Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-18, 07:31   #4501
Lemon_Drop
Zadomowienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Dzisiaj mam urodzinki dlatego trochę mi zabrało napisanie tego posta
Wszystkiego najlepszego! Samych radości, uśmiechu i cudownego wesela!

waaampirmona witaj! Skoro macie potwierdzenia do 15. 05. to ja bym się trochę sprężyła Jeśli dostaną pod koniec miesiaca myślę że będzie ok Goście wiedzą że mają szykować się na wesele?
Stary 2014-04-18, 07:32   #4502
Linaewen
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez waaampirmona Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Ja tu 1 raz a ślub 5 lipca .
Im więcej czytam takich tematów tym bardziej się stresuję
Przyznaję że przeczytałam około 6 stron tego wątku i na razie nie będę więcej czytała bo muszę w końcu wziąć się za wypisywanie zaproszeń
Mieliśmy rozdać już miesiąc na temu a data potwierdzenia na zaproszeniach to 15 maj.

Jak myślicie, nikt nie uzna tego za nietakt jeśli rozdamy pod koniec tego miesiąca ? Potwierdzenie wtedy będa musieli dać w ciągu pół miesiąca. Ale jakoś mi czas przez palce ucieka i z niczym się nie wyrabiam a dodatkowo wszystkim stresuje.

Widze że pisałyście o tabletkach anty. Ja też właśnie dostałam receptę na 4 miesiące bo chcę przesunąć okres. normalnie wypadł by mi dzień po ślubie a przy nerwach mogłby wystąpić wcześniej dla tego wolę się upewnić. Boję się tylko o moją wagę. Kiedyś w miesiąc na jasminie przytyłam prawie 10 kilo. teraz mam wypisany Yaz , ponoć w nim ten skutek uboczny został wyeliminowany ale wciąż się boję po tamtych przejściach bo suknię mam rozmiar za małą kupioną i miałam jeszcze schudnąć do niej 5 kilo ;p Bierze może któraś z Was ten Yaz ?

Trzymam kciuki żeby wszystkie Nasze śluby były takie jak sobie wymarzyłyśmy

ok. spadam pisać zaproszonka może dziś uda mi się część zrobić
Biorąc pod uwagę, że dzisiaj 18.04 to zostało mniej niż miesiąc na potwierdzenie.Trochę daliście ciała, szczerze mówiąc, bo jak się nie wyrobicie z zaproszeniami to może jakiś gość dostać i 10.05... Czemu macie taki wczesny termin (2 miesiące przed ślubem)?
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 07:34   #4503
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Ostatnio przechodzę ogromne problemy jeśli chodzi o nazwisko po ślubie Coraz realniej myślę o zostaniu przy swoim. Najwyżej moje dziecko będzie się całe życie tłumaczyć z tego
Ciężka sprawa z tym nazwiskiem. To ty będziesz je nosić całe życie, więc nie podejmuj tej decyzji pod niczyim naciskiem. Wcale się zresztą nie dziwię, że chcesz mieć swoje, jest świetne

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
Wiem, że był ten temat, ale nie wiem w ktorej czesci... Jak zaprasza sie np.kuzyna z kims(imiennie) a nie sa malzenstwem, to kto jest pierwszy w zaproszeniu?
Ja bym wpisała pierwszą kobietę. Ale nie miałam takiej sytuacji, kuzyni i moi i chłopa są proszeni z osobami towarzyszącymi, mimo że jeden jest w związku małżeńskim chyba jeszcze Nie wiem, czy już się zdążyli rozwieść.

Cytat:
Sto lat pięknego ślubu i spełnienia marzeń

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
dziewczyny długo zajęło Wam rozdawanie zaproszeń ?

My mamy 120 pare i tylko miesiąc na rozdanie i to tylko od soboty południa i niedziele, bo tak mój TŻ pracuje, przygode zaczynamy w majówke, jedziemy nad morze do rodziny TŻa

tak strasznie się boję że nie damy rady..
Długo- 1,5 miesiąca, zaproszeń 44, a jeszcze nam zostało 11- do soboty chcemy skończyć. Ale to przez chłopa, który 'ma czas". Niemniej jednak jedna wizyta to była 1-3 godziny. Przecież trzeba wypić herbatę, pogodać, czasem flaszka na stół wjedzie U nas by to pewnie dało radę w miesiąc (zapraszaliśmy praktycznie tylko w weekendy), ale chłop miał duży problem z ogarnięciem swojej rodziny.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 07:45   #4504
KaMilka4891
Zadomowienie

UWAGA MÓJ PIERWSZY KOSZMAR ŚLUBNY!!!
w dzień naszego ślubu nasi bliscy znajomi postanowili się rozwieść, właściwie to już rozprawa była, ja byłam jako świadek w sukni ślubnej, TŻ nie pamiętam, ale po rozprawie poszliśmy do jakiejś knajpy wszyscy na obiad, tam rozwódce spodobał się kucharz i poszła z nim na zaplecze
później znalazłam się na terenie Uniwersytetu Szczecińskiego, wydziału filologii (byłam tam raz w życiu), tam na ławkach siedziały moje koleżanki i opowiadałam im jaka to kumpela jest świnia, że męża zdradzała itd. cały czas była w sukni ślubnej

spadam nadrabiać wczorajszy cały dzień
Stary 2014-04-18, 07:49   #4505
Ad rem
Zadomowienie

An dali ciała z zaproszeniami... chyba bym wytłukła!

Byłam wczoraj w kolejnej biedronce i różowego szampana mieli całe 3 butelki Ale uprzejma pani powiedziała, ze wystarczy przyjść z rana i zamówią specjalnie dla nas ile będziemy chcieli Więc jest nadzieja

zakręcona_kropka sto lat sto lat wszystkiego najlepszego!!!!

30.08.2014
Nasz Dzień

Edytowane przez Ad rem
Czas edycji: 2014-04-18 o 08:02
Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 07:57   #4506
gornek
Zakorzenienie

Co do podziękowań to my dla rodzicow mamy kosze ze,słodyczami, kawami, herbatami do tego moze maly bukiet kwiatów, a po ślubie dostaną album ze zdjęciami wlasnie z niego

Sent from my RM-825_eu_poland_345 using Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 08:04   #4507
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Co do podziękowań to my dla rodzicow mamy kosze ze,słodyczami, kawami, herbatami do tego moze maly bukiet kwiatów, a po ślubie dostaną album ze zdjęciami wlasnie z niego

Sent from my RM-825_eu_poland_345 using Tapatalk
My planujemy w ramach podziękowań - przed ślubem zestaw 0- storczyk+ wino, a po ślubie fotoksiążkę ze zdjęciami ze ślubu i wesela

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2014-04-18, 08:11   #4508
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Mam takie pytanko. Co dajecie rodzicom? Nie mam pomysłu... i jak chcecie to coś dać? Jakieś szczególne przemówienie?

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 114 dni.
Kwiaty i ramki z naszymi zdjęciami.
I tak, co się nasłuchałam, że prezenty dla nich są zbędne, to moje

Cytat:
Wszystkiego najlepszego, wymarzonego ślubu i posłusznego męża
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 08:14   #4509
Robusta
Wtajemniczenie

zakrecona_kropka
wszystkiego najlepszego !!!

a ja się pochwalę, że dziś równe 6 msc do ślubu

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 08:20   #4510
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez Justyna.kociaczek Pokaż wiadomość
Zrobiłam dzisiaj przypinkę dla mojego TŻ. Myślicie, że się nadaje? Mam duży zapas czasu żeby ją zmienić w razie czego
Mnie się podoba

Cytat:

Mi też chociaż ostatnio przechodzimy na metodę kalendarzyka - co nie oznacza że planuję potomstwo:P
Sto lat sto lat

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Mi by to przeszkadzało w piciu alkoholu. Jeśli świadomie bym się starała to bym pewnie sprawdziła czy nie jestem w ciąży przed weselem. A że jestem absolutną przeciwniczką picia w ciąży to bym szampana i wino tylko powąchała.
A lekarz wiedział o ślubie, że odstawienie wypadnie miesiąc przed? Ciężko mi uwierzyć, że miesiąc by o zbawił
..[/COLOR]]
Ja oczywiscie tez jestem absolutną przeciwniczką, ale moja siostra zaszła w ciaże stosujać hormony i normalnie co miesiąc miała krwawienie z odstawienia- nie wiedziała, ze jest w ciązy w pierwszym czy drugim miesiącu ciązy byla na weselu i sie mega uchlała a miesiac pozniej dowiedziala sie, ze jest w ciazy mały na szczęście urodzil się zdrowy bo tego baliśmy najbardziej ja dodatkowo jestem zeschizowana na punkcie FAS. widocznego nie ma, mam nadzieje, ze ukrytego tez nie chociaz nie wiem czy to moze wystapic po jednorazowym piciu

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

Czy fanki BSB już to widziały - fotorelacja ze ślubu Nicka? Jak Wam się podoba suknia wybranki Nicka?
Ja widziałam mi suknia się podoba, chociaz wydaje mi się, ze była jej trochę przyciasnawa no i piekny welon

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
UWAGA MÓJ PIERWSZY KOSZMAR ŚLUBNY!!!
w dzień naszego ślubu nasi bliscy znajomi postanowili się rozwieść, właściwie to już rozprawa była, ja byłam jako świadek w sukni ślubnej, TŻ nie pamiętam, ale po rozprawie poszliśmy do jakiejś knajpy wszyscy na obiad, tam rozwódce spodobał się kucharz i poszła z nim na zaplecze
później znalazłam się na terenie Uniwersytetu Szczecińskiego, wydziału filologii (byłam tam raz w życiu), tam na ławkach siedziały moje koleżanki i opowiadałam im jaka to kumpela jest świnia, że męża zdradzała itd. cały czas była w sukni ślubnej

spadam nadrabiać wczorajszy cały dzień
Padłam

Dziewczyny, dziękuje za taki duzy odzew w sprawie hormonów

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2014-04-18 o 08:21
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 08:25   #4511
asia1206
Raczkowanie

zakrecona_kropka WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU URODZIN-SPEŁNIENIA MARZEŃ,CUDOWNEGO ŚLUBU,SAMYCH RADOSNYCH CHWIL W ŻYCIU

Nasze kochane serduszko
asia1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 08:40   #4512
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Ja oczywiscie tez jestem absolutną przeciwniczką, ale moja siostra zaszła w ciaże stosujać hormony i normalnie co miesiąc miała krwawienie z odstawienia- nie wiedziała, ze jest w ciązy w pierwszym czy drugim miesiącu ciązy byla na weselu i sie mega uchlała a miesiac pozniej dowiedziala sie, ze jest w ciazy mały na szczęście urodzil się zdrowy bo tego baliśmy najbardziej ja dodatkowo jestem zeschizowana na punkcie FAS. widocznego nie ma, mam nadzieje, ze ukrytego tez nie chociaz nie wiem czy to moze wystapic po jednorazowym piciu
Z tego co się orientuje najgorsze jest to, że może... tia, FAS to moja druga schiza, zaraz po chorobach i niepełnosprawności ruchowej.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 08:41   #4513
Liana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
Liana jest jeden sposób aby nie mieć @ akurat w tym dniu ... bierzesz normalnie tabletki a następnie nie robisz przerwy (7 dni w którym ma pojawić się okres) tylko od razu bierzesz kolejne opakowanie tak więc nie masz w ogóle okresu w "tym" własnie miesiącu, później już zażywasz je normalnie z przerwami i okres się pojawia Ten sposób stosuje sporo kobiet, są nawet takie co w ogóle rezygnują z okresu - nie uważam aby był to dobry sposób i długie działanie na pewno dobrze nie działa na zdrowie ale raz nie powinno zaszkodzić (moje koleżanki tak zrobiły podczas wakacji i nic im się nie stało ale był to jednorazowy- "sposób") lepiej poczytać na ten temat
tak tak, ja wszystko wiem sprawa przesuwania @ z uwagi na wakacje nie jest mi obca Dobrze, że jeszcze dałam radę bo przecież ślub w maju mam tylko nadzieję, że będę dobrze się czuła i nie będzie jakichś dziwnych skutków ubocznych

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Kochana. ... nie będziesz tęsknila później będziesz czekała na dzidziusia xD potem na pierwsze kroki słowa pierwsza miłość xD nie będziesz miała Kiedy myślec xD no może jak kiedyś dziecko będzie na tej dalej drodze hihi
Mam nadzieję, że dziecko będzie szybko ja po prostu jak każda dziewczyna (no może prawie każda ) lubię przedślubną adrenalinkę

Dzisiaj miałam poranne spięcie na temat sesji narzeczeńskiej mieliśmy mieć taką zimową, no ale wiadomo jak w tym roku było z zimą. Chciałabym mieć więc sesję wiosenną, kwitnące drzewa etc. a mój TŻ mówi, ze już nie ma czasu i sesję zrobimy PO ślubie
Liana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 08:42   #4514
docik10
Zakorzenienie

zakrecona_kropka Wszystkiego co najlepszejszeDuziooo zdrówka, aby dzień ślubu był jednym z najpiękniejszych dni w Waszym życiu., żebyście tak przez całe życie się kochali. No i nie mogę wspomnieć o potomku w noc poślubną, niech to będzie złoty strzał
Wszystkiego dobrego

KaMilka4891 To dość późno masz ten sen masz ślub dzień przed moim a ja już chyba z 5 snów dziwnej treści miałam Człowiekowi takie bzdury się śnią a w śnie to wszystko takie realistyczne

Co do zaproszeń to my z Tż dajemy pierwsze zaproszenie w święta bo będziemy u mojej rodziny, tak więc pierwsze 4 zaproszenia będą rozdane Chyba nie za wcześnie Potwierdzić prosimy 01.08.
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 08:48   #4515
Sunrise28
Rozeznanie

Cześć dziewczyny

Wpadłam życzyć Wesołych Świąt

Po pracy lecę do łóżka się kurować i takie święta będą

Do wtorku
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 08:49   #4516
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość

Co do zaproszeń to my z Tż dajemy pierwsze zaproszenie w święta bo będziemy u mojej rodziny, tak więc pierwsze 4 zaproszenia będą rozdane Chyba nie za wcześnie Potwierdzić prosimy 01.08.
Kochana, Ty dzień przede mną ślubujesz! I z zaproszeniami też widzę, ze ruszacie wtedy, co i my
W święta najbliższej rodzinie wręczamy (wyjątkiem jest moja przyjaciółka, która już dostała zaproszenie, bo nie mogliśmy wytrzymać )

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2014-04-18, 08:51   #4517
Robusta
Wtajemniczenie

Docik10
My mamy prosić również świeta rodzinę mojego S. a mamy slub dużo płóźniej niż ty, ja tam sie nie przejmuję że wcześnie jest okzja to i prosimy a tak to byśmy musili ganiać tych ludzi weekendami a jet to ponad 100 km od Nas

Stary 2014-04-18, 08:57   #4518
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Namisek SUper, że mama znalazła dla siebie piękną sukienkę

Kaes Bardzo podoba mi się Wasz pomysł na prezent Szkoda, ze na razie z podróżą nic, ale - marzenia się spełniają, mam nadzieję, ze to marzenie szybko się uda zrealizować

Opium O, dobry pomysł - i w motywie przewodnim

Monisia, Lusija Co do podziękowań - idziemy w kierunku sprawdzonej klasyki - czyli kwiaty, coś słodkiego, butelka wina w ładnej skrzyneczce i album ze zdjęciami ( moimi i TŻ-ta za czasów wczesnodziecięcych aż do teraźniejszych). Jak się uda, również drzewo genealogiczne. Osobiście bardziej mi się podobają oryginalne i niestandardowe prezenty, ale ciężko byłoby znaleźc coś, co naszym rodzicom się spodoba w równym stopniu.

asia Gratulacje

Ja tak mam z całą rodziną, choć nie ma powodu, żebym musiała nabierać ciałka. A najgorzej przy zapraszaniu gości - koniecznie obiad, deser, alkohole. Ciężko odmawiać. Najgorsze, że dostaję większe porcje niż TŻ

Anesthesia Nawet ze złą czcionką wyglądają dobrze, tylko sama się zastanawiam, jak to się stało. I nie wiem :mysli: Skrajna niekompetencja firmy, szkoda że w temacie zaproszeń nie tłucze się nowym PM-kom o zapasie czasu i o możliwych problemach z zamówieniem.

Pysia Ja obecnie niehormonowa (z 10 lat temu leczyli mnie tabletkami anty, cały czas miałam obniżony nastrój po nich). Na dolegliwości @ - dieta, ruch (taką prawidłowość u siebie zauważyłam, im bardziej zastane ciało, tym gorzej). Są jeszcze suplementy typu olej z wiesiołka i ziołowy cyclodynon. Leki przeciwbólowe dają radę A metody naturalne złe nie są - coraz bardziej przekonujemy się z TŻ-tem do Roetzera i skuteczności w odkładaniu. Mam nadzieję, że po porodzie też da radę i będziemy równie przekonani

rossifumi Mam nadzieję, że będziecie zadowoleni My do niego napisaliśmy, ale naszą datę miał już zaklepaną i przekazał namiary na swojego nauczyciela, który u nas będzie grał. Poznaliśmy nauczyciela i jesteśmy pod wrażeniem, więc myślę że Krzysiek ma solidny warsztat

A bolerko brzmi super I wstaw zdjęcia z przymiarki

vel 2 miesiąca zapraszania? Jestem dopiero na początku i choć bywa przyjemne, to jednak ogromnie czasochłonne...

exist Trzymam kciuki, żeby były na jutro A podwójne nazwisko nie jest czymś strasznym, naprawdę.

Grace Ale chamstwo, brak mi słów...

Dotka Trzymam kciuki, żeby było dobrze

Lusija A jak wygląda porównanie Lady Compa ze zwykłym wykresem i termometrem? Zastanawiam się na ile to daje więcej bezpiecznych dni, a na ile to chwyt marketingowy/ pomoc dla kobiet, które nie są systematyczne i ogarnięte w metodzie.

Dziś z mamą oglądałam gazetę, w której były trendy na suknie ślubne. Generalnie mama była przy kupnie mojej sukni, widziała jak ją mierzę i tak jakoś stoicko to przyjęła. "Jak ci się podoba, to weź", żadnych wzruszeń, łez, euforii. Więc myślałam sobie, że może coś nie teges z suknią, ale trudno. I dziś mama ogląda suknie z gazety, niektóre obłędne i na prawie na każdą mówi, że albo niestosowna do kościoła albo nieładna. Pod koniec odrzekła, że ta moja jest bardzo ładna. Jak na nią, to duży komplement

Czy fanki BSB już to widziały - fotorelacja ze ślubu Nicka? Jak Wam się podoba suknia wybranki Nicka?
Masz racje. Ale czasami zdarza się że sama nie wiem po temp czy to juz czy jeszcze nie bo nerwy bo przeziębienie a o ile wiem komputerek sobie poradzi. Gdy ją u nim czytałam były tylko 3 wpadki ale w sumie to z winy kobiet bo nie posłuchaly lampek xD raz zdarzyło się ze kobieta wpadła na zielonym. Był to ostatni zielony przed plodmymi. Ale raz na tyle to jak wcale

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 113 dni.
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 09:03   #4519
docik10
Zakorzenienie

Ja Wam się nie pochwaliłam zakupionymi torbami na alkohol w podziękowaniu dla świadków. Bardzo lubię rzeczy wykonane ręcznie bo wiem, że ktoś włożył w nie serce i poświęcił swój czas aby taką rzecz wykonać. Tak na marginesie dlatego mój dom będzie w stylu prowansalskim, kocham domy z duszą Sporo rzeczy do ślubu robię własnoręcznie, jednak nie posiadam zdolności malarskich, dlatego skorzystałam z pomocy przemiłej Pani, która dla mnie takie torby wykonała.
Może parę słów o torebkach... Tekst na nich jest moją propozycją, w oryginale Pmka miała blond włosy a że ja ciemna to i chciałam żeby PMka miała czarne włosy. Kwiatki w oryginale były czerwone a że kolorem przewodnim wesela jest żółty to i taką propozycję dałam Tżcikowi torebki bardzo się spodobały, tylko opisał Pana Młodego, że wygląda bez kapelusza jak ciulik

Robusta My właśnie do rodziny jedziemy, która mieszka 100km od Nas, dlatego zdecydowaliśmy, że może i głupio ale przy okazji im damy zaproszenia to jednak dodatkowy czas, żeby tam pojechać no i dodatkowa kasa.

Ad rem Oj jak ja Ci będę 30.08. zazdrościć, że jeszcze wszystko przed Wami a my już będziemy po tym pięknym dniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 201404081738.jpg (92,3 KB, 70 załadowań)

:

Edytowane przez docik10
Czas edycji: 2014-04-18 o 09:07
Stary 2014-04-18, 09:03   #4520
201605100
Konto usunięte

exist nie wybieraj nazwiska pod niczyim naciskiem, to ma być tylko Twój wybór. A TZ w razie czego wytłumaczysz co i jak, na pewno zrozumie i pogodzi się z Twoją decyzją.

cornflower girl
ona suknię chyba za małą miała..?
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 09:15   #4521
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Jak myślicie, nikt nie uzna tego za nietakt jeśli rozdamy pod koniec tego miesiąca ? Potwierdzenie wtedy będa musieli dać w ciągu pół miesiąca. Ale jakoś mi czas przez palce ucieka i z niczym się nie wyrabiam a dodatkowo wszystkim stresuje.
miałam taka sytuacje, ze kolezanka rozdawala zaproszenia niewiele przed terminem potwierdzenia, mi to nie przeszkadzalo ale wiem ze mieli pare osob ktore im odmowily, bo mowily ze ' dostali zaproszenie na odczepke, bo im duzo osob odmowilo', takze ludzie sa rozni

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Zmiana kodu! 9 z przodu
Lece do pracy, milego piatku dziewczyny

zakrecona kropka sto lat !

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-04-18, 09:15   #4522
Ad rem
Zadomowienie

docik torebka boska! Ja bym się bardzo ucieszyła z takiego prezentu!

exist co do nazwiska, Z na pewno zrozumie, a wazne, zebyś się z nazwiskiem dobrze czuła, bo spędzisz z nim reszte życia

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2014-04-18, 09:30   #4523
Robusta
Wtajemniczenie

docik10
bardzo ładne torebki
a nóżki Pana Młodego wyglądaja jak...
...
jajeczka wielkanocne

Stary 2014-04-18, 09:32   #4524
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Sukienka śliczna, ale gorset woła o pomstę do nieba - nie dość przyciasny na plecach, to jeszcze zmienia jej biust w obwiśnięty naleśnik

Cytat:
Hej dziewczyny. Ja tu 1 raz a ślub 5 lipca .
Witaj! Też ślubuję w tym dniu będzie nas już przynajmniej trzy (Lg_ago, ktoś jeszcze? )

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Długo- 1,5 miesiąca, zaproszeń 44, a jeszcze nam zostało 11- do soboty chcemy skończyć. Ale to przez chłopa, który 'ma czas". Niemniej jednak jedna wizyta to była 1-3 godziny. Przecież trzeba wypić herbatę, pogodać, czasem flaszka na stół wjedzie U nas by to pewnie dało radę w miesiąc (zapraszaliśmy praktycznie tylko w weekendy), ale chłop miał duży problem z ogarnięciem swojej rodziny.
My mieliśmy ok. 40 zaproszeń i ostatnie rozdaliśmy miesiac temu... a zaczęliśmy w Boże Narodzenie ze względu na rodzinę, która przyjechała z zagranicy na święta

Cytat:
Ja Wam się nie pochwaliłam zakupionymi torbami na alkohol w podziękowaniu dla świadków. Bardzo lubię rzeczy wykonane ręcznie bo wiem, że ktoś włożył w nie serce i poświęcił swój czas aby taką rzecz wykonać.
Są absolutnie cudowne
Stary 2014-04-18, 09:35   #4525
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem że to głupie i przeżywam jak stonka wykopki ale przywiązałam się do swojego nazwiska (hahah, tyyyyyle lat ze sobą jesteśmy), podoba mi się, lubię je.
TŻ mi się nie podoba, jest z tych, co powodują że będę po ślubie pani "-owa", a ta odmiana doprowadza mnie do szału. Moje się kończy na "-ska" i co więcej jest dość znane, pytają mnie nawet o powiązanie z pewną osobą (o dziwo jakieś jest )

Za chwilę maj, będzie można iść do USC a ja bym to akurat odwlekała w nieskończoność.
Jak bym brała podwójne to moje rodzinne byłoby jako drugie, a od TŻ jako pierwsze, bo tak mi się bardziej podoba.
Ciekawe co na to teściowie Bo TŻ będzie może trochę przykro, że całkowicie nie chcę jego nazwiska...
Ze swojego doświadczenia wiem, że rodzina tż zbytnio nieprzychylnie patrzy na to, że PMka chce zostać przy swoim nazwisku. Była taka sytuacja kiedy od kuzyna żona dość długo zastanawiała się nad nazwiskiem. Dla mnie tż nazwisko jest ładne, tak samo jak moje Jednak krótsze od mojego Na co dzień podpisuje umowy z klientami, więc to dla mnie duży plus. Ja mam 13 literowe a tż 6, więc znaczna różnica Do nazwiska tż podchodzę w sposób taki, że chce nosić jego nazwisko i już się nie mogę tego doczekać Jeśli jesteś przywiązana do swojego nazwiska i zmiana nie miałaby Ci przysporzyć tyle radości co np. mnie to uważam, że powinnaś wytłumaczyć tż dlaczego chcesz zostać przy swoim. Tak jest było i będzie, że każde "odstawanie" od reguły wzbudza negatywne emocje. Teraz będzie wielki szał przed ślubem bo nie weźmiesz nazwiska tż A po ślubie wszystko wróci do normy, ludzie się przyzwyczają. Ja pamiętam jak moja kuzynka zdecydowała się na ślub cywilny,mogli wziąć kościelny ale nie chcieli, to wielkie poruszenie w rodzinie a teraz dla wszystkich są po prostu małżeństwem jak każde inne małżeństwo. Ważne żeby z tż była sprawa wyjaśniona, żeby nie poczuł się urażony

:
Stary 2014-04-18, 09:54   #4526
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Z tego co się orientuje najgorsze jest to, że może... tia, FAS to moja druga schiza, zaraz po chorobach i niepełnosprawności ruchowej.

Moja mała kuzynka to ma biedactwo... Ale jej mama nie piła tylko jeden raz....

exist, ja też przeżywam zmianę nazwiska chciałabym podwójne, ale dwa człony z końcówką -ska nie brzmią dobrze a innego niż mąż nazwiska też nie chcę mieć...
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 10:22   #4527
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Liana Może ze stresu się przesunie? Nie wiem, czy Cię to pocieszy, ale mnie też się tak coś zapowiada.
mi wypada niby na dzień po, ale może coś wykombinuję, żeby się przesunął
Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Dziękuję za wsparcie :-* Tata chyba też mnie wspiera bo jak zobaczył, że wieczorem wcinam pizze to poszedł do Lidla i kupił wagę Obiecuję następnego fast fooda wciągnąć najwcześniej po 16 sierpnia
no to chociaż w tacie masz wsparcie, bo mój TŻ wczoraj do łóżka wieczorem przyniósł mi eklera z budyniem... był pyszny

Anesthesia ja bym im powiedziała, że oczekuję jakiejś rekompensaty albo wymiany, a czasu za bardzo na to drugie nie ma nie rozumiem, jak można sobie zmieniać cokolwiek w jakimkolwiek zamówieniu wg własnego widzimisię

Justyna.kociaczek rozłożyłaś mnie tymi kotami na łopatki sama posiadam tego zwierza i jestem wielką miłośniczką
Tobie również życzę zdrowych i spokojnych, a przede wszystkim dietetycznych Świąt

pysia1987 ja po hormonach strasznie przytyłam, mimo, że kiedyś nie miałam problemów z wagą to w ciągu 10 lat brania tabletek utyłam 10 kg, niby nie dużo, ale co zrzuciłam to wracało, nie biorę ich już od kilku lat, diety nie stosuję jako takiej (MŻ) ale latam na siłownię, co bardzo polubiłam, jak nie mam zakwasów, to od razu jak grubas się czuję
jedyne 2 plusy brania tabletek to brak gumek (no ale mi nieszczególnie to przeszkadza) no i póki przyjmowałam tabsy to buzia jak pupcia niemowlęcia, a teraz to różnie bywa

pysia1987
dla Ciebie w załączniku PMka XXL w koronkach (moja kuzynka) i uważam, że wyglądała przepięknie, masę było widać, ale całokształt był rewelacyjny

Justyna.kociaczek jest śliczna ale raczej bardzo mocno damska, mój by nie pozwolił sobie czegoś takiego przypiąć, może spróbuj zrobić mniej błyszczącą??

cornflower_girl
widzę, że mamuśki mamy podobne

jak to Nick się ożenił???? nie może być!!! to była moja pierwsza miłość później mi się na Kevina przemieniło
a PMka jakaś taka utyta trochę do tej sukni... albo te zdjęcia lipne, mi się suknia nie podoba, nie lubię rybek, ale welon boski

Cytat:
KaMilka4891 To dość późno masz ten sen masz ślub dzień przed moim a ja już chyba z 5 snów dziwnej treści miałam Człowiekowi takie bzdury się śnią a w śnie to wszystko takie realistyczne

mojemu TŻ kiedyś śniło się, że wyjechałam do Egiptu z jego dwoma kumplami, a jego zostawiłam w domu, jak się obudził to przez pół dnia ze mną nie gadała, a później pytał dlaczego go zostawiłam do tej pory się z tego śmiejemy

My zaproszenia mamy już prawie wszystkie rozdane, a potwierdzenie mamy do 30.06 na sali mamy podać dopiero 14.08, ale my w gorącej wodzie kąpani, i i tak będziemy wydzwaniać po ludziach na początku sierpnia

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
docik10
bardzo ładne torebki
a nóżki Pana Młodego wyglądaja jak...
...
jajeczka wielkanocne
to samo pomyślałam, Pan Młody wygląda trochę jak penis
ale torebeczki same w sobie urocze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1375654_610781922293512_1432862266_n.jpg (15,2 KB, 69 załadowań)
Stary 2014-04-18, 10:24   #4528
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość

Sto lat pięknego ślubu i spełnienia marzeń

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość

Wszystkiego najlepszego, wymarzonego ślubu i posłusznego męża
Cytat:
zakrecona_kropka
wszystkiego najlepszego !!!
Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Mnie się podoba

Sto lat sto lat

Cytat:
Napisane przez asia1206 Pokaż wiadomość
zakrecona_kropka WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU URODZIN-SPEŁNIENIA MARZEŃ,CUDOWNEGO ŚLUBU,SAMYCH RADOSNYCH CHWIL W ŻYCIU

zakrecona kropka sto lat ![/QUOTE]

Dziękuję bardzo wszystkim za życzenia urodziny z racji wielkiego czwartku odprawiam dopiero w niedzielę- przyjadą teściowie i TŻ a w sobotę za tydzień dopiero wyruszam z przyjaciółkami na imprezę

Cytat:
zakrecona_kropka Wszystkiego co najlepszejszeDuziooo zdrówka, aby dzień ślubu był jednym z najpiękniejszych dni w Waszym życiu., żebyście tak przez całe życie się kochali. No i nie mogę wspomnieć o potomku w noc poślubną, niech to będzie złoty strzał
Wszystkiego dobrego

Dziękuję bardzo chociaż mam nadzieję że to ostatnie jednak poczeka na noc w pierwszą rocznice ślubu:P

Cytat:
Napisane przez Liana Pokaż wiadomość
tak tak, ja wszystko wiem sprawa przesuwania @ z uwagi na wakacje nie jest mi obca Dobrze, że jeszcze dałam radę bo przecież ślub w maju mam tylko nadzieję, że będę dobrze się czuła i nie będzie jakichś dziwnych skutków ubocznych

Mam nadzieję, że dziecko będzie szybko ja po prostu jak każda dziewczyna (no może prawie każda ) lubię przedślubną adrenalinkę

Dzisiaj miałam poranne spięcie na temat sesji narzeczeńskiej mieliśmy mieć taką zimową, no ale wiadomo jak w tym roku było z zimą. Chciałabym mieć więc sesję wiosenną, kwitnące drzewa etc. a mój TŻ mówi, ze już nie ma czasu i sesję zrobimy PO ślubie
Szczerze mówiąc też myślałam o takiej sesji właśnie PO bo teraz kasy nie ma :P
Stary 2014-04-18, 10:35   #4529
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Wiem że to głupie i przeżywam jak stonka wykopki ale przywiązałam się do swojego nazwiska (hahah, tyyyyyle lat ze sobą jesteśmy), podoba mi się, lubię je.
TŻ mi się nie podoba, jest z tych, co powodują że będę po ślubie pani "-owa", a ta odmiana doprowadza mnie do szału. Moje się kończy na "-ska" i co więcej jest dość znane, pytają mnie nawet o powiązanie z pewną osobą (o dziwo jakieś jest )

Za chwilę maj, będzie można iść do USC a ja bym to akurat odwlekała w nieskończoność.
Jak bym brała podwójne to moje rodzinne byłoby jako drugie, a od TŻ jako pierwsze, bo tak mi się bardziej podoba.
Ciekawe co na to teściowie Bo TŻ będzie może trochę przykro, że całkowicie nie chcę jego nazwiska...

Ważne, żeby jakoś to razem uzgodnić. Ja całe życie marzyłam o dwóch nazwiskach. Dla mojego narzeczonego to była rzecz nie do przeskoczenia - muszę mieć jego i koniec. Dopiero po długich bojach przyznał się dlaczego, i wtedy już nie było rozmowy. Musiałam się zgodzić, bo zrozumiałam jakie to dla niego ważne. W niektórych rzeczach to on musi ustąpić i jakoś trzeba z tym żyć, że nie jest idealnie tak jak byśmy chciały. Porozmawiaj na spokojnie z narzeczonym, jak nie ma sensownego powodu dla którego masz mieć jego nazwisko to zostań przy swojej opcji z dwoma nazwiskami. Trzymam kciuki, żebyście się dobrze dogadali.

Cytat:

a ja się pochwalę, że dziś równe 6 msc do ślubu
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 10:49   #4530
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
exist nie wybieraj nazwiska pod niczyim naciskiem, to ma być tylko Twój wybór. A TZ w razie czego wytłumaczysz co i jak, na pewno zrozumie i pogodzi się z Twoją decyzją.

cornflower girl
ona suknię chyba za małą miała..?
Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość

exist co do nazwiska, Z na pewno zrozumie, a wazne, zebyś się z nazwiskiem dobrze czuła, bo spędzisz z nim reszte życia
Dziękuję za rady Właśnie to, że mam spędzić z jego nazwiskiem resztę życia trochę mi ciąży.

Cytat:
Ze swojego doświadczenia wiem, że rodzina tż zbytnio nieprzychylnie patrzy na to, że PMka chce zostać przy swoim nazwisku. Była taka sytuacja kiedy od kuzyna żona dość długo zastanawiała się nad nazwiskiem. Dla mnie tż nazwisko jest ładne, tak samo jak moje Jednak krótsze od mojego Na co dzień podpisuje umowy z klientami, więc to dla mnie duży plus. Ja mam 13 literowe a tż 6, więc znaczna różnica Do nazwiska tż podchodzę w sposób taki, że chce nosić jego nazwisko i już się nie mogę tego doczekać Jeśli jesteś przywiązana do swojego nazwiska i zmiana nie miałaby Ci przysporzyć tyle radości co np. mnie to uważam, że powinnaś wytłumaczyć tż dlaczego chcesz zostać przy swoim. Tak jest było i będzie, że każde "odstawanie" od reguły wzbudza negatywne emocje. Teraz będzie wielki szał przed ślubem bo nie weźmiesz nazwiska tż A po ślubie wszystko wróci do normy, ludzie się przyzwyczają. Ja pamiętam jak moja kuzynka zdecydowała się na ślub cywilny,mogli wziąć kościelny ale nie chcieli, to wielkie poruszenie w rodzinie a teraz dla wszystkich są po prostu małżeństwem jak każde inne małżeństwo. Ważne żeby z tż była sprawa wyjaśniona, żeby nie poczuł się urażony
Ja myślę, że tutaj zostanie to baaardzo negatywnie odebrane przez teściów, pewnie mi coś powiedzą, ale co się TŻ nasłucha, to jego. Boję się, że TŻ zaakceptuje moją decyzję, ale jak ojciec mu będzie kwękolił nad uchem (a ona sie nas wstydzi? a nie chce naszego naziwska? a nie podoba sie jej? a czemu? a co ona tak wydziwia?) to stanie po ich stronie, dla świętego spokoju...

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
exist, ja też przeżywam zmianę nazwiska chciałabym podwójne, ale dwa człony z końcówką -ska nie brzmią dobrze a innego niż mąż nazwiska też nie chcę mieć...
U mnie podwójne dobrze by brzmiało, bo tylko jedno jest na ska, ale muszę je zamienić, żeby płynnie je wymawiać. Co też wywoła zamieszanie...

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Ważne, żeby jakoś to razem uzgodnić. Ja całe życie marzyłam o dwóch nazwiskach. Dla mojego narzeczonego to była rzecz nie do przeskoczenia - muszę mieć jego i koniec. Dopiero po długich bojach przyznał się dlaczego, i wtedy już nie było rozmowy. Musiałam się zgodzić, bo zrozumiałam jakie to dla niego ważne. W niektórych rzeczach to on musi ustąpić i jakoś trzeba z tym żyć, że nie jest idealnie tak jak byśmy chciały. Porozmawiaj na spokojnie z narzeczonym, jak nie ma sensownego powodu dla którego masz mieć jego nazwisko to zostań przy swojej opcji z dwoma nazwiskami. Trzymam kciuki, żebyście się dobrze dogadali.
Z TŻ będę rozmawiać, jak już podejmę decyzję sama. Wtedy przygotuję odpowiednie argumenty i będę liczyć, że mnie wysłucha. Najbardziej jest mi smutno z tego powodu, że wiem, że jemu będzie przykro... Ale ja nie chcę się męczyć, bo "tak się robi"... "Nie czuję" tego nazwiska, zresztą ono samo nie jest najważniejsze. Jakie byśmy nie mieli, i tak będziemy rodziną i to o to chyba chodzi....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości