|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Mnie też!
My jesteśmy control freaki i stosujemy podwójne zabezpieczenie... próbowaliśmy kilka razy bez gumek, ale szczerze? Ok, przyjemność w trakcie jest mrau, ale NIE CIERPIĘ uczucia "po" Dlatego nawet wolę z gumkami ![]() Co do zaproszeń to i tak będę żądać od Amelii wysyłki nowych, ale bierzemy do TŻta te, które są - jak będzie okazja, to rozdamy, a jak nie, to będziemy czekać na nówki i wtedy rozdamy... |
|
|
|
#4472 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Anesthesia Ty moja droga w swojej koronce wyglądasz obłędnie wiec w Twoim przypadku o "postarzaniu" nawet nie ma mowy
zresztą powtarzam że mnie koroneczki bardzo się podobają Uuuu z tymi zaproszeniami to nie fajnie że nie zrobili Wam tak jak mieliście na projekcie ![]() Le_lena kurcze ja też tak słyszałam że liczy się 0,5 l na głowę i tak właśnie chcemy liczyć - eh... bądź tu mądry w tych obliczeniach zresztą plus mamy taki że alko na "górkę" można zwrócić bo taką mamy umowę z hurtownią jak będziemy od nich brać ![]() asia1206 gratki super wiadomość velika dodatkowe pieniążki zawsze się przydadzą ![]() pysia1987 ale ja słyszałam że postarzają a nie pogrubiają zresztą co Ty za głupotki wypisujesz ![]() Liana jest jeden sposób aby nie mieć @ akurat w tym dniu ... bierzesz normalnie tabletki a następnie nie robisz przerwy (7 dni w którym ma pojawić się okres) tylko od razu bierzesz kolejne opakowanie tak więc nie masz w ogóle okresu w "tym" własnie miesiącu, później już zażywasz je normalnie z przerwami i okres się pojawia Ten sposób stosuje sporo kobiet, są nawet takie co w ogóle rezygnują z okresu - nie uważam aby był to dobry sposób i długie działanie na pewno dobrze nie działa na zdrowie ale raz nie powinno zaszkodzić (moje koleżanki tak zrobiły podczas wakacji i nic im się nie stało ale był to jednorazowy- "sposób") lepiej poczytać na ten temat ![]() exist_ a dlaczego nie chcesz nazwiska męża? ![]() gornek głowa do góry, dużo par ma teraz problemy, ale może też problem być w psychice że bardzo się chce, więc nic się nie martw na pewno będzie śliczne zdrowe dzidzi jak tylko przyjdzie Wasza kolej
|
#4473 | ||||
|
Zakorzenienie
|
nasturcja przepięknie wyglądasz!!
![]() Cytat:
Ja mam 175 cm, princessę i tylko w niej było mi dobrze i podobam się sobie i innym.Cytat:
nie czułam się tak dobrze jeszcze nigdy! No i skońćzyły mi się problemy z piersiami - miałam jakieś zmiany podczas brania tabsów. I nigdy nie bede chciała wrócić. Moja wątroba też odczuła i mimo, że tyle czasu mineło jeszcze nie zregenerowała się.... Obecnie "jedziemy" od 2 lat na przerywanym, w płodne w gumkach. Używam też troche metody kalendarzykowej do wyliczania dni płodnych i okresu of kors. Gratuluje dziewczyny! Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, wpadam na chwilę. Skończyły mi się zastrzyki, jutro mam prześwietlenie płuc. Trochę się boję.... Trzymajcie kciuki
|
|
|
#4474 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4475 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wtedy będziemy miały równe szanse na starcie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ważne żebyście się nie poddawali ![]() Cytat:
Nie wiem może i robię nie tak jak powinnam, ale dla mnie jego narzeczona jest osobą towarzyszącą Mnie zawsze piszą jako osobę towarzyszącą jak idziemy na wesela od strony TŻ i to jest trochę dziwne, ale jakbym była napisana jako 2ga to bym się nie obraziła. Przecież oni zapraszają Jego, a mnie jako Jego osobę towarzyszącą ![]() Co do tabletek to ja brałam jakieś 2 lata temu przez rok... Brałam ze względów zdrowotnych, bo miałam poważne zaburzenia hormonalne. Odstawiłam, bo źle się po nich czułam i poza tym to tabletki, a żadne tabletki nie są zdrowe Okres się unormował chyba od razu, a po odstawieniu schudłam, ale tylko dlatego, że zaczęłam ćwiczyć. Wcześniej też ćwiczyłam, ale tabletki blokowały chudnięcie... Teraz nie biorę i już raczej nigdy nie będę brała
|
||||
|
|
|
#4476 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niesamowite, że to już tak bliskoCytat:
Cytat:
Niedługo, będę się zbliżać "teoretycznie" do dni płodnych, więć będzie gorąco
|
|
#4477 | |||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję bardzo hihi
![]() Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 114 dni. ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
później będziesz czekała na dzidziusia xD potem na pierwsze kroki słowa pierwsza miłość xD nie będziesz miała Kiedy myślec xD no może jak kiedyś dziecko będzie na tej dalej drodze hihiWysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 114 dni. ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
trochę kosztuje i trzeba zdobyć się na wyrzeczenia w trakcie płodnych ale Kościół ma takie a nie inne zdanie. ... no i na lata Zastanawiam się właśnie czy nie kupie z pieniędzy ślubnych. Mierzylam przez pól roku temperatury także jestem tak prosta że dam rade xD hehe Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 114 dni. ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 114 dni.
|
|
#4478 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj mam urodzinki
dlatego trochę mi zabrało napisanie tego posta ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja koleżanka zamieniła obcasy na trampki i prawie nikt tego nie zauważył:P Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zgadzam się z dziewczynami po coś jest ten projekt a nie żeby sobie potem zupełnie coś innego drukowali ![]() Mi też chociaż ostatnio przechodzimy na metodę kalendarzyka - co nie oznacza że planuję potomstwo:P
|
|
|
#4479 |
|
Rozeznanie
|
właśnie w tym problem, że nie ma. ;/ a jest to limitowana edycja czy jak zwała tak zwał ale na necie jej nie ma .....
suknie kupiłam w grudniu, a pierwszą przymiarkę mam we wrześniu.... odnośnie tabletek to ja brałam dość spory czas i odstawiłam z rok temu czuje się bez nich o wiele lepiej. Obserwuje swój organizm i wiem kiedy można a kiedy nie ;P i jakoś na razie jest wszystko dobrze
|
|
|
|
#4480 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
: co wolno wojewodzie, to nie Tobie smrodzie
|
|
|
|
|
#4481 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 114 dni.
|
|
#4483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nam też. Może jesteśmy mało spontaniczni, ale założenie to taki moment, że w niczym nam nie przeszkadza, a gumki i tak leżą na półce koło łóżka
![]() Cytat:
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
||
|
|
|
#4484 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tutaj można sobie o nim poczytać http://www.ciaza-porod.pl/bioself.html |
|
|
|
|
#4485 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie zamierzam się zabezpieczać, bo potem jeśli nie będę mogła zająść w ciążę, to będę sobie pluła w brodę, że może gdybym się nie zabezpieczała, to bym zaszła w pierwsyzm cyklu. Jeśli zajdę w ciążę w pierwszym cyklu, to w czasie ślubu będę hmm w jakimś 3 tygodniu ciąży - większość dziewczyn wtedy nawet o ciąży nie wie, więć nie rozumiem, w czym by mi to miało przeszkadzać??
|
|
#4486 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem że to głupie i przeżywam jak stonka wykopki
ale przywiązałam się do swojego nazwiska (hahah, tyyyyyle lat ze sobą jesteśmy), podoba mi się, lubię je.TŻ mi się nie podoba, jest z tych, co powodują że będę po ślubie pani "-owa", a ta odmiana doprowadza mnie do szału. Moje się kończy na "-ska" i co więcej jest dość znane, pytają mnie nawet o powiązanie z pewną osobą (o dziwo jakieś jest )Za chwilę maj, będzie można iść do USC a ja bym to akurat odwlekała w nieskończoność. ![]() Jak bym brała podwójne to moje rodzinne byłoby jako drugie, a od TŻ jako pierwsze, bo tak mi się bardziej podoba. Ciekawe co na to teściowie Bo TŻ będzie może trochę przykro, że całkowicie nie chcę jego nazwiska...
|
|
#4488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A lekarz wiedział o ślubie, że odstawienie wypadnie miesiąc przed? Ciężko mi uwierzyć, że miesiąc by o zbawił ![]() [jako że sama mam spore problemy z powodu choroby wrodzonej, której być może można by było uniknąć, i to problemy, które zaczęły się w pierwszym trymestrze, świruję i "chucham na zimne". mama najpierw remontowała używając lakierów i preparatów do drewna, a jakieś 3-4 tygodnie później zaszła ze mną w ciąże. A ja się tym, co zostało w organizmie zatrułam...]
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#4489 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W dodatku nie zapraszam wszystkich ![]() Cytat:
Wiem bo kupowałam![]() Mamy rozdane 98/111 zaproszeń ![]() pysia1987 odstawiłam anty 3 lata temu po 7 - 8 latach brania Mój organizm przestał akceptować hormony, miałam straszne bóle głowy, mdłości, senna byłam a libido było poniżej 0. Waga wzrosła o 3 kg, trądzik nie pojawił się, miesiączki zaczęły się bardzo bolesne ale okazało się że z innych przyczyn
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2014-04-17 o 22:20 |
||
|
|
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też rzuciłam tabletki jakiś czas temu. Okres mam teraz równo co dwa miesiące :P libido o wiele lepsze, nie mam problemów z bólem podczas, z suchością itp. Także same zalety
teraz się zastanawiam, czy przed ślubem zacząć brać znowu, żeby okres na pewno mi nie wypadł tego dnia. Po ślubie spróbujemy NPR, z tym, że w dni płodne jeśli znajdzie nas ochota, to użyjemy gumki. Gumki ogólnie mi nie przeszkadzają, lubimy nawilżane skyny
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny długo zajęło Wam rozdawanie zaproszeń ?
My mamy 120 pare i tylko miesiąc na rozdanie i to tylko od soboty południa i niedziele, bo tak mój TŻ pracuje, przygode zaczynamy w majówke, jedziemy nad morze do rodziny TŻa tak strasznie się boję że nie damy rady..
|
#4492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
można go przerobić potem na baby heheWysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 114 dni.
|
|
#4493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie rozważaliście wysłania zaproszeń "gdzieś dalej" pocztą z uwagi na ograniczenie czasowe? Może Wam być ciężko, ale sądzę że jest to wykonalne
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2014-04-17 o 23:11 |
|
|
|
|
#4494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
15 na dzień to bardzo dużo, ale jak nie macie wyjścia, to musicie dać radę my z 46 zaproszeniami mamy problem
|
|
#4495 | |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko wiem , że mojej mamie kupimy do pandory serduszko a tacie jakieś dobre whisky , nie wiem co dla rodziców Tż
Cytat:
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
kilka jest takicch że w jedno miejsce zostawia się 3-4 zaproszenia bo np ktos z osoba towarzyszaca czy cos, wiec tak ok 100 zaproszen pewnie zostanie
no nic, jakoś bedzie trzeba to zrobic, a na razie czekamy na zaproszenia, po świętach juz powinny byc
|
#4497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Faktycznie Affintone jest dosyć specyficzny i rzadki Cytat:
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
Namisek SUper, że mama znalazła dla siebie piękną sukienkę
![]() Kaes Bardzo podoba mi się Wasz pomysł na prezent Szkoda, ze na razie z podróżą nic, ale - marzenia się spełniają, mam nadzieję, ze to marzenie szybko się uda zrealizować ![]() Opium O, dobry pomysł - i w motywie przewodnim ![]() Monisia, Lusija Co do podziękowań - idziemy w kierunku sprawdzonej klasyki - czyli kwiaty, coś słodkiego, butelka wina w ładnej skrzyneczce i album ze zdjęciami ( moimi i TŻ-ta za czasów wczesnodziecięcych aż do teraźniejszych). Jak się uda, również drzewo genealogiczne. Osobiście bardziej mi się podobają oryginalne i niestandardowe prezenty, ale ciężko byłoby znaleźc coś, co naszym rodzicom się spodoba w równym stopniu. asia Gratulacje ![]() Ja tak mam z całą rodziną, choć nie ma powodu, żebym musiała nabierać ciałka. A najgorzej przy zapraszaniu gości - koniecznie obiad, deser, alkohole. Ciężko odmawiać. Najgorsze, że dostaję większe porcje niż TŻ Anesthesia Nawet ze złą czcionką wyglądają dobrze, tylko sama się zastanawiam, jak to się stało. I nie wiem :mysli: Skrajna niekompetencja firmy, szkoda że w temacie zaproszeń nie tłucze się nowym PM-kom o zapasie czasu i o możliwych problemach z zamówieniem. Pysia Ja obecnie niehormonowa (z 10 lat temu leczyli mnie tabletkami anty, cały czas miałam obniżony nastrój po nich). Na dolegliwości @ - dieta, ruch (taką prawidłowość u siebie zauważyłam, im bardziej zastane ciało, tym gorzej). Są jeszcze suplementy typu olej z wiesiołka i ziołowy cyclodynon. Leki przeciwbólowe dają radę rossifumi Mam nadzieję, że będziecie zadowoleni My do niego napisaliśmy, ale naszą datę miał już zaklepaną i przekazał namiary na swojego nauczyciela, który u nas będzie grał. Poznaliśmy nauczyciela i jesteśmy pod wrażeniem, więc myślę że Krzysiek ma solidny warsztat ![]() A bolerko brzmi super I wstaw zdjęcia z przymiarki ![]() vel 2 miesiąca zapraszania? Jestem dopiero na początku i choć bywa przyjemne, to jednak ogromnie czasochłonne... exist Trzymam kciuki, żeby były na jutro A podwójne nazwisko nie jest czymś strasznym, naprawdę.Grace Ale chamstwo, brak mi słów... Dotka Trzymam kciuki, żeby było dobrze ![]() Lusija A jak wygląda porównanie Lady Compa ze zwykłym wykresem i termometrem? Zastanawiam się na ile to daje więcej bezpiecznych dni, a na ile to chwyt marketingowy/ pomoc dla kobiet, które nie są systematyczne i ogarnięte w metodzie. Dziś z mamą oglądałam gazetę, w której były trendy na suknie ślubne. Generalnie mama była przy kupnie mojej sukni, widziała jak ją mierzę i tak jakoś stoicko to przyjęła. "Jak ci się podoba, to weź", żadnych wzruszeń, łez, euforii. Więc myślałam sobie, że może coś nie teges z suknią, ale trudno. I dziś mama ogląda suknie z gazety, niektóre obłędne i na prawie na każdą mówi, że albo niestosowna do kościoła albo nieładna. Pod koniec odrzekła, że ta moja jest bardzo ładna. Jak na nią, to duży komplement ![]() Czy fanki BSB już to widziały - fotorelacja ze ślubu Nicka? Jak Wam się podoba suknia wybranki Nicka?
|
#4499 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
Ja tu 1 raz a ślub 5 lipca . Im więcej czytam takich tematów tym bardziej się stresuję Przyznaję że przeczytałam około 6 stron tego wątku i na razie nie będę więcej czytała bo muszę w końcu wziąć się za wypisywanie zaproszeń Mieliśmy rozdać już miesiąc na temu a data potwierdzenia na zaproszeniach to 15 maj. Jak myślicie, nikt nie uzna tego za nietakt jeśli rozdamy pod koniec tego miesiąca ? Potwierdzenie wtedy będa musieli dać w ciągu pół miesiąca. Ale jakoś mi czas przez palce ucieka i z niczym się nie wyrabiam a dodatkowo wszystkim stresuje. Widze że pisałyście o tabletkach anty. Ja też właśnie dostałam receptę na 4 miesiące bo chcę przesunąć okres. normalnie wypadł by mi dzień po ślubie a przy nerwach mogłby wystąpić wcześniej dla tego wolę się upewnić. Boję się tylko o moją wagę. Kiedyś w miesiąc na jasminie przytyłam prawie 10 kilo. teraz mam wypisany Yaz , ponoć w nim ten skutek uboczny został wyeliminowany ale wciąż się boję po tamtych przejściach bo suknię mam rozmiar za małą kupioną i miałam jeszcze schudnąć do niej 5 kilo ;p Bierze może któraś z Was ten Yaz ? Trzymam kciuki żeby wszystkie Nasze śluby były takie jak sobie wymarzyłyśmy ![]() ok. spadam pisać zaproszonka może dziś uda mi się część zrobić
|
|
|
|
#4500 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmiana kodu! 9 z przodu
![]() Lece do pracy, milego piatku dziewczyny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:56.

Dlatego nawet wolę z gumkami 

i tak właśnie chcemy liczyć - eh... bądź tu mądry w tych obliczeniach
zresztą plus mamy taki że alko na "górkę" można zwrócić bo taką mamy umowę z hurtownią jak będziemy od nich brać 
super wiadomość 
nie wyobrazam sobie po tylu latach wrócic do gumek. Z resztą one mnie obrzydzają...zapach, silikon, fuj
Obecnie "jedziemy" od 2 lat na przerywanym, w płodne w gumkach. Używam też troche metody kalendarzykowej do wyliczania dni płodnych i okresu of kors. 

Okres się unormował chyba od razu, a po odstawieniu schudłam, ale tylko dlatego, że zaczęłam ćwiczyć. Wcześniej też ćwiczyłam, ale tabletki blokowały chudnięcie... Teraz nie biorę i już raczej nigdy nie będę brała
Niestety inaczej się nie dało, ale nie wyobrażam sonie 1-go dnia TEGO DNIA i jeszcze w tej sukience 

dlatego trochę mi zabrało napisanie tego posta
15.09.2014 

i rozdajemy pierwsze w święta.