Jak ubierają się, malują, styl preferują kobiety w Waszych krajach? - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-16, 14:22   #331
małeSłoneczko
Zadomowienie

Dot.: Jak ubieraja sie, maluja, styl preferuja kobiety w Waszych krajach?

Cytat:
Napisane przez Romanaccia Pokaż wiadomość
O! jaki fajny watek przeczytalam go sobie (jakos mialam dziwne wrazenie,ze juz sie tu wypowiadalam na temat ,no dobra nie wazne )

To co zostalo napisane o wloszkach absolutnie sie zgadza i od tamtej pory wogole sie nie zmienilo co pierwasz nosi spodnie rurki do tego obrzydliwe trampasy,no poprostu dramat jakis,trampki do rurek ,albo ballerinki (styl,ktorego poprostu nie trawie) za krotkie T-Shirty zaa ktorych wyplywa sadelko (rzadko zdarza sie spotkac taka z ladnym,plaskim brzuszkiem) no i oczuwiscie zad wystajacy zza spodni ,fuj ! gigantyczne okulary ciagle w modzie tak samo jak wielgachne szaliki owiniete 30 razy wokol szyi

lub mini spodniczka do tego kozaki ,takie zamszowe,marszczone na plaskiej podeszwie,wieli dekolt i ogromna torebka.

jesli chodzi o makijaz to ja zauwazam dwa typy kobiet,te ktore nie maluja sie prawie wcale i te ktorym moznaby szpachelka z twarzy podklad zdzierac.
Lubuja sie w ciemnej opaleniznie ,bardzo czesto z solarium zarowno mezczyzni jak i kobiety.

Wloszki nie sa jakos specjalnie eleganckie,jesli juz to raczej babki po 35-40 umieja sie jakos ubrac.
ja tak naprawde nie zauwazylam jakiegos strasznego "bezguscia" u wloszek fakt czasem spotka sie dziewczyne, ktora jest nieciekawie ubrana, ale przeciez w Polsce tez mozna sie dopatrzec takich osobnikowja nie widze nic zlego w balernikach czy trampkach- wg mnie to rzecz gustu a nie narodowoscinie mozna przeciez zawsze pomykac na obcasach

co do makijazu to takie "tapeciary" sa tez w Polsce
Cytat:
Ja rowniez slyszalam wielokrotnie,ze skandynawki czlapia w rozchodzonych butach i zupelnie nie potrafia chodzic na obcasach,ja majac ciagly kontakt z turystami czesto je widze niechlujnie ubrane,malo kobieco,nieelegancko.

a co do wloszek,ja mieszkam w Italii od 9 lat i jak dziadka patelnia NIGDY nie widzialam naprawde ladnej wloszki,bo one sa poprostu brzydkie,nie bede sie juz w szczegoly wdawac,ale naprawde o ladna i zadbana dziewczyne tu trudno
!!

Morena mia, siete son los pecados cometidos,
suman ocho conmigo, nueve los que te cobro,
mas de diez he sentido y por mi parte,
sobra darte lo que me das, damelo... damelo
bien, lo pongo aqui, lo pongo a quien

małeSłoneczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-16, 16:30   #332
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małeSłoneczko Pokaż wiadomość
ja tak naprawde nie zauwazylam jakiegos strasznego "bezguscia" u wloszek fakt czasem spotka sie dziewczyne, ktora jest nieciekawie ubrana, ale przeciez w Polsce tez mozna sie dopatrzec takich osobnikowja nie widze nic zlego w balernikach czy trampkach- wg mnie to rzecz gustu a nie narodowoscinie mozna przeciez zawsze pomykac na obcasach

co do makijazu to takie "tapeciary" sa tez w Polsce

!!
dla mnie nieciekawie sie ubieraja,
pozatym ja nie mowilam,czy sa super ubrane,czy tez nie,opisywalam ich ogolny styl ubierania sie,najczesciej spotykany na ulicach,mnie sie on nie podoba,nie musisz podzielac mojego zdania

nie mowimy tu o tym co jest rowniez w polsce.... kazdy opisywal styl kobiet z kraju,w ktorym mieszka...

owszem,ja NIGDY nie spotkalam naprawde ladnej wloszki i uwierz mi,ze bardzo wiele osob by moje zdanie podzielilo,no ale zalezy tez co sie komu podoba,co sie uwaza za ladne
Stary 2011-06-16, 19:25   #333
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usunięte

fakt, rurki i trampki tu kroluja, ale chyba tylko u nastolatek ogolnie, to nastolatki z Polski sa bardziej zadbane, takie bardziej kobiece...

ja nie cierpie natomiast tych szalikow wokol szyi, nawet teraz. az tak im zimno ? i te spodnie z krokiem w kolanach tez sa okropne
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-16, 19:56   #334
Romanaccia
Zakorzenienie

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;2755989 3] fakt, rurki i trampki tu kroluja, ale chyba tylko u nastolatek ogolnie, to nastolatki z Polski sa bardziej zadbane, takie bardziej kobiece...

ja nie cierpie natomiast tych szalikow wokol szyi, nawet teraz. az tak im zimno ? i te spodnie z krokiem w kolanach tez sa okropne[/QUOTE]

Fakt,ja szaliki nawet teraz widuje,moja kolezanka tak je namietnie nosi ma ich cala kolekcje

a ja rurki i trambki to nawet u doroslych dziewczyn widze nie tylko u nastolatek,wyjatkowo mi sie to nie podoba
Stary 2011-06-23, 14:10   #335
małeSłoneczko
Zadomowienie

Cytat:
dla mnie nieciekawie sie ubieraja,
pozatym ja nie mowilam,czy sa super ubrane,czy tez nie,opisywalam ich ogolny styl ubierania sie,najczesciej spotykany na ulicach,mnie sie on nie podoba,nie musisz podzielac mojego zdania

nie mowimy tu o tym co jest rowniez w polsce.... kazdy opisywal styl kobiet z kraju,w ktorym mieszka...

owszem,ja NIGDY nie spotkalam naprawde ladnej wloszki i uwierz mi,ze bardzo wiele osob by moje zdanie podzielilo,no ale zalezy tez co sie komu podoba,co sie uwaza za ladne
ok dla ciebie nieciekawie sie ubieraja, jak dla mnie jakiej duzej roznicy w stosunku do polek nie ma no ale juz Polski wspominac nie bede, bo mi zaczniesz znowu pisac, ze oddalam sie od tematu, chociaz czytajac twoje wypowiedzi musze przyznac, ze nie jestem jedyna, ktora nie pisze na tematbo w tym watku wypowiadamy sie tylko na temat stylu a nie urody innych kobietbo wiadomo urode trudniej ocenic- kazdemu co innego sie podobastrasznie nie spodobala mi sie twoja wypowiedz- malo taktowna i bardzo subiektywna ja rozumiem, ze kazdy ma prawo do swojego zdania, ale czasem mozna niektore rzeczy zachowac dla siebie albo powiedziec w bardziej mily sposob..
ja nie mowie ze wszystkie wloszki sa piekne, zdarzaja sie te ladne i te nieciekawe z urody, no ale w innych krajach nie jest przypadkiem tak samo?
z pelnym szacunkiem dla twojego zdania

Stary 2011-06-23, 15:55   #336
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
ok dla ciebie nieciekawie sie ubieraja, jak dla mnie jakiej duzej roznicy w stosunku do polek nie ma no ale juz Polski wspominac nie bede, bo mi zaczniesz znowu pisac, ze oddalam sie od tematu, chociaz czytajac twoje wypowiedzi musze przyznac, ze nie jestem jedyna, ktora nie pisze na tematbo w tym watku wypowiadamy sie tylko na temat stylu a nie urody innych kobietbo wiadomo urode trudniej ocenic- kazdemu co innego sie podobastrasznie nie spodobala mi sie twoja wypowiedz- malo taktowna i bardzo subiektywna ja rozumiem, ze kazdy ma prawo do swojego zdania, ale czasem mozna niektore rzeczy zachowac dla siebie albo powiedziec w bardziej mily sposob..
ja nie mowie ze wszystkie wloszki sa piekne, zdarzaja sie te ladne i te nieciekawe z urody, no ale w innych krajach nie jest przypadkiem tak samo?
z pelnym szacunkiem dla twojego zdania
Moja wypowiedz wcale nie musi Ci sie podobac,napisalam co mysle i co widze...
Cala masa osob (cudoziemcow) mieszkajacych we wloszech ma podobne odczucia do moich ,co mnie utwierdzilo w przekonaniu,ze chyba z moim wzrokiem nie jest az tak zle ,ja w ciagu 9 lat naprawde nigdy nie widzialam naprawde ladniej wloszki....
one raczej uroda nie grzesza,jest niewiele tych atrakcyjnych,z tego co obserwuje,no ale gusta sa gustami
a co do ich ubioru,tez niestety nic specjalnego,chociaz ktos by sobie mogl pomyslec,Mediolan stolica mody (jakos tak ) ecct. a tu prrr...
Stary 2011-06-23, 16:12   #337
Konto usunięte

ja tam uwazam, ze jest duzo ladnych dziewczyn we Wloszech tez bym chciala miec taka karnacje jak one
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-23, 18:15   #338
małeSłoneczko
Zadomowienie

Cytat:
Moja wypowiedz wcale nie musi Ci sie podobac,napisalam co mysle i co widze...
Cala masa osob (cudoziemcow) mieszkajacych we wloszech ma podobne odczucia do moich ,co mnie utwierdzilo w przekonaniu,ze chyba z moim wzrokiem nie jest az tak zle ,ja w ciagu 9 lat naprawde nigdy nie widzialam naprawde ladniej wloszki....
one raczej uroda nie grzesza,jest niewiele tych atrakcyjnych,z tego co obserwuje,no ale gusta sa gustami
a co do ich ubioru,tez niestety nic specjalnego,chociaz ktos by sobie mogl pomyslec,Mediolan stolica mody (jakos tak ) ecct. a tu prrr...
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;2769939 2]ja tam uwazam, ze jest duzo ladnych dziewczyn we Wloszech tez bym chciala miec taka karnacje jak one [/QUOTE]

wiadomo rozne sa gustaja nie patrze na narodowosc ale na osobe i jakos tak jak evelinarav zaobserwowalam duzo naprawde ladnych dziewczyn
moze zalezy od regionuna pld sa ladnei nie prawda,ze co druga ma nadwagewiekszosc to szczuplaczki

co do ubioru to mnie drazni to ze co prawda ladnie sie ubieraja( nie wszystkie) ale troche nudnawojedynie czego nie moglam kiedys zniesc to te buty sportowe Hogan - kazdy je ma i niczym sie nie roznia miedzy soba, no moze tylko kolorem
chociaz sama musze sie przyznac, ze w ostatnia zime sama sobie kupilam dwie paryale takich eleganckich na obcasie-zeby nie bylo

Stary 2011-06-23, 19:54   #339
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
moze zalezy od regionuna pld sa ladnei nie prawda,ze co druga ma nadwagewiekszosc to szczuplaczki
zgadzam sie na poludniu sa ladniejsze kobiety,mezczyzni zreszta tez np. Neapolitanczycy ,musze im to przyznac
Stary 2011-06-26, 15:02   #340
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

no to teraz ja
mieszkam w wiedniu i generalnie ciężko mi określić, jak chodza ubrane tutejsze kobiety, ale może dlatego, że jest ciężko okreslić, kto jest miejscowy, a kto przyjezdny na codzień, do sklepu, na wyjście do parku z psem dziewczyny raczej stawiają na wygodę i wyglądają tak jakby niedawno wstały z łóżka. na uczelnia znowu jest wielki miszmasz. panuje wręcz dowolna amerykanka jeśli chodzi o style.

jak miałam 17 lat mieszkałam rok w niemczech, więc mogę co nieco powiedzieć o nastolatkach. w mieście, którym mieszkałam panowała jakaś moda na "zbuntowany" image: dziewczyny nosiły podarte kolorowe rajstopy, były obwieszone jakimiś łancuchami, no i te fryzury!...np. zafarbowana na zielono albo wściekły róż grzywka itp. młode niemki potrafiły kupować mnóstwo firmowych ciuchów i nosić je tak, by wyglądały jak za grosze z lumpeksów. generalnie panowała jakaś moda na ustylizowane niechlujstwo jestem ciekawa, czy to już minęło
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 16:17   #341
Ieka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niebieskie_oczko Pokaż wiadomość
no to teraz ja
mieszkam w wiedniu i generalnie ciężko mi określić, jak chodza ubrane tutejsze kobiety, ale może dlatego, że jest ciężko okreslić, kto jest miejscowy, a kto przyjezdny na codzień, do sklepu, na wyjście do parku z psem dziewczyny raczej stawiają na wygodę i wyglądają tak jakby niedawno wstały z łóżka. na uczelnia znowu jest wielki miszmasz. panuje wręcz dowolna amerykanka jeśli chodzi o style.

jak miałam 17 lat mieszkałam rok w niemczech, więc mogę co nieco powiedzieć o nastolatkach. w mieście, którym mieszkałam panowała jakaś moda na "zbuntowany" image: dziewczyny nosiły podarte kolorowe rajstopy, były obwieszone jakimiś łancuchami, no i te fryzury!...np. zafarbowana na zielono albo wściekły róż grzywka itp. młode niemki potrafiły kupować mnóstwo firmowych ciuchów i nosić je tak, by wyglądały jak za grosze z lumpeksów. generalnie panowała jakaś moda na ustylizowane niechlujstwo jestem ciekawa, czy to już minęło

w takim razie odpowiem nic a nic się nie zmieniło, możliwe, że jest jeszcze gorzej
Tak z tymi włosami to lekka przesada,zielenie, róże, fiolety, norma
Ieka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-15, 12:18   #342
Midorihime
Raczkowanie

Wizażanki, wizażanki! Może pora nieco odświeżyć ten temat?!

Przeglądałam tak to forum i do tej pory nie zauważyłam, by któraś z was
omówiła sposób ubierania się kobiet na Dalekim Wschodzie, toteż dorzucę swoje
trzy grosze!

W miejscu, w którym regularnie przesiaduję [ czyt. Japonia ] na ulicach panuje
istna rewia mody! Nie mówiąc już o kobietach dorosłych, bo większość z nich
preferuje elegancki styl ubierania się, są zadbane i naprawdę bardzo trudno dostrzec wśród tłumu przedstawicielek płci pięknej jakąś 'maszkarę', to wśród nastolatków panuje istny kosmos!

Ogromna różnorodność stylów począwszy od lolitek, gotów, przez różnego rodzaju przedstawicielki gyaru, na przerysowanych ganguro skończywszy, chociaż i tak mój największy podziw zdobyły fanki j-rocka, z kolorowymi włosami i toną kolczyków, których za żadne skarby świata, nie da się sklasyfikować do odpowiedniej kategorii.

Pomysłowość tych ludzi zabija, zdecydowanie, ale mimo wszystko, wyglądają genialnie i to im trzeba przyznać : 3 ~`

` 君と 僕で(さあ)もう一度
誰しもが一度は夢見るステージ 。。。 ~`

~ 緑姫 ~
Midorihime jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 21:13   #343
iceland
Przyczajenie

Send a message via Skype™ to iceland

W mniejszych miejscowosciach (czytaj zadupiach) gdzie jest tylko jeden slep spozywczy i fabryka ryb obowiazuja dwa style: roboczy (uniform ktory da ci pracodawca) i wygodny (dres, kaloszki lub adidaski). A no i jezcze stroj wizytowy czyli najczesciej bluza, sweterek i jeansy. Zero makijazu, fryzura jal najprostsza... ludziom sie nie chce starac bo i nie ma po co!!!Zycia towarzyskiego tam nie ma, dyskoteki tylko jak ktos w domu urzadzi, jak jest jakis bar to przypomina poska mordownie - spelunke, zycie toczy sie tylko wokol pracy!

Dobre hahaah ale taka jest prawda hmmm
iceland jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-01, 14:53   #344
Kisstyla
Raczkowanie

Rewelacja te zjecie!

Poznasz Polke w Irlandii po:
  • zbyt obcisłych niebieskich tanich jeansach
  • zaniedbanych włosach (przefarbowane, bez określonej fryzury)
  • butach w stylu innym niz torebka (np. sportowe białe buty i elegancka skajowa torebka)
  • kiepskiej cerze, i fatalnym makijażu

Panów poznaje się natomiast po:
  • plecaku
  • kurtce w góry, mimo, że to miasto
  • niebieskich jeansach
  • ogolonych włosach
  • podkoszulkach z napisami
  • brudnych butach

Cytat:
Napisane przez Bling Pokaż wiadomość
Tak ubrana widzialam wczoraj Polke kolo 50 tki, bez komentarza.......
Kisstyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-06, 20:42   #345
Groszek bez Marchewki
Raczkowanie

A teraz uwaga! One piece - hit sezonu w krajach skandynawskich:

http://onepiece.com/se/shop/info/ind...FdAumAodFVYw8w

http://onepiece.com/se/shop/category/view:1

Edytowane przez Groszek bez Marchewki
Czas edycji: 2011-12-06 o 20:43
Groszek bez Marchewki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-06, 20:46   #346
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Cytat:
Napisane przez Groszek bez Marchewki Pokaż wiadomość
A teraz uwaga! One piece - hit sezonu w krajach skandynawskich:

http://onepiece.com/se/shop/info/ind...FdAumAodFVYw8w

http://onepiece.com/se/shop/category/view:1

o kurde..
Stary 2011-12-08, 22:21   #347
soleil1985
Raczkowanie

e,ja już w tamtym sezonie widywałam ludzi w tych "uroczych" kombinezonkach kiedyś nawet w Cubusie zaciekawiona spojrzałam ile takie"cudo" kosztuje-500NOK,mogłam brać bo taka okazja była..........
soleil1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-09, 13:57   #348
Groszek bez Marchewki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez soleil1985 Pokaż wiadomość
e,ja już w tamtym sezonie widywałam ludzi w tych "uroczych" kombinezonkach kiedyś nawet w Cubusie zaciekawiona spojrzałam ile takie"cudo" kosztuje-500NOK,mogłam brać bo taka okazja była..........
Moze do Szwecji doszly z opoznieniem Teletubisie rzadza 500 NOK to chyba tanio, z tego co widze to one sa za ponad 1000 w necie...

Edytowane przez Groszek bez Marchewki
Czas edycji: 2011-12-09 o 13:59
Groszek bez Marchewki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-09, 14:39   #349
soleil1985
Raczkowanie

widocznie w tym sezonie są"większym hitem",kurde naprawdę mogłam brać taką okazję przegapiłam przydałoby się takie wdzianko.np.jak grzejniki nam padną
soleil1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-13, 22:45   #350
CremaCatalana
Rozeznanie

Katalonki - wszystkie tak samo. Nijako, szaro, z kolorowymi dodatkami i apaszkami.
Stary 2011-12-15, 13:30   #351
paulinka1128
Zadomowienie

Ja sie w duzej czesci zgodze z tym co napisala Romanaccia.
Wloszki zazwyczaj ubieraja sie na sportowo, tego lata widzialam ogrom studenten w jeansach i tshirtach Hard rock cafee (jakby jeszcze ladne byly te tshirty to ok ale dla mne to bardziej bym do spania nosila). Do tego drazni mnie obsesja posiadania znanych i drogich marek nawet jak kogos nie stac na to. Wszedzie widze torebki LV(glownie dwa stare fasony), okulary Armaniego itp.
So do samej urody to bardzo podobaja mi sie oczy wloszek ale w wiekszosci sa niskie i nabite (nie grube ale zazwyczaj sa trosszke przy kosci).
Stary 2012-07-08, 23:45   #352
spaghettii
Wtajemniczenie

moze tak odswiezyc watek?

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 08:22   #353
kaszellek
Zadomowienie

GG do kaszellek

Cytat:
Napisane przez Porsha Pokaż wiadomość
WItam Was wszystkie Jestem tutaj "nowa" ale jak zobaczyłam watek musiałam sie wypowiedzieć
Mieszkam w Turcji, dokładnie w Stambule. Wszystkim moim znajomym Turcja kojarzy sie z biednym krajem, tzn jazda na osiołkach i kebabami heheh
Tak naprawde nigdzie nie widzialam tyle "bogactwa" co tutaj... Na ulicach Stambulu porshe, ferrari czy inne "wynalazki" sa na porzadku dziennym.. Kobiety zawsze eleganckie, koniecznie duze okulary przeciwsloneczne co mnie na poczatku troche smieszylo ale szybko przekonalam sie, ze bez tego dodatku nie da sie tutaj obejsc. Słonce swieci przez caly rok! Kobiety eleganckie, ladnie umalowane, zawsze podkreslone oczy co przy ich ciemniejszej karnacji i ciemnych oczach slicznie wyglada. Włosy zadbane i przede wszystkim bardzo dlugie. Studentki tak samo, dlugie wlosy i okulary, ale ubieraja sie bardziej na luzie, tzn spodnie dresowe typu "old school" najczesciej adidas, do tego obcisly lecz koniecznie dlugi t-shirt. Okulary i wielka torba przewieszona niedbale na ramieniu. Duzo bransoletek i koniecznie kolczyki kola. Paznokcie czarne lub czerwone. Najdziwniejsze, ze wiekszosc kobiet i mlodych dziewczyn wybiera torebki Louis Vuitton i co najwazniejsze, nie sa to podrobki! Turcja slynie z podrobek, ale tylko dla turystow Zadna elegancka kobieta ani tym bardziej studentka nie kupi podrobki, panuje tu zasada nie stac cie na oryginal kup cos tanszego ale koniecznie oryginalnego. Bardzo mi sie podoba, ze Turczynki nie pokazuja za duzo ciala. Tzn nosza krotkie spodenki, bluzki z dekoltem i spodniczki czy sukienki mini, ale nigdy nie sa to dlugosci przekraczajace granice dobrego smaku. Nie spotkacie dziewczyny w szortach odkrywajacych posladki lub bluzce z dekoltem do pepka, oczywiscie na ulicy, kluby maja swoje prawa Duzo kobiet farbuje sie na blond, przy czym zawsze dbaja o wlosy. Bardzo mi sie podoba ich styl i bardzo staram sie je nasladowac. Popularne sklepy to Zara, Gap, Miss Sixty,Abercrombie, Mango, Mark & Spencer, Diesel, Morgan, Nine Vest i Afrodit. Mnostwo oryginalnych butikow typu Louis Vuitton, Burrbery, Gucci czy DKNY.
Aha W wiekszych centarch handlowych mozna kupowac rzeczy na... raty!
to ja mieszkam w Stambule od 2 lat i chyba o jakimś innym mieście czytam haha podróbki rządzą, na nosach bazarkowe ray bany i conversy i cała masa podobnie ubranych dziewczyn. Ten królujący blond też często jest żółty i z odrostami- ciężko utrzymać naturalnie ciemne włosy w super kondycji po takim farbowaniu. Czasem jak jestem u fryzjera i patrzę na włosy dziewczyn dookoła, które są mega zniszczone, połamane i nadal wyciągane na szczotach, aby uzyskać mega fale- hicior stambulskich ulic- to mi szczęka opada. Poza tym co często wpada w oczy- albo w nos- to brak podstawowej higieny. Powodzenia w podróży komunikacją miejską w letnim upale, kiedy w powietrzu czuć kilkudniowy pot i bazarkowe perfumy. Generalnie opis z cytowanego postu to może kilka modnych, drogich dzielnic albo zamknięte osiedla- na pewno nie ogół stambulskiej ulicy
a apropo tych modnych dzielnic nad Bosforem- ostatnio podśmiewamy się z mega sportowego trendu- wszyscy noszą firmowe, sportowe ciuchy, niemal jak na jogging, a do tego tona biżuterii, makijaż od a do z i te właśnie mega wielkie okulary- prawie poszłam biegać, ale starbucks wołał
kaszellek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 14:17   #354
DwaKoty
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Midorihime Pokaż wiadomość
Wizażanki, wizażanki! Może pora nieco odświeżyć ten temat?!

Przeglądałam tak to forum i do tej pory nie zauważyłam, by któraś z was
omówiła sposób ubierania się kobiet na Dalekim Wschodzie, toteż dorzucę swoje
trzy grosze!

W miejscu, w którym regularnie przesiaduję [ czyt. Japonia ] na ulicach panuje
istna rewia mody! Nie mówiąc już o kobietach dorosłych, bo większość z nich
preferuje elegancki styl ubierania się, są zadbane i naprawdę bardzo trudno dostrzec wśród tłumu przedstawicielek płci pięknej jakąś 'maszkarę', to wśród nastolatków panuje istny kosmos!

Ogromna różnorodność stylów począwszy od lolitek, gotów, przez różnego rodzaju przedstawicielki gyaru, na przerysowanych ganguro skończywszy, chociaż i tak mój największy podziw zdobyły fanki j-rocka, z kolorowymi włosami i toną kolczyków, których za żadne skarby świata, nie da się sklasyfikować do odpowiedniej kategorii.

Pomysłowość tych ludzi zabija, zdecydowanie, ale mimo wszystko, wyglądają genialnie i to im trzeba przyznać : 3 ~`
Ale sie usmialam czytajac ten wpis. Japonia to nie tylko Tokio (czy inne duze miasto), ale jak widac, ten blad jest bardzo czesto popelniany.

U mnie kroluja dresy, powyciagane podkoszulki, najczesciej z dlugimi rekawami, bez wzgledu na to czy za oknem jest ponad 30 stopni, spodnice nalozone na spodnie, crocsy - obowiazkowo ze skarpetami na nogach. Do calosci dolozony jest recznik zawieszony na szyi, lub bardziej dyskretnie, maly reczniczek w reku.
Stary 2013-10-23, 01:03   #355
Bling
Zadomowienie

U nas obowiazuje cos takiego
sportowe buty
spodnie do biegania
a do tego super wypasiona,markowa torebka,oczywiscie nie sportowa
no i na przyklad elegancki plaszczyk lub na przyklad krotka skorzana kurteczka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-04-19-220.jpg (88,0 KB, 146 załadowań)

To co u innych nazywamy grzechem, w naszym wykonaniu jest jedynie doswiadczeniem zyciowym.
ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღღ ღ ღ ღღ ღ ღ
Bling jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-24, 12:48   #356
Konto usunięte

to sa legginsy/getry a nie spodnie do biegania. gdyby nie te buty, to by jeszcze przeszlo ...
Stary 2014-04-15, 21:57   #357
Puolatar
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez taka_sobie_ja Pokaż wiadomość
a no to ja o Finkach opowiem . A zatem, jak te Finki wyglądają, hm ... może zacznę od tego, że niejeden raz myślałam, czy mijana osoba to Fin czy Finka. Czasem jak idę z koleżanką ulicą, to słyszę jak pyta: jak myślisz, to jest facet czy kobieta? - i to jest niestety prawda. Finki w większości zbyt kobiece nie są (co widać także w ich zachowaniu, Finka która rzuca szklanką w czasie kłótni albo w klubie, miejscu publicznym, popycha Fina - nie wiem jak to opisać :P - i na niego wrzeszczy to nic niezwykłego - byłam świadkiem!!!).
Także np. stukot obcasów na fińskiej ulicy to coś dość niespotykanego. Kiedy przechodziłam przez takie spokojne centrum handlowe gdzie na korytarzu nie było prawie nikogo i moje obcasy stukały dość głośno, to faceci odwracali głowy by sprawdzić co się dzieje, kto idzie na obcasach i jak wysoki ma ten obcas Jeśli Finka zakłada kozaki, zatem buty dość kobiece, to zwykle na płaskiej podeszwie, bez obcasów. Ale Finki preferują w sumie raczej obuwie sportowe.
Spódniczek dużo nie widuję. Jeśli chodzi o makijaż, włosy... zależy. Ale generalnie to raczej stronią od makijażu. Większosć z tych Finek, które znam nawet tuszu do rzęs nie nałożą. Pytałam jednej, czemu, to powiedziała, ze jej się nie chce rano malować itp., a potem jeszcze pilnować cały dzień czy się nie rozmazała czy coś.
A co do makijażu to trzeba przyznać, że Finki zazwyczaj mają śliczne cery, więc podkładów i innych mazideł raczej nie potrzebują.
Włosy zwykle krótkie, a jeśli dłuższe, to np. rozpuszczone albo w kitkę. Na bardziej fantazyjne fryzury Finki się raczej nie silą.
Jak ulicą idzie jakaś babka w spódniczce, makijażu, kozakach, to na 90% Rosjanka (choć Rosjanki mają dość hmm kiczowaty styl). A jak idzie jakaś subtelniejsza, bardziej zadbana, zazwyczaj blondynka, to pewnie Szwedka. Obłęd
Podbiajam wątek i prawie w zupełności zgadzam się z Taka sobie ja
Finki nie dbają o siebie prawie wcale.
W użyciu codziennym, w każde miejsce, bez względu na okazję zakładają dresy (ale nie ładne ubrania z dresowej bawełny, jaką teraz szyje Risk Made in Poland, na przykład), ale paskudne ortaliony, albo dresiory (typu po domu) tak duże, że wyglądają jak ściągnięte ze starszego brata . Do tego buty sportowe i sportowa czapka, albo przepaska. Rozumiem ubrać się tak na jogging, ale na uczelnię? Na zakupy? Na miasto? No sorry...
Makijaż... Tak jak wspomniane, nie malują się prawie wcale. Albo! Nakładają tonę makijażu szpachlą. Ciapią się samoopalaczami i robią im się zacieki na szyi... Bo w większości mają jasne cery. Ostatnimi czasy zrobiła się moda na sztuczne rzęsy (1:1) i szpory żelowe. Jestem za jednym i drugim, o ile jest wykonane to ładnie i z gracją. Czego nie mogę powiedzieć o Finkach. Rzęsy (nie wiem jak to dokładnie wytłumaczyć) mają takiej samej długości na całym oku. Sprawia to wrażenie takiej lalki z lat 80./90. (takiej, która jak stoi prosto ma oczy otwarte, a jak się ja położy to je zamyka), dość przerażające (a do tego lubią sobie tam ciapnąć jakąś cyrkonię, albo kolorowe rzęski...). Szpony, jak wszędzie, byle długie i na bogato. (Co nadmienię raz jeszcze, laska tak "wyszpachlowana" pomyka w centrum handlowym w dresie)
Włosy. Mało która ma ładne i zadbane włosy. Te blondwłose mają je bardzo cienkie i mało, te ciemnowłose lubią się na jasne farbować. Do tego milion róży, fioletów, zieleni, wystrzyżeń, przedłużeń, etc. Wiele osób wygląda jak papugi.
Ozdoby. Nigdy i nigdzie nie widziałam ludzi z tyloma kolczykami (zwłaszcza twarzy) i wieloma bardzo dziwnymi tatuażami... Ostatnio rzuciła mi się na mieście w oczy para, obydwoje mieli POŁOWY twarzy wytatuowane tribalami Ot taka fińska normalka...
Nadal mnie zastanawia jak oni przezywają w czasie zimy w Conversach. A fińskie zimy to tak nawet do -30... Mnóstwo młodzieży chodzi tak ubranej. A mnie trzęsie aż z zimna!
Finki praktycznie prawie wcale nie chodzą w sukienkach i spódnicach w dzień powszedni. Przywdziewają je natomiast na imprezy w klubach, do tego wysokie szpile, na których większość jest nienauczona chodzić (bo normalka to adidasy i emuki) i idą w tango (i jak już Taka wspomniała, bywają zazwyczaj bardzo agresywne, jak popiją).
Jak nadmienione - jak na ulicy trafi się zadbana, ładna dziewczyna w spódnicy lub sukience i na obcasie, to 90% nie jest Finka
Puolatar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-16, 22:18   #358
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez Bling Pokaż wiadomość
U nas obowiazuje cos takiego
sportowe buty
spodnie do biegania
a do tego super wypasiona,markowa torebka,oczywiscie nie sportowa
no i na przyklad elegancki plaszczyk lub na przyklad krotka skorzana kurteczka
Conversy obowiązkowo Płaszczyk i skórzane kurtki to wybitnie moda Oslo, bo na prowincji to co najwyżej bluza dresowa kochani
Cytat:
Napisane przez Puolatar Pokaż wiadomość
Podbiajam wątek i prawie w zupełności zgadzam się z Taka sobie ja
Finki nie dbają o siebie prawie wcale.
W użyciu codziennym, w każde miejsce, bez względu na okazję zakładają dresy (ale nie ładne ubrania z dresowej bawełny, jaką teraz szyje Risk Made in Poland, na przykład), ale paskudne ortaliony, albo dresiory (typu po domu) tak duże, że wyglądają jak ściągnięte ze starszego brata . Do tego buty sportowe i sportowa czapka, albo przepaska. Rozumiem ubrać się tak na jogging, ale na uczelnię? Na zakupy? Na miasto? No sorry...
Makijaż... Tak jak wspomniane, nie malują się prawie wcale. Albo! Nakładają tonę makijażu szpachlą. Ciapią się samoopalaczami i robią im się zacieki na szyi... Bo w większości mają jasne cery. Ostatnimi czasy zrobiła się moda na sztuczne rzęsy (1:1) i szpory żelowe. Jestem za jednym i drugim, o ile jest wykonane to ładnie i z gracją. Czego nie mogę powiedzieć o Finkach. Rzęsy (nie wiem jak to dokładnie wytłumaczyć) mają takiej samej długości na całym oku. Sprawia to wrażenie takiej lalki z lat 80./90. (takiej, która jak stoi prosto ma oczy otwarte, a jak się ja położy to je zamyka), dość przerażające (a do tego lubią sobie tam ciapnąć jakąś cyrkonię, albo kolorowe rzęski...). Szpony, jak wszędzie, byle długie i na bogato. (Co nadmienię raz jeszcze, laska tak "wyszpachlowana" pomyka w centrum handlowym w dresie)
Włosy. Mało która ma ładne i zadbane włosy. Te blondwłose mają je bardzo cienkie i mało, te ciemnowłose lubią się na jasne farbować. Do tego milion róży, fioletów, zieleni, wystrzyżeń, przedłużeń, etc. Wiele osób wygląda jak papugi.
Ozdoby. Nigdy i nigdzie nie widziałam ludzi z tyloma kolczykami (zwłaszcza twarzy) i wieloma bardzo dziwnymi tatuażami... Ostatnio rzuciła mi się na mieście w oczy para, obydwoje mieli POŁOWY twarzy wytatuowane tribalami Ot taka fińska normalka...
Nadal mnie zastanawia jak oni przezywają w czasie zimy w Conversach. A fińskie zimy to tak nawet do -30... Mnóstwo młodzieży chodzi tak ubranej. A mnie trzęsie aż z zimna!
Finki praktycznie prawie wcale nie chodzą w sukienkach i spódnicach w dzień powszedni. Przywdziewają je natomiast na imprezy w klubach, do tego wysokie szpile, na których większość jest nienauczona chodzić (bo normalka to adidasy i emuki) i idą w tango (i jak już Taka wspomniała, bywają zazwyczaj bardzo agresywne, jak popiją).
Jak nadmienione - jak na ulicy trafi się zadbana, ładna dziewczyna w spódnicy lub sukience i na obcasie, to 90% nie jest Finka
Oj co do tego solarium to w Norwegii to samo. Piękne blond włosy, długie a do tego twarz spalona na solarium, wręcz pomarszczona. Częsty widok niestety.
Cytat:
Napisane przez spaghettii Pokaż wiadomość
Norwegia..

To moze ja dopisze cos jeszcze o tym jak sie ubieraja w Norwegii. Zima/wiosna tego roku zaczel byc modny "one piece" czyli cos jakby dres/pizama/kombinezon w jednym Wiekszosc osob nosi to tylko w domu, ale duzo osob tez wychodzi tak na ulice. Smieszny jest widok norwega z jaskraworozowym one piece, dlugimi przylizanymi wlosami i opaska na wlosach . W kwietniu i maju wszyscy maturzysci biegaja w czewonych (ewt. niebieskich lub czarnych-ale to rzadziej) spodniach i bluzach oraz innych ubraniach z norweska flaga napisem RUSS, bo jest to co roczna tradycja. A teraz latem to modne sa spodenki i do tego dlugie,luzne tuniki, legginsy, krotkie sukienki itp. Dodaje kilka zdjec znalezionych w internecie
Widziałam ten wynalazek w sklepie,ale nie na ulicy. Tak jak wyżej stolica ma swoją modę

Co do imprez to ja częściej widuję Norweżki nie na szpilkach,a w kozakach, oficerkach niezależnie od pory roku
Trampki są tak powszechne i popularne,że są sklepy obuwnicze sprzedające tylko trampki.
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-16, 23:09   #359
Puolatar
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość
Conversy obowiązkowo Płaszczyk i skórzane kurtki to wybitnie moda Oslo, bo na prowincji to co najwyżej bluza dresowa kochani

Oj co do tego solarium to w Norwegii to samo. Piękne blond włosy, długie a do tego twarz spalona na solarium, wręcz pomarszczona. Częsty widok niestety.

Widziałam ten wynalazek w sklepie,ale nie na ulicy. Tak jak wyżej stolica ma swoją modę

Co do imprez to ja częściej widuję Norweżki nie na szpilkach,a w kozakach, oficerkach niezależnie od pory roku
Trampki są tak powszechne i popularne,że są sklepy obuwnicze sprzedające tylko trampki.
Takie same worki są w Fi :P
Zakładają to wszyscy... Głównie młodzież.
A poza tym jest taka tradycja, że jak studenci wybierają się na miasto na rundkę po barach i literalną "naj*bkę" do nieprzytomności, to zakładają takie kombinezony jednoczęściowe. Typowo robocze. W danym mieście zazwyczaj jeden kierunek ma swój kolor (chociaż nie koniecznie). Po tym można poznać brać studencką

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Puolatar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-17, 10:00   #360
poise
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Puolatar Pokaż wiadomość
A poza tym jest taka tradycja, że jak studenci wybierają się na miasto na rundkę po barach i literalną "naj*bkę" do nieprzytomności, to zakładają takie kombinezony jednoczęściowe. Typowo robocze. W danym mieście zazwyczaj jeden kierunek ma swój kolor (chociaż nie koniecznie). Po tym można poznać brać studencką
Chyba żartujesz Mój chłopak jest Finem, mało tego - studentem, i do tego raz na kilka tygodni robi "rundkę" po 2-3 barach z przyjaciółmi Co prawda, nie upija się, a w jego szafie żadnego "one piece" nie widziałam (i mam nadzieję, że nigdy nie zobaczę).

Dzięki za wspomnieniu o stylu Finek. W wakacje odwiedzę ten kraj po raz pierwszy i dobrze wiedzieć, czego pod tym względem można się spodziewać Do tej pory uważałam Finki za piękne kobiety, ubierające się praktycznie, ale w dobrym smaku. Oczywiście, z nastolatkami różnie bywa (jak wszędzie zresztą) co widać po portalach społecznościowych, ale nie można też generalizować. Ech, już nie mogę się doczekać kiedy tam dotrę

poise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości