszczędzaj. Ostatecznie jednak stwierdziłam, że co ja sobie będę narzucać sztuczne ograniczenia Sa, sa, sa mam już kilka "na oku"
Makijaż zamierzam wykonać sama, a to z uwagi na napięty grafik w tym dniu (fryzjer o 7.30, egzamin o 11.00 w Bielsku -kilkadziesiąt kilometrów od Oświęcimia, ale na pewno zbiórka będzie ok 10.00, egzamin trwa 2,5 godziny - zamierzam myknąć wcześniej, o 14.00 muszę być już w domu - zrobić makijaż i się ubrać - ślub o 16.00).
Jedynie co to w planach jest zagęszczenie rzęs żeby ich malowanie było już z głowy.

pudełko na koperty
zaproszenia
winietki
zawieszki na wódkę
kotyliony
koszyczki ratunkowe.

Do kupienia zostało wino, być może inne alkohole kolorowe. Wódkę już mamy zakupioną przed wzrostem akcyzy.

A jeszcze dekoracje na stoły będę sama robić - mam przecież za mało zajęć przed ślubem i muszę sobie zorganizować czas :P Oczywiście zdecydowały o tym względy finansowe. Wazony mam już kupione - planuje jeszcze dokupić świeczniki na tealighty i okrągłe lustra. Małe bukieciki do tych wazonów już zrobią mi kuzynki.

Obecnie rozglądam się za stanikiem, mam dekolt w serduszko. Szukam też wygodnych butów, polecacie jakieś marki?

Rówieśniczko
Wow, egzamin zawodowy w dniu slubu ja bym na zawał zeszła
Kilka próśb: pochwal się salą, suknią i tym bukietem z broszek (mnie to szczegolnie interesuje bo sama tez chce miec broszkowy bukiet) buty dziewczyny zamawiają na akces, bialebuty itd a ja osobiście mam z Ryłko, z kolekcji ślubnej i też są wygodne jaki macie kolor przewodni wesela? Jezu...jaka się wścibska zrobiłam

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2014-04-15, 22:04   #4064
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
Nam pan na sali powiedzial, ze latem czerwone nie schodzi, za ciezkie, mysle ze te ilosci w zupelnosci wystarcza

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dziękuję Podobnie myśleliśmy, ale dobrze mieć potwierdzenie osoby która się tym zajmuje Przezornie dokupimy ok. 5 butelek czerwonego półsłodkiego.
Współczuję przejść w pracy, ludzie są niepoważni.

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
A zastanawiam się czy piosenka na 1 taniec może być piosenką na teledysk ślubny Czy szukać czegoś innego

Do kiedy jest ta promocja?

Jeszcze nie znalazłam białego wina, które smakowałaby mi, więc na ślub kupiłam już kilka butelek słodkiego, czerwonego wina.
Tż który tego trunku nie pije stwierdził, żebym jeszcze dokupiłam kilkanaście butelek czerwonego, jak nie zejdzie to będę mieć sporo do picia na później
Jak najbardziej piosenka na pierwszy taniec może zostać użyta do teledysku. Wg mnie to nawet fajnie, że muzyka jest Wam znana i budzi przyjemne wspomnienia.
Promocja jest do 23.04 - obejmuje tylko Varnę różową półsłodką -c. 12,99 zł.
Dzisiaj udało nam się znaleźć jeszcze 7 butelek (stały na bocznym regale z tyłu, ale nam nic nie umknie). Różowego mamy 25 butelek i wystarczy. Białe półsłodkie również planujemy Varne - próbowaliśmy w niedzielę i bardzo nam smakowało
Zastanawiam się jakie półwytrawne kupić

Cytat:
Ja bym dokupila te pare butelek czerwonego i mysle, ze spokojnie wystarczy
Tak tez zrobimy
Piękny pierścionek

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Postanowiliśmy z Tż , że podróż poślubna odbędziemy w styczniu- kierunek Meksyk !!
Teraz on nie dostanie więcej urlopu niż te 3 tyg na ślub. A styczniu będzie miał większe luzy w pracy.
Wow wspaniała podróż poślubna, warto poczekać kilka miesięcy dłużej.

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
TŻ dzwonił do naszej sali, oni nie mają piwa z kega.
Więc musimy mieć butelkowe.
Dziś jedziemy kupić 60szt. Heinekena do Lidla (jest w promocji) - ja piwa nie piję (tylko smakowe), a TŻ twierdzi, że H. dobrze wygląda

My ostatecznie kupujemy 15butelek białego i 15butelek różowego (na ok 90 osób) - czerwone uznaliśmy, że będzie za ciężkie na lato.

Ysia - Ty kupowałaś Blossom Hill?
My postawimy na Lecha plus kilka sztuk smakowego, bez alkoholwego i niskoprocentowego

Cytat:
OBRAZILIBYSCIE SIE??
w dzisiejszych czasach jest to normalne zjawisko. Większość sal ma ustaloną minimalną liczbę osób więc lepiej doprosić kilkoro znajomych niż płacić za puste miejsca. Poza tym wiadomo, każdy ma określony budżet przeznaczony na wesele i w pierwszej kolejności zaprasza rodzinę a dopiero w dalszej kolejności znajomych.

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość

(ksiądz chciał 50 zł)

Tyle załatwione, padam
Gratuluję zakupów
6 skrzynek spokojnie wystarczy

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość
To nie są moje lakierki ja mam butki cieliste, ale skóra nie lakierowana. W sumie szkoda, bo by bardzo ładnie wyglądały, ale nie miałam takiej możliwości wyboru. Buty zamawiałam z Aksces2
Te buty z kolażu są Twoje? Mogłabyś napisać który model zamawiałaś i jaki obcas i materiał?
anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 22:04   #4065
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
jak ty to chcesz ogarnąć???

Ale TŻ mnie wkurzył..... Koleżanka mu powiedziała, że wesele można ogarnąć w dwa tygodnie i teraz mi to ciągle powtarza...... Ja pier...... Zamorduję go :P
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 22:06   #4066
przezduzeem
Wtajemniczenie

Dziękuję za wszystkie komentarze,
łopatki odstają bo tak jak jedna z dziewczyn zauważyła mam ręce splecione z przodu, nie mam takich odstających na co dzień.
Sukienka faktycznie troszkę "pogrubia" a zdjęcie jest bardzo niekorzystne ale w moim przypadku bardzo się cieszę, że "pogrubia".
Jestem bardzo bardzo chuda (czego nie widać na zdjęciu) i tego nienawidzę i nie chciałam tego jeszcze bardziej podkreślać.
Ale dziękuję za wszystkie komentarze

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 22:11   #4067
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
łopatki odstają bo tak jak jedna z dziewczyn zauważyła mam ręce splecione z przodu, nie mam takich odstających na co dzień.
Sukienka faktycznie troszkę "pogrubia" a zdjęcie jest bardzo niekorzystne ale w moim przypadku bardzo się cieszę, że "pogrubia".
Jestem bardzo bardzo chuda (czego nie widać na zdjęciu) i tego nienawidzę i nie chciałam tego jeszcze bardziej podkreślać.
mi się podoba
oryginalnie i inaczej

wiatm nową PMkę

u mnie dziś 11 dni

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 22:11   #4068
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Witaj
widzę, że jesteśmy z tego samego rocznika
anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 22:16   #4069
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:

pudełko na koperty
zaproszenia
winietki
zawieszki na wódkę
kotyliony
koszyczki ratunkowe.

jesteś moim mistrzem

nie mam pojecia jak to ogarniesz i jak wytrzymasz nerwowo, ale jak tego dokonasz to będę sobie o Tobie przypominać zawsze w chwilach życiowych zawirowań

Ślubujemy tego samego dnia! W podobnym czasie miałyśmy zaręczyny (my 17.05.2013 i też w rocznicę )

aaa i przymiarke też mam w lipcu i nie wiem jak dożyję więc fajnie, że jesteśmy we dwie

Cytat:
Ale TŻ mnie wkurzył..... Koleżanka mu powiedziała, że wesele można ogarnąć w dwa tygodnie i teraz mi to ciągle powtarza...... Ja pier...... Zamorduję go :P
może i się da, ale ... po co?

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 22:24   #4070
Lemon_Drop
Zadomowienie

Justyna.kociaczek witaj! Bardzo dużo już macie, gratuluję! Ten egzamin w dniu ślubu to jakaś masakra, ja bym chyba na zawał padła! ?mdleje:
Co do butów to mogę polecić La boda bo od nich zamawiałam
Stary 2014-04-15, 22:28   #4071
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
jesteś niemożliwa! na pewno będę i mocno kibicować w tym dniu

Cytat:
:

to wszystko zależy jaki się chce ślub i ile ma się kasy

Cytat:
Napisane przez Godzia_13 Pokaż wiadomość
Jutro idę odebrać obrączki mam też kolejną przymiarkę sukni

Cytat:
mam zdjęcia dla Czekolady, o które prosiła. i apel do dziewczyn, które chciały zamawiać buty z bialebuty.com
pod żadnym pozorem nie bierzcie materiału skóra srebrna satynowana - srebrne drobinki ścierają się przy byle potarciu o but. co prawda nie jest to bardzo widoczne, ale jak światło się odbija to wszystko wychodzi na wierzch... buty były ubrane przez półtorej godziny na lekcji tańca.... nawet na dworze w nich nie byłam...
chciałam je!!!! chciałam!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Ja kiedyś sama miałam tzw. "Magic Foot Peel - sexowne stopy", ale to kosztuje blisko 100zł. Teraz kupiłam na eBay Holika Holika - konkretnie tutaj - za dwie pary dałam 40zł. Polega to na tym, że zakłada się takie foliowe skarpetki ze specjalnym płynem w środku na ok. 1-2h, a później przez około tydzień jest się jaszczurką Skóra ze stóp cała schodzi, ale to nic nie boli ani nic, ja to nawet lubię W efekcie cały martwy, stwardniały naskórek schodzi, odsłaniając piękną, mięciutką skórę To świetna baza do dalszej pielęgnacji i zapobieganiu zaniedbaniu (ja tak mam - jak już mam stwardniałą skórę to nie chce mi się o nią dbać, bo po co, jak już za późno ). Bardzo polecam, szczególnie tym, które będą ślubować w sandałkach czy odkrytym obuwiu!
Warto też poszukać na blogach i youtube, ostatnio o tym Nissiax tutaj pisała.
nie mam problemów ze stopami ale strasznie mnie ciekawi ten produkt i chyba na niego się skuszę

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

dziewczyny... Wasze 11 dni do ślubu powoduje u mnie ciary!!!!!

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 22:29   #4072
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:

pudełko na koperty
zaproszenia
winietki
zawieszki na wódkę
kotyliony
koszyczki ratunkowe.

Dziewczyno, ale masz grafik napięty Ja bym chyba nie podołała Specjalnie ustaliliśmy termin ślubu po mojej obronie. Ale trzymam kciuki za Ciebie Wszystko z pewnością się uda Pochwal się koniecznie suknią jestem bardzo ciekawa. Co do butów to sama jeszcze nie mam, ale długo długo już szukam i nic wygodnego nie znalazłam niestety. Będę zamawiała z akces2 prawdopodobnie. Gratuluję wszystkich załatwionych spraw i czekam na zdjęcia sukni i innych dodatków
Co do wieku to nie ma co ukrywać, a trzeba się chwalić Jesteście młodzi, zakochani i szczęśliwi. Wiek nie ma tu nic do rzeczy
P.S. Twój TŻ jest starszy ode mnie o 10 lat Mój jest starszy ode mnie o 4, ale nawet gdyby był o 10 to nie zamieniłabym go na innego

Cytat:
Zamorduj ją
Mój ciągle powtarza, że jeszcze czas i zdążymy, więc doskonale Cię rozumiem

Cytat:
Najważniejsze, że Ty jesteś zadowolona Masz piękne plecy i tu rzeczywiście nie widać, że jesteś za chuda. Na prawdę gratuluję Ci, że masz suknię która maskuje to co chcesz i eksponuje co potrzeba każda z nas o takiej marzy

Edytowane przez activelifestyle
Czas edycji: 2014-04-15 o 22:34
Stary 2014-04-15, 22:29   #4073
Atomoowka
Wtajemniczenie

Justyna.kociaczek oj kurde ciężki dzien Cie czeka, ale mam nadzieje, ze wszystko sie uda.
No kurde będziesz moim guru jak pójdzie po Twojej myśli i dasz radę ( a dasz napewno nie?)
Pokażesz sale i sukienke ?

Mojakaren pewnie dam znac jak paski sie spisały.

Say hello a no pewnie, ze sie da w 2 tygodnie, pytanie po co? Dla większego stresu, ganianiu z wywieszonym ozorem przez 14 dni, czy żeby sie chwalić ludziom ze takie świetne wesele w 2 tyg sie zrobiło a inni 2 lata potrzebują? A weź tego TŻ nie słuchaj wcale :p

Zjadłam chipsy, kopnijcie mnie w tyłek. Fu.k zaraz znowu w sukienke nie bede sie mieściła :p

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 22:36   #4074
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Wszytsko zależy od tego w jaki sposób młodzi to załatwią :
U nas była taka sytuacja.Na początek zapraszali i mówili , że nie zapraszają kuzynostwa więc ok. A potem zadzownili nie do mnie tylko do moich rodziców , na 2 tyg przed że im dużo gości odmówiło i że w sumie mają miejsce i żebyśmy przyszli. Bez żadnego zaproszenia .. mega dziwne i obciachowe
no raczej postaram sie to zrobic taktownie, bede miec dla nich zaproszenie (bez potwierdzenia przybycia), gdyby sie pytali dlaczego tak pozno to wypada mi wspomniec o liczbie gosci minimalnej i budzecie?
niby pogadalam z kilkoma parami zeby sie mieli na bacznosci ze moga dostac zaproszenie w ostatniej chwili,ucieszyli sie i powiedzieli ze czekaja.
ale tak mi dziwnie, oni sie ciesza, a jak jednak sie wsyztscy potwierdza? i nie ebde musiala dopraszac eh

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Justyna.kociaczek o matko, to zero luzu w dniu ślubu
jak ogarniesz to bedziesz genialna

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 22:37   #4075
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:

Zjadłam chipsy, kopnijcie mnie w tyłek. Fu.k zaraz znowu w sukienke nie bede sie mieściła :p

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
od tego razu ani razu Trochę aktywności fizycznej i nie będzie po chipsach śladu
Stary 2014-04-15, 22:37   #4076
say-hello
Zakorzenienie

no kurcze zamiast docenić, że wszystko ogarniam, albo najlepiej pomóc, to on takie teksty i na każdy mój argument ma jakąs odpowiedź.

że nie będzie stresu jak wszystko załatwimy szybciej - i tak się bedziemy stresować.

że zaproszeń nie damy przecież 2 tyg przed ślubem - i tak wszyscy by przyszli, gdybyśmy dali.

że nie zostawimy sobie wszystkiego na ostatnią chwilę i nie będziemy latać przez całe dnie załatwiać - i tak będziemy latać i załatwiać przed ślubem...

jezuuu już nie wiem, czy on po prostu musi na przekór mi mówić, czy o co chodzi ;/ bo racji w swoich argmentach w ogóle nie ma! ale mnie wkurzył teraz....
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 22:46   #4077
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:

OBRAZILIBYSCIE SIE??
Moim zdaniem dużo zależy w jaki sposób młodzi to zrobią. Jeśli z taktem i bez ściemniania o co chodzi to ok.
Już kiedyś to pisałam, ale TŻ kiedyś dostał takie zaproszenie, młoda przyniosła i zostawiła jego rodzicow kiedy go nawet w domu nie było, i po dacie do kiedy prosili o potwierdzenie. My akurat wtedy nie poszliśmy. Ale też trochę z tego względu że tydzień później też mieliśmy wesele.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 22:53   #4078
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
no kurcze zamiast docenić, że wszystko ogarniam, albo najlepiej pomóc, to on takie teksty i na każdy mój argument ma jakąs odpowiedź.

że nie będzie stresu jak wszystko załatwimy szybciej - i tak się bedziemy stresować.

że zaproszeń nie damy przecież 2 tyg przed ślubem - i tak wszyscy by przyszli, gdybyśmy dali.

że nie zostawimy sobie wszystkiego na ostatnią chwilę i nie będziemy latać przez całe dnie załatwiać - i tak będziemy latać i załatwiać przed ślubem...

jezuuu już nie wiem, czy on po prostu musi na przekór mi mówić, czy o co chodzi ;/ bo racji w swoich argmentach w ogóle nie ma! ale mnie wkurzył teraz....

tez bym sie wkurzyla!!
u mnie jest podobnie, ze na wszytsko mamy jeszcze czas
eh ci faceci z jednej gliny ulepieni

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 23:06   #4079
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Justyna.kociaczek witaj widać różnica wiekowa między Tobą a Twoim TŻ jest taka sama jak między moimi rodzicami a ja dodam że mój jest rok młodszy ode mnie hehe
Egzamin w tym samym dniu co ślub wow!!! już trzymam za Ciebie kciuki
Poka poka sukienkę

say-hello może lepiej zamorduj najpierw tą koleżankę co tak pepla

Anesthesia fajna ta piosenka dla rodziców "Wielka woda" i fajne ma słowa moim zdaniem pasuje jak najbardziej co do piosenki "ale to już było" tak samo bym to skojarzyła tak jak napisałaś

przezduzeem suknia bardzo oryginalna i najważniejsze że Ty się w niej czujesz najlepiej

mala_czarna_21 tylko 11 dni? łooo matkoooo

Edytowane przez iliy
Czas edycji: 2014-04-15 o 23:14
iliy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 23:22   #4080
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:

Czy mój TŻ się czasem do Ciebie nie przeprowadził? Jakbym swojego słyszała.... Znoszę to, że mi nie pomaga, ale jest mi zwyczajnie przykro, że tego nie docenia. Oni chyba tak mają... Myślę, że po części trochę się boją tych przygotowań, ale nie potrafią się do tego przyznać To jest ich taka reakcja obronna
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości