|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2791 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
![]() ![]() Nie zniechęcaj się, bo to tylko spowoduje problemy z kp - mały je ile mu potrzeba, jak będzie chciał to Ci to zasygnalizuje - będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() i kciuki mocno zaciśnięte za endo ![]() jak się czuje Michaś? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja nie rozumiem takiego podejścia... jak komuś nie pasuje to przecież nikt nikogo nie zmusza, to decyzja każdej matki jak długo karmi jeśli tylko nie ma z tym kp problemu... brak słów na takie podejście... Moja chrzestna, która jest pediatrą karmiła młodszego syna prawie 2 lata i podziwiam za taką wytrwałość. Dziewczyny jesteście niesamowite ![]()
![]() |
#2792 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
trochę lepiej. choć dalej lekka gorączka, sraka-padaka i pierwszy raz od 13 miesięcy ma tyłek jak pawian
![]() ale zjadł ciut lepiej ![]() (dzięki wielkie Esesko za podpowiedzi i dobre rady! ![]() ![]() ![]() ja nie jestem. nic mnie to nie kosztuje. Jak noga? obskakujesz święta czy jesteś obskakiwana ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Hope, najlepsze życzenia! ![]() ![]()
![]() |
#2793 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46084958]I to jak...
Jak zwykle napiszę: nigdy nie potępiam ani nie krytykuję mam karmiących mm, ale... mleko mamy to jest naprawdę skarb. Kurcze Artek w grupie ryzyka, a - odpukać, odpukać!!! - ani nie był przeziębiony, ani żadnych problemów brzuszkowych nigdy. Ja tam wierzę, że to zasługa kp. W sumie karmienie nie trwa tak długo, nawet jeśli to dla kogoś jakaś niewygoda - uważam, że warto zacisnąć zęby i jakoś to przetrzymać.. Choćby te parę miesięcy, a im dłużej tym lepiej.[/QUOTE] na pewno warto ![]() nie jestem jednak przekonana czy brak chorób i kolek to taka zasługa kp, po części na pewno, ale nie tylko. J. był wyłącznie na piersi mając kolki, do tej pory 2 razy miał katar, raz na prawdę bardzo lekki, raz porządniejszy, ale nie mogę powiedzieć, że choruje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2794 |
Zakorzenienie
|
Jojla dla mnie karmienie to sama przyjemność. Natomiast tych komentarzy czasem nie chce mi się wysluchiwac
#2795 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46086204]Sory Iza, ale umiesz go przystawić, nie piszesz nic o poranionych sutkach, więc zakładam, że ich nie masz, żadnej alergii, dziecko je, dobrze śpi i jest radosne - czego chcieć więcej? Po co mm?...[/QUOTE]
o tym samym pomyślałam, bezproblemowe karmienie, dziecko długo śpi, świetnie przybiera, rozwija się, jest pogodne, żadnych kolek. bajka. Iza, doceń to, bo to na prawdę szczęście, że możecie się ot tak po prostu karmić bez zastanawiania się czy będzie bolał brzuszek czy nie, czy możesz coś zjeść czy nie, itp. Cytat:
![]() Ty też jesteś niesamowita. Podziwiam ![]() też pamiętam karmienie na stojąco-lulająco, ewentualnie z klepaniem po pupie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() TŻ pracuje więc w niedzielę przyjedzie po mnie siostra ze szwagrem i zabiorą do domu rodzinnego, w poniedziałek przywiozą z powrotem. Jestem mega słabeusz, po wczorajszych wojażach szpitalnych mam taaakie zakwasy w rękach, że poruszanie się po domu to masakra jakaś ![]() i wcale się nie dziwię, że się nie ma ochoty takich tekstów słuchać. Dla mnie to jakaś paranoja zakładanie, że kobiecie dzieje się krzywda bo dba o swoje dziecko i karmi piersią tak długo jak uzna sama to za odpowiednie i najlepsze dla siebie i dziecka.
![]() |
#2797 |
Zakorzenienie
|
Muszę się pochwalić że w tym roku mam do koszyka na święconke własnoręcznie upieczony chlebek, wedlinke i babeczke. I to wszystko oczywiście ze względu na Olka żeby mógł z nami jeść świąteczne śniadanie
![]()
![]() |
#2798 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja niestety wszystko kupne, ale i tak jest niesamowita radość, że idziemy z koszyczkiem tak, jak zawsze chciałam - z dzieckiem... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2799 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny.
Można dołączyć? Mogłabym u was liczyć na poradę? Jestem, albo juz byłam w sumie w 7tc, dzisiaj sie dowiedziałam ze straciłam tą ciążę. Od początku miałam zle przeczucia i krwawilam trochę przez ostatni tydzień, ale bez skrzepów. Gin powiedział ze mam czekać na oczyszczenie się i przyjść we wtorek na wizytę, jesli będę mocno krwawić to jechać do szpitala. Nie wiem czy któraś z was przeszła przez to w domu? I jesli tak to czy bralyscie cos przeciwbolowego? Orientujecie się co można wziąć zeby sobie nie zaszkodzić? |
![]() ![]() |
![]() |
#2800 | |||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, spóźniona dzięhuję za życzenia.
Dla Ciebie Gryzelda przesyłam Urodzinowe serdeczności! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kunegunda- upadki, stłuczenia i skaleczenia nieuniknione ale fakt, że czasem ciężko z naszymi "wyścigówkami" nadążyć u nas etap wychodzenia na co się tylko da, byle wyżej, już zaliczyliśmy upadki z krzesła.... jojla- toś się doprawiła z tą nogą... rena- życzę owocnego pobytu u Rodziców ![]() pani a temperatura u T. wysoka? może to od zębów...?
![]() |
#2801 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Są to dziewczyny co przechodziły to w domuto ci napiszą co i jak.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Są tu dziewczyny, które przeszły przez to w domu. Ja byłam w trochę innej sytuacji bo miałam poronienie zatrzymane i musiałam mieć zabieg. Mi ginekolog przy założeniu, że sytuacja sama się rozwiąże, w domu kazała brać nospę forte, nie wiem jak z innymi lekami przeciwbólowymi ale chyba normalnie można coś wziąć w dopuszczalnej dawce.
![]() |
#2803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaką masz grupę krwi? bo jeżeli Rh"-" to i tak musisz się zgłosić do szpitala ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Dziewczyny, życzę Wam spokojnie mijających świąt, aby nic nie zakłóciło wypoczynku i nie psuło świątecznej atmosfery. Wiele łask od Zmartwychwstałego Jezusa oraz siły i nadziei!
![]() |
#2804 |
Zakorzenienie
|
Berbie dziękuje za kartke
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2805 |
Zakorzenienie
|
BERBIE_ ja też dziękuję
![]() kucyku- już tyle wypoczywający tryb życia prowadziłaś, że jeszcze te kilka tygodni dasz radę ![]()
#2806 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2807 |
Konto usunięte
|
Berbie ja również dziękuję za karteczkę
![]() A propos, dziewczyny wyobraźcie sobie, że u mnie na osiedlu w środę nie mogłam dostać ani jednej kartki w kilku sklepach, drogeriach, kioskach :O Byłam w szoku. Pani w jednym kiosku mi mówiła, że przywiozła w niedzielę 150 sztuk i wszystko się rozeszło :O Nie wiedziałam, że jednak w dobie smsów, maili, itd. kartki są takie popularne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2808 | |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() u nas nadal cisza i spokój.. Rena pyszne i pięknie wyglądające wypieki masz ![]() ![]() ![]() Izka mam nadzieję, że uda Ci się przejść prze ten Twój głowowy kryzys ![]() Kubek super, że Wielkanoc może być jajeczna ![]() Waderko ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny jeśli nie będę się odzywać, np. jutro czy prze święta to wcale nie musi oznaczać, że rodzę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2809 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ratunku!
ponieważ @ się nie pojawia... zrobiłam test i wyszły dwie krechy... jestem przerażona... ![]()
Edytowane przez jojla Czas edycji: 2014-04-18 o 18:00 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2810 |
Zakorzenienie
|
Joila gratulacje
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2811 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2812 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46091403] A propos, dziewczyny wyobraźcie sobie, że u mnie na osiedlu w środę nie mogłam dostać ani jednej kartki w kilku sklepach, drogeriach, kioskach :O Byłam w szoku. Pani w jednym kiosku mi mówiła, że przywiozła w niedzielę 150 sztuk i wszystko się rozeszło :O Nie wiedziałam, że jednak w dobie smsów, maili, itd. kartki są takie popularne ![]() jeszcze do niedawna wysyłałam ok 40 sztuk własnoręcznie robionych....teraz niby mam czas a jednak go nie mam (a na biurku leżą półfabrykaty zakupione na kartki wielkanocne ![]() Cytat:
![]() P.S dzieci uwielbiają przychodzić na świat w trakcie takich imprez, albo zaraz po ich zakończeniu ![]() dużo się spóźnia?
![]() |
#2813 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kochana testowałaś? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2814 |
Zakorzenienie
|
teoretycznie 10dni...
II wyszły... stąd moje przerażenie...
#2815 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2816 |
Zakorzenienie
|
jojla- wiem, że masz pewnie teraz dużo myśli w głowie ale widocznie to jest najodpowiedniejszy czas
![]()
#2817 |
Konto usunięte
|
JOJLA
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2818 |
Zakorzenienie
|
niespecjalnie, poza tym, że mam odstawić siofor i miałam brać acard (ale skoro biorę clexane, to chyba nie ma sensu). Dzwoniłam do lekarki jak tylko przestałam płakać po zobaczeniu wyniku ale w sumie zapytałam tylko o te rtg, które miałam teraz robione...
![]() nie spodziewałam się, jakoś wyparłam w tym cyklu w ogóle taką możliwość... jestem chyba w szoku, płakać mi się chce...
Edytowane przez jojla Czas edycji: 2014-04-18 o 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2819 |
Konto usunięte
|
Jojla
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2820 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tyle tylko dziś napiszę, bo na więcej nie mam siły ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
![]()
Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. Edytowane przez wadera4 Czas edycji: 2014-04-18 o 19:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.