Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-16, 12:32   #2101
hje
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Uuu, Justynka właśnie wróciła do domu
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 12:54   #2102
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Marsi-udanego wypoczynku
Wesołych Świąt!

Jeny jak ludzie z tablicy (a nie już teraz OLX-po co zmieniali tą nazwę? Tamta zła była? Komu to przeszkadzało?) mnie wkurzają. Najpierw delikwent jeden z drugim wystawia coś na sprzedaż a potem nie odpowiada w sprawie ogłoszenia. To po co wystawia? Ile już miałam takich przypadków że nadawca ogłoszenia w ogóle nie odpowiedział na zapytanie to głowa mała. Co za ludziska
Albo ostatnio umówiłam się z babką już na kupno(no w każdym razie zaklepałam to ale trzeba było ustalić jeszcze koszta przesyłki) pewnej rzeczy,a ta coś mi zaczęła kręcić że niby za pobraniem opłacam tylko koszt przesyłki u listonosza,a za daną rzecz robię przelew jej na konto. (ta srają muchy będzie wiosna).Powiedziałam że znam cennik poczty polskiej i napewno nie jest tak jak mówi,potem zadałam jeszcze pytanie ale już nie odpisała. To żeby ją sprawdzić chciałam dane do przelewu (że niby łyknęłam)to podała tylko nr konta bankowego,później wyrwałam z niej wręcz ... Imię i nazwisko,adresu nie chciała podać ale jakoś dotarło w końcu po mojej wiadomości że adres też musi być,więc dosłała- no i żadnego pytania z jej strony jak w końcu ma to wysłać. Czy zwykłym listem czy za pobraniem (pytałam)-zero odzewu więc wiem że babka miała złe zamiary. Z resztą od razu mi podpadło jak chętnie podała nr konta bankowego mimo że właściwie nic nie ustaliłyśmy. Myślała że na jelonka kuwa trafiła Do tej pory cisza.
Takich ludzi to tylko
Nie musicie czytać-musiałam to z siebie wyrzucić
dlatego polecam allegro. ☠☠☠☠☠☠☠e te tablice/olxy dupa wie po co nazwe na gorsza zmieniaja I nie kupilabym nic przez tablice na zasadzie wplaty pieniedzy a nie odbioru osobistego Ludzie szukaja debili, dobrze, ze sie nie dalas!

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Neti, to na stacjonarny, nie wyświetla numerów
z czystej ciekawosci- po co wam stacjonarny? Pewnie wszyscy macie komorki?

Bylam dzis w PUPie. Bardzo mila babka mnie rejestrowala Za tydzien mam wizyte u posrednika

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 12:58   #2103
mala_19kw
Zakorzenienie

Spałam 3 godziny mały dalej śpi.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 12:59   #2104
hje
Zakorzenienie

Litlle, dużo osób dzwoni do taty na domowy, a i on jak dzwoni z Norwegii to ma dużo taniej, niż na komórkę
Stary 2014-04-16, 13:05   #2105
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

LITTLE...moi t. Też mają, w sumie tylko po to aby był internet, bo przecież oboje mają komórki.ale gdyby nie stacjonarny nie wygraliby wycieczki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 13:14   #2106
hje
Zakorzenienie

http://kwejk.pl/obrazek/2043672/wagginsy.html
Stary 2014-04-16, 13:19   #2107
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Widziałam to....dobre

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-16, 13:23   #2108
hje
Zakorzenienie

http://kwejk.pl/obrazek/2043759/dzwon-zygmunta.html yebuam
Stary 2014-04-16, 13:46   #2109
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:
Jeny jak ludzie z tablicy (a nie już teraz OLX-po co zmieniali tą nazwę? Tamta zła była? Komu to przeszkadzało?) mnie wkurzają. Najpierw delikwent jeden z drugim wystawia coś na sprzedaż a potem nie odpowiada w sprawie ogłoszenia. To po co wystawia? Ile już miałam takich przypadków że nadawca ogłoszenia w ogóle nie odpowiedział na zapytanie to głowa mała. Co za ludziska
Albo ostatnio umówiłam się z babką już na kupno(no w każdym razie zaklepałam to ale trzeba było ustalić jeszcze koszta przesyłki) pewnej rzeczy,a ta coś mi zaczęła kręcić że niby za pobraniem opłacam tylko koszt przesyłki u listonosza,a za daną rzecz robię przelew jej na konto. (ta srają muchy będzie wiosna).Powiedziałam że znam cennik poczty polskiej i napewno nie jest tak jak mówi,potem zadałam jeszcze pytanie ale już nie odpisała. To żeby ją sprawdzić chciałam dane do przelewu (że niby łyknęłam)to podała tylko nr konta bankowego,później wyrwałam z niej wręcz ... Imię i nazwisko,adresu nie chciała podać ale jakoś dotarło w końcu po mojej wiadomości że adres też musi być,więc dosłała- no i żadnego pytania z jej strony jak w końcu ma to wysłać. Czy zwykłym listem czy za pobraniem (pytałam)-zero odzewu więc wiem że babka miała złe zamiary. Z resztą od razu mi podpadło jak chętnie podała nr konta bankowego mimo że właściwie nic nie ustaliłyśmy. Myślała że na jelonka kuwa trafiła Do tej pory cisza.
Takich ludzi to tylko
Nie musicie czytać-musiałam to z siebie wyrzucić
Masakra! Współczuję.
A co do zmiany nazwy tablicy, to wynika to ze zmiany właściciela. Właściciel Allegro, czyli Naspers, jest również właścicielem marki OLX.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dziewczyny, muszę sie wyżalić
chodzi o tż :/ jak on mnie wkurza
dzisiejsza noc znowu do bani, Kuba przez jakąś godzinę nie mógł spać, marudził, płakał a nie chciał uu. Podobnie jak przy usypianiu. A tż co? Jak zwykle spał i nic nie słyszał. Jak go obudziłam, żeby na chwilę do nas przyszedł, to rano był obrażony, że go obudziłam
ja wiem, że to ja zwykle usypiam Kubę, ja się nim zajmuję w nocy, bo beze mnie nie uśnie ale kurczę, jakby chociaż przyszedł sprawdzić, co się dzieje a on nic :/
miał wczoraj rozliczać pity, z tej okazji nie pozmywał garków bo miał do tego zasiąść zaraz po wykąpaniu Kuby i co? Oglądał na allegro miniatury samochodów pity dalej nie rozliczone
a najbardziej mnie wkurza to, że on w ogóle nie reaguje na zachowanie Kuby, jak płacze to on go nie weźmie na ręce, nie odwróci Jego uwagi, nawet nie pomyśli, żeby mu pieluchę zmienić albo nakarmić.
Wpienia mnie to, że jestem sama z Kubą cały czas a on jak wraca to siada do kompa i najchętniej to już by spał albo oglądal all :/
Nie mam już siły a z nim nawet nie mam kiedy pogadać bo wiecznie śpi albo siedzi przy kompie. Ja rozumiem, że może być zmęczony, że go głowa boli ale czy mnie przypadkiem tez nie należy się chwila odpoczynku? Jestem z Kubą 24h/dobę, właściwie to Kuba stał się częścią mnie, bo wszystko robimy razem, codziennie uczę się bycia cierpliwą i rozumiejącą a tż co? Jak Kuba ubrudzi się przy jedzeniu to robi takie miny jakby nastąpił koniec świata :/ bo "on patrzy przez pryzmat siebie jak on je tak i Kuba powinien". No sorry nie powinien być w ogóle brudny, tego to mamusia go nauczyła, bo ona wiecznie z chusteczką lata, bo Kubusiowi ślinka pociekła, bo Kubuś ma kaszkę na brodzie. Od razu mówię, że dbam o Kubę, jest czysty, ma czyste ubranko ale to jeszcze dziecko, czy Wasze dzieci się w ogóle nie brudzą? Jak wracamy z placu zabaw to tż się denerwuje, że Kuba piach przynosi. To co mam go trzymac z dala od piasku :/
to się wyżaliłam, przepraszam za elaborat :/
Nancy, moja się brudzi niemiłosiernie. Bywa, że pod koniec dnia ma na bluzie, buzi itp. przegląd dziennego menu. Pomijam już takie oczywistości jak piasek, rajstopki od trawy czy usyfione rękawy od wycierania samochodów, które ją kręcą To tylko małe dziecko.
Dobrze, że to z siebie wyrzuciłaś. Twój tz powinien przeczytać tego posta

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Co na obiad, wyprasuj mi koszule, ale syf w kuchni, trzeba odkurzyc, pranie sie chyba rozmnaza - ale palcem NIE KIWNIE! Dzisiaj sie wkurzylam bo smieci staly przy drzwiach i on ich NIE WIDZIAL! Wracal sie z auta zeby wyrzucic. Jak walnelam elaborat smsowy jeden drugi i trzeci to tak zaczal przepraszac ze szok. Wroci naprawiony
O jaaaa, zabrzmiało groźnie. Normalnie Lady Putin Ale rozumiem, czasami tak trzeba

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość

Zrobiłam sobie świąteczne okienko...co prawda z ostatnim zdj BOKEH się nie równam....ale mąż mnie pochwalił
Bardzo ładne okienko
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 13:52   #2110
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hahahahaha o,losie!!!!!

My tez mielismy stacjonarny jeszcze rok temu niecaly, po pierwsze byl w pakiecie, a po drugie sis M.z Anglii za grosze mogla dzwonic.

Jaka polecacie farbe blond? Marzy mi sie taki chlodny odcien, ostatnio farbowalam garnierem chyba? I kolor piekny ale do pierwszego mycia potem coraz bardziej zolty i nawet nie pomagaly fioletowe szampony i plukanki

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 14:05   #2111
BlackSanctum
Zakorzenienie

Moje dziecko chodzi po pokoju z wielką papugą (pluszową) w ręku i co chwilę pokazuje mi ją, mówiąc głośno "Mama, pugaś!". Pugaś to oczywiście papuga.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 14:25   #2112
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
A co do zmiany nazwy tablicy, to wynika to ze zmiany właściciela. Właściciel Allegro, czyli Naspers, jest również właścicielem marki OLX.
Ohoho, obeznana
Stary 2014-04-16, 14:33   #2113
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dziewczyny, muszę sie wyżalić
chodzi o tż :/ jak on mnie wkurza
dzisiejsza noc znowu do bani, Kuba przez jakąś godzinę nie mógł spać, marudził, płakał a nie chciał uu. Podobnie jak przy usypianiu. A tż co? Jak zwykle spał i nic nie słyszał. Jak go obudziłam, żeby na chwilę do nas przyszedł, to rano był obrażony, że go obudziłam
ja wiem, że to ja zwykle usypiam Kubę, ja się nim zajmuję w nocy, bo beze mnie nie uśnie ale kurczę, jakby chociaż przyszedł sprawdzić, co się dzieje a on nic :/
miał wczoraj rozliczać pity, z tej okazji nie pozmywał garków bo miał do tego zasiąść zaraz po wykąpaniu Kuby i co? Oglądał na allegro miniatury samochodów pity dalej nie rozliczone
a najbardziej mnie wkurza to, że on w ogóle nie reaguje na zachowanie Kuby, jak płacze to on go nie weźmie na ręce, nie odwróci Jego uwagi, nawet nie pomyśli, żeby mu pieluchę zmienić albo nakarmić.
Wpienia mnie to, że jestem sama z Kubą cały czas a on jak wraca to siada do kompa i najchętniej to już by spał albo oglądal all :/
Nie mam już siły a z nim nawet nie mam kiedy pogadać bo wiecznie śpi albo siedzi przy kompie. Ja rozumiem, że może być zmęczony, że go głowa boli ale czy mnie przypadkiem tez nie należy się chwila odpoczynku? Jestem z Kubą 24h/dobę, właściwie to Kuba stał się częścią mnie, bo wszystko robimy razem, codziennie uczę się bycia cierpliwą i rozumiejącą a tż co? Jak Kuba ubrudzi się przy jedzeniu to robi takie miny jakby nastąpił koniec świata :/ bo "on patrzy przez pryzmat siebie jak on je tak i Kuba powinien". No sorry nie powinien być w ogóle brudny, tego to mamusia go nauczyła, bo ona wiecznie z chusteczką lata, bo Kubusiowi ślinka pociekła, bo Kubuś ma kaszkę na brodzie. Od razu mówię, że dbam o Kubę, jest czysty, ma czyste ubranko ale to jeszcze dziecko, czy Wasze dzieci się w ogóle nie brudzą? Jak wracamy z placu zabaw to tż się denerwuje, że Kuba piach przynosi. To co mam go trzymac z dala od piasku :/
to się wyżaliłam, przepraszam za elaborat :/

Niestety nic madrego nie poradze, bo u nas b. podobnie jest.
Ochrzan pomaga na chwile (kilka dni), chociaz (odpukac!) ostatnio nie narzekam na niego.

Kuba tez wiecznie brudny.
TZta denerwuje jak je i wywala na ziemie, wtedy zamiast dokonczyc karmienie to leci od razu i sciera to, co dziecko narozwalalo. Jakby to nie moglo poczekac az skonczy sie posilek

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Nie obraź się ale na dziewczynkę to nie wygląda Mały przystojniak, dokładnie alaJames Dean
Ufff

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
cudny jest <3 Hanuśka by go kochała

Ajlowjuuuu

Tak cos czulam, ze ta zmiana nazwy tablicy to jakies szachrajstwa w zwiazku ze zmiana wlasciciela...
Swoja droga - dwie paczki dzis wyslalam.
little, ja z tych, co nie szukaja frajerow

Macie jakis przepis na szczawiowa?
Kupilam dzis swiezy szczaw i tak sie zabieram do niego od rana....

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 14:35   #2114
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Okno piękne

Dziewczyny dziękuję za wszytskie odpowiedzi odnośnie szczepienia...chyba zaszcszepie jutro...

A jeszcze podajecie dalej wit D dzieciom???

Na szczescie u nas taki klimat, ze nie potrzeba suplementowac
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 14:38   #2115
Delicjanka
Zakorzenienie

Heja!
żyje haha;p tzta kolega przyjechał zmienić mi opone, bidny nigdy nie zmieniał.. srubu były tak przykrecone ze no nie dał rady, zadzwonił po szefa.. przyjechał, złamał dwa klucze, ale udało się. Na koniec.. padł mi akumulator:hahaha :

kupilam dzis Amelce w ciuchach o takie rzeczy, next, hm, reserved kids. Za 13 zl. Ten pierwszy zestaw na 3-4 lata jest;p ale no sorry;p taka cena;p zal nie wziąć, tym bardziej, że jak nówki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1531807_780854558594277_7595288997093096983_n.jpg (75,2 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1557688_780854875260912_5663131425035446444_n.jpg (95,6 KB, 38 załadowań)

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-16, 14:58   #2116
hje
Zakorzenienie

Na drugim widać, że już się Gwiazda brała za przymierzanie Super

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

http://allegro.pl/3-4-l-boska-malola...148023666.html - ja pierdziu! Trochę kasy by poszło, ale na rok ubrania załatwione
Stary 2014-04-16, 15:00   #2117
YellowSheep
Rozeznanie

Niestety cytaty które zaznaczałam ostatnio szlag trafił... Nie pamiętam za dużo. Pamiętam że Black pytała jak Oli - chodzi sobie sam na zmianę z za paluszka albo taszczy ze sobą swój kocyk nie mam nawet jak nagrać bo nie mam telefonu.

Masakra, pogoda do d.py, nastrój tak samo, niech już będzie cieplej bo chcę z domu wyjść... Dziś złożyłam drugi raz wniosek, oczywiście nie obyło się bez problemów, wczoraj czekałam na sprawdzenie i tyle było ludzi że nie zdążyłam, dziś o 8 rano już były tłumy więc też do 12 bym nie złożyła. W efekcie sprawdziłam sama posiłkując się poprzednim wnioskiem i modlę się, żebym się nie pomyliła w jakiejś bzdurze typu brak przekreślenia czy daty. W ogóle to duże zainteresowanie jest. Ostatnio w ogóle ludzi nie było.

Oby do wieczora bo już nie wiem czym małego zająć
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 15:07   #2118
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hahahahaha o,losie!!!!!

My tez mielismy stacjonarny jeszcze rok temu niecaly, po pierwsze byl w pakiecie, a po drugie sis M.z Anglii za grosze mogla dzwonic.

Jaka polecacie farbe blond? Marzy mi sie taki chlodny odcien, ostatnio farbowalam garnierem chyba? I kolor piekny ale do pierwszego mycia potem coraz bardziej zolty i nawet nie pomagaly fioletowe szampony i plukanki

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
ja ogólnie polecam Loreala te droższe peference chyba i excelent, ja tylko tych używam (poluje na promo) bo mi się długo spłukują w przeciwienstwie do innych farb
Stary 2014-04-16, 15:20   #2119
mala_19kw
Zakorzenienie

Ultra-dziękuje za wyjaśnienie Tak myślałam że coś z właścicielem będzie Ale dziwne tak z dnia na dzień nie uprzedzając-po prostu sobie zmienili bez słowa wyjaśnienia.

Nancy- mój mąż też potrafi mnie nieźle wkurzyć w kwestii naszego syna. Ostatnio dostał z.je.bke (groziłam już nawet wyrzuceniem z domu bo emocje sięgnęły zenitu) i wziął się w garść(chociaż on twierdzi że wystarczyło powiedzieć wprost o co mi chodzi-jakby ciężko było się domyśleć że wypadałoby mi pomóc). Jak znowu podskoczy przypomnę mu tą scenke.
Nie mogę powiedzieć bo jak w nocy idę robić mleko to on wstaje równocześnie ze mną (budze go oczywiście) i uspokaja małego. Ja wracam on idzie spać-ale ok,zniose to bo jak raz(pierwszy i ostatni raz) karmił małego (ostatnio o tej 4-bo ja musiałam iść do wc akurat) to go tylko rozbudził. Jak Oskar pije mleko w nocy/nad ranem to nie ma żadnego kichania,kaszlenia,pierdz enia czy gadania-musi być cicho żeby usnął już rozbudzony. A ten złamał wszystkie zasady i poszedł spać. Efekt taki że to ja usypiałam dziecko 1,5 godz. A i tak go obudził wychodząc do pracy.
Także za taką pomoc ja dziękuje. Wystarczy jak uspokoi go w nocy,resztę zrobię sama. Ostatnio mój mąż nawet wymyślił że ja pójdę dopiero się myć jak mały uśnie-tylko że wtedy to już nie mam sił nawet. Powód?-bliżej nie znany,po prostu nie chce/boi się ?z nim zostać sam na sam. Nie wiem z czego to wynika? Zawsze sobie radził,no czasem nie zapanował nad sytuacją i mały nabił sobie śliwe,ale ogólnie ok. A być może zobaczył że nawet te 40 minut z Oskarem to wcale nie tak łatwo podołać-nie wiem. No i ostatnio jak poszłam się w końcu myć,wracam do pokoju bo czegoś zapomniałam,a ten go usypia... Uwaga! W śliniaku,ciuchach,nie przebranego w piżame
Tłumaczenie? "poszłaś sobie w pi.z.du i nawet nie powiedziałaś czy najedzony,czy mam go przebrać... " To nie widać takich rzeczy? Looosie. Faceci czasem to naprawdę nie myślą (bo nie raz nie muszę mu mówić oczywistych rzeczy). Łatwo nie jest momentami.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-16, 16:05   #2120
YellowSheep
Rozeznanie

W temacie tż, z moim to zwyczajowo wesoło nie ma... Ale rozwala mnie, jak w weekend kładę Młodego na drzemkę koło 10, śpi 2 godziny, potem po drzemce daję mu jeść i najczęściej wstaje król i władca, mówiąc, że mam położyć dziecko spać bo wygląda na zmęczonego on ma takie spanie, że nie wie nic, także nawet nie rejestruje kiedy Oli ma drzemkę... A ostatnio yebłam, bo stwierdził że pewnie większość Waszych facetów nie robi połowy tego, co on robi. No i w sumie muszę przyznać mu rację - mało który facet zachowuje się tak kretyńsko jak on. Amen :P
Stary 2014-04-16, 16:17   #2121
Debrah
Zakorzenienie

Serek który dajecie dzieciom, z Biedry, to ten?:
https://www.google.pl/search?q=tutti...2F%3B500%3B375

Potem pocytuję i odpowiem, wieczorkiem, wybaczcie
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 16:18   #2122
mala_19kw
Zakorzenienie

Od razu sprostuje,to że usypiał go w tych ciuchach to czysto prosto ze złości na mnie. Bo ja i tak poszłam się myć a on z dzieckiem i tak musiał zostać. No ale mi na złość tym nie zrobił... Bo jak wszystko jest ok to wie że trzeba pampersa zmienić (czasem mnie upomina czy aby już nie pora ) piżamke ubrać,dać jeść. Ale jak mu czasem odpali to jakby mózgu nie miał
Chłopy to po prostu instynktu nie mają,bo nawet moja siostrzenica umie rozpoznać czego dziecko akurat chce,a ojciec nie potrafi? :/

Idę małego kąpać.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-04-16, 16:23   #2123
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
W temacie tż, z moim to zwyczajowo wesoło nie ma... Ale rozwala mnie, jak w weekend kładę Młodego na drzemkę koło 10, śpi 2 godziny, potem po drzemce daję mu jeść i najczęściej wstaje król i władca, mówiąc, że mam położyć dziecko spać bo wygląda na zmęczonego on ma takie spanie, że nie wie nic, także nawet nie rejestruje kiedy Oli ma drzemkę... A ostatnio yebłam, bo stwierdził że pewnie większość Waszych facetów nie robi połowy tego, co on robi. No i w sumie muszę przyznać mu rację - mało który facet zachowuje się tak kretyńsko jak on. Amen :P
No nie wiem czy sie śmiać czy płakać....żal mi go, yellow to faktycznie śmieszne ale i smutne.współczuje Ci...i widzę że ja to chyba nie mam w takim razie co narzekac.tz mój robi sporo ...dziś jak przyszedł z pracy to po umyciu rąk i przywitaniu sie z nami..wziął małego i od razu poszedł go przewinac i to sam z siebie(chwile wczesniej Antonio puścił małą dwôjeczke....)....a czasem słyszę..."niuniu on ma chyba kupe"..i koniec..co oznacza ze zwraca mi uwagę że trzeba go przewinac...na szczęście coraz rzadziej bo z nim walczę.

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Serek który dajecie dzieciom, z Biedry, to ten?:
https://www.google.pl/search?q=tutti...2F%3B500%3B375

Potem pocytuję i odpowiem, wieczorkiem, wybaczcie
Tak

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Od razu sprostuje,to że usypiał go w tych ciuchach to czysto prosto ze złości na mnie. Bo ja i tak poszłam się myć a on z dzieckiem i tak musiał zostać. No ale mi na złość tym nie zrobił... Bo jak wszystko jest ok to wie że trzeba pampersa zmienić (czasem mnie upomina czy aby już nie pora ) piżamke ubrać,dać jeść. Ale jak mu czasem odpali to jakby mózgu nie miał
Chłopy to po prostu instynktu nie mają,bo nawet moja siostrzenica umie rozpoznać czego dziecko akurat chce,a ojciec nie potrafi? :/

Idę małego kąpać.
Już kąpiel??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-16, 16:35   #2124
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
no mam nadzieję, że tak mu odpowiedziałaś

bidaku

a w ogóle patrz Nasze dzieci tak samo zaczęły chodzić

Tylko pogoda du*iata, bo tak to możemy sie kiedyś umówi niech sie uczą razem :P

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2014-04-16 o 16:39
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 17:25   #2125
Delicjanka
Zakorzenienie

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Kupilam dzus te spodenki. Na żywo o wiele fajniejsze rozmiar 86/92 - kupilam za 6 zljak ktoras chce to pw

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-04-16, 17:26   #2126
Ultra81
Rozeznanie

Jak mi się chce spaaaać. Masakra. Ogarnę Mychę i idę w kimę. Umawiałam się co prawda z tz na miły wieczór, ale wygląda na to, że nie podołam

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Moje dziecko chodzi po pokoju z wielką papugą (pluszową) w ręku i co chwilę pokazuje mi ją, mówiąc głośno "Mama, pugaś!". Pugaś to oczywiście papuga.
cudownie!

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Ohoho, obeznana
No ba! To w pewnym sensie też część mojej pracy - kto, z kim i za ile

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Heja!
żyje haha;p tzta kolega przyjechał zmienić mi opone, bidny nigdy nie zmieniał.. srubu były tak przykrecone ze no nie dał rady, zadzwonił po szefa.. przyjechał, złamał dwa klucze, ale udało się. Na koniec.. padł mi akumulator:hahaha :
O jaaaa, ale przeżycia miałaś!

Cytat:

Tłumaczenie? "poszłaś sobie w pi.z.du i nawet nie powiedziałaś czy najedzony,czy mam go przebrać... " To nie widać takich rzeczy? Looosie. Faceci czasem to naprawdę nie myślą (bo nie raz nie muszę mu mówić oczywistych rzeczy). Łatwo nie jest momentami.
O to to! Też mnie to rozwala - bo "nie powiedziałaś". Strasznie jestem cięta na takie teksty, zaraz odpowiadam, że dziecko ma dwoje rodziców i to nie tylko ja jestem za Małą odpowiedzialna, w sensie żeby ją ogarnąć. Chociaż nie mogę powiedzieć, z reguły, jak wychodzę, to tz żegna mnie słowami "damy sobie radę".

Cytat:
A ostatnio yebłam, bo stwierdził że pewnie większość Waszych facetów nie robi połowy tego, co on robi. No i w sumie muszę przyznać mu rację - mało który facet zachowuje się tak kretyńsko jak on. Amen :P
Przepraszam, ale Boski tekst!

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
a czasem słyszę..."niuniu on ma chyba kupe"..i koniec..co oznacza ze zwraca mi uwagę że trzeba go przewinac...na szczęście coraz rzadziej bo z nim walczę.
Też kiedyś tak usłyszałam. Moja odpowiedź: co mam zrobić z tą informacją? Tz tylko zabrał Mychę i poszedł ją przebrać.

U nas jest tak, że generalnie nie mogę powiedzieć, żeby tz się Młodą nie zajmował. Kumają się nieźle, tz potrafi wszystko przy niej zrobić, więc nie narzekam. Czasami jednak coś mu się przestawia i wtedy zachowuje się jak kretyn, czym doprowadza mnie do szewskiej pasji, która to na szczęście z reguły szybko mija, bo - jak już nieraz pisałam - szkoda mi życia i czasu na takie akcje.
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 17:31   #2127
nafiyqa
Zakorzenienie

MALA, tak szybko sie kapiecie?

Bardzo dziekujemy z Kuba za wszystkie mile slowa

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 17:32   #2128
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Też kiedyś tak usłyszałam. Moja odpowiedź: co mam zrobić z tą informacją? Tz tylko zabrał Mychę i poszedł ją przebrać.

U nas jest tak, że generalnie nie mogę powiedzieć, żeby tz się Młodą nie zajmował. Kumają się nieźle, tz potrafi wszystko przy niej zrobić, więc nie narzekam. Czasami jednak coś mu się przestawia i wtedy zachowuje się jak kretyn, czym doprowadza mnie do szewskiej pasji, która to na szczęście z reguły szybko mija, bo - jak już nieraz pisałam - szkoda mi życia i czasu na takie akcje.
To wasz chociaż wam mówił o qpie. A mój? .. siedział chwile z Amelka, przychodze i po chwili mówie, ze oj chyba qpa...a tzt... no tak czułem, ale czekałem aż wyczujesz

Nawijko, kubuś jest przeeeeeeeeeeeeesłodki!

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-04-16, 17:34   #2129
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
no mam nadzieję, że tak mu odpowiedziałaś

bidaku

a w ogóle patrz Nasze dzieci tak samo zaczęły chodzić

Tylko pogoda du*iata, bo tak to możemy sie kiedyś umówi niech sie uczą razem :P
Super pomysł Twoja Hania bardziej wprawiona może Oliego za rękę prowadzić trochę śmiesznie będą wyglądać bo on duuuży jest jak się pogoda unormuje to koniecznie musimy się spotkać
Stary 2014-04-16, 17:36   #2130
mala_19kw
Zakorzenienie

Neti-a co w tym dziwnego? Po 19/20 pójdzie spać więc idealnie moim zdaniem. Jestem sama więc muszę to jakoś ogarnąć logistycznie. Z mężem kąpie go po 18 więc też wcześnie w miarę,ale co w tym dziwnego to nie wiem.
Jakbym go wykąpała ok 20 to usnął by mi koło 22.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości