Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-18, 11:15   #2311
tridentina
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1

Witam sie, noc u tesciowej nie byla najgorsza ale dalej jesteśmy poza normalnym rytmem.

Dziekuje za odpowiedzi o wchodzeniu do klubu z telefonu. Z przegladarki jest o tyle do dupy ze otwieraja sie caly czas reklamy, wiec watek ogarniam z aplikacji a klub chcac nie chcac z przegladarki. W ogole sie kijowo cytuje, zaraz zobacze czy mi sie uda.
Cytat:
Napisane przez Ważka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny:

Ja też się bawię trochę w amatorskie fotografowanie. Pstrykam Nikonem D60,właściwie to teraz brak mi na to czasu buu Chętnie pooglądałabym wasze zdjęcia

)
Ja pstrykam Nikonem D90 do tego mam obiektywy kitowy 18-105 i portretowke 80mm 2.8, marzy mi sie jeszcze szerokokatny jasny.ja tez bym chetnie obejrzala Wasze ale ja tutaj wrzucać nie bede. Po swietach wrzuce cos do profilu do albumu prywatnego i Cie zaprzyjaznie jesli chcesz to sobie obejrzysz a Ty jaki rodzaj fotografii preferujesz? Mi ze wzgledu na podróże siedzi krajobraz ale lubie tez portrety.

Wysłane z mojego LT22i przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Spokojnie wiazania sa proste tylko trzeba sprobowac

Niestety u mnie w miescie takich warsztatow nie organizuja. Raz byly jakies kursy ale za 500zl.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
No niestety kursy tanie nie są, ale czasem da sie ustrzelic jakies fajne warsztaty. Ja w tamtym roku bylam na dwudniowych warsztatach portretu za bodajze 300zl w to byli wliczeni modele, makijazystka, fryzjer i bardzo fajna miejscowka. W tym roku tez bym poszla ale to chyba dopiero jak maly bedzie mial pol roku i przejdzie na butle.
Mi sie w ogole marzy wlasne studio foto, ale na razie to tylko marzenia.

Edytowane przez tridentina
Czas edycji: 2014-04-18 o 11:18
tridentina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 11:17   #2312
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sand Pokaż wiadomość
Tymek śpi w leżaczku i ręką nakłada sobie kocyk na głowę. Podchodzę, ściągam, bo ja to tak, jeszcze sobie nos nakryje. Za chwilę znowu to samo - koc na głowie i jak tu spuścić z niego wzrok ale już go nie ruszam, bo się obudzi, a tego nie chcemy przesunęłam ten kocyk tylko tak, żeby buzia była odkryta, a policzek i czoło wtulone w koc. Może mi się poszczęści i parę minut spania nie-na-rękach będzie

Dziewczyny, odkryłam dzisiaj na allegro przedłużki do body. Korzystałyście z czegoś takiego? U nas większość bodziaków na 62 jest już na wylocie, bo się nie dopinają w kroku ale rękawki jeszcze są ok to taka przedłużka nadałaby się żeby dłużej je używać.
hmmm ciekawe
Ja ma mam jedne body (oczywiście z lumpka ), które ma zapięcia na 2 wysokościach - powoli zapinam już niżej.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 11:23   #2313
tridentina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez saole Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamy i ich dZieci

Widziałam ze poruszaliscie na forum wątek chust . Czy jest sens kupować chustę jak dziecko zaraz będzie miało cztery miesiące? Znalazłam na Allegro taka: http://m.allegro.pl/chusta-tkana-azi...158456415.html jak myślicie nada sie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
W dobrej chuscie mozna nosic nawet kilkuletnie dziecko. Nie znam tej firmy ktora wkleilas a ciezko mi aukcje z telefonu obadac. Ja mam chuste Nati, byla dosc droga ale jest super jakosci

Stary 2014-04-18, 11:25   #2314
sand
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalina27 Pokaż wiadomość
Ja wchodzę w moim smartfonie normalnie z przeglądarki. Chyba, ze o cos innego ci chodzi

Tak w ogole to witam sie cieplutko po spokojnej choc krotkiej nocy. Synus spal cudnie, za to ja wciagnelam sie w film i poszlam spac o 0:30
No nic, mam zamar odespac przy ktoryms karmieniu
Milego dnia i zdrowka dla wszystkich chorowitków.
co oglądałaś? U nas najczęściej rządzą seriale

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Znowu genialna noc

Ponad 10 godzin snu Kapcra

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Wczoraj urodził się kuzyn Kuzynka lipec/sierpień Tylko szkoda, że kuzynka będzie 100km od Kacperka
ale masz fajnie z takim śpioszkiem, zazdroszczę

Cytat:
Witam wszystkie mamy i ich dZieci

Widziałam ze poruszaliscie na forum wątek chust . Czy jest sens kupować chustę jak dziecko zaraz będzie miało cztery miesiące? Znalazłam na Allegro taka: http://m.allegro.pl/chusta-tkana-azi...158456415.html jak myślicie nada sie?

ja mam chustę Azimi.. u mnie nie sprawdziła się zupełnie. Nie jest droga ale w moim przypadku to był zakup-niewypał. Moja chusta jest strasznie sztywna, w ogóle nie potrafiłam jej dociągać. Może to kwestia tego, że nie jest "złamana" a ja jestem zielona w temacie i nie wiem co i jak Kupiłam chustę elastyczną i jest mi z nią o wiele łatwiej i lepiej, chociaż ciągle uczę się dobrze wiązać. Mój maluch za chwilę skończy 3 miesiące a my dopiero zaczynamy chustowanie i też się bałam, czy jest sens zaczynać i go przyzwyczajać ale cieszę się, że spróbowałam, Tymek tak słodko śpi wtulony A może masz możliwość pożyczyć od kogoś chustę na parę dni, żeby wypróbować?
Ja na pewno będę kupować jeszcze tkaną - na razie czytam o różnych na chustowym forum (chusty.info), kopalnia informacji.
sand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 11:54   #2315
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)
Co do ćwiczeń - ja najbardziej lubię z Jillian Michaels Schudnij w 30 dni, ma jeszcze kilka innych filmów. Wczoraj zaczęłam te treningi po ponad rocznej przerwie i chcę ćwiczyć regularnie. Samo się jakoś nie chudnie...
Właśnie jeśli chodzi o ćwiczenia, to wolałabym coś raczej z ciężarkami, mniej aerobowego, bardziej siłowego - no bo schudniesz w 30 dni, ok, a potem jojo Wolałabym raczej trochę tłuszczu zamienić w masę mięśniową, i podkręcić metabolizm. Takiego filmu szukam

Cytat:
Napisane przez Kalina27 Pokaż wiadomość
Ja wchodzę w moim smartfonie normalnie z przeglądarki. Chyba, ze o cos innego ci chodzi
(...)
Z aplikacji wizaż nie da się wejść do klubu. Z przeglądarki w telefonie pewnie się da

Cytat:
Z
(...)
Wczoraj urodził się kuzyn Kuzynka lipec/sierpień Tylko szkoda, że kuzynka będzie 100km od Kacperka
Będzie komu sprzedać dziecko na wakacje pod gruszą?

Cytat:
(...)
Podejrzanie tania ta chusta. Im tańsza tym gorsza jakość bawełny. Za tę forsę możesz kupić używkę dużo lepszej jakości, i mieć dodatkowy bonus - będzie złamana, więc będzie ją łatwiej zawiązać.

Cytat:
(...)
Dziewczyny, odkryłam dzisiaj na allegro przedłużki do body. Korzystałyście z czegoś takiego? U nas większość bodziaków na 62 jest już na wylocie, bo się nie dopinają w kroku ale rękawki jeszcze są ok to taka przedłużka nadałaby się żeby dłużej je używać.
Dobry pomysł, mój też rośnie na długość, mam masę bodziaków które założył 2 razy i już za małe

Cytat:
(...)
ja mam chustę Azimi.. u mnie nie sprawdziła się zupełnie. Nie jest droga ale w moim przypadku to był zakup-niewypał. Moja chusta jest strasznie sztywna, w ogóle nie potrafiłam jej dociągać. Może to kwestia tego, że nie jest "złamana" a ja jestem zielona w temacie i nie wiem co i jak Kupiłam chustę elastyczną i jest mi z nią o wiele łatwiej i lepiej, chociaż ciągle uczę się dobrze wiązać. Mój maluch za chwilę skończy 3 miesiące a my dopiero zaczynamy chustowanie i też się bałam, czy jest sens zaczynać i go przyzwyczajać ale cieszę się, że spróbowałam, Tymek tak słodko śpi wtulony A może masz możliwość pożyczyć od kogoś chustę na parę dni, żeby wypróbować?
Ja na pewno będę kupować jeszcze tkaną - na razie czytam o różnych na chustowym forum (chusty.info), kopalnia informacji.
Po pierwsze sądzę że ta chusta tkana była średniej jakości, a po drugie trzeba trochę praktyki zeby dobrze dociągnąć. Długo próbowałaś? Bo ja małego noszę w tkanej od ponad miesiąca prawie codziennie i ciagle idealnie nie potrafię jej dociągnąć - ale praktyka czyni mistrza
Stary 2014-04-18, 12:19   #2316
konsternacja
Zakorzenienie

Hej

My w nocy dojechaliśmy do teściów i tak jako noc była ok, tak teraz w dzień jest marudzenie i mały nie chce jeść. Oni mają takie inne ściany... ta boazeria i kasetony drewniane na suficie... ehhh on jest taki przez to niespokojny

Cytat:
Synek już śpi ale usypianie dziś trwało dłużej niż zwykle. Zawsze w ramach wieczornego "rytuału" wykonuję wszystkie czynności w tej samej kolejności i jak już zbliżamy się do położenia do łóżeczka to wzrok robi się maślany, daję buziaka, życzę dobrych snów, odkładam, głaszczę po główce i staję w drzwiach pokoju. Po ok.10 min kokoszenia się mały śpi. A dziś buczenie i płacz więc znowu - tulenie, buziak itd. Mam nadzieję, że to jednorazowa akcja
Życzę Ci aby wszystko wróciło do normy

Cytat:
Napisane przez zaana Pokaż wiadomość
Choróbskom a kysz !
Boję się dzisiejszej nocy.. po wczorajszej chodzę jak zombie, Mała się budziła co 3-4 godziny, o 5 nad ranem był koniec spania, także zasnęła po wielkich bólach po 6 żeby przed 8 rano stwierdzić że to dzień jak co dzień i dalszego spania nie będzie.
Dodam że w środku nocy mąż zaczął gadać przez sen i dodatkowo mnie obudził, a na dodatek przyśnił mi się koszmar że płynęłam na statku który zaczął tonąć.. Sumując przez noc przespałam może kilka godzin..

Zmieniając temat przyszedł dzisiaj listonosz, przyniósł paczkę promocyjną z Bobovity ( to chyba jak wypełniałam ulotki promocyjne w szpitalu) W środku znajdowała się książeczka o rozszerzaniu diety malucha i słoiczek promocyjny pierwsza łyżeczka marchewki.. Jeszcze nie dawno z córki było takie maleństwo a za miesiąc podam jej pierwszą marchewkę- jak ten czas szybko zleciał..
Dobrej nocy wszystkim !
O rany ale noc. A Twój mąż to często gada przez sen? Skoro on się wyspał to niech Cię zastąpi a Ty odeśpij.

Co do słoiczków- rzeczywiście ależ ten czas leci

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Spokojnie wiazania sa proste tylko trzeba sprobowac

Niestety u mnie w miescie takich warsztatow nie organizuja. Raz byly jakies kursy ale za 500zl.

Niestety przez appki nie da sie zobaczyc klubow.

Witam nocno-porannie. Moje dziecie ma dzisiaj jakies problemy i chyba sama nie wie jakies... Od 2:30 lezy mi na klacie a ja gapie sie w sufit bo nie potrafie usnac z nia w takiej pozycji...:/ do tego ma chyba jakiegos gloda bo w nocy jadla juz 3 razy.... Wychodzi na to ze zaczelam piatek o 2:30 i raczej juz nie dane mu bedzie sie przespac

---------- Dopisano o 04:30 ---------- Poprzedni post napisano o 04:30 ----------

Aaa i duzo zdrowia dla wszystkich chorowitkow.

Chyba dam się namówić na tą chustę
Mam nadzieję, że sytuacja z dzieciątkiem się unormowała.

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Też paliłam z przyjemnością, i chętnie zapaliłabym znów, ale - wątpię żebym była w stanie palić "okazyjnie", a nie chcę wracać do paczki dziennie bo szkoda mi kasy Więc na razie nie palę wogóle
Też mi parę razy wcięło posta - i od tamtej pory kopiuję do notatnika i piszę w notatniku, a efkekt końcowy wklejam, i nic mi nie ginie

Jak się urodził to miał tak granatowe że prawie czarne, a teraz troszkę mu pojaśniały, ale dalej bardzo ciemne są.

Ja bym kolanka dała trochę do góry, jak dla mnie za mocno wiszą. Najzdrowiej jest tak jak na zdjęciu poniżej.

Fajna kurteczka, wygląda jak ortalion z lat 80-tych

Fajnie, Kacper będzie miał bliską wiekiem kuzynkę, będzie się z kim bawić na wszystkich nudnych rodzinnych imprezach

Nie da się.

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

A tak z ogólności ogólnych - SuperDzidziuś noc przespał elegancko, od 22 do teraz śpi z dwoma pobudkami, o 4 i o 7 rano

Wczoraj byłam na basenie, pływałam 50 minut, wróciłam do domu i padłam, taka byłam wyczerpana. Zakwasów nie mam, ale czuję zmęczenie w nogach. Poznałam bardzo konkretnego i ogarniętego ratownika, basen był pusty a facet wyraźnie nie miał nic do roboty, więc uczył mnie pływać. Bo ja umiem tylko na plecach pływać, albo na brzuchu z deską W każdym razie podobało mi się to uczenie więc chyba zamówię sobie u niego prywatne lekcje, może w końcu nauczę się pływać jak człowiek a nie jak chomik - tak moja przyjaciółka określa mój styl pływania z deską, "na chomika"
Dzisiaj TŻ wcześnie wraca więc planuję walnąć sobie trening z filmem. Jeszcze nie wiem jaki, mam naściągane masa filmów do ćwiczenia, muszę któryś wybrać. Myślałam że będę ćwiczyć z Chodakiem ale jej twarz mnie irytuje, muszę znaleźć coś innego Może coś polecicie?
Fajny ten ratownik, że z własnej inicjatywy Cię pouczył. Ja pływam po warszawsku, tyłkiem po piasku

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:

Ja bym chętnie od kogoś pożyczyła chustę aby wypróbować. Mówicie, że lepsza elastyczna... poszukam...

A o przedłużeniu do bodziaków nie słyszałam- potrzeba matką wynalazku
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 12:25   #2317
Caillouu
Raczkowanie

Cytat:
Myślałam że będę ćwiczyć z Chodakiem ale jej twarz mnie irytuje, muszę znaleźć coś innego Może coś polecicie?
No nie? Dlatego u mnie ta pani funkcjonuje jako "kobieta-koń".
I te jej "dobrzeeee"...

http://www.youtube.com/watch?v=4FKYsUEuvIo

_______
Kaja Kamila

Caillouu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 12:31   #2318
tridentina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez konsternacja

Fajny ten ratownik, że z własnej inicjatywy Cię pouczył. Ja pływam po warszawsku, tyłkiem po piasku
Uwielbiam pływac! Mama nauczyła mnie utrzymywac sie na wodzie a potem zaczynajac od zabki kolejnych stylów uczylam się sama. Za mlodu cale wakacje spedzalam na odkrytym basenie jakis czas temu zawzielam się, ze nauczę się plywac motylkiem, ruch opanowalam ale jeszcze technike musze doszlifowac

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Hej

My w nocy dojechaliśmy do teściów i tak jako noc była ok, tak teraz w dzień jest marudzenie i mały nie chce jeść. Oni mają takie inne ściany... ta boazeria i kasetony drewniane na suficie... ehhh on jest taki przez to niespokojny
D
Czyli tak jak u mojej mamy. Jak sie przeniesliy do tesciowej to jest troche lepiej, ona ma w mieszkaniu sciany podobne jak u nas

Stary 2014-04-18, 12:39   #2319
sand
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie jeśli chodzi o ćwiczenia, to wolałabym coś raczej z ciężarkami, mniej aerobowego, bardziej siłowego - no bo schudniesz w 30 dni, ok, a potem jojo Wolałabym raczej trochę tłuszczu zamienić w masę mięśniową, i podkręcić metabolizm. Takiego filmu szukam

Po pierwsze sądzę że ta chusta tkana była średniej jakości, a po drugie trzeba trochę praktyki zeby dobrze dociągnąć. Długo próbowałaś? Bo ja małego noszę w tkanej od ponad miesiąca prawie codziennie i ciagle idealnie nie potrafię jej dociągnąć - ale praktyka czyni mistrza
W tym filmie są ćwiczenia siłowe, aerobowe i na brzuch mniej więcej po równo i naprzemiennie. U mnie się sprawdziły ale jeśli szukasz ćwiczeń przede wszystkim siłowych to faktycznie nie to.

Z tą chustą próbowałam kilka razy tylko. Stwierdziłam, że nie ogarniam, mam dwie lewe ręce, nie umiem wiązać i podtrzymywać dziecka jednocześnie. To była porażka.. Ćwiczenia na misiach, lalkach itd nic nie dają, bo misie się nie wiercą i nie płaczą w trakcie wiązania Foch i ta chusta poszła w kąt. Z elastyczną jest trochę łatwiej, ale zdaję sobie sprawę, że to rozwiązanie na krótką metę.

Tymon się budzi właśnie - spał całe 3h od jednego karmienia do następnego. Teraz jedzonko i idziemy na spacer, bo pogoda na Śląsku piękna

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Ja bym chętnie od kogoś pożyczyła chustę aby wypróbować. Mówicie, że lepsza elastyczna... poszukam...
Najlepsza jest tkana, nie elastyczna. Ja teraz używam elastycznej LennyLamb i uważam, że jest dobrej jakości, ale z tego co czytałam na chustowym forum, doświadczone chustomamy zdecydowanie polecają tkaną
Stary 2014-04-18, 12:52   #2320
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Tymek śpi w leżaczku i ręką nakłada sobie kocyk na głowę. Podchodzę, ściągam, bo ja to tak, jeszcze sobie nos nakryje. Za chwilę znowu to samo - koc na głowie i jak tu spuścić z niego wzrok ale już go nie ruszam, bo się obudzi, a tego nie chcemy przesunęłam ten kocyk tylko tak, żeby buzia była odkryta, a policzek i czoło wtulone w koc. Może mi się poszczęści i parę minut spania nie-na-rękach będzie

jaksię lubi tak nakrywać i przytulać to daj mu pieluszkę - bardziej przewiewna

nie słyszałam o tych przedłużkach- ciekawe rozwiązanie, ciekawe jak się sprawdza
Stary 2014-04-18, 13:21   #2321
sand
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
jaksię lubi tak nakrywać i przytulać to daj mu pieluszkę - bardziej przewiewna

nie słyszałam o tych przedłużkach- ciekawe rozwiązanie, ciekawe jak się sprawdza
Masz rację, tetra byłaby lepsza niż kocyk. Ale dziś pierwszy raz się tak przykrywał. Zobaczymy czy to powtorzy, może po prostu tak sobie machał rękoma i wcale nie chodzilo o przykrywanie ;-)

Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka

Stary 2014-04-18, 13:54   #2322
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
W tym filmie są ćwiczenia siłowe, aerobowe i na brzuch mniej więcej po równo i naprzemiennie. U mnie się sprawdziły ale jeśli szukasz ćwiczeń przede wszystkim siłowych to faktycznie nie to.

Z tą chustą próbowałam kilka razy tylko. Stwierdziłam, że nie ogarniam, mam dwie lewe ręce, nie umiem wiązać i podtrzymywać dziecka jednocześnie. To była porażka.. Ćwiczenia na misiach, lalkach itd nic nie dają, bo misie się nie wiercą i nie płaczą w trakcie wiązania Foch i ta chusta poszła w kąt. Z elastyczną jest trochę łatwiej, ale zdaję sobie sprawę, że to rozwiązanie na krótką metę.

Tymon się budzi właśnie - spał całe 3h od jednego karmienia do następnego. Teraz jedzonko i idziemy na spacer, bo pogoda na Śląsku piękna

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Najlepsza jest tkana, nie elastyczna. Ja teraz używam elastycznej LennyLamb i uważam, że jest dobrej jakości, ale z tego co czytałam na chustowym forum, doświadczone chustomamy zdecydowanie polecają tkaną
Dziękuję za radę
Stary 2014-04-18, 14:04   #2323
zaana
Raczkowanie

Cytat:
Hej

O rany ale noc. A Twój mąż to często gada przez sen? Skoro on się wyspał to niech Cię zastąpi a Ty odeśpij.

Co do słoiczków- rzeczywiście ależ ten czas leci
Na szczęście była to jednorazowa akcja, a po wczorajszej koszmarnej nocy dzisiejsza była spokojna- czytaj nawet wyspana ( mąż, dzidzia i pies- wszyscy sobie grzecznie spali)

Cytat:
Ja wchodzę przez przeglądarkę- nie mogłam go znaleść w app wizaz

Zaana- wow, już za miesiąc? ile miesięcy ma Twoje maleństwo?

Jutro będzie 4 miesiąc- zleciało że hej!
zaana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 14:12   #2324
senira666
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1

Co do fajek to tez lubie palic dlatego teraz zeby nie truc dziecia to mam efajke z olejkiem bez nikotyny. I powiem wam ze jak dla mnie (palacza z zamilowania przez ponad 14 lat) jest dobrym zastepstwem. Moge sobie popykac wypuszczam dymek i mam smak mentola

Chusta Azimi -- ja mam tej firmy tkana i sobie chwale. Chusty lepiej kupowac /uzywac tkane bo starczaja na dluzej i ciezsze dzieciaczki mozna nosic.

Wiem ze kursy foto sa drogie ale u mnie w miescie ich w ogole nie organizuja... Wiec nawet nie mam opcji zeby isc. Do olimpusa mam tez dodatkowy obiektyw ale chce dokupic sobie lampe do niego. Co fotografuje ???- poki co wszystko bo sie ucze dopiero ale chyba portrety wychodza mi najlepiej.

Edytowane przez senira666
Czas edycji: 2014-04-18 o 14:18
senira666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 15:13   #2325
ejani
Zadomowienie

Siemka, witam ze słonecznego tarasu-przypomina się ciąża, tylko zamiast brzuszka mam klocka na ramieniu

To nadrabiam...

Cytat:
Napisane przez iintell Pokaż wiadomość
ajj marzy mi się takie cacko ale pomijając fakt, że nie mamy na niego miejsca to jeszcze jak już wspomniałam wcześniej moje dziecko nie toleruje bycia na rękach kiedy siedzimy, więc obawiam się, że i ten fotel by się u nas nie sprawdził

z tym przytulaniem i trzymaniem na rękach to sama jestem sobie trochę winna bo on kiedyś to lubił ale postanowiłam, że nauczę go zasypiania samemu bez lulania no i tak go nauczyłam, że nie dość, że teraz nie zaśnie na rękach to jeszcze przestał lubić wszelkie przytulania, lulania itp ;/
Ale to cały fenomen fotela bujanego, że dziecko się czuje jakbyś chodziła

Tak szczerze mówiąc to ja lubię jak się mój synek przytula nawet jak nic przez to nie mogę zrobić (a czasem i przez to: )

Cytat:
Napisane przez tridentina Pokaż wiadomość
aaa i petycję mam - kobity bezavatarkowe - wrzućta se jakieś obrazki w avatary, bo mi się zaczynacie mylić
Popieram

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
A co do koloru oczu Alek ma piekny, blekitny, a ja i maz mamy trawiastozielone wiec nie wiem po kim on tak ma W sumie obojetne jakie beda te oczyska, dla mnie i tak sa najpiekniejsze. Dopadlo mnie 100 procentowe OZM
Zielone oczy podobno zmieniają się gdzieś w przedszkolu...

Mam nadzieję, że już z Wami lepiej

Cytat:
Mój na pewno bo gdzieś wyczytałam, że drożdżówka wspomaga laktację. więc jem ją na potęgę. Pewnie rośniemy oboje
Podobno często drożdże powodują bóle małych brzuszków i wzdęcia (tak jak ogólnie słodycze) i u nas chyba tak jest, więc ja z bólem serca zrezygnowałam...

Cytat:
Co do chust- ja nie wiem. Ale coraz częściej myślę o zakupie chusty lub nosidełka. Potrzebuję czasem wolnych rąk, żeby coś w domu zrobić
Polecam chustę, to też jest dobry sposób, żeby uspokoić dziecko jak nic innego nie działa (tylko wtedy najlepiej tańczyć albo bujać się w fotelu)

Cytat:
Napisane przez Caillouu Pokaż wiadomość
Dzien dobry ;-)
Narazie tylko na szybko, ale stało sie cos na co czekałam. Budzi mnie od przedwczoraj nie budzik, a córka. I nie marudzeniem a wesołym gaworzeniem, popiskiwaniem i gadaniem do siebie ;-) <3

Cytat:
Kacper pobił sam siebie Zansął ok 19.40, obudził się na jedzenie o 6.05
Marzenie...

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Wczoraj obmyslalam co by mu jeszcze wyszukać na all i brak pomysłów szafa pęka w szwach.
Miłego dnia dziewczyny u mnie piękną słoneczna pogoda
Polecam rampersy, teraz jak jest cieplej zakładam je po domu-są super wygodne

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
I klops. Dziecko zarazilam. Jutro jedziemy do lekarza, chyba obie, bo mi sie pogarsza.. :-(
Zdrówka! I dla pozostałych chorowitków też!

Cytat:
Też paliłam z przyjemnością, i chętnie zapaliłabym znów, ale - wątpię żebym była w stanie palić "okazyjnie", a nie chcę wracać do paczki dziennie bo szkoda mi kasy Więc na razie nie palę wogóle
Też mi parę razy wcięło posta - i od tamtej pory kopiuję do notatnika i piszę w notatniku, a efkekt końcowy wklejam, i nic mi nie ginie

Jak się urodził to miał tak granatowe że prawie czarne, a teraz troszkę mu pojaśniały, ale dalej bardzo ciemne są.

Ja bym kolanka dała trochę do góry, jak dla mnie za mocno wiszą. Najzdrowiej jest tak jak na zdjęciu poniżej.

Fajna kurteczka, wygląda jak ortalion z lat 80-tych

Fajnie, Kacper będzie miał bliską wiekiem kuzynkę, będzie się z kim bawić na wszystkich nudnych rodzinnych imprezach

Nie da się.

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

A tak z ogólności ogólnych - SuperDzidziuś noc przespał elegancko, od 22 do teraz śpi z dwoma pobudkami, o 4 i o 7 rano

Wczoraj byłam na basenie, pływałam 50 minut, wróciłam do domu i padłam, taka byłam wyczerpana. Zakwasów nie mam, ale czuję zmęczenie w nogach. Poznałam bardzo konkretnego i ogarniętego ratownika, basen był pusty a facet wyraźnie nie miał nic do roboty, więc uczył mnie pływać. Bo ja umiem tylko na plecach pływać, albo na brzuchu z deską W każdym razie podobało mi się to uczenie więc chyba zamówię sobie u niego prywatne lekcje, może w końcu nauczę się pływać jak człowiek a nie jak chomik - tak moja przyjaciółka określa mój styl pływania z deską, "na chomika"
Dzisiaj TŻ wcześnie wraca więc planuję walnąć sobie trening z filmem. Jeszcze nie wiem jaki, mam naściągane masa filmów do ćwiczenia, muszę któryś wybrać. Myślałam że będę ćwiczyć z Chodakiem ale jej twarz mnie irytuje, muszę znaleźć coś innego Może coś polecicie?
Chomik wymiata

Ja ostatnio znalazłam na yt ćwiczenia z chustą- fajna sprawa, bo mały spokojny a ja ćwiczyłam. Ale tylko kilka minut, bo niedługo przed tym jadłam
Stary 2014-04-18, 15:23   #2326
Caillouu
Raczkowanie

Ufff. W końcu usiadłam na tyłku.
Mała ma tylko katar, na szczęście drogi oddechowe czyste, więc mamy pielęgnować czyszcząc nosek i smarując maścią. Dostała też Ibum i wit.C + probiotyk, bardziej profilaktycznie, żeby się nie rozwinęło.
My z mężem natomiast silne antybiotyki, żeby to cholerstwo wybić w cholerę.

I dzielna ta moja gwiazdka. Mimo, że z nosa jej cieknie to w miarę w dobrym humorze, choć taka bidulka jest, oczy podpuchnięte, bledziutka...

Nie nadrabiam Was, nie mam siły.

Dziękuję za wszystkie życzenia zdrówka

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

A, i Mała ma za małe ciemiączko.. Aż się boję wchodzić w internety i czytać co to może oznaczać...

_______
Kaja Kamila

Stary 2014-04-18, 15:50   #2327
celin10
Rozeznanie

Cytat:
Podejrzanie tania ta chusta. Im tańsza tym gorsza jakość bawełny. Za tę forsę możesz kupić używkę dużo lepszej jakości, i mieć dodatkowy bonus - będzie złamana, więc będzie ją łatwiej zawiązać.

zgadzam się ja od znajomej odkupuję uzywke za nie całe 100zł niestety odbiore dopiero chuste po swietach bo jakos czasu nam brakowało na plotki chuste uczyłam sie wiązac na jej synku gdy miał ok.6 m-cy gdy byłam jego nianią i nosiłam go do momentu gdy zaczął sam biegać czyli ok 11-12 m-ca

Cytat:
I te jej "dobrzeeee"...
dla mnie kobieta-koń to Anja Rubik
celin10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 17:07   #2328
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Ufff. W końcu usiadłam na tyłku.
Mała ma tylko katar, na szczęście drogi oddechowe czyste, więc mamy pielęgnować czyszcząc nosek i smarując maścią. Dostała też Ibum i wit.C + probiotyk, bardziej profilaktycznie, żeby się nie rozwinęło.
My z mężem natomiast silne antybiotyki, żeby to cholerstwo wybić w cholerę.

I dzielna ta moja gwiazdka. Mimo, że z nosa jej cieknie to w miarę w dobrym humorze, choć taka bidulka jest, oczy podpuchnięte, bledziutka...

Nie nadrabiam Was, nie mam siły.

Dziękuję za wszystkie życzenia zdrówka

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

A, i Mała ma za małe ciemiączko.. Aż się boję wchodzić w internety i czytać co to może oznaczać...
Duzo zdrowko Wam zycze. A kysz chorobo.

U nas juz chorobsko pomalu mija, ja na antybiotyku nadal, ale najwazniejsze, ze Alek zdrowy.

My juz po spacerku, mam zamiar sie wziac i chalupe ogarnac, ale tak mi sie nie chceeeeee, moze jutro

Dziewczyny, gdybym juz nie miala czasu, zeby do Was zajrzec, to chcialam Wam zyczyc spokojnych, radosnych i rodzinnych swiat.
Stary 2014-04-18, 17:11   #2329
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:

U nas juz chorobsko pomalu mija, ja na antybiotyku nadal, ale najwazniejsze, ze Alek zdrowy.

My juz po spacerku, mam zamiar sie wziac i chalupe ogarnac, ale tak mi sie nie chceeeeee, moze jutro

Dziewczyny, gdybym juz nie miala czasu, zeby do Was zajrzec, to chcialam Wam zyczyc spokojnych, radosnych i rodzinnych swiat.
Dziękujemy i nawzajem
Stary 2014-04-18, 17:39   #2330
punamama
Rozeznanie

Hej!

U nas noce tradycyjne. Mały zasypia po kąpieli koło 20 i budzi się koło 4 rano na mleko i znowu zasypia.

Konsternacja - współczuję doświadczeń w autobusie

Tridentina - ja też mam D90. Marzy mi się obuektyw 28mm 1,8 f

Lela, Caillouu - zdrówka
Stary 2014-04-18, 18:38   #2331
gosia261282
Gang Iren

Przed Świętami już nie będzie mnie tu, więc już teraz życzę wam wszystkiego dobrego. Wesołych Świąt!
Stary 2014-04-18, 19:30   #2332
Caillouu
Raczkowanie

Halo, tym razem po prośbie.
Proszę bardzo uprzejmie zarówno osoby aktywne, ale i te podczytujące o namiar na sprawdzonego neurologa dziecięcego z okolic Chorzowa, Katowic, Bytomia, Zabrza, Rudy Śląskiej itd.
Najlepiej prywatnie.

Dziękuję

_______
Kaja Kamila

Stary 2014-04-18, 21:04   #2333
saole
Raczkowanie

Cytat:

Ciekawy pomysł nie używałam i nie wiem czy to nie będzie uwierac dziecka. Mam ten sam problem- body są za krótkie na długość.

Cytat:

Właśnie nie znam nikogo kto korzystał z tych chust na tym forum znalazłam wątek o nich i ludzie wypowiadają się o niej dobrze. Inne chusty mi się nie podobają bo zwykle są z jakimś wzorem a ja chciałam jednokolorowa szara lub czarna. Spróbuje jeszcze poszukać używanej "złamanej".

Cytat:
I te jej "dobrzeeee"...
Widzę że nie tylko ja mam o niej podobne zdanie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Przed Świętami już nie będzie mnie tu, więc już teraz życzę wam wszystkiego dobrego. Wesołych Świąt!

I dla Was rowniez

Co do avatara postaram się ustawić jak wrócę do domu

saole jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 22:01   #2334
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Mój Adaś ma kuzyna o dzień starszego od siebie (mój bratanek), ale niestety takich imprez za wiele nie będzie, bo my tu w UK, a oni w Polsce.

Cytat:
Hmm, ciekawe, wiele sztuk body już odłożyłam, bo były za krótkie. Tylko zastanawiam się, czy te napy by się pokryły, bo jedne bodziaki mają dwie, inne trzy.

Rany, dziecko mi padło po zakupach i ryczeniu pół dnia, i śpi już trzecią godzinę. A miało być kąpanie dzisiaj.
Stary 2014-04-18, 22:15   #2335
isia4891
Zadomowienie

Ejani mam dwa rampersy ale latem będę je zakładać jeszcze za zimno.
Póki co czekam na przelew i to mnie stopuje

Wszystkim mamusiom i dzieciaczkom zdrowia i wielu usmiechow z okazji Świąt Wielkanocnych!!!!
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 05:49   #2336
senira666
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1

Ja uzywam chusty AZIMI !!!
I wedlug mnie jest swietna. Po pierwsze nie droga (a mam nowke ) po 2-ladne kolory o noe blaknie po praniu.
Zeby zlamac wypralam 3 razy i ponaciagalam zTZtem (jak kiedys naciagano przescieradla) powiazalam pare razy i jest super. Teraz przy kazdym wiazaniu jest odrobine latwiej no i tez doszlam juz troszke do wprawy w motaniu

Ja pplecam AZIMI

][QUOTE=isia4891;46094110]Ejani mam dwa rampersy ale latem będę je zakładać jeszcze za zimno./QUOTE]

Za zimno ?? Moja Ami w chalupie ma body z kr rekawem i skarpety

Stary 2014-04-19, 06:18   #2337
sand
Zakorzenienie

[QUOTE=senira666;46095547]Ja uzywam chusty AZIMI !!!
I wedlug mnie jest swietna. Po pierwsze nie droga (a mam nowke ) po 2-ladne kolory o noe blaknie po praniu.
Zeby zlamac wypralam 3 razy i ponaciagalam zTZtem (jak kiedys naciagano przescieradla) powiazalam pare razy i jest super. Teraz przy kazdym wiazaniu jest odrobine latwiej no i tez doszlam juz troszke do wprawy w motaniu

Ja pplecam AZIMI

]
Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Ejani mam dwa rampersy ale latem będę je zakładać jeszcze za zimno./QUOTE]

Za zimno ?? Moja Ami w chalupie ma body z kr rekawem i skarpety

Kurcze, to ja musze jeszcze poprobowac z tą chustą. Trening czyni mistrza

A kolory - potwierdzam, bardzo fajne i spory wybór

Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka

Stary 2014-04-19, 09:19   #2338
ejani
Zadomowienie

No, u mnie body chyba częściej za wąskie w rękawach, ale nie nosimy za często,chyba że do wyjścia (wolę pajace lub rampersy po domu)

---

Życzę Wam dziewczyny wesołych a przede wszystkim spokojnych i pełnych radości Świąt!
Stary 2014-04-19, 09:35   #2339
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
No, u mnie body chyba częściej za wąskie w rękawach, ale nie nosimy za często,chyba że do wyjścia (wolę pajace lub rampersy po domu)

---

Życzę Wam dziewczyny wesołych a przede wszystkim spokojnych i pełnych radości Świąt!
i dziecko jest takie gołe pod pajacem?
Body traktowane jest jako bielizna

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 11:25   #2340
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
i dziecko jest takie gołe pod pajacem?
Body traktowane jest jako bielizna
co prawda nie do mnie ale ja jak zakładam pajace to też pod spodem nic nie ma, bo by mi się dziecko ugotowało.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości