|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Opium- nie miałam pojęcia, dzięki za info
Mimi- bardzo mi przykro z powodu babci Tzta Wysłane z mojego ST23i przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4802 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
![]() Do Warszawy to ja chętnie wpadne ! Za rok sie wymienimy ![]() W ogóle zapomniałam wam napisać ! W piątek byłam na farbowanie przed ślubem , włosy wyszły mega jasne i rude ! Jakos nie mogę sie przyzwyczaić foto w załączniku
|
|
#4803 |
|
Zakorzenienie
|
ysia pasują ci te włosy!
u nas kolejne zaproszenia rozdane. z mojej rodziny już wszystkie wręczone, zostały tylko 2 do wysłania. dobrze nam idzie z rodziny tż jeszcze kilka osób, ale to damy radę w majówkę załatwić. i finito
|
#4804 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nie było mnie dwa dni, byliśmy z TŻ u jego rodzinki zapraszać na ślub. Rozdaliśmy 16 zaproszeń, czeka nas jeszcze jeden wyjazd i z jego strony to wszyscy
|
#4805 | |
|
Zadomowienie
|
Ysia - każde Twoje zdjęcie to coraz większe kompleksy u mnie
a nowy kolor bardzo mi się podoba say-hello - za zaproszenia , aż się boje jak pomyślę że to dopiero przed nami ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
ładnie Wam poszło
|
|
|
|
|
#4806 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To trudne momenty, ale jeśli babcia chce, żebyście byli szczęśliwi, to wg mnie nie powinniście odwoływać wesela, chyba, że wiecie, że jeśli zdarzy się coś złego, wesele nie da rady być dla Was szczęśliwym dniem.Cytat:
Ale i tak będziesz boginią |
|||
|
|
|
#4807 |
|
Zakorzenienie
|
Cudny dzień za nami. Od rana ADHD - ja co chwila coś czyściłam, ogarniałam, wymyślałam. Aż TŻ się ze mnie śmiał, że mi coś odwaliło.
Później spacer, ploty ze znajomymi, znów spacer po mieście. Cudna pogoda była - zamawiam taką na sobotę. Właśnie skończyliśmy z działaniami przewidzianymi na dzisiaj, więc zaraz kąpie i relaks. ![]() Zarzucam tez moją listę na ten tydzień: Dzisiaj: - winietki - ZROBIONE - email do managera sali - ZROBIONE - email do florystki - ZROBIONE - email do DJ - zrobione Wtorek: - telefon do cukiernika - zwęzić komin - potwierdzić godzinę robienia paznokci w czwartek - tańce Środa: - przywieźć wielki karton z pracy - TŻ - wydrukować tablice rozsadzenia gości - TŻ w pracy - zadzwonić do Szofera by potwierdzić ostateczną godzine zbiórki - kupić: lakier do włosów (mocny - do kryształków), agrafki, żel do mycia twarzy. - zrobić szklaneczki z kryształkami - fryzjer TŻ Czwartek: - sprawdzić i ewentualnie wyprać brakujące rzeczy na sobote i niedziele - kupić: krawat dla świadka, cieńszy krawat dla TŻ jeśli znajdziemy, bieliznę dla TŻ, łańcuszek, - wstępnie spakować torbę - wypłacić kasę! - 15:30 fryzjer ja (podciąć grzywkę i końcówki) - zmontować koszyczki ratunkowe Piątek: - posprzątać w chacie: łazienka, kurze, podłogi - dopakować torbę - 13:00 spotkanie na sali - zawieźć wszystko co trzeba i przećwiczyć pierwszy taniec - zawieźć rodzicom TŻ kase i instrukcje co do kwiatków, deko auta i kasy do USC - 17:00 paznokcie - wypierdzielić niepotrzebne rzeczy z salonu - SPA: depilacja, peelingi, balsamowanie Sobota: - spakować drobiazgi - 11:00 fyzjer - 13:00 make up Lista rzeczy do zabrania na salę w piątek; - nasza torba: ciuchy na niedziele, kosmetyki i inne potrzebne przedmioty - powstanie pewnie dodatkowa lista ![]() - drewniane listery - szklaneczki z kryształkami - świeczki - tablice rozsadzenia gości - winietki - plan rozstawienia świeczek - karton na stół dla dzieciaczków - alko (wódka, whisky, wina, szampany) - koszyczki ratunkowe - pieniądze na tort Pewnie nam się jeszcze kilka drobiazgów przypomni.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2014-04-21 o 22:09 |
|
|
|
#4808 | ||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Także nie narzekaj i za 4 dni wskakuj w sukienkę i idź do ślubu. ![]() Cytat:
Imiona obce zakończone samogłoską odmieniamy z apostrofem. ![]() Dzisiaj pół dnia robiliśmy winietki, a jeszcze nie skończyliśmy.
|
||
|
|
|
#4809 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Po pierwsze przecież nie masz obowiązku zapraszania gości z dziećmi, a po drugie nawet jak byś wpisała to dziecko to czy oni zamierzają wziąć je na wesele? ![]() A wujek jak taki mądry, to niech sobie weźmie osobę towarzyszącą
|
|
#4810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg zasad owszem ale jezeli jakis obcokrajowiec zobaczy swoje nazwisko z taka odmiana raczej nie bedzie zadowolony. Bo niby dlaczego odmienić nazwisko kogoś kto nie mowi po polsku i nie bedzie wiedział dlaczego jego nazwisko ma taka dziwna formę? Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#4811 | |||
|
Zadomowienie
|
wróciłam i nadrabiam...
pogoda wspaniała! kilka zaproszen rozdanych i w sumie tyle, procz zgrzuty z rodzicami TŻ na temat 'nadopiekuńczych' rodzicow Któaś pisała aporopo tabletek, ja je odstawilam po 7latach brania jak chcialam zajsc w ciążę, po ciąży zostalam zaczopowana polecam! mimi_77 na podstawie tej zapamietanej paskudnej, a na weselach bywalam gdzie nie prezentowalo sie to zbyt dobrze co do zmiany naziwska, ja zmieniam na męża bo bedzie ladnie pasowac do mojego imienia Cytat:
Cytat:
nawet jak mam do kogos pojechac to uprzedzam ze 3 dni jak nie tydzien wczesnije oczywiscie przedtem pytam czy tego dnia maja dla nas czas. zle bym sie czula jakbym wpadla do kogos niezpaowiedziana z zaproszeniemk a ktos wlasnie wzial prysznic i mam pie*dolnik w domu. to nie kulturalne! Cytat:
nigdy nie słyszałam o takim lekcewazeniu czasu gosci zapraszanych na wesele kiss12550 dzięki
|
|
#4812 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() my rozdaliśmy 12 zaproszeń jeszcze trochę przed nami
|
|
|
#4813 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4814 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Co do zaproszeń my wpisywaliśmy najpierw osobę, którą zapraszamy niezależnie od płci
Mimi głowa do góry i zdrówka dla babci Imię obcojęzyczne zostawiłabym bez odmiany Tak czytam posty dziewczyn co mają ślub tym tygodniu i zastanawiam się co ja będę czuła będąc na 5 dni przed ślubem/ Cytat:
A kolor włosów? Mi się bardzo, bardzo podoba. Cytat:
![]() ![]() klask i:oby tak dalej.
|
|
|
#4815 | ||
|
Zadomowienie
|
zazdraszczam, juz sie nie moge doczekac swojego wyjscia Lin przykro mi Cytat:
dobra data jeszcze tylko 5stron ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
NO NAPEWNO.. NIE
|
|
#4816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4817 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny tak czytam o Waszych przebojach z teściowymi, u mnie jest trochę inny problem ;p Z przyszłymi teściami dogaduję się całkiem spoko, z mamą TŻ lepiej niż z tatą ale ogólnie nie jest źle
Za to jego siostra ....... Na początku, jak ją poznałam relacje były normalne. Z upływem czasu zaczął się dosłownie koszmarek. Krytyka z jej strony wszystkiego co dotyczy mojej osoby, zupełnie nagły zwrot, nie mam pojęcia co jej odbiło, widywałyśmy się od przypadku do przypadku i nigdy nie doszło do sytuacji, w której na obecne traktowanie mogłabym sobie zasłużyć. Wszystko robię źle, począwszy od wyboru studiów, pracy, ciuchów a już o organizacji wesela nie wspomnę. Generalnie dziewczyna jest z rodzaju - jak to mówi moja świadkowa - w d**** była, g**** widziała ale kreuje się na wielkiego światowca :P Zaproszenia wybrałam wsiowe, menu podobnie, muzyka też jest do bani. Unikam z nią spotkań jak tylko mogę, ale wiadomo że nie zawsze się da. Dzisiaj byłam u TŻ i przez całe popołudnie dostawałam szczękościsku bo tak zaciskałam zęby, żeby tylko nie wybuchnąć że do tej pory szczęka mnie boli. Jednym słowem masakra ;p Aha, dodam tylko że obrobiła mi tyłek w rodzinie, że specjalnie nie wzięłam jej na poszukiwania sukni (swoją drogą to prawda, ale po jej zachowaniu średnio mam ochotę na jej towarzystwo) a teraz dopytuje się, kiedy panieński (chociaż prędzej nie będzie panieńskiego niż miałby być z jej obecnością).
|
|
|
|
#4818 | |
|
Raczkowanie
|
JA! Tylko nie wiem w którym kościele
![]() ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Cytat:
A włosy super
|
|
|
#4819 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie dogodzi Trudno zrobić butonierkę z broszek przy użyciu prawdziwych kwiatów, sorry Niemniej dziękuję za opinię
Edytowane przez Justyna.kociaczek Czas edycji: 2014-04-22 o 05:55 |
|
|
|
|
#4820 |
|
Rozeznanie
|
4 dni do ślubu!
Codziennie wstaję i odliczam dni kiedy obudzę się obok swojego męża. Dzisiaj wieczorem jadę kupić pończochy na ślub, nosiłam przez całą niedzielę i były super. Nawet grałam w nich w badmintona i nie spadły nic a nic. ![]() Teraz te dni będą mocno zwariowane i coś czuję, że nie będę miała na nic czasu. Pierścionek obiecany na "przed Świętami" jeszcze nie dotarł, więc dzisiaj idę się o niego upomnieć. Może to dziwne, ale nie chcę bez niego brać ślubu. Powoli przewożę swoje rzeczy do mieszkania, mój pokój pustoszeje. Co najważniejsze zaczynam czuć ekscytację i radość i coraz mniej nerwów. Może uda mi się do samego ślubu już nie czuć nerwów w ogóle i pójdę do ślubu radosna jak skowronek.
|
|
|
|
#4821 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
a to co pogrubiłam to o co cho?? ![]() Cytat:
Na pewno tak będzie, tego Ci życzę Ale miałam dziś koszmar, mąż kuzynki Tż powiedział, że nie przyjdzie na wesele, bo wydarłam się na jego żonę. A dlaczego?? Bo jak byliśmy nad jeziorem (w kilka rodzin, wszyscy z dzieciakami) to ta kuzynka Tż złapała maleńkiego niedźwiadka który stał nad jeziorem, wstrzyknęła mu coś żeby nie mógł się ruszać, ale czuł ból i rzuciła sforze psów, które rozrywały niedźwiadka po kawałku, wszędzie pełno krwi, dzieciaki nic sobie z tego nie robiły, a ja wpadłam w furię...
|
||
|
|
|
#4822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama przez to przechodzę, ale nie słucham grzecznie krytyki, nie ma opcji. Grzecznie, ale stanowczo bronię swoich wyborów. Cytat:
|
|
|
#4823 |
|
Zakorzenienie
|
O rany, Wasze śluby juz tak blisko
![]() Ja dzis pierwszy dzien do nowej pracy, trzymajcie kciuki :kciuki; odezwe się wieczorkiem |
|
|
|
#4824 |
|
Zadomowienie
|
Weź mi nic nie mów , ja to chyba nadrobilam wszystkie kilogramy które zgubiłam przed świętami.... W suknie mnie bedą wiązać bumerangiem !
|
#4825 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() lubię to ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4826 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 109 dni.
|
|
#4827 |
|
BAN stały
|
Nooo te moje koszmary chyba mnie wykończą
Zmiana kodu, trójka z przodu Zostało: -wybielić zęby (jestem w trakcie, ale oczywiście jak ktoś nakłada paski jak mu się przypomni -kupić buty na poprawiny -kupić koturny na wszelki wypadek ![]() -kupić sukienkę na panieński i może jakieś buty ![]() -ustalić menu -spotkać się z usługodawcami -ustalić ze skrzypaczką muzykę w kosciele -przejść się chyba na solarium (dalej nie poszłam, wstydzę się normalnie, dajcie mi kopa...) -kupić lakier do pedi -zrobić winietki, plan stołów, może menu? -12.05. - depilacja -tydzień przed ślubem - zawieźć resztę dokumentów do kościoła ostatnia prosta
|
|
|
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
ENZUNIO dwa razy przeczytałam twój post zanim doczytałam, że to koszmar !! Nieźle mi ciśnienie podniosłaś!!!
|
#4829 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z Wami po świętach
![]() Czuć już w powietrzu ślubną atmosferę cieszę się Waszym szczęściem i z iecierpliwosdia odliczam do września - zaczyna do mnie docierać, że to na serio ale tak pozytywnieZaczęliśmy rozdawać zaproszenia i niestety okazuje się, że kilka osób branych za pewniaki odpadnie - dziadek TŻta jest w bardzo złym stanie i raczej do września nie dożyje poza tym moj tata stwierdził , ze nie przyjdzie jest mi cholernie przykro Muszę się za to pochwalić, ze w czwartek mam rozmowę w sprawie pracy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4830 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Za to wczoraj śniło mi się, że nakryłam Tż w łóżku z TRZEMA laskami ... jednocześnie !!! ![]() Cytat:
Tata nie wie co traci, tylko żeby potem do końca życia nie żałował swojej decyzji ![]() za rozmowę
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.

a nowy kolor bardzo mi się podoba
za zaproszenia , aż się boje jak pomyślę że to dopiero przed nami 
To trudne momenty, ale jeśli babcia chce, żebyście byli szczęśliwi, to wg mnie nie powinniście odwoływać wesela, chyba, że wiecie, że jeśli zdarzy się coś złego, wesele nie da rady być dla Was szczęśliwym dniem.

Po pierwsze przecież nie masz obowiązku zapraszania gości z dziećmi, a po drugie nawet jak byś wpisała to dziecko to czy oni zamierzają wziąć je na wesele?

klask i:
NO NAPEWNO.. NIE

za rozmowę